25/اسفند/1403
|
21:48
۲۳:۰۸
۱۴۰۳/۱۲/۰۸

اخبار اقتصادی

عرضه برنج، خرما، شکر و روغن تنظیم بازاری آغاز شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از آغاز عرضه برنج، خرما، شکر و روغن خوراکی ماه مبارک رمضان و شب عید تنظیم بازاری خبر داد.
جبرئیل برادری اعلام کرد هیچ کمبودی در زمینه برنج نداریم. برنج تنظیم بازاری هندی با قیمت ۵۰ هزار تومان و برنج داخلی با نرخ تنظیم بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران افزود: هیچ کمبودی در زمینه شکر وجود ندارد. برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز، ۱۲ هزار تن شکر با نرخ ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود.
برادری همچنین گفت ۵۰ هزار تن روغن خام برای افزایش تولید روغن مایع به کارخانجات روغن‌کشی تحویل شده است تا نیاز صنف و صنعت برای ماه مبارک رمضان و شب عید تأمین شود.

***
افزایش قیمت و کاهش تولید دارو

صنایع شیمیایی با رشد تولید و کاهش موجودی انبار مواجه هستند. این گروه، افزایش چشمگیری در فروش داشته‌اند اما افزایش تولید نتوانسته تمام این افزایش فروش را پوشش دهد، که منجر به کاهش موجودی نهایی محصول شده است.
در مقابل، صنایع دارویی، فلزات اساسی، کانی غیرفلزی، خودروسازی و قطعات، کاهش تولید و کاهش موجودی انبار را تجربه کرده‌اند. کاهش رشد تولید همزمان با افزایش فروش یا کاهش کمتر رشد فروش، منجر به کاهش موجودی انبار شده است. این امر نشان می‌دهد رشد منفی تولید در این صنایع به دلیل کمبود تقاضا و عوامل موثر بر بخش عرضه است.
در صنایع غذایی، کاهش تولید و افزایش موجودی انبار مشاهده شده است. در این گروه کاهش فروش نسبت به کاهش تولید پیشی گرفته و باعث افزایش موجودی انبار شده است.
بر اساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، تولید صنعتی را می‌توان بر اساس رشد مثبت یا منفی در ۳ ‌ماهه منتهی به دی و تغییرات موجودی انبار محصول نهایی به ۳ گروه اصلی تقسیم‌بندی کرد. این گزارش نشان می‌دهد هر گروه از صنایع با چالش‌ها و فرصت‌های خاص خود مواجه است و نیازمند سیاست‌ها و راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت خود هستند.

***
ایران رئیس دوره‌ای اجلاس بین‌دولتی تراسیکا شد

دیروز 8 اسفندماه، هفدهمین اجلاس بین‌دولتی تراسیکا به میزبانی ایران برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین اجلاس بین‌دولتی تراسیکا اعلام کرد این اجلاس نشان‌دهنده فرصت‌های قابل‌توجهی برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، افزایش ارتباطات، تجارت و توسعه اقتصادی در کشورهای عضو است.
فرزانه صادق افزود: در سال‌های گذشته، همکاری‌های ما نشان داده سازمان تراسیکا می‌تواند پایه‌گذار روابط نزدیک میان اروپا، قفقاز، آسیای مرکزی و فراتر از آن باشد و ایران به حمایت کامل از این چارچوب ارزشمند متعهد است.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری همکاری‌های چندجانبه در حوزه حمل‌ونقل و لجستیک، تأکید کرد این پیوندها نقش حیاتی در اتصال ملت‌ها، فرهنگ‌ها و تمدن‌ها دارند و باید تقویت شوند. وی همچنین بر لزوم همکاری برای توسعه پروژه‌های زیرساختی مشترک در مسیرهای تجاری و حمل‌ونقل روان جهت توسعه پایدار و افزایش رفاه ملت‌ها و ثبات منطقه تأکید کرد.
صادق اعلام کرد نتایج این نشست، راه را برای دستاوردهای بیشتر در زمینه توسعه کریدورهای حمل‌ونقل و ارتقای یکپارچگی اقتصادی و آینده‌ای روشن‌تر برای ملت‌های ما هموار خواهد کرد. این نشست فرصتی برای تحلیل واقعی توسعه کریدور تراسیکا فراهم می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی از گرگوری تاباتادز، رئیس گرجستانی کمیسیون بین‌دولتی تراسیکا و آست آساوبایف، دبیرکل تراسیکا، بابت تلاش‌ها و اقدامات انجام‌شده تشکر و قدردانی کرد.

***
تأکید ایران، چین و روسیه بر تجارت با ارزهای داخلی

نخستین اجلاس بین‌المللی معاونان رؤسای بانک‌های مرکزی گروه بریکس در کنار اجلاس G20 و به ریاست برزیل در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی برگزار شد. محور اصلی این اجلاس، چگونگی عملیاتی‌سازی توافقات اجلاس رؤسای بانک‌های مرکزی بریکس در نشست اخیر مسکو، از جمله استفاده از ارزهای ملی در تعاملات تجاری میان اعضای گروه بریکس بود.
اصغر ابوالحسنی، قائم‌مقام بانک مرکزی، در این اجلاس ضمن تشکر از ریاست دوره‌ای برزیل و تیم اجرایی آفریقای جنوبی، به توسعه عملی مناسبات پولی و بانکی و اجرایی کردن توافقات انجام شده در مسکو اشاره کرد. وی بر ضرورت ایجاد یک دبیرخانه دائمی یا نهاد مالی مستقل برای گروه بریکس تأکید کرد.
ابوالحسنی راهکارهای اجرایی و عملی برای استفاده از ارزهای ملی در تسویه‌حساب‌های تجاری، ایجاد یک پیام‌رسان مالی مستقل، ادغام سیستم‌های پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی عضو گروه بریکس (CBDC) را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این راهکارها می‌توانند نظام پولی و مالی بین‌المللی را متحول کنند و مناسبات بانکی و تجاری میان اعضای بریکس را توسعه دهند.
مقامات کشورهای عضو بریکس از جمله ایران، چین و روسیه، در این اجلاس بر تجارت با ارزهای داخلی تأکید کردند. همچنین اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی و همکاری‌های مالی و پولی بین ایران و روسیه مورد تأکید اعضای گروه بریکس قرار گرفت.

ارسال نظر