اخبار اجتماعی
۲۰ شهر و ۸۰۰۰ روستا در معرض سیل
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورگفت: ۲۰ شهر و ۸۰۰۰ روستا در معرض سیل قرار دارند که راهکار آن استفاده از آبخیزداری است. علی تیموری در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی (از ۱۵ تا ۲۱ اسفند) با بیان اینکه ۵ هزار نفر از نیروهای سازمان در حفاظت از جنگلها فعالیت دارند، در پاسخ به روند پیشرفت کاشت پروژه یک میلیون درخت گفت ۲۰۰ نهالستان در سطح کشور فعال شده و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴۰ میلیون اصله درخت غرس شده که حدود نیمی از این فعالیتها از سوی بخش خصوصی و شرکتهای بزرگ بوده است. وی افزود: در سال جاری ۱۶۵ میلیون نهال هم در سال جاری کشت شده است و ۶۵ میلیون نهال مثمر هم به کشاورزان داده میشود. به گفته این مسؤول، سرانه فضای سبز کشور ۱۷۰۰ متر مربع است که این شاخص در دنیا ۵۲۰۰ متر مربع است و طرح کشت یک میلیارد درخت این سرانه افزایش مییابد. وی با اشاره به اهمیت منابع طبیعی، اجرای طرح آبخیزداری و کاشت درخت در جلوگیری از سیل گفت: بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۰۰۰ روستا در معرض خطر سیل هستند و با اقدامات منابع طبیعی میتوان بیش از ۵۰ درصد از وقوع این مخاطره جلوگیری کرد. به این منظور با دهیاریها و شوراها جلساتی داریم که آنها را در حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از مخاطرات سیل و آتشسوزیها آموزش دهیم. تیموری افزود: ۳۰۰ هزار نهال به عراق دادیم برای کشت در کانونهای گردوغبار و با دیگر کشورها هم تعامل نزدیک داریم تا برای حل مشکلات چاره اندیشی شود. به گفته رئیس سازمان جنگلها، پویش کاشت نهال در ۴۴۰ شهرستان انجام میشود و ۱۹ اسفند هم در سطح کشور به صورت ملی برگزار خواهد شد.
***
بیلبوردهای شهری رنگ و بوی رمضان گرفت
طرحهای فرهنگی به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با عناوین «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ» و «یاران خدا! ماه شریف رمضان شد» در سطح شهر اکران شد. این طرحها به منظور ترویج ارزشهای معنوی و دینی این ماه پرفیض در نقاط مختلف شهر نصب و اکران شده تا دلهای مردم را به سوی عبادت و تقوا جلب کرده و فضایی معنوی و پر از نور را در شهر ایجاد کند.
***
تصاویر اعمال مجرمانه را برای پلیس ارسال کنید
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از شهروندان خواست در صورت ضبط فیلم و گرفتن تصویر از اعمال مجرمانه، آنها را برای پلیس ارسال کنند. سردار علی ولیپورگودرزی در گفتوگو با ایسنا در توضیح بیشتر گفت: در برخی موارد شاهد هستیم که شهروندان موفق میشوند از یک عمل مجرمانه مثل سرقت، زورگیری، درگیری و غیره فیلم و عکس تهیه کنند. اگر این تصاویر به دست پلیس برسد، ما میتوانیم از این طریق خیلی راحتتر متهمان را شناسایی کنیم و جریان کشف جرم خیلی سریعتر رخ میدهد. وی اضافه کرد: اما متاسفانه شاهد هستیم شهروندان به جای رساندن این تصاویر به دست پلیس، آنها را در شبکههای اجتماعی مختلف بازنشر میکنند، این مساله اولا باعث ایجاد ترس و وحشت در میان شهروندان میشود، دوما باعث میشود متهمان با دیدن تصاویر خود در فضاهای اینترنتی، به این مساله پی ببرند که پلیس دنبال آنهاست و بر همین اساس فرار میکنند یا مخفی میشوند که این مساله باعث میشود در کشف جرم و دستگیری متهمان، وقفه ایجاد شود. رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان گفت: قرار است درگاه اینترنتیای به شهروندان معرفی شود که از این طریق بتوانند فیلمها یا عکسهای خود از اعمال مجرمانه افراد را مستقیما به دست پلیس برسانند و دیگر آن را در دید عموم قرار ندهند. بزودی از این درگاه رونمایی میشود.
***
خدمت جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای رونق صادرات
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف کمک به توسعه صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان، خدمت جدیدی تحت عنوان تسهیلات 100 میلیارد تومانی «رشد تولید صادراتی» را طراحی و اجرا کرده است. یکی از اولویتهای کاری مهم صندوق نوآوری و شکوفایی، کمک به توسعه صادرات محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان است اما خدمت جدیدی که در صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به رونق صادرات دانشبنیانها طراحی و اجرایی شده است، تسهیلات «رشد تولید صادراتی» است. تسهیلات «رشد تولید صادراتی» با هدف حمایت از تامین مواد اولیه، هزینههای نیروی انسانی و سایر هزینههای جاری مورد نیاز به منظور اجرای قرارداد/ قراردادهای صادراتی و صادرات کالا و خدمات دانشبنیان شرکتها و موسسههای دانشبنیان تا سقف 100 میلیارد تومان پرداخت میشود. این تسهیلات بر اساس پیشبینی صادرات و فروش خارجی شرکت از طریق بررسی سوابق صادرات انجامشده، قراردادهای جاری/ آتی صادراتی، مطالعات بازار و سایر روشهای کارشناسی و حتماً معطوف به «محصول دانشبنیان» شرکت، اعطا میشود. نرخ سود این تسهیلات 23 درصد است اما در صورت احراز اثربخشی و انجام صادرات، نرخ آن تا 4 درصد کمتر از نرخ مصوب بانک مرکزی قابل کاهش است.