دور دنیا
درگیری چند ساعته ارتش یمن با متجاوزان آمریکایی
سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد ارتش این کشور برای چهارمین هفته متوالی به مقابله با اقدامات تجاوزکارانه آمریکا علیه این کشور از طریق هدف قرار دادن ناوهای آمریکایی در دریای سرخ ادامه میدهد. این مقام بلندپایه نظامی یمن بامداد یکشنبه خبر داد یگان موشکی و پهپادی و نیروی دریایی ارتش این کشور با شماری از کشتیهای جنگی آمریکایی از جمله ناو هواپیمابر «یواساس هری ترومن» در دریای سرخ درگیر شدند؛ درگیریای که با موشکهای کروز و همچنین پهپاد انجام شد. یحیی سریع اعلام کرد: این عملیات هدفگیری که چندین ساعت به طول انجامید، مانع حملات تجاوزکارانه به کشور ما در طول زمان درگیری شد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد نیروی دریایی این کشور با انجام عملیات نظامی، ناو پشتیبان ناو هواپیمابر ترومن را با موشک بالستیک هدف گرفت. او در پایان تاکید کرد رهبری، مردم و ارتش یمن در انجام وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی خود، به حمایت از مردم فلسطین ادامه میدهند.
***
موریتانیاییها علیه آمریکا
صدها نفر از مردم موریتانی با برپایی تجمع اعتراضی گسترده مقابل سفارت آمریکا در پایتخت کشورشان، خواستار قطع روابط با واشنگتن شدند. صدها نفر از مردم موریتانی شامگاه شنبه در اعتراض به نسلکشی اسرائیل در نوار غزه و برای درخواست توقف نسلکشی فلسطینیان، مقابل سفارت آمریکا در نواکشوت، پایتخت این کشور تظاهرات کردند. شرکتکنندگان در این تحصن شامگاه شنبه بهتدریج در اطراف سفارت آمریکا تجمع کردند که طبق اعلام برگزارکنندگان آن تا صبح یکشنبه ادامه داشت. این تحصن به دعوت «ابتکار دانشجویی مبارزه با نفوذ صهیونیستی و دفاع از مسائل عادلانه» برگزار شد که یک سازمان غیردولتی است و به سازماندهی فعالیتهای حمایتی از مردم فلسطین میپردازد. شرکتکنندگان در این تجمع اعتراضی، آمریکا را مسؤول ادامه نسلکشی اسرائیل در غزه دانستند و خواستار قطع روابط دیپلماتیک کشورشان با واشنگتن شدند. برگزارکنندگان این تجمع همچنین از تمام مدارس و دانشگاههای موریتانی خواستند تا در یک اعتصاب سراسری در دوشنبه آینده، در حمایت از غزه شرکت کنند. این هیات از همه اعتصابکنندگان دعوت کرد در یک تجمع بزرگ مقابل سفارت آمریکا شرکت کنند و ادامه جنگ نسلکشی اسرائیل علیه غزه را محکوم کنند. از آغاز نسلکشی اسرائیل در غزه در 7 اکتبر 2023، کارزارهای گسترده همبستگی با فلسطینیان در موریتانی چندین بار برگزار شده است. بر اساس گزارشهای رسانههای محلی، قبایل موریتانیایی موفق شدهاند حدود 16 میلیون دلار کمک برای مردم غزه جمعآوری کنند. تظاهرات و تحصن موریتانیاییها مقابل سفارت آمریکا پس از آن رخ داد که دونالد ترامپ برخلاف تمام شعارهای خود درباره صلحجویی و تلاش برای آتشبس در غزه از آغاز دور جدید تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمایت کرده است و در روند مذاکرات آتشبس و تبادل اسرا نیز نقش مخربی ایفا کرد.
***
طراحی کنگره آمریکا برای قطع رابطه ایران و عراق
در ادامه سیاستهای مداخلهجویانه ایالاتمتحده در منطقه غرب آسیا، جمعی از نمایندگان کنگره آمریکا طرحی موسوم به «آزادی عراق از ایران» را ارائه کردهاند؛ طرحی که آشکارا در راستای دخالت مستقیم در امور داخلی عراق و ضربه به گروههای مقاومت طراحی شده است. بر اساس گزارش وبگاه «نشنال»، این طرح با ابتکار ۲ نماینده آمریکایی از هر ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات، جو ویلسون و جیمی پانتتا، تدوین شده و خواستار تدوین راهبردی مشترک میان نهادهای آمریکایی برای مقابله با آنچه «نفوذ ایران در عراق» خوانده شده، است. در متن این طرح که به صراحت بر انحلال کامل نیروهای مقاومت عراقی همچون حشدالشعبی (نیروهای بسیج مردمی) تاکید دارد، آمده است باید همه گروههای «وابسته به ایران» در عراق به طور کامل و «غیرقابل بازگشت» نابود شوند. این در حالی است که نیروهای حشدالشعبی با پشتوانه مردمی و قانونی، نقشی اساسی در مقابله با تروریسم و تامین امنیت عراق ایفا کردهاند. همچنین در این طرح شرط ادامه کمکهای امنیتی واشنگتن به بغداد، قطع کامل رابطه عراق با گروههای مقاومت و توقف واردات انرژی از ایران عنوان شده است؛ اقدامی که عملا تلاش برای گروکشی سیاسی و تحمیل اراده آمریکا به دولت و ملت عراق محسوب میشود. مایکل نایتس، از اعضای اندیشکده نزدیک به رژیم صهیونیستی یعنی «موسسه واشنگتن»، در اظهاراتی تأکید کرده این طرح، واکنشی به نارضایتی برخی اعضای کنگره از عملکرد دولت ترامپ در مقابله با ایران است و هدف آن ضربه زدن به مهمترین منبع درآمدی جمهوری اسلامی در منطقه است. در بخشی دیگر از این طرح، از نهاد رسانهای آمریکا خواسته شده با راهاندازی کمپینهای رسانهای، چهرهای منفی از گروههای مقاومت در عراق ترسیم کند؛ اقدامی که در راستای پروژههای رسانهای غرب علیه محور مقاومت ارزیابی میشود. از سوی دیگر، نمایندگان آمریکایی در اقدامی همراستا، طرح دیگری به نام «قانون حمایت حداکثری» را نیز مطرح کردهاند که هدف آن افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ایران، تشدید تحریمها، محدودسازی فضای مجازی و معرفی وزارت اطلاعات ایران به عنوان سازمان تروریستی است؛ اقدامی که بیشتر جنبه تبلیغاتی و جنگ روانی دارد. گفتنی است که این اقدامات آمریکا در حالی انجام میشود افکار عمومی منطقه، از جمله مردم عراق، بارها مخالفت خود را با حضور نظامی و سیاسی آمریکا در کشورهای خود اعلام کردهاند.