02/ارديبهشت/1404
|
04:02
۲۲:۳۴
۱۴۰۴/۰۱/۱۹

اخبار اجتماعی

اوحدی: ایثارگران برای «گسست بین‌نسلی» چاره‌اندیشی کنند

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از آسیب‌های امروز «گسست بین نسلی» است و کمک به کاهش اثرات این معضل یا رفع عواقب آن می‌تواند یکی از عرصه‌های همکاری و همیاری باشد. سعید اوحدی دیروز در جلسه هم‌اندیشی دبیران تشکل‌های شاهد و ایثارگر و مراسم رونمایی سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر بشری اظهار داشت: ما در مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران به حضور فعال تشکل‌های شاهد و ایثارگر اعتقاد عملی داریم. از این ‌رو جلسات متعددی در طول سال گذشته با آنها داشتیم، چرا که معتقدیم ظرفیت عظیم این تشکل‌ها را هیچ دستگاه اجرایی در کشور ندارد. وی افزود: تعداد ۳۲۰ تشکل شاهد و ایثارگر در کشور وجود دارد که ۱۲۵ مورد آنها ثبت رسمی شده و با توجه به این ظرفیت عظیمی که این تشکل‌ها دارند باید ببینیم چقدر توانسته‌ایم از این استعداد بزرگ برای رفع موانع و مشکلات خدمت به کشور بهره ببریم. یکی از مشکلات اساسی و بحران‌زای امروز جهان که پس از انقلاب صنعتی به ‌وجود آمد، «گسست بین‌نسلی» است. اوحدی با اشاره به ظرفیت تشکل‌های شاهد و ایثارگر برای رفع معضلات اجتماعی تصریح کرد: یکی از آسیب‌های «گسست بین نسلی»، زیر سوال رفتن ارزش‌های موجود جامعه توسط نسل‌های جدید است. این معضل که تا سطح بحران پیش رفته، یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها در جوامع امروز بشری است که آن هم ناشی از سیر سریع تحولات فناوری است که بسط فضای مجازی و هوش مصنوعی به این معضل دامن ‌زده و اگر چاره‌ای برای آن اندیشه نشود، بحران‌های عمیق‌تر و جدی‌تری را در آینده ایجاد می‌کند که نقش تشکل‌های شاهد و ایثارگر در کمک به کاهش اثرات این معضل یا رفع عواقب آن یکی از عرصه‌های همکاری و همیاری می‌تواند باشد. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اذعان کرد: صاحب‌نظرانی که در این تشکل‌ها هستند باید برای کمک به حل معضلات اجتماعی، فرهنگی و ارزشی اقدام کرده و با بررسی و آسیب‌شناسی آنها برای نسل سوم انقلاب که در معرض بمباران رسانه‌ای دشمن نیز قرار دارد، چاره‌اندیشی کنند، چرا که اگر در کنار روند سریع تحولات تمهیداتی برای مدیریت عوارض آن در نظر نگیریم، در آینده به مشکل خواهیم خورد؛ مانند نحوه مواجهه با برخی شبکه‌های اجتماعی که با اعمال فیلترینگ، فکری برای عواقب و عوارض بعد از آن نشد و مشکلاتش گریبان جامعه را گرفت.

***
عزل ۵ مدیر هلال‌احمر در پی استفاده ناصحیح از بالگرد

سخنگوی جمعیت هلال‌احمر از عزل ۵ مدیر هلال‌احمر در پی استفاده ناصحیح از بالگرد در خرم‌آباد خبر داد. مجتبی خالدی در توضیح بیشتر گفت: استفاده از بالگردهای جمعیت هلال احمر، تنها باید در راستای خدمات بشردوستانه و اقدامات امدادی باشد. در راستای استفاده ناصحیح از این بالگردها در خرم‌آباد، به دستور رئیس جمعیت، جلسه‌ای فوری برگزار شد. وی افزود: در این جلسه، ۶ نفر از مدیران به عنوان خاطی شناخته شدند که ۵ نفر از آنها فورا از حوزه مدیریتی عزل شدند و نفر دیگر نیز توبیخ شد. سخنگوی جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: در این راستا مجددا دستورالعمل‌های امداد هوایی برای همه استان‌ها ابلاغ شد. خالدی گفت: جمعیت هلال‌احمر همچنان بر صیانت از خدمات امداد و نجات و بشردوستانه در سراسر کشور تأکید دارد.

***
نقص فنی سیستم برق علت آتش‌سوزی مرگبار درمانگاه مشیریه

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: حادثه آتش‌سوزی درمانگاه مشیریه منجر به کشته شدن ۳ نفر شد که کارشناسان آتش‌نشانی علت اصلی این حادثه مرگبار را نقص در سیستم برق اعلام کردند. سیدجلال ملکی دیروز اعلام کرد: ساعت ۱۹:۳۸ دوشنبه شب حادثه آتش‌سوزی یک درمانگاه در مشیریه به سامانه ۱۲۵ اعلام و با توجه به حساسیت موضوع ماموران ۵ ایستگاه آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند. وی افزود: کانون اصلی حادثه لابی داروخانه درمانگاه در طبقه همکف به وسعت ۵۰ متر بود که پس از بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد نقص در سیستم برق این مکان تجمعی علت اصلی این حادثه مرگبار بوده است. ملکی گفت: اماکن تجمعی حتما باید به سیستم اتوماتیک اعلام و اطفای حریق مجهز شود، شاید برخی از مالکان اعلام کنند هزینه دارد و برای ما صرفه اقتصادی ندارد اما باید اعلام کرد باید از چنین حوادثی درس عبرت گرفت. به گفته ملکی، کشته شدن ۳ نفر و مصدومیت ۱۸ نفر هزینه به مراتب سنگین‌تری است و هزینه در زمینه ایمنی در راستای حفظ جان و مال خود و مردم است و نباید در چنین مواردی غفلت کرد. سازمان آتش‌نشانی همواره چنین اماکن پرخطر و نا ایمن را شناسایی کرده اما تجربه ثابت کرده مالکان و متولیان چنین ساختمان‌هایی جدیت کامل در راستای ارتقای ایمنی ندارند و هر چند وقت یک بار شاهد چنین حوادث ناگواری هستیم.

ارسال نظر
پربیننده