29/فروردين/1404
|
05:09
۲۲:۵۹
۱۴۰۴/۰۱/۲۰

دستور «پزشکیان» برای تداوم پویش «نه به تصادف»

کاهش میزان تصادفات در ایام نوروز با وجود افزایش سطح ترددها همچنین توجه به فرهنگ رانندگی و رعایت قوانین راهنماعی و رانندگی در کنار خدمات ویژه دستگاه‌های مرتبط با پلیس در تعطیلات نوروز امسال موجب شد تا رئیس‌جمهور دستور تداوم پویش «نه به تصادف» را صادر کند. در این باره روز گذشته وزیر بهداشت به پویش «نه به تصادف» اشاره کرد و گفت: تمام ارکان دولت در این پویش مشارکت دارند. فاز نخست آن که جنبه آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی داشت، به پایان رسیده و اکنون اصلاح ساختارها، زیرساخت‌های جاده‌ای و تقویت نظارت‌ها در دستور کار قرار گرفته و در همین راستا، دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور، دستورات مشخصی صادر کرده‌اند. محمدرضا ظفرقندی با اشاره به اهمیت همکاری‌های بین‌سازمانی در نظام سلامت افزود: حفظ و ارتقای جایگاه نظام سلامت مستلزم تعامل مؤثر میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام پرستاری و سایر نهادهای مرتبط است. وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: برای کاهش این آمار، راهکارهایی از جمله توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و ریلی وجود دارد اما استفاده از انرژی‌های خورشیدی و پاک، ساده‌ترین و در دسترس‌ترین گزینه است. از اواخر سال گذشته تاکنون، جلسات منظمی در سطوح عالی دولت با محوریت این موضوع برگزار شده و دکتر پزشکیان به‌صورت شخصی این روند را پیگیری می‌کند. وی همچنین بر اهمیت آموزش سواد سلامت و توجه به عوامل مؤثر بر سلامت جسمی و روانی تأکید کرد و گفت: مسائل حوزه سلامت باید پیش از مرحله درمان مورد توجه قرار گیرد. در دهه‌های گذشته نیز سازمان نظام پزشکی اقدام به تهیه بروشورهای آموزشی برای ارتقای آگاهی مردم کرده است. وزیر بهداشت با اعلام انجام ۱۱۵ عمل پیوند قلب، کبد و کلیه در ایام نوروز، افزود: در این ایام، ۱۳۷ هزار عمل جراحی اورژانسی و غیراورژانسی نیز در سراسر کشور انجام شد که نشان‌دهنده تلاش‌های شبانه‌روزی جامعه سلامت است. وی با تأکید بر لزوم حمایت از پزشکان رزیدنت و طرحی، عنوان کرد: در جلسات شورای معاونان وزارت بهداشت، مسائل مرتبط با این گروه‌ها به‌طور جدی بررسی می‌شود و در تلاشیم با اجرای راهکارهایی مشخص، شرایط دوره رزیدنتی را تسهیل کنیم. ظفرقندی در ادامه افزود: یکی از نیازهای مهم جامعه سلامت، حفظ شأن و کرامت این قشر است. باید عواملی که موجب تضعیف جایگاه و احترام کادر سلامت می‌شوند، حذف شوند، چرا که بدون ایجاد اعتماد و احترام، نمی‌توان جلوی مهاجرت نیروهای انسانی این حوزه را گرفت. وی همچنین تصادفات و آلودگی هوا را از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم دانست و بر ضرورت توجه بیشتر به مسائلی همچون تغذیه سالم، استفاده از نان کامل و ارتقای سلامت روان تاکید کرد. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در ادامه این نشست، دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، ضمن ابراز رضایت از حضور دکتر پزشکیان و دکتر ظفرقندی در دولت چهاردهم، اظهار داشت: این حضور، آرامش و امید تازه‌ای در دل جامعه پزشکی ایجاد کرده است. بر همین اساس، آمار درخواست‌های صدور گواهی گود استندینگ (حُسن نیت) در دولت چهاردهم تاکنون با کاهش ۱۷ درصدی روبه‌رو بوده است. وی با تقدیر از پیگیری‌های وزیر بهداشت در تصویب و ابلاغ افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های تشخیصی پیش از آغاز سال ۱۴۰۴، گفت: یکی از ویژگی‌های برجسته دکتر ظفرقندی، شناخت دقیق مسائل و تلاش جدی برای حل مشکلات جامعه پزشکی است.

***
مرکز آزمون تصادف در کشور بزودی راه‌اندازی می‌شود
تأکید پلیس بر توقف خودروهای ناایمن

با راه‌اندازی مرکز آزمون تست تصادف در کشور متوجه خواهیم شد چه خودروهایی ایمنی و استحکام لازم را ندارند یا فاقد استانداردهای لازم هستند و در صورت بی‌توجهی تولیدکنندگان به استحکام و ایمنی همچنین عدم رعایت استانداردها، ضرورت دارد تا از مدار تولید خارج شوند. 
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مطالبات پلیس راهور از خودروسازان، ارتقای ایمنی و استحکام بدنه خودروهاست، گفت: خودروها ۲ نقش حیاتی ایفا می‌کنند؛ یکی در جلوگیری از تصادفات و دیگری در حفاظت از جان رانندگان و سرنشینان پس از وقوع تصادف. 
سردار حسینی با اشاره به اینکه توجه به ایمنی و استحکام بدنه در طراحی بدنه، شاسی، ستون‌ها، شیشه‌ها، کیسه هوا، کمربند ایمنی و سایر اجزای خودرو امری ضروری است، افزود: این بخش دوم، یعنی محافظت از جان افراد پس از وقوع تصادف، به عواملی نظیر طراحی صحیح اتاق بدنه، کیسه هوا، کمربند ایمنی، شیشه‌ها و حتی طراحی صندلی‌ها بستگی دارد تا خودرو بتواند در لحظه تصادف از سرنشینان خود محافظت کند. رئیس پلیس راهور فراجا به نداشتن ابزار لازم برای ارزیابی این قابلیت در خودروها اشاره کرد و توضیح داد: در بسیاری از کشورها، این ارزیابی‌ها در مراکز آزمون تصادف یا همان «کراش تست» انجام می‌شود. 
این مراکز به دقت میزان استحکام خودروها را در برابر ضربات شدید و توانایی حفاظت از جان سرنشینان ارزیابی می‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به آخرین صحبت‌های سازمان استاندارد، مرکز آزمون تصادف در کشور بزودی افتتاح خواهد شد و قرار است در خردادماه ۱۴۰۴ این مرکز در کشور راه‌اندازی شود. این اقدام به خودروسازان این امکان را می‌دهد که خودروها را پیش از ورود به بازار، تحت تست‌های سختگیرانه قرار دهند و در صورت لزوم، اصلاحات لازم را انجام دهند. 
سردار حسینی تصریح کرد: خودروهای وارداتی به طور معمول از نظر ایمنی شرایط بهتری دارند و ارزیابی‌های میدانی نشان می‌دهد خودروهای تولید داخل در این زمینه دچار نواقص جدی هستند. به همین دلیل، پلیس راهور فراجا از خودروسازان خواسته است تا به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند و بزودی شاهد آغاز به کار مرکز آزمون تصادف در کشور خواهیم بود. 
رئیس پلیس راهور فراجا افزود: ما باید توانمندی‌های داخلی را تقویت کنیم تا خودروهایی که سهم زیادی در تصادفات و سوانح جاده‌ای دارند، از خط تولید خارج شوند. به عنوان مثال، زمانی که ابزارهای لازم برای ارزیابی ایمنی خودروها در دسترس نبود، با تحلیل داده‌های تصادف، اقدام به حذف خودروهایی مانند پراید، ۴۰۵ و سمند از خط تولید کردیم. وی با اشاره به اهمیت جان انسان‌ها و سلامت آنها گفت: هیچ‌ چیز مهم‌تر از سلامت انسان‌ها نیست و باید در کنار سایر مسائل اقتصادی و سیاسی کشور، اولویت را به ایمنی و سلامت مردم بدهیم و این تحول در صنعت خودروسازی می‌تواند گام مهمی در ارتقای ایمنی جاده‌ها و کاهش حوادث و تلفات جاده‌ای در کشور باشد.

ارسال نظر
پربیننده