17/ارديبهشت/1404
|
17:36
۲۳:۱۸
۱۴۰۴/۰۲/۱۶

بی‌احتیاطی؛ عامل انفجار بندر شهید رجایی

با آنکه گمانه‌زنی‌های زیادی درباره علل آتش‌سوزی و انفجار در بندر شهید رجایی مطرح است اما روز گذشته رئیس جمعیت هلال‌احمر اعلام کرد تا جایی که من دیدم عامل این حریق بی‌احتیاطی دستگاه‌های مربوط بود که باید عوامل مهم پدافندی را رعایت می‌کردند و قطعا علت دقیق‌تر آن نیز اعلام می‌شود اما آنگونه که مشخص بود جرقه اولیه این حادثه از یک لیفتراک شروع شد و اگر یک ماشین اطفای حریق در آنجا وجود داشت به‌راحتی می‌توانست جلوی این آتش‌سوزی و سرایت آن را بگیرد. نشست خبری صدوسومین سالگرد تأسیس جمعیت هلال‌احمر با موضوع ارائه گزارش دستاوردهای این جمعیت در یک سال گذشته و تبیین برنامه کنگره ٣١٠٠ شهید امدادگر دیروز با حضور پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر برگزار شد. وی ابتدا ضمن تبریک دهه کرامت بیان کرد: سال گذشته سال سخت و پرکاری برای ما بود. 
کولیوند افزود: امسال وارد صد و چهارمین سال تأسیس هلال‌احمر می‌شویم. برنامه‌هایی برای هفته هلال در پیش داریم. روز چهارشنبه را برای انجام تجدید میثاق با امام خواهیم داشت. روز شنبه را برای داوطلبان جوان هلال‌احمر برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 
همچنین روز یکشنبه روز ایثار و فداکاری است. تمرین‌های عملیاتی امداد و نجات جوانان و انواع خدمات دیگر را در این ایام به صورت مفصل انجام خواهیم داد. وی درباره برنامه هلال‌احمر در سال جدید گفت: اصلی‌ترین دغدغه ما معیشت نجاتگران است و سعی کردیم بخشی از آن را حل کنیم. شرایط اقتصادی من را متعهد می‌کند از نظر معیشتی امدادگران را حمایت کنم. علاوه بر این در تلاشیم حداقل ٣ بالگرد مدرن را به ناوگان هوایی هلال احمر اضافه کنیم و هزار و ۵٠٠ دستگاه خودروی امدادی نیز به ناوگان اضافه شود. 
وی ادامه داد: ان‌شا‌ءالله بیست‌وچهارم این ماه کنگره بین‌المللی شهدای دوران دفاع ‌مقدس و مقاومت را در تهران خواهیم داشت، چرا که بیش از ٣ هزار و ١٠٠ امدادگر شهید داریم. رئیس جمعیت هلال‌احمر درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی نیز گفت: در محل حادثه دنیایی از کانتینر و اقلام وجود داشت و آتشی که سعی داشت خسارت‌های بیشتری را وارد کند. در چنین شرایطی به محض ورود به محل حادثه نخستین اقدامی که با مدیریت وزیر کشور، استاندار و جمعیت هلال‌احمر و سایر دستگاه‌ها صورت گرفت این بود که آنجا را به حالت یک جزیره جدا‌سازی کردیم. وی افزود: تا آنجایی که دیدم این حادثه بر اساس بی‌احتیاطی رخ داده و ۵ فروند بالگرد جمعیت هلال‌احمر کار اطفای حریق را  بر عهده داشت. همچنین بیش از هزار مصدوم به بیمارستان‌ها منتقل شدند. کولیوند بیان داشت: جرقه اولیه در این حادثه از یک لیفتراک شروع شد که اگر یک ماشین اطفای حریق بود به‌راحتی می‌توانست جلوی این آتش‌سوزی و سرایت آن را بگیرد. 
این در حالی است که با تلاش نیروهای امدادی۳۰ درصد کانتینرهایی که در مکان حادثه بندر شهید رجایی قرار داشتند سالم ماندند، همچنین بیش از هزار نفر از مرگ حتمی نجات یافتند. وی اضافه کرد: در حادثه بندر شهید رجایی کلاً ٧٠ نفر فوتی داشتیم که از این تعداد ٢۴ نفر قابل شناسایی بودند و شناسایی شدند اما برخی اجساد نیاز به آزمایش DNA دارد که از سایر استان‌ها کمک گرفته و قرار شد هر خانواده‌ای مفقودی دارد حضوری به نیروی انتظامی مراجعه کند. 

ارسال نظر