31/خرداد/1404
|
11:37
۲۳:۲۶
۱۴۰۴/۰۳/۰۲
گزارش

ارتش از ۳ سامانه پهپادی جدید رونمایی کرد

گروه سیاسی: روز پنجشنبه گذشته با حضور سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، از 3 سامانه پهپادی عمودپرواز هما، عمودپرواز دیده‌بان نزاجا و سامانه کواد FPV انهدامی شاهین ۱ که از جدیدترین سامانه‌های پهپادی الحاق‌شده به سازمان رزم نیروی زمینی ارتش هستند، رونمایی شد.
پهپاد عمودپرواز «هما» این توانایی را دارد که با ارتفاع پروازی بیش از ۱۲۰۰۰ پایی و بهره‌گیری از توان دید در شب، بدون نیاز به باند پروازی، انواع مأموریت‌های شناسایی را در شرایط بروز جنگ الکترونیک با موفقیت به انجام رساند. پهپاد عمودپرواز «دیده‌بان» نیز از پهپادهای سبک (قابل حمل) است که با بهره‌گیری از قابلیت دید در روز و شب، می‌تواند موقعیت دقیق هدف را مورد شناسایی و استخراج قرار دهد.
طبق این گزارش، سامانه کوادFPV  انهدامی شاهین یک هم یکی از سامانه‌های جدید و مدرن در مقابله با خطرات نبردهای آینده است که با ویژگی‌هایی چون: مداومت پروازی، برد عملیاتی و ارتفاع پروازی متناسب با انواع عملیات‌ها، قادر است‌ تمام اهداف ثابت و متحرک دشمنان را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
در همین باره امیر سرتیپ «نوذر نعمتی»، جانشین نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بازدید رئیس ستادکل نیروهای مسلح و هیات همراه از قرارگاه عملیاتی لشکر 88 و تیپ 188 زرهی نزاجا و رونمایی سامانه‌های پهپادی جدید ارتش با حضور وی، گفت: نیروی زمینی ارتش، با درک اقتضائات صحنه نبردهای نوین آینده و ورود به عرصه سرمایه‌گذاری بر آخرین فناوری‌ها و دستاوردهای حوزه نظامی و دفاعی همچون ریزپرنده‌ها، پهپادها، تجهیزات بدون سرنشین و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، به سرمایه‌گذاری در این حوزه راهبردی همت گمارده است.
جانشین نیروی زمینی ارتش در ادامه با بیان آنکه تمام این دستاوردها به ‌صورت کاملاً بومی و با تکیه بر هوش و نبوغ صنعت‌گران داخلی ساخته شده‌اند، تصریح کرد: تمام ادوات، تسلیحات و تجهیزاتی که در نیروی زمینی ارتش مورد استفاده قرار می‌گیرند، علاوه بر دورزنی، دقیق‌زنی، هوشمندی و شبکه‌محوری، به‌صورت کاملاً بومی و با تکیه بر هوش، خلاقیت، نبوغ و اراده متخصصان، مهندسان، مخترعان و صنعت‌گران سازمان جهاد خودکفایی نزاجا و دیگر صنایع مرتبط با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده‌اند.
امیر نعمتی تأکید کرد: تمام این ادوات، تجهیزات و تسلیحات مدرن، روزآمد و هوشمند که تنها بخشی از توان تسلیحاتی و عملیاتی انبوه نیروی زمینی ارتش را تشکیل می‌دهند، در اختیار یگان‌های واکنش ‌سریع و متحرک هجومی این نیرو قرار دارند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به مقابله با هرگونه تهدیدی علیه امنیت پایدار کشور بپردازند.
* آمادگی 100 درصد برای انجام مأموریت‌ها
سرلشکر محمد باقری نیز روز پنجشنبه در بازدید از توانمندی‌ها و دستاورد‌های جدید ارتش در زاهدان، با اشاره به اینکه نیروی زمینی ارتش برای دفاع از مرز‌های جنوب شرق صددرصد آمادگی دارد، گفت: امروز تولید پهپاد‌های مختلف و ریزپرنده‌ها در نیرو‌های مسلح صورت می‌گیرد و هرگونه تهدیدی را در سطح خودش پاسخ خواهیم داد.
وی همچنین در پایان سفر به استان سیستان‌وبلوچستان بیان کرد: من در ادامه‌ سفر‌های نوبه‌ای که به استان‌ها دارم، توفیق داشتم در استان مهم سیستان‌وبلوچستان حضور یابم.
سرلشکر باقری بیان کرد: در 2 روز گذشته بخش‌های زیادی از یگان‌های نیرو‌های مسلح شامل سپاه، ارتش و فراجا مورد بازدید و ارزیابی من و همراهانم قرار گرفت که خوشبختانه وضعیت نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی است و نسبت به بازدید‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی انجام شده و برنامه‌های مناسبی برای توسعه توان و آمادگی دفاعی - امنیتی تدوین شده و در حال اجراست.
وی افزود: همچنین تصمیمات مناسبی برای پشتیبانی از نیرو‌های مسلح و رفع مشکلات اتخاذ شد، در مجموع وضعیت آینده نیرو‌های مسلح بسیار بهتر پیش خواهد رفت.
* امیر حیدری: ارتشی از ریزپرنده‌ها خواهیم ساخت
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ما به طور وسیع به توسعه بدون سرنشین‌ها، اعم از ریزپرنده‌ها و پرنده‌های بزرگ پرداخته‌ایم تا ارتشی متشکل از این فناوری‌ها را ایجاد کنیم.
امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از ورود این نیرو به عرصه‌های جدید تسلیحات خبر داد و تاکید کرد: این اقدامات به منظور پاسخگویی به نیازهای عملیاتی آینده انجام می‌شود.
وی افزود: به همین منظور، ما به طور وسیع به توسعه بدون سرنشین‌های ریزپرنده، پرنده‌های بزرگ و بدون سرنشین‌ها پرداخته‌ایم تا ارتشی متشکل از این فناوری‌ها ایجاد کنیم.
امیر حیدری با اشاره به اهمیت این تحولات در تقویت توانمندی‌های نظامی کشور، تصریح کرد: این نوآوری‌ها به ارتش امکان خواهد داد در میدان‌های نبرد آینده با قدرت و کارایی بیشتری عمل کند.

ارسال نظر