شناسایی سارقان با دوربینهای چهرهنگار
سارقان از این پس به صورت هوشمند شناسایی میشوند، چرا که به گفته رئیس پلیس آگاهی فراجا، در زمینه تشخیص چهره مجرمان و شناسایی سریع این افراد اقدامات خوبی انجام شده است و از دوربینهای چهرهنگار استفاده میشود. هر چند مقابله بیامان و سرسختانه پلیس با سارقان چه به صورت فیزیکی و چه هوشمند در حال انجام است ولی شناسایی دزدان با دوربینهای چهرهنگار کار پلیس را برای دستگیری آنها آسان میکند به طوری که این افراد در رصد پلیس قرار دارند.
سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا، با اشاره به مطالبهگری مردم نسبت به اموال مسروقهشان گفت: ما معتقدیم حتی اگر یک نفر از مردم از ما طلبکار باشد و اموالش را مطالبه کند، کاملاً حق دارد. ما مسؤول هستیم و وظیفه داریم اموالش را بازگردانیم. اینکه میگوییم این مقدار اموال کشف شده است، به معنای این نیست که دیگران حق مطالبه ندارند، ما باید پاسخگو باشیم و پیگیر حقوق مردم. وی در پاسخ به تسنیم مبنی بر اینکه چرا از دوربینهای تشخیص چهره برای شناسایی سارقان استفاده نمیشود، گفت: در زمینه تشخیص چهره مجرمان و شناسایی سریع این افراد، اقدامات خوبی انجام شده است و از دوربینهای چهرهنگار استفاده میشود اما همچنان باید تجهیزات و امکانات پلیس با نوع مأموریتها متناسبتر شود؛ ما به سمت تجهیز علمی پلیس حرکت کردهایم و در زمان حاضر این موضوع را یک ضرورت میدانیم، نه صرفاً یک نیاز.
سردار قنبری خاطرنشان کرد: نمونه این اقدامات، همکاری با دانشجویان نخبه زنجان است؛ چند نخبه جوان با دعوت پلیس وارد پروژهای شدند و موفق شدند دستگاهی برای تشخیص جعل اختراع کنند که در نوع خود در دنیا بینظیر است، این دستگاه اکنون به بهرهبرداری رسیده و مورد استفاده قرار گرفته است. وی تصریح کرد: پلیس آگاهی برای مقابله با سرقت و شناسایی سارقان صرفاً به دوربینهای تشخیص چهره اکتفا نمیکند، بلکه مجموعهای از ابزارهای علمی و میدانی را در نظر دارد تا فرآیند شناسایی و برخورد با مجرمان به صورت کامل انجام شود.
رئیس پلیس آگاهی کشور با اشاره به روند کاهشی وقوع سرقتها در سالهای اخیر گفت: در سال 1400 میزان سرقت 6 درصد افزایش داشت، در سال 1401 این رقم متوقف شد اما در سال 1402 با کاهش 9درصدی مواجه بودیم.