گردشگری جان میگیرد
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با تمرکز بر حوزه گردشگری خوراک در سال جاری، برای معرفی غذاهای ایرانی به عنوان محصول و جاذبه گردشگری تلاش خواهیم کرد. مصطفی فاطمی در رویداد نخستین اجلاس توسعه گاسترونومی (غذاشناسی) ایران و ترکیه گفت: پیشینه قوی غذای ایرانی، سرمایهای ارزشمند به شمار میآید اما ما نتوانستهایم برای معرفی این ظرفیت به عنوان جاذبه گردشگری موثر عمل کنیم. امروز بسیاری از کشورها توانستهاند از ظرفیت غذاهای بومی خود به عنوان محصولات گردشگری استفاده کنند و ما نیز باید در این مسیر با تمرکز و تلاش گسترده برای معرفی خوراک ایرانی تلاش کنیم. وی با بیان اینکه گردشگری خوراک، سفر مسافر، سفر مشتری، سفر محصول و سفر برند را رقم میزند، ادامه داد: ترکیه در سفر محصول و برند در حوزه خوراک بسیار موفق عمل کرده است. پیرو تلاش ترکیه، امروز در اغلب منوهای رستورانهای جهان، غذاهای ترکی با عنوان و نام غذای ترکی عرضه میشوند. فاطمی تصریح کرد: قصه خوراک ایران و ترکیه، قصه تاریخی - تمدنی بسیار غنیای دارد. قصه مراودات فرهنگیای است که از دوران ابتدایی تاریخ، رقم خورده است. روایت خوراک ایران و ترکیه، قصه سفر مزههاست و این داستان برای گردشگران دنیا بسیار جذاب است. وی در پایان نسبت به همکاری و نقش سازمان متخصصان ایران به عنوان یک سازمان مردمنهاد برای ایجاد ارتباط مشترک در بخش گردشگری خوراک میان ۲ کشور ایران و ترکیه اظهار امیدواری کرد. انوشیروان محسنیبندپی، معاون گردشگری کشور هم در این مراسم گفت: اگر گاسترونومی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر دارا بودن ظرفیتهای گردشگری متنوع، از غذاهای اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان برخوردار است. وی تصریح کرد: هوش مصنوعی این روزها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روز به روز نیز تکامل مییابد، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است. وی با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب میشوند، افزود: با توجه به امضای تفاهمنامه ۱۰ ساله میان سازمان متخصصان ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامهریزیهای مشترک تشکیل میشود. وی با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه میتواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارهها و تعریف مسیرهای گردشگری فراملی با محوریت شهرهای مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، میتواند در تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد. در این جلسه بایرام اوزترک، رئیس فدراسیون آشپزان، سرآشپزان و گاسترونومی ترکیه با اشاره به رقابتهای فرهنگی میان ۲ کشور، ایران را گنجینهای از طعمهای ماندگار خواند و نسبت به هرگونه همکاری در زمینه تشریک مساعی و تبادل تجربیات در زمینه گردشگری خوراک اعلام آمادگی کرد.