26/اسفند/1403
|
20:26
۲۲:۴۸
۱۴۰۳/۱۲/۰۳

اخبار اقتصادی

سند نظام اقتصاد دیجیتال آماده تصویب و ابلاغ است

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از آماده‌سازی سند «نظام اقتصاد دیجیتال» با کسب نظر بخش خصوصی خبر داد و گفت: این سند به‌زودی در کارگروه اقتصاد دیجیتال مطرح و پس از تصویب، ابلاغ خواهد شد.
سید محمدمحسن صدر گفت: وزیر ارتباطات تأکید دارد برای تدوین این نظام‌نامه نظر همه ذی‌نفعان اخذ شود و اینگونه نباشد که مصوبه‌ای را بدون در نظر گرفتن جامعه هدف، تصویب و ابلاغ کنیم.
وی تأکید کرد: برای تصویب این نظام‌نامه ۳ جلسه با بخش خصوصی برگزار و نظرات بخش خصوصی را دریافت کردیم؛ همچنین در ۲ جلسه کمیسیون نیز بررسی‌های تکمیلی را انجام دادیم و تقریبا بیشتر نظر بخش خصوصی را در سند وارد کردیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: پس از آن سعی کردیم سایر ذی‌نفعان نیز در این باره نظر بدهند؛ یعنی قبل از اینکه سندی آماده انتشار یا ابلاغ شود نظر همه را دریافت می‌کنیم که دیگر کسی مشکلی نداشته باشد. در واقع «نظام اقتصاد دیجیتال» بستری را فراهم می‌کند تا قبل از انتشار هر سند، نظر ذی‌نفعان اخذ شود.
صدر افزود: به این اعتقاد داریم از طریق کارگروه اقتصاد دیجیتال که ریاست آن را وزیر ارتباطات بر عهده دارد و سایر دستگاه‌ها نیز در آن عضو هستند، طوری عمل کنیم که مطمئن باشیم هر مقرره، آیین‌نامه، بخشنامه، ابلاغیه و سندی که از سوی تنظیم‌گران بخشی منتشر می‌شود، پیش از همه نظر بخش خصوصی را اخذ کرده است.


***

افزایش نرخ اونس جهانی عامل رکوردشکنی قیمت سکه و طلا

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به نوسانات قابل توجه قیمت‌ها در یک هفته اخیر بازار سکه و طلا، علت اصلی روند صعودی قیمت‌ها را افزایش اونس جهانی طلا دانست.
محمد کشتی‌آرای گفت: هفته گذشته یکی از پرنوسان‌ترین هفته‌ها برای بازار سکه و طلا بوده است. قیمت جهانی طلا تا روز پنجشنبه به ۲۹۵۳ دلار افزایش یافت که نسبت به ابتدای هفته، افزایش ۷۱ دلاری را تجربه کرده است. نوسانات نرخ ارز در داخل کشور نیز به افزایش قیمت‌ها کمک کرد.
وی افزود: به واسطه این عوامل، قیمت انواع سکه در بازار داخلی با افزایش شدید روبه‌رو شد. سکه تمام طرح قدیم به ۷۳ میلیون تومان و سکه تمام طرح جدید به ۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب به ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش قیمت یافتند. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی به ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیدند.
کشتی‌آرای همچنین به وضعیت طلا در بازار اشاره کرد و گفت: قیمت هر مثقال طلای آب‌شده به ۳۰ میلیون و ۲۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۶ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان رسیده. وی تأکید کرد تمام این قیمت‌ها رکوردهای جدیدی را ثبت کرده‌اند. هرچند حباب سکه تغییر چندانی نداشته و در محدوده ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان باقی مانده است.
وی در پایان  افزود: عامل اصلی افزایش قیمت‌ها در بازار سکه و طلا، افزایش قیمت جهانی طلا بوده و بازار همچنان غیرقابل پیش‌بینی است.

***

وام ۶۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن به بانک‌ها ابلاغ می‌شود

مدیر روابط عمومی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه سقف فردی تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن با مصوبه اخیر هیات عالی بانک مرکزی از 5.5 میلیارد ریال به 6.5 میلیارد ریال افزایش یافت، اعلام کرد: مصوبه مربوط امروز برای پرداخت به متقاضیان به شبکه بانکی ابلاغ می‌شود.
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی تصریح کرد: هیات عالی بانک مرکزی در مصوبه اخیر خود و در راستای حمایت از گروه‌های کم‌درآمد جامعه و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، با استناد به مصوبه نوزدهمین جلسه شورای عالی مسکن مورخ 10 دی‌ماه امسال که بررسی و تصمیم‌گیری درباره افزایش سقف تسهیلات را به هیات عالی واگذار کرده بود، سقف فردی تسهیلات نهضت ملی مسکن موضوع ماده 4 قانون جهش تولید مسکن را با در نظر گرفتن توان متقاضیان در بازپرداخت اقساط تسهیلات، از 5.5 میلیارد ریال به 6.5 میلیارد ریال در تمام شهرهای کشور افزایش داد.

***
وزارت اقتصاد دلایل گرانی ارز و حذف نیما را اعلام کرد

وزارت اقتصاد اعلام کرد سلسله رخدادهای امنیتی و منطقه‌ای در کنار اعمال مجدد فشارهای سیاسی و اقتصادی دولت جدید آمریکا، همچنین امکان فعال شدن مکانیزم ماشه و تحریم‌های سازمان ملل، روی انتظارت منفی فعالان اقتصادی به‌شدت تأثیرگذار بوده است.
وزارت اقتصاد در واکنش به ادعای تغییر سیاست‌های ارزی و حذف ارز نیمایی توسط وزیر اقتصاد، اعلام کرد تمام سیاست‌های مرتبط با بانک، پول و ارز در جلسات سران قوا با حضور کارشناسان و مسؤولان ارشد اتخاذ شده و مسؤولیت آنها بر عهده بانک مرکزی است. رئیس‌جمهور پزشکیان نیز تأکید کرد مقصر دانستن وزیر در این موضوع بی‌انصافی است. همچنین نقش وزیر امور اقتصادی و دارایی در سیاست‌های پولی و ارزی محدود به یک رای در هیات عالی بانک مرکزی است. به‌علاوه مشکلات اخیر ارزی ناشی از سیستم چندنرخی ارز و ناهماهنگی‌های اجرایی بوده است که باعث ایجاد چالش‌هایی برای صادرکنندگان و واردکنندگان شده است. همچنین انتظارات تجار و فعالان اقتصادی نیز در تغییرات نرخ ارز غیررسمی نقش داشته‌ است.

ارسال نظر