|
اخبار
اکران ویژه فیلمی درباره شهید صیاد شیرازی
فیلم نیمهبلند «آب از آتش» به کارگردانی جمال احمدی و تهیهکنندگی پیام تاجی و اشرف شاهحسینی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان همزمان با نزدیک شدن به سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی، در سینماهای منتخب اصفهان اکران میشود. به گزارش «وطن امروز»، فیلم داستانی «آب از آتش» توسط پخش «رویش بهمن سبز» از شنبه ۵ تا ۲۰ فروردینماه در سینماهای منتخب اصفهان اکران خواهد شد. مخاطبان برای کسب اطلاع از سانسهای اکران این فیلم و تهیه بلیت میتوانند به سایت گیشه ۷ مراجعه کنند. این اثر در هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در بخش «چشمانداز»، نامزد بهترین فیلم شد و در جمع ۳ اثر برگزیده این بخش قرار گرفت. همچنین موفق شد لوح تقدیر بخش جنبی جشنواره فیلم فجر اصفهان را نیز به خود اختصاص دهد. «آب از آتش» برشی از زندگی سردار سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» در روزهای پرالتهاب انقلاب اسلامی در سال ۵۷ است. در خلاصه داستان این فیلم آمده: «بهمن ۵٧، علی صیاد شیرازی استاد دانشکده توپخانه ارتش در اصفهان است. در این روزهای ملتهب، عدهای از نوجوانان ارتشی شروع به تظاهرات میکنند و به دستور فرماندهی ضرب و شتم میشوند. صیاد به حمایت از این نوجوانان برمیخیزد».
***
گروه «ماکان بند» در خوی
امیر مقاره و رهام هادیان، خوانندگان گروه «ماکان بند» روز گذشته با حضور در میان مردم زلزلهزده خوی، لحظات شادی را برای مردم این شهرستان رقم زدند. به گزارش «وطن امروز»، اواخر بهمن سال جاری بود که گروه «ماکان بند» نخستین اجرای خود را پس از چند ماه تعطیلی کنسرتها، در تهران و در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی برگزار کرد. ماکان بند در آن اجرا اعلام کرد ما و هوادارانمان یک خانواده هستیم و در روزهای غم یا شادی در کنار همدیگر خواهیم ماند. امیر مقاره و رهام هادیان، خوانندگان گروه «ماکان بند» در اجرای 23 بهمن 1401 خود وعده دادند به زودی به شهر خوی خواهند رفت تا در کنار مردم زلزلهزده این شهر باشند. شنبه 27 اسفند 1401، رهام هادیان و امیر مقاره به خوی رفتند تا در آستانه سال جدید، در کنار مردم زلزلهزده خوی باشند. مقاره و هادیان در این سفر به صورت میدانی در میان چادرهای مردم زلزلهزده خوی حاضر شدند و از نزدیک با آنها دیدار کردند. خوانندگان «ماکان بند» همچنین چند قطعه از آثار مشهورشان را به صورت پلیبک با نوجوانان و جوانان شهر خوی اجرا کردند. این سفر و این دیدار حضوری در میان مردم خوی، باعث خوشحالی و شادی بسیاری در میان مردم زلزلهزده خوی شد. ماکان بند در روزهای پایانی سال 1401، برنامه تقویمی شلوغی از کنسرتهای مختلف در شهرهای مختلف دارد اما با این حال برنامهریزی لازم را برای حضور در خوی انجام داد تا بتواند به وعده خود برای حضور در میان مردم شهر خوی عمل کند.
***
موزه نقشه تهران از پنجم فروردین میزبان علاقهمندان است
موزه نقشه تهران در ایام نوروز سال ۱۴۰۲ از پنجم فروردین، میزبان علاقهمندان است و بازدید از آن به جز روزهای تعطیل رسمی از ساعت ۹ الی ۱۴ امکانپذیر خواهد بود. به گزارش «وطن امروز»، موزه نقشه تهران مجموعهای کمنظیر از نقشههای قدیمی و اصیل شهر تهران، ایران و جهان را در خود جای داده است و بازدیدکنندگان فرصت دارند از ارزشمندترین نقشههای تهران موجود در این گنجینه بازدید کنند. همچنین موزه نقشه تهران، مستندات قدیمی و کتب مرتبط با موضوعات نقشه و تاریخ تهران را در اختیار دارد. بازدید از این موزه، فرصت آشنایی با هویت و تاریخچه شهر تهران و تغییرات آن از سال ۱۲۷۰ تا زمان حاضر را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.
***
نسیم با فصلی نو در ماه عاشقی
شبکه نسیم، به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز دستخوش تغییرات میشود و با شعار نشاط و سرگرمی به استقبال بهار میرود. به گزارش «وطن امروز»، طبق اعلام روابط عمومی شبکه نسیم، این شبکه به مناسبت فرا رسیدن عید باستانی نوروز دستخوش تغییرات میشود و برنامههای شاد و مفرحی را در هفته اول فروردین 1402 برای مخاطبان به ارمغان میآورد. برنامههای نظیر چاخان پاخان، بگو بخند، مسابقه سرنخ، دست فرمون، شکرستان، ۴ شگفتانگیز، کودک شو، نسیم آوا، موزه گرد، دست فرمون، نسیما، روایت نوروز و بیانتها برنامههایی هستند که با شروع نوروز و ماه بندگی از این شبکه روی آنتن میروند.
همچنین با شروع ماه مبارک رمضان برنامه بیانتها به کنداکتور این شبکه اضافه خواهد شد که از پنجشنبه ۲ فروردین ساعت ۲۱ پخش خواهد شد.
***
فعالیت 25 کتابخانه منتخب در تعطیلات نوروز
مدیر امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی از فعالیت 25 کتابخانه منتخب این سازمان در تعطیلات نوروز خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، عباس باباخانیان، مدیر امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران از فعالیت 25 کتابخانه منتخب این سازمان در تعطیلات نوروزی خبر داد و گفت: با توجه به درخواست شهروندان، 7 کتابخانه سازمان به صورت پهنهای از سوم لغایت یازدهم فروردینماه، همه روزه از ساعت 8 تا 17 در خدمت شهروندان و علاقهمندان خواهند بود. همچنین 18 کتابخانه سازمان نیز از پنجم تا دهم فروردینماه از ساعت 8 تا 17 در سطح شهر تهران، میزبان مخاطبان هستند. وی ادامه داد: ارائه خدمات کتابخانهای و اجرای برنامههای متنوع فرهنگی از جمله عضویت شبکه کتابخانههای سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، امانت کتاب، سالنهای مطالعه ویژه خواهران و برادران از ویژهبرنامههای کتابخانههای این سازمان در ایام تعطیلات نوروز خواهد بود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقارن ماه مبارک رمضان و عید باستانی نوروز پیوند سنتهای ملی و فرهنگی را رقم میزند
به وقت بهار دل و طبیعت
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: «اى مردم! همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما رو آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترین ماههاست و روزهایش برترین روزها، شبهایش برترین شبها و ساعاتش برترین ساعات است. ماهى است که در آن به میهمانى خدا دعوت و از شایستگان کرامت الهى قرار داده شدهاید».
این بخشیهایی از خطبه شعبانیه رسولالله(ص) در بشارت ماه رمضان است؛ خطبههایی که در عین امیدواری، لبریز از محبت و بخشش خدای باری تعالی است؛ پروردگاری که به همه ما آدمها در موقعیتهای مختلف عنایتهای ویژهای داشته و دارد و حال قرار است از چند روز آینده به میهمانی بزرگ او دعوت شویم.
از سویی، رویش طبیعت و عید باستانی نوروز را در پیش داریم و تقارن بهار طبیعت با بهار دلها را باید به فال نیک گرفت. ماه مبارک رمضان و عید نوروز مشترکاتی دارند، یعنی مواردی است که هم به ماه رمضان و هم به نوروز مربوط میشود. یکی از آنها همین تحول و دگرگونی است. البته در طبیعت هنگام بهار سنگها متحول نمیشوند؛ اگر قلب آدمها سنگ شده باشد، ماه رمضان هم نمیتواند برای آن کاری کند اما اگر قلب خودش را به خدا و دین عرضه کند و تصمیم بگیرد برکات خدایی را دریابد، خدا چنین دلی را زیر و رو، منعطف و بهاری میکند. آغاز بهار جشنی است که همه موجودات عالم در آن شریک هستند، آدمیان هم در این جشن خوشحال و شاداب میشوند اما ماه مبارک رمضان فرصتی برای تحول و بهاری کردن دلهای انسانها به حساب میآید.
باید گفت تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز موجب پیوند سنتهای دینی و ملی میشود. یکی از وجوه اشتراک صلهرحم است. سنتها به ما میگوید سال نو باید به دیدن خویشاوندان، دوست و آشناها برویم، در ماه مبارک رمضان هم این سفرههای افطاری، مهمانی رفتنها و میهمان دعوتکردنها ساری و جاری است که این مهم، سنتهای ملی و دینی را به هم وصل میکند. عید طبیعت همه عالم را نو میکند، در پایان ماه رمضان هم آن شخصی که بخوبی از عهده وظیفه روزهداری برآمده باشد، نو میشود، یعنی توبه، استغفار و قرآن او را متحول و نو میکند. ویژگی مشترک دیگری که بهار طبیعت و ماه مبارک رمضان دارند، امیدبخشی است. هر کس روحیهاش خسته و افسرده شده، بداند همانطور که عید نوروز عالم را زیر و رو و طبیعت را سرشار از امید و نشاط میکند، ماه مبارک رمضان هم انسان را نو میکند و حزن، غم، اندوه، غصه، استرس و اضطراب از او دور میشود. این حالت نو شدن را در عید سعید فطر مشاهده میکنیم. در همین ارتباط دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان میگوید: تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۲ بیشک میتواند نقش بسزایی در افزایش بهرهوری معنوی و تقویت نشاط فرهنگی و اجتماعی در هفتههای آتی داشته باشد. یکی از این برنامهها در همین ارتباط پویش «شهر ما روزه است»، «یا این شهر روزه داراست» است که برای ترسیم مسؤولیت متقابل شهرهای مقصد گردشگری و مسافران نوروزی طراحی شده. مسافران نوروزی با توجه و درک متقابل نسبت به شؤون ماه مبارک رمضان در شهر مقصد گردشگری رفتار میکنند و طبعا مسافران بهترین پاسدار حرمت ماه رمضان و احترام روزهداران هستند.
سیدمجید امامی ادامه داد: روزهداران هم میزبان شایستهای برای همه مسافران نوروزی خواهند بود، به عبارت دقیقتر با تقویت این مسؤولیت متقابل و بهینهسازی و متناسبسازی فضاهای گردشگری و واحدهای پذیرایی میتوان بیشتر از رفتارهای خلاف شؤونات ماه مبارک رمضان پیشگیری کرد. وی تاکید کرد: ماه رمضان بهترین فرصت برای تقویت نشاط اجتماعی در جامعه است و نوروز امسال، شاهد تقویت فرهنگ صله رحم و استفاده از فضای معنوی شبهای این ماه مبارک خواهیم بود. همه ما باید این فرصت را ارج نهاده و آن را زمینهای برای نزدیکی قلبها کنیم.
همچنین سیدمحسن قاضی میرسعید، پژوهشگر ارشد رویت هلال ماه در گفتوگو با رسانهها درباره رویت هلال ماه مبارک رمضان و تعیین روز اول ماه بیان کرد: با توجه به شرایط جوی موجود، ماه جدید (رمضان) براحتی قابل رویت است. این امکان از غروب روز دوم فروردین ممکن است، از این رو پنجشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲ اولین روز رمضان خواهد بود.
خوشبختانه شرایط جوی و جغرافیایی به گونهای است که امکان دیدن ماه براحتی وجود دارد و از این رو غروب روز دوم فروردین یعنی سهشنبه این هفته امکان رویت ماه وجود دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس پنجشنبه ۳ فرودین اول ماه رمضان است، البته این رویت ماه خاص کشور ایران نیست و در سراسر دنیا این رویت امکانپذیر است. به گفته این پژوهشگر ارشد رویت هلال ماه، از غروب یکم فروردین سال آینده در تمام نقاط دنیا با اندکی تغییرات زمانی شرایط رؤیت وجود دارد.
ارسال به دوستان
«برادران لیلا» بعد از قاچاق باز هم اکران میشود؟
جواد نوروزبیگی: امیدواریم به دیده شدن!
گروه فرهنگ و هنر: طی چند شب گذشته، بعضی منابع از انتشار نسخه دیجیتال و اکران آنلاین فیلم «برادران لیلا» در فرانسه خبر دادند. همزمان با اعلام این خبر بود که نسخه قاچاق و غیرقانونی این فیلم در فضای مجازی در ایران منتشر شد. «طبق صحبتهای وزیر ارشاد، دوستان سازمان سینمایی تصمیم به تنبیه ما گرفتند و این تنبیه علاوه بر ما، شامل حال مخاطبان سینمای ایران هم شد که امکان تماشای یک فیلم خوب در شرایط مناسب را از دست دادند»، این بخشیهایی از صحبت تهیهکننده فیلم سینمایی «برادران لیلا» است. جواد نوروزبیگی، تهیهکننده فیلم سینمایی «برادران لیلا» به کارگردانی سعید روستایی پس از انتشار گسترده نسخه غیرقانونی این فیلم در فضای مجازی گفت: پیش از این سابقه داشته است که نسخه قاچاق فیلمی در فضای مجازی منتشر و بعد از آن به اکران عمومی هم رسیده و یا به صورت رسمی در پلتفرمها عرضه شده است. اتفاقا بیشتر هم دیده شده است. بالاخره تعدادی از افراد هستند که منتظر عرضه رسمی فیلم باقی میمانند و نمیخواهند نسخه قاچاق یک فیلم را ببینند.
وی افزود: در حال حاضر درصدی از مخاطبان این فیلم، آن را دیدهاند و طبیعتاً وقتی فیلم اکران شود -امید هم داریم که با تصمیمگیری عاجل سازمان سینمایی این اتفاق رخ دهد- میتوانیم با استقبال مناسبتری از فیلم هم مواجه شویم، بویژه که خیلیها به لینکهای غیرقانونی فیلم دسترسی ندارند و هنوز فیلم را ندیدهاند. باقی علاقهمندان فیلم هم بهتر است نسخه موجود را تماشا نکنند و در انتظار عرضه نسخه رسمی بمانند، چرا که استقبال از این نسخه کمک به جریان قاچاق در سینمای ایران است.
* تنبیهی که شامل حال مخاطبان هم شد!
وی ادامه داد: طبق صحبتهای وزیر ارشاد، دوستان سازمان سینمایی تصمیم به تنبیه ما گرفتند و این تنبیه علاوه بر ما، شامل حال مخاطبان سینمای ایران هم شد که امکان تماشای یک فیلم خوب در شرایط مناسب را از دست دادند. شاید اگر این فیلم زودتر از اینها اکران میشد، حتی به اقتصاد سینمای ایران هم بیشتر کمک میشد. در یک سال گذشته سینماها حال و روز خوبی نداشت و ما هم خیلی تلاش کردیم فیلم به اکران راه پیدا کند. اگر از آقایان ایلبیگی و سهرابی پیگیری کنید، متوجه میشوید ما چه تلاش ویژهای برای عبور از این مشکلات کردیم و حتی گفتیم حاضر به اعمال اصلاحات هم هستیم.
تهیهکننده «برادران لیلا» درباره امکان عرضه این فیلم سینمایی در قالب مینیسریال در پلتفرمهای خانگی هم گفت: هنوز در این زمینه قراردادی امضا نشده اما مذاکراتی داشتهایم. حتی با وزارت ارشاد و سازمان سینمایی هم مشورت کردیم تا مسؤولیت عرضه این فیلم از دوش ارشاد هم برداشته و به ساترا موکول شود. میخواستیم قبل از انتشار نسخه قاچاق، نسخه خودمان را عرضه کنیم. به رغم میلمان این مسیر را انتخاب کردیم اما هنوز اقدامی در این زمینه نداشتهایم. هنوز هم آنها که علاقهمند سینما هستند، اگر فیلم را هم دیده باشند، دوست دارند نسخهای از آن را روی پرده هم ببینند. ما به همین اندازه هم بسنده میکنیم و امیدواریم دوستان سازمان سینمایی هم کوتاه بیایند تا فیلم بتواند اکران نصفهونیمه را تجربه کند.
ارسال به دوستان
فیلمهای جدید در سینماهای کشور چقدر فروش داشتند؟
کمدی؛ پرچمدار فروش در گیشه
فروش هفتگی سینماها در هفته گذشته نشان میدهد کمدی هنوز پرچمدار فروش در سینماهای کشور است. به گزارش «وطن امروز»، 4 فیلم جدید اکران سینماهای کشور در نخستین هفته نمایش خود (چهارشنبه تا جمعه) مجموعا یک میلیارد و 300 میلیون تومان فروش داشتند. بر اساس اطلاعات سایت سمفا، «فسیل» با 27 هزار و 872 مخاطب در ژانر کمدی پرفروشترین فیلم بود که یک میلیارد فروش داشت.
«غریب» با 4 هزار و 220 مخاطب در گونه دفاعمقدس در رتبه بعد قرار دارد که 164 میلیون تومان فروش داشته است. فیلم کمدی «عروس خیابان فرشته» نیز با یک هزار و 904 بلیت، 77 میلیون تومان فروش کرده است.
فیلم «بچههای طوفان» در ژانر کودک و نوجوان نیز آخرین فیلم جدول فروش سینمای ایران است که 25 بلیت فروخته و 900 هزار تومان هم فروش کرده است. نکته مهم اینکه بر اساس اطلاعات سایتهای فروش بلیت، هنوز بلیتها 45 هزار تومان است و قیمت بلیتها افزایش نداشته است. از فیلمهای قبل نیز پالتوشتری، ملاقات خصوصی، بخارست، لوپتو، پسر دلفینی، خط استوا، چپ راست و جزیره فضایی به اکران خود ادامه میدهند. این فیلمها، چنانچه کف فروش خود را حفظ کنند تا عید فطر روی پرده خواهند بود تا رنگبندی اکران نوروز هم تا حد امکان رعایت شود. در این فیلمها نیز «بخارست» فروش بیشتری از کل فیلمهای قدیم و جدید دارد و یک میلیارد و 135 میلیون تومان فروش داشته است. جمع فروش فیلمهای قدیم نیز 3 میلیارد و 700 میلیون تومان است که با حساب فروش فیلمهای جدید، سینمای ایران در هفته گذشته 5 میلیارد تومان فروش داشت.
ارسال به دوستان
روابط عمومی خانه سینما در اطلاعیهای به اعضایش اعلام کرد
فرصت روزهای که سینماگران دارند
روابط عمومی خانه سینما در اطلاعیهای به اعضایش اعلام کرد «آخرین مهلت درخواست اظهارنامه پلمب دفاتر سال ۱۴۰۲ فقط تا پایان اسفندماه سال۱۴۰۱ است». به گزارش «وطن امروز»، در این اطلاعیه تاکید شده است که کلیه اشخاص حقوقی و همچنین اشخاص حقیقی که در گروه اول موضوع ماده ۲ آییننامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م قرار میگیرند مکلف به تهیه و پلمب دفاتر قانونی موضوع قانون تجارت خواهند بود. همچنین در اطلاعیه دیگری اعلام شده است که طبق اعلام دستورالعمل سازمان امور مالیاتی درباره ترتیبات ابلاغ الکترونیکی، اوراق مالیاتی از تاریخ اول شهریور ۱۴۰۱ در حساب کاربری مودیان قرار دارد.
- تمام مؤدیان دارای ثبتنام در نظام مالیاتی که درخواست خدمات الکترونیکی را تایید و ارسال کردهاند، مشمول خدمات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی میشوند. برای این دسته از مؤدیان، اوراق مالیاتی بلافاصله پس از صدور در سامانههای مالیاتی در حساب کاربری مؤدی بارگذاری و همزمان، پیامک اطلاعرسانی برای آنان ارسال میشود.
- حسب واکنش مؤدی به اوراق بارگذاری شده، ابلاغ الکترونیکی به نحو زیر محقق و ضمن ارسال پیامک اطلاعرسانی مناسب برای مؤدی، تاریخ ابلاغ در اوراق و سامانهها منعکس میشود.
- چنانچه مؤدی ظرف 10 روز (شامل روز بارگذاری برگه) با مراجعه به حساب کاربری خود نسبت به رؤیت اوراق بارگذاری شده اقدام کند، ابلاغ واقعی به شخص مؤدی محسوب شده و تاریخ رؤیت به عنوان تاریخ ابلاغ به شخص مؤدی در نظر گرفته میشود.
ارسال به دوستان
در جستوجوی ائتلاف سینمای مقاومت
بذر امید
محمد نادری*: سینما دیگر مثل دوره کلاسیک صرفا هنری برای ارائه هنر نیست. سینما در عصر حاضر ابزار و وسیله است، ابزاری ایدئولوژیک، وسیلهای مفرح و سرگرمکننده، ابزاری آموزشدهنده، تعلیمگر و شاید مهمتر از همه ابزاری برای تصویرسازی و روایتگری از جامعهای است که در آن حضور دارد. فیلم آینه تمامنمای جامعهای است که در آن به وجود آمده است، سینما به یکی از مهمترین عرصهها در ارتباط با واقعیت اجتماعی تبدیل شده است. فیلم و سینما با جامعه رابطه متقابل دارد؛ یعنی هم تاثیرگذار است و هم تاثیرپذیر. سینما توانایی باز روایت مسائل و معضلات جامعه را دارد، به عبارتی پیوند مردم با جامعه عموم به واسطه خردهروایتهایی همچون سینما تقویت میشود. یکی از مهمترین کاربردهای سینما در دوره کنونی ایدئولوژیک بودن آن است، یعنی ابزاری است در خدمت توسعه، ترویج و توجیه ایدئولوژی مسلط جامعه، کاری که به بهترین نحو ممکن سینمای هالیوود در حال انجام دادن آن است. سینمای بعد از انقلاب اسلامی توانست با چرخش180 درجهای نسبت به دوره قبل خود را با ایدئولوژی جدید جامعه تطبیق دهد و به ابزار مناسبی برای ترویج و اشاعه آن تبدیل شود. سینمایی که از دل مخروبههای فیلمفارسیهای بیهدف و ولنگار بلند شده بود، اکنون به سینمایی بامعنا، معرفتساز و جریانساز تبدیل شده است، هر چند با توجه به آزادیای که در سینمای بعد از انقلاب برای فیلمسازان قائل بودهاند تعداد بیشمار و قابل توجهی از آثار مخالف ایدئولوژی حاکم و مسلط نیز تولید شده است که این خود به پویایی سینما و مهمتر از آن به پویایی جامعه منجر شده است.
با تغییر رژیم و حکومت مسلط در ایران به واسطه انقلاب اسلامی، شاهد تغییرات فرهنگی - مذهبی - سیاسی و ایدئولوژیک بسیار عمیقی در سطح جامعه بودیم که این امر در بدنه سینما نیز اثرگذار بوده که منجر به تولد «سینمای انقلابی» میشود؛ سینمایی که با دیدی مذهبی و انقلابی به مسائل مختلف جامعه و بینالملل میپردازد و آنها را با روایتی جذاب در پرده سینما به تصویر میکشد. به طور قطع سینمای دفاع مقدس و به تعبیر بالاتر، سینمای مقاومت مولود و فرزند اصلی انقلاب اسلامی است که دل در گرو اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی داشته و همین امر منجر شده که به خارج از مرزهای جغرافیایی کشور کشیده شود و با اشاعه فرهنگ و ایدئولوژی انقلاب اسلامی، سهم بالا و بسزایی در مرجع قرار گرفتن انقلاب اسلامی در بین ملتهای منطقه ایفا کند.
در حال حاضر سینما خط مقدم جبهه و مهمترین جنگافزار کشورهای دنیا در جنگ ایدئولوژیک برای تضمین برتری و بقا در مناسبات و معادلات جهانی است. شاید به تعبیری بتوان گفت سینما دیگر بیشتر از آنکه صرفا یک هنر، سرگرمی و صنعت باشد، یک استراتژی برای تولید، اشاعه و تسلط ایدئولوژی کشورهاست. در حال حاضر سینما به میدان جنگ کشورهای مدعی حکومت بر دنیا تبدیل شده که به نوعی یادآور دوران جنگ سرد بین بلوک شرق و بلوک غرب است؛ امری که آمریکا سالهای درازی است از آن بهره میبرد. شاید به همین دلیل است که غالبا گفته میشود سینمای هالیوود خط مقدم پنتاگون و کاخ سفید در جنگ ایدئولوژیک است!
در جبهه مقابل سینمای ایدئولوژیک آمریکا و اروپا، سینمای مقاومت ایران، روسیه، چین و کشورهای ضدامپریالیستی وجود دارد. سینمای مقاومت روسیه عموما درباره حوادث جنگ دوم جهانی و استقامت این کشور در مقابل اشغال است؛ سینمای مقاومت چین نیز بیشتر حول جنگ شبیهجزیره کره و نبرد این کشور با آمریکاست که از مهمترینهای آنها میتوان به «نبرد در دریاچه چانگ جین» و «تکتیرانداز» اشاره کرد که نبرد مستقیم ارتش و کمیتههای مردمی چین با سربازان آمریکایی و شکست دادن آنها را به تصویر میکشد.
سینمای کشورهای ضدامپریالیستی به قضیه قیام و انقلاب مردم این کشورها علیه آمریکا و حکومتهای دیکتاتور و دستنشانده این کشور میپردازد، سینمای ایران نیز به جنگ تحمیلی از سوی حزب بعث عراق و کشورهای عراق و مقاومت مردم ایران در برابر این تهاجمات میپردازد.
در حوزه جشنوارههای سینمایی برای ترویج گفتمان مقاومت، نگاه و چشم امید همه به جشنواره فیلم فجر بود که بتواند با برقراری ارتباط با سینماگران حوزه مقاومت کشورهای ضدامپریالیستی و ضدسرمایهداری غرب به ترویج فرهنگ و گفتمان مقاومت بپردازد اما این جشنواره در سالهای اخیر از اهداف و آرمانهای اولیه خود به مقدار بسیار زیادی دوری گزیده است تا آنجا که دیگر کمتر نشانهای از هویت و اصالت ایرانی در آن به چشم میخورد، هر چند امیدواریم این جشنواره با ریلگذاری و سیاستگذاریهای فرهنگی درست، بجا و بهموقع به جایگاه اصلی خود بازگردد.
اما در حال حاضر جشنواره سینمای مقاومت به مرور بذر امید را در دلها کاشته که میتواند یک ائتلاف سینمایی بینالمللی در جهت وحدت کشورهای حوزه مقاومت و علیه سینمای ایدئولوژیک جبهه سرمایهداری غرب و آمریکا ایجاد کند. هر چند این جشنواره هنوز در ابتدای راه است و ممکن است از شناخت و پختگی لازم برخوردار نباشد اما حضور آثاری از 40 کشور جهان در جشنواره امسال فیلم مقاومت نویدبخش و امیدوارکننده است اما به نظر میرسد برای تقویت این جایگاه باید اولا این جشنواره به جای هر ۲ سال یک بار به صورت سالانه برگزار شود و دوم، همه دستگاههای فرهنگی کشور پای کار این جشنواره برای جهانی کردن گفتمان مقاومت بیایند.
* کارشناسی ارشد جامعهشناسی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|