06/اسفند/1403
|
12:13
۲۲:۵۲
۱۴۰۳/۱۲/۰۴

دور دنیا

کد خبر: ۴۰۱۹۱۶

مخالفت زلنسکی با قرارداد معادن آمریکایی‌ها

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این گفته بود توافق با اوکراین نزدیک است اما یک منبع آگاه از مذاکرات به اسکای‌نیوز گفت رئیس‌جمهور اوکراین آماده امضا نیست. رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال توافقی با اوکراین برای دسترسی به منابع طبیعی این کشور در ازای ارائه تسلیحات بوده است. این منبع اوکراینی گفت: «توافقنامه هنوز آماده امضا نیست، تعدادی مسائل مشکل‌ساز وجود دارد و در شکل فعلی پیش‌نویس، رئیس‌جمهور زلنسکی آمادگی پذیرش آن را ندارد. امروز، پیش‌نویس‌ها نشان‌دهنده مشارکت در توافق نیست و فقط شامل تعهدات یک‌جانبه اوکراین است». از طرف ایالات‌متحده، مشاور امنیت ملی، مایک والتز گفت قرار است توافقی انجام شود. والتز روز جمعه در کنفرانس کنش سیاسی محافظه‌کاران در مریلند گفت: «در اینجا نتیجه نهایی است، رئیس‌جمهور زلنسکی قرار است آن توافق را امضا کند و شما آن را در کوتاه‌مدت خواهید دید». همچنین اعتقاد بر این است مذاکره‌کنندگان ایالات‌متحده احتمال قطع دسترسی اوکراین به سیستم حیاتی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک را در صورت عدم موافقت با توافق مطرح کرده‌اند.
در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر به انتقاد از زلنسکی ادامه داد و گفت او «هیچ کارتی» برای بازی کردن ندارد. ترامپ در یک برنامه رادیویی فاکس گفت: «من سال‌هاست که تماشا می‌کنم و او را تماشا می‌کردم که بدون کارت مذاکره می‌کرد. او هیچ کارتی ندارد و شما از آن خسته می‌شوید». این اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا پس از آن بیان شد که او اخیرا رئیس‌جمهور اوکراین را «دیکتاتور بدون انتخابات» خواند و این ظاهرا در پاسخ به این است که زلنسکی گفته بود همتای آمریکایی‌اش در «فضای اطلاعات نادرست» زندگی می‌کند. اوکراین همچنین پیش از این از مذاکرات بین دیپلمات‌های ارشد آمریکا و روسیه در ریاض مستثنا شد. آنها قصد داشتند زمینه را برای مذاکرات آینده درباره پایان دادن به جنگی که حدود 3 سال پیش با حمله روسیه آغاز شد، فراهم کنند.

***

مخالفت حداکثری آمریکایی‌ها با فرمان عفو ترامپ

نتایج جدیدترین نظرسنجی انجام گرفته نشان می‌دهد ۸۸ درصد مردم آمریکا مخالف اقدام دولت ترامپ در زمینه صدور فرمان عفو برای آشوبگران حادثه ۶ ژانویه هستند. طبق نظرسنجی انجام شده از سوی واشنگتن‌پست و ایپسوس، ۸۳ درصد مردم آمریکا با اقدام ترامپ برای صدور فرمان عفو آشوبگران حادثه ۶ ژانویه مخالف بوده و ۵۵ درصد عفو آشوبگران محکوم به جرائم غیرخشونت‌آمیز از جانب وی را شدیدا محکوم کرده‌اند. طبق نتایج این نظرسنجی تنها ۱۴ درصد موافق اقدام دولت ترامپ در زمینه عفو آشوبگران بوده‌اند و ۳ درصد دیگر هیچ نظری در این زمینه نداشته‌اند. در نتایج نظرسنجی ماه گذشته رویترز/ ایپسوس درصد مخالفت آمریکایی‌ها با اقدام دولت ترامپ برای عفو آشوبگران حادثه ۶ ژانویه ۵۸ درصد عنوان شد. با این حال نتایج به دست آمده از جدیدترین نظرسنجی، نشان‌دهنده افزایش شمار مخالفان ترامپ با این اقدام بوده است. جدیدترین نظرسنجی‌های انجام شده نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم آمریکا عملکرد ترامپ در حوزه اقتصاد و نحوه مدیریت فعلی وی را به هیچ عنوان تایید نمی‌کنند. تشدید نارضایتی‌ها از عملکرد ترامپ در حالی است که دولت وی اقداماتی مانند اخراج کارکنان را برای کاهش نیروی فدرال و همچنین کاهش هزینه‌ها انجام داده است. بر این اساس حدود ۵۳ درصد مردم آمریکا عنوان کرده‌اند موافق نحوه مدیریت اقتصادی ترامپ نیستند و ۴۵ درصد با اقدامات و سیاست‌های وی در این زمینه موافقت کرده‌اند.

***

عقب‌نشینی ترامپ از طرح کوچ اجباری مردم غزه

اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا به خاورمیانه نشانگر عقب‌نشینی از طرحی بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیرامون کوچ اجباری ساکنان نوار غزه اعلام کرده بود که موجی از مخالفت‌ها را از سوی همپیمانان عرب و اروپایی ایالات متحده به دنبال داشت. ویتکاف گفت: بازسازی غزه به مقدار زیادی پاکسازی و یک طرح بزرگ اصلی نیاز دارد. وی افزود: این بدین معنا نیست که ما باید طرح تخلیه داشته باشیم. زمانی که رئیس‌جمهور درباره این مساله صحبت می‌کند به این معنی است که می‌خواهد افکار همگان را برای اندیشیدن درباره آنچه برای منطقه قانع‌کننده است و آنچه بهترین راه‌حل برای مردم فلسطین و ساکنان غزه است، منقلب کند.
در همین راستا، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از عقب‌نشینی آمریکا درباره کوچ اجباری در غزه سخن گفتند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: سخنان ویتکاف نشانگر کاهش چشمگیر لحن شدید درباره طرح ترامپ درباره غزه بود. رسانه‌ها از وی در کنفرانس «سرمایه‌گذاری عربستان» در میامی آمریکا نقل کردند: هدف از طرح دونالد ترامپ برانگیختن مناقشه بود. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد اظهارات ویتکاف «یک تغییر در رویکرد را برملا کرد»، چرا که او تاکید کرد «طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینی‌ها نیست، بلکه با هدف ایجاد مناقشه‌ای پیرامون راه‌حل‌های بهتر برای مردم فلسطین است».

ارسال نظر