اخبار اقتصادی
حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از 5.7 درصد در سال ۱۴۰۰ به 7.7 درصد رسیده است. وی همچنین افزود درآمد مالیاتی نیز نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان ۵۷ درصد رشد داشته و سهم آن در هزینههای جاری کشور از ۴۰ درصد به ۷۳ درصد افزایش یافته است.
محمدهادی سبحانیان در همایش ملی سامانه مودیان و صورتحساب الکترونیکی گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از ۵.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به 7.7 درصد در سال ۱۴۰۳ رسیده است. او در ادامه اضافه کرد که درآمد مالیاتی ۵۷ درصد افزایش یافته و سهم مالیات در هزینههای جاری کشور از ۴۰ درصد به ۷۳ درصد افزایش یافته است. رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین افزود: مالیات عوارض وزارت کشور و شهرداریها نیز افزایش قابلتوجهی داشته است. هدف اصلی سازمان، گذار از نظام مالیاتی سنتی به سمت نظام سیستمی و هوشمند است که شامل راهاندازی سامانه مؤدیان و افزایش استفاده از صورتحساب الکترونیکی میشود. همچنین تأکید شده مالیات املاک اجاری در حال حاضر به صورت کامل بررسی میشود و بیشترین تعداد اظهارنامههای مالیاتی به صورت سیستمی انجام میشود.
سبحانیان هدف سازمان امور مالیاتی را گذار از نظام مالیاتی سنتی به سمت مالیاتستانی هوشمند و سیستمی دانست و یادآور شد: طبق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، دولت موظف بود در سال ۱۴۰۰ سامانه مودیان را راهاندازی کند که این کار انجام نشد و در دی ۱۴۰۰ این سامانه راهاندازی شد. ایجاد این سامانه باعث شد سرعت اخذ دادههای مالیاتی در کشور بهشدت افزایش یابد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در سازمان، حرکت پرشتابی از نظام مالیاتی سنتی به سمت نظام سیستمی و هوشمند آغاز شده است و ما هماکنون در ابتدای این مسیر هستیم.
***
برای هر دهک باید طرح معیشتی جداگانه داشته باشیم
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه نباید همه مردم را در یک قالب دید و برای همه یارانه مشخصی تعیین کرد، گفت: تأمین کمکهای نقدی برای همه مردم اثر تورمی دارد و اثر معیشتی را از بین میبرد، بنابراین لازم است برای دهکهای مختلف طرحهای حمایتی مالی و غیرمالی مختلفی داشته باشیم.
مجیدرضا حریری همچنین بر اهمیت تفکر به عواقب سیاستها پیش از اجرا و اجتناب از سیاستهایی که منجر به افزایش تورم میشوند، تأکید کرد. او اظهار داشت که سیاستهای اقتصادی باید به گونهای اتخاذ شوند که بار تورمی را جبران کنند وگرنه نباید اعمال شوند.
وی همچنین افزود تورم دو رقمی بالای ۴۰ درصد از سال ۹۰ به بعد در کشور عادی شده است و سیاستگذاران باید تمرکز بیشتری بر کاهش تورم داشته باشند. حریری همچنین به شکست سیاستهای پرداخت نقدی و کاهش قدرت خرید مردم اشاره و تأکید کرد که دولت باید نظرات منتقدان را جویا شود و ترکیبی از کمکهای مالی و غیرمالی به مردم ارائه دهد.
به عقیده او، یارانهها باید به صورت خدمات رایگان مانند آموزش، بهداشت و حملونقل به طبقه متوسط ارائه شوند تا تأثیر تورمی نداشته باشند. در نهایت، حریری پیشنهاد داد حمایتهای مالی و غیرمالی به دهکهای مختلف جامعه بر اساس نیازهای طولانیمدت آنان اعمال شود.