08/فروردين/1404
|
03:59
۲۱:۴۱
۱۴۰۳/۱۲/۱۵

اخبار فرهنگی

دوبله و انتشار سریال «معاویه» در ایران ممنوع شد

ساترا دوبله و هر نوع انتشار سریال «معاویه» در سکوهای صوت و تصویر فراگیر اعم از رسانه‌های ناشرمحور و کاربرمحور را ممنوع اعلام کرد.
روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی اعلام کرد: «بنا بر اعلام معاونت پایش و نظارت ساترا، سریال «معاویه» محصول شبکه mbc  عربستان سعودی، به دلیل روایت جدیدی از زندگی معاویه و سعی در تطهیر خاندان بنی‌امیه، در تمام رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر کشور غیرقابل انتشار است. این سریال در برخی کشورهای اسلامی مانند عراق و مصر نیز به علت تاثیر آن در ایجاد تنش‌ و به خطر افتادن انسجام اجتماعی ممنوع شده است. بر همین اساس با توجه به مکاتبه‌ای که از سوی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با سکوهای دارای مجوز از این سازمان در تاریخ ۱۳ اسفندماه سال جاری شده است، دوبله و هر نوع انتشار این محتوا ممنوع اعلام شد. همچنین به اطلاع می‌رساند برخی رسانه‌های کاربرمحور نسبت به انتشار نسخه زبان اصلی قسمت‌های ۱ و ۲ اقدام کرده بودند که با همکاری دادستانی کل کشور نسبت به حذف ۲ قسمت یاد شده از تمام رسانه‌های کاربرمحور اقدام شد».
قابل ذکر است سال گذشته که سریال مصری حشاشین با هدف توهین و تخریب فرهنگ و تمدن ایران در ماه مبارک رمضان پخش شد، بعضی سکوها اقدام به دوبله آن و انتشار برای کاربران داخلی کردند که تأثیر ویژه‌ای روی دیده شدن این اثر در فضای فارسی‌زبان داشت.

***
شعار ۲۰ میلیون تومانی نمایشگاه کتاب تهران

۱۴ اسفند 1403 سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران شعار انتخابی برای این دوره نمایشگاه را معرفی کرد. به گفته ابراهیم حیدری،‌ «بخوانیم برای ایران» از میان 1500 شعار ارسالی برای سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران توسط شورای سیاست‌گذاری انتخاب شده است. در همین رابطه خبرگزاری تسنیم نوشت: انتخاب شعار برای نمایشگاه کتاب تهران،‌ در سال‌های اخیر همواره به مساله‌ای پرچالش تبدیل شده است.‌ معمولا شعارهای انتخابی چندان به مذاق اهل فرهنگ خوش نیامده و انتقاداتی نسبت به شعار انتخابی در جامعه اهل قلم و نشر مطرح شده است.
این انتقادات تا جایی پیش رفته که بسیاری این نکته را مطرح کرده‌اند که باید به مانند دوره‌های دور نمایشگاه،‌ از اهالی فرهنگ و هنر برای انتخاب بهترین شعار نظرخواهی کرد؛ موضوعی که موجب شد در این دوره نمایشگاه فراخوانی برای انتخاب شعار نمایشگاه ارائه و جایزه 20 میلیون تومانی برای آن در نظر گرفته شود؛ فراخوانی که واکنش‌ها به شعار انتخابی برآمده از آن نیز نشان می‌دهد چندان موفق نبوده است.
برخی کاربران و اهالی فرهنگ در فضای مجازی «بخوانیم برای ایران» را الهام گرفته از ترانه «برای» شروین حاجی‌پور دانسته و برخی دیگر خواسته‌اند شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه سایر شعارهای پیشنهادی را که این شعار از میان آنها معرفی شده است نیز منتشر کند.
«بخوانیم و بسازیم»، «آینده خواندنی است»، «با کتاب سلامتیم»، «خواندن توانستن است»، «نه به کتاب نخواندن»، «خواندن، گفت‌وگو با جهان»، «بهشت دانایی در ضیافت کلمات»، «کتاب، چشمه جوشان دانایی»، «ربع قرن جهاد فرهنگی»، «ارتقای معرفت دینی و بصیرت فرهنگی در سال جهاد اقتصادی»، «همت مضاعف، کار مضاعف؛ کتاب برای همه»، «سال اصلاح الگوی مصرف»، «سال نوآوری و شکوفایی» از جمله شعارهای چند دوره اخیر نمایشگاه کتاب تهران  بوده است.
تجربه سال‌های اخیر نشان داده شعار انتخابی برای نمایشگاه معمولا خلاقیت چندانی نداشته و بیشتر مستقیم‌گویی کرده‌اند.

***
کتاب «توفان الاقصی به روایت امین انقلاب» منتشر شد

«توفان ‌الاقصی به روایت امین انقلاب» از سوی موسسه فرهنگی - هنری قدر ولایت منتشر شد.
موسسه فرهنگی - هنری قدر ولایت، در راستای تبیین صادقانه تاریخ معاصر و روایت صحیح رخدادها و جلوگیری از دستکاری حافظه ملت توسط دشمنان بشریت و اسلام، اقدام به گردآوری و تدوین بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره رخداد عظیم و تاریخ‌ساز و روشن‌کننده جهت درست تاریخ، یعنی توفان الاقصی کرده است و با توضیح پاره‌ای موارد و الصاق تصاویر گویا، تلاش کرده این روایت هرچه موثرتر ارائه شود.
مجموعه بیانات رهبری درباره توفان الاقصی در 8 فصل تنظیم شده است.

ارسال نظر
پربیننده