|
پوتین: بدل ندارم
رئیسجمهور روسیه شایعاتی درباره داشتن «بدل» را رد کرد. ولادیمیر پوتین گفت به او برای استفاده از یک بدل در جلسات عمومی - به دلایل امنیتی - پیشنهاد شده بود اما او این پیشنهاد را رد کرده و هرگز از بدل استفاده نکرده است. بتازگی شایعاتی مبنی بر اینکه او از بدل استفاده میکند یا همیشه یک اسلحه کوچک به همراه دارد، شنیده شده است اما او تمام این شایعات را بیپایه و اساس خواند.
ارسال به دوستان
بامداد جمعه در پی حمله هوایی به مناطق شمالی سوریه در استان ادلب 33 نظامی ارتش ترکیه که در بین تروریستها بودند، کشته شدند
ضرب شست اسد به اردوغان
بامداد جمعه در پی حمله هوایی به مناطق شمالی سوریه در استان ادلب 33 نفر از نیروهای ارتش ترکیه از بین رفتند. پس از این حمله مقامات ترکیه با فرافکنی و انتقاد از اقدامات روسیه در حمایت از سوریه به دنبال توجیه اقدامات تنشزا در منطقه برآمدند. در صحنه نظامی نیز با اعلام رسمی وزارت دفاع ترکیه در هدف قرار دادن بیش از 200 مورد از مواضع ارتش سوریه به عنوان پاسخی به این حملات، تنشها وارد مرحله جدیدی شده و به نظر میرسد مدیریت اوضاع در کوتاهمدت بویژه رابطه ترکیه با سوریه و ترکیه با روسیه غیرقابل کنترل باشد؛ چه پس از گذشت چند ساعت از این حمله، ورود بازیگران فرامنطقهای به این بحران و امکان صفبندی کشورها در 2 جبهه مقابل یکدیگر نیز در رسانهها و از سوی کارشناسان مسائل نظامی مطرح شد.
بامداد روز جمعه رسانههای عربی در گزارشهایی ضد و نقیض از کشتهشدن دهها نظامی ترکیه در پی حملات هوایی به جنوب ادلب خبر دادند. اگر چه آمار رسمی و دقیق از سوی مقامات دولتی منتشر نشده اما «دیدهبان حقوق بشر سوریه» وابسته به معارضان سوری مدعی کشته شدن ۳۴ سرباز ترکیه در استان ادلب سوریه شد و استاندار «هاتای» که با «ادلب» هممرز است، کشته شدن ۳۳ سرباز را تأیید کرده است.
* عملیات بزرگ بازپسگیری سراقب
ضربات وارد آمده به اشغالگران ترکیهای و تروریستهای تکفیری تحت حمایتشان در مناطق شمالی، مرکزی و غربی استان ادلب در 48 ساعت گذشته به قدری سنگین بوده است که عملیات بازپسگیری شهر راهبردی سراقب را تحتالشعاع قرار داده است.
پس از آنکه تروریستها با کمک سنگین توپخانهای و پهپادی و زرهپوشهای ارتش اشغالگر اردوغان وارد این شهر در جنوب شرقی شهر ادلب، کانون اصلی تروریستهای القاعده شدند، محور مقاومت عملیاتی بزرگ را برای بازپسگیری آن از بامداد روز جمعه طراحی کرد که این عملیات با شدت تمام آغاز شده است. به گفته کارشناسان نظامی، یکی از دلایل عقبنشینی واحدهای ارتش سوریه از این شهر و سقوط موقت سراقب، تلهای بودهای که مقاومت برای تلفات گرفتن حداکثری از تروریستها گذاشته است تا آنها را که به تشویق اردوغان برای گرفتن سراقب به هر قیمت ممکن تقلا میکردند، از مقرهایشان در نقاط مختلف ادلب و غرب استان حلب بیرون کشیده و در جریان پیشروی آنها و سپس استقرارشان در شهر با حملات هوایی و توپخانهای متحمل سنگینترین تلفات کند.
* ترکیه در شمال سوریه چه میکند؟
حضور نظامی ترکیه در شمال سوریه در حالی است که مطابق توافقات قبلی در نشستهای آستانه قرار بود شمال سوریه و استان ادلب نیز از حضور گروههای تروریستی پاکسازی شود اما اقدامات ترکیه درباره حمایت از این گروهها از جمله گروه تروریستی احرارالشام سبب شد تنشها در شمال سوریه گسترده شود. حمله به نیروهای ترکیه در شمال سوریه در شرایطی انجام شد که برخی رسانهها، نیروی هوایی روسیه را مسؤول این حمله معرفی کردند. خبرنگار «سیبیاس» در این رابطه مدعی شد حمله به نظامیان ترکیه در ادلب ظاهرا توسط روسیه انجام شده و تلفات آن به ۵۰ نفر میرسد.
* وزارت دفاع روسیه: نظامیان ترکیه در بین تروریستها بودند
در مقابل این اظهارنظر، وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد نظامیان ترکیهای که در تاریخ ۲۷ فوریه (۸ اسفندماه) مورد حمله ارتش سوریه قرار گرفتند، در میان نیروهای تهاجمی تروریستها بودند. در این بیانیه آمده است: «در تاریخ ۲۷ فوریه، در نزدیکی منطقه مسکونی «بلیون»، نظامیان ترکیه که در میان نیروهای مهاجم گروههای تروریستی حضور داشتند، مورد هدف حملات ارتش سوریه قرار گرفتند». وزارت دفاع روسیه تأکید کرد در طول شبانه روز گذشته، مرکز آشتی نیروهای متخاصم دائما از همتایان ترکیهای خواسته هماهنگیهای لازم درباره محل استقرار نیروهای مسلح ترکیه واقع در نزدیکی مناطق عملیات ضدتروریستی را مورد تأیید قرار بدهند. با توجه به مختصات ارائه شده توسط طرف ترکیهای به این مرکز، نظامیان ترکیه نباید در منطقه بلیون حضور میداشتند. وزارت دفاع روسیه همچنین افزود نیروهای هوا فضای روسیه در منطقه مسکونی بلیون جایی که نظامیان ترک کشته شدهاند، هیچ عملیات و حملهای انجام ندادهاند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در این باره گفت: روسیه هیچ گونه امتیازی به تروریستها در سوریه نمیدهد. وی افزود: آنکارا به توافقی که پیشتر با روسیه حاصل شده بود پایبند نبوده است.
* اقدامات ترکیه پس از حمله
مهمترین اظهارنظر درباره حمله صورت گرفته علیه ترکیه از سوی مقامات این کشور توسط وزیر دفاع این کشور انجام شد. «خلوصی آکا» با بیان اینکه حمله به سربازان ترکیه به رغم هماهنگی با روسیه در این باره انجام شده است، تاکید کرد پس از این حمله، نیروهای هوایی و زمینی ارتش ترکیه بیش از ۲۰۰ مورد از مواضع ارتش سوریه را هدف گرفتند. اظهارنظر وزیر دفاع ترکیه نشان میدهد آنها به دنبال این هستند مسؤولیت حمله را متوجه دولت سوریه کنند و از تقابل با روسیه حداقل در مقطع زمانی فعلی پرهیز کنند. باید دید فرآیند تحولات میدانی در روزهای آینده به کدام سو خواهد رفت و اینکه ترکها ریسک درگیری نظامی با روسیه را به جان میخرند یا نه. سخنگوی رئیسجمهوری ترکیه نیز اعلام کرد پس از این واقعه، آنکارا تصمیم گرفته نیروهای سوریه را به عنوان اهداف دشمن در نظر بگیرد. بر اساس گزارش آناتولی ترکیه، رجب طیب اردوغان- رئیسجمهور ترکیه- جلسه اضطراری شورای امنیت ملی این کشور را برای بررسی مسائل مربوط به سوریه و ادلب برگزار کرد. همچنین رهبر «حزب جمهوریخواه خلق ترکیه» که حزب اصلی مخالف دولت است خواستار نشست پارلمان پشت درهای بسته برای بررسی تحولات ادلب شد.
* سوریه: ترکیه حامی تروریسم است
بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه گفت: ما از کشورهای تأثیرگذار و بانفوذ میخواهیم بر نظام ترکیه و گروههای تروریستی وابسته به آن فشار بیاورند تا اجازه بازگشت آوارگان به منازلشان را بدهند. اقدامات ترکیه موجب آوارگی یک میلیون سوری از شهرهای منبج، عفرین، تل رفعت، جرابلس، عینالعرب و دیگر شهرها شده است. الجعفری گفت: ما از ۹ سال پیش وارد جنگی علیه تروریسم شدیم که حامیان آن ترکیه، قطر و عربستان هستند که مزدوران کشورهای غربی هستند؛ کشورهایی که ناظران اصلی این جنگ هستند. همگان میدانند چه اتفاقی در عراق، لیبی و آفریقا افتاده است. نظام ترکیه هر جایی که گام بگذارد در آنجا از تروریسم حمایت میکند. سوریهایی که اشغالگران عثمانی را بعد از ۴۰۰ سال از اشغال کشورشان بیرون کردند اکنون اشغالگران ترکیهای و دیگران را نیز بیرون خواهند کرد.
* موضع پنتاگون و ناتو در قبال حمله
همچنین المیادین گزارش داد مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در گفتوگو با همتای ترک خود به بحث پیرامون تحولات ادلب پرداخت. سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه نیز با رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید رایزنی کرد. در این بین سخنگوی ناتو در مصاحبه با آناتولی، با اشاره به گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه ترکیه با دبیرکل ناتو، محور گفتوگوی تلفنی مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه و ینس استولتنبرگ، دبیرکل این سازمان را تشریح کرد و گفت: دبیرکل ناتو در این گفتوگو حملات انجام شده به ادلب را محکوم کرده و از آنها خواست حقوق بینالمللی را رعایت و از تلاشهای سازمان ملل برای برقراری صلح حمایت کنند. به گفته اوانا لونگسکو، «دبیرکل ناتو تاکید کرده تمام طرفها باید تنش را کاهش دهند و اقدامی را که موجب وخامت بیشتر این وضعیت بسیار خطرناک و شرایط وحشتناک انسانی در منطقه میشود، انجام ندهند».
«کی بیلی هاچیسون» سفیر آمریکا در ناتو هنگام انتشار اخبار مربوط به کشته شدن سربازان ترکیه در یک کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران حضور داشت. او تلاش کرد این موضوع را به خرید سامانه پدافند اس۴۰۰ نسبت دهد. وی گفت: «امیدوارم ترکیه از خرید اس۴۰۰ از روسیه منصرف شود». طبق نوشته برخی خبرنگاران حاضر در این کنفرانس خبری، این مقام آمریکایی از پاسخ مشخص به سؤال خبرنگاران درباره فعالکردن ماده ۵ پیمان ناتو (اصل دفاع جمعی) خودداری کرد.
خبرگزاری فرانسه در خبری کوتاه از بررسی گزینه پشتیبانی آمریکا از ترکیه خبر داد و نوشت یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در واکنش به حمله ارتش سوریه به نظامیان ترکیهای در این کشور اعلام کرده است: «در کنار ترکیه که متحدمان در ناتو است، میایستیم و خواستار پایان فوری تهاجم نیروهای نظام سوریه و روسیه هستیم».
* حرکت 2 کشتی نظامی روسیه به سمت سواحل سوریه
روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو، به نقل از «آلکسی رولییف» سخنگوی رسمی ناوگان دریای سیاه روسیه روز جمعه اعلام کرد 2 کشتی نظامی متعلق به این ناوگان که مجهز به موشکهای کروز از نوع کالیبر هستند، حرکت از طریق تنگههای بسفر و داردانل ترکیه را به سمت دریای مدیترانه آغاز کردهاند. این مقام نظامی ادامه داد: «2 کشتی گشت نظامی ناوگان دریای سیاه در حال عبور از تنگه بسفر و داردانل ترکیه و حرکت به سمت دریای مدیترانه هستند. کشتیهای گشت «آدمیرال ماکاروف» و «آدمیرال گریگورویچ» مجهز به سلاحهای نظامی با دقت بالا، از جمله سامانه موشکی کالیبر هستند».
به گفته وی، در حال حاضر این دو کشتی عبور برنامهریزی شده خود از بندر سواستوپول را به اتمام رساندهاند تا به ترکیب گروه کشتیهای دائمی نیروی دریایی روسیه مستقر در دریای مدیترانه و سواحل سوریه ملحق شوند. آنها هنگام حضور در دریای سیاه، مجموعهای از مانورهای نظامی را انجام دادند.
***
زیادهخواهی ترکیه عامل تنش در سوریه
محمد شوری*: سال گذشته میلادی 3 کشور ایران، روسیه و ترکیه در قالب نشستهای آستانه در قزاقستان روندی را دنبال کردند که به آتشبس در سوریه منجر شود. یکی از مهمترین محورهای توافق انجام شده بین 3 کشور تعیین مناطق کاهش تنش بود که سبب شد دولت سوریه بتواند در رشته عملیاتهای نظامی در این کشور مناطق متعددی را از دست تروریستها خارج کند و عملا بر بیشتر خاک سوریه مسلط شود. استان ادلب در شمال غرب سوریه نیز یکی از بخشهایی بود که در چارچوب مناطق کاهش تنش قرار داشت و بنا بود دولت ترکیه بین گروههای تروریستی و گروههای معتدل مخالف دولت تفکیک قائل شود. اما اتفاقی که در عمل رخ داده این است که ترکیه نمیخواهد نفوذ خود در شمال سوریه را از دست دهد و به دنبال این است تا با حمایت از گروههای متخاصم و ایجاد منطقه امن در شمال سوریه از وجود این گروهها در فرآیند قانونگذاری در آینده سوریه استفاده کند، چرا که استقرار گروههای طرفدار ترکیه در سوریه میتواند منافع ترکها را در جریان تدوین قانون اساسی جدید سوریه پوشش دهد. از طرف دیگر دیدگاه روسیه نسبت به سوریه بر پایه مولفههای امنیتی و اقتصادی است.
روسها به دنبال این هستند تا با از بین بردن گروههای تروریستی در سوریه از تبدیل شدن این کشور به مامنی برای تروریستها و محل صادرات تروریسم در منطقه جلوگیری کنند. علاوه بر این ژئوپلیتیک سوریه برای روسها از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که میتواند دسترسی روسیه به مدیترانه را فراهم کند؛ موضوعی که منجر به حضور همیشگی روسیه در یکی از مهمترین مناطق اروپا خواهد شد. درکنار این مسائل، موضوع سرمایهگذاری روسها در سوریه نیز برای آنها حائز اهمیت است و به دنبال این هستند تا با تقویت دولت مرکزی در سوریه زمینه بهرهبرداری از سرمایهگذاریهای انجام شده در سوریه را فراهم کنند. از این رو پایان دادن به حیات گروههای تروریستی و متخاصم با دولت را میتوان هدف اصلی روسیه در عملیاتهای نظامی در سوریه دانست.
همین تفاوت دیدگاه بین دولت سوریه و ترکیه منجر به درگیریهای جسته و گریخته نیروهای نظامی شد اما در یک ماه گذشته سطح این درگیریها افزایش پیدا کرد و با پیشروی ارتش سوریه در شمال این کشور، التهاب و سطح تنشها به حدی رسید که شاهد درگیری غیرمستقیم بین روسیه و ترکیه بودیم. دلیل این امر هم مشارکت روسیه و سوریه در اجرای عملیاتهای نظامی بود.
اما مقامات ترکیه و روسیه پس از درگیری اخیر با انتقاد از یکدیگر به دنبال این هستند تا از اقدامات خود دفاع کنند. هر چند احتمال و انتظار تلافی از سوی ترکیه چندان دور از ذهن نیست اما 2 طرف به دنبال کاهش تنش و مدیریت اوضاع هستند. از این رو است که ترکیه همچنان پیکان انتقاداتش را متوجه سوریه میکند. واقعیت صحنه منطقه نیز اینگونه است که روسیه و ترکیه باور دارند باید به سمت کاهش تنش قدم بردارند. در این بین اقدامات و مواضع دولت آمریکا در ایجاد تنش و التهاب در سوریه هم نشان میدهد که اگر 2 کشور به سمت کنترل اوضاع گام برندارند، وضعیت بحرانیتر شده و خارج از اراده سیاسی آنها خواهد بود.
* کارشناس مسائل روسیه
ارسال به دوستان
ترس رئیسجمهور آمریکا از عواقب سیاسی و اقتصادی گسترش کرونا و شکست در انتخابات، مهمترین عامل کتمان گسترش این ویروس در کشورش است
پنهانکاری کرونایی ترامپ؛ کاری از جنس عینالاسد
دروغگویی ترامپ در کتمان تلفات آمریکاییها در پی حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد، حالا در ماجرای کرونا هم تکرار و دامنگیر رئیسجمهور آمریکا شده است.
پنهانکاری ترامپ در ماجرای شیوع ویروس کرونا سبب نارضایتی شده است و پس از آنکه وی سعی کرده بود سطح شیوع ویروس کرونا در آمریکا را کماهمیت و پایین جلوه دهد اما با گذشت یک روز مجبور شد به احتمال وخامت اوضاع اعتراف کند. ترامپ روز پنجشنبه ابراز خوشبینی کرده بود ویروس کرونا در نهایت در آمریکا کنترل خواهد شد و از بین خواهد رفت. این در حالی است که وی ساعاتی پس از افشا شدن ثبت 60 مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و انتقادات سناتورهای آمریکایی از بیاعتنایی دولت آمریکا به شیوع کرونا، اعلام کرد «سطح انتشار این ویروس بسیار پایین است». اعلام آمار 60 نفر کرونایی در آمریکا در حالی است که این کشور هفته پیش بعد از یک ماه کتمان از آمار 34 نفر سخن گفته بود.
وی در کاخ سفید گفت: این ویروس از بین خواهد رفت. یک روز مثل یک معجزه نابود خواهد شد.
ترامپ همچنین مایک پنس، معاون خود را به عنوان مسؤول پیگیری بیماری کرونا در آمریکا معرفی کرد. ترامپ در حالی مسؤولیت مبارزه با ویروس کرونا را به مایک پنس، معاون خود واگذار کرده است که پنس در تمام عمر خود با یافتههای علمی مسأله داشته است؛ از تردید داشتن درباره مرگبار بودن دود سیگار تا افسانه خواندن گرمایش اقلیم و البته نادیده گرفتن خطر همهگیری ویروس ایدز در دورانی که فرماندار ایندیانا بود. حالا این فرد باید با ویروسی مبارزه کند که ویژگی اصلی آن مرموز بودن است!
طی روزهای اخیر تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا از جمله سناتور چاک شومر، رهبر دموکراتهای سنا از سردرگمی دولت این کشور در مقابله با ویروس کرونا بشدت انتقاد کردهاند. سناتور شومر هفته پیش در گفتوگو با خبرنگاران ضمن انتقاد از بیاعتنایی دولت ترامپ به شیوع روزافزون ویروس کرونا در آمریکا اعلام کرد: وقتی شما رئیس جمهوری را در رأس قدرت دارید که به دانش بدبین است و به کارشناسان اهانت میکند و شواهد نادرست ارائه میکند، این موضوع سبب میشود که به فکر آمادگی نهادها و سازمانها نباشد.
* چرا ترامپ به پنهانکاری نیاز دارد؟
یکی از مهمترین دلایلی که میتوان برای پنهانکاری دونالد ترامپ برشمرد، امکان تاثیرگذاری آن بر انتخابات آمریکا است که میتواند در نهایت به از دست رفتن رویای ریاستجمهوری دوباره ترامپ منجر شود.
هر چه خبر کرونا در آمریکا بیشتر بپیچد و به عبارتی جدیتر گرفته شود برنی سندرز، کاندیدای پیشتاز دموکراتها در انتخابات درونحزبی با افکار سوسیالیستیاش دست بالاتر را در مقابل ترامپ خواهد داشت و برای مردم آمریکا در شرایط بحرانهای اینچنینی قابلاتکاتر از ترامپ است.
در همین ارتباط بن اسنایدر، تحلیلگر گلدن ساکس در گزارشی که پنجشنبه منتشر شد، نوشت: اگر همهگیری ویروس کرونا بر رشد اقتصادی آمریکا تاثیر بگذارد، احتمال پیروزی نامزد دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۰ بیشتر میشود. در شرایطی که بازار سرمایه روی قول ترامپ بر شکوفاتر شدن اقتصاد پس از پیروزی در انتخابات حساب کرده بود اما او اعتبار خود را روی چیزی شرط بسته است که عملا کنترلی بر آن ندارد؛ مرموزترین ویروس یک دهه اخیر دنیا!
* سندرز: انتشار اطلاعات دروغ درباره کرونا را متوقف کنید
برنی سندرز، نامزد پیشتاز حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا را متهم کرد اطلاعات نادرست و غیرعلمی را درباره کنترل ویروس کرونا منتشر میکند. سندرز همچنین از تصمیم ترامپ برای انتصاب مایک پنس، معاون رئیسجمهور برای رهبری کردن تلاشهای آمریکا برای مقابله با شیوع این ویروس بشدت انتقاد کرد. سندرز روز پنجشنبه در بیانیهای گفت: دولت ترامپ باید انتشار اطلاعات گمراهکننده، غیرعلمی و دروغ را درباره اینکه ویروس کرونا تحت کنترل است یا اینکه چه زمانی تحت کنترل در میآید، متوقف کند. سندرز گفت: ترامپ با منصوب کردن افراد کاملا بیکفایت برای رهبری تلاشهای دولت برای واکنش نشان دادن به این بیماری همهگیر، سیاست را بر ایمنی مردم مقدم قرار داده است. وی از دولت درخواست کرد فورا فردی متخصص در حوزه بیماریهای واگیردار و واکنش به فجایع را جایگزین پنس کند. وی همچنین از ترامپ خواست بودجه 5/8 میلیارد دلاری پیشنهادی کنگره را برای واکنش به شیوع ویروس کرونا در آمریکا امضا کند.
* افزایش ۵ برابری قیمت ماسک در آمریکا
در حالی که شهروندان آمریکایی خود را برای شیوع گسترده ویروس کرونا آماده میکنند، قیمت انواع ماسک در این کشور در فروشگاههای آنلاین بهشکل تصاعدی افزایش یافته است. بررسیهای مؤسسه کیپا که در زمینه رصد قیمت کالاهای مختلف در فروشگاه آنلاین آمازون فعالیت میکند نشان میدهد قیمت هر 10 بسته ماسک «ان95» که یک ماه قبل 18 دلار و 20 سنت بود، اکنون به 100 دلار رسیده که در واقع بیش از 5 برابر شده است. یکی از فروشندگان در سایت آمازون 30 بسته ماسک «ان95» را بهقیمت 198 دلار و 98 سنت قیمتگذاری کرده است. در سایت ایبی هم 2 بسته ماسک ان95 بهقیمت 60 دلار به فروش میرسد. سایر شرکتهای خردهفروشی که این ماسکها را کمتر از 6 دلار عرضه میکردند اکنون ماسکی برای فروش ندارند. یکی از مشتریان سایت آمازون در این باره گفت این هفته 100 ماسک ان95 را بهقیمت 1000 دلار خریداری کرده است. این خریدها از افزایش نگرانی از ریسک شیوع کرونا در آمریکا حکایت دارد. شرکت پرستیژ آمریتک، بزرگترین تولیدکننده ماسکهای جراحی در آمریکا این هفته اعلام کرد قادر به تأمین درخواستها برای خرید محصولاتش نیست.
* روایت رسانهها از کوری کرونایی ترامپ
وخامت اوضاع کرونا در آمریکا تا جایی است که رسانههای این کشور به انتقاد از عملکرد ترامپ درباره آن پرداختهاند. در همین ارتباط، مجله نیویورکر در انتقاد از سیاستهای رئیسجمهور آمریکا در رابطه با ویروس کرونا، طرحی را کشیده که در آن ترامپ بهجای اینکه ماسک را جلوی دهان خود بگذارد روی چشمان خود گذاشته که بهمعنای چشمپوشی او بر واقعیتهای این ویروس خطرناک است.
جان کاسیدای، ستوننویس نیویورکر نوشته است: از منظر سیاسی ویروس کرونا 2 خطر برای رئیسجمهور دارد؛ اگر این ویروس در آمریکا شیوع پیدا کند کاخ سفید مقصر شناخته خواهد شد و دموکراتها او را تحت فشار خواهند گذاشت، همانگونه که «چاک شومر» دموکرات و رهبر اقلیت در سنا گفت: دولت ترامپ خواب است. رئیس جمهور ترامپ، صبح به خیر! اینجا کرونای همهگیر وجود دارد، شما کجا هستید؟
جان کاسیدای خطر دوم برای ترامپ را اقتصادی عنوان کرده است و مینویسد اگر سقوط بازار سهام بر اثر شیوع ویروس کرونا ادامه یابد میتواند محیط سیاسی را در آستانه انتخابات ریاستجمهوری تغییر دهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افزایش مهاجرت به انگلیس
ارقام رسمی از اداره ملی آمار انگلیس نشان میدهد این کشور سال گذشته با پذیرفتن ۲۴۰ هزار مهاجر از کشورهای خارج از اتحادیه اروپایی بالاترین نرخ ورود مهاجر از سال ۲۰۰۴ بدین سو را داشته است، این در حالی است که تعداد مهاجران از کشورهای عضو اتحادیه اروپایی به این کشور پایینترین میزان را در ۱۶ سال گذشته تجربه کرده است. طبق اعداد منتشره از سوی مقامات مسؤول در بریتانیا، عمده مهاجران به این کشور را دانشجویان و علاقهمندان به ادامه تحصیل تشکیل میدهند و ورود تعداد مهاجران متقاضی کار با کاهش مواجه شده است. آمار جدید در حالی منتشر شده است که بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود قصد دارد از این پس، همچون استرالیا، سیستم امتیازی را برای اعطای مهاجرت در نظر بگیرد.
***
افزایش شمار کشتههای ناآرامیهای دهلی
تعداد کشتههای 4 روز درگیریهای مذهبی در دهلی، پایتخت هند به ۳۸ نفر رسید. این مرگبارترین مورد از درگیریهای مذهبی در هند طی 3 دهه اخیر است. بیش از ۲۰۰ نفر نیز در این درگیریها مجروح شدهاند که جراحت دهها نفر از آنها بر اثر اصابت گلوله است. دهلی طی روزهای اخیر شاهد درگیریهای خشونتبار و گسترده بین حامیان قانون جدید شهروندی که عمدتاً هندو هستند با سایر اقلیتهای مذهبی از جمله مسلمانان و مخالفان این قانون بوده است. مخالفان معتقدند این قانون علیه اقلیت مسلمان تبعیض قائل میشود. دور اخیر درگیریهای خشونتآمیز در دهلی از روز یکشنبه و یک روز قبل از آغاز نخستین سفر رسمی دونالد ترامپ به هند شروع شد.
***
مزایده اموال داماد شهباز شریف
دستگاه قضایی پاکستان رای نهایی خود درباره یکی دیگر از مسؤولان ارشد حزب نواز را صادر کرد. دادگاه به دولت دستور داد اموال و املاک «علی یوسف» داماد شهباز شریف، رئیس حزب نواز را به مزایده گذاشته و مبلغ حاصل از آن را به خزانه ملی بازگرداند. جرم وی درباره اخذ 25 میلیون روپیه وام از بانک و عدم پرداخت آن با استفاده از قدرت نفوذ در بدنه دولت اثبات شده و دستگاه قضایی پاکستان قصد دارد از طریق فروش املاک وی این مبلغ را بازگرداند. طی یک سال اخیر بسیاری از چهرههای مطرح حزب نواز به فساد مالی متهم شدند و جرم تعدادی از آنها مانند شخص نواز شریف اثبات شد. علاوه بر نواز شریف افراد مطرحی مانند شهباز شریف، مریم نواز، حمزه شهباز، احسن اقبال و شاهد خاقان عباسی همه به فساد مالی متهم هستند و تعدادی از آنها در حبس به سر میبرند. این در حالی است که شخص نواز شریف به بهانه درمان بیماری موفق به اخذ مجوز خروج از کشور شده و اینک در انگلیس به سر میبرد.
***
رهبران ناتو و پنتاگون به افغانستان سفر میکنند
صدیق صدیقی، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد، همچنان که آمریکا به امضای یک توافق صلح با طالبان بعد از 18 ماه مذاکرات بین دو طرف نزدیک میشود، مارک اسپر، رئیس پنتاگون و ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو قرار است امروز به افغانستان سفر کنند. بنا به گفته صدیق صدیقی، اسپر و استولتنبرگ قرار است در این سفر همراه با اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان یک اعلامیه مشترک صادر کنند. از سوی دیگر گزارش شده انتظار میرود امروز توافق صلح آمریکا و طالبان در شهر دوحه قطر امضا شود و همزمان با امضای آن نیز این اعلامیه مشترک در شهر کابل منتشر میشود.
***
معافیت کرهشمالی از تحریمها به خاطر کرونا
کریستوف هاسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل و رئیس کمیتهای در شورای امنیت این سازمان که اقدام به وضع تحریم علیه کرهشمالی به منظور وادار کردن این کشور به متوقف کردن برنامههای موشکی و هستهای آن کرده است، عنوان کرد: موضوع ویروس کرونا در شورای امنیت مورد بحث قرار گرفت و کمیته فورا به صادر کردن تجهیزات لازم برای مبارزه با این بیماری (به کرهشمالی) مجوز داد.
کشور کرهشمالی از زیرساختها و تجهیزات پزشکی ضعیفی برای مبارزه با ویروس کرونا برخوردار است. پیونگ یانگ تاکنون ابتلای هیچ موردی از مردم این کشور به ویروس کرونا را اعلام نکرده است. این در حالی است که در کشور چین، اصلیترین حامی کرهشمالی، تاکنون این ویروس بیش از 2760 کشته بر جای گذاشته و در کرهجنوبی نیز بیش از 1700 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است.
***
3000 نظامی اتحادیه آفریقا در منطقه ساحل
اتحادیه آفریقا اعلام کرد قصد دارد ۳ هزار سرباز در منطقه ساحل مستقر کند تا از استقرار شورشیها و وخامت اوضاع جلوگیری کند اما هنوز مکانیزم و زمان استقرار این نیروها را مشخص نکرده است. اسماعیل شرقی، کمیسر صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در نشست خبری در آدیسآبابا در حاشیه نشست مشترک این اتحادیه و اتحادیه اروپایی درباره استقرار این نیروها گفت: این تصمیمی است که ما با کشورهای عضو گروه 5 ساحل و گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا روی آن کار خواهیم کرد. این تصمیم به این دلیل گرفته شده که تهدیدها افزایش یافته و اوضاع پیچیده شده است. گروه کشورهای ۵ ساحل از سال ۲۰۱۴ تشکیل شد. مقر این گروه در نواکشوت است و موریتانی، مالی، بورکینافاسو، نیجر و چاد عضو آن هستند. این گروه سازمانی برای همکاری امنیتی و توسعه این کشورهای واقع در غرب آفریقاست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|