|
بارش پراکنده باران در چند استان
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی طی روزهای آینده، در مناطقی از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و خراسان رضوی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. بر این اساس، روزهای یکشنبه و دوشنبه برای سواحل خزر، ارتفاعات البرز و خراسان شمالی بارش پراکنده پیشبینی میشود. همچنین طی ۳ روز آینده برای جنوب سیستانوبلوچستان، ارتفاعات شرق و شمال هرمزگان و ارتفاعات جنوب کرمان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابر همراه با رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و بارش پراکنده پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
جمعیتشناسان نسبت به بسته شدن پنجره جمعیتی تا سال 1425 هشدار میدهند و بر این باورند 10 سال آینده فرصتی طلایی برای تعدیل بحران سالمندی در کشور است
سالهای کلیدی نجات جمعیت
کمک ۱۳ میلیون تومانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای تولد فرزند چهارم
رها عبداللهی: در علم سیاست، جمعیت از مهمترین منابع محسوس قدرت یک کشور محسوب میشود و سایر عوامل مثل توان تکنولوژیک، قدرت نظامی و سرزمین در کنار عامل جمعیت معنا پیدا میکند. سیاستهای کاهش جمعیت، تغییر سبک زندگی و بحرانهای اقتصادی دهه 90، شرایطی را به وجود آورد که این عامل مهم به خطر بیفتد. طی ۳ دهه نرخ رشد جمعیت ایران از 2/3 درصد به زیر یک درصد سقوط کرد. این میزان نرخ رشد، در حال سوق دادن کشور به سمت «سالمندی جمعیت» است. سالمندی جمعیت به وضعیت انباشتگی و افزایش مستمر و مداوم جمعیت در سنین 60 و 65 سال گفته میشود که برهم خوردن موازنه جمعیت تولیدکننده و مصرف کننده، بحران تامین اجتماعی و حتی مشکلات امنیتی را به همراه دارد.
* در برابر بحران «سالمندی جمعیت» چه کردیم؟
اگر چه چراغهای هشدار افت نرخ باروری کل، سالهاست در کشور روشن شده و اسناد بالادستی خوبی مانند سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده اما عملا اقدام موثری در فاز اجرایی برای افزایش موالید رخ نداده است. در حال حاضر هیچ موضوعی حادتر از کاهش جمعیت در کشور نداریم. طی سالهای 97 و 98، بیش از 300 هزار تولد را از دست دادیم و جمعیت 23 استان کشور به کمتر از سطح جانشینی رسیده است. بخشی از این کوتاهی به بیاعتقادی بسیاری از مسؤولان دولت به مساله جمعیت مربوط میشود و بخشی هم به خاطر بحران اقتصادی چند سال اخیر و همچنین بحران کرونا.
دولت سیزدهم در شرایطی روی کار خواهد آمد که به ۲ دلیل، یک فرصت استثنایی برای نجات جمعیت و اصلاح ساختار جمعیتی پیش روی خود دارد که البته شاید تنها فرصت نجات ایران نیز محسوب شود. اول اینکه کشور ما اکنون در نیمه پنجره جمعیتی قرار دارد؛ پنجره جمعیتی به یک بازه زمانی گفته میشود که طی آن دوسوم جمعیت یک کشور بین 15 تا 64 سال سن دارند و هنوز پیر نشدهاند. هر چه تعداد افراد این جمعیت کمتر باشد و به دوره سالمندی وارد شوند، به بسته شدن پنجره جمعیتی نزدیک میشویم. پنجره جمعیتی ایران از سال 1380 با ورود متولدان دهه 60 به سن فعالیت اقتصادی و باروری آغاز شده و طبق پیشبینیها در سال 1425 بسته خواهد شد. به گفته کارشناسان جمعیتشناسی، فرصت طلایی کشور برای بهره بردن از پنجره جمعیتی به نفع تعدیل بحران سالمندی چیزی حدود 10 سال است که بهترین سالهای این فرصت در اختیار دولت سیزدهم است.
دوم اینکه دولت آینده برای اجرای سیاستهای جمعیتی، هم اسناد بالادستی مهمی چون سیاستهای کلی جمعیت دارد، هم قانون جوانی جمعیت را، یعنی علاوه بر سیاست، قانون را هم در اختیار دارد که این فرصت بدین شکل برای دولتهای قبلی وجود نداشت. همچنین برنامه هفتم توسعه با ملاحظات جمعیتی در حال تدوین است که این ظرفیت نیز در اختیار دولت سیزدهم قرار خواهد گرفت.
* اولویتهای جمعیتی دولت
برای اصلاح هر چه سریعتر ساختار جمعیت، لازم است دولت جدید برخی اقدامات را با اولویت بیشتری دنبال کند. درمان ناباروری یکی از این موضوعات است. در حال حاضر 26 میلیون زوج در کشور داریم. بر اساس برآوردها، 15 درصد زوجهایی که در دوره باروری و در سنین 25 تا 40 سال قرار دارند، با مشکل ناباروری روبهرو هستند، یعنی رقمی حدود 4 میلیون زوج نابارور. این زوجین کسانی هستند که قصد فرزندآوری دارند و نیاز نیست دولت برای ترغیبشان به دنبال مشوقها و فرهنگسازی باشد. با توجه به پیشرفتهای علمی مراکز پزشکی کشورمان در زمینه درمان ناباروری، در حال حاضر بیش از 90 درصد ناباروریها قابل درمان هستند، پس در صورت درمان این 4 میلیون زوج، آمار موالید کشور تغییر اساسی خواهد کرد. علاوه بر تأثیرات جمعیتی، ناباروری تأثیــرات منـفـی متـعددی روی زندگـی فردی و اجتماعــی افــراد دارد مثــل: طلاق، ســردی رابطــه عاطفــی، هزینــههــای ســنگین درمــان و... .
دولت آینده باید تسهیل درمان ناباروری را در صدر اولویتهای جمعیتی قرار دهد. مثلا 75 مرکــز درمان ناباروری موجود، توزیــع همگنــی در ســطح کشــور ندارنــد؛ بــه شــکلی کــه 57 درصــد جمعیــت کشــور از مراکــز درمــان نابــاروری در شهرسـتان خود برخوردار نیـسـتند و این در تناقـض آشــکار بــا سیاســتهــای جمعیتی و درمانی کشور است.
مشکل دیگر هزینههای سنگین درمان است. مجلس یازدهم امتیازاتی را برای زوجهای نابارور در بودجه 1400 گنجانده. دولت موظف است بخشی از درآمد خود را تحت حساب حمایت از هزینههای ناباروری متمرکز هزینه کند. دیگر مصوبات مجلس در این زمینه، پوشش 90 درصد کل هزینههای 3 دوره کامل یکی از روشهای کمک باروری (ICSI) و (IVF) برای هر زوج و نیز پوشش هزینههای دارویی و پاراکلینیک و سایر روشهای درمان ناباروری است. پیگیری و اجرا شدن این قوانین توسط دولت سیزدهم میتواند امید به فرزنددار شدن را در دل زوجین نابارور زنده کند و در جهت نرخ رشد جمعیت و پیشگیری از سالمندی کمک کند.
* ضرورت کمک به ازدواج جوانان
درحال حاضر بیش از ۹ میلیون جوان در سن ازدواج مجرد و حداقل یک میلیون نفر در سن تجرد قطعی در کشور داریم. دولت برای کمک به ازدواج جوانان قانون تسهیل ازدواج مصوب سال 1384 را در اختیار دارد که متاسفانه طی این 16 سال هرگز اجرا نشده! برخی به طعن میگویند انگار این قانون تصویب شده که اجرا نشود. این قانون تلاش میکند موانع مسیر ازدواج جوانان را شناسایی کند و تسهیلاتی را (از جمله تسهیلات بانکی، آموزشی، اشتغال و...) برای آنان فراهم کند. تا به حال ارادهای برای اجرای این قانون نبوده و این اراده باید در بالاترین رده اجرایی کشور یعنی شخص رئیسجمهور وجود داشته باشد تا بتواند وزرا و معاونان مربوط را به خط کند.
* حمایت از مادران محصل و شاغل
از چالشهای همیشگی بر سر راه فرزندآوری، تناقضات بین فعالیتهای اجتماعی و بچهدار شدن برای بانوان است. در بسیاری از کشورهای درگیر با بحران جمعیت، حل این تناقضات جزو اولویتهای دولتمردان است؛ با تمهیداتی نظیر مرخصیهای زایمان برای مادران شاغل و دانشجو، امکان دورکاری و ...
سال 92 مجلس شورای اسلامی در راستای اصلاح قوانین ضدجمعیتی، تصویب کرد مرخصی زایمان مادران شاغل به 9 ماه افزایش یابد و هیات وزیران نیز در راستای این اختیار، مدت مرخصی زایمان (یک و دو قلو) زنان شاغل در بخشهای دولتی و غیردولتی را 9 ماه تمام با پرداخت حقوق و فوقالعادههای مربوط تعیین کرد اما به دلیل نبود اراده جدی، این قانون به صورت اختیاری در ادارات برقرار بود و سازمان تأمین اجتماعی نیز به دلیل نامشخص بودن نحوه تأمین بار مالی، امکان افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه را نداشت. این امر باعث شکلگیری دادخواستهای زیادی در دیوان عدالت اداری شد. اردیبهشت امسال با پیگیری دیوان عدالت اداری بالاخره دولت متعهد به پرداخت منابع مالی مورد نیاز شد، بنابراین سازمان تأمین اجتماعی مرخصی زایمان تا ۹ ماه را برای تمام بانوان تحت پوشش اجرا میکند و منابع مورد نیاز به عنوان دیون دولت لحاظ میشود.
طی 8 سال گذشته بینظمی در اجرای این قانون بسیاری از خانوادهها را از اقدام به فرزندآوری منصرف کرده است.
* کمک ۱۳ میلیونی به خانوادهها پس از تولد فرزند چهارم
در بررسی موضوعات جمعیتی، ناباروری به عنوان یکی از مؤلفههای تاثیرگذار در جلوگیری از رشد جمعیت به حساب میآید، لذا دولتها برای جلوگیری از افزایش آمار تعداد زوجین نابارور سیاستهای کلان و تشویقی را در دستور کار قرار دادهاند تا جمعیت جوان که میتوانند با یکسری اقدامات پزشکی به قابلیت باروری برسند را احیا کنند و زمینه را برای رشد جمعیت فراهم آورند. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز در این راستا دستورالعملهایی را پیش روی خود دارد که در این زمینه میتوان به تحت پوشش قرار گرفتن 10 هزار زوج نابارور اشاره کرد. از سوی دیگر آخرین اخبار رسیده از این ستاد حکایت از آن دارد که برنامهریزی جهت تشویق تولد فرزند چهارم در دستور کار این ستاد و بنیاد ۱۵ خرداد قرار گرفته است. هر چند ستاد اجرایی فرمان امام در این زمینه متولی نیست و با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه ارقام تشویقی در نظر گرفته شده نمیتواند موثر در تولد فرزند چهارم باشد اما این اقدام ستاد در اجرایی شدن سیاستهای جمعیتی قابل تامل است.
در این زمینه مدیرعامل بنیاد ۱۵خرداد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از آغاز اجرای طرح «مثبت۳» به منظور حمایت و تشویق خانوادهها به فرزندآوری به صورت آزمایشی از استان قم خبر داد. سیدعبدالله ارجائی با اعلام این خبر افزود: فلسفه ذاتی بنیاد ۱۵ خرداد رسیدگی به محرومان و مستضعفان است که در دوره مدیریت جدید و پس از الحاق این مجموعه به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، با تعریف ۳ مأموریت اولویتدار؛ جمعیت و خانواده، بهداشت و درمان و عمران اجتماعی به دنبال خدمترسانی به مردم هستیم.
وی افزود: در حوزه جمعیت به معنای جهانی؛ سلامت، خانواده و تحکیم بنیان آن در دستور کار قرار گرفته است و در فاز اول ۱۵۰ هزار کودک محروم زیر۱۲ سال را در طرح غربالگری چشم از نظر تریاژ و سپس عمل جراحی یا تجویز دارو و خرید عینک، تحت پوشش قرار دادهایم.
ارجائی در ادامه تأکید کرد: در قدم بعد سالانه ۹۰ هزار نفر از هموطنان محروم را که دچار ضایعه حرکتی هستند در زمینه تأمین ویلچر و وسایل توانبخشی تحت پوشش قرار خواهیم داد.
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد با اشاره به آغاز طرح کمک درمانی زوجهای نابارور ادامه داد: در حوزه جمعیت، ۱۰ هزار زوج نابارور را تحت پوشش قرار خواهیم داد که متقاضیان باید در سامانه جامع خدمات 1542.IR ثبتنام کنند و در این طرح به هر خانواده یک میلیون تومان بلاعوض جهت درمان و ۱۰ میلیون تومان وام با کارمزد 4 درصد تعلق میگیرد.
ارجائی با اشاره به سیاست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در زمینه خطر تحدید نسل، از راهاندازی باشگاه «مثبت ۳» خبر داد و افزود: در این طرح پس از تولد فرزند چهارم در خانواده، یک میلیون تومان هدیه به محض تولد فرزند به مادر، ۲ میلیون تومان سهام به فرزند، بیمه تکمیلی ۲ ساله مادر و کودک و ۱۰ میلیون تومان بسته معیشتی ارزاق از جمله شیرخشک، مواد غذایی و پوشک به انتخاب پدر اهدا میشود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح به صورت آزمایشی در استان قم و با همکاری استانداری قم آغاز میشود و بزودی به صورت سراسری در کل کشور گسترش خواهد یافت.
ارسال به دوستان
لزوم آمادگی بیمارستانها برای مواجهه با موج پنجم کرونا
واکسیناسیون افراد بالای ۶۸ سال از دوشنبه آغاز میشود
ویروس جهشیافته دلتای کرونا این روزها تقریبا همه استانهای کشور را در بر گرفته، به طوری که رئیسجمهور اعلام کرده است ویروس هندی در کشور گسترش یافته و شرایط بیماری نسبت به هفتههای گذشته نامناسبتر است. به گزارش «وطنامروز»، حسن روحانی، رئیسجمهور دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تاکید بر افزایش تستها و رعایت دقیقتر پروتکلها، تصریح کرد: واکسن الان بسیار موثر است. ما ۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که ۶۵ تا ۷۰ درصد از این جمعیت ۶۰ میلیونی باید واکسینه شوند، یعنی بالای ۴2- ۴0 میلیون نفر باید واکسینه شوند تا این زنجیره قطع شود. در ادامه این نشست، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه واکسیناسیون افراد ۶۸ تا ۷۰ ساله از دوشنبه آغاز میشود، گفت: اینکه گفته میشود با قطعی برق CCU و ICU و بخشها از کار میافتد و بیماران خفه میشوند، شایعه است. علیرضا رئیسی همچنین گفت: ویروس دلتا، ویروسی با قدرت سرایت بالاتر است و در حال حاضر در کل کشور در حال چرخش است و در استانهای مختلف ردپایش وجود دارد. وی افزود: متاسفانه با وجود هشدارهایی که داده میشود میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی بیشتر از ۶۶ درصد نیست که بسیار جای تأسف است و نیاز داریم که مراقبت بیشتری انجام دهیم. وی تاکید کرد: مردم بدانند رستورانها یکی از نقاط شناختهشده برای سرایت بیماری کروناست. رئیسی درباره واکسیناسیون کرونا گفت: خبر خوب اینکه از این هفته روند واکسیناسیون در کشور بسیار بهتر خواهد شد. از روز دوشنبه از گروه ۷۰ سالههایی که قبلا برای واکسیناسیون فراخوان شده بودند، ۲ سال پایینتر خواهیم آمد و به این ترتیب واکسیناسیون افراد ۶۸ سال به بالا شروع خواهد شد. علاوه بر این، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، بر آمادگی بیش از پیش بیمارستانها برای مواجهه با موج پنجم کرونا تاکید کرد. علیرضا زالی با هشدار نسبت به پیک پنجم کرونا، خواستار آمادگی بیمارستانها و مراکز درمانی برای پذیرش بیماران جدید در روزهای آتی شد. وی با بیان اینکه هماکنون در آستانه خیز پنجم کرونا هستیم، نسبت به ضرورت آمادگی برای توسعه و راهاندازی بخشهای جدید در بیمارستانهای پایتخت تاکید کرد.
* ۱۵۱ فوتی جدید کرونا در کشور
آمار جانباختگان مبتلا به کرونا در کشور افزایش یافت. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۱۱۶۶۴ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۵۱ تن نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز جمعه تا ظهر دیروز شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱ هزار و ۶۶۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۴۱۸ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۵۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۶۹۴ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۱۰ هزار و ۹۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. در حال حاضر ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۱۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۳۴ هزار و ۶۶۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۰۱ دوز رسیده است.
* واردات ۲ میلیون دوز واکسن کرونا به کشور
مدیرکل شرق آسیای وزارت امور خارجه اعلام کرد امروز (دیروز شنبه) ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شد. بامداد فردا (امروز یکشنبه) هم تقریبا همین مقدار (باقیمانده 5/1 میلیون پنجشنبه) وارد میشود. رضا زبیب در صفحه توئیتر خود درباره واردات جدید واکسن به کشور با هشتگ «خبر خوب واکسن» نوشت: با تلاش بیدرنگ همکاران، امروز ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شد. بامداد فردا هم تقریبا همین مقدار (باقیمانده 5/1 میلیون پنجشنبه) وارد میشود. بدین ترتیب از پنجشنبه تا یکشنبه ۲ میلیون دوز وارد شده. برای ادامه و افزایش واردات تلاش میکنیم».
ارسال به دوستان
اخبار
اختصاص ۴ هزار میلیارد تومان برای مدرسهسازی در سال آینده
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از اختصاص ۳۳۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات سرمایشی برای مدارس خوزستان در سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به گرمای شدید هوا در این منطقه نیاز به سیستمهای خنککننده بیشتری در مدارس وجود دارد. مهرالله رخشانیمهر افزود: برنامهریزی کردهایم سال آینده ۴۰ هزار میلیارد ریال برای طرحهای مشارکتی کشور اختصاص دهیم که هر استان مشارکت بیشتری از خیران داشته باشد اعتبار بیشتری را دریافت میکند. رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ادامه داد: باید از پراکندهسازی مدارس جلوگیری شود و مدارس جامع و کامل با ظرفیت بالای پذیرش دانشآموز ساخته شود، این کار باعث میشود مدارس با امکانات بیشتری ساخته شود. رخشانیمهر افزود: پارسال ۳۳۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات سرمایشی برای مدارس خوزستان اختصاص داده شد اما با توجه به گرمای شدید هوا در این منطقه نیاز به سیستمهای خنککننده بیشتری در مدارس وجود دارد. رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس بیان کرد: اگر اداره کل نوسازی مدارس خوزستان به همین روند ادامه دهد تا چند سال آینده از میانگین فضای آموزشی کشور عبور خواهد کرد. وی در ادامه با اشاره به طرح «آجر به آجر» افزود: این طرح سال گذشته با هدف ترویج فرهنگ مدرسهسازی در سطح جامعه اجرا شد و خوزستان در این طرح با جذب ۱۲۰هزار خیر در بین مردم، رتبه نخست کشور را کسب کرد.
***
گروگانگیری جویندگان کار در شرکت هرمی!
رئیس کلانتری ۲۰۹ پایانه غرب تهران از بازداشت ۱۶ نفر از اعضای یک شرکت هرمی خبر داد و گفت: اعضای این شرکت تحت عنوان شرکت خدماتی، اقدام به جذب متقاضیان کار و در نهایت گروگان گرفتن آنها میکردند! سروان مهدی کیاشمشکی در تشریح این خبر اظهار کرد: مدتی قبل خانواده پسر جوانی با حضور در کلانتری 209 پایانه غرب عنوان کردند پسر آنها مدتی است از خانه خارج شده و تلفنهمراهش را نیز پاسخ نمیدهد. این خانواده اعلام کردند چند روز پیش فردی در تماس با آنها از سلامتی فرزندشان خبر داده و از آنها خواسته 20 میلیون تومان به حساب مشخصی واریز کنند. رئیس کلانتری 209 پایانه غرب تهران افزود: پس از طرح این شکایت، مأموران کلانتری 209 پایانه غرب دست به کار شده و متوجه شدند پسر جوان در یک شرکت هرمی به دام افتاده و قادر به خروج از آنجا نیست. در ادامه یکی از اعضای این شرکت که به عنوان رابط قصد دریافت پول از خانواده پسر جوان را داشت، بازداشت شد، سپس آدرس شرکت در محدوده خیابان نواب به دست آمد و مأموران در یک عملیات غافلگیرانه موفق به بازداشت 16 نفر از اعضای این شرکت هرمی شدند. وی تصریح کرد: اعضای این شرکت تحت عنوان شرکت خدماتی، اقدام به جذب متقاضیان کار میکردند، به مرور آنها را به منزلی کشانده و پس از گرفتن تلفن همراه شخص و ارتباط با خانواده وی، از آنها به بهانه هزینههای کار کردن فرزندشان، تقاضای وجه میکردند.
***
ادامه آتشسوزی در کوه «نارک» گچساران
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویهوبویراحمد گفت: آتشسوزی در ارتفاعات کوه نارک با وجود تلاش امدادگران بعد از 2 روز همچنان ادامه دارد. غلامحسین حکمتیان اظهار داشت: آتشسوزی در ارتفاعات کوه نارک که پنجشنبه گذشته آغاز شده بود با وجود تلاش امدادگران به دلیل سختگذر بودن منطقه همچنان ادامه دارد. وی بیان کرد: هماکنون بیش از ۸۰ نفر از نیروهای امدادی منابع طبیعی، اداری و طبیعتدوست شهرستانهای گچساران، یاسوج، دهدشت، چرام و باشت در حال مهار آتشسوزی در این مناطق هستند اما به دلیل وزش باد شدید و سختگذر بودن منطقه عملیات مهار به سختی در حال انجام است. حکمتیان گفت: ۴ اکیپ از شهرستانهای مختلف استان برای مهار آتشسوزی جنگلها و مراتع ارتفاعات کوه نارک به گچساران اعزام شدند. وی ابراز کرد: این آتشسوزی در مقطعی کنترل شد اما به دلیل ارتفاع بالا، شیب تند، سختگذر بودن و وزش باد دوباره شعلهور شده و همچنان ادامه دارد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویهوبویراحمد گفت: ۲ اکیپ ۲۰ نفره از بویراحمد و دنا به شهرستان گچساران برای مهار آتش کوه نارک اعزام شدند.
***
مسدود شدن 5 هزار سایت تبلیغ و فروش محصولات غیرمجاز سلامتمحور
مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو از رصد و نظارت بر فضای مجازی و سایتها با همکاری پلیس فتا خبر داد و گفت: ۵ هزار سایت در حوزه تبلیغ و فروش محصولات غیرمجاز سلامت شناسایی و با آنها برخورد شد. رسول ملکوتی گفت: پلیس فتا با همکاری سازمان غذا و دارو به منظور سهولت و تسریع در برخورد بموقع با تخلفات تبلیغ و فروش محصولات سلامتمحور در فضای مجازی، اعلام کرد: موارد ارسالی از سوی پلیس فتا به طور مستمر توسط کارشناسان تخصصی و آموزشدیده این سازمان پایش میشود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ سایت متخلف که اقدام به تبلیغ و فروش دارو و برخی مکملها در فضای مجازی و سایتها میکردند، شناسایی و مسدود شده و بالغ بر ۴۰۰۰ مورد نیز در حال بررسی است. سرپرست دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با توجه به قوانین و اسناد بالادستی نظیر قانون مقررات مربوط به امور پزشکی و دارویی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون احکام دائمی توسعهای کشور و قانون منع تبلیغات کالاهای غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت، تبلیغ و فروش برخی کالاهای حوزه سلامت بویژه دارو و مکمل ممنوع است.
ارسال به دوستان
ضرورت رفع محدودیت برای معلولان
شهر به عنوان میزبان طیفهای مختلف اجتماع، پذیرای قشر مهمی از جامعه که شامل معلولان و افراد کمتوان نیز میشود است، بر همین اساس خدمات ارائهشده در آن باید به گونهای باشد که یک فرد به دلیل معلولیت با محدودیت روبهرو نشود. متاسفانه هماکنون خدمات ارائهشده به معلولان در شهر از استانداردهای لازم برخوردار نبوده و عملا به دلیل نبود امکان استفاده از شبکه خدماتی در شهر، تعداد زیادی از معلولان برای حضور در اجتماع با چالش روبهرو هستند. در حالی که این مهم هماکنون به عنوان یک واقعیت در جامعه شهری تهران به چشم میخورد، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه بر این باور است که خدمات ارائهشده به معلولان در حد استاندارد است. علی عبداللهپور، نایبرئیس هیأتمدیره و مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه گفت: یکی از اقدامات مهم در شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه مناسبسازی ایستگاههای مترو برای اقشار خاص است که در سالهای اخیر با جدیت دنبال شد تا جایی که اجازه افتتاح ایستگاه مترو بدون آسانسور و پله برقی داده نمیشود. علی عبداللهپور در این باره افزود: در سالهای اخیر توجه ویژهای به معلولان شده و افتتاح ایستگاه منوط به داشتن آسانسور و پله برقی بوده تا افرادی که با ویلچر وارد ایستگاه مترو میشوند، با پلههای ثابت یا برقی مواجه نشوند و بتوانند به سادگی روی سکوی ایستگاه قرار گیرند. وی تصریح کرد: در اجرای طرح مناسبسازی ایستگاهها، روشندلان نیز مورد توجه قرار گرفتهاند. به طور مثال کمبینایان با استفاده از رنگبندیهای صورتگرفته در ایستگاه مترو و نابینایان از طریق مسیر ویژهای که برای آنها در نظر گرفته شده، میتوانند به قطار درونشهری دسترسی پیدا کنند. به هر صورت، اقداماتی در مسیر مناسبسازی مترو برای معلولان در دستور کار شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه قرار دارد. عبداللهپور با اشاره به اینکه مخاطبان شهر زیر زمینی عمدتا مسافران شهر تهران و حومه هستند، گفت: طبق آماری که از سازمان بهزیستی دریافت کردهایم، بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر نیازمند دریافت خدمات خاص در مترو هستند؛ مانند کمبینایان، نابینایان و معلولانی که از ویلچر استفاده میکنند. بنابراین طبق استانداردهای موجود دسترسی برای این گروه خاص را تا آنجا که ممکن است آسان کردیم. وی افزود: ایجاد آسانسور و رمپ، آموزشهای مختلف به پرسنل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه برای افراد کمبینا و همچنین روشهایی بابت دسترسی آسان آنها به مترو مثل استفاده از رنگ زرد در مسیرهای موجود از جمله فعالیتهای انجام شده است. ارسال به دوستان
ماجرای صدای مهیب بامداد شنبه پایتخت چه بود؟
بامداد روز شنبه ۱۹ تیر برخی رسانهها از شنید شدن صدای انفجار در اطراف پارک ملت خبر دادند و پس از آن نیروهای آتشنشانی به پارک ملت اعزام و در مقابل این محل مستقر شدند. هنوز دلیل مشخصی برای این حادثه اعلام نشده و نشانهای از آتشسوزی یا انفجار نیز در محل دیده نشده است. برخی منابع خبری نیز از انفجار یک شیء ناشناس در محوطه پارک ملت خبر دادند که هیچ تلفات یا خسارتی به بار نیاورده است. در این زمینه معاون امنیتی - انتظامی استانداری تهران گفت: صدای انفجاری ٥٢ دقیقه بامداد روز شنبه در پارک ملت تهران گزارش شد که بر اساس بررسیهای صورتگرفته خسارت جانی و مالی در پی نداشته است. علیرضا گودرزی افزود: پارک ملت در حد فاصل خیابان ولیعصر و خیابان آیتالله هاشمی قرار دارد و موضوع همچنان توسط پلیس فاتب در دست بررسی است. وی درباره شایعاتی مبنی بر ارتباط صدای انفجار با سازمان گسترش گفت: این سازمان در سطح تهران و شهرستانها صدها ساختمان دارد اما تاکنون خبر انفجار در این سازمان تایید نشده است. همچنین سردار حمید هداوند، جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره جزئیات انفجاری که بامداد شنبه در پارک ملت تهران رخ داد، اظهار کرد: این حادثه موضوع خاصی نبوده و فقط در یک لحظه صدای انفجاری شنیده شد. وی با بیان اینکه بر اثر این حادثه هیچ ساختمانی تخریب یا دچار حریق نشده است، گفت: علت وقوع این حادثه در دست بررسی است و به محض دریافت چرایی این انفجار، جزئیات حادثه به اطلاع عموم خواهد رسید. سردار هداوند در واکنش به جوسازیهای رسانههای معاند در رابطه با این موضوع و اینکه آنها این حادثه را امنیتی قلمداد کردند، تصریح کرد: کار رسانههای ضد انقلاب همین جوسازیهاست و باید بگویم پس از وقوع این حادثه در محل مورد نظر کمی برگ و شاخه درخت بر زمین ریخته شده و این حادثه هیچ خسارت جانی و مالی در پی نداشت. به گفته جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ، فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی با این عنوان که در پی وقوع این حادثه برخی ساختمانهای پایتخت دچار حریق و منفجر شده است، واقعیت ندارد و این فیلمها مربوط به این حادثه نیست. در همین رابطه سخنگوی سازمان آتشنشانی نیز اظهار کرد: تماسهای مردمی با سازمان آتشنشانی گرفته و طی آن اعلام شد صدای مهیبی در محدوده شمال تهران شنیده شده است. سیدجلال ملکی با بیان اینکه اغلب این تماسها در محدوده پارک ملت بود، گفت: این امکان وجود دارد که صدای شنیدهشده مربوط به حادثه نبوده باشد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|