|
محافظ معاون اشرف غنی، داعشی بود!
تصویر کارت شناسایی «ثناءالله غفاری» از سرکردگان گروه تروریستی داعش که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، نشان میدهد او در حلقه محافظان ویژه «امرالله صالح» معاون اول رئیسجمهور پیشین افغانستان قرار داشته است. به گزارش فارس، غفاری مشهور به «شهابالمهاجر» سرکردگی داعش شاخه افغانستان را بر عهده دارد.
ارسال به دوستان
سقوط ارزش لیر به پایینترین نرخ برابری با دلار جایگاه سیاسی رئیسجمهور ترکیه را متزلزل کرده است
ریزش لافهای اردوغان
با ادامه روند سقوط ارزش لیر و افزایش تورم ناشی از آن، ترکیه به سرعت در حال ورود به جنگی اقتصادی است که تقابل اجتماعی با دولت حاکم را در پی دارد. ارزش واحد پول رسمی ترکیه دیروز چهارشنبه به کمترین نرخ برابریاش در مقابل دلار آمریکا در تاریخ 177 ساله این ارز رسید و هر دلار آمریکا 45/13 لیر ترکیه معامله شد. این در حالی است که روز سهشنبه، لیر تنها ظرف یک روز 12 درصد از ارزش خود را از دست داد و قیمت دلار در بازار ترکیه وارد کانال 13 لیر شد. با این حال روند سقوط این واحد پول به یادگار مانده از دوران عثمانی که از هفته گذشته با ورود دلار به کانال 10 لیر آغاز شده بود، دیروز نیز متوقف نشد و لیر ۳ درصد دیگر ارزش خود را از دست داد. بدین ترتیب ارزش لیر ترکیه از ابتدای سال 2021 تقریبا نصف و تنها طی یک هفته اخیر سهچهارم شده است.
با آنکه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در آخرین سخنرانیاش از سیاست پولی خود برای بانک مرکزی دفاع کرده و متعهد شده بود دولتش در جنگ اقتصادی -یا همانطور که خود به آن اشاره کرده «جنگ استقلال»- که دلالان و بیگانگان علیه کشورش راه انداختهاند، پیروز میشود اما نخستین واکنش بازار به ادعاهای او سقوط 15 درصدی لیر طی 48 ساعت بود.
کارشناسان اقتصادی این کشور از جمله رئیس پیشین بانک مرکزی در رسانهها گفتهاند دلیل اصلی سقوط لیر، دخالت شخص اردوغان در مناسبات مالی بینبانکی و تاکید مکرر او بر کاهش نرخ بهره به منظور تقویت اقتصاد کشور است.
واکنش جامعه و مخالفان سیاسی حزب حاکم عدالت و توسعه به این تحولات، بحران را پیچیدهتر از صرفا یک بحران اقتصادی شبیه آنچه ترکیه حدود ۲ دهه پیش تجربه کرد، کرده است.
تظاهرات عمومی ضد دولتی در اعتراض به وخامت اوضاع اقتصادی از روز جمعه گذشته با تجمع هزاران کارگر در شهر ازمیر آغاز شد که به گرانی، تورم و سقوط ارزش پول ملی اعتراض داشتند. روز سهشنبه اما مردم ۲ شهر بزرگ ترکیه، استانبول و آنکارا به خیابانها سرازیر شده و علیه اردوغان، عالیترین مقام این کشور شعار دادند. به دنبال تظاهرات در خیابانهای استانبول، پلیس اقدام به بستن میدان مرکزی شهر، (میدان «تقسیم») کرد. پلیس استانبول همچنین مسیر راهپیمایی معترضان در «کادیکوی» را مسدود کرد تا آنها مجبور شوند در مسیر مخالف حرکت کنند.
در پایتخت ترکیه نیز هزاران نفر در اعتراض به وضعیت اقتصادی تجمع کرده و خواستار کنار رفتن حزب حاکم از قدرت شدند.
این در حالی است که روزنامههای چاپ آنکارا، هر روز عکس و تیتر جلد خود را به موضوع گرانی دلار اختصاص داده و نسبت به تنگنای مالی شدید دهها میلون نفر از مردم فقیر هشدار میدهند.
رهبران احزاب اپوزیسیون نیز نهایت بهره را از بیثباتی سیاسی- اقتصادی ترکیه برده و شدیدترین حملات را به عملکرد حزب عدالت و توسعه و رهبر آن اردوغان وارد میکنند.
از پنجشنبه گذشته که فاز جدید و شدید سقوط لیر آغاز شده، عمده رسانهها و رقبای سیاسی دولت آنکارا، تعارف را با اردوغان و مسؤولان دولتی کنار گذاشته و خواهان استعفای او و برگزاری فوری انتخابات شدهاند. اوج این حملات را از سوی «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر «حزب جمهوریخواه خلق» شاهد بودیم که به عنوان رهبر بزرگترین حزب پارلمانی پس از حزب اردوغان و حامیان پانترکش در حزب حرکت ملی، توئیت زد و خطاب به رئیسجمهور نوشت: «اردوغان! فورا انتخابات برگزار کن».
او سپس در چندین برنامه تلویزیونی از جمله شبکه «خبر ترک» درخواستش برای برگزاری انتخابات زودهنگام را تکرار کرد که به نظر میرسد در حال تبدیل به خواستی عمومی است.
«علی باباجان» اقتصاددان مشهور و رهبر حزب آینده که تا چندی پیش متحد اردوغان بود نیز صریحا به رئیسجمهور حمله میکند. او این هفته گفت: «جناب اردوغان بس است. چرا نمیخواهید وضعیت را کنترل کنید؟ گذر دلار از 13 لیر، تبعات سنگینی دارد و ما داریم به تمام معنی غرق میشویم».
«سلجوق گچر» از اقتصاددانان برجسته ترکیه نیز گفت: «دلار از کنترل خارج شده است. وضعیت فعلی تداوم دارد و رسیدن نرخ یک دلار به 15 لیر، پیشبینی عجیب و بدبینانهای نیست».
سیاستمدارانی همچون کمال قلیچدار اوغلو، علی باباجان، مرال آکشنر، احمد داووداوغلو، تمل کاراملا اوغلو و دیگران، خواهان برگزاری انتخابات پیش از موعد هستند و بر این مساله تاکید میکنند که اوضاع از کنترل خارج شده و تنها راه گذار از بحران و نجات ترکیه، این است که اردوغان و باغچلی، در یک انتخابات دموکراتیک از صحنه قدرت کنار زده شوند. اما اردوغان دیروز اعلام کرد: «بگذارید خیال شما را راحت کنم. خبری از انتخابات پیش از موعد نیست و انتخابات ترکیه در موعد مقرر و در ششمین ماه سال 2023 خواهد بود. کسانی که هر روز بر طبل انتخابات میکوبند، هیچ مبانی و اصولی ندارند و فقط به دنبال ماجراجویی هستند. ما با تمام توان در حال خدمت هستیم و انتخابات بر اساس تقویم رسمی برگزار خواهد شد».
او پیشتر روز سهشنبه در نشست کابینه در واکنش به سقوط 12 درصدی ارزش پول ملی ترکیه گفته بود: «ما مصمم هستیم از طریق سرمایهگذاری، تولید و اشتغالزایی، هر چیزی را که صحیح است برای کشورمان انجام دهیم و سیاست اقتصادی ترکیه بر اساس صادرات بنا نهاده شده است».
او مدعی شد افزایش قیمتها در نتیجه افزایش قیمت ارز به طور مستقیم بر سرمایهگذاری، تولید و اشتغالزایی تاثیری نخواهد گذاشت و نرخ رقابتی ارز منجر به افزایش سرمایهگذاری، تولید و اشتغال خواهد شد. او بار دیگر قول داد کاهش شدید ارزش پول ملی، باعث افزایش سرسامآور قیمتها نشود.
با این وجود به وضوح و در کوتاهمدت، سقوط ارزش لیر باعث تورم افسارگسیخته در کشوری شده که به نظر میرسد به خاطر بحرانآفرینیهای فرامرزی اردوغان دیگر مزیت صادراتی و جذب سرمایهگذاری بینالمللی در دهههای اخیر را از دست داده است. ترکیه در حال حاضر با تمام کشورهای همسایهاش درگیر منازعات مرزی یا سیاسی است. از ارمنستان در منتهی الیه شرق فلات آناتولی گرفته تا اشغال مناطق شمالی عراق و سوریه و از منازعات سرحدات غربی ترکیه با یونان و قبرس در جزایر دریای اژه و مدیترانه شرقی و قبرس شمالی گرفته تا دخالت نظامی در لیبی.
جالب اینکه رئیسجمهور ترکیه خود به درگیر شدن کشور در جنگی اقتصادی که منشأ بینالمللی دارد اعتراف میکند، با این حال سقوط ارزش لیر را گناه فرصتطلبان داخلی میداند.
همزمان با افزایش مجدد نرخ دلار، برای چندمین بار متوالی در سال جاری میلادی، نرخ بنزین، گازوئیل، نان، گوشت و دیگر مواد غذایی نیز در ترکیه بالاتر رفت و همه این اتفاقات در حالی روی داده که میلیونها نفر از کارگران ترکیه، حقوق کف 3 هزار لیری دریافت میکنند و قرار است قیمت هر یک قرص نان 230 گرمی به 4 لیر برسد.
در چنین شرایطی یکی از سیاستمداران نزدیک به اردوغان با توصیه به میلیونها خانوار در معرض گرسنگی ترکیه مبنی بر اینکه «کمتر بخرید، کمتر بخورید!» به آتش خشم مردم دامن زده است. پاسخ عمومی به او این بود که دور ریز غذا اختصاص به درصد کمی از شهروندان دارد. بلافاصله دور جدید اعتراضات خیابانی و راهپیمایی زنان و مردان قابلمه و ماهیتابه به دست در خیابانهای آنکارا و استانبول آغاز شد، در حالی که در کشوری با تناقضهای سیاسی و قومیتی مثل ترکیه اصلا بعید نیست معترضان در صورت ادامه بیتوجهی حاکمیت، سلاح فلزی دیگری جز ماهیتابه به دست بگیرند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اقدام دولت استرالیا علیه حزبالله
دولت استرالیا تحت فشارهای رژیم صهیونیستی، گروه حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی قرار داد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که این جنبش یکی از مهمترین احزاب سیاسی لبنان بوده و بخشی از کرسیهای منتخب پارلمان و همینطور وزارتخانههای کابینه این کشور را به خود اختصاص داده است. اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که میگویند حزبالله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروههای تروریستی و افراطی در منطقه داشته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «کارن اندروز» وزیر کشور استرالیا در بیانیه دیروز مدعی شد حزبالله از جنبش «جهاد اسلامی فلسطین» و «گردانهای عزالدین قسام» که بازوی جهادی جنبش حماس محسوب میشود حمایت میکند و این حزب قانونی و رسمی لبنانی را به آنچه «تهدید به حملات تروریستی» خوانده شده متهم کرد.
اقدام دولت موریسون در پی لابیگریهای سازمانهای صهیونیستی و رژیم صهیونیستی بوده است. یک سخنگوی سفارت رژیم صهیونیستی در استرالیا بلافاصله از تصمیم کانبرا استقبال کرد و گفت: «هیچ فرقی بین شاخههای نظامی و سیاسی حزبالله وجود ندارد و گفتن این مساله برای مبارزه با تروریسم لازم است». آمریکا و رژیم صهیونیستی از سالها پیش تلاشهایی را برای پایین آوردن محبوبیت حزبالله در لبنان آغاز کردهاند. در همین راستا، واشنگتن کشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن حزبالله تحت فشار شدید قرار داده است. آمریکا همچنین چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط با حزبالله در فهرست تحریم قرار داده است.
***
حمله تند روسیه به «نشست دموکراسی» در آمریکا
مسکو نشست موسوم به «دموکراسی» را که قرار است ماه آتی میلادی با حمایت بنیادهای صهیونیستی مدعی حقوق بشر در آمریکا برگزار شود، نشانهای از عزم واشنگتن برای ایجاد تفرقه بین ملتها خواند. به گزارش تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین دیروز به خبرنگاران گفت: «نگرش ما به این رویداد صددرصد منفی است. این اقدام چیزی نیست جز ایجاد خط و خطوط و تفرقه بیشتر. دهه 1990 ما خیلی تلاش کردیم این صفبندیها و تقسیمات را کاهش دهیم و حذف کنیم اما آمریکا اکنون تلاش میکند دوباره آنها را ایجاد کند و کشورها را بر اساس عقاید خود به خوب و بد تقسیمبندی کند».
پسکوف همچنین تاکید کرد دیدگاه آمریکا درباره دموکراسی ارتباطی با واقعیات ندارد و ادامه داد: «این با احساسات عمومی در جهان منافات دارد. کشورها خودشان تصمیم میگیرند چگونه زندگی کنند بدون اینکه اهمیت بدهند دیگران چه میگویند. با این حال ایالات متحده به این رویکرد و رویه خود ادامه میدهد».
دولت بایدن قصد دارد روزهای نهم و دهم دسامبر نشستی را تحت عنوان نشست دموکراسی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار کند و بیش از 110 کشور را به این نشست دعوت کرده اما نام مقامات کشورهای مستقل و مخالف سلطه آمریکا در این نشست دیده نمیشود. نهتنها مقامات روسیه، بلکه چینیها هم بر این عقیده هستند که آمریکاییها عقاید شخصی خود را درباره دموکراسی تحمیل و این واژه را خصوصیسازی میکنند. وزارت خارجه چین دعوت آمریکا از تایوان برای حضور در نشست دموکراسی را محکوم کرده و آن را مغایر اصل چین واحد دانست و توقف تبانی با جداییطلبان تایوانی را خواستار شد.
***
سرکوب جوانان کرد توسط نیروهای بارزانی
نیروهای امنیتی وابسته به حاکمیت خاندانی اقلیم کردستان عراق، تظاهرات جوانان و دانشجویان در شهر سلیمانیه را با شلیک گلوله و گاز اشکآور سرکوب کردند. روز سهشنبه سومین روز تظاهرات و تجمعات دانشجویان کرد در اعتراض به عدم پرداخت کمکهزینه تحصیل در سلیمانیه به خشونت کشیده شد و معترضان با برخورد خشن نیروهای ضد شورش اعزامی از اربیل به سلیمانیه توسط خاندان بارزانی مواجه شدند. مطالبه اصلی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزشی در منطقه کردستان عراق پرداخت کمکهزینه تحصیل قطع شده از سوی وزارت آموزش دولت اربیل است که تا 100 هزار دینار میرسد. در عین حال پیوستن شماری از نمایندگان جریانهای اپوزیسیون پارلمان اقلیم از اربیل به تظاهرات سلیمانیه باعث شد نیروهای امنیتی معترضان را به اعمال خشونت و بازداشت تهدید کنند. به گزارش منابع محلی، نیروهای امنیتی، دانشجویان را در خیابان اصلی سلیمانیه محاصره و با استفاده از گاز اشکآور تلاش کردند آنها را پراکنده کنند. شبکه ترکیهای «انآرتی» نیز گزارش داد نیروهای امنیتی اقلیم برای متفرق کردن دانشجویان معترض، علاوه بر استفاده از گاز اشکآور، به سوی آنها تیراندازی هم کردند. شاهدان عینی میگویند برخی معترضان به دلیل استنشاق گازهای اشکآور دچار حالت خفگی شدند و این امر پس از آن روی داد که تظاهراتکنندگان به درخواست نیروهای امنیتی برای باز کردن جادهها و محدود کردن تجمع خود به مقابل دانشگاه پاسخ رد دادند. اتحادیه میهنی کردستان عراق که مقر آن در سلیمانیه است، از محکومیت سرکوب دانشجویان کرد توسط نیروهای امنیتی که عمدتا به حزب حاکم پارتی متعلق به خاندان بارزانی وفادارند، خودداری کرد.
ارسال به دوستان
روزنامه سان فاش کرد
کمدی انگلیسی غرق شدن «اف 35» در مدیترانه
روزنامه انگلیسی سان فاش کرد علت سقوط هفته گذشته یک فروند جنگنده پیشرفته «اف 35» نیروی هوایی سلطنتی در دریای مدیترانه، پوشش پلاستیکی محافظت در برابر باران بوده است. بر اساس این گزارش، ملوانان ناو هواپیمابر شاخص بریتانیا به نام «علیا حضرت ملکه الیزابت» که روز 17 نوامبر گذشته شاهد سقوط یک فروند «اف 35» از عرشه آن به داخل دریای مدیترانه بودهاند، فاش کردهاند پیشرفتهترین و گرانترین هواپیمای جنگی جهان که ساخت آمریکا بوده و دستکم 100 میلیون دلار قیمت دارد، در حقیقت قربانی یک پوشش پلاستیکی قرمزرنگ شده است. آنها گفتهاند «اف 35» عمود پرواز مزبور وقتی میخواسته از عرشه ناو ملکه بلند شود، به خاطر سهلانگاری خدمه، پوشش پلاستیکی را که روی عرشه به حال خود رها شده بود، به داخل سامانه جت عمودی خود مکیده و لحظاتی بعد با گیر کردن آن در پرههای جت، در آب سقوط کرده است. ادامه گزارش روزنامه سان حکایت از وقوع یک کمدی تمامعیار جنگی به سبک انگلیسی روی عرشه ناو ملکه دارد. در این گزارش آمده است: «خلبان تلاش کرد پرواز را متوقف کند اما نتوانست بموقع این کار را انجام دهد. سپس چتر نجات او به دنبال پرتاب شدن او به بیرون از کابین به بدنه کشتی گیر کرد، زیرا او بسیار به آن نزدیک بود».
در واقع راز این گزارش وزارت دفاع انگلیس که خلبان «اف35» ساقط شده از این حادثه جان سالم به در برده و به سلامت به کشتی بازگردانده شده، این است که او به طور تصادفی نجات پیدا کرده است. جالب اینکه وزارت دفاع انگلیس از انتشار عامل اصلی سانحه وحشت دارد و با آنکه بلافاصله همه خدمه ناو ملکه الیزابت متوجه دلیل سقوط شدند اما دستگاه نظامی تلاش دارد با طفره رفتن از توضیح رسمی در این باره کماکان به توجیه نخنمای «خطای انسانی» متوسل شود.
هفته پیش پس از سقوط این جنگنده گرانقیمت آمریکایی در آبهای بینالمللی جنوب مدیترانه، رسانههای انگلیسی مدعی شدند نیروی دریایی سلطنتی در حال رقابت با روسیه برای بازیابی لاشه این غنیمت نیروی هوایی سلطنتی از بستر دریاست.
این در حالی است که شبکه روسی آرتی اعلام کرد هیچ مدرکی مبنی بر تلاش ارتش روسیه برای ربودن لاشه این جت رادارگریز ساخت آمریکا ارائه نشده است. همچنین به گزارش روزنامه تایمز به نقل از یک منبع نیروی هوایی سلطنتی انگلیس، عملیات نجات «اف 35» غرق شده توسط روسیه در عمل غیرممکن است.
ارسال به دوستان
دور جدید جنایات ائتلاف سعودی علیه غیرنظامیان یمنی با کودککشی آغاز شد
جلوگیری از پروازهای امدادی به فرودگاه صنعا
با آغاز موج جدید حملات هوایی وحشیانه رژیم سعودی به اهداف غیرنظامی در یمن، این رژیم به طور آشکار در حال ارتکاب جنایات جنگی جدید است. خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از معاون رئیس سازمان هواپیمایی دولت نجات ملی یمن گزارش داد ائتلاف متجاوز برای توجیه حملات مداوم خود، درباره فرودگاه صنعا به دروغ، سیاهنمایی و وارونه جلوه دادن حقیقت رو آورده است. به گفته «رائد جبل»، ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی در تازهترین جنایت خود در تلاش است پرواز هواپیماهای سازمان ملل به فرودگاه صنعا را متوقف کند؛ روندی که کمابیش در 5 سال اخیر وجود داشته است. شبکه العربیه، دستگاه تبلیغات بینالمللی رژیم سعودی، این هفته برای توجیه دور جدید حملات هوایی خود به مردم مظلوم یمن مدعی شد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی این کشور فرودگاه پایتخت را به پادگان نظامی تبدیل کردهاند، در حالی که به گفته مقامات یمنی، فیلم مورد ادعای سعودیها که در شبکهها منتشر شده در فرودگاهی نظامی که در جوار فرودگاه بینالمللی صنعاست ضبط شده است. به گفته جبل، هدف از ادعاهای ائتلاف متجاوز، توقف پروازها و خدماتی است که هواپیماهای سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه به ملت یمن ارائه میکنند. حتی ممکن است این مقدمهچینی به منظور هدف قرار دادن این فرودگاه باشد، چرا که بر اساس معاهدات بینالمللی، هدف قرار دادن یک فرودگاه غیرنظامی ممنوع است. در همین حال گزارش شاهدان عینی در بندر تازه آزاد شده الحدیده در غرب یمن حاکی از برنامه ائتلاف جنایتکار سعودی-اماراتی برای قتلعام هدفمند غیرنظامیان است. در یکی از جنایتها که توسط شبکه المیادین گزارش شده، جنگندههای متجاوز سعودی با بمباران یک منزل مسکونی در الحدیده، باعث مرگ جنین یک مادر یمنی شدند که تنها چند روز با به دنیا آمدن فاصله داشت. این زن که خود نیز به شهادت رسید، همسر«عبدالله شریان» شهروند یمنی بود که در حمله وحشیانه روز سهشنبه جنگندههای سعودی، موشکی به سمت منزل آنها شلیک شد که به شکم مادر اصابت کرد و آن را شکافت و باعث خروج جنین از شکم مادر و قتل نوزاد در حال تولد شد. اقوام این خانواده یمنی، ائتلاف سعودی و آمریکا را به نسلکشی متهم کردند و سکوت جامعه بینالملل در قبال این جنایات را شراکت در جرم دانستند. این در حالی است که دور جدید حملات هوایی ائتلاف جنایتکار از صبح دیروز علیه اهداف غیرنظامی در صنعا آغاز شده که واکنشهای خشمناک کاربران شبکههای اجتماعی را به دنبال داشته است. ارسال به دوستان
اعلام خطوط قرمز نخستوزیر ارمنستان در آستانه مذاکرات سهجانبه با رؤسایجمهوری روسیه و آذربایجان
پاشینیان: دالان زنگزور هرگز بررسی نمیشود!
نخستوزیر ارمنستان با مردود دانستن قاطعانه طرح باکو و آنکارا در رابطه با کریدور (دالان) زنگزور، عملا در آستانه مذاکرات سهجانبه با رؤسایجمهوری روسیه و آذربایجان، آب پاکی را روی دست الهام علیاف ریخت. نیکول پاشینیان سهشنبه در جریان یک کنفرانس برخط، ضمن محکوم کردن ادعاهای ارضی باکو درباره عبور دالان موسوم به زنگزور از استان سیونیک در جنوب ارمنستان به موازات مرز با ایران برای اتصال خاک آذربایجان به منطقه نخجوان، سیاستهای دولت الهام علیاف را بر مبنای تجاوز مستمر به قلمروی ارمنستان خواند و خواهان رسیدگی به این مساله در جامعه بینالمللی شد.
به گزارش روزنامه ارمنی آسبارز، پاشینیان درباره ادعاهای ارضی باکو گفت: «(جمهوری) آذربایجان ظاهرا ادعاهای ارضی درباره قلمرو ارمنستان مطرح میکند. دالان زنگزور یعنی چه؟ زنگزور شرقی یعنی چه؟ چه کسی این اصطلاحات را ابداع کرده است و معنی آن چیست؟»
نخستوزیر ارمنستان گفت با توجه به اینکه کشورش 30 سال است تحت محاصره ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد، «شاید بیشتر علاقهمند به باز کردن ارتباطات منطقهای باشد» با این حال از نظر او «باکو دستور کار دالان زنگزور را مطرح کرده تا روند گشایش ارتباطات منطقهای را به طور کلی متوقف کند».
نخستوزیر ارمنستان سپس توضیح داد: «ما بارها گفتهایم و تکرار میکنیم درباره هیچ موضوعی در قالب منطق کریدور بحث نمیکنیم، البته این به مفهوم این نیست که ما دستور کار گشایش ارتباطات منطقهای را رد میکنیم».
رئیس دولت ارمنستان در ادامه از جامعه بینالملل خواست لفاظیهای خصمانه الهام علیاف را در قالب «اوباشگری بینالمللی» جدی بگیرد و گفت: «[جمهوری] آذربایجان همیشه یک سیاست تهاجمی را دنبال کرده است و وظیفه ما این است با استفاده از همه اهرمهای بینالمللی جلوی سیاست تهاجمی آذربایجان را بگیریم. در مجموع، هیچ تغییری در 15 سال گذشته در سیاست [جمهوری] آذربایجان به وجود نیامده است و بعد از جنگ تهاجمیتر شده است. ما باید از تهاجم آذربایجان علیه خود این کشور استفاده کنیم».
به عبارت دیگر ایروان نیز نظیر تهران، بر این باور است دالان زنگزور طرحی در جهت مطامع کشورهای بیگانه خارج از منطقه قفقاز و غرب آسیاست که به باکو به عنوان متحد اسرائیل و آمریکا و انگلیس و همینطور ترکیه به عنوان عضو ناتو تحمیل شده است.
پاشینیان همچنین اعلام کرد اگر در جریان نشست آتی با علیاف و پوتین توافقی شکل گیرد، سندی خواهد بود که بیانگر قصد ایجاد کمیسیونی برای آغاز تعیین مرزها بین ۲ کشور است. منطقه آرتساخ در قرهباغ اشغالی که هنوز بخش شمالی آن دست نیروهای خودمختار ارمنی باقی مانده، همچنان محل اختلاف ۲ کشور است.
پاشینیان هفته گذشته اعلام کرده بود پیشنهادهای جدید ارائه شده از سوی مسکو درباره تعیین مرزها تفاوت چندانی با قبل ندارد.
شکست ارمنستان از ارتش باکو در جنگ سال گذشته بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی به توافق آتشبس به تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ به امضای پاشینیان، علیاف و پوتین انجامید و روسیه به عنوان میانجی این توافق معرفی شد. با این حال نیروهای باکو تحت حمایت تسلیحاتی و مستشاری رژیم صهیونیستی، ترکیه و ناتو در هفتههای اخیر تهاجمات جدیدی را در نقض این توافقنامه آغاز کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|