|
روسیه مخالف ضربالاجلهای مصنوعی در مذاکرات وین است
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین اتریش، از نشست اعضای برجام و آمریکا بدون حضور ایران خبر داد. وی در این باره در توئیتی اعلام کرد: اعضای برجام (بدون ایران) و ایالات متحده برای ارزیابی وضعیت امور در مذاکرات وین دیدار کردند. همکاران غربی، همانطور که علناً این کار را انجام میدهند، بر لزوم نهایی کردن مذاکرات در اسرع وقت تأکید کردند. روسیه احساس فوریت را دارد اما مخالف ضربالاجلهای مصنوعی است.
ارسال به دوستان
رزمایش امنیت دریایی 2022 با حضور نیروی دریایی ایران، روسیه و چین برگزار شد
میدانداری در اقیانوس هند
گروه سیاسی: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2022 با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ارتش و سپاه و یگانهای شناوری نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه با شعار «باهم برای صلح و امنیت» در منطقهای به وسعت 17هزار کیلومترمربع در شمال اقیانوس هند برگزار شد.
امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲، صبح روز گذشته با اعلام خبر آغاز این رزمایش اظهار داشت: برابر برنامهریزیهای صورتگرفته انواع تمرینات تاکتیکی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده و تیراندازی علیه اهداف مشخص دریایی در شب و روز از جمله تمرینات تاکتیکی و عملیاتی پیشبینی شده جهت اجرا توسط یگانهای ۳ کشور ایران، چین و روسیه در این رزمایش است. وی منطقه شمال اقیانوس هند را به دلیل وجود آبراهها و تنگههای مهم بابالمندب، مالاکا و هرمز بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: از این ۳ تنگه به عنوان مثلث طلایی در منطقه یاد میشود و همچنین دریای عمان و شمال اقیانوس هند نیز از جمله مناطق حیاتی تجارت جهانی است، لذا تلاش جمهوری اسلامی ایران و کشورهای چین و روسیه، تلاشی جمعی برای رسیدن به امنیت دریانوردی پایدار در این منطقه و آبراههای حیاتی آن است تا منافع ۳ کشور حفظ شود. تاجالدینی با اشاره به برگزاری این رزمایش برای سومین سال متوالی افزود: پیام برگزاری این رزمایش، رسیدن هر ۳ کشور به سطح معنادار و قابل توجهی از روابط نظامی است و همچنین نشان میدهد امروز جمهوری اسلامی ایران به سطحی از قدرت در عرصه دریا رسیده است که میتواند محوریت و فرماندهی رزمایشها را در کنار قدرتهای بزرگ دریایی عهدهدار شود. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ در ادامه گفت: شعار این رزمایش «باهم برای صلح و امنیت» است و مصداق بارزی است از اینکه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان با ایجاد اتحادهای راهبردی متکی بر منافع و احترام متقابل، هیچگاه منزوی نبوده و نخواهد ماند.
وزارت دفاع روسیه نیز با انتشار بیانیهای درباره این رزمایش نوشت: 14 کشتی جنگی و امدادی روس از ۳ ناوگان مختلف در این رزمایش مشترک حضور دارند.
در ابتدای این رزمایش شناورهای ایران، چین و روسیه به سوی اهداف از پیش تعیینشده در دریا تیراندازی کردند. تاجالدینی در این باره گفت: در این مرحله از رزمایش، یگانهای شناور ایران، چین و روسیه به سرفرماندهی ناوشکن تمام ایرانی جماران و با استفاده از سلاحهای کالیبر 20 میلیمتری به سوی اهداف سطحی از پیش تعیینشده در دریا تیراندازی کردند. در ادامه برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲، یگانهای شناوری و پروازی ایران، چین و روسیه عملیات آزادسازی کشتی ربوده شده و اطفای حریق را تمرین کردند. سخنگوی رزمایش در این باره گفت: در این مرحله از رزمایش پس از ارسال پیام اضطراری کشتیهای مورد ربایش ابتدا منطقه عملیات توسط بالگردهای نیروی دریایی ارتش مورد شناسایی و جستوجو قرار گرفت و سپس ناوشکن جماران که سرفرماندهی رزمایش را بر عهده داشت، شناورهای رزمی مستقر در منطقه را برای اجرای عملیات آزادسازی اعزام کرد. وی افزود: همچنین نیروهای عملیات ویژه ارتش و سپاه با مشارکت نیروهای عملیات ویژه چین و روسیه، پس از عملیات اطفای حریق کشتی، با فرود آمدن از هوا و سطح روی عرشه شناور ربوده شده، دزدان دریایی را دستگیر و عملیات آزادسازی کشتی را اجرا کردند.
* توان تقویت کمربند امنیتی در شمال اقیانوس هند و دریای عمان را داریم
معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه تقویت همکاریهای دریایی و ارتقای امنیت تجارت بینالمللی دریایی و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی از جمله اهداف رزمایش مرکب ایران، چین و روسیه است، گفت: هماهنگی بهتر و ارتباطات نزدیکتر بین نیروهای دریایی کشورهای منطقه و شرکتکننده در این رزمایش و تبادل تجربیات دریایی از دستاوردهای این رزمایش است. امیر دریادار حبیبالله سیاری گفت: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ در ابعاد مختلف حائز اهمیت است که برقراری امنیت تجارت دریایی در شمال اقیانوس هند و هماهنگی بهتر و ارتباطات نزدیکتر بین نیروهای دریایی کشورهای منطقه و فرامنطقهای و البته تبادل تجربیات دریایی در امدادرسانی و کمک در حوادث و سوانح دریایی از آن جمله است. وی همچنین تصریح کرد: برگزاری مقتدرانه این رزمایش با میزبانی و فرماندهی ما نشان میدهد نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران متشکل از ارتش و سپاه به توانمندی بسیار خوبی در برنامههای امنیتافزای مشترک با یکدیگر و مرکب با دیگر کشورها رسیدهاند و میتوانند کمربند امنیتی در شمال اقیانوس هند و دریای عمان را تقویت کنند.
* هماهنگی ایران، چین و روسیه در بالاترین سطح قرار دارد
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در حاشیه رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ با بیان اینکه چین و روسیه کشورهایی هستند که در سطح جهان در همه حوزهها حرف برای گفتن دارند و در حوزه دریا نیز به عنوان قدرت دریایی شناخته میشوند، اظهار داشت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقهای طی یک دهه گذشته حضوری جدی و فعال در منطقه داشته و امروز نیز تمام تلاش هر ۳ کشور در حوزه دریا بر پایه این بوده که امنیت و ایمنی دریانوردی را تأمین کنند. وی با بیان اینکه ۳ کشور ایران، چین و روسیه تأمین امنیت و ایمنی دریانوردی را فارغ از ائتلافهای غربی و به صورت مستقل انجام میدهند، افزود: در کنار هم قرار گرفتن این ۳ کشور همراه با احترام متقابل بسیار حائز اهمیت است. امیر دریادار ایرانی ادامه داد: با توجه به اینکه طی ۲ سال گذشته روند به گونهای بوده که امروز هماهنگی ۳ کشور در بالاترین سطح خود قرار دارد، کشورهای چین و روسیه هر دو با ترکیبی متفاوتتر از سالهای گذشته و با رزمناوها و ناوشکنها در این رزمایش حاضر شدهاند و این باعث شده پیچیدگی ترکیب تجهیزاتی بالاتر برود و تعداد نفرات درگیر در رزمایش نیز افزایش یافته است.
* پایان رزمایش سهجانبه
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2022 بعدازظهر روز گذشته خبر از پایان این رزمایش با رژه از مقابل ناوشکن دنا داد. در این مراسم تمام شناورهای شرکتکننده در رزمایش از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای دریایی کشورهای چین و روسیه از مقابل ناوشکن دنا رژه رفتند. ناوشکنهای دنا، جماران، نقدی، ناوهای موشکانداز زره و تبرزین و شناورهای بهرگان و گناوه، شناور شهید ناظری از نیروی دریایی سپاه، ناوشکن ارومچی و شناور تدارکاتی «تایخو» از نیروی دریایی چین و رزمناو واریاگ و ناوشکن ادمیرال تریبوتس و سوخترسان بوریس از نیروی دریایی روسیه در این رژه دریایی شرکت داشتند.
ارسال به دوستان
بلینکن: تضمینی که ایران میخواهد را نمیتوانیم بدهیم؛ نمیتوانیم رؤسایجمهور بعدی را به کاری ملزم کنیم
آمریکا: تضمین نمیدهیم
بایدن: پیشرفتهایی در مذاکرات وین حاصل شده است
گروه سیاسی: در میانه دور هشتم مذاکرات وین، در حالی که مقامات آمریکایی برای احیای برجام به واسطه پیشرفتهای هستهای ایران ضربالاجل تعیین کردهاند، رئیسجمهور آمریکا از وجود برخی پیشرفتها در مذاکرات سخن گفت.
به گزارش «وطنامروز»، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که در یک سال گذشته به ندرت درباره توافق هستهای با ایران و وضعیت برجام اظهارنظر کرده، در نخستین نشست خبری خود در سال جدید میلادی گفت: پیشرفتهایی در مذاکرات وین حاصل شده است. رئیسجمهور آمریکا درباره مذاکرات وین میان ایران و گروه 1+4 گفت پیشرفتهایی در حال به دست آمدن است. وی در پاسخ به این سؤال که نظرش درباره مذاکرات هستهای چیست و آیا فکر میکند این مذاکرات پیشرفت خواهد داشت یا زمان رها کردن مذاکرات فرا رسیده است، گفت: اکنون زمان دست کشیدن و رها کردن نیست و ما هنوز تسلیم نشدهایم. بایدن با بیان اینکه گروه 1+5 متحد و یکصداست، گفت: باید دید چه اتفاقی رخ خواهد داد.
پس از مواضع بایدن، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری پنجشنبه درباره اظهارات بایدن درباره مذاکرات وین صحبت کرد. طبق گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، او در پاسخ به سوالی درباره «خوشبینی بایدن» و اینکه آیا ایالات متحده قصد دارد تضمینهایی را که تهران به دنبال آن است ارائه دهد، بدون اینکه پاسخ روشنی بدهد، گفت: «خب! فکر میکنم بستگی به این دارد که ایران مایل است چه چیزی را به میز مذاکره بیاورد. بنابراین رئیسجمهور همیشه قصد دارد - میدانید که او معتقد است دیپلماسی بهترین و نخستین گزینه است و ما مشغول [مذاکرات] هستیم - و فکر میکنم اکنون هشتمین دور مذاکرات است و ما خواهیم دید چه اتفاقی میافتد». وی در ادامه گفت: «او (بایدن) همچنین چند هفته پیش از تیمش خواست مجموعهای از گزینهها را (در صورت شکست مذاکرات وین) آماده کنند. بنابراین این هم اتفاق افتاده است. منظورم این است که واقعیتهایی وجود دارد اما در اینجا به دلیل تصمیم آخرین رئیسجمهور برای خروج از توافق هستهای، به آن نگاه میکنیم که به این معنی است که ایران به تولید مواد شکافتپذیر مورد نیاز خود بسیار نزدیکتر است. ما شفافیت یا قابلیت دید مانند زمانی که در توافق بودیم را نداریم. حملات بیشتری در سراسر جهان به متحدان و شرکای ما شده است». گفتنی است «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گزارشها درباره اینکه ایران از آمریکا درباره عدم ترک دوباره برجام ضمانت خواسته را تأیید کرد. او در این باره گفت: «یکی از چیزهایی که ایران از ما خواسته ضمانتی است مبنی بر اینکه ما دوباره زیر میز نمیزنیم». بلینکن همچنین تصریح کرد: «اما در نظام [حکومتی] ما، نمیتوان چنین ضمانت سخت و سریعی فراهم کرد. رئیسجمهور بایدن میتواند با قاطعیت بگوید تا زمانی که ایران به توافق پایبند باشد، در کسوت رئیسجمهور چه کاری انجام خواهد داد یا چه کاری انجام نخواهد داد اما ما نمیتوانیم رئیسجمهورهای بعدی را [به انجام کاری] ملزم کنیم. این موضوعی است که درباره آن صحبت میکنیم». در همین حال بلینکن در جدیدترین موضع خود بعد از گفتوگوی روز جمعه با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود در ژنو درباره مسائل امنیتی و تنشها بر سر اوکراین، در جمع خبرنگاران گفت با وزیر خارجه روسیه درباره ایران هم گفتوگو کرده و توافق هستهای ایران را نمونهای از نحوه همکاری مسکو و واشنگتن در زمینه مسائل امنیتی خوانده است. بلینکن به خبرنگاران در ژنو گفت هنوز پنجرهای برای بازگشت به توافق هستهای ۲۰۱۵ وجود دارد. وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت: لاوروف و من این فرصت را داشتیم که درباره ایران صحبت کنیم؛ نمونهای از اینکه چگونه آمریکا و روسیه میتوانند با یکدیگر درباره مسائل امنیتی مورد نگرانی مشترک همکاری کنند. وی در ادامه با بیان اینکه «گفتوگوها با ایران درباره بازگشت متقابل به پایبندی به برجام به لحظه تعیینکنندهای رسیده»، مدعی شد: اگر در چند هفته آینده توافقی حاصل نشود، پیشرفتهای هستهای ادامهدار ایران بازگشت به برجام را غیرممکن میکند.
ارسال به دوستان
پایان سفر 2 روزه رئیسجمهور به مسکو
هدفگذاری 10 میلیارد دلاری در گام اول
گروه سیاسی: رئیسجمهور که در سفری 2 روزه راهی روسیه شده بود پنجشنبهشب مسکو را به مقصد تهران ترک کرد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پس از دیدار ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، در دیدار جمعی از ایرانیان مقیم روسیه با مغتنم شمردن دیدار با ایرانیان خارج از کشور گفت: باید تولید و صادرات قابل پیشبینی باشد و صادرکنندگان و تولیدکنندگان بتوانند با پیشبینی در این حوزه فعالیت کنند. ریسکپذیری درست است اما تا حدودی باید اقتصاد نیز قابل پیشبینی باشد تا فعالان این حوزه هم دچار خسارت نشوند. رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت تسهیل صادرات، تصریح کرد: برخی اقدامات برای اصلاح نظام اقتصادی در آغاز راه است که برخی از آنها خود را در بودجه ۱۴۰۱ نشان خواهد داد. وی در ادامه با اشاره به اینکه نسل ما باید با فرهنگ، زبان و آداب و رسوم ایرانی انس داشته باشد، تاکید کرد: منعی برای تحصیل و تجارت در خارج از کشور نیست اما باید تعلق خاطر به کشور وجود داشته باشد. رئیسی در ادامه در دیدار «راویل عینالدین» رئیس شورای مفتیان روسیه با اشاره به روابط خوب ایران و روسیه، گفت: این سفر نقطه عطفی در روابط اقتصادی، سیاسی و بویژه فرهنگی میان ۲ کشور خواهد بود. رئیس شورای مفتیان روسیه نیز در این دیدار با اعلام خرسندی از سفر رئیسجمهور کشورمان به مسکو، تصریح کرد: ما میفهمیم ملاقات شما با رئیسجمهور روسیه چقدر مهم است و برای مسلمانان روسیه هم این دیدار بسیار بااهمیت است. وی تصریح کرد: نماز شما در کرملین بسیار نمادین و شاخص بود و از فنلاند برای من نوشتند که برکت به داخل کرملین آمد.
* روابط و منافع ایران و روسیه مصون از مداخلات عناصر ثالث تنظیم خواهد شد
اما مهمترین برنامه رئیسی بعد از دیدار با پوتین، مربوط به حضور و سخنرانی در دومای روسیه بود. رئیسجمهور در این برنامه با بیان اینکه امروز خوشبختانه، افقهای بسیار روشنی برای همکاریهای ۲ کشور در سطوح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مشاهده میشود، اظهار داشت: تقویت روابط ایران و روسیه در قالبهای دوجانبه و چندجانبه موجب رونق اقتصاد ۲ ملت و تقویت امنیت منطقهای و بینالمللی میشود. وی افزود: ظرفیتهای اقتصادی و تجاری فراوان و مکمل ۲ کشور، در کنار قدرت و اثرگذاری هر یک از ۲ کشور ما در مناطق جغرافیایی خود، میتواند همگرایی بین مناطق را تقویت کند. رئیسی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال «تعامل حداکثری» با همه کشورهای جهان، بویژه کشورهای همسایه و همپیمان خود است. هدف و مبنای این همکاری و تعامل، منافع متقابل ملتها و شکلدهی فزاینده به یک «جامعه جهانی متمدن» است. این مسیر، از طریق همکاری کشورهای مستقل و صاحب فرهنگهای متعالی و توجه به اصول «عدالت، اخلاق و معنویت»، قابل تحقق است. رئیسی با اشاره به اینکه موقعیت ممتاز جغرافیایی سرزمین ایران، بویژه کریدور شمال – جنوب، میتواند تجارت از هند تا روسیه و اروپا را کمهزینهتر و پررونقتر کند، گفت: پایدارسازی و سودمند کردن روابط بین ۲ کشور نیازمند تسری همکاریها به حوزههای علمی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای است و ما آماده توسعه حداکثری روابط پایدار و بلندمدت هستیم. رئیسجمهور افزود: بدین منظور معتقدیم باید روابط ۲ کشور بهگونهای طراحی شود که ضمن تامین منافع متقابل، از مداخلات عناصر ثالث نیز مصون باشد. وی با بیان اینکه خوشبختانه روابط خوبی بین پارلمانهای ۲ کشور نیز برقرار است، بیان داشت: تعاملاتی که در قالب کمیسیون عالی پارلمانی، بین کمیسیونها و کمیتههای مختلف و همچنین گروههای دوستی پارلمانی وجود دارد، علاوه بر پیشبرد روابط پارلمانی، به توسعه مناسبات دوستانه ۲ طرف، بویژه در حوزه اقتصادی، کمک شایانی میکند.
* مقدمات نهایی شدن سند جامع همکاریهای ایران و روسیه
رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر به روسیه در دیدار جمعی از فعالان اقتصادی و تجار این کشور گفت: آشنایی سران و مقامات ۲ کشور با دیدگاههای فعالان در حوزه تجارت و اقتصاد میتواند در تصمیمگیریهای کلان و راهبردی برای همکاری دوجانبه موثر باشد. وی با تأکید بر لزوم تحول در نظام پولی و بانکی ایران و روسیه، گفت: برای حل این مشکل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و روسیه میتوانند توافق کنند بانکهای ایران و روسیه در هر دو کشور فعال شوند تا فعالان اقتصادی با سهولت مبادلات پولی و مالی خود را انجام دهند. رئیسجمهور با اشاره به پیشنهاد یکی از حاضران درباره ایجاد بستری برای شناخت ظرفیتهای استانهای ایران و روسیه، گفت: معرفی این ظرفیتها مهم است و با رفع مشکلات گمرکی، نباید مانعی در امور گمرکی پیش پای فعالان اقتصادی باشد. رئیسی مواضع روسایجمهور ایران و روسیه را نزدیک و دارای اشتراکات فراوان توصیف کرد و گفت: مقدمات نهایی شدن سند جامع همکاریهای ایران و روسیه فراهم شده است. گفتوگو با شبکه راشاتودی، حضور در جمع شورای علمی، اساتید و جمعی از دانشجویان دانشگاه ملی مسکو و حضور در جمع نمازگزاران مسجد جامع مسکو از دیگر برنامههای روز دوم سفر رئیسی به مسکو بود.
* هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای گسترش روابط اقتصادی ۲ کشور در نخستین گام
رئیسی بامداد جمعه در بازگشت از سفر ۲ روزه به روسیه در گفتوگو با خبرنگاران درباره دستاوردهای این سفر گفت: مباحث مطرح شده در این سفر در راستای تحقق اهداف کلان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یعنی تعامل حداکثری با کشورهای جهان و بویژه کشورهای همسو و همپیمان با ایران بود.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه در این سفر توافق اساسی برای گسترش روابط همهجانبه و پایدار و سودمند بین ۲ کشور به دست آمد، افزود: بدون تردید توسعه روابط با روسیه به امنیت و رفاه ۲ ملت کمک خواهد کرد. گسترش همکاریهای دوجانبه تهران و مسکو حتما برای منطقه و عرصه بینالملل امنیتساز خواهد بود. وی با بیان اینکه در این سفر همچنین درباره مساله پولی و بانکی بین ۲ کشور گفتوگو داشتیم، اظهار داشت: ۲ کشور میتوانند در جهت شکست سلطه دلار بر روابط پولی و بانکی گام بردارند و مبادلات خود را با پول ملی انجام دهند. رئیسجمهور ادامه داد: همچنین وزیر نفت توافقات خوبی با مسؤولان انرژی روسیه در حوزه توسعه میادین نفت و گاز داشت. رئیسی همچنین تصریح کرد: در حوزه مسائل تجاری بر رفع موانع تجاری و جهش تجارت بین ۲ کشور توافق شد. در حال حاضر سطح تعاملات تجاری بین ۲ کشور قابل قبول نیست، لذا ۲ کشور توافق کردند در گام اول تعاملات تجاری فیمابین را به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
خطیب نماز جمعه تهران:
باید رابطه خود با کشورهای آسیایی را مستحکم کنیم
حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، امامجمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه با اشاره به سفر رئیسجمهور به روسیه و همزمانی آن با رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین، گفت: این رویدادها پیامآور تحولات مهمی در آینده منطقه و جهان است. از نظر بسیاری از کارشناسان، هزاره سوم متعلق به قاره آسیاست. قاره آسیا با داشتن بیشترین جمعیت از یک ویژگی مهم برخوردار است، زیرا نقش جمعیت در تحولات آینده بسیار مهم است. سازمان ملل پیشبینی کرده است در آینده جمعیت مسلمانان از سایر ادیان پیشی میگیرد. وی در ادامه افزود: از سوی دیگر آسیا مهد تولد ادیان الهی است و از همین رو این قاره را به عنوان مهد اخلاق و معنویت میشناسند. امروز قاره آسیا به عنوان قطب تولیدکننده انرژی در جهان جایگاه تعیینکنندهای دارد. سهم آسیا در تولید ناخالص داخلی دنیا بر مبنای برابری قدرت خرید در سال 2000 میلادی برابر با 32 درصد بوده است که این میزان سال 2017 به 42 درصد افزایش یافته است و انتظار میرود تا سال 2040 از مرز 52 درصد نیز فراتر رود. ابوترابیفرد ادامه داد: بنابراین به دلایل مختلف ایران باید رابطه خود با کشورهای این قاره را مستحکم کند. کشور روسیه همسایه ما است و تحکیم روابط سیاسی - اقتصادی در چارچوب منافع ملی برای ایرانی که در موضع قدرت قرار دارد و نشان داده در برابر زیادهخواهی استکبار ایستاده است و همچنین تحکیم روابط با کشورهایی که در آینده جهان نقش فعالی ایفا خواهند کرد، میتواند در ارتقای سطح امنیت منطقه اثرگذار باشد. ابوترابیفرد تاکید کرد: رزمایش نیروهای دریایی ارتش و سپاه با نیروهای دریایی چین و روسیه در اقیانوس هند میتواند نقش مهمی در ارتقای امنیت منطقه ایفا کند. ما در این سالها شاهد همکاری این ۲ کشور برای مقابله با زیادهخواهی آمریکا بودهایم که میتواند موجب همکاری بیشتر ۲ کشور و توازن قدرت به نفع کشورهای منطقه باشد.
***
همکاری ایران و روسیه برای احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: همکاری ایران و روسیه برای احداث واحدهای۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در جهت برنامه ایران برای تولید حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق با استفاده از انرژی هستهای در جریان است. به گزارش فارس، بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با پرستیوی اعلام کرد: مذاکره ایران و روسیه به منظور ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر که به عنوان بخشی از تلاشهای طرفین برای ارتقای همکاریهای راهبردی دوجانبه در زمینه انرژی و فناوری هستهای محسوب میشود، در حال انجام است. بهروز کمالوندی گفت: ارتقا و توسعه همکاریهای راهبردی هستهای ۲ کشور یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث روز چهارشنبه دکتر رئیسی و ولادیمیر پوتین بود و طرفین به بررسی و چگونگی گسترش روابط عالی ایران و روسیه در بخش انرژی هستهای پرداختند. کمالوندی در ادامه ضمن تشریح فعالیتهای سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه انرژی هستهای و همکاری با کشور روسیه، اظهار داشت: فعالیتهای صلحآمیز هستهای به ۲ بخش انرژی (Energy-Related) و غیرانرژی(Non-Energy-Related) تقسیم میشود؛ در هر ۲ زمینه همکاریهای بین ۲ کشور خوب پیش میرود و ما از رادیو ایزوتوپها برای تامین رادیودارو و مقاصد پزشکی، صنعت، کشاورزی و سایر زمینههای صلحآمیز هستهای استفاده میکنیم. سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: دکتر رئیسی و ولادیمیر پوتین در دیدار روز چهارشنبه راهکارهای ارتقا و توسعه روابط عالی ایران و روسیه در بخش انرژی هستهای را در کنار دیگر موضوعات مورد بررسی قرار دادند. وی خاطرنشان کرد: همکاری ۲ کشور برای احداث واحدهای۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در جهت برنامه جمهوری اسلامی ایران برای تولید حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق با استفاده از انرژی هستهای در جریان است و فرآیند اجرای این پروژه بهرغم تأخیر در پرداختهای مالی بر اساس برنامه و تقریبا بدون تاخیر در حال انجام است. کمالوندی با اشاره به برنامه ایران برای تولید حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق هستهای گفت: طرف روس میتواند برای تحقق این امر و تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هستهای در ایران نقشی مهم ایفا کند. این موضوع توسط رؤسایجمهور ۲ کشور بررسی شد و انتظار داریم در آینده نزدیک برای اجرای پروژههای جدید در ایران، گروههای فنی ایران و روسیه همکاریهای لازم را شروع کنند و تبادل اطلاعات داشته باشند. کمالوندی افزود: هر یک از پروژههای نیروگاههای اتمی به تنهایی دارای ۵ میلیارد دلار ارزش است و بدین ترتیب همکاری در این حوزه بخش مهمی از روابط اقتصادی ۲ کشور را در بر میگیرد. معاون سازمان انرژی اتمی ضمن اشاره به فعالیت و بهرهبرداری از نیروگاه هزار مگاواتی بوشهر، تصریح کرد: عملیات تعمیر، نگهداری و بهرهبرداری از نیروگاه بوشهر توسط متخصصان و مهندسان ایرانی انجام میشود و هماکنون ۲ واحد جدید هر یک با ظرفیت هزار مگاوات در نیروگاه اتمی بوشهر در حال ساخت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|