|
شمخانی: راهبرد متوازنسازی روابط خارجی با قدرت پیگیری خواهد شد
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در پیامی توئیتری بر پیگیری جدی راهبرد متوازنسازی روابط خارجی تأکید کرد. شمخانی در توئیتر نوشت: راهبرد متوازنسازی روابط خارجی با قدرت پیگیری خواهد شد. مسکو، پکن و وین برای تامین منافع ملی ایران نقش مکمل دارند. دوگانههای میدان و دیپلماسی یا شرقنگری و غربمحوری، همگی آدرسهای غلطی است که کارکرد سیاست خارجی را در ادوار گذشته محدود کرد.
ارسال به دوستان
نگاهی به بایستههای جبهه انقلاب در مواجهه با جنگ شناختی دشمن
جهاد تبیین و هنر روایت
گروه سیاسی: حکم به «جهاد تبیین» را میتوان پرتکرارترین گزاره در سخنان ماههای اخیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی دانست، بهگونهای که اشاره به جنگ روایتها و لزوم تدبیر در این باره تقریبا یکی از مواضع ثابت سخنرانیهای حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ماههای اخیر بوده است. سخنرانی روز یکشنبه ایشان در دیدار مداحان اهلبیت نیز از این قاعده مستثنا نبود و با توجه به کارویژه هیئات مذهبی و منبر به عنوان قدیمیترین و اصیلترین رسانه شیعه در طول تاریخ، بار دیگر این مهم مورد اشاره قرار گرفت. رهبر حکیم انقلاب در بخشی از سخنانشان با اشاره به شیوه جهاد ائمه اطهار فرمودند: «ائمه جهاد نظامی که نمیکردند؛ جز معدودی - فقط حضرت امیرالمؤمنین، امام حسن مجتبی و حضرت امام حسین با شمشیر جنگیدند- بقیه ائمه که با شمشیر نجنگیدند؛ جهادشان چه بود؟ «جهاد تبیین». اینکه همین که بنده مکرر تکرار میکنم تبیین یا جهاد تبیین، - تبیین کنید، روشنگری کنید - هیأت، محل جهاد تبیین است. به نظر من از این «اَحیوا اَمرَنا» این نکته بسیار مهم استفاده میشود». معظمله پیش از این در جریان دیدار پرستاران در آذرماه نیز مساله «جهاد تبیین» را مورد تاکید قرار داده بودند. ایشان در تبیین رفتار خردمندانه و قدرت عقلانی آن بانوی بزرگ، به رفتار مدبرانه و سخنان شگفتانگیز حضرت زینب در مقابل حکام جابر و یاوهگویی همچون ابنزیاد و یزید اشاره کردند و گفتند: آن اقتدار تاریخی، در مقابل مردم جای خود را به تبیین و سخنانی سرزنشبار میدهد که بعدها به یکی از عوامل قیام توابین در کوفه منجر میشود. رهبر معظم انقلاب «جهاد روایت و تبیین» را از دیگر ابعاد خردمندی و تدبیر عمیق حضرت زینب برشمردند و افزودند: آن حضرت با روایت حقیقی، تأثیرگذار و ماندگار کربلا، فرصت نداد روایت دشمن بر واقعیت غلبه کند. پیش از این در مهرماه سال جاری نیز رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مراسم عزاداری اربعین حسینی در دانشگاه تهران با مغتنم شمردن امکانات ناشی از فضای مجازی و رسانهای برای روشنگری و پاسخ به ابهامات، «تبیین و بازگویی حقایق»، «استفاده از شیوههای اخلاقی»، «بیان مسائل همراه با منطق، متانت، عقلانیت کامل و استفاده از عواطف انسانی» و «پرهیز از دشنام، تهمت، دروغ و فریبکاری در مواجهه با افکار عمومی» را اصول قطعی این جهاد خوانده بودند.
بر همین اساس بیهیچ شکی براساس منویات رهبر انقلاب «جهاد تبیین» را میتوان رسالت اصلی جریان انقلابی خواند؛ رسالتی که هرچند امری متأخر نیست اما ضرورت آن در برهه زمانی فعلی بیش از هر دوره دیگری محسوس شده و به چشم میآید. با این اوصاف اما تعریف صحیح و نگاه علمی و عملی به «جهاد تبیین» ضرورتی است که جریان انقلابی باید نسبت روشنی با آن پیدا کند. به عبارت دیگر تا زمانی که فهمی صحیح از چرایی و چگونگی تبیین در جامعه ایران وجود نداشته باشد نمیتوان چندان امیدی به این داشت که حرکت نیروها، رسانهها و نخبگان انقلابی منشأ اثر تحولآفرینی شود؛ آنچنان که پیش از این نیز بسیاری از مطالبات رهبر حکیم انقلاب به رغم تاکیدات موکد ایشان به دلیل عدم فهم صحیح و اجماع پیرامون چگونگی پیگیری مطالبات به سرانجام روشنی نرسیده است.
* روایت و اثربخشی بر مخاطب
تاکید بر «جهاد تبیین» در میانه جنگ روایتها، پیش از هر چیز نیازمند فهم صحیح عنصر روایت برای هرگونه ارتباط گرفتن با جامعه مخاطب است.
یکی از مهمترین ضعفهای نیروهای انقلابی که باعث لکنت این جریان نیز شده است عدم شناخت صحیح مخاطب است. زمانی که یک فرد یا گروه در جایگاه راوی قرار میگیرد پیش از هر چیز باید به شناختی دقیق از زبان، نظام ارزشی و معنایی، نیازها، منافع و آرزوها نائل آید. روایت پیروز روایتی است که همزبانی با شنونده خود داشته باشد، از این رو بدون شناخت صحیح مخاطب اساسا روایت راوی امکان اثرگذاری خود را از دست میدهد. یکی از مهمترین ممیزههایی که روایت را از دیگر وجوه گفتاری متمایز میکند، تلاش برای همراه کردن خواننده یا شنونده با گفتار و نوشتاری است که در مقابل خود میبیند. از همین رو مقوله مخاطبشناسی و فهم مخاطب در بستر معادلات زمانی پیششرطی است که نیروهای انقلابی پیش از هر فعالیتی باید در راستای «جهاد تبیین» فهم کنند.
تعریف جریان تبیین در مقابل جریان انحراف و لزوم جلوگیری از تغییر واقعیت در اذهان عمومی، میدانی است که شناخت ذهنیت جامعه درباره وقایع تاریخی و مفاهیم ارزشی را طلب میکند. واقعیت آن است که در سایه بسیاری از تعللها و سادهنگریها نگاه بخشی از جامعه ایران درباره تاریخ معاصر و جایگاه هویتی ایران نسبت چندانی با حقیقت ندارد، در چنین موقعیتی بازتعریف و انحرافزدایی از پیشفرضهای عمومی نیازمند آن است که در ابتدای امر از دریچه ذهنی مخاطبان روایتها به موضوعات نگریسته شود.
* جامعیت روایت در مواجهه با جامعه متکثر
بسط حوزه عمومی در سایه رشد تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی و افول ایدئولوژی و روایتهای فراگیر باعث شده جامعه بشری در قیاس با چند دهه قبل بافت متکثری به خود بگیرد. جامعه ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و برخلاف چند دهه قبل که امکان تعریف جامعه در چند تیپ فکری وجود داشت، اکنون با انبوهی از نظامهای ارزشی جزء مواجه هستیم. در چنین فضایی روایتها بدون جامعیتپذیری و امکان همراه کردن مجموعهای از گروههای متکثر نمیتوانند چندان منشأ اثر باشند.
جامعیت یک روایت نیازمند آن است که نقاط پیوندبخش بیشتری را برای جامعه هدف خود در نظر بگیرند. برای نمونه یکی از نزاعهای کاذب در فضای روایی نخبگان مربوط به تقدم و تأخربخشی و اصالت قائل شدن برای 2 عنصر هویتی «دیانت» و «ملیت» بود. در حالی که تاریخ معاصر ایران بخوبی این حقیقت را هویدا ساخته است که پیوند این 2 عنصر در حدی است که به سختی میتوان انتظار تجزیه و تفکیک را داشت. در این میان توصیف چندی پیش رهبر حکیم انقلاب از سردار شهید حاجقاسم سلیمانی به عنوان «ملیترین» و «امتیترین» شخصیت معاصر، نشاندهنده عبور از چنین دوگانهای بود.
با این اوصاف روایت موفق در «جهاد تبیین» روایتی است که فراتر از عناصر انشقاقبخش به سمت برقرار کردن محورهایی برای همصدایی و هماندیشی حرکت کند. عدم درک صحیح تکثر جامعه ایران میتواند به طریقهای از تبیین واقعیات موجود منتهی شود که دوقطبی سیاسی و اجتماعی را نیز با خود به همراه داشته باشد. از همین رو جریان انقلابی باید نسبت به جامعیت روایت خود در مواجهه با بافت متکثر جامعه آگاه بوده و زبانی اجماعساز به کار گیرد.
* فرم در خدمت تکامل محتوا
سیر سریع تحولات اجتماعی و ارتباطی عملا جامعه بشری را به نقطهای رسانده که برای همراه شدن با تغییرات متحمل رنج و مشقت شود. در چنین فضای سیالی حتی رسانهها نیز به سختی توانایی تطبیق با تغییرات بیرونی را پیدا میکنند. با چنین مقدمهای بیراه نیست اگر ابتذال را مهمترین عارضه تغییرات سریع جامعه به حساب آوریم. از آنجا که جوهره ابتذال دوری از اصول و همراهی سطحی با تغییرات است همواره متقاضی و خریداران زیادی داشته است. با این حال ابتذال در عالم نظر و اندیشه را میتوان پدیدهای متأخر دانست. چنین ابتذالی با ادغام مفاهیم کهن با تقاضاهای فعلی جامعه هوادار پیدا میکند و این هوادار را دال بر صحت قرائت خود میخواند.
«جهاد تبیین» در عین نظر داشتن به نوآوری نباید به ابتذال منتهی شود. تذکر رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیر مداحان مبنی بر اینکه نمیتوان به بهانه جذب جوانان سراغ هنجارگریزی رفت، نمودی از آسیبشناسی این ابتذال در یک مجمع مذهبی است.
جریان انقلابی با چنین نگاهی باید ضمن دوری جستن از ابتذال، حداکثریترین بهرهبرداری را از فرم برای تکامل بخشیدن به محتوای خود بگیرد. هیات به مثابه یک رسانه، در طول تاریخ تشیع همواره بیشترین بهره را از ظرفیتهای فرمی برای ارتقای محتوای کهن داشته است که بازتاب آن را در سنن آیینی مردم ایران میتوان مشاهده کرد. با چنین نگاهی تبیین واقعیت - همانگونه که رهبر انقلاب نیز متذکر شدند- ضمن بهرهمندی از «عقلانیت کامل» با «عواطف انسانی» نیز باید همراه باشد.
ارسال به دوستان
واشنگتن پیششرط جدیدی برای بازگشت به توافق هستهای روی میز گذاشت
تهران: نمیپذیریم
گروه سیاسی: فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران پیششرط جدیدی را برای بازگشت واشنگتن به توافق هستهای ایران مطرح کرد.
به گزارش «وطنامروز»، واشنگتن که این روزها حتی به صراحت بیان میکند نمیتواند خواستهای قانونی تهران را درباره تضامینی که با هدف جلوگیری از تکرار خارج شدن از تعهدات آمریکا در وین ارائه شده برآورده کند، حالا شروط جدیدی را هم روی میز قرار داده است! بر این اساس، رابرت مالی، فرستاده و مذاکرهکننده ارشد دولت بایدن در گفتوگوهای هستهای در مصاحبه با رویترز، گفته است: بعید است ایالاتمتحده برای نجات توافق هستهای 2015 با ایران به یک توافق جدید دست یابد مگر آنکه تهران 4 شهروند آمریکایی را که به گروگان گرفته است، آزاد کند. وی در ادامه افزود: گرچه مساله آزادی زندانیان آمریکایی یک موضوع کاملا مجزا از مذاکرات هستهای است ولی با این حال آزادی آنها یک پیششرط برای توافق هستهای با ایران است. مالی مدعی شد: آنها موضوعات جداگانهای هستند و ما هر دو را پیگیری میکنیم ولی میگویم این مساله برای ما بسیار سخت است که به توافق هستهای با ایران بازگردیم آن هم در حالی که 4 شهروند در ایران در زندان به سر میبرند. بنابراین در حالی که مذاکرات غیرمستقیم با ایران بر سر پرونده هستهای را انجام میدهیم، مذاکرات غیرمستقیم با آنها را نیز برای آزادسازی زندانیانمان ادامه خواهیم داد.
* خطیبزاده: ایران هیچ پیششرطی را در وین نمیپذیرد
اما در تهران سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اصحاب رسانه در واکنش به اظهارات نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که گفته «بعید است ایالاتمتحده برای نجات توافق هستهای 2015 با ایران به یک توافق جدید دست یابد مگر آنکه تهران 4 شهروند آمریکایی را که به گروگان گرفته است، آزاد کند» گفت: باید بگویم ایران هیچ پیششرطی را از روز اول نپذیرفته است و طرح این موضوعات را اگر برای مصارف داخلی باشد، از کنار آن عبور میکند، مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است، نباید آن را پیچیدهتر کرد. سعید خطیبزاده همچنین درباره مذاکرات وین گفت: پیشرفت گفتوگوها در مسیر درست است، در هر ۴ حوزه پیشرفتهای خوبی داشتیم و در برخی اسناد پرانتزها و اختلافها کمتر شده است. بسیاری از ایدههای ایران تبدیل به کلمات شدند از جمله در حوزه تضامین، مهم این است که همه طرفهای مذاکرات این را در وین پذیرفتند که نباید آنچه در سالهای گذشته با خروج آمریکا از برجام رخ داد تکرار شود. ایدههایی کاملا اجرایی و عملیاتی را در وین با واقعنگری ارائه کردیم و معتقدیم این ایدهها امکان گفتوگو درباره تضامین را فراهم کرده است. ایران در وین است برای یک توافق که ۲ ویژگی عمده داشته باشد؛ پایدار و قابل اتکا و برای همین، مسیر اخذ تضامین مهم است. نزدیک به یک ماه از مذاکرات دور هشتم گذشته و چند تنفس داشته است. مادامی که موضوعات به نقطهای نرسیده باشد که همه هیاتها نیاز به بازگشت به پایتختها نداشته باشند، این دور ادامه پیدا میکند؛ گفتوگوها آهسته و پیوسته پیشرفت میکند. توافقی که ایران دنبال آن است توافقی پایدار و قابل اتکاست، آنچه برای ما اصالت دارد کیفیت چیزی است که توافق میشود، توافق موقت یا چیزی شبیه به آن هیچگاه در دستور کار ما نبوده است.
ارسال به دوستان
مأموریت رئیس قوه قضائیه به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی
اژهای: درباره رمز ارزها نگرانم
گروه سیاسی: حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای روز گذشته (چهارم بهمن) در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به حملات وحشیانه و ددمنشانه اخیر دشمنان امت اسلامی علیه مردم مظلوم یمن، از ستاد حقوق بشر خواست با استفاده از ابزارهای نوین موجود و همچنین با همکاری سایر دستگاههای دولتی و حکومتی و نهادهای مردمی در ایران و جهان، بیش از پیش به شناساندن و معرفی مصادیق نقض حقوق بشر و جنایات انسانی رخ داده در یمن از سوی دشمنان آشکار امت اسلامی بپردازد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام محسنیاژهای در نشست شورای عالی قوه قضائیه ضمن اشاره به اینکه عنوان اتهامی سرقت در صدر عناوین مجرمانه کشور قرار دارد و بیشترین پروندههای مطرح رسیدگی در دادسراها به آن اختصاص دارد، به دادستانهای سراسر کشور تکلیف کرد ضمن هماهنگی با نیروی انتظامی، نسبت به سارقانی که موجبات آزار مردم را از این طریق فراهم میآورند و حس ناامنی در جامعه ایجاد میکنند بدون هرگونه اغماض و مماشات برخورد کنند. رئیس قوه قضائیه در همین رابطه متذکر شد تسهیلات و تأسیسات ارفاقی نظیر «آزادی مشروط» و «عفو» شامل حال سارقان سابقهدار، باندی و شبکهای نمیشود. حجتالاسلام اژهای در ادامه ضمن تاکید بر تلاش مستمر و مجدانه مقامات دستگاه قضا برای رفع مشکلات همه کارکنان این دستگاه، از بروز برخی اقدامات ناشایست و دور از انتظار از سوی تعدادی از کارکنان سازمان زندانها گلایه کرد و به رئیس سازمان زندانها تکلیف کرد نسبت به توجیه کارکنان این سازمان پیرامون توطئه و کید بدخواهان داخلی و خارجی جهت سوءاستفاده از اعتراضات آنها، اهتمام ورزد. رئیس دستگاه قضا همچنین از تلاشها و اقدامات دولت و شخص رئیسجمهور جهت رفع مشکلات مردم تقدیر به عمل آورد و حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی را شخصی دلسوز برای همه مردم و کارکنان دستگاه قضایی دانست.
* ماموریت دادستان کل و سازمان بازرسی درباره رمزارزها
موضوع «رمزارزها» و خطراتی که ممکن است از این ناحیه در آینده داراییهای مردم را تهدید کند و برای دولت دردسرآفرین شود، از دیگر مقولههای مطرحشده از جانب رئیس عدلیه در نشست روز دوشنبه شورای عالی قوه قضائیه بود؛ رئیس دستگاه قضا بر همین اساس دادستان کل کشور و سازمان بازرسی را مأمور کرد از بانک مرکزی بخواهند هر چه زودتر در قبال مساله رمزارزها و همچنین تشریح وظایف دستگاههای مختلف در این رابطه شفافسازی کند. در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای به دادستان کل کشور مأموریت داد موضوع اعلام جرم دیرهنگام از سوی دستگاههای ذیربط در زمینه تغییر کاربریهای غیرمجازی که مشمول مرور زمان شدهاند را در جلسه آینده شورای حفظ حقوق بیتالمال مطرح کند تا اگر در این زمینه نیاز به اصلاح یا تغییر قانون وجود دارد، اقدامات لازم صورت گیرد. رئیس دستگاه قضا در همین زمینه گفت: اعلام جرم دیرهنگام از سوی دستگاههای ذیربط در زمینه تغییر کاربریهای غیرمجازی که مشمول مرور زمان شدهاند، علاوه بر آنکه به یک منشأ تشکیل پروندههای بینتیجه در دستگاه قضایی تبدیل شده، یک راه فرار و مفر گریزی نیز برای متخلفان ایجاد کرده است. رئیس عدلیه روند ساختوسازهای غیرقانونی در اراضی ملی، منابع طبیعی، حریم و بستر رودخانهها، تغییر کاربری اراضی زراعی و نیز اهمال و عدم لحاظ جنبههای پیشگیرانه از سوی برخی دستگاههای ذیربط و همچنین تعدد دستگاههایی که برای ساختوسازها اقدام به صدور مجوز میکنند را رویهای نامطلوب و فسادزا دانست. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در همین رابطه تصریح کرد: مردم، دولت، مجلس و قوه قضائیه از وضعیت کنونی تغییر کاربریها به هیچ وجه راضی نیستند؛ دستگاههای مختلفی مجوز میدهند و ساختوساز میشود و سپس قوه قضائیه به واسطه تخلفی که صورت گرفته بنای ساخته شده را خراب میکند و بعدا دوباره مسائل و مشکلات عدیدهای بهواسطه این تخریبها ایجاد میشود. رئیس دستگاه قضا تاکید کرد مصادیق تغییر کاربری باید برای مردم و مجری قانون شفاف باشد و ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی در مراسم دریافت استوارنامه سفیر جدید الجزایر:
از استقلالخواهی و روحیه مقاومت مردم الجزایر حمایت میکنیم
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با الجزایر اهمیت زیادی قائل است، خطاب به سفیر جدید این کشور گفت: از ابراز علاقه الجزایر برای گسترش روابط با ایران قدردانی میکنم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دوشنبه در مراسم دریافت استوارنامه «علی عروج» سفیر جدید جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر با اشاره به اینکه سطح فعلی روابط اقتصادی ۲ کشور همتراز روابط سیاسی ممتاز تهران - الجزیره نیست، افزود: امیدوارم در دوره جدید با تکیه بر روابط قبلی و قلبی ۲ کشور، همه تلاشها برای ارتقای سطح روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی طرفین به کار گرفته شود. رئیسی با اشاره به مقاومت و ایستادگی درخشان مردم الجزایر در برابر استعمار فرانسه اظهار داشت: استعمارگران هیچگاه روحیه استعماری خود را کنار نگذاشتهاند و هر بار با رویکردی جدید به دنبال اهداف استعماری خود هستند و البته مردم الجزایر همواره روحیه مقاومت خود را حفظ میکنند. رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با الجزایر اهمیت زیادی قائل است، خطاب به سفیر جدید این کشور گفت: از ابراز علاقه رئیسجمهور الجزایر برای گسترش روابط با ایران قدردانی میکنم.
سیدابراهیم رئیسی همچنین پیش از ظهر دیروز در مراسم دریافت استوارنامه «اسماعیل عبدالمناف» سفیر جدید پادشاهی برونئی دارالسلام با اشاره به روابط فرهنگی ۲ ملت گفت: روابط دو کشور برآمده از رابطه قلبی ۲ ملت مسلمان است و ضروری است روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری ۲ کشور نیز بر مبنای این روابط گسترش یابد. رئیسجمهور در دیدار «رابرت دوسی» وزیر خارجه توگو نیز با بیان اینکه غربیها در طول تاریخ عمدتا به دنبال استعمار و استثمار کشورهای قاره آفریقا بوده و امروز نیز به اَشکال مختلف امیال و منافع خود را در این قاره دنبال میکنند، خاطرنشان کرد: تلاش مردم این قاره برای حفظ استقلال خود ارزشمند است و موفقیتشان در گرو تاکید بر هویت ملی، فرهنگی و ایستادگی در مقابل زیادهطلبیهاست. حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: کشورهای آفریقایی از ظرفیتهای لازم برای توسعه و بالندگی برخوردار هستند و جمهوری اسلامی ایران از استقلال، پیشرفت و رفاه مردم آفریقا حمایت میکند.
* رئیسجمهور امشب با مردم گفتوگو میکند
رئیسجمهور شامگاه سهشنبه بعد از خبر ۲۱ شبکه اول سیما در یک گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن میگوید. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در چهارمین گفتوگوی تلویزیونی با مردم از آغاز دولت سیزدهم، سهشنبه ۵ بهمنماه بعد از خبر ساعت ۲۱ شبکه اول سیما به صورت زنده و مستقیم با مردم ایران سخن میگوید. رئیسجمهور در این گفتوگوی زنده تلویزیونی درباره مهمترین موضوعات داخلی و خارجی، تلاشهای انجام شده برای بهبود وضع معیشت و نیز برنامههای دولت برای حل مشکلات مردم سخن خواهد گفت. این گفتوگوی زنده تلویزیونی همزمان با شبکه اول سیما، از رادیو سراسری نیز پخش خواهد شد.
***
امیرعبداللهیان:
اقدامی که خدشهای بر استقلال «نه شرقی، نه غربی» وارد کند انجام ندادیم
وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در همایش ملی ایران و همسایگان تأکید کرد سیاست همسایهمحوری که دولت اعلام کرده است باید مفهومسازی شود تا بتوانیم همه ابعاد آن را در داخل تبیین کنیم و سپس در عرصه خارجی و جهانی تثبیت کنیم. به گزارش تسنیم، حسین امیرعبداللهیان در ادامه گفت: سیاست همسایهمحور، طبعا دارای مفاهیم عام جغرافیایی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی است. وی خاطرنشان کرد: ایران نیاز مبرمی به عملیاتی کردن مزیتهای نسبی بالفعل خود در محیط پایدار منطقهای دارد. وزیر خارجه اضافه کرد: بخش مهمی از راهبرد سیاست خارجی ایران در سطح منطقهای، معطوف به پایدار کردن این منطقه است. امیرعبداللهیان تاکید کرد: سیاست همسایهمحور صرفا با یک طرح کلامی و گفتمانی به دست نمیآید. دولت سیزدهم به دنبال آن است با انعطافپذیری در تعاملات متنوع با همسایگان، بخشی از الزامات سیاست همسایهمحور را محقق سازد. وی با اشاره به تنشهای منطقه گفت: چالش دیگر ما موضوع یمن است. آنچه بین یمن و برخی همسایگانش میگذرد و برخی کشورهایی که در حمله به یمن مشارکت دارند، یک موضوع یمنی است. از ابتدای بحران یمن، ایران یک طرح 4 مادهای را ارائه و آن را پیگیری کرده است. وزیر خارجه کشورمان گفت: از امارات و عربستان میخواهیم از رویکرد سیاسی پیروی کند و به جنگ پایان دهند تا گفتوگوهای یمنی- یمنی انجام شود. امیرعبداللهیان ادامه داد: هر وقت عربستان تصمیم بگیرد روابط خود را به حالت طبیعی برگرداند و سفارتها بازگشایی شوند و حتی روابط توسعه پیدا کند استقبال میکنیم. اینکه چه زمانی سفارتخانهها باز شود، نیاز به تصمیم عربستان دارد. ما از دور جدید گفتوگوها هم استقبال میکنیم. وی با بیان اینکه بدون هیچ محدودیتی با نگاه توسعه همکاریهای خود با همسایگان شمالی از جمله روسیه اقدام کردیم، تاکید کرد: هیچ اقدامی که خدشهای بر شعار استقلال سیاسی «نه شرقی، نه غربی» وارد کند انجام ندادیم. در حوزه سیاسی هم با شرق تعامل میکنیم و هم با غرب. وزیر امور خارجه گفت: در آینده نه چندان دور سفر اردوغان به ایران را خواهیم داشت. حسین امیرعبداللهیان درباره مذاکرات وین نیز گفت: ما در تمام مراحل مذاکرات تلاش کردیم یا در جمع سفرای کشورهای همسایه در تهران یا در سفر معاونان یا خودم، آنها را در جریان آنچه بین ما و 5 کشور میگذرد، بگذاریم. وی همچنین افزود: اروپاییها ابتکار مشخصی نداشتهاند اما تلاش کردهاند در مذاکرات چند هفته اخیر نقش منطقی و سازندهای داشته باشند. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: امروز در نقطهای قرار داریم که نتیجه کمیتههای سهگانه را مورد توجه قرار دهیم و تصمیم بگیریم چه چیزی با چه چیزی انجام شود. طرف آمریکایی هر از گاهی پیام میدهد که مذاکره مستقیم کند. گفتوگوی ما از طریق non-paper است. اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به توافق خوب لازمهاش این باشد که گفتوگو را با آمریکا داشته باشیم آن را نادیده نمیگیریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|