|
اخبار
واکنش اتحادیه اروپایی به اعدام جاسوس انگلیس
اتحادیه اروپایی با مداخله در امور داخلی ایران، بیانیهای را در رابطه با اعدام جاسوس انگلیس منتشر و این اقدام را محکوم کرد. اتحادیه اروپایی در بیانیه مداخلهجویانه خود با محکوم کردن اجرای حکم علیرضا اکبری، مقام سابق ایران که سالها برای دستگاههای اطلاعاتی انگلیس جاسوسی کرده بود، مخالفت خود را با صدور حکم اعدام در هر شرایطی اعلام کرد. در این بیانیه که در ادامه مداخلههای آشکار اروپا در امور داخلی کشورمان منتشر شده، آمده است: اعدام یک شهروند اروپایی یک رویداد وحشتناک است که اتحادیه اروپایی آن را به دقت دنبال خواهد کرد. بنا بر گزارش وبسایت سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، همچنین در این بیانیه از ایران خواسته شده است در آینده از صدور حکم اعدام پرهیز کند. مرکز رسانه قوهقضائیه ایران روز شنبه اعلام کرد حکم علیرضا اکبری، فرزند علی دارای تابعیت مضاعف ایرانی- انگلیسی که به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شد. پس از اعلام این خبر، نخستوزیر و وزیر خارجه انگلیس در ادامه مداخلههای آشکار مقامات این کشور در امور داخلی ایران، به اجرای حکم علیرضا اکبری واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند. مقامات لندن بدون اشاره به این واقعیت که علیرضا اکبری برای دستگاههای اطلاعاتی انگلیس فعالیت میکرده، مدعی شدند حکم او ناعادلانه و با انگیزه سیاسی بوده است.
***
استفاده از ظرفیت اندیشکدهها باید به ادبیات مشترک دولت تبدیل شود
معاون اول رئیسجمهور در نشستی ۲ ساعته با مدیران ۱۶ اندیشکده اقتصادی فعال در کشور به بررسی مسائل روز اقتصادی و بررسی ایدهها و پیشنهادات آنها برای حل چالشهای پیش رو پرداخت.
محمد مخبر در این نشست با تأکید بر اینکه اندیشکدههای فعال در کشور کانون و سرمایهای بزرگ برای تعریف مسأله و ایده و همچنین حل مشکلات کشور هستند، تصریح کرد: نیروهای دلسوز، تحصیلکرده و جوان دانشگاهی نعمتی بزرگ برای حل مسائل دولت و کشور به شمار میآیند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته از ظرفیت بزرگ اندیشکدهها در دولتها و کشور غفلت اساسی شده است، افزود: «استفاده از ظرفیت اندیشکدهها باید به ادبیات مشترک دولت تبدیل شود. به همین دلیل ساماندهی اندیشکدههای اقتصادی برای گسترش تعامل و ارتباط با بدنه دولت بویژه وزارتخانهها اهمیت اساسی دارد و باید با ایجاد یک ساختار تخصصی و گروهبندی اندیشکدهها، مسائل موجود به صورت موضوع محور ارائه شده و راهکارها و پیشنهادات این اندیشکدهها مورد بررسی قرار گیرد». وی گفت: «اقدامات بزرگی در زمینه ترانزیت، سرمایهگذاری، معدن و مسکن در دولت انجام شده است و باید از دیدگاهها و نظرات به روز اندیشکدههای دلسوز و دغدغهمند به عنوان یک کانون هوشمند در کشور استفاده شود تا این اقدامات کارشناسی و تدقیق شود و بهبود یابد». مخبر فعال نبودن بخش خصوصی در کشور را یکی از نقصهای جدی عنوان و تأکید کرد: «در سالیان گذشته بخش خصوصی انگیزه کافی برای سرمایهگذاری در کشور نداشته و از اندیشکدهها انتظار میرود به عنوان حلقه میانی دولت و بخش خصوصی فعال شوند. همچنین اندیشکدهها باید نسخه عملیاتی درباره مسائل روز از جمله ارز، انرژی و مسکن در اختیار دولت قرار دهند و ما حتما از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد».
***
نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و ترکیه برگزار شد
نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه پیش از ظهر دیروز به ریاست علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه و «یاسین اکرم سرین» معاون کنسولی و اداری وزارت خارجه ترکیه و با حضور نمایندگان وزارت دادگستری و پلیس بینالملل ۲ کشور و دیگر نهادهای ذیربط در تهران برگزار شد. در این نشست تمام مسائل و موضوعات کنسولی بین ۲ کشور از جمله امور دانشجویان، گردشگران، رانندگان ترانزیت، زندانیان و بازداشتشدگان، مسائل مرزی و پلیسی، استرداد مجرمان و انتقال محکومان، تسهیل خدمات در مرزهای رسمی، رفع مشکلات احوال شخصیه اتباع مقیم ۲ کشور، به رسمیت شناختن متقابل مدارک صادره ۲ دولت و سایر مشکلات اتباع مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ۲ طرف با تاکید بر اهمیت مناسبات مردمی در روابط ۲ کشور بر ضرورت پایش و حل مشکلات از طریق رایزنیهای منظم توافق کردند.
***
هرچه ضربه میخوریم به دلیل فاصله گرفتن از آرمانهای انقلاب است
نوه امام خمینی(ره) با بیان اینکه کسانی که خارج از کشور صبح تا شب بیانیه میدهند یک حرف حسابیتر از اصول اصلی انقلاب ندارند، گفت: «ما هم هر چه ضربه میخوریم، به خاطر فاصله گرفتن از همین آرمانهاست».
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی در مراسم میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در حوزه علمیه امام خمینی(ره) نجف اظهار داشت: «هر وقت در وجود خودمان احساس کردیم ما از ملت ایران متدینتر هستیم، ما از ملت ایران دلسوزتر نسبت به اسلام هستیم، ما از ملت ایران نسبت به احکام اسلام دلسوزتر هستیم، بدانیم آن لحظهای است که اضمحلال و زوال ما دارد شروع میشود. این ملت خیلی بزرگ و عظیم است؛ چه جای نگرانی نسبت به دین و فرهنگ وجود دارد؟! برآیند این ملت دین خدا را حفظ کرده است. خدمتی که ایرانیها به اسلام و تشیع کردهاند را کس دیگری کرده است؟! همین ملت آمدند و این مسیر را پیش بردند. اگر میخواهیم دین خدا تقویت شود، راهش این است که به این ملت اتکا و اعتماد کنیم».
ارسال به دوستان
دوسالانه فرهنگی - رسانهای نیروهای مسلح برگزار میشود
امیر سرتیپ دوم شاهین تقیخانی، رئیس نخستین دوسالانه فرهنگی - رسانهای نیروهای مسلح از برگزاری این رویداد در روزهای نخست بهمن خبر داد. سخنگوی ارتش گفت: «این جشنواره در ۳ بخش فیلم، ویدئوکلیپ و خبر برگزار میشود و ۲۳۲ اثر از مجموع ۹۰۰ اثر انتخاب شده و به مرحله نهایی جشنواره رسیدهاند که در این مرحله توسط داوران مورد بررسی قرار خواهد گرفت».
ارسال به دوستان
اضافه شدن جنگندههای «سوخو 35» به نیروی هوایی ایران، موازنه دفاعی منطقه را به نفع کشورمان تغییر خواهد داد
مو به اضافه جنگنده
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: جنگندههای «سوخو 35» که ایران به روسیه سفارش داده است، اوایل سال آینده وارد کشور میشود
گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ورود جنگندههای «سوخو ۳۵» به کشور در اوایل سال آینده خبر داد.
به گزارش «وطن امروز»، افزایش همکاریهای نظامی تهران و مسکو تبدیل به یکی از مباحث داغ فضای سیاسی و رسانهای بینالمللی شده است. در این میان اما جنگنده «سوخو 35» روسی در صدر تمام احتمالات قرار دارد. جنگندهای که با افزوده شدن به زرادخانه هوایی ایران باعث جهش چشمگیری در قدرت دفاعی میشود. شهریورماه امسال بود که امیر سرتیپ حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در گفتوگو با برنا درباره خرید جنگنده برای نیروی هوایی ارتش گفت: «خرید جنگندههای «سوخو ۳۵» از روسیه در دستور کار نیروی هوایی است». وی با بیان اینکه خرید «سوخو ۳۰» در برنامه نیست و فعلاً خرید «سوخو ۳۵» از روسیه مطرح است، افزود: «این موضوع در دستورکار قرار دارد و امیدواریم بتوانیم در آینده به این جنگندههای نسل ۴++ دست پیدا کنیم». اظهارات فرمانده نیروی هوایی ارتش البته از 2 سال پیش بارها از سوی منابع داخلی و خارجی تکرار شده بود، با این حال اعلام رسمی موضع جمهوری اسلامی برای خرید این جنگنده بود. در جدیدترین اظهارات روز گذشته عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ورود جنگندههای «سوخو ۳۵» به کشور در اوایل سال آینده خبر داد. شهریار حیدری در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: «جنگندههای «سوخو 35» که ایران به روسیه سفارش داده است، اوایل سال آینده وارد کشور میشود». وی ادامه داد: «ما به کشور روسیه سفارشهایی نظیر سیستمهای پدافندی، موشکی و همچنین بالگرد را نیز دادهایم و اکثر این سلاحها بهزودی وارد کشور میشود».
* تجهیز قدرت هوایی ایران، کابوس آمریکا و اسرائیل
داغ شدن موضوع خرید «سوخو 35» توسط ایران آنچنان که اشاره شد به 2 سال قبل بر میگردد. تابستان ۹۹ در شرایطی که تحریم نظامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل به پایان زمان خود نزدیک میشد «مایک پمپئو» وزیر سابق خارجه آمریکا با طرح مساله فروش جنگندههای روسی به ایران، اهتمام خود را بر جلوگیری از لغو این تحریمها گذاشت؛ تلاشی که البته با یک شکست دیپلماتیک برای واشنگتن همراه بود و طرح آمریکا برای تمدید تحریمهای نظامی ایران با رای مخالف ۲ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (چین و روسیه)، ۱۱رای ممتنع و تنها ۲رای موافق (آمریکا و دومنیکن) رد شد. تجهیز ناوگان هوایی ایران که در سایه تحریمها فرسوده شده است یکی از کابوسهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به حساب میآید. ورود جنگندههای پیشرفته «سوخو ۳۵» میتواند موازنه نظامی ایران را در منطقه افزایش دهد به گونهای که با ورود این جنگندهها ایران قدرت هوایی خود را در کنار پهپادها با هواپیماهای جنگی نیز ارتقا خواهد بخشید. در چنین فضایی جدیدترین ادعاهای طرف غربی مبنی بر همکاریهای نظامی تهران و مسکو به وعده ارسال جنگندههای «سوخو ۳۵» معطوف شده است.
در جدیدترین اظهارات دولتهای غربی «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید یک ماه پیش با استناد به ارزیابیهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شد: «روسیه به ایران سطح بیسابقهای از پشتیبانی نظامی و فنی را ارائه میدهد که روابط آنها را به یک مشارکت دفاعی تمامعیار تبدیل میکند». وی در ادامه با تکرار ادعاهای استفاده مسکو از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین گفت: «روسیه و ایران در حال بررسی راهاندازی خط مونتاژ پهپاد در روسیه برای جنگ اوکراین هستند و این در حالی است که روسیه استفاده از جنگنده «سوخو ۳۵» را به خلبانهای ایرانی آموزش میدهد و احتمالاً جمهوری اسلامی ایران سال جاری میلادی این جنگنده را دریافت خواهد کرد». سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: «این جنگندهها به طرز چشمگیری قدرت نیروی هوایی ایران را در مقایسه با همسایگان منطقهای خود افزایش خواهد داد».چندی پیش نیز تایمز اسرائیل به نقل از کانال 12 تلویزیون این رژیم نوشت: «بر اساس گزارش مقامات اطلاعاتی غربی، روسیه در حال آماده شدن برای ارائه جنگندههای «سوخو 35» به ایران در آینده نزدیک است». این گزارش بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد خلبانان ایرانی قبلاً از این جتها برای آموزش استفاده میکردند. کابوس گسترش همکاریهای نظامی تهران و مسکو علاوه بر دیپلماتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در رسانههای آمریکایی نیز بازتاب زیادی داشته است. هفته پیش نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی با همین موضوع نوشت: خرید هواپیمای «سوخو 35» روسی و دیگر سامانههای پدافندی پیشرفته روسی (اس400) از سوی ایران ریسک حمله به برنامه هستهای این کشور را بالا میبرد. در این گزارش آمده است: «ایران با استفاده از اتکای فزاینده روسیه به تسلیحات ارزانقیمت ایرانی در جنگ اوکراین، اکنون قرار است دهها فروند هواپیمای «سوخو 35» روسیه را خریداری کند. در حالی که برخی ارزیابهای غربی تمایل دارند این خرید را کماهمیت جلوه دهند و ادعا کنند این اقدام به طور جدی توازن نیروی هوایی در خلیجفارس را تغییر نمیدهد اما «سوخو 35» روسی ظرفیت بیسابقهای به کنترل تهران بر حریم هوایی ایران خواهد داد. چنین تلاشی برای توسعه قابلیتها بویژه در زمانی که ایران در حال نزدیکتر شدن به قابلیت تولید بمب اتم است، خطرناکتر است». نشنالاینترست در ادامه مینویسد: «مهمتر از آن، مبادله جاهطلبانه جنگندههای «سوخو 35» روسیه در ازای پهپادهای ایرانی و احتمالا موشکهای بالستیک، محاسبات تلخی را برای غرب نشان میدهد. در واقع با این تحول جدید، مبادلات نظامی معاصر تهران و مسکو از یک قسمت جدید ژئوپلیتیک پردهبرداری کرده است. واشنگتن و متحدانش اکنون بیش از هر زمان دیگری با محوری تهاجمی و متخاصم روبهرو هستند». این گزارش میافزاید: با توجه به زرادخانه جنگندههای منسوخ تهران و حریم هوایی بسیار بزرگ این کشور، «سوخو 35» صید بسیار سودآوری برای ایران است. این هواپیما یک جنگنده برتر نسل 4.5 روسی است که نسبت رانش به وزن بهتری نسبت به جنگنده قبلی خود، یعنی «سوخو ۲۷» دارد. نشنالاینترست با برشمردن خصوصیات جنگنده سوخوی روسی مینویسد: «این جنگنده قادر به انجام مانورهای کنترل شده است. این هواپیما از چابکی قدرتمند و حداکثر سرعت 2.25 ماخ برخوردار است. به طور کلی، ما درباره یک هواپیمای واقعاً تهدیدآمیز صحبت میکنیم، بویژه وقتی صحبت از جنگ هوایی با برد بصری باشد. در حالی که با خرید «سوخو 35» تهران به تنهایی موازنه نظامی خاورمیانه را زیر و رو نمیکند اما قطعا حریم هوایی ایران را به مکانی مخربتر برای عملیات تبدیل خواهد کرد. این تغییر بالقوه به موازنه نظامی ایران و کشورهای عرب خلیجفارس و همچنین کارت حمله پیشگیرانه اسرائیل مربوط میشود. این رسانه آمریکایی ادامه میدهد: «جز اسرائیل، متحدان واشنگتن در خاورمیانه از هواپیماهای تاکتیکی رادارگریز نسل پنجم استفاده نمیکنند، یک چیز واضح است؛ هیچ متخصصی نمیتواند ادعای برتری مطلق به نفع جنگندههای غربی در برابر جدیدترین فلانکرها داشته باشد. این محاسبه نظامی به خودی خود یک مشکل است، زیرا درست مانند نیروهای مسلح ایالاتمتحده، متحدان واشنگتن در منطقه بدون برخورداری از برتری فناوری دفاعی بلامنازع، وارد هیچ درگیری مسلحانهای نشدهاند». پیش از این نیز وبگاه آمریکایی «1945» با بررسی احتمال خرید «سوخو 35» روسی از سمت ایران نوشت: «دستیابی به «سوخو ۳۵» به ایران کمک میکند ارتش خود را نوسازی کند و پیشرفت قابل توجهی نسبت به موجودی جنگندههای «اف ۱۴» کنونی آن از دهه 70 میلادی خواهد بود». در ادامه این گزارش یک خلبان بازنشسته نیروی هوایی آمریکا نیز گفت: «سوخو ۳۵» میتواند معادلات را برای ایران تغییر دهد. «سوخو ۳۵» بینقص نیست اما دهها سال جلوتر از جنگندههای «اف ۱۴» قدیمی و دیگر جنگندههای حال حاضر ایران است».
* ویژگیهای مهم «سوخو 35»
ورود «سوخو 35» به نیروی هوایی ایران را باید آغازی بر یک تحول و پوستاندازی جدی دانست که موازنه قدرت هوایی در منطقه را تغییر خواهد داد. «سوخو ۳۵» یکی از قدرتمندترین جنگندههای نسل ۴++ دنیاست که به رادار پیشرفته آرایه فازی N-035 مجهز است و امکان کشف ۳۰ هدف و درگیری با ۸ هدف را به صورت همزمان در آسمان و دریا و زمین داراست. برد نهایی رادار این جنگنده در حالت پیک پاور حدود ۴۰۰ کیلومتر است. این رادار پیشرفته توان پوشش زوایای بالا و پایین خود تا ۶۰ درجه و طرفین خود را تا ۱۲۰ داراست و زاویه پوشش و اسکن بسیار خوبی دارد. حداکثر سرعت این جنگنده در ارتفاع پست ۱۵۰۰ کیلومتر و در ارتفاع بالا ۲۵۰۰ کیلومتر بر ساعت است و عمر عملیاتی موتورهای قدرتمند آن در هر دوره خدمت قبل از نیاز به کنترل و اورهال ۴۰۰۰ ساعت است که ۴ برابر عمر عملیاتی موتورهای جنگنده سوخو ۲۷ میشود که عددی بسیار مناسب جهت خدمت در نیروی هوایی است.
پیش از این کشورهای غرب، از پیشرفتهای روزافزون توان موشکی و آزمایشهای موشک بالستیک جمهوری اسلامی ایران که به کشومان قدرت بالایی در مقابله با دشمنان میدهد، ابراز نگرانی میکردند.
***
امیر صباحیفرد: سامانه باور ۳۷۳ در چرخه پدافندی کشور قرار دارد
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: «سامانه باور ۳۷۳ اکنون در چرخه پدافندی کشور قرار دارد و آسمان جمهوری اسلامی ایران را رصد میکند». امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد درباره توان این نیرو در دفاع از کشور گفت: «نیروی پدافند هوایی ارتش جزو قدرتهای پدافندی هوایی است و با ارتقای سامانه «باور ۳۷۳» میتوانم بگویم یکی از قدرتهای برتر پدافند هوایی در جهان هستیم».
وی افزود: «سامانه «باور ۳۷۳» جزو سامانههایی است که فقط یک یا ۲ کشور در جهان مشابه آن را دارند». فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه ما آزمایشهای «باور ۳۷۳» را در مقابل چشم همگان انجام دادیم، تصریح کرد: «جهان شاهد بروز و ظهور این سامانه بود و اکنون نیز به قدرت پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران واقف است».
امیر سرتیپ صباحیفرد خاطرنشان کرد: «سامانه «باور ۳۷۳» اکنون در چرخه پدافندی کشور قرار دارد و آسمان جمهوری اسلامی ایران را رصد میکند. سامانههای پدافندی ما قادرند اهدافی با RCS (سطح مقطع کوچک) را هدف قرار دهند».
ارسال به دوستان
وزیر کشور عراق از استقرار 6 هزار نیروی کمکی در مرزهای مشترک این کشور با ایران و ترکیه خبر داد
عراق دنبال امنسازی مرزها
گروه سیاسی: وزیر کشور عراق از استقرار 6 هزار نیروی کمکی پلیس در پاسگاههای مرزی در مجاورت ایران و ترکیه خبر داد. عبدالامیر الشمری با اشاره به اینکه بغداد، اقداماتی را در راستای کنترل مرزهای خود با ایران و ترکیه انجام داده است، از استقرار 6 هزار نیروی کمکی پلیس در پاسگاههای مرزی در مجاورت ایران و ترکیه خبر داد. الشمری در گفتوگو با «العربیه» ضمن بیان اینکه «مرزهای عراق خط قرمز است و ما در کنترل آن کوتاهی نخواهیم کرد»، گفت: «تصمیمات و تدابیری درباره کنترل مرزهای ایران و ترکیه اتخاذ شده و مبالغی برای حفظ مرزها با ترکیه، ساخت پاسگاهها، نصب دوربینها و ساخت برج مراقبت مرزی، اختصاص داده شده است». وزیر کشور عراق با تاکید بر وجود هماهنگی با ترکیه، گفت: «مقامات ترکیه، 17 مکان را برای احداث پاسگاه در امتداد مرز با این کشور مشخص کردهاند». او افزود: «در حال هماهنگی با ترکیه هستیم تا نوار مرزی را به رغم صعبالعبور و کوهستانی بودن آن، کنترل کنیم». الشمری درباره مرز با سوریه، ضمن تاکید بر نصب حصار بتنی به طول 65 کیلومتر در سنجار، افزود: «یک پروژه نظارتی پیشرفته را شروع کردهایم و بزودی اقدامات مربوط برای کنترل مرزهای عراق با همه کشورها، آغاز خواهد شد». او تاکید کرد که «مرز عراق، خط قرمز است و ما در این باره سستی نخواهیم کرد و در کنار همه کشورها برای جلوگیری از عملیات ورود غیرقانونی و قاچاق تلاش میکنیم». وزیر کشور عراق در ادامه با اشاره به استقرار بیش از 6 هزار نیروی پلیس در پاسگاههای مرزی در مجاورت ایران و ترکیه در اقلیم کردستان عراق، از انجام هماهنگی در این زمینه با اقلیم کردستان خبر داد. به گفته او، نیروهای پیشمرگه، بخشی از عملیات کنترل مرزها هستند و مرکزی برای هماهنگی میان فرماندهی نیروهای مرزی و پیشمرگه احداث شده است. وزیر کشور عراق در بخش دیگری از مصاحبه با «العربیه» با بیان اینکه سرویسهای امنیتی عراق «کاملاً بر پرونده داعش، اشراف اطلاعاتی دارند» و در حال پیگیری و انجام حملات دقیق علیه این گروه هستند، گفت: «هماهنگی با کشورهای همسایه در ارتباط با داعش ادامه داشته و در سطوح عالی در جریان است». الشمری با بیان اینکه «داعش در مناطق ناهموار جنوب کرکوک، غرب صلاحالدین و حمرین در دیالی که نیروهای امنیتی در آنها حضور نداشته و خالی از سکنه است، در حال تحرک است»، افزود: «ضربات هوایی دقیقی را علیه عوامل داعش انجام دادهایم و آنها کاملاً خنثی شدهاند». به گفته الشمری، «مساله محدود کردن حمل سلاح به دولت، نیاز به یک برهه طولانیمدت برای محدود کردن سلاح، شمارش و ثبت آن دارد و درصدد دور نگاه داشتن سلاحهای متوسط از مناطق مسکونی هستیم». وزیر کشور عراق با تاکید بر اینکه «داشتن سلاحهای سنگین برای هیچ طرفی مجاز نیست»، افزود: «در مورد سلاحهای سبک، مجوز حمل و داشتن آنها را طبق مقررات صادر میکنیم... اجازه وجود سلاحهای متوسط یا سنگین را چه به قبایل و چه دیگران نخواهیم داد».
پیش از این نیز دولت عراق پس از هشدارهای متعدد ایران نسبت به فعالیت گروهکهای تروریستی تجزیهطلب در منطقه اقلیم کردستان عراق، 2 تیپ نظامی در مرزهای مشترک این کشور با ایران و ترکیه مستقر کرده بود. همچنین محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق در جریان سفر آذرماه خود به ایران اعلام کرد عراق متعهد شد ضمن استقرار نیروی نظامی خود در اقلیم، از اقدام گروهکهای ضدایرانی علیه کشورمان جلوگیری کند. اوایل آذرماه بود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد عراق متعهد شده است نسبت به حضور تروریستهای تجزیهطلب در مرزهای این کشور با ایران، اقدامات لازم را انجام دهد. وی گفته بود: «ما طی ۸ هفته گذشته در ۲ مرحله در بغداد و تهران با مقامات عراقی، همچنین با تیم مهمی از مقامات امنیتی در دولت مرکزی عراق و در اقلیم کردستان، نشستهای متعددی داشتیم و تصمیمات مهمی هم اتخاذ شد. در جریان اغتشاشات اخیر که ضدانقلاب با ایجاد اغتشاش و آشوب سعی در ایجاد ناامنی در ایران داشت، گروهکهای تجزیهطلبی مثل احزاب دموکرات، کومله و پاک با تشدید فعالیتهای خود، اقدام به آشوب علیه ایران کردند. همین موضوع باعث شد نیروی زمینی سپاه در چند نوبت مقر گروهکهای تروریستی تجزیهطلب در اقلیم کردستان عراق را با حملات موشکی و پهپادهای انتحاری منهدم کند. سپاه پاسداران همزمان با انجام این حملات، به مسؤولان عراقی و اقلیم کردستان هشدار داد مرزهای خود با ایران را از وجود تروریستها تخلیه کنند و اگر چنین اقدامی از سوی آنان انجام نشود، حمله به مواضع تروریستهای تجزیهطلب همچنان ادامه خواهد داشت».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|