|
سناتور آمریکایی: اسرائیل بمباران غزه را متوقف کند
«الیزابت وارن» سناتور آمریکایی تاکید کرد: اسرائیل بمباران غزه را متوقف کند، آتشبس را از سر بگیرد و برای صلح دائمی تلاش کند. نتانیاهو کابینه جنگ او یک فاجعه انسانی ایجاد کرده و هزاران غیرنظامی فلسطینی را کشتهاند. اسرائیل به مقامی نیاز دارد که اسرا را به خانه بازگرداند، نه ماهها جنگ کند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ شهید العاروری چگونه به کابوس صهیونیستها تبدیل شد؟
شیخ مجاهد حماس
نتانیاهو از ترس پاسخ مقاومت به وزرایش دستور داد از اظهار نظر درباره ترور شهید العاروری اجتناب کنند
گروه بینالملل: شامگاه سهشنبه حمله پهپادی اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت، یک دفتر متعلق به جنبش حماس را در منطقه المشرفیه هدف قرار داد که در پی آن 3 نفر از جمله صالح العاروری شهید و ۱۱ نفر هم زخمی شدند، البته نتانیاهو در دستورالعملی اعلام کرده است هیچ مقام اسرائیلی حق اظهارنظر در این باره را ندارد. سازمان رادیو و تلویزیون رسمی اسرائیل سهشنبه شب دوم ژانویه اعلام کرد دفتر نتانیاهو به وزرا دستور داده با رسانهها مصاحبه نکنند و هیچ اشاره واضحی به ترور العاروری نداشته باشند. جنبش حزبالله لبنان در واکنش به ترور نایبرئیس دفتر سیاسی حماس، تأکید کرد این جنایت بیپاسخ نخواهد ماند و حاوی پیامهای سیاسی - امنیتی است. این ترور تحول خطرناکی در مسیر جنگ محور مقاومت با دشمن خواهد بود. کان نوشت دستور نتانیاهو برای عدم اظهارنظر درباره این ترور پس از آن صادر شده که بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه تلآویو در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اینگونه همه دشمنانت نابود خواهند شد اسرائیل». قسام در بیانیهای تاکید کرد: «شهادت رهبر مجاهد شهید صالح العاروری نایبرئیس دفتر سیاسی حماس و از بارزترین بنیانگذاران قسام، فرمانده قسامی شهید عزام حسنی الاقرع «ابوعبدالله»، فرمانده قسامی شهید سمیر فوزی فندی «ابوعامر» و تعدادی از برادران مجاهدشان به اسامی شهید مجاهد احمد محمد حمود «ابوالفضل»، شهید مجاهد محمد سعید «ابوابراهیم»، شهید مجاهد محمود زکی شاهین «ابوعبدالرحمان» و شهید مجاهد محمد عصام الریس «ابومسلم» را به ملت فلسطین و امت اسلامی و عربی تسلیت میگوییم».
رسانههای صهیونیستی بارها به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کردهاند العاروری همان کسی است که برای پرتاب موشک از جنوب لبنان در ماه رمضان چراغ سبز نشان داد، گامی که توازن بازدارندگی بین اسرائیل و لبنان را شکست. عمیر بوخبوط، تحلیلگر نظامی مشهور اسرائیل درباره شهید العاروری گفته بود: «العاروری با تقویت روابط خود با حزبالله و ایران، نیرویی محلی متشکل از فلسطینیان حاضر در اردوگاههای جنوب لبنان را ایجاد کرد». میخائیل میلشتاین، فرمانده سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل درباره العاروری معتقد است: «مقامات نظامی، اسرائیل را به ترور العاروری دعوت و این فراخوان را برای جلوگیری از اتحاد عرصههای نبرد علیه اسرائیل اعلام کردند». همچنین ایتان دانجوت از نظامیان بلندپایه ذخیره ارتش گفته بود: «العاروری خطرناکترین عضو حماس و کشتن شمار بیشتری از اسرائیلیها اولویت او بود».
العاروری از شخصیتهای مشهور گردانهای قسام بود که پس از چند سال تجربه زندان از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد. روزنامه یدیعوت آحارانوت سال ۲۰۱۸ درباره العاروری نوشت: «العاروری برنامهریز عملیاتهای مسلحانه حماس، شخص دوم حماس شده و انتخاب وی برای این جایگاه تکمیل تغییر ساختار رهبری حماس پس از انتخاب یحیی سنوار به عنوان مسؤول حماس در غزه به شمار میرود». العاروری در کرانه باختری متولد شد و در آنجا رشد کرد و 19 سال از عمر خود را در زندانهای اسرائیل به سر برد. وی بهراحتی به زبان عبری سخن میگفت و با سرعت پلههای پیشرفت در رهبری حماس را پیمود و پس از آنکه در سوریه، ترکیه و قطر مسؤول دفتر حماس بود، تا شهادت در لبنان عهدهدار این مسؤولیت بود. در حالی که وی حملات حماس را از لبنان برنامهریزی میکرد انتخاب این شخص برای این جایگاه موجب نگرانی اسرائیل شده بود. العاروری مسؤول نظامی حماس در کرانه باختری بود. وی مسؤولیت ربایش 3 صهیونیست در سال ۲۰۱۴ (که بهانه تلآویو برای آغاز جنگ 50 روزه شد) را بر عهده گرفت، به همین دلیل العاروری به ادعای روزنامه هاآرتص و شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی، فرد شماره یک تحت تعقیب رژیم صهیونیستی بود. العاروری پس از چند سال اقامت در ترکیه با فشار صهیونیستها به آنکارا، این کشور را ترک کرد و به قطر رفت. یکی از مفاد قرارداد اسرائیل و ترکیه در سال ۲۰۱۵ اخراج صالح العاروری از استانبول بود و پس از آن بین اسرائیل و قطر توافق شد که وی پس از 6 سال اقامت در دوحه از دوحه اخراج شود. با آغاز بحران کشورهای عربی و قطر، العاروری دوحه را هم به مقصد بیروت کرد؛ اتفاقی که به ادعای روزنامههای صهیونیستی ناشی از فشار کشورهای عربی و تلآویو رخ داد. به طور مثال آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پس از خروج العاروری از قطر در سخنانی گفته بود العاروری برای تقویت و آشتی روابط حزبالله لبنان و حماس به بیروت سفر کرده است. العاروری از سال ۲۰۱۵ رسما در لیست تروریستی دولت آمریکا قرار گرفت.
اما تهدید به ترور العاروری نخستینبار نبود. او از سالها قبل مورد توجه صهیونیستها بود و به واسطه نقشش در آغاز میدانهای نبرد جدید علیه صهیونیستها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته بود. سال ۲۰۲۱ و حتی قبلتر روزنامههایی چون اسرائیل تایمز بارها از قرار داشتن العاروری در لیست ترور خبر داده بودند.
اسرائیلیها در حال حاضر واهمه پاسخ کوبنده مقاومت را دارند. مارک رگو، مشاور ارشد نخستوزیر رژیم صهیونیستی ساعاتی پس از ترور نایبرئیس دفتر سیاسی جنبش حماس صالح العاروری در لبنان، بدون اشاره به اینکه تلآویو عامل این ترور بوده، گفت: این حمله متوجه لبنان و حزبالله نبوده است.
وی لحظاتی پس از پیام تبریک یک نماینده کنست به ارتش و دستگاه امنیتی تلآویو برای این ترور، در گفتوگو با رسانه آمریکایی اماسانبیسی تصریح کرد: «اسرائیل مسؤولیت این حمله را بر عهده نگرفت اما هرکسی که انجام داده، مشخص است علیه لبنان و حتی حزبالله نبوده است». این در حالی است که لحظاتی بعد از ترور العاروری، نماینده کنست دانی دانون به نیروهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی بابت ترور این مسؤول عالیرتبه حماس در بیروت تبریک گفت و ادعا کرد صالح العاروری که در بیروت ترور شد در عملیات ۷ اکتبر مشارکت داشت و بدین شکل ما با وی تسویه حساب کردیم. رگو تصریح کرد: اگرچه افرادی که اسرائیلیها را میکشند میتوانند انتظار داشته باشند که «دولت و نیروهای مسلح اسرائیل در نهایت به آنها دست یابند، اما این یک بیانیه کلی از سیاست اسرائیل است. این موضوع ربطی به وضعیت کنونی و وضعیت خاص در بیروت ندارد که من هیچ نظری درباره آن ندارم».
ناحوم برنیاع، تحلیلگر سیاسی روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز گفت: حتی اگر صالح العاروری در برنامهریزی و اجرای حمله توفان الاقصی مشارکت نکرده باشد موج عملیات مسلحانه حماس در کرانه باختری به نام وی ثبت شده است. ترور العاروری نشان میدهد تهدیدات مسؤولان اسرائیلی درباره از سرگیری ترورها جدی و قابل اجرا است. کسی که العاروری را ترور کرده است به این مساله فکر کرده که با واکنش شدیدی از سوی حماس یا حزبالله روبهرو خواهد شد و از بین تمام اقدامات احتمالی، اقدام مربوط به اسرای اسرائیلی که در غزه بازداشت شدهاند، بسیار نگرانکنندهتر است.
او افزود: نگرانکنندهترین واکنشهای حماس درباره این ترور به مساله اسیران اسرائیلی در نوار غزه مربوط میشود.
برنیاع گزارشهای کانالهای تلویزیونی رژیم صهیونیستی درباره اینکه ترور العاروری احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا را افزایش میدهد، تکذیب کرد. وی گفت: فکر نمیکنم یکی از مسؤولان اسرائیلی معتقد باشد که ترور العاروری مواضع یحیی السنوار، رئیس حماس در غزه را نرم کرده و باعث معامله تبادل اسرا شود. این داستانهایی است که برای خودمان میبافیم. ترور العاروری چه بسا ادامه مذاکرات را ناکام میگذارد اما درباره زندگی اسرا هرگونه تاخیری اهمیت زیادی دارد. حماس میتواند از طریق عملیات مسلحانه در کرانه باختری و قدس انتقام بگیرد. حزبالله نیز دیر یا زود پاسخ خواهد داد و احتمالا دامنه پاسخ حزبالله بزرگتر از پاسخ حماس خواهد بود. تنها مساله تاییدشده این است که ترور العاروری ضربهای به شاخه حماس در بیروت در کوتاهمدت میزند اما واقعیت را تغییر نخواهد داد. رونن برگمن، تحلیلگر امور اطلاعاتی در روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز گفت: اسرائیل در ترور ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در عراق نقش داشت و میتوانست این ترور را به آسانی در بیروت یا دمشق انجام دهد اما نگران این بود که نیروهای حزبالله همراه او باشند و کشتن آنها حزبالله را به واکنشها و چه بسا جنگ فراگیر با اسرائیل بکشاند. وی پیشبینی کرد ترور العاروری منجر به واکنشی شود که در مقابل آن رژیم صهیونیستی نیز واکنش نشان خواهد داد و همین مساله منجر به گشوده شدن جبهه دیگر و تنشهای بیشتر خواهد شد. آموس هارئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص نیز گفت: احتمالا ترور العاروری منجر به پاسخ شدید حماس شود اما این پاسخ احتمالا از لبنان داده میشود. سوال اصلی این است: حزبالله چگونه پاسخ خواهد داد اما این مساله خطر تنش دیگری با حزبالله را افزایش میدهد. حماس قدرت مشخص اما محدودی برای شلیک راکتها از نوار غزه به مرکز اسرائیل دارد اما خطر دیگری وجود دارد و آن فعالیت حماس از لبنان است. تال لیو رام، تحلیلگر نظامی روزنامه معاریو نیز گفت: سوال اصلی بعد از ترور العاروری درباره تاثیر این ترور بر جنگ در غزه نیست بلکه مربوط به واکنش حزبالله است و در این صورت جنگ علیه حزبالله رخ خواهد داد. العاروری فرمانده شاخه نظامی حماس در کرانه باختری بود و اهمیت ویژهای داشت، چرا که میدانست چگونه بین شناختش از کرانه باختری و اسرائیل که 19 سال در آنجا بازداشت بود و بین ایجاد روابط با ایران و حزبالله برای تقویت همکاری ارتباط برقرار کند.
ارسال به دوستان
رئیس دانشگاه هاروارد به خاطر جلوگیری نکردن از اعتراض دانشجویان این دانشگاه علیه جنایات رژیم صهیونیستی، مجبور به استعفا شد
هاروارد زیر چکمه صهیون
«کلودین گی» رئیس دانشگاه هاروارد که پیش از این به بهانه مماشات در مقابله با اعتراضات ضداسرائیلی برای استعفا تحت فشار قرار گرفته بود، این بار به سرقت علمی متهم و مجبور شد از سمتش کنارهگیری کند. کلودین گی که 53 سال دارد، در جلسه استماعی در کنگره آمریکا که ماه گذشته برگزار شد، آنطور که لابیهای رژیم اسرائیلی انتظار داشتند، آنچه را افزایش موج «یهودستیزی» در دانشگاهها خوانده شد، محکوم نکرد. گی در آن جلسه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برای شعارهای ضداسرائیلی دانشجویان تدابیر تنبیهی در نظر میگیرد یا خیر، گفته بود: این سخنان «نفرتپراکنانه» هستند اما هاروارد خود را به آزادی بیان متعهد میداند. بعد از این موضعگیری فشارها بر او برای استعفا افزایش یافت. با وجود این، 700 عضو هیات علمی دانشگاه در نامهای از او حمایت کردند و دانشگاه اعلام کرد به رغم جنجالها او در شغلش باقی خواهد ماند. بعد از ناکام ماندن آن تلاشها کلودین گی به سرقت ادبی و علمی در مقالههای علمی - پژوهشی متهم شد و فشارها بر او به اندازهای افزایش یافت که او روز گذشته اعلام کرد از سمتش کنارهگیری میکند. استعفای گی مورد جدیدی از افزایش فشار بر دانشگاهها در آمریکا برای همراهی با اسرائیل است. قبل از او، «الیزابت مگیل» رئیس دانشگاه پنسیلوانیا بابت محکوم نکردن شعارهای دانشجویان مجبور به استعفا شده بود. اواخر آذرماه دانشگاه هاروارد از رئیس این دانشگاه حمایت کرده بود. هیاتمدیره دانشگاه هاروارد حمایت خود را از ادامه ریاست کلودین گی پس از اظهاراتش در جلسه استماعی در کنگره درباره یهودستیزی اعلام کرد. هیاتمدیره 11 نفره دانشگاه هاروارد در بیانیهای تاکید کرد که حمایت خود را از ادامه ریاست گی بر این دانشگاه اعلام میکند. در این بیانیه آمده بود: ما با اطمینان اعلام میکنیم خانم گی رئیس خوبی برای کمک به احیای جامعه ما و پرداختن به موضوعات اجتماعی بسیار جدی است که ما با آنها مواجه هستیم. بر اساس این گزارش، خانم گی یکی از ۳ رئیس برجسته دانشگاهی بود که پس از ادای شهادت در جلسه استماعی در کنگره، درباره افزایش یهودستیزی در محوطه این دانشگاه پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در ماه اکتبر، مورد انتقاد قرار گرفت.
علاوه بر خانم گی، «الیزابت مگیل» رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و «سالی کورن بلوث» رئیس موسسه تکنولوژی دانشگاه ماساچوست نیز در این جلسه استماع حضور داشتند و در مقابل کمیتهای از نمایندگان کنگره شهادت دادند. در این جلسه، این ۳ نفر در تلاش برای حفظ حق آزادی بیان در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان درباره اینکه آیا درخواست برای نسلکشی یهودیان، منشور اخلاقی دانشگاههای تحت ریاست آنها را درباره موضوع قلدری و آزار و اذیت نقض خواهد کرد، پاسخ «بله» یا «خیر» قطعی و صریح ندادند. چند روز پس از این جلسه، درخواست استعفای مگیل و گی مطرح شد. خانم مگیل پس از این جلسه پرسش و پاسخ در کنگره، ابراز تاسف کرد. در نهایت 4 روز پیش خانم مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا به دلیل حمایت نکردن از اسرائیل مجبور به استعفا شد. در بیانیه هیاتمدیره دانشگاه هاروارد آمده بود: ما در هاروارد آزادی بیان آکادمیک داریم و درباره عقاید قوی خود که در آن اعمال خشونت علیه دانشجویان و ایجاد اختلال در برگزاری کلاسهای درس تحمل نمیشود، متحد هستیم.
بر اساس این گزارش، روسای دانشگاههای آمریکا تحت فشار زیادی از سوی جامعه یهودیان و گروههای طرفدار فلسطین قرار دارند. جامعه یهودیان دانشگاهها را به تحمل یهودستیزی و طرفداران فلسطین نیز آنها را به داشتن دیدگاهی خنثی و منفعلانه در قبال اهدافشان متهم میکنند. پیشتر نیز یک خبرنگار آمریکایی به دلیل پوشش تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه آریزونا از سوی پلیس دستگیر شده بود. در همین ارتباط پایگاه عبریزبان میدیا با اشاره ضمنی به عصبانیت شدید تلآویو و حامیان صهیونیستش در آمریکا، اعلام کرد شماری از فارغالتحصیلان این دانشگاه در نامهای سرگشاده به مسؤولان آن نسبت به حمایت دانشجویان و دانشگاه از حماس و رویکرد سامیستیزی آن اعتراض و جالبتر اینکه خواستار اعمال آزادی بیان در دانشگاه شدهاند.
«بیل ایکمن» در نوشتار خود که به صورت نامهای سرگشاده برای مسؤولان دانشگاه در این رسانه منتشر شده، خطاب به مسؤولان دانشگاه ادعا میکند: از 7 اکتبر شما در دانشگاه هاروارد بر آزادی بیان تاکید دارید اما این آزادی بیان باعث شد شما اجازه انتشار گفتمانهای تهدید و خشونت در دانشگاه را بدهید. دانشجویان در آنجا خواهان انتفاضه هستند و از عملیات فلسطینیان علیه اسرائیلیها حمایت میکنند. وی ادامه میدهد: دانشجویان دانشگاه هاروارد خواستار از بین رفتن اسرائیل از دریا تا رودخانه هستند. او سپس مینویسد: درست است که دانشگاهی که من از آن فارغالتحصیل شدهام آزادی بیان را تضمین میکند اما چنین گفتمانهایی برای ما غیرقابل قبول و حتی شرمآور است. این نویسنده سپس ادعا میکند: باید بگویم دانشگاه هاروارد سالهاست دیگر جایی برای ابراز آرا و پذیرش تمام نظرات نیست. ظاهرا هاروارد به مکانی تبدیل شده است که در آن تظاهرات نفرتآفرین تشویق شده و اجازه ابراز آرای مخالف(!) در آن داده نمیشود. او سپس به شکل ضمنی اعتراف میکند: وقتی از هیات علمی دانشگاه در رابطه با دلایل پنهان تسامح دانشگاه با تظاهرات ضداسرائیلی در داخل دانشگاه پرسیدم، به من پاسخ دادند این رویکرد در دانشگاه حاکم است که اگر یک سفیدپوست باشی در داخل دانشگاه به تو به دید یک سرکوبگر نگاه میکنند، به ساکنان اصلی و بومیان هم به عنوان کسانی مینگرند که نیازمند تحقق عدالت و دریافت خسارت هستند، صهیونیستها همان سفیدپوستان هستند، پس در این چارچوب آنها از اسرائیل بدشان میآید. نویسنده بعد از آن هم از رئیس دانشگاه میپرسد: چرا تظاهرات فقط علیه اسرائیل است، چرا به بقیه مشکلات در خاورمیانه یا جهان پرداخته نمیشود، مگر فقط فلسطینیان هستند که کشته میشوند؟
ارسال به دوستان
دور دنیا
امیرعبداللهیان:
ماشین ترور رژیم تروریستی هشدار جدی برای امنیت کشورهای منطقه است
وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ترور شهید صالح العاروری نوشت: فعالیت شرورانه ماشین ترور این رژیم تروریستی در سایر کشورها تهدید واقعی صلح و امنیت و زنگ هشدار جدی برای امنیت کشورهای منطقه است. حسین امیرعبداللهیان در واکنش به ترور صالح العاروری توسط رژیم صهیونیستی در صفحه شخصی خود در پلتفرم ایکس نوشت: شهادت آقای شیخ صالح العاروری و تعدادی از همراهان ایشان را به آقای شیخ اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، اعضای این جنبش آزادیبخش و ملت قهرمان فلسطین تسلیت میگویم. وی تصریح کرد: اینچنین عملیاتهای بزدلانه تروریستی ثابت میکند رژیم صهیونیستی پس از هفتهها جنایت جنگی و نسلکشی و ویرانی در غزه و کرانه باختری بهرغم حمایت مستقیم ایالاتمتحده به هیچ یک از اهداف خود نرسیده است. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین نوشت: فعالیت شرورانه ماشین ترور این رژیم تروریستی در سایر کشورها تهدید واقعی صلح و امنیت و زنگ هشدار جدی برای امنیت کشورهای منطقه است.
***
یمن همچنان میزند
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز از حمله به یک کشتی کانتینری در دریای سرخ به نام «سیامای سیجیام» ( CMA CGM TAGE ) که عازم فلسطین اشغالی بود خبر داد. او گفت این حمله پس از آن رخ داد که کشتی مذکور به هشدارها توجه نکرد. به نوشته وبگاه خبری شبکه المسیره، یحیی سریع تأکید کرد تا زمانی که اجازه ورود غذا و دارو به مردم غزه داده نشود، نیروهای یمنی مانع عبور کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که به سمت فلسطین اشغالی حرکت میکنند، خواهند شد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه گفت روند آزاد کشتیرانی در دریای سرخ و دریای مکران، به سمت تمام نقاط جهان به استثنای فلسطین اشغالی ادامه دارد. او همچنین به حملات و تهدیدات آمریکا اشاره کرد و گفت: «هرگونه تجاوزی از سوی آمریکا بدون پاسخ و مجازات نخواهد ماند؛ به دشمن آمریکایی و دیگران درباره حمایت و پشتیبانی از کشتیهایی که به سمت فلسطین اشغالی حرکت میکنند، هشدار میدهیم». در این راستا فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام سهشنبه ادعا کرد یمنیها ۲ موشک بالستیک ضدکشتی را به سمت بخش جنوبی دریای سرخ شلیک کردند که هیچ خسارتی برجا نگذاشته است. سنتکام افزود چند کشتی تجاری در منطقه برخورد موشکها به آبهای اطراف خود را گزارش دادند. اداره عملیات تجارت دریایی بریتانیا پیش از بیانیه سنتکام از یک انفجار در 5 مایل دریایی یک کشتی تجاری در تنگه بابالمندب و همچنین انفجاری در ۳۳ مایل دریایی شرق شهر عصب اریتره خبر داده و گفته بود این انفجارها خساراتی در پی نداشته است. در هفتههای اخیر به موازات شدت گرفتن حملات اسرائیل در غزه، ارتش یمن عرصه را بر کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که مقصدشان اراضی اشغالی است و قصد عبور از تنگه بابالمندب در دریای سرخ را دارند، تنگ کرده است. حملات ارتش یمن در دریای سرخ از ۱۹ نوامبر آغاز شد و جنبش انصارالله اعلام کرده تا زمان توقف حملات اسرائیل در غزه تداوم خواهد داشت. نیروهای دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه هرکدام مدعی شدهاند پهپادها یا موشکهای شلیکشده از یمن را ساقط کردهاند.
آمریکا با تشکیل ائتلافی دریایی در حمایت از جنایات ارتش اسرائیل در غزه که از ابتدای شکلگیری با عدم پیوستن چند کشور عربی و غربی عملا شکست خورده، مدعی است قصد حفظ امنیت کشتیرانی بینالمللی را دارد. در همین راستا، نماینده فرانسه در سازمان ملل بامداد چهارشنبه گفت شورای امنیت احتمالا امروز برای بررسی وضعیت کشتیرانی در دریای سرخ تشکیل جلسه بدهد. از سوی دیگر شرکت کشتیرانی دانمارکی مرسک در اقدامی که نشان از شکست ائتلاف آمریکایی در دریای سرخ داشت، روز سهشنبه اعلام کرد تردد تمام کشتیهای خود از طریق دریای سرخ و خلیج عدن را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درمیآورد. این بیانیه بعد از آن صادر شد که یکی از کشتیهای این شرکت دانمارکی روز یکشنبه در دریای سرخ هدف حمله نیروهای یمنی قرار گرفت. تصمیم مرسک که یکی از غولهای حملونقل دریایی محسوب میشود وقفه ۴۸ ساعته اعلامشده توسط این شرکت بعد از حمله روز یکشنبه را تمدید میکند. حزام الاسد، عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن در مصاحبه با المعلومه گفت: موضع ما در پشتیبانی و یاری رساندن به مردممان در غزه ثابت است. تا زمانی که تجاوزات به غزه متوقف نشود و محاصره از مردم ما در غزه برداشته نشود، ورود به دریای سرخ و دریای عرب برای کشتیهای دشمن صهیونیستی یا کشتیهای مرتبط با آن ممنوع است. وی افزود: واشنگتن نیروهای ما را در دریای سرخ هدف قرار داد، بنابراین مجازات بازدارندگی علیه واشنگتن صورت خواهد گرفت و هر کس که آمریکا تلاش کند با خود در این تجاوزات شریک کند، هدف گرفته خواهد شد. این مقام انصارالله عنوان کرد: این آمریکا بود که رویارویی مستقیم با مردم یمن را انتخاب کرد اما این آمریکا نخواهد بود که روند و پایان این رویارویی را تعیین میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|