07/اسفند/1403
|
02:56
۲۳:۰۱
۱۴۰۳/۱۲/۰۶
پیروزی حزب دموکرات - مسیحی در انتخابات پارلمانی آلمان، احتمال تلاش اتحادیه اروپایی برای استقلال از آمریکا را افزایش داد

بازگشت حزب مرکل

حزب مورد حمایت ایلان ماسک (AFD) 20 درصد کرسی‌ها را در اختیار گرفت
کد خبر: ۴۰۲۰۹۲

گروه بین‌الملل: سرانجام در نخستین ساعات بامداد دوشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفند) نتایج نهایی  انتخابات آلمان توسط کمیته برگزاری انتخابات این کشور اعلام شد. این انتخابات با مشارکت 83 درصدی برگزار شد که بالاترین میزان مشارکت از زمان اتحاد مجدد آلمان است. طبق آمار این کمیته، حزب دموکرات - مسیحی (CDU) به رهبری فردریش مرتس با کسب 28.6 درصد آرا، ۲۰۸ کرسی از ۶۳۰ کرسی پارلمان این کشور را به دست آورد. حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD)  با 20.8 درصد آرا، ۱۵۲ کرسی را به خود اختصاص داد و به دومین حزب بزرگ پارلمان تبدیل شد. حزب سوسیال - دموکرات (SPD) که حزب صدراعظم آلمان اولاف شولتس است با 16.4 درصد آرا، ۱۲۰ کرسی را به دست آورد که بدترین نتیجه این حزب سنتی از سال 1887 میلادی است. شولتس در یک سخنرانی پس از انتخابات نتایج را «تلخ» توصیف کرد و مسؤولیت شکست حزب در جلب نظر رأی‌دهندگان را بر عهده گرفت؛ نتیجه‌ای که پیش از آن نیز در نظرسنجی‌ها مشخص بود و شکست حزب حاکم سوسیال - دموکرات آلمان به دلیل عملکرد بسیار ضعیف ناشی از جنگ اوکراین در حوزه اقتصاد و هزینه‌های زندگی عموم مردم آلمان مشخص بود. البته بسیاری شکست این حزب قدیمی را بر گردن شولتس می‌دانند و معتقدند در زمان لازم صندلی رهبری حزب را به بوریس پیستوریوس واگذار نکرد. چیزی که * غیرقابل انتظار بود پیروزی حزب 
دموکرات - مسیحی و دوم شدن حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان بود. این نتیجه نشان‌دهنده پدیده‌ای است که بسیاری از تحلیلگران از آن به عنوان هلندی شدن یاد می‌کنند.
این اصطلاح در سیاست برای توصیف وضعیتی به کار می‌رود که احزاب سنتی بزرگ شکست خورده و احزاب متعدد کوچک ظهور می‌کنند و سیاست در کشور تکه‌تکه می‌شود. در این وضعیت ائتلاف برای تشکیل دولت بسیار سخت‌تر از قبل خواهد شد و تمرکز قدرت برای پیشبرد اهداف بلندمدت سخت می‌شود. 
برای مثال در انتخابات اخیر با سوم شدن حزب حاکم سابق که حزبی قدیمی و سنتی به حساب می‌آید، حزب سبزها (Die Grünen)  با 11.6 درصد از آرا، ۸۵ کرسی را کسب کرد و حزب چپ (Die Linke) با 8.8 درصد از آرا، ۶۴ کرسی را به دست آورد. 
در این شرایط تشکیل دولت برای حزب دموکرات - مسیحی چندان آسان نخواهد بود و برای همین نیز آنها تمایل خود را برای تشکیل ائتلاف با حزب سوسیال - دموکرات (SPD) اعلام کرده‌اند. 
این تصمیم حزب دموکرات - مسیحی نشان‌دهنده علاقه آنها به تشکیل دولتی پایدار و مطمئن در سریع‌ترین زمان ممکن است. یورونیوز نیز گزارش کرد فردریش مرتس، رهبر حزب دموکرات - مسیحی اعلام کرده که قصد دارد تا پیش از عید پاک (اوایل آوریل) دولت جدید را تشکیل دهد.
* چالش با آمریکا
فردریش مرتس، نخست‌وزیر احتمالی بعدی آلمان و رهبر 69 ساله حزب دموکرات - مسیحی در نخستین سخنان و مواضع خود پس از پیروزی در انتخابات آلمان در هشداری تند به کشورهای اروپایی گفت آمریکا به سرنوشت اروپا بی‌تفاوت شده است و اروپا باید «مستقل» شود. 
سخنان مرتس پس از درگیری چند ماه گذشته با دولت جدید آمریکا و دخالت‌های ایلان ماسک و دونالد ترامپ در انتخابات آلمان مطرح شده است. 
پیش از این دولت آمریکا و شخص ایلان ماسک از حزب آلترناتیو برای آلمان (AFD) حمایت کرده بودند؛ حزبی که به رغم دوم شدن در انتخابات آلمان به احتمال بسیار بالا جایی در دولت آتی این کشور نخواهد داشت و نقش اپوزیسیون را ایفا خواهد کرد. 
مرتس پس از پیروزی در انتخابات در سخنانی بی‌سابقه بویژه در میان محافظه‌کاران آلمانی از مداخله مقام‌های آمریکایی در انتخابات روز یکشنبه این کشور انتقاد کرد. انتقادات احزاب سنتی و سیاستمداران آلمانی زمانی بالا گرفت که جی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ که ۹ روز مانده به انتخابات پرتنش ملی در آلمان، برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به این کشور سفر کرده بود، تنها با خانم آلیس وایدل، رهبر حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» دیدار کرد. 
ونس در این سفر علاوه بر این اقدام مداخله‌جویانه با لحنی تحقیر‌آمیز مساله صلح در جنگ اوکراین را به اروپایی‌ها مرتبط ندانست و در سخنانی تحریک‌آمیز در مونیخ و با انتقادی بسیار تند از دموکراسی‌های اروپایی گفت بزرگ‌ترین تهدید برای این قاره نه از طرف روسیه و چین، بلکه «از درون» سر می‌زند. این سخن ونس اشاره به مخالفت اروپایی‌ها با سیاست‌های اعلامی ترامپ داشت. 
از سوی دیگر مرتس هرگونه تشکیل دولت با راست افراطی را رد کرده و به دنبال ائتلاف باثبات با سوسیال - دموکرات‌ها است؛ اقدامی که واکنش منفی ترامپ، ایلان ماسک و سایر مقامات آمریکایی را به دنبال دارد. 
مرتس اولویت خود را قدرت‌گیری اتحادیه اروپایی معرفی کرده است و از انحلال ارتش‌های ملی به نفع یک نیروی نظامی اتحادیه اروپا حمایت می‌کند. 
از سوی دیگر وی به شدت از ارسال موشک‌های تاروس به اوکراین حمایت می‌کند که می‌تواند به تشدید تنش‌ها با روسیه منجر شود.
* اقبال جوانان به چپ و راست و افول محافظه‌کاران
نتایج انتخابات آلمان نشان‌دهنده اقبال جوانان آلمانی به 2 سر طیف سیاسی این کشور است و جوانان آلمانی بیشتر به احزاب راست و چپ افراطی تمایل نشان داده‌اند و به همین دلیل نیز احزابی همچون AFD و LINKE از سایه احزاب محافظه‌کار خارج شده و آرای بیشتری را تصاحب کرده‌اند. 
از سوی دیگر بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون دولت محافظه‌کاران حزب راستگرای افراطی AFD خواهد بود و با توجه به حمایت‌های بی‌وقفه دولت آمریکا و شخص ایلان ماسک، آینده این حزب مورد توجه سیاستمداران اروپایی قرار گرفته است؛ حزبی که مخالف اتحادیه اروپایی و جنگ با روسیه است و هماهنگی بیشتری با سیاست‌های جدید آمریکا دارد و پیام تبریک ماسک را پس از دوم شدن در انتخابات دریافت کرد. 
حزب راست افراطی برای نخستین‌بار به این آمار رسیده است و سرمایه‌گذاری زیاد روی آنها از سوی آمریکا قابل تصور است؛ حمایتی که ممکن است منجر به اختلاف بیشتر بین 2 کشور شود.

ارسال نظر
پربیننده