01/فروردين/1404
|
13:56
۲۲:۱۷
۱۴۰۳/۱۲/۱۲

اخبار اقتصادی

قیمت‌ آش و حلیم ماه مبارک رمضان اعلام شد

 رئیس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران قیمت آش و حلیم ماه مبارک رمضان را اعلام کرد و گفت: نظارت‌ها بر بازار عرضه آش و حلیم ماه مبارک رمضان تشدید می‌شود.
 حسین محمدی در این باره افزود: قیمت آش و حلیم در ماه مبارک رمضان تغییر زیادی نسبت به طول سال نداشته اما نسبت به سال گذشته کمی افزایش یافته است. وی در ادامه تأکید کرد: مردم باید‌ آش و حلیم را از عاملان فروش مجاز خریداری کنند و نسبت به ارزان‌فروشی غذا احتیاط کنند. قیمت‌های اعلام شده برای هر کیلوگرم حلیم ساده بدون مخلفات ۲۲۰ هزار تومان و با مخلفات ۲۵۰ هزار تومان،‌ آش شله‌قلمکار با مخلفات ۲۵۰ هزار تومان و بدون مخلفات ۲۰۰ هزار تومان، و‌ آش رشته با مخلفات ۲۳۰ هزار تومان و بدون مخلفات ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت هر پرس‌ آش و حلیم نیز ۱۲۰ هزار تومان اعلام شد. همچنین مردم می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات با سامانه نظارتی ۱۲۴ تماس بگیرند.


***
پرداخت حقوق بیشتر به کارگران منع قانونی ندارد

کارشناسان توصیه می‌کنند دستمزد کارگران به تبعیت از کشورهای دیگر به شکل دسته‌جمعی تنظیم شود و کارفرمایان بر اساس مصالح به کارگران خود بیشتر پرداخت کنند.
 بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار هر سال موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط و صنایع مختلف با توجه به درصد تورم اعلامی بانک مرکزی تعیین کند؛ حداقل مزد باید زندگی یک خانواده را تأمین کند.
 تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت اجرا نمی‌شود و بیشتر به سمت مزد صنفی حرکت می‌شود. پیمان‌های دسته‌جمعی کار، افزایش بهره‌وری و حقوق کارگران را تضمین می‌کند.  کارفرمایان می‌توانند حقوق بیشتری به کارگران بدهند و نظرات متفاوتی درباره تعیین مزد صنفی و منطقه‌ای وجود دارد. پیمان‌های دسته‌جمعی به بهبود وضعیت کارگران کمک می‌کند.

***
تخصیص ۷۰ هزار تن برنج خارجی به فروشگاه‌ها برای تعدیل قیمت

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران اظهار کرد: عرضه گسترده برنج هندی و پاکستانی به فروشگاه‌ها در آستانه ماه رمضان و نوروز برای آرامش‌بخشی به بازار و رفاه حال مصرف‌کنندگان تا فروردین ماه سال آتی ادامه دارد.
 مجیدرضا خاکی گفت: تصمیم گرفته شده بخشی از محموله‌های برنج خارجی به فروشگاه‌های زنجیره‌ای تخصیص یابد تا در آستانه ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز قیمت‌ها تعدیل شود. این محموله‌ها شامل ۷۰ هزار تن برنج خواهد بود که تا فروردین‌ماه سال آینده توزیع می‌شود. اقداماتی نیز برای شفافیت و کاهش تخلفات در توزیع این محموله‌ها در نظر گرفته شده است. همچنین روند کاهشی قیمت‌ها در بازار برنج ایرانی و خارجی آغاز شده است.

***
خط و نشان برای ایرلاین‌ها
مجوز گران‌فروشان لغو می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه مجوز شرکت‌های هواپیمایی گران‌فروش لغو می‌شود، گفت: با توجه به مصوبه اخیر ستاد تعزیرات، باید به نرخ بلیت هواپیما ورود کنیم.
 فرزانه صادق در نشست با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد شرکت‌های هواپیمایی هر وقت بخواهند، قیمت بلیت را افزایش می‌دهند. وی خواستار کنترل نرخ بلیت هواپیما و لغو مجوز ایرلاین‌هایی شد که به درستی عمل نمی‌کنند. همچنین اشاره کرد باید نظارت‌ها واقعی و عملی باشد.
 


***
کاهش احتمالی قیمت مواد غذایی در ایران با پایان جنگ روسیه

 اخبار اقتصاد حوزه بین‌الملل نشان می‌دهد با نزدیک شدن به سوت پایان جنگ روسیه با اوکراین، احتمال کاهش تورم جهانی و کاهش قیمت مواد غذایی در ایران نیز وجود دارد.
 درگیری روسیه و اوکراین بر سر عضویت کی‌یف در ناتو در اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز شد و تأثیرات منفی بر بازارهای بین‌المللی محصولات کشاورزی و نهاده‌های دامی داشت. این جنگ باعث افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی و کاهش تولید و صادرات محصولات کشاورزی از هر 2 کشور شد. تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه نیز به افزایش قیمت‌ها کمک کرد. اخیراً گفته می‌شود روسیه و آمریکا در حال گفت‌وگو برای پایان دادن به جنگ هستند و احتمالاً با کاهش تنش‌ها، تأمین محصولات کشاورزی به بازار جهانی بهبود خواهد یافت و هزینه تولید محصولات کشاورزی و دامی کاهش خواهد یافت.


***
نظارت بر بازار برنج تشدید شد

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه قیمت بیشتر کالاهای اساسی ثابت مانده است، گفت: افزایش قیمت برخی اقلام به دلیل نوسانات ارزی اجتناب‌ناپذیر است اما در مواردی مانند برنج، باید اعمال حاکمیت کنیم.  غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد کالاهای غیرمشمول یارانه مستقیم، مانند صیفی‌جات، میوه، چای و حبوبات، تحت نظام قیمت‌گذاری نیستند و با ارز حدود ۷۰ هزار تومانی تأمین می‌شوند.  کالاهای مشمول یارانه مستقیم مانند روغن، گوشت و برنج، با نظارت دقیق‌تری توزیع می‌شوند. نهاده‌های دامی با قیمت کنترل‌شده به فروش می‌رسند و واسطه‌ها در برخی موارد تا ۳ برابر سود می‌کنند.  صادرات محصولات کشاورزی ۳۵ درصد افزایش یافته و هیچ محصولی روی دست کشاورز نمانده است. نگرانی واردکنندگان درباره تأمین ارز برطرف شده و تأمین کالاهای اساسی ۲۵ درصد افزایش یافته است.  کنترل قیمت سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بار انجام شده و جلوی صادرات آن گرفته شده است. برنامه صادرات محصولات کشاورزی برای سال آینده تهیه شده است تا نیازهای کشور به‌‌موقع و عادلانه تأمین شود.

ارسال نظر
پربیننده