27/اسفند/1403
|
17:49
۲۱:۴۷
۱۴۰۳/۱۲/۱۵

دور دنیا

تروریست انفجار کرمان در راه آمریکا

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد یک «تروریست تحت تعقیب در عملیاتی موفقیت‌آمیز در منطقه مرزی پاکستان و افغانستان دستگیر شد». او خبر داد این تروریست، «شریف‌الله» یکی از فرماندهان ارشد داعش خراسان و یک شهروند افغانستانی است. یک مقام امنیتی پاکستان نیز به رویترز گفت نقش پاکستان در این دستگیری به دلیل تجدید همکاری ضدتروریسم با ایالات متحده بود. این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت همکاری عالی بین پاکستان و دولت جدید ترامپ ایجاد شده و از تلاش‌های مشترک گسترده در زمینه مبارزه با تروریسم استقبال کرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز بامداد روز چهارشنبه در سخنرانی خود در کنگره گفت مقامات ایالات متحده یک مقام ارشد داعش را که مسؤول بمب‌گذاری در جریان تخلیه افغانستان در سال ۲۰۲۱ بود که منجر به کشته ‌شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و حدود ۱۷۰ افغان شد، بازداشت کرده‌اند. ترامپ در پایان یک سخنرانی تقریبا ۲ ساعته خود گفت: «خوشحالم که اعلام کنم تروریست اصلی این جنایت را دستگیر کردیم و او هم‌اکنون در راه است تا با شمشیر سریع عدالت آمریکا روبه‌رو شود». او از دولت پاکستان برای «کمک به دستگیری این هیولا» تشکر کرد و آن را «روز بسیار مهمی برای آن ۱۳ خانواده» خواند. یک مقام کاخ سفید در مصاحبه با واشنگتن‌پست این فرد را «محمد شریف‌الله» معرفی کرد و گفت او برنامه‌ریز گروه داعش خراسان، شاخه این گروه تروریستی در افغانستان و پاکستان است. این مقام کاخ سفید گفت: او که با نام «جعفر» نیز شناخته می‌شود، در طراحی و هماهنگی حملات تروریستی دیگر از جمله در سالن کنسرت مسکو در مارس ۲۰۲۴ و بمب‌گذاری در ایران در ژانویه ۲۰۲۴ نقش داشته است. بمب‌گذاری ژانویه ۲۰۲۴ مصادف با 13 دی 1402 در کرمان و در مراسم سالگرد شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» به وقوع پیوست که در پی آن 99 تن  از زائران شهید و 284 تن دیگر مجروح شدند.

***
آمریکا جنبش انصارالله یمن را تروریستی اعلام کرد

دولت آمریکا در آخرین اقدام مخرب و مداخله‌جویانه خود، جنبش مردمی انصارالله یمن را در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار داد. این اقدام پس از آن انجام شد که طی 16 ماه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سایه حمایت کشورهای غربی و ارتش آمریکا انصارالله یمن در حمایت از مقاومت و مردم غزه و لبنان به جنگ ورود کرد و طی ۵ مرحله ضربات متعددی را به رژیم صهیونیستی وارد آورد و علاوه بر آن این رژیم را با بستن راه کشتی‌های تجاری و سوخت‌بر در تنگنای اقتصادی قرار داد. پس از آتش‌بس و روی کار آمدن دولت ترامپ، در آخرین تحولات وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور انصارالله یمن را به فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» بازگردانده است. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت این وزارتخانه بار دیگر انصارالله را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داده است که شامل تحریم‌ها و مجازات‌هایی برای هر فرد یا نهادی است که به این گروه «حمایت مادی» ارائه کند. وی طی بیانیه‌ای ادعا کرد: «فعالیت‌های انصارالله امنیت غیرنظامیان و پرسنل آمریکایی در خاورمیانه، ایمنی نزدیک‌ترین شرکای منطقه‌ای ما و ثبات تجارت دریایی جهانی را تهدید می‌کند». روبیو افزود: «ایالات متحده هیچ کشوری را که به بهانه انجام تجارت مشروع بین‌المللی با سازمان‌های تروریستی مانند حوثی‌ها همکاری کند، تحمل نخواهد کرد». اشاره وزیر خارجه دولت ترامپ به حمایت انصارالله یمن از فلسطین و بستن راه کشتی‌هایی است که به مقصد بنادر رژیم صهیونیستی در تردد بودند و قصد ارسال کالا، سوخت و سلاح برای ادامه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه را داشتند. این اقدام خصمانه آمریکا در حالی رقم خورده است که ارتش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی این رژیم اشغالگر حملات هوایی متعددی به یمن انجام داده است؛ حملاتی که هدف آنها زیرساخت‌های انرژی و سوخت مردم یمن بوده و زیرساخت‌های این کشور جنگ‌زده و تحت محاصره را تخریب کرده است.

***
علاقه تایوان به خرید تسلیحات بیشتر از آمریکا

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام ارشد تایوانی گزارش داد: تایپه به دنبال روابط امنیتی نزدیک‌تر با ایالات متحده و به دنبال خرید تسلیحات بیشتر از این کشور است. فرانسوا چیچونگ وو، معاون وزیر خارجه تایوان در مصاحبه‌ای به بلومبرگ گفت: معتقدم راهی برای برقراری روابط امنیتی نزدیک‌تر، به طور غیررسمی، با ایالات متحده وجود دارد. این گزارش به نقل از «وو» آورده است: در افزایش بودجه دفاعی ما، قطعا خرید تسلیحات آمریکایی بیشتر گنجانده شده است، زیرا اروپایی‌ها نمی‌خواهند به ما سلاح بفروشند. مناسبات تحریک‌آمیز تایوان که چین آن را بخشی از خاک خود می‌داند، همواره با اعتراض پکن مواجه می‌شود. چین تاکید دارد طرف‌های خارجی بر اصل «چین واحد» پایبند باشند و به ایالات متحده نسبت به روابط امنیتی - نظامی با این جزیره خودگردان هشدار می‌دهد. اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده آمریکا در دریای چین جنوبی در حالی انجام شده است که این کشور اخیرا تحت رهبری دونالد ترامپ از حمایت بیشتر تسلیحاتی از اوکراین در جنگ با روسیه خودداری کرده است. این اقدام از سوی دولت ترامپ در محافل اروپایی و رسانه‌های غرب نوعی چرخش موضع آمریکا نسبت به جنگ اوکراین و خیانت به این کشور تلقی شده است؛ اقدامی که با برقراری گفت‌وگوها میان واشنگتن و مسکو نیز همراه بوده و به همین دلیل حساسیت‌های بیشتری را نیز برانگیخته است. اکنون و پس از گذشت 3 سال از جنگ اوکراین، دولت آمریکا و دستگاه سیاست خارجی و نظامی و امنیتی این کشور در اقدامی مشابه قصد دارد تنش‌ها در شرق آسیا را افزایش داده و این منطقه را به کانون جدید درگیری و جنگ تبدیل کنند. 

ارسال نظر