|
بازیکن اسبق پرسپولیس درگذشت
علیرضا عزیزی که از مدتی پیش با بیماری سرطان دست و پنجه نرم میکرد، صبح دیروز در 72 سالگی درگذشت. او که سابقه پوشیدن پیراهن تیمهای پرسپولیس، هما و بانک ملی را در کارنامه داشت، ۱۰ بار هم برای تیم ملی ایران به میدان رفته بود. عزیزی که سال ۱۳۲۸ به دنیا آمد، فوتبالش را در تیم شاهین آبادان آغاز کرد و در ادامه راهی هما شد و فوتبال حرفهای خود را ادامه داد. او از تکنیکیترین چهرههای فوتبال ایران و پرورش یافته مکتب مرحوم استاد پرویز دهداری بود.
ارسال به دوستان
سومین و آخرین طلای ایران در المپیک توکیو در رشته کاراته توسط سجاد گنجزاده به دست آمد
رنج گنج
گنجزاده در فینال با دست شکسته به مصاف حریف عربستانی رفت
و بهخاطر خطای غیرورزشی حریف، به مدال طلا رسید
المپیک 2020 برای ایران با شگفتی محض شروع شد و با شگفتی نیز به پایان رسید. برای نخستینبار در تاریخ المپیک این جواد فروغی بود که در روز نخست یک طلا به کاروان ایران هدیه داد تا برای نخستینبار در همه ادوار المپیک نام کشورمان از همان روز نخست در جدول حاضر باشد اما این شگفتی پایان کار نبود، چرا که خودمان را آماده میکردیم با همان 2 طلا 2 نقره و 2 برنز کار را تمام کنیم که ناگهان دلاوری به نام سجاد گنجزاده آخرین و نابترین طلا را به کاروان ایران هدیه داد. ما کار را تمام شده میدانستیم که کاراتهکای وزن مثبت ۷۵ کیلوگرم ایران به مدال طلای المپیک توکیو دست یافت. سجاد در فینال در حالی که با ضربه پای چپ مبارز عربستانی بیهوش شده بود، با هانسوکو شدن حریفش، قهرمان المپیک شد. یک چشممان شادمان از طلای قهرمانمان بود و چشم دیگرمان نگران سلامتی او. سجاد گنجزاده تنها کاراتهکای مردان ایران در المپیک توکیو و دارنده یک مدال طلا و ۲ نقره جهان، در دیدار فینال برابر طارق حامدی از عربستان در حالی که پس از یک دقیقه با نتیجه ۴ بر یک عقب بود، با ضربه محکم پای چپ حریف عربستانی به صورتش روی تاتامی افتاد و در حالت بیهوشی قرار گرفت. گنجزاده سپس با برانکارد از تاتامی خارج شد. پس از این اتفاق ۵ داور میدان وارد شور شدند و در نهایت کاراتهکای عربستانی را به دلیل وارد کردن ضربه محکم غیرورزشی به گنجزاده دیسکالیفه اعلام کردند تا مدال طلا از آن سجاد گنجزاده شود. گنجزاده پیش از این در مرحله گروهی در مجموع با ۳ پیروزی و یک تساوی به عنوان سرگروه راهی مرحله نیمهنهایی شد. وی در این مرحله مقابل «اوگور آکتاش» دارنده مدال برنز جهان و نفر نخست رنکینگ از ترکیه روی تاتامی رفت و در پایان در دیداری سخت و حساس با نتیجه ۲-2 و با امتیاز سانشو به برتری رسید و به فینال راه یافت. هدایت سجاد گنجزاده در این رقابتها بر عهده سیدشهرام هروی، سرمربی تیم ملی کاراته ایران بود. پیش از این سارا بهمنیار در رقابتهای وزن منفی ۵۵ کیلوگرم المپیک توکیو که روز پنجشنبه برگزار شد با یک پیروزی و ۲ شکست از دور رقابتها کنار رفت و حمیده عباسعلی دیگر نماینده کاراته بانوان ایران نیز دیروز با ۲ پیروزی و ۲ شکست حذف شد تا تیم ۲ نفره بانوان ایران بدون کسب مدال به کار خود در المپیک توکیو پایان دهد. رشته ورزشی کاراته برای نخستینبار است که به دلیل درخواست ژاپن میزبان، در بازیهای المپیک حضور رسمی داشت اما در دوره بعدی المپیک در پاریس حضور نخواهد داشت.
* پرونده کاروان ایران با ۷ مدال بسته شد
کاروان ورزشی کشورمان با ۷ مدال رنگارنگ به کار خود در بازیهای المپیک توکیو پایان داد. کار نمایندگان کشورمان در بازیهای المپیک توکیو با برگزاری رقابتهای کاراته به پایان رسید تا کاراته پایانی طلایی برای کشورمان در این دوره از بازیها رقم بزند. کاروان ورزشی ایران با ۶۵ ورزشکار در المپیک توکیو شرکت کرد که حاصل کار ۷ مدال رنگارنگ بود. در این دوره از بازیها تیراندازی و کاراته رشتههایی بودند که غیر از کشتی و وزنهبرداری صاحب مدال شدند. البته حضور کاراته فقط محدود به المپیک توکیو بود که با توجه به درخواست میزبان انجام شد. این رشته در بازیهای پاریس حضور ندارد.
اسامی مدالآوران به شرح زیر است:
1- جواد فروغی، تیراندازی: طلا
2- محمدرضا گرایی، کشتی فرنگی: طلا
3- سجاد گنجزاده، کاراته: طلا
4- علی داوودی، وزنهبرداری: نقره
5- حسن یزدانی، کشتی آزاد: نقره
6- محمدهادی ساروی، کشتی فرنگی: برنز
7- امیرحسین زارع، کشتی آزاد: برنز
***
اقدام جالب گنجزاده پس از قهرمانی المپیک
کاراتهکای کشورمان پس از کسب قهرمانی، مدال طلای خود را بر گردن مربی خود انداخت. در ادامه گنجزاده، پرچمی را که نام مقدس حضرت ابوالفضل(ع) بر آن نقش بسته بود به نمایش گذاشت و گفت: این پرچم در تمام مسابقات کنار ما بود و با توسل به نام حضرت ابوالفضل(ع) توانستم به این موفقیت دست یابم.
***
ایران با طلای تاریخی گنجزاده در رده بیستوهفتم ایستاد
کاروان ایران سیودومین دوره بازیهای ٢٠٢٠ توکیو را با نشان زرین سجاد گنجزاده در نخستین حضور کاراته در المپیک به پایان برد و کشورمان با کسب ۷ مدال در جایگاه بیستوهفتم ایستاد. نمایندگان ایران در این دوره از بازیها با ۶۶ ورزشکار در ۱۶ رشته در حالی به توکیو اعزام شدند که در ۴ رشته تیراندازی، کشتی، وزنهبرداری و کاراته مدال گرفتند. کاراته در نخستین حضور خود در المپیک تاریخساز شد و سجاد گنجزاده کاراتهکای وزن به اضافه ٧٥ کیلوگرم سومین نشان طلای کاروان ایران و نخستین طلای کاراته در المپیک را در تاتامی شکار کرد؛ رشتهای که انتظار مدالآوری در آن متصور نبود طلایی شد و گنجزاده گنج خود را در توکیو برداشت کرد.
المپیک توکیو برای ایران غیرمنتظره شروع شد؛ جواد فروغی در نخستین روز بازیها مدال طلا برای ایران گرفت و با ۴۲ سال مسنترین مدالآور ایرانی تاریخ المپیک شد. فروغی برای نخستینبار هم تیراندازی ایران را در تاریخ المپیک صاحب مدال کرد. محمدرضا گرایی دومین طلایی ایران و نخستین طلایی کشتی فرنگی در وزن ۶۷ کیلوگرم بود که با هوش و ذکاوت مثالزدنی و باج ندادن به حریفان ریز و درشت، روی سکوی نخست رفت. علی داوودی، جوان اول وزنهبرداری ایران (21 ساله) با ثبت رکورد مجموع ۴۴۱ کیلوگرم و ضرب نخستین مدال نقره در المپیک توکیو به یک دهه ناکامی ایران در دسته فوقسنگین پایان داد. اما دومین نقره کاروان و نخستین نقره در کشتی آزاد را حسن یزدانی، آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم کشورمان در مبارزه فینال این وزن در بازیهای المپیک توکیو با شکست برابر «دیوید تیلور» آمریکایی کسب کرد. محمدهادی ساروی، فرنگیکار وزن ۹۷ کیلوگرم ایران هم در مبارزه ردهبندی در بازیهای المپیک توکیو با پیروزی مقابل کشتیگیر فنلاندی به مدال برنز دست یافت؛ این نخستین مدال کشتی کشورمان در المپیک ۲۰۲۰ بود. ششمین مدال کاروان ایران توسط امیرحسین زارع، آزادکار 20 ساله وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشورمان با پیروزی مقابل نماینده چین، کسب شد که جنسش از برنز بود. از سویی ١٠ زن ورزشکار در حالی به این رویداد اعزام شدند که بهترین جایگاه در قایقرانی کسب شد. نازنین ملایی که با نایبقهرمانی در مسابقات گزینشی ژاپن توانسته بود سهمیه روئینگ ایران را قطعی کند، نخستین ورزشکار ایرانی بود که در توکیو به مصاف حریفان خود رفت و با عملکرد مناسب خود موجب شد رکورد بهترین نتیجه یک پاروزن ایرانی در ادوار المپیک به ثبت برسد. پیش از این بهترین عنوان یک قایقران زن ایران بیستوپنجمی بود. ملایی در این دوره از بازیهای المپیک موفق شد در جایگاه یازدهم قرار گیرد.
ارسال به دوستان
تقابل استقلال - فولاد در فینال جام حذفی
برای جام جان میدهند
فینال جام حذفی فوتبال، آخرین مسابقه فصل 1400-1399 است که بین ۲ تیم استقلال و فولاد خوزستان در ورزشگاه
نقشجهان اصفهان برگزار میشود. استقلال در لیگ برتر سوم شده و حضورش در لیگ قهرمانان آسیا قطعی است با این حال تیم آبیپوش تهرانی برای اینکه یک جام قهرمانی به هوادارانش تقدیم کند، انگیزههای بسیاری دارد، بویژه اینکه استقلال فصل گذشته نیز فینالیست جام حذفی شد اما در مشهد مسابقه را به تراکتور تبریز واگذار کرد و دستش از جام کوتاه ماند. استقلال نمیخواهد از دومین فینال پیاپی دست خالی به تهران بازگردد. حریف استقلال، فولاد است، تیمی خوشساخت و منسجم که انگیزه بازیکنانش برای قهرمانی اگر بیشتر از استقلالیها نباشد کمتر نیست. قرمزپوشان اهوازی با تمام توان در این مسابقه حاضر خواهند شد تا با کسب یک جام و تقدیم آن به مردم خوزستان دوباره فصل آینده در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشند. استقلال در لیگ برتر یک بار با محمود فکری در اهواز بازی را به فولاد واگذار کرد اما در بازی برگشت آبیپوشان با سرمربیگری فرهاد مجیدی فولاد را شکست دادند. جواد نکونام بعد از آن باخت به کنایه گفت نه گریه میکند و نه استوری میگذارد و باخت را میپذیرد! اما این مرتبه اگر نکونام باخت را در فینال قبول کند، معنایش از دست دادن یک جام قهرمانی است، بنابراین جنگ جام در نصفجهان یک جنگ تمامعیار بین ۲ بازیکن اسبق استقلال است؛ یک طرف نکونام و طرف دیگر فرهاد مجیدی. در این میان در صورت قهرمانی استقلال تیم تراکتور تبریز هم مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به عنوان تیم چهارم لیگ برتر کسب میکند. آمار مجیدی مقابل مربیان استقلالی لیگ فوقالعاده است. او هم قلعهنویی، هم محمود فکری و هم جواد نکونام را در لیگ برده و حالا نمیخواهد در آخرین بازی فصل بازنده باشد. مجیدی برای رسیدن به قهرمانی انگیزههای فراوانی دارد تا هم هواداران استقلال را خوشحال کند البته مجیدی به دلیل ۲ اخطاره بودن از حضور روی نیمکت استقلال محروم است و باید استقلال را از روی سکوهای نقش جهان اصفهان هدایت کند. استقلال در این مسابقه حسین حسینی، دروازهبان اصلی خود و همچنین محمد دانشگر را نیز به دلیل محرومیت در اختیار ندارد. حسینی در هفتههای پایانی لیگ جانشین رشید مظاهری در ترکیب اصلی شد و آبیپوشان نتایج خوبی گرفتند اما حالا او در حساسترین بازی دوباره به دروازه استقلال بازمیگردد. داوری این بازی حساس هم بر عهده دکتر بیژن حیدری از داوران ممتاز بینالمللی فوتبال ایران است؛ پزشکی که امروز 17 مرداد حساسترین و آخرین بازی فصل را سوت میزند. همچنین محمدرضا منصوری به همراه حسن یوسفی به عنوان کمک داوران این مسابقه هستند. مسیر 2 تیم برای رسیدن به فینال اما تا حدودی متفاوت بود. استقلال برای رسیدن به فینال راه سختی را پشت سرگذاشت و با قرعهای سخت تمام حریفان لیگ برتری را از پیش رو برداشت. آبیپوشان ذوبآهن، پیکان، پرسپولیس و گلگهر را شکست داده و به فینال رسیدند. فولاد خوزستان هم ماشینسازی، تیم دستهاولی قشقایی شیراز، سپاهان و ملوان را شکست داد تا فینالیست شود. دیدار فینال ساعت ۲۱ امروز در ورزشگاه نقشجهان اصفهان آغاز میشود.
* بازگشت هافبک طراح استقلال به ترکیب اصلی
احتمال اینکه هافبک طراح و بازیساز آبیپوشان در فینال جام حذفی به ترکیب ثابت این تیم بازگردد زیاد است. فرشید اسماعیلی یکی از بازیکنان تاثیرگذار سالهای اخیر استقلال که در ماههای گذشته کم و بیش مصدوم بود و برخی بازیهای تیمش را از دست داد، در دیدار نیمهنهایی در ترکیب اصلی قرار نگرفت و به عنوان بازیکن جانشین به میدان آمد که حضورش در پیروزی آبیپوشان کاملا تاثیر داشت. اسماعیلی مصدومیت را پشت سر گذاشته و آماده حضور در ترکیب اصلی آبیپوشان است و چنانچه در دیدار نهایی جام حذفی فرهاد مجیدی نیاز به استفاده از او در ترکیب اصلی تیمش داشته باشد، از این نظر مشکلی ندارد. حضور اسماعیلی در ترکیب اصلی در روند تیمی آبیپوشان موثر است و این اتفاق میتواند آبیپوشان را به پیروزی در این دیدار امیدوارتر کند.
ارسال به دوستان
اخبار
حمایت شبکه «بین اسپورت» از آرمان فلسطین
مسابقه و سرود رژیم صهیونیستی تحریم شد
شبکه «بین اسپورت» قطر در اقدامی حمایتی از فلسطین در مسابقات المپیک توکیو، حاضر نشد فینال ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس را پخش کند. به گزارش فارس، شبکه «بین اسپورت» قطر که پخشکننده اختصاصی بازیهای المپیک 2020 توکیو است، در اقدامی جالب و انسانی، ورزشکاران رژیم صهیونیستی را تحریم کرد. تیم ورزشکاران صهیونیست روز شنبه به فینال ژیمناستیک ریتمیک انفرادی بانوان رسید که شبکه «بین اسپورت» پخش زنده را به خاطر این ورزشکاران قطع کرد. همچنین این شبکه بینالمللی در ادامه در حمایت از مقاومت فلسطین حاضر نشد سرود رژیم اشغالگر قدس را بعد از اول شدن صهیونیستها و کسب مدال طلای المپیک پخش کند. کارشناس شبکه «بین اسپورت» نیز در این لحظه سکوت کرد و برنامه دیگری در مدت مسابقه پخش شد.
***
طعنه پدر مسی به رئیس بارسلونا
پدر لیونل مسی به انتقاد از رئیس باشگاه بارسلونا پرداخت و او را مقصر جدایی پسرش دانست. به گزارش اسپورت، باشگاه بارسلونا ۲ روز پیش خبری شوکآور برای هواداران خود داشت. این باشگاه اعلام کرد برای تمدید قرارداد با مسی با این بازیکن به توافق نرسیده است و او جدا خواهد شد، این در حالی بود که قبل از آن خوان لاپورتا اعلام کرده بود قرارداد مسی را تمدید خواهد کرد. برنامه الچرینگیتو اسپانیا اعلام کرد پدر مسی، لاپورتا را مقصر این جدایی میداند تا جایی که اینگونه به رئیس بارسلونا طعنه زد: تو از نام مسی استفاده کردی تا بار دیگر رئیس باشگاه شوی. لاپورتا قبل از اینکه به عنوان رئیس باشگاه بارسلونا انتخاب شود اعلام کرد مسی را متقاعد به ماندن خواهد کرد و این نقش زیادی در برنده شدن او در انتخابات ریاست باشگاه داشت، با این حال نتوانست به این وعده خود عمل کند. مسی به احتمال زیاد راهی پاریسنژرمن خواهد شد تا بار دیگر در کنار نیمار به میدان رود.
***
انتقال بانوی کاراتهکا به بیمارستان
دختر کاراتهکای ایران پس از مصدومیتی که در مبارزه آخر خود داشت به بیمارستان منتقل شد. حمیده عباسعلی، دختر کاراتهکای ایران در مرحله گروهی بازیهای المپیک توکیو به رقابت پرداخت و با ۲ پیروزی و ۲ شکست از صعود به نیمه نهایی بازماند. آخرین رقابت عباسعلی با نماینده چین بود که دچار مصدومیت از ناحیه زانو شد و حتی در پایان رقابت هم لنگلنگان به سالن گرم کردن رفت. عباسعلی پس از آن به بیمارستان منتقل شد تا وضعیت مصدومیت او مورد بررسی قرار بگیرد. قرار است در بیمارستان از زانوی او عکس MRI گرفته تا مشخص شود میزان مصدومیتش در چه حدی است.
***
آمریکا قهرمان بسکتبال المپیک شد
تیم ملی بسکتبال آمریکا با درخشش فوقستارههای خود، برای شانزدهمین بار قهرمان المپیک شد. دیدار پایانی رقابتهای بسکتبال بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو برگزار شد که در پایان، تیم ملی آمریکا موفق شد با نتیجه ۸۷ بر ۸۲ فرانسه را شکست داده و برای شانزدهمینبار عنوان قهرمانی مسابقات بسکتبال المپیک را کسب کند. این در حالی بود که فرانسه در دور مقدماتی آمریکا را شکست داده بود. هر دو تیم در گروه ایران قرار داشتند.
***
تاریخسازی بوکسور کوبایی در المپیک
بوکسور کوبایی در المپیک توانست به جمع بوکسورهایی اضافه شود که در ۲ وزن مختلف مدال طلا میگیرند. به گزارش تلگراف، «خولیو سزار لا کروز» روز جمعه پس از شکست «مسلم گادژیماگومدوف» از کمیته المپیک روسیه، دومین طلای المپیک دوران حرفهای خود را در رشته بوکس به دست آورد و به جمع بوکسورهایی اضافه شد که در ۲ وزن مختلف توانستند در المپیک مدال کسب کنند. لا کروز، بوکسور روس را با نتیجه ۵ بر صفر شکست داد تا خود را به عنوان قهرمان جدید سنگین وزن المپیک معرفی کند و پس از قهرمانی المپیک در بازیهای ریو ۲۰۱۶ به دومین مدال طلای خود دست یابد. این کوبایی نخستین بوکسوری بود که در بازیهای المپیک به ۲ طلا در بالاترین ردهها دست یافت تا کوبا به ششمین مدال طلا در توکیو ۲۰۲۰ برسد. تاکنون کوبا ۱۳ مدال در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دست آورده است که شامل ۶ مدال طلا، ۳ نقره و ۴ برنز است که ۳ طلا در رشته بوکس بوده و یک فینال بوکس نیز برای کوبا در پیش است.
ارسال به دوستان
تروریست سایبری در دولت بایدن
علی جهانگیری: یکی از انتصابهای جو بایدن در هفتههای اخیر-که به آن توجهی نشد- انتصاب «جن ایسترلی» به مدیریت آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی آمریکا (CISA) بود؛ آژانسی وابسته به وزارت امنیت میهن آمریکا که وظیفه آن مقابله با حملات سایبری، ارزیابی ریسک و پشتیبانی از دستگاهها و آژانسهای مختلف آمریکاست. آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی آمریکا از نوامبر سال گذشته و پس از انتخابات ریاستجمهوری این کشور فاقد رئیس بوده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا پیش از خروج از کاخ سفید «کریس کربس» رئیس پیشین این نهاد را به دلیل رد ادعاهای او درباره تقلب انتخاباتی اخراج کرد.
ایسترلی، فارغالتحصیل برجسته آکادمی نظامی ایالات متحده در وست پوینت، دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد از دانشگاه آکسفورد است. ایسترلی ۲ بار نشان ستاره برنزی- یک نشان لیاقت که به نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا بابت دستاوردها یا خدمات قهرمانانه و همچنین خدمات شایسته در جریان جنگ اعطا میشود- را دریافت کرده است که پس از بیش از 20 سال خدمت در عملیاتهای سایبری، از جمله ماموریت هایی در هائیتی، بالکان، عراق و افغانستان به او اهدا شد. جن ایسترلی مسؤول ایجاد نخستین گردان سایبری ارتش آمریکا بود و همچنین در طراحی و ایجاد فرماندهی سایبری ایالات متحده نقش اساسی داشت. در آژانس امنیت ملی(NSA)، ایسترلی گردان جنگ اطلاعات ارتش را رهبری و به عنوان مشاور سایبری نیروهای ناتو در افغانستان خدمت میکرد. سال 2009 او یکی از ۴ مقام مأمور تأسیس فرماندهی سایبری ایالات متحده بود؛ واحدی نظامی که با آژانس امنیت ملی همکاری نزدیکی برای ایجاد اختلال در شبکههای کامپیوتری دارد. ایسترلی همچنین در دولت باراک اوباما، دستیار ویژه رئیسجمهور و مدیر ارشد مبارزه با تروریسم بود. قبل از این نیز در دوره بوش پسر، به عنوان دستیار اجرایی مشاور امنیت ملی آمریکا فعالیت میکرد. ایسترلی در تیم انتقال قدرت بایدن، مسؤول سیاستگذاری سایبری بود و مدتی نیز در سمت معاون ارشد ضدتروریسم در آژانس امنیت ملی آمریکا خدمت میکرد. او پس از آنکه ۲۰ سال در حوزه اطلاعات و عملیات سایبری ارتش آمریکا خدمت کرد، بازنشسته شد و اکنون در سمت مدیر آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی مشغول به کار میشود.
ایسترلی در سمت جدید خود با مجموعهای پیچیده از مشکلات روبهرو است. آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی آمریکا که سال 2018 در بخش سایبری وزارت امنیت میهن ایالات متحده آمریکا تشکیل شده است؛ در تلاش است ماموریت وسیع خود در دفاع از زیرساختهای فیزیکی و دیجیتالی این کشور را انجام دهد. آمریکا در ماههای اخیر، در جمعآوری پرسنل و منابع کافی، برای نظارت کامل بر سیستمهای رایانهای فدرال و انجام بازرسیهای منظم امنیتی از تاسیسات زیربنایی و حیاتی دچار مشکل شده است. در همین حال، در چند ماه اخیر حملات سایبری گستردهای علیه بخشهای مختلف ایالات متحده آمریکا انجام شده است:
1- هک تاریخی «سولار ویندز»: آذرماه پارسال بود که مایکروسافت در اطلاعیهای هشدار داد «حملات سایبری گستردهای علیه نرمافزار «Orion IT» شرکت سولار ویندز (Solar Winds) در حال انجام است و تحقیقات نشان دادهاند با حملهای طرف هستیم که بسیار گسترده، پیچیده و مهلک است. آنطور که به نظر میرسید حملات سایبری مورد بحث شماری از آژانسهای دولتی ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دادهاند و گفته میشد این حمله که حدود ۱۰۰ شرکت آمریکا و ۹ سازمان فدرال را تحت تاثیر قرار داده، بسیار بزرگتر و پیچیدهتر از چیزی است که پیشتر تصور میشد. برآورد میشود حداقل ۱۰۰۰ مهندس قابل و ماهر در حمله سولار ویندز نقش داشتهاند». مایکروسافت همچنین ادعا کرد این حملات نشاندهنده بیملاحظگیهایی است که باعث شده یک آسیبپذیری جدی برای ایالات متحده و دنیا ایجاد شود. مایکروسافت اعتقاد داشت حملات سایبری مورد بحث صرفا اهدافی خاص را هدف قرار ندادهاند، بلکه هدف اصلی آنها زیر سوال بردن امنیت زیرساختهای حیاتی دنیاست. مایکروسافت معتقد بود هکرها، این شرکتها را با اقداماتی پیچیده هدف قرار دادهاند. در آن زمان اداره FBI آمریکا، آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی و دفتر مدیریت اطلاعات ملی (ODNI) بیانیه مشترکی منتشر کردند تا بگویند با همکاری یکدیگر قصد دارند واکنشی کامل به این حادثه سایبری بدهند.
2- حمله سایبری به شرکت بزرگ خط لوله کلونیال پایپ لاین: اردیبهشت امسال کلونیال پایپلاین در بیانیهای از وقوع حملهای سایبری خبر داد. این حمله موجب توقف موقت فعالیت این شرکت و آسیب به برخی سیستمهای آن شده بود. این شبکه خط لوله، مواد سوختی پالایشگاههای مجاور خلیج مکزیک را به نواحی جنوبی و شرقی آمریکا منتقل میکرد. این شرکت روزانه 5/2 میلیون بشکه مواد سوختی از جمله بنزین، گازوئیل، سوخت جت و دیگر مشتقات نفتی را از طریق ۸۸۵۰ کیلومتر خط لوله جابهجا میکرد. خط لوله فوق کار انتقال سوخت دیزل، هواپیما و بنزین را انجام میدهد. وبسایت شرکت کلونیال پایپلاین اعلام کرده بود این خط لوله روزانه 100 میلیون گالن سوخت را منتقل میکند و ۷ فرودگاه از خدمات این شرکت استفاده میکنند. این حمله باعث وقفه 6 روزه در خدمات این شرکت شده بود و هکرها خواستار دریافت 5 میلیون دلار باج شده بودند.
علاوه بر این 2 حمله، حمله سایبریای به شرکت تأمینکننده گوشت JBS و همچنین حمله به نرمافزار شرکت Kaseya که از طریق آن، بسیاری از کسبوکارهای آمریکایی مورد حمله باجافزاری قرار گرفتند، رخ داد. تعدد حملات سایبری در ماههای گذشته، فشار قابل توجهی را بر این آژانس وارد کرده و باعث افزایش شدید بودجه آن شده است.
قانونگذاران آمریکا اخیرا به آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی، اختیارات جدیدی از جمله توانایی پیشگیری از نفوذ در شبکههای دیگر آژانسها اعطا کردهاند. همچنین کنگره در حال بررسی گسترش بیشتر ماموریت خود در لایحهای است که به واسطه آن، شرکتها مجبور به گزارش حملات سایبری به دولت میشوند. اجرای دستورات جدید کنگره که به واسطه بحرانهای سایبری اخیر ابلاغ شده، بر عهده ایسترلی است. او همچنین باید بر اصلاحات ساختاری آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی که به واسطه حملات سایبری اخیر بشدت حیاتی هستند، نظارت کند.
او همچنین باید اعتماد از دست رفته آژانس به دلیل وقایع اخیر را به آژانس بازگرداند و اعتماد شرکتهای بزرگ را به دست آورد. کارشناسان امنیت دیجیتال و مقامات سابق امنیت ملی گفتهاند سابقه طولانی فعالیتهای نظامی و اطلاعاتی ایسترلی باعث میشود او بتواند این مشکلات را حل کند. در واقع میتوان گفت انتصاب شخصی با تجربیات ایسترلی، هم نشانگر وخامت امنیت سایبری در آمریکاست و هم با توجه به سوابق او، میتواند زنگ خطری برای ایران باشد؛ اگر چه آژانسی که ایسترلی در آن مشغول به کار شده بیشتر خاصیتی پدافندی و دفاعی دارد نه آفندی اما صرف حضور او در دولت بایدن میتواند نشانگر عزم جدی دولت آمریکا در حوزه سایبری باشد.
اما یکی از مهمترین سوابق او که انتصاب او به این مقام را برای ایران مهم میکند، نقش او در شکلگیری فرماندهی سایبری ایالات متحده آمریکاست؛ جایی که نقشی اساسی در حملات سایبری علیه تاسیسات هستهای کشورمان ایفا کرد.
عملیات «بازیهای المپیک» به مجموعه حملات سایبری علیه تأسیسات هستهای ایران گفته میشود که از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شد. این عملیات که شامل تولید و انتشار مجموعهای از پیچیدهترین بدافزارها علیه تأسیسات هستهای ایران بود، به عنوان نخستین جنگ سایبری شناخته شده است. در واقع مفهوم حقیقی جنگ سایبری، با این عملیات به جهانیان شناسانده شد. تولید نرمافزارهای «استاکسنت»، «شعله» و «دوکو» بخشی از این عملیات بود که توسط فرماندهی سایبری ایالات متحده آمریکا انجام میشد؛ همان فرماندهیای که جن ایسترلی یکی از طراحان و از نخستین اعضای آن به شمار میرود. فرماندهی سایبری اواسط سال ۲۰۰۹ در دفتر مرکزی آژانس امنیت ملی تشکیل شد. این واحد با شبکه آژانس امنیت ملی همکاری میکند و از زمان تشکیل این نیرو به طور همزمان ریاست آن با مدیر آژانس امنیت ملی بوده است.
ویروس رایانهای استاکسنت که برای انجام حمله سایبری علیه ایران در نطنز از آن استفاده شد، نخستین بار ژوئن 2010 وقتی که توسط نمایندگان یک شرکت سازنده آنتیویروس شناسایی شد، به جهان معرفی شد. پس از آن، مطالب زیادی درباره این ویروس منتشر و دست به دست شد. استاکسنت نخستین نرمافزار مخرب (بدافزار) است که به طور خاص برای حمله به یک نوع خاص از سیستم کنترل صنعتی طراحی شده بود. با این حال، همانطور که بعدا معلوم شد استاکسنت بخشی از عملیات بزرگی با نام بازیهای المپیک بود که به طور مشترک توسط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی برنامهریزی شده بود. طرح حمله سایبری به زیرساختهای هستهای ایران، نخستین بار سال 2006 تحت ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش تهیه شد و بعد در دولت اوباما اجرایی شد. ۲ سازمان اطلاعاتی بزرگ درگیر عملیات بازیهای المپیک بودند؛ آژانس امنیت ملی و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا). نخستین وظیفه آژانسهای آمریکایی جمعآوری اطلاعات بیشتر درباره مرکز نطنز و سانتریفیوژهای مورد استفاده در آنجا بود. برای این منظور، از نرمافزار خاصی استفاده شد که در رایانههای شرکت زیمنس آلمان نصب شده بود. آمریکا آن زمان توانست با اطلاعاتی که از بازرسان آژانس و سایر روشها به دست آورده بود، اشراف خوبی بر سایت هستهای نطنز به دست آورد و همان اطلاعات، به آمریکا کمک کرد حمله سایبری علیه نطنز را ممکن کند.
اگر چه هیچگاه آمریکا و رژیم صهیونیستی به طور علنی مسؤولیت حمله سایبری علیه تاسیسات نطنز را بر عهده نگرفتند اما «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و افشاگر معروف آمریکایی، همان سالها افشا کرد این بدافزار با همکاری آژانس امنیت ملی آمریکا و رژیم صهیونیستی ساخته شده است. یعنی درست همان آژانسی که جن ایسترلی در آنجا و در آن سالها مشغول طراحی و ایجاد فرماندهی سایبری ایالات متحده آمریکا بود!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|