|
انتشار خط حزبالله با عنوان «اربعین فراق»
شماره سیصدوهفتم هفتهنامه خط حزبالله با عنوان «اربعین فراق» منتشر شد. به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، خط حزبالله به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی نگاهی به ابعاد تاریخی و تمدنی حماسه اربعین در بیانات رهبر حکیم انقلاب داشته است. خط حزبالله به مناسبت دیدار اخیر قهرمانان المپیک و پاراالمپیک ایران در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو با رهبر انقلاب، نقش مدالآوران و قهرمانان ورزشی در جامعه را بررسی کرده است. شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم «علی خوشلسان» تقدیم شده است.
ارسال به دوستان
شکست برنامههای سعودی در منطقه و نگرانی از پایان حمایتهای آمریکا از این کشور، موضع سعودیها را در قبال ایران تعدیل کرده است
تهران - ریاض در ایستگاه چهارم
گروه سیاسی: مذاکرات میان ایران و عربستان به میزبانی بغداد، چند ماه است در مقاطع گوناگون جریان داشته و تاکنون 3 دور مذاکرات انجام شده است. این مذاکرات در حالی انجام میشود که تنشها بین 2 کشور در یک دهه اخیر بویژه در 5 سال گذشته به بالاترین حد خود رسیده است. این منازعات و تنشها از روابط مستقیم دوجانبه گرفته تا رقابتهای منطقهای در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و یمن گسترش یافت. عربستان که در این مدت خود را به عنوان یکی از دشمنان جدی جریان مقاومت در منطقه مطرح کرده بود، اکنون موضعی دیگر اتخاذ کرده و سعی در ترمیم روابط خود با تهران دارد. برخی کارشناسان این تغییر نگرش را ناشی از 2 عامل شکست نقشههای منطقهای این کشور و عقب کشیدن حامی اصلی آن یعنی آمریکا میدانند. به گزارش «وطنامروز»، ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد، روز جمعه طی مصاحبهای با خبرگزاری رسمی عراق در پاسخ به سؤالی در ارتباط با گفتوگوهای تهران و ریاض در بغداد با بیان اینکه «دور چهارم گفتوگوها با عربستان سعودی در بغداد برگزار خواهد شد»، ابراز امیدواری کرد «این گفتوگوها به شکل سازندهای با عربستان سعودی شاهد پیشرفت باشد». وی همچنین گفت: «گفتوگوها با عربستان سعودی در روندی رو به رشد به جلو حرکت میکند و ما امیدواریم به نتایج مشخصی دست پیدا کنیم. پس از دستیابی به این نتایج، این موضوع اعلام خواهد شد. هر ۲ طرف تمایل به مذاکره و دستیابی به نتایج دارند». حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته گفت: ما با عربستان سعودی گفتوگوهایی داریم که امیدوار هستم در آینده نزدیک به نتایج مطلوب برسد و بتوانیم جزئیاتش را اعلام کنیم. این در حالی است که ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی در سخنرانی اخیر در سازمان ملل متحد با تغییر لحن نسبت به گذشته، در کنار اتهامات همیشگی به جمهوری اسلامی گفت: «ایران کشور همسایه ما است و امیدواریم مذاکرات اولیه ما با آن به نتایج ملموسی برای اعتمادسازی برسد». همچنین وبسایت لبنانی «النشره» در گزارشی با اشاره به سفرهای نجیب میقاتی، نخستوزیر جدید لبنان به کشورهای منطقه نوشت: «سفر به عربستان سعودی باید عینیتبخش نزدیکی میان تهران و ریاض باشد». النشره در ادامه به نقل از منابع آگاه بیان کرد: «دیدارهای اخیر میان ایران و سعودی با وساطت عراق مثبت بوده و بهرغم آنکه پرونده یمن به دلیل پیچیدگیهایش وقت بیشتری میطلبد اما پروندههای لبنان، عراق و سوریه آسانتر است و ممکن است این پروندهها از نزدیکی میان تهران و ریاض سود ببرند». این گزارش آورده است: «همزمان با همین فضا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در پایان ماه جاری میلادی (سپتامبر) و پس از دیدارهای ماراتنی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل وارد بیروت خواهد شد». النشره افزود: «امیرعبداللهیان در سفر خود به سوریه و لبنان ماحصل این دیدارها را به همراه خواهد داشت و اینها منعکسکننده فضای مثبت آینده در منطقه خواهد بود». در ادامه این گزارش پیشبینی شده نزدیکی ایران- سعودی با «آتشبس رسانهای و سیاسی» همراه باشد و حزبالله و محور مقاومت همگام با این فضای مثبت باشند، همانطور که در هفتههای اخیر دیده شده است. با توجه به این اتفاقات و تحلیلها، ۲ کشور ایران و عربستان در حال ترمیم رابطه با یکدیگر هستند؛ رابطهای که 5 سال است در وضعیتی بحرانی به سر میبرد.
* شکستهای منطقهای عربستان و خنجر از پشت دوستان
عربستان سعودی در سالیان اخیر یکی از کشورهای چالشآفرین برای جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت بوده است. این کشور به روشهای گوناگون و با نقشههای مختلف سعی در تضعیف ایران و همچنین نیروهای مقاومت در کشورهای یمن، عراق، سوریه و لبنان داشته است. اکنون اما این کشور با چالشهای بسیاری روبهرو شده است که میتوان آن را به ۲ بخش کلی تقسیم کرد؛ یک بخش شکست نقشههای سعودی در منطقه است و بخش دیگر نگرانیهای مسؤولان این کشور از خروج آمریکا از منطقه که در ادامه به تفصیل به آن پرداخته میشود.
1- عربستان سعودی در منطقه با شکستهای متعددی روبهرو شده است. تقریبا تمام نقشههای این کشور در قبال کشورهای دیگر منطقه ناکام بوده است. سعودیها نخست قصد داشتند با سوءاستفاده از فضای بیداری اسلامی، بشار اسد، رئیسجمهور سوریه را سرنگون کنند تا با قطع بازوی مقاومت در منطقه، نیروهای همراستا با خود را در این کشور حاکم کنند. برای نیل به این هدف بسیاری از مخالفان اسد توسط عربستان تطمیع و تسلیح شدند اما در حال حاضر با گذشت یک دهه از شروع بحران در سوریه، بشار اسد همچنان در جایگاه ریاستجمهوری قرار دارد و تمام گروههای معارض وی کاملا تضعیف شدهاند. بعد از آن با پیروزی انصارالله در یمن و فتح صنعا توسط آنان به عنوان متحد استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت، عربستان با ادعای حمایت از منصور هادی رئیسجمهور مستعفی یمن، با تمام امکانات خود و با تشکیل یک اتحاد عربی به خاک این کشور حمله کرد. سعودیها در اوایل جنگ سرخوشانه پیشبینی میکردند میتوانند تنها ظرف 2 هفته صنعا را به تصرف خود درآورند اما اکنون با گذشت قریب 7 سال از این جنگ و محاصره غیرانسانی مردم یمن، نیروهای ائتلاف سعودی- اماراتی در موضع ضعف قرار دارند. تحولات هفتههای اخیر که به فتح استان البیضا توسط کمیتههای مردمی و ارتش یمن و همچنین پیشرویهای سریع در استان مأرب انجامید، ورق جنگ را به ضرر عربستان و متحدانش برگردانده است. با تصرف البیضا، کار انصارالله برای فتح مأرب آسانتر شد. بسیاری از کارشناسان فتح مأرب را مساوی از هم پاشیدن ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی به همراه مزدورانشان میدانند. شکست عربستان در یمن ضمن هدررفت میلیاردها دلار هزینه، به وجهه این کشور آسیبهای جدی وارد کرده است. همچنین در لبنان نیز تلاش عربستان در جهت تامین منافع خود با حذف جریان مقاومت با موفقیت همراه نبود. عربستان در لبنان همنوا با غربیها با تشدید فشارها بر مردم این کشور سعی داشت باعث تضعیف حزبالله و ایران شود. در این زمینه در کنار تحریمهای اقتصادی، عربستان با بهکارگیری مهره خود در لبنان یعنی سعد حریری فضای سیاسی این کشور را نیز ملتهب کرد. حریری که رهبر جریان غربگرای 14 مارس است، با استعفا از مقام نخستوزیری و سنگاندازی در مسیر تشکیل دولت جدید به بحرانهای عدیده لبنان دامن زد. اما در نهایت با وقوع 2 اتفاق، تمام این تلاشها با شکست روبهرو شد. نخستین اتفاق ارسال محمولههای سوخت ایرانی بود که توانست عزم عربستان و کشورهای غربی برای محاصره اقتصادی لبنان را با چالش روبهرو کند. دیگر اتفاق تشکیل کابینه جدید به نخستوزیری نجیب میقاتی بود که به نابسامانیهای سیاسی این کشور پایان داد.
2- در کنار این شکستها، خروج نظامیان آمریکا از افغانستان و خروج قریبالوقوع این نظامیان از منطقه، به نگرانی سعودیها افزوده است. همچنین ایالات متحده در هفتههای اخیر پیشرفتهترین سیستم دفاع موشکی خود یعنی «پاتریوت» را از عربستان خارج کرده است. این اقدام در حالی صورت گرفت که در چند سال گذشته عربستان با حملات هوایی نیروهای انصارالله روبهرو بوده و خطر این حملات همچنان باقی است. شبکه خبری الجزیره در گزارشی در این باره نوشت: «انتقال این سامانههای دفاع موشکی پاتریوت از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در حومه ریاض در حالی اتفاق افتاده که کشورهای عرب حوزه خلیجفارس با نگرانی شاهد خروج بینظم نیروهای آمریکایی از افغانستان از جمله تخلیه لحظه آخری از فرودگاه کابل بودند. با وجود باقی ماندن چندین هزار نیروی آمریکایی در سراسر شبهجزیره عربستان به عنوان وزنه مقابلهکننده با ایران، کشورهای عرب خلیجفارس نگران برنامههای آینده آمریکا هستند، چرا که ارتش این کشور تهدیدی رو به رشد در آسیا را احساس میکند که مستلزم دفاع موشکی است». «کریستین اولریچسن» یک محقق برجسته آمریکایی نیز در این باره گفت: خواهناخواه باید این مساله را درک کنیم که از دیدگاه بسیاری از تصمیمگیرندگان منطقه، ایالات متحده مانند گذشته به خلیجفارس متعهد نیست. از منظر سعودی، آنها (اوباما، ترامپ و بایدن، ۳ رئیسجمهوری معاصر) تصمیمهایی گرفته و میگیرند که به نظر نوعی رها کردن دولتهای کشورهای عربی خلیجفارس است.
این ۲ مساله یعنی شکست برنامههای عربستان سعودی از یک سو و خارج شدن سامانههای پاتریوت از این کشور به عنوان نشانهای از پایان حمایتهای آمریکا از این کشور از سوی دیگر، موضع سعودیها را در قبال ایران از فضای تقابلی گذشته دور کرده است. این امر در تمایل عربستان به مذاکرات دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران مشهود بود.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان: در جدیت دولت بایدن برای بازگشت به برجام تردید داریم
ملاک: لغو همه تحریمها
گروه سیاسی: حسین امیرعبداللهیان درباره زمان آغاز مذاکرات وین به منظور احیای برجام اظهار داشت: آنها [غربیها] دوست دارند بگویند بزودی یعنی چند ساعت و چند هفته اما بزودی یعنی به محض اینکه بررسیهای ما کامل شود، این اقدام را انجام خواهیم داد. به گزارش «وطنامروز»، رئیس دستگاه دیپلماسی در گفتوگو با صدا و سیما خاطرنشان کرد: به طرفهای اروپایی میگویم فراموش نکنید برخی از شما درباره SPV و اینستکس گفتید ظرف چند ماه آینده و بزودی این اتفاق رخ میدهد. تفاوت بزودی ایرانی با بزودی غربی خیلی زیاد است. بزودی از نظر ما یعنی در نخستین فرصتی که بررسیهایمان تکمیل شود. وزیر امور خارجه افزود: ما اراده بازگشت به مذاکره را داریم اما مذاکرهای جدی و تامینکننده حقوق و منافع ملت ایران.
* واکنش آمریکا: خیلی زود یعنی کی؟!
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان درباره زمان از سرگیری مذاکرات وین خواستار توضیح ایران درباره زمان شروع مجدد این رایزنیها شد.
«ند پرایس» در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات حسین امیرعبداللهیان مبنی بر اینکه مذاکرات وین بزودی از سرگرفته میشود، گفت: البته ما هم اظهارات امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران را که گفته است این کشور به میز مذاکرات بازمیگردد، شنیدهایم. لازم است از آنها پرسیده شود منظور از عبارت «زود» یا «خیلی زود» چیست.
بنا به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، پرایس افزود: این چیزی است که در هفته گذشته بارها شنیدهایم اما هنوز به طور دقیق متوجه نشدهایم معنی آن چیست.
وی در ادامه مدعی شد: ما به نوبه خود آماده بازگشت به وین و به نتیجه رساندن مذاکراتمان هستیم؛ مذاکراتی که باید به سرعت پیش از بسته شدن پنجره فرصت بازگشت به برجام به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم مذاکرات وین از سر گرفته شود و اگر ما تمام تلاش خود را برای به نتیجه رساندن مذاکرات در اسرع وقت انجام دهیم، باید مدنظر داشته باشیم نقطه شروع باید بازگشت متقابل به پایبندی به برجام باشد.
امیرعبداللهیان جمعهشب با حضور در جمع گروهی از محققان، دانشگاهیان و نمایندگان ارشد اندیشکدههای آمریکا بر عزم دولت جدید ایران برای اتخاذ یک سیاست خارجی مبتنی بر اولویتبخشی به همسایگان و کشورهای آسیایی تأکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد هر چند دولت جدید به توسعه روابط با همسایگان و کشورهای آسیایی اولویت داده است اما در عین حال توازن را در سیاست خارجی خود حفظ خواهد کرد.
* پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود
رئیس دستگاه سیاست خارجی همچنین در نشستی با روزنامهنگاران و خبرنگاران ارشد رسانههای آمریکایی و سازمان ملل اظهار داشت: ملاک ما مشاهده رفتار عملی سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی است. ما بر اساس رفتار عملی آقای بایدن تصمیم خواهیم گرفت. وزیر امور خارجه تاکید کرد: این پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود. امیرعبداللهیان به دریافت پیامهای رسانهای و دیپلماتیک متعارض از کاخ سفید اشاره کرد و اظهار داشت: دولت جدید ایران دولتی عملگراست. برای ما بیش از حرف و کلمات، میزان عمل دولتمردان آمریکایی به تعهداتشان اهمیت دارد. این قابل قبول نیست که بایدن از یک سو از مذاکره، توافق و حتی درخواست برای مذاکره دوجانبه با ایران صحبت کند اما از سوی دیگر سیاستهای غلط رئیسجمهور قبلی آمریکا یعنی ترامپ را ادامه دهد. وزیر امور خارجه با اشاره به عدم امکان استفاده ایران از پولها و داراییهای خود در بانکهای ژاپن، کرهجنوبی و برخی کشورها برای خرید داروهای مورد نیاز و واکسن، از تحریمهای آمریکا به عنوان جنایت و تروریسم نام برد. وزیر امور خارجه اظهار داشت: در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و بزودی مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد. رئیس دستگاه دیپلماسی اما تاکید کرد: مذاکرهای را سازنده میدانیم که دارای نتایج ملموس و عملی باشد. امیرعبداللهیان اظهار داشت: انتظار ما این است که دولتمردان آمریکا واقعبینانه به وین بیایند و به جای حرفهای زیبا، اقدامات عملی، مثبت، سازنده و قابل اندازهگیری داشته باشند و تردید نکنند اگر بخواهند به ادبیات و رفتار غیرسازنده گذشته ادامه دهند، جمهوری اسلامی ایران دست بسته نخواهد ماند.
* در جدیت دولت بایدن تردید داریم
وزیر امور خارجه در ادامه رایزنیهای خود در نیویورک در دیدار همتای فرانسوی خود «ژان ایو لودریان» با ابراز تأسف از عدم اقدام جدی و عملی آمریکا و ۳ کشور اروپایی در عمل به تعهدات خود، گفت: در بازگشت به مذاکرات، نتایج عملی و ملموس برای مردم ایران، از اهمیت فوقالعاده برخوردار است. وی با یادآوری اینکه دولت کنونی آمریکا هیچ قدم جدی و عملی برای بازگشت به تعهدات خود برنداشته و برعکس، تحریمهای تازهای نیز علیه ایران اعمال کرده، گفت: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد.
***
آمریکا: از ایران درباره پایبندی کامل به توافق هستهای ضمانت میخواهیم
«جویی هود» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک در مصاحبه با العربیه گفت: «با کشورهای شورای همکاری درباره چالشهایی که با ایران داریم گفتوگو کردهایم. ما در حال حاضر از ایران میخواهیم ضمانتهایی درباره پایبندی کامل به توافق هستهای بدهد و هماکنون بر گزینه دیپلماسی برای تعامل با تهران تمرکز کردهایم». معاون وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «با وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری درباره چالشهای ایران و فعالیتهای بیثبات کنندهاش صحبت کردیم». هود در ادامه این مصاحبه گفت: «به محض اینکه ایرانیها آمادگی خود را اعلام کنند، آماده بازگشت به مذاکرات در وین هستیم و همانطور که بلینکن شفاف کرده، این آمادگی تا ابد نخواهد بود و به همین دلیل از ایرانیها میخواهیم سریعتر اقدام کنند». وی اضافه کرد: «نیازمند برطرف کردن نگرانیهایمان و بسیاری از کشورهای منطقه و جهان درباره فعالیتهای بیثباتکننده ایران هستیم».
ارسال به دوستان
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص):
ارتش دستساز آمریکا در عراق و افغانستان فروپاشید
گروه سیاسی: سرلشکر غلامعلی رشید در مراسم گرامیداشت چهلویکمین سالگرد دفاعمقدس که در ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به دلایل آغاز جنگ تحمیلی و اقدامات انجامشده برای تغییر شرایط گفت: ما فقدان پیمانهای دفاعی- امنیتی با دیگر دولتها و کشورها در دهه ۶۰ را اکنون با پیوند زدن با ملتها و بعضا دولتها و ایجاد قدرتهای منطقهای و قدرتهای اعتقادی و مردمی جبران کردهایم.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) افزود: آزادسازی سرزمینهای اشغالی در سال دوم جنگ تحمیلی و برقراری ثبات سیاسی در کشور حاصل تحولاتی بود که با دفاع مقابل تجاوز در سال اول جنگ شکل گرفته بود و شاکله قدرت دفاعی- تهاجمی نیروهای مسلح را متفاوت با تجربه قبل از انقلاب پایهگذاری کرد که همچنان ادامه دارد. وی گفت: گرامیداشت هفته دفاعمقدس در حقیقت تجلیل از تولد قدرت دفاعی - تهاجمی جدید نیروهای مسلح است. فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) افزود: نگرانی، فشار و بهانهجویی دشمن برای قدرت موشکی ما، شامل موشکهای نقطهزن و دقیق و ناوزن جمهوری اسلامی ایران به این دلیل است که میبیند ایران به صورت مستقل صاحب قدرت موشکی شده است. وی به قدرت موشکی ایران اشاره کرد و گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غرب آسیا تنها قدرتی است که سیاستهای دفاعی خود را مستقل از منافع و قدرتهای بیگانه و سلطهگر تعریف کرده است و در چارچوب اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی و منافع ملت ایران حرکت میکند.
سرلشکر رشید با بیان اینکه نیروهای مسلح پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ذیل تفکر و روش آمریکاییها قرار داشتند، گفت: سالهای اخیر در عراق و افغانستان شاهد زوال و انحطاط این نوع تفکر در شکلدهی ارتشهای این ۲ کشور از سوی قدرتهای استکباری بودیم.
وی افزود: امروز مشاهده میکنیم که با تفکر و روش آمریکاییها نمیتوان جنگید، زیرا ارتش دستساز آمریکا در عراق توسط داعش و ارتش افغانستان در برابر طالبان فروپاشید.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) با تأکید بر اینکه ارتش مستقل از تفکر استکباری، قادر به پاسخگویی به هر نوع و هر سطحی از تهدید است، ادامه داد: روش و تفکر سازماندهی که امروز نیروهای مسلح ما در ارتش و سپاه از آن برخوردارند و همچنین روش آموزش و تجهیز نیروهای نظامی و امنیتی و سیاستگذاری صحیح دفاعی که در مجموعه نیروهای مسلح دیده میشود، امروز قادر به مقابله با تهدید، جنگ و بحران است. سرلشکر رشید گفت: خدا را شکر میکنیم که سیاستهای دفاعی و دکترین ما و روش تفکر فرماندهی ما در حوزههای مختلف آموزشی، تجهیزاتی، تاکتیکی و راهبردی همگی بومی هستند و بخش اعظم این داشتهها برگرفته از تجارب دوران دفاعمقدس است.
وی ادامه داد: آسیبپذیری مردم این سرزمین در برابر تهاجم هوایی و موشکی دشمن در شهرها را که مردم بیدفاع طی آن مورد هجمه قرار میگرفتند، به قدرت موشکی و پدافند هوایی تبدیل کردیم.
سرلشکر رشید به تلاش مذبوحانه دشمن در راستای تضعیف قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: نگرانی، فشار و بهانهتراشی دشمن در حوزه قدرت موشکی ما از جمله «موشکهای نقطهزن، دقیقزن و ناوزن» به این دلیل است که میبیند ایران اسلامی به طور مستقل صاحب قدرت موشکی شده است. فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) ادامه داد: امروز با برخورداری از قدرت دریایی، ضعف در برابر حملات دشمن به نفتکشها و کشتیهای تجاری در ۸ سال دفاعمقدس را به برتری ایران و ضعف تحقیرآمیز دشمن تبدیل کردهایم. وی در ادامه گفت: فقدان پیمانهای دفاعی- امنیتی با دیگر دولتها و کشورها در دهه ۶۰ را اکنون با پیوند زدن با ملتها و بعضا دولتها و ایجاد قدرتهای منطقهای و قدرتهای اعتقادی و مردمی جبران کردهایم.
ارسال به دوستان
اخبار
سرلشکر باقری:
سربازان نقش مؤثری در ایجاد قدرت بازدارندگی دارند
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی ضمن گرامیداشت «روز سرباز»، نوشت: حضور مؤثر جوانان عزیز سرباز موجب ارتقای قدرت دفاعی، امنیتی و انتظامی کشور و ایجاد قدرت بازدارندگی شده است.
در بخشی از پیام سرلشکر محمد باقری آمده است: «خدمت مقدس سربازی همواره تبلور مشارکت جوانان ذکور کشور در ایجاد امنیت پایدار و دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده که در این راستا جوانان سرافراز ایران، با هدف انجام وظیفه ملی و قانونی خود در کنار سایر رزمندگان نیروهای مسلح و بسیج مردمی از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی و جان و مال و ناموس مردم دفاع کرده و با ایثار جان و سلامتی خود، امنیت و آرامش را برای ملت سرافراز کشور به ارمغان آوردند. اوج این ایثار در 8 سال دفاعمقدس است که حدود ۳ میلیون نفر از جوانان در کسوت سربازی دوشادوش سایر رزمندگان پایور و نیروهای مردمی بسیج شجاعانه جنگیدند و با تقدیم حدود ۶۰ هزار شهید و ۱۴۰ هزار جانباز، از اسلام، آرمانهای انقلاب اسلامی و وجب به وجب خاک ایران عزیز دفاع کردند و پس از آن دوران نیز همیشه پشتوانهای قوی برای نیروهای مسلح در تمامی عرصههای مأموریتی بودهاند. در شرایط فعلی کشور نیز که استکبار جهانی و مزدوران منطقهای آنان آرزوی تضعیف نیروهای دفاعی و امنیتی کشور را دارند، حضور مؤثر جوانان عزیز سرباز موجب ارتقای قدرت دفاعی، امنیتی و انتظامی کشور و ایجاد قدرت بازدارندگی شده است که درود خدا و درود ملت ایران بر این جوانان باد».
***
باید با حمایت دیپلماتیک مانع تضییع حقوق ورزشکاران شویم
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: باید با حمایتهای حقوقی و دیپلماتیکی که از ورزشکارانمان در میدانهای بینالمللی به عمل میآوریم مانع تضییع حقوق آنها شویم.
اسماعیل کوثری در گفتوگو با فارس، با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در بحث حمایت حقوقی و دیپلماتیک از ورزشکارانمان در میدانهای بینالمللی گفت: ورزشکاران ما برای کسب مقام قهرمانی و مدال در میادینی همچون المپیک و نیز مسابقات جهانی تلاشها و تمرینات سنگینی داشتهاند اما در قرعهکشیها بعضا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی رودررو میشوند. وی ادامه داد: از آنجا که ما رژیم صهیونیستی را یک رژیم کودککش و نامشروع میدانیم، ورزشکاران ما از رویارویی با ورزشکاران این رژیم در میادین مختلف خودداری میکنند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما نباید بهگونهای اقدام کنیم که ورزشکاران ما به خاطر این رفتار انسانی خود از حقوقشان محروم شوند و باید حمایتهای حقوقی و دیپلماتیک لازم از آنها در سطح بینالمللی داشته باشیم.
کوثری خاطرنشان کرد: فرمایش رهبر معظم انقلاب در بحث حمایت حقوقی و دیپلماتیک از ورزشکاران صرفا محدود به دولت و دستگاههای اجرایی نیست و مجلس هم باید به این موضوع ورود جدی داشته باشد. وی افزود: قطعا مجلس بویژه کمیسیون فرهنگی به بحث حمایت حقوقی و دیپلماتیک از ورزشکاران ورود جدی خواهد داشت و در این زمینه پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد. کوثری در پایان گفت: اگر این موضوع نیاز به مصوبهای دارد، ما در مجلس با جدیت پای کار هستیم و اگر دولت هم در این زمینه لایحه ندهد، ما خودمان در مجلس طرحی را تهیه و به تصویب خواهیم رساند.
***
واردات گازوئیل از ایران باعث سردرگمی آمریکا شد
معاون دبیر کل حزبالله لبنان در مصاحبهای گفت: واردات گازوئیل از ایران باعث سردرگمی آمریکا و عجله آنها برای یافتن راهحلی برای بحران انرژی لبنان شد.
«شیخ نعیم قاسم» در گفتوگو با شبکه خبری المنار درباره واردات مازوت ایران از طریق سوریه به وسیله حزبالله گفت: این اقدام برای نخستینبار مهمترین محاصره علیه لبنان را شکست. وی اضافه کرد: گازوئیل ایران باعث سردرگمی آمریکا و عجله آنها برای یافتن راهحلی برای بحران انرژی لبنان شده است. معاون دبیر کل حزبالله لبنان تاکید کرد: تصمیمی در حزبالله وجود دارد که هرگونه تجاوز اسرائیل به لبنان با واکنش حزبالله مواجه میشود حتی اگر به جنگ منتهی شود. وی ادامه داد: انبارهای تسلیحات حزبالله پر شده و گاهی اوقات مجبور میشویم انبارهای جدید احداث کنیم و ما راههای خود را برای وارد کردن سلاح به لبنان داریم.
***
رسانههای سوئد مدعی شدند
بازداشت یک فرد به اتهام جاسوسی برای ایران
رسانههای سوئد گزارش دادند پلیس سوئد یکی از مدیران سابق سازمان اطلاعات این کشور را به اتهام آنچه جاسوسی برای ایران عنوان شده است، بازداشت کرده است. ادعا میشود فرد بازداشت شده، یک مرد ٤٠ ساله ایرانیالاصل است و در گذشته به عنوان مدیر امنیت غذایی سازمان اطلاعات سوئد فعالیت میکرده است. خبرگزاری رویترز نیز هفته گذشته از بازداشت یک فرد در سوئد به دلیل اتهامات جاسوسی خبر داده و گزارش داده بود وی برای انجام تحقیقات اولیه پلیس در استکهلم دستگیر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|