|
حضور ۳۰ هزار نمازگزار فلسطینی در مسجدالاقصی
منابع فلسطینی از اقامه نماز جمعه در مسجدالاقصی با حضور 30 هزار نمازگزار خبر دادند. منابع فلسطینی اعلام کردند 30 هزار نمازگزار در میان تدابیر شدید امنیتی نظامیان رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی نماز جمعه را اقامه کردند. این منابع به محدودیتهای اعمال شده از سوی نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیها اشاره کردند و اینکه این نظامیان مانع ورود هزاران فلسطینی از کرانه باختری به قدس برای اقامه نماز جمعه شدند.
ارسال به دوستان
روزنامه انگلیسی گاردین: خلع شدن شاهزاده اندرو از عناوین سلطنتی و نظامی خود حداقل بلایی است که میتوانست سر او بیاید
دربار بیآبروها
گروه بینالملل: ۲ سال و نیم پس از مرگ مرموز «جفری اپستین» میلیاردر آمریکایی نزدیک به خانواده سلطنتی بریتانیا، دونالد ترامپ و بیل گیتس، پرونده جرائم او تازه در ابتدای راه قرار دارد و درشتترین شخصیتهای انگلیسی، آمریکایی و اسرائیلی را که او و باند تبهکارش به آنها خدمات جنسی ارائه میدادند، در معرض یک رسوایی بیسابقه قرار داده است به طوری که میتوان آن را بزرگترین رسوایی قرن بیستویکم میلادی در جهان برشمرد.
اپستین «دلال محبت» نزدیک به مراکز قدرت بویژه در ایالات متحده و بریتانیا، سال ۲۰۱۹ به اتهام گرداندن یک شبکه وسیع برای قاچاق جنسی دختران نوجوان دستگیر شد؛ دخترانی زیر سن قانونی که او در قالب قاچاق انسان از نقاط مختلف جهان جمع میکرد و در اختیار قدرتمندان و ثروتمندان قرار میداد. این پرونده باید خیلی زودتر از آن به جریان میافتاد اما افراد صاحب نفوذی که پایشان در آن گیر بود، مدتها مانع گشوده شدن آن در دادگاههای محلی یا فدرال آمریکا میشدند. در نهایت آنچه باعث شد موانع موجود در مقابل پرونده اپستین برداشته شود، شکاف عمیق به وجود آمده میان طبقه حاکم آنگلوساکسون در دوران ریاستجمهوری ترامپ بود، آن هم در حالی که شاخصترین همدستان جنایات جنسی و قاچاق انسان باند اپستین خود رئیسجمهور وقت و برخی متحدان سیاسی او در ۲ سوی اقیانوس اطلس بودند. موج افشاگری تعرض جنسی به زنان یا «من هم» (Me Too) که یکی از حربههای سیاسی دموکراتها برای به چالش کشیدن جمهوریخواهان در راس قدرت بود نیز فضای رسانهای و اجتماعی لازم برای گشوده شدن پرونده اپستین را فراهم آورد. با این حال، مرگ مرموز این کارچاقکن یهودی در آگوست 2019 در زندان متروپولیتن در منهتن نیویورک که به خودکشی تعبیر شد و همان زمان خیلیها جسد به دار آویخته شده او در سلول زندان را نتیجه دستور محرمانه ترامپ به «افبیآی» میدانستند، مدتی در رسیدگی به اتهامات اپستین و یکی از مهمترین اعضای باندش یعنی «گیلین مکسول» وقفه ایجاد کرد. حال به نظر میرسد وحشت دموکراتها از بازگشت قدرتمندانه ترامپ به انتخابات 2024 همراه با افول جو بایدن، رئیسجمهور سالخورده آلزایمری، باعث شده رسیدگی به پرونده مزبور در منطقه قضایی نیویورک که به طور سنتی تحت نفوذ دموکراتهاست، سرعت بگیرد.
قاضی «لوئیس کاپلان» از دادگاه ناحیهای فدرال در جنوب نیویورک، از مدتی پیش به دنبال شکایت اختصاصی خانم ویرجینیا جوفری (رابرتس)، شاهزاده اندرو، سومین فرزند و دومین پسر ملکه انگلیس را نخست به عنوان مطلع و سپس به عنوان متهم فراخواند و با این کار عملا خطوط قرمز پیشین در عرصه سیاست حاکمیت آنگلوساکسونها را شکست.
پرونده ابتدا با احضار گیلین مکسول، کارچاقکن زن جزو حلقه خصوصی شاهزاده اندرو آغاز شد.
در این دادگاه نقش این زن که با ترفندهای مختلف و عموما با وعده مدل شدن، دختران نوجوان و حتی گاه دچار مشکلات ذهنی را به جفری اپستین معرفی میکرده، دستکم در یک مورد ثابت شد و آن در رابطه با شکایت ویرجینیا جوفری 38 ساله، فعال آمریکایی- استرالیایی جنبش افشاگری زنان و پیگیرترین قربانی جنسی شاهزاده انگلیسی بود. او که سال 2001 در 17 سالگی پیش از رسیدن به سن قانونی (18 سال) با واسطهگری شبکه اپستین (و شخص گیلین مکسول) به دام پسر ملکه افتاده بود، سالها زیر سایه تهدید و ارعاب باند قدرت و ثروت در آمریکا و انگلیس، شکایت خود را از اندرو دنبال کرد تا اینکه سرانجام با بهرهبرداری از فضای به وجود آمده در نتیجه شکاف سیاسی در ینگه دنیا به نتیجه رسید.
* شکست مفتضحانه خاندان سلطنتی انگلیس
وکلای ارشد خانواده سلطنتی چندین هفته با صرف هزینههای چند میلیون دلاری تلاش کردند در 2 دعوای حقوقی موازی هم جلوی گشوده شدن پرونده قضایی برای شاهزاده اندرو در دادگاه منهتن نیویورک را بگیرند و هم از اثبات اتهامات گیلین مکسول، محرم اسرار او جلوگیری کنند، چون در این صورت دادگاه به دنبال اسناد همدستی این خانم با اشرافزاده انگلیسی و به عبارت دیگر مصادیق جرائم جنسی میرفت. به شکلی مفتضحانه خانواده سلطنتی انگلیس در هر دوی این دعواها شکست خورد تا حالا یکی از شاخصترین اعضایش را در زمره یکی از اصلیترین متهمان بزرگترین رسوایی اخلاقی قرن جدید ببیند.
این باعث شد خاندان ویندسور با همان روشهای روباهصفتانه همیشگی برای آرام کردن موقت خشم عمومی به ابراز برائت از عضو رسوا شده بپردازد.
کاخ باکینگهام در بیانیهای اعلام کرد تمام عناوین سلطنتی و نظامی شاهزاده اندرو، فرزند سوم ملکه الیزابت دوم، از او سلب شده است.
با این حال بعید است ملکه در آخرین روزهای زندگیاش به این راحتی پشت پسر فاسد خود را خالی کند، همانطور که در ماجرای پرونده حلقه کودکآزاری سلطنتی جیمی سویل، هیچگاه اجازه نداد دادگاهی در بریتانیا شواهد جدی مربوط به دخالت شوهرش فیلیپ در این فساد گسترده را بررسی کند. روزنامه گاردین در این رابطه مینویسد خلع شدن اندرو از عناوین سلطنتی و نظامی خود، حداقل بلایی است که میتوانست سر او بیاید.
به گزارش این روزنامه انگلیسی، تیم حقوقی خاندان سلطنتی در دادگاه نیویورک، مادر تمام نبردها را در پیش دارد. خانم جوفری رابرتس پس از نخستین شکایت خود از جفری اپستین به عنوان کسی که او را به مسلخ دوک یورک فرستاده است، سال ۲۰۰۹ به توافق حقوقی رسید و با گرفتن غرامت پذیرفت نباید هیچ متهم بالقوه دیگری را در ارتباط با این پرونده تحت پیگرد قرار دهد. با این حال او با پیگیریهای خود این بار پای فاسق گردن کلفت خود را به دادگاه کشیده است.
در نخستین جلسه دادگاه که به صورت مجازی برگزار شد، تیم وکالت سلطنتی دوک یورک را یکی از همان متهمان بالقوه خواند که طبق توافق شکایت از او باید رد شود ولی قاضی کاپلان تشخیص داده پرونده شکایت غیرکیفری علیه شاهزاده ۶۱ ساله انگلیسی را بگشاید.
در واقع نفس محاکمه برای اندرو و خانواده سلطنتی فاجعه خواهد بود. این شامل بازجوییهای طولانی، سپردهگذاری از جمله احتمالا از سوی همسر و دخترانش و درخواست برای شواهد از کسانی مانند افسران حفاظت او در شبی که ویرجینیا ادعای هتک حرمت توسط شاهزاده اندرو را میکند میشود.
به نوشته گاردین، حکم دادگاه هر چه باشد، چهره اندرو برای همیشه نابود شده است.
* اپستین حامی مالی و دوست دونالد ترامپ
رئیسجمهور پیشین آمریکا و رهبر فعلی حزب جمهوریخواه، شاخصترین چهره آمریکایی نزدیک به اپستین است. در واقع ارتباط این ۲ انکارناشدنی است، چرا که تا پیش از ورود دونالد ترامپ به کارزار انتخاباتی 2016 هر ۲ نفر بیپرده به دوستی و همراهی یکدیگر افتخار میکردند و فیلمها و اسناد زیادی از ارتباطات و همراهی این ۲ در محافل بدنام وجود دارد. علاوه بر این اپستین یکی از حامیان مالی رسمی نخستین کارزار انتخاباتی ترامپ بود. اسرار ارتباطات کثیف ترامپ و اپستین بسیار پیشتر از این و قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید از پرده بیرون افتاده بود؛ زمانی که آرایشگر معروف هنرمندان آمریکایی، به افشاگری علیه تاجر نیویورکی در روزنامهها دست زد. جیل هارث، در گفتوگویی که سال 2016 در روزنامه دیلیمیل منتشر شد، گفته بود: «ترامپ و اپستین ۲ دوست بسیار صمیمی بودند اما ترامپ در حال حاضر این واقعیت را انکار میکند، زیرا اپستین اکنون به عنوان یک پدوفیل (بیمار روانی که میل جنسی به کودکان دارد) شناخته میشود و ترامپ نمیخواهد با چنین چیزی از او یاد شود. برای ترامپ و اپستین مانند یک بازی بود که ببینند کدام یک از دختران را میتوانند اغوا کنند. آنها رقابت شدیدی با یکدیگر داشتند. آنها مانند ۲ سگ شکاری با یکدیگر رقابت میکردند». البته این تنها بحث فساد اخلاقی ترامپ نیست که رسوا شده است. به عنوان مثال استورمی دنیلز، بازیگر زن فیلمهای مستهجن برای آنکه رابطه غیراخلاقیاش با ترامپ را فاش نکند، پیش از آغاز رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا از او حقالسکوت گرفته بود.
* اپستین حامی دانشگاه هاروارد
پایگاه اینتلیجنسر تنها چند هفته پس از مرگ اپستین فاش کرد روابط او با دانشگاه هاروارد بسیار فراتر از چیزی است که در گذشته مشخص شده بود. بر این اساس از سال 2008 این مجرم جنسی، 2/9 میلیون دلار به این دانشگاه معتبر در ماساچوست که بسیاری از نخبگان آمریکایی از آن فارغالتحصیل شدهاند، کمک مالی کرده است.
* دیدار بیل کلینتون با اپستین
از جمله افرادی که درباره ارتباطش با اپستین سخن به میان آمده، بیل کلینتون، رئیسجمهور اسبق آمریکا و همسر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه دولت اوباما و نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری 2016 است. در مستندی که نتفلیکس منتشر کرده به نقل از ۲ منبع به دیدارهای کلینتون و این دلال جنسی بدنام اشاره شده است.
* ردپاهایی در فرانسه
اپستین جولای (تیرماه) ۲۰۱۹ به اتهام گرداندن یک شبکه وسیع جنسی دختران نوجوان، پس از بازگشت از فرانسه در فرودگاه تتربوروی آمریکا دستگیر شد. در همان زمان «مارلن شیاپا» وزیر برابری مردان و زنان و «آدریَن تکه» وزیر رفاه کودکان فرانسه در بیانیهای مشترک خواستار آغاز تحقیقات درباره ارتباط فعالیتهای قاچاق جنسی این میلیاردر آمریکایی شدند. آنها از وجود ارتباط مالی بین این شبکه بردگی جنسی در آمریکا با فرانسه خبر دادند. با این حال این درخواست با مخالفت «نیکول بلوبه» وزیر دادگستری دولت مکرون مواجه شد. به احتمال زیاد حالا با توجه به رسوایی چهرههایی مثل شاهزاده انگلیسی باید منتظر افشای نقش دولتمردان و ثروتمندان فرانسوی در این پرونده نیز باشیم.
* راز طلاق بیل گیتس
سال گذشته پس از آنکه بیل گیتس، بنیانگذار مایکرو سافت غول نرمافزاری جهان و همسر و شریکش ملیندا تصمیم خود را به جدایی پس از ۲۷ سال زندگی مشترک اعلام کردند، کنکاشهای زیادی درباره دلیل اصلی این جدایی صورت گرفت. در نهایت مشخص شد ملیندا پس از یافتن شواهدی از فساد جنسی شوهرش درخواست طلاق کرده است. روزنامه والاستریت ژورنال بخش کوچکی از زندگی پنهان این بت دنیای مدرن را افشا کرده و مینویسد «ارتباط بیل گیتس با اپستین موجب آشفتگی ملیندا شده و به نظر میرسد یکی از دلایل جدایی او از بیل همین موضوع باشد».
* مافیای سلطنتی کودکآزاری انگلیس
این مافیای مخوف که بویژه پیرامون خاندان سلطنتی انگلیس و محافل ماسونی آنگلوساکسون شکل گرفته و به تجاوز و آزار جنسی کودکان و نوجوانان پسر و دختر در مراسمی شبیه آیین شیطانپرستی میپردازد، از یک دهه پیش در رسانهها فاش شد. در ابتدا نام جیمی سویل، مجری مشهور بیبیسی و دوست نزدیک شاهزاده فیلیپ شوهر ملکه و شاهزاده چارلز پسر ارشد او بر سر زبانها افتاد و بعد پای چهرههای متعدد سیاسی و رسانهای دیگر از جمله نخستوزیر انگلیس در دهه 1970 و چندین مجری دیگر بیبیسی به میان آمد. حال با مشخص شدن فساد پسر دوم ملکه در ارتباط با جنایت کودکآزاری و بهرهکشی جنسی از دختران کمسن و سال، همه نگاهها دوباره به کاخ باکینگهام و خاندان ویندسور دوخته شده است.
* ارتباط شرمآور اسرائیلی
اپستین به عنوان یک کارچاقکن بانفوذ یهودی، با شخصیتهای سیاسی مهمی در ارتباط بود، از جمله ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی. پس از آنکه روزنامه دیلیمیل عکسی از باراک را در حال ورود به خانه اپستین در ژانویه ۲۰۱۶ منتشر کرد، این جنایتکار جنگی اسرائیلی مرتبط کردن نامش با این امر را شرمآور نامید، با این حال اعلام کرد به شراکتهای متعدد خود با اپستین پایان داد. در نهایت ابعاد این رسوایی به بازنشستگی سیاسی باراک انجامید.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آزمایش یک موشک جدید؛ پاسخ کرهشمالی به تحریمهای آمریکا
کرهشمالی در واکنش به تحریمهای جدید موشکی آمریکا اقدام به پرتاب یک موشک دیگر کرد. به گزارش رویترز، کرهشمالی ظاهرا دیروز اقدام به آزمایش یک موشک کرده که سومین آزمایش در ۲ هفته اخیر به شمار میرود. این آزمایش چند ساعت پس از انتقاد از تحریمهای جدید آمریکا در واکنش به پرتابهای قبلی انجام شد. ستاد مشترک ارتش کرهشمالی بدون اشاره به جزئیات خاصی، از آزمایش یک پرتابه ناشناش توسط کرهشمالی خبر داد. گارد ساحلی ژاپن نیز اعلام کرد موشک پرتاب شده میتواند یک موشک بالستیک باشد. این سومین آزمایش موشکی کرهشمالی از آغاز سال جدید میلادی به شمار میرود. به گزارش رسانههای دولتی کرهشمالی، ۲ موشک قبلی از نوع فراصوت بوده که قابلیت دستیابی به سرعت بالا و تغییر مسیر پس از پرتاب را دارند. پس از آزمایشهای موشکی اخیر کرهشمالی، دولت بایدن تصمیم گرفت نخستین تحریمها علیه برنامه تسلیحاتی پیونگیانگ را اعمال کند. تحریمهای دولت بایدن 6 تبعه کرهشمالی، یک فرد روس و یک شرکت روسی را هدف قرار داد.
واشنگتن این افراد و شرکت روسی را مسؤول تامین قطعات لازم برای برنامههای تسلیحاتی کرهشمالی اعلام کرده و گفته این قطعات از چین و روسیه تامین شده است. خزانهداری آمریکا اعلام کرده این تحریمها با هدف جلوگیری از پیشرفت برنامههای تسلیحاتی کرهشمالی و بیاثر کردن تلاشهای این کشور برای توسعه فناوریهای اشاعه تسلیحات اعمال و اجرا شده است.
***
4 انفجار در مناطق تحت اشغال ترکیه در شمال سوریه
مناطق تحت اشغال ارتش ترکیه و تروریستهای همسو در شمال استان حلب و الحسکه سوریه روز پنجشنبه شاهد ۴ انفجار بود که تلفات جانی در پی داشت. به نوشته وبگاه عنب بلدی، انفجار اول در یک ایستگاه اتوبوس شهر «الباب» در شرق حلب رخ داد که یک کشته و یک زخمی بر جا گذاشت؛ دلیل انفجار یک عامل انتحاری بود.
در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در شهر «اعزاز» در شمال حلب نیز ۲ نفر زخمی شدند. این انفجار در منطقه «الصیانه» در شمال این شهر رخ داد. گفته میشود بمبی کوچک به بدنه یک خودرو چسبانده شده بود. انفجار سوم نیز در شهر «عفرین» در شمال حلب به وقوع پیوست که دلیل آن نیز عامل انتحاری بود.
به گفته عناصر وابسته به ترکیه، در این انفجار یک نفر کشته شد. در شهر «رأس العین» در استان الحسکه در شمال شرق سوریه نیز شب گذشته یک بمب منفجر شد که هنوز آماری از تلفات احتمالی آن در دست نیست.
مناطق تحت اشغال تروریستهای موسوم به «ارتش ملی سوریه» که مورد حمایت ترکیه قرار دارند، به طور روزانه و هفتگی شاهد انفجارهای مختلف است که عموما نیز منابع همسو با آنکارا، این انفجارها را به شبهنظامیان کرد منتسب میکنند.
ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ به بهانه مقابله با قدرتگیری شبهنظامیان کرد، حضور نظامی خود را در شمال و شمال شرق سوریه گسترش داده است؛ شبهنظامیانی که به گفته مقامات آنکارا با عناصر «پکک» ارتباط عمیقی دارند.
***
رئیسجمهور چین در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی خواهد کرد
رئیسجمهور چین به صورت مجازی در مجمع جهانی اقتصاد که هفته آتی برگزار میشود، شرکت خواهد کرد. خبرگزاری «سیجیتیان» چین به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور دیروز اعلام کرد شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور 17 ژانویه (27 دی) از پکن به صورت مجازی در مجمع جهانی اقتصاد شرکت و در این مراسم سخنرانی خواهد کرد. این سومین سخنرانی رئیسجمهور چین در این مجمع خواهد بود. ژانویه 2021 شی جینپینگ در سخنرانی خود بر مساله چندجانبهگرایی تاکید کرد. وی در نشست داووس در 2017 نیز بر ترویج جهانیسازی اقتصاد تاکید داشت و در سخنرانی خود نسبت به سیاست درهای بسته هشدار داده بود. مجمع مجازی 2022 داووس 17 تا 21 ژانویه برگزار خواهد شد و سران کشورها روی چالشهای پیش روی جهان امروز و نحوه رسیدگی به آنها به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
***
معارض عربستانی مدعی ترور نافرجام «محمد بنسلمان» شد
حساب توئیتری «رجل دوله» در یک افشاگری از تلاش برای ترور «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی خبر داد. وی مدعی شد پس از این ترور نافرجام، ولیعهد سعودی به سرعت به یک مکان امن در جزیره «جبل حسان» در دریای سرخ منتقل شده و تا زمانی که تحقیقات تکمیل شود، تحت تدابیر شدید امنیتی قرار داشته است. افشاگر سعودی که خود را مشاور امنیتی سابق نامیده، همچنین نوشته است پیش از این ترور نافرجام، دهها تن از افسران وزارت کشور عربستان به شکلی که رسانهها بویی از آن نبرند، بازداشت و روانه زندان شده بودند. وزارت کشور عربستان که سالها تحت کنترل «محمد بننایف» عموزاده بنسلمان بود، بارها شاهد پاکسازی و بازداشتهای گسترده بوده است. خود محمد بننایف نیز پنجم مارس ۲۰۲۰ به همراه «احمد بنعبدالعزیز» ۲ رقیب اصلی بنسلمان برای تخت پادشاهی روانه زندان شدند. مرداد ماه گذشته نیز وبسایت سعودیلیکس افشا کرد بالغ بر ۲۰۰ تن از افسران وزارت کشور عربستان به دلیل وفاداری به محمد بننایف بازداشت شدهاند.
ارسال به دوستان
دادگاه فدرال عراق در حکمی فعالیت هیأت رئیسه پارلمان را تعلیق کرد
تعلیق «الحلبوسی»
دادگاه فدرال عراق در یک بیانیه رسمی به تشریح دستور صادره از سوی این دادگاه مبنی بر تعلیق فعالیت هیاترئیسه مجلس و ارتباط و تاثیر آن بر فرآیند انتخاب رئیسجمهور این کشور پرداخت. دادگاه فدرال عراق اعلام کرد دستور توقف فعالیت هیاترئیسه مجلس ارتباطی با مهلتهای قانونی تعیین شده برای انتخاب رئیسجمهور و اقدامات بعدی درباره تشکیل دولت جدید عراق ندارد. در بیانیه رسمی دادگاه فدرال عراق که خبرگزاری رسمی عراق آن را منتشر کرده، تأکید شده که دستور صادره از این دادگاه در تاریخ 13 ژانویه در پی شکایت درباره صحت آنچه در جلسه اول مجلس نمایندگان و انتخاب رئیس و نایبان رئیس مجلس، تأثیری بر مهلتهای قانونی تعیینشده برای انتخاب رئیسجمهور و اقدامات مترتب بر آن درباره معرفی فراکسیون اکثریت و انتخاب نخستوزیر و تشکیل دولت نخواهد داشت. دادگاه فدرال تأکید کرده که همه این مهلتها در قانون اساسی تعیین شده و فقط در صورتی نادیده گرفته خواهد شد که دادگاه فدرال حکم نهایی درباره ابطال آنچه در جلسه اول مجلس گذشته را صادر کند. این بیانیه افزوده که تاکنون دادگاه فدرال چنین حکمی صادر نکرده و بزودی در جلسهای با حضور شاکی و مدعی، به این مساله رسیدگی خواهد کرد. دادگاه عالی فدرال عراق روز پنجشنبه با صدور حکمی به تعلیق فعالیت هیاترئیسه جدید پارلمان به طور موقت رأی داد. این حکم در پی اقامه دعوی از سوی «باسم الخشان» نماینده پارلمان عراق صادر شده است. در همین حال باسم الخشان، نماینده پارلمان عراق در گفتوگو با «الفراتنیوز» اعلام کرد حکم دادگاه فدرال، تمام اقدامات انجام شده در جلسه اول دوره جدید پارلمان را به حالت تعلیق درمیآورد. وی خاطرنشان کرد که همه تصمیمات گرفته شده در جلسه اول پارلمان از جمله ثبت فراکسیون اکثریت به موجب این حکم تا زمان بررسی پروندههای ارائه شده به دادگاه فدرال، معلق تلقی میشوند. وی همچنین تاکید کرد جلسه چند روز آینده پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور هم تشکیل نخواهد شد.
در جریان جلسه انتخاب رئیس پارلمان جدید عراق و ۲ معاون وی که یکشنبه گذشته برگزار شد، درگیریهای لفظی میان نمایندگان چارچوب هماهنگی و سایر نمایندگان جریان صدر شکل گرفت که با وخامت حال «محمود المشهدانی» رئیس سِنی جلسه و انتقال او به بیمارستان همراه بود. مدیریت نخستین جلسه پارلمان جدید که برای انتخاب رئیس پارلمان و ۲ معاون وی تشکیل میشود بر عهده مسنترین عضو پارلمان است اما در نشست روز یکشنبه پس از وخامت حال المشهدانی، «خالد الدراجـی» جایگزین سوم برای ریاست سنی پارلمان، ریاست باقی جلسه را بر عهده گرفت. محمد الحلبوسی روز یکشنبه با کسب ۲۰۰ رأی در مقابل ۱۴ رأی محمود المشهدانی، رقیب خود، به ریاست پارلمان عراق رسید. به دنبال این انتخاب، چارچوب هماهنگی اعلام کرد نتایج جلسه را قبول ندارد و به دادگاه عالی فدرال شکایت میکند. این نخستین جلسه پارلمان عراق از زمان تصویب نتایج انتخابات توسط دادگاه فدرال عراق بود که ۱۰ اکتبر برگزار شد و در آن جریان صدر با کسب ۷۳ کرسی در جایگاه اول قرار گرفت.
* واکنش مقتدا صدر به تعلیق فعالیت هیأترئیسه پارلمان عراق توسط دادگاه فدرال
رهبر جریان صدر عراق در سخنانی نسبت به تعلیق موقت فعالیت هیاترئیسه منتخب پارلمان تا زمان رسیدگی به شکایت ارائه شده درباره عدم مشروعیت جلسه نخست پارلمان واکنش نشان داد. سایت شبکه سومریه نیوز نوشت مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق با انتشار پیامی در صفحه اختصاصی خود در توئیتر نوشت: اگر تصمیم دادگاه عالی فدرال بدون اعمال فشار از سوی طرفهای مختلف بوده باشد، این نخستین گام برای تشکیل اپوزیسیون در پارلمان و عدم توسل به خشونت در مقابل تشکیل دولت اکثریت ملی است. وی ابراز امیدواری کرد که این اپوزیسیون برای خدمت به منافع عمومی فعالیت کند و زمانبندی مندرج در قانون اساسی و همچنین نیاز ملت عراق و تمایل آنها به تسریع در روند تشکیل دولت را مدنظر قرار دهد تا این دولت به وظایف امنیتی، اقتصادی، خدمترسانی و مجازات فاسدان عمل کند، نه اینکه مانع تشکیل دولت در راستای به دست آوردن غنیمتهای سیاسی شود. رهبر جریان صدر عراق همچنین خاطرنشان کرد منافع ملت فراتر و ارزشمندتر از منافع حزبی، فرقهای و سیاسی است. وی ادامه داد: همانگونه که ما به اخلاقیات دولت اکثریت ملی پایبند هستیم، خواستار آن هستیم که اپوزیسیون نیز ملی باشد.
***
واکنش مقامات عراق به حمله راکتی به سفارت آمریکا
مقامات عراقی در سخنانی نسبت به حمله راکتی پنجشنبهشب به منطقه سبز بغداد و سفارت آمریکا در این منطقه واکنش نشان دادند و انجام چنین اقداماتی را با توجه به شرایط فعلی این کشور غیرقابل قبول خواندند. به گزارش روسیا الیوم، «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهلالحق عراق با انتشار توئیتی نوشت: هدف قرار دادن منطقه سبز در این برهه و به همان شگرد قدیمی، تلاشی برای بر هم زدن معادلات است. وی در این باره گفت: گروههای مقاومت تصمیم گرفتهاند در زمان فعلی سفارت آمریکا را هدف قرار ندهند. «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح عراق نیز به حملات اخیر به منطقه الخضرای بغداد و مقرهای احزاب سیاسی در بغداد واکنش نشان داد. وی افزود: ما به شدت حملات اخیر به منطقه الخضراء و مقرهای احزاب سیاسی را محکوم می کنیم. العامری گفت: این اقدامات غیرقابل توجیه است و نهادهای امنیتی باید به وظایف خود در کنترل امنیت و حمایت از شهروندان و اموال آنها عمل کنند. «برهم صالح» رئیسجمهوری عراق نیز در این باره گفت: هدف قرار دادن اماکن دیپلماتیک و در معرض خطر قرار دادن غیرنظامیان، اقدامی تروریستی و جنایتکارانه است. وی افزود: حمله به اماکن دیپلماتیک به منزله هدف قرار دادن منافع عراق و وجهه بینالمللی آن است. «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر عراق نیز در توئیتی نسبت به این حمله واکنش نشان داد. وی در این باره تأکید کرد: گروهی مدعی مقاومت و هدف قرار دادن سفارت آمریکا هستند اما این در حالی است که غیرنظامیان و زنان و کودکان را مجروح کردهاند. صدر گفت: آنها این اقدام را انجام میدهند تا خروج آمریکاییها از کشور را به تأخیر بیندازند و توجیهی برای استفاده از سلاح داشته باشند. «عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در توئیتی هدف قرار دادن منطقه سبز بغداد و به خطر انداختن جان غیرنظامیان و اموال آنها را اقدامی غیرقابل قبول خواند و آن را محکوم کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|