|
درخواست ضدایرانی قانونگذاران آمریکایی از تروئیکای اروپا
گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامهای به رهبران ۳ کشور اروپایی عضو توافق هستهای، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران در زمینه اجرای تعهدات برجامی، از آنها خواستند مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کنند. وبگاه یهودی جوییش اینسایدر در گزارشی نوشت 35 قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای به رهبران کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپا)، ۳ عضو اروپایی برجام، از آنها خواستند مکانیسم ماشه را ذیل برجام علیه ایران فعال کنند.
ارسال به دوستان
گزارشهای واشنگتنپست و نیویورکتایمز از فاصله گرفتن تدریجی حاکمان ریاض از واشنگتن
عربستان اقتصاد آمریکا را تهدید میکند؟
بر اساس یک سند محرمانه، ولیعهد سعودی گفته است دیگر با دولت جو بایدن معامله نخواهد کرد
گروه بینالملل: منابع آمریکایی ابعاد جدیدی از فاصله گرفتن ریاض از واشنگتن و دست رد دولت سعودی به درخواستهای دولت بایدن را منتشر کردند. گزارش یک روزنامه آمریکایی از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به عربستان حاکی است درخواستهای دولت «جو بایدن» برای فاصله گرفتن کشورهای عربی از چین و روسیه با پاسخ منفی این کشور روبهرو شده است.
روزنامه نیویورکتایمز نوشت: سفر آنتونی بلینکن آشکارترین تلاش دولت کنونی آمریکا برای کنار گذاشتن خصومتهایی است که جو بایدن پاییز سال گذشته به «محمد بنسلمان» و حکومت او ابراز کرد.
تنشها در روابط عربستان سعودی و آمریکا زمانی اوج گرفت که مقامهای سعودی بهرغم انتظار کاخ سفید که تصور میکرد با ریاض بر سر افزایش تولید نفت توافق کرده، تصمیم گرفتند تولید این محصول را کاهش دهند.
نیویورکتایمز به نقل از تحلیلگران و منابع آشنا به رایزنیهای انجامشده در داخل دولت بایدن نوشت: اما از آن زمان به بعد، بایدن و دستیاران ارشد او این واقعیت سخت فضای ژئوپولیتیک را درک کردهاند؛ اینکه واشنگتن نمیتواند همزمان با قصدش برای رقابت با چین و روسیه، در سراسر جهان شرکای قدرتمندش را منزوی کند.
طبق نوشته نیویورکتایمز، بنسلمان و دستیاران او به صراحت گفتهاند مجبور نیستند در منازعات قدرت در جهان از یکی از طرفهای مناقشه جانبداری کنند و آمادهاند مزایای حفظ روابط قدرتمند با هر یک از آنها را در نظر بگیرند.
این روزنامه نوشته است: «در واقع مقامهای عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب خلیجفارس میگویند آنها انتخاب دو گزینهای را که احساس میکنند مقامهای آمریکا و اروپا از زمان حمله روسیه به اوکراین پیش روی آنها گذاشته شده قبول ندارند».
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در کنفرانس خبری مشترک با بلینکن گفت: «چین بزرگترین شریک تجاری ما است، بنابراین طبیعتا تعامل و اشتراکات زیادی با پکن خواهیم داشت».
وی اضافه کرد: «این همکاری احتمالا به دلیل افزایش تاثیر اقتصادی چین در منطقه و فراسوی آن با ادامه رشد اقتصادی این کشور رو به رشد خواهد بود اما ما هنوز یک مشارکت امنیتی قوی با ایالات متحده داریم که این مشارکت امنیتی تقریبا هر روز جان دوبارهای میگیرد».
بن فرحان همچنین گفت: «تمایل ندارم این را بازی حاصل جمع صفر بدانم. فکر میکنم همه ما قادر باشیم شراکتها و تعاملهای چندجانبهای داشته باشیم».
از جمله نشانههای این رویکرد عربستان که نیویورکتایمز به آن اشاره کرده تعاملات عربستان سعودی با دیگر کشورهایی است که آمریکا رویکرد خصمانهای در برابر آنها در پیش گرفته است.
نیویورکتایمز نوشت: تنها چند روز قبل از ورود بلینکن به عربستان، ولیعهد عربستان سعودی از نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا که ایالات متحده او را یک «حاکم شرور» توصیف کرده در جده استقبال کرد.
همچنین سهشنبه گذشته ایران سفارت خود در ریاض را در نتیجه توافقی بین ۲ کشور که چین در ماه مارس به آن کمک کرد، بازگشایی کرد و هفته آینده، وزارت سرمایهگذاری عربستان سعودی قصد دارد میزبان یک نشست بزرگ از تجار عرب و چین باشد.
با این حال منابع مطلع به نیویورکتایمز میگویند اقدام جرأتمندانه بنسلمان در برقراری رابطه با چین در ماههای اخیر بوده که بیش از هر عامل دیگری نگاهها را در دوران دولت بایدن نسبت به عربستان سعودی عوض کرده است.
نیویورکتایمز نوشت: مقامهای دولت بایدن به دقت پذیرایی گرم بنسلمان از شیجینپینگ، رئیسجمهور چین در ماه دسامبر را رصد میکردند. این استقبال تنها چند هفته بعد از حمله شدید بایدن به بنسلمان انجام میشد؛ در ضمن با آنکه دستیاران بایدن میگویند از آشتی دیپلماتیک میان ایران و عربستان سعودی استقبال میکنند اما این موضوع را که با تعامل و وساطت چین انجام شده، نشانه نقش فعالتر پکن در منطقه ارزیابی میکنند.
در همین حال واشنگتنپست هم فاش کرد محمد بنسلمان در بحبوحه اختلافات نفتی، آمریکا را به «درد بزرگ اقتصادی» تهدید کرد. این روزنامه نوشت: محمد بنسلمان ولیعهد سعودی، واشنگتن را تهدید کرد زیرا قصد داشت ریاض را به خاطر تصمیم کاهش تولید نفت مجازات کند.
این روزنامه توضیح داد: طبق یک سند محرمانه اطلاعاتی آمریکا، پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهوری این کشور پاییز گذشته متعهد شد به دلیل تصمیم عربستان برای کاهش تولید نفت در بحبوحه افزایش بهای انرژی و نزدیک شدن سریع به انتخابات در آمریکا «عواقبی» را به عربستان سعودی تحمیل کند، محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان به طور خاص تهدید کرد روابط بین ۲ کشور را قطع خواهد کرد و از این کشور انتقام اقتصادی خواهد گرفت.
در ملأ عام، دولت عربستان مودبانه از اقدامات خود از طریق بیانیههای دیپلماتیک دفاع کرده است اما در خلوت، ولیعهد تهدید کرده که روابط چند دههای بین ایالات متحده و عربستان را تغییر میدهد و در صورت مقابله با کاهش تولید نفت، هزینههای اقتصادی قابل توجهی را بر واشنگتن تحمیل میکند.
بر اساس این سند محرمانه، ولیعهد سعودی با اشاره به اینکه «دیگر با دولت آمریکا معامله نخواهد کرد»، قول «عواقب اقتصادی قابل توجهی برای واشنگتن» را داد.
این سند محرمانه توضیح داد که مشخص نیست تهدید ولیعهد سعودی مستقیما با مقامات آمریکایی مطرح شده یا از طریق استراق سمع الکترونیکی بوده است اما در هر حال این موضوع تنش در قلب یک رابطه طولانیمدت مبتنی بر نفت در ازای امنیت را آشکار کرد. یک منبع در شورای امنیت ملی آمریکا گفت از چنین تهدیدهایی از سوی عربستان بیاطلاع است. به نوشته این روزنامه، این سند اطلاعاتی آمریکا در پلتفرم دیسکورد به عنوان بخشی از نشت گسترده مسائل بسیار حساس امنیت ملی منتشر شده است.
***
وزیر خارجه سوریه امروز به عربستان میرود
فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه امروز شنبه به عربستان خواهد رفت که سومین سفر وی طی ۳ ماه اخیر به این کشور به شمار میرود. اولین سفر وزیر خارجه سوریه به عربستان 23 فروردینماه پس از گذشت 12 سال از قطعی روابط انجام شد. سفر فیصل المقداد به پادشاهی عربستان سعودی به دعوت فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی انجام شده بود. همچنین وزیر خارجه سوریه 27 اردیبهشتماه پس از گذشت بیش از یک دهه به عنوان نخستین وزیر سوری در نشست اتحادیه عرب شرکت و با برخی از همتایان عرب خود دیدار کرد. فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه در حاشیه نشستهای مقدماتی نشست سران اتحادیه عرب در جده عربستان سعودی با «نبیل عمار» وزیر خارجه تونس، «بدر بن حمد البوسعیدی» همتای عمانی «عبدالله بو حبیب» وزیر خارجه لبنان و عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات دیدار کرد. زلزله مرگبار سوریه و لزوم کمکرسانی به زلزلهزدگان این کشور باعث شد روند احیای روابط بین دمشق و سایر پایتختهای عربی تسریع یابد. کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی این حادثه را فرصتی برای عادیسازی دیدند و وزیر خارجه سعودی راهی دمشق شد.
به دنبال این سفر، عربستان سعودی رسما از بشار اسد، رئیسجمهور سوریه برای شرکت در نشست سران عرب دعوت کرد. وزیران خارجه کشورهای عربی در نشستی در قاهره رسما به تحریم و قطع رابطه با سوریه پایان دادند و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب را اعلام کردند. اتحادیه عرب آبان سال 90 (2011) دولت سوریه را به سرکوب مخالفان متهم و با هدف حمایت از مخالفان، عضویت این کشور را در این اتحادیه لغو کرد. این اتحادیه قصد داشت در گام بعدی کرسی سوریه را به مخالفان واگذار کند.
ارسال به دوستان
واشنگتن در دهه پیش رو برای تقویت و نوسازی زرادخانه اتمی خود 634 میلیارد دلار هزینه میکند
اوج جنون هستهای آمریکا با بهانه توانمندی چین و کرهشمالی
نزدیک به یک دهه است آمریکا به شکل جنونآسایی در حال توسعه زرادخانه هستهای خود با هزینههای سرسام آور و بیمانند در جهان است. با این حال واشنگتن هنوز به دنبال بهانهجویی جهت حرکت به سمت یک جهنم هستهای است.
مثال روشن آن اظهارات اخیر دستیار رئیس پنتاگون درباره افزایش چشمگیر تواناییهای تسلیحات اتمی چین و کرهشمالی است. در حال حاضر ۸ کشور به طور رسمی عضو باشگاه صاحبان تسلیحات هستهای هستند که به انضمام رژیم صهیونیستی که حاضر به اظهار زرادخانه هستهای خود نیست، تعدادشان به ۹ افزایش مییابد. از این جمع مجموع کلاهکهای ۷ عضو باشگاه هستهای جز ایالات متحده و روسیه به اندازه یکچهارم این ۲ غول اتمی هم نیست.
در این میان آمریکا عظیمترین طرح توسعه هستهای را با بودجه 900 میلیارد دلاری طی یک دهه دارد که اواخر دوره ریاستجمهوری اوباما توسط او به امضا رسید.
راهاندازی این طرح مشخصا غیرصلحآمیز توسط یک رئیسجمهور دموکرات آمریکا و تنها سردمدار معاصر کاخ سفید که دستکم در ظاهر جنگطلب نبود و کارش را در کاخ سفید با سخنرانی مشهور «دعوت به جهان عاری از سلاح هستهای» آغاز کرده بود، نشانه خوبی برای پی بردن به نیات خصمانه حاکمیت آمریکاست.
بیانیه ماه گذشته سران گروه ۷ در اجلاس هیروشیمای 2023 با عنوان «چشمانداز هیروشیما درباره خلع سلاح هستهای» که در پشت صحنه با کارگردانی دولت جو بایدن، معاون وقت اوباما و ادامهدهنده راه او در توسعه زرادخانه هستهای همراه بوده است، مثالی روشن از نحوه نعل وارونه زدن یانکیها در این زمینه باشد.
مقامات کشوری که بزرگترین زرادخانه اتمی به استعداد 8500 کلاهک و بزرگترین برنامه توسعه تسلیحات مرگبار غیرمتعارف را روی کره زمین دارد و در عین حال تنها رژیمی است که روی کره زمین از سلاح هستهای علیه کشور دیگری استفاده کرده، هنوز هم با وقاحت درباره ابعاد زرادخانههای دیگران ابراز نگرانی میکنند.
هفته گذشته، تنها ۳ هفته پس از بیانیه ریاکارانه آمریکا و متحدانش در هیروشیما، دستیار ژنرال ۴ ستاره لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در امور امنیتی منطقه ایندو- پاسیفیک (اقیانوسهای هند و آرام) به بزرگنمایی قدرت اتمی ۲ کشور رقیب آمریکا در شرق آسیا پرداخت.
«الی رتنر» از افزایش توانمندی هستهای چین و کرهشمالی چنین نتیجه گرفت که دولت دموکرات آمریکا نیز برای مدرنسازی زرادخانه اتمی خود و ایجاد یک چتر اتمی گستردهتر در پاسخ به این اقدامات تحت فشار قرار گرفته است.
استناد او به گزارش اواخر سال 2022 پنتاگون بود که بر اساس آن چینیها 1500 کلاهک اتمی تا سال 2035 خواهند داشت که 400 کلاهک بیشتر از مقداری است که ارتش خلق این کشور برنامهریزی کرده بود.
این در حالی است که طبق تخمین موسسه مطالعات صلح استکهلم، تعداد کلاهکهای اتمی چین از کلاهکهای اتمی روسیه (5977 فروند) و آمریکا (5428 فروند) کمتر است.
رتنر گفت: «این دیگر پوشیده نیست که ارتش خلق چین در میانه یک روند نوسازی بزرگ اتمی است».
او سپس تاکید کرد: «تضمین اینکه تواناییهای لازم برای بازدارندگی را داشته باشیم اولویت ایالات متحده است، چرا که با امنیت متحدان و شرکای ما ارتباط دارد».
به گزارش روزنامه چاینا مورنینگ پست، یکی از ستونهای پاسخ به تغییرات دینامیک در هژمونی شمال شرق آسیا، تامین مالی نوسازی هستهای واشنگتن است. سال 2021 اداره بودجه کنگره آمریکا تخمین زد که واشنگتن احتمالا 634 میلیارد دلار در دهه پیش رو برای تقویت و نوسازی زرادخانه اتمی خود هزینه کند که در مقایسه با پیشبینی دهه گذشته 28 درصد رشد داشته است. این پروژهها شامل توسعه مداوم کلاهکهای اتمی W76-2 برای موشکهای بالستیک زیردریایی و توسعه بلند مدت موشکهای کروز برای پرتاب از زیردریاییهاست. رتنر که قبلا در وزارت خارجه، موسسه رند و شورای امنیت ملی ایالات متحده کار کرده گفت: قاطعیت و اجبار چین واقعا بر اهمیت همکاری ما با یکدیگر تأکید میکند. او با اشاره به تقویت روابط میان مانیل و واشنگتن گفت: «فیلیپین اخیرا موافقت کرده آمریکا از ۴ پایگاه نظامی این کشور بدون اینکه آمریکا در این کشور پایگاه بسازد، استفاده کند. همکاری در مناطق دیگر نیز در دست مذاکره است».
ارسال به دوستان
ضدحمله ناموفق کییف تنها در یک روز به انهدام ۳۰ تانک، ۱۱ نفربر زرهی و کشتهشدن 1000 نظامی اوکراینی انجامید
پیشبینی مرشایمر؛ نصف خاک اوکراین در دست روسیه
یکی از متفکران حوزه روابط بینالملل و مطالعات امنیتی و استاد دانشگاه شیکاگو در نشستی پیشبینی خود را از ادامه جنگ اوکراین ارائه کرد.
جان مرشایمر در این نشست که روز 22 مه توسط اندیشکده «کمیتهای برای جمهوری» برگزار شد، پیشبینی کرد تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین ادامه خواهد یافت و مسکو موفق به تصرف 4 اُبلاست یا استان دیگر اوکراین خواهد شد. مرشایمر گفت: «خیلیها فکر میکنند روسها مصمم هستند- و از 24 فوریه مصمم بودهاند- که کل اوکراین را فتح کنند و بعد آن را در روسیه بزرگ هضم کنند». این استاد دانشگاه اضافه کرد: «روسها هیچگاه علاقهای به این نداشتهاند و این را امتحان هم نخواهند کرد». وی در ادامه مدعی شد روسیه قصد دارد بخش زیادی از اوکراین را تصرف کرده و آن را به یک «کشور تکهتکهشده و ناکارآمد» تبدیل کند.
او گفت: «آنها تا الان ۴ اُبلاست (ایالت) به علاوه کریمه را ضمیمه و این را به روشنی ابراز کردهاند که قصدی برای رها کردن این بخش ندارند». مرشایمر البته خاطرنشان کرد روسیه هنوز بر آن منطقه که 23 درصد خاک اوکراین را تشکیل میدهد، کنترل کامل ندارد.
وی خاطرنشان کرد: «من معتقدم آنها ۴ اُبلاست دیگری را که در مجاورت غربی این ۴ ابلاست است نیز تصرف میکنند. اودسا و خارکوف جزو آنهاست. وقتی که این کار را انجام دهند 46 درصد خاک اوکراین را تحت کنترل خواهند داشت». مرشایمر در ادامه به دلایلی که روسیه این راهبرد را در پیش گرفته پرداخت و گفت: «چه تفکری تلاش روسیه را برای تصرف این بخش از خاک اوکراین هدایت میکند؟»
وی توضیح داد که روسیه مایل است مناطقی را که تعداد زیادی از افراد روستبار و گویشوران روسیه در آن حضور دارند، به تصرف خود درآورد، زیرا نمیخواهد آنها با مشکل دیگری مشابه «مشکل دونباس» مواجه شوند. اشاره مرشایمر به جنگ داخلی میان اوکراینیتبارها با افراد روستبار در این منطقه است. وی گفت روسیه از تلاش برای تصرف مناطقی که اکثر جمعیت آن را اوکراینیتبارها تشکیل میدهند اجتناب خواهد کرد، چرا که آنها سرسختانه در برابر روسها مقاومت خواهند کرد، حتی اگر در میدان جنگ پیروزی از آن ارتش روسیه باشد.
* مسکو: جدیدترین حمله اوکراین با تلفات هزار نفری شکست خورد
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه شامگاه پنجشنبه گفت جدیدترین حمله نیروهای مسلح رژیم کییف علیه نیروهای این کشور با شکست مواجه شده است. شویگو با صدور بیانیهای توضیح داد نیروهای اوکراینی بار دیگر تلاش کردند دفاع روسیه در منطقه زاپروژیا را بشکنند اما نیروهای روس این حمله را با انجام عملیات پیشدستانه متوقف کردند. اوکراین از چند ماه پیش ادعا کرده بود قصد دارد با استفاده از تانک، خودروهای زرهی و دیگر سلاحهای اهدایی غرب، ضد حملهای را برای بازپسگیری برخی اراضی که به تصرف روسیه درآمدهاند آغاز کند. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وی ضمن اشاره به سرکوب شدن اوکراینیها در مسیر خود برای حمله از هر ۴ جهت اظهار داشت: «دشمن توسط نیروهای شناسایی و از طریق حملات پیشدستانه توپخانهای، هوایی و سلاحهای ضد تانک به موقع شناسایی شد». وزیر دفاع روسیه با بیان اینکه نیروهای اوکراینی با تلفات سنگین مجبور به عقبنشینی شدند، خبر داد ارتش رژیم کییف در این حمله ۳۰ تانک، ۱۱ نفربر زرهی و تقریبا هزار نفر را از دست داد. در حالی که کارشناسان مسائل نظامی میگویند به نظر نمیرسد ضدحمله اوکراین به گونهای باشد که بتواند تغییری در محاسبات روسیه در جنگ ایجاد کند، مقامهای کییف ادعا میکنند این عملیات پیروزی مورد نیاز برای پیوستن به ناتو را اعطا خواهد کرد. طبق این گزارش، شویگو همچنین افزود: «در این راستا نیروهای دشمن که به طور ویژه برای انجام یک عملیات موفق آموزش دیده بودند، نتوانستند به مأموریت خود عمل کنند». پیش از این نیز «دیمیتری مدودف» نایبرئیس شورای امنیت ملی روسیه با بیان اینکه اوکراین و غرب آرزوی محو شدن این کشور را دارند، گفت مسکو بعد از متوقف کردن ضدحمله ادعایی اوکراینیها، رژیم کییف را سرنگون خواهد کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نمایندگی ایران در سازمان ملل شایعات منتشرشده در برخی رسانهها را تکذیب کرد
دروغ توافق موقت به جای برجام
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی انتشار برخی گزارشها مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت اعلام کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست. به گزارش ایرنا، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی انتشار برخی گزارشها مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت اعلام کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی تصریح کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام وجود ندارد و در دستور کار نیست. تارنمای میدل ایستآی با استناد به 2 منبع که نام آنها را افشا نکرده بود، مدعی شده بود ایران و آمریکا در آستانه توافق موقت برای رفع برخی تحریمها در برابر محدودیت غنیسازی اورانیوم در ایران هستند. پیش از این نیز، کاخ سفید ادعاها و گزارشها مبنی بر نزدیک شدن آمریکا و ایران به یک توافق موقت که بر اساس آن تهران برنامه هستهای خود را در ازای لغو تحریمها محدود میکند، رد کرد. یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به مقالهای در تارنمای میدل ایستآی به رسانهها گفت: این گزارش نادرست و گمراهکننده است. هر گزارش درباره توافق موقت با ایران نادرست است.
* پایان نشست شورای حکام بدون تصویب قطعنامه علیه ایران
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بدون تصویب قطعنامه علیه ایران پایان یافت.
به گزارش تسنیم، در حالی کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس به تحرکات منفی و خصمانه و جوسازی رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه هستهای صلحآمیز ایران ادامه میدهند که نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بدون صدور قطعنامه پایان یافت. همکاری مثبت و سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس و همچنین گزارش مدیرکل آژانس - که کلیات آن مثبت بوده - درباره پیشرفت توافقات پادمانی و همچنین نصب دوربینهای نظارتی آژانس در تاسیسات هستهای از تحولات قابل توجه همزمان با نشست شورای حکام بود.
***
وحشت نتانیاهو از پایان رژیم صهیونیستی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی نسبت به پایان این رژیم در پی تظاهرات علیه طرح جنجالی اصلاحات قضایی هشدار داد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه رای الیوم، بنیامین نتانیاهو در سخنانی نسبت به پایان این رژیم و عبور از خطوط قرمز در تظاهرات علیه طرح اصلاحات قضایی هشدار داد. وی در این باره گفت: جنگ داخلی پایان اسرائیل خواهد بود. بگذارید بگویم؛ تظاهرات در اسرائیل مجاز است، اعتراض مجاز است، به دلیل نقض قانون، ناآرامی، حمله به مقامات دولتی و تهدید وقیحانه اعضای خانواده کارکنان دولتی برخی خطوط قرمز و معیارها زیر پا گذاشته شده است. نتانیاهو گفت: من به عنوان نخستوزیر بارها تاکید کردهام بدون چشمپوشی از مواضع عادلانه، آماده گفتوگو برای استفاده از فرصتهای دستیابی به توافق هستم. وی ادامه داد: در یک دموکراسی اختلاف رای چیز طبیعی است اما جنگ داخلی نه و نباید وجود داشته باشد، چراکه جنگ داخلی به معنای پایان کار خواهد بود. مخالفان اصلاحات قضایی نتانیاهو 22 هفته است شنبهها علیه طرح اصلاحات قضایی دست به تظاهرات میزنند. این در حالی است که تصویب این طرح اخیرا توسط نتانیاهو به تعویق افتاد ولی اپوزیسیون بر لغو کامل این طرح تأکید دارد. مخالفان کابینه نتانیاهو طرح «اصلاحات قضایی» را «کودتای قضایی» توصیف کردهاند، در حالی که نتانیاهو از آن دفاع کرده و گفته «هدف آن بازگرداندن تعادل بین ۳ قوه است». اپوزیسیون بر این باور است هدف اصلی اصلاحات پیشنهادی ائتلاف حاکم، «تبرئه نتانیاهو از اتهامات فساد در ۳ پروندهای است که علیه او باز است». اپوزیسیون معتقد است هدف این طرح پایان دادن به نقش قوهقضائیه به عنوان یک قوه مستقل است.
***
حضور ارتش روسیه در رزمایش چین در منطقه آسیا - اقیانوسیه
در ادامه گسترش همکاریهای نظامی چین و روسیه، پکن از موافقت روسیه با مشارکت در رزمایش مشترک با این کشور در آسیا - اقیانوسیه خبر داد. به گزارش فارس، وزارت دفاع چین روز جمعه اعلام کرد ارتش روسیه قصد دارد در رزمایش مشترک با ارتش چین در سال 2023 شرکت کند. بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، طبق بیانیه وزارت دفاع چین، ژنرال «لیو ژنلی» رئیس ستاد مشترک کمیسیون مرکزی ارتش چین با «والری گراسیموف» رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه به صورت تلفنی رایزنی کرده است. ۲ طرف در این تماس درباره توافقهای انجام شده میان سران ۲ کشور و همچنین تعمیق همکاری نظامی میان مسکو و پکن تبادل نظر کردند. بر اساس این بیانیه، طرف روسی در پاسخ به دعوت چین اعلام کرد ارتش روسیه در رزمایش موسوم به
North interaction 2023 که توسط چین برنامهریزی شده است مشارکت خواهد کرد. وزارت دفاع چین همچنین روز سهشنبه اعلام کرد نیروی هوافضای روسیه و نیروی هوایی ارتش خلق چین ششمین گشتزنی هوایی خود را بر فراز دریای ژاپن و دریای چین شرقی برگزار کردند. «لی شانگ فو» وزیر دفاع چین در کنفرانس امنیتی «شانگری لا» در سنگاپور گفته بود پکن و مسکو به تعمیق همکاریهای خود به عنوان بخشی از همکاری نظامی بینالمللی ادامه خواهند داد و برگزاری رزمایشهای مشترک با روسیه و دیگر کشورها در منطقه آسیا - پاسیفیک بخشی از آن است. همکاریهای نظامی چین، روسیه و ایران طی سالهای اخیر به طور روزافزون در حال افزایش است به طوری که تحلیلگران آمریکایی آن را مایه نگرانی ایالات متحده خواندهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|