|
پیام رهبر انقلاب در پی شهادت حجتالاسلام حاجشیخ محمد صباحی امام جمعه کازرون
امامجمعه مردمی عالم محبوب و مقبول شهر
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی شهادت عالم مقبول و محبوب، حجتالاسلام حاجشیخ محمد صباحی، امام جمعه کازرون را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر حکیم انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
با تأثر خبر شهادت امام جمعه محترم کازرون جناب حجتالاسلام حاجشیخ محمد صباحی رحمهاللهعلیه را دریافت کردم. ایشان عالم محبوب و مقبول شهر، و برخوردار از حسن اخلاق و رفتار، و دارای روحیه مردمی معرفی شدهاند و فقدان امثال ایشان تأسفانگیز است.
طبق اطلاع، جنایت به وسیله یک مجرم امنیتی انجام شده است. به خانواده گرامی و ارادتمندان و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم و علو درجات را برای وی مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
1403/8/8
ارسال به دوستان
درباره ترانه جدید خواننده شورش 1401
فرض کن برای نتانیاهو!
حامد سرلکی*: در دنیای معاصر، ترانهها و آثار هنری به عنوان آینهای از واقعیتهای اجتماعی و سیاسی عمل میکنند. شروین حاجیپور با ترانه جدید خود، بار دیگر توجه همنسلان خود را به وضعیت غرب آسیا جلب کرد. سعی او این بوده که با زبانی به ظاهر هنری، وضعیت غرب آسیا را تصویرسازی کند و در تلاش است تصویری از رنجها و ناکامیهای این منطقه را به نمایش بگذارد اما آیا این تصویر، واقعیتهای عمیقتری را نیز در خود دارد؟ چه کسی غرب آسیا را به آن شکل که شروین حاجیپور توصیف میکند، به وجود آورده است؟
برداشتهای فانتزی و سطحی از مفاهیم مختلف که گاهی توسط این خواننده نوپا شکل گرفت، موجب شده موضوعات مختلف تقلیل یابد. شروین با ترانهاش به نوعی به این تقلیل دامن میزند و نشان میدهد چگونه ممکن است درک عمیقتری از واقعیتهای جنگ و بحران نداشته باشد. او در حالی از وضعیت جنگی سخن میگوید که در دنیای فانتزی و عشقبازانه خود است و این نشاندهنده یک دنیای برساخته، غیرواقعی و فانتزی است که هیچ ارتباطی با واقعیتهای تلخ غرب آسیا و کشورهای مسلمان منطقه ندارد.
این برداشت ریشه در استفاده از دیدگاههای رمانتیک در روابط بینالملل میان دولتها دارد. نگاه رمانتیک به مسائل سیاست خارجی، بویژه دوگانه جنگ و صلح، به نوعی از تفکر و احساسات عاطفی و ایدهآلیستی بازمیگردد که در آن واقعیتهای پیچیده و تلخ سیاسی و اجتماعی نادیده گرفته میشود. این نوع نگاه، به جای تحلیل عمیق و واقعبینانه از وضعیت موجود، به تصورات خوشبینانه متکی است که غالبا با واقعیتهای روزمره فاصله دارد و میتواند به نتایج فاجعهبار منجر شود.
یکی از مشکلات عمده این نگاه، نادیده گرفتن تاریخ و زمینههای اجتماعی و فرهنگی است که به وقوع جنگها و بحرانها منجر میشود. در این رویکرد، اغلب عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که به بروز جنگها کمک میکنند، نادیده گرفته میشوند. به عنوان مثال، جنگها معمولا نتیجه منافع اقتصادی، قدرتطلبی و تضادهای اجتماعی هستند و نه صرفا نتیجه فقدان عشق و همدلی. بنابراین رویکرد رمانتیک به جنگ و صلح، به نوعی فرار از واقعیت و نادیده گرفتن مسؤولیتهای سیاسی و اجتماعی است.
به نوعی نقد ترانه شروین، بیشتر نقد نگاه رمانتیک، غیرواقعی و ضدمیهنی نسبت به دوگانه جنگ/ صلح است، لذا این موضوع به ما یادآوری میکند سیاست خارجی نیازمند تحلیلی واقعبینانه، عمیق و جامع است. به جای تکیه بر تصورات خوشبینانه و سادهانگارانه، باید به دنبال راهحلهایی واقعبینانه و مستند باشیم که بتوانند به بهبود وضعیت جهانی و ایجاد صلح واقعی کمک کنند. این امر نیازمند همکاری، دیالوگ و درک متقابل میان ملتها و فرهنگهاست، نه تنها در سطح سیاسی، بلکه در سطح انسانی و اجتماعی.
البته سکوت سلبریتیهای ایرانی در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، موضوعی است که بشدت نیازمند بررسی و تحلیل است. سکوت یا عدم واکنش آنها در برابر جنایتهای آشکار و نقض حقوق بشر، پرسشهایی جدی را درباره مسؤولیت اجتماعی و اخلاقی آنها مطرح میکند.
در سالهای اخیر بویژه پس از حمله ۷ اکتبر [جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان]، بویژه در زمان حملات نظامی، صحنههای دلخراش و دردآوری به تصویر کشیده شده است. تصاویر کودکان بیگناه، خانوادههای آواره و زیرساختهای ویران شده، همگی نشاندهنده ابعاد فاجعهبار این بحران هستند. در چنین شرایطی، انتظار میرود سلبریتیها به عنوان افرادی بانفوذ، صدای انسانیت و عدالت را به گوش جامعه برسانند اما سکوت بسیاری از آنها، به نوعی نشاندهنده عدم تعهد به مسائل انسانی و اجتماعی است.
سکوت سلبریتیها میتواند نشاندهنده اولویتهای نادرست آنها باشد. در دنیایی که رسانهها و شبکههای اجتماعی بشدت تأثیرگذارند، بسیاری از سلبریتیها به جای پرداختن به مسائل انسانی و اجتماعی، بیشتر به موضوعات سطحی و زودگذر توجه میکنند. این موضوع نشاندهنده یک بحران اخلاقی است که در آن ارزشهای انسانی و اجتماعی به حاشیه رانده شده و به جای آن، شهرت و محبوبیت به عنوان هدف اصلی قرار گرفته است.
اما در این میان آهنگ «علیه جنگ» شروین حاجیپور، به عنوان یک اثر به ظاهر اجتماعی و سیاسی، به موضوعات مهمی از جمله جنگ، صلح و تبعات آن پرداخته است. این آهنگ بویژه در شرایط کنونی که ایران با چالشهای داخلی و خارجی بسیاری مواجه است، دست به القای حس ناامیدی و نگرانی زده است.
حاجیپور شاید به ظاهر با استفاده از زبان ساده و قابل فهم، به نقد رفتارهای جنگطلبانه و پیامدهای آن بپردازد اما حقیقت این است که مضمون اصلی این آهنگ بیشتر بر نقد سیاستهای داخلی و رفتار جمهوری اسلامی متمرکز است.
شروین حاجیپور در ترانهاش به نوعی خاورمیانه را مورد سرزنش قرار میدهد اما ترانه او این سوال را پیش میآورد: چه کسی مسؤول این وضعیت است؟ آیا او به عمق مسائل توجه کرده یا تنها به سطحیترین جنبهها پرداخته است؟ به نظر میرسد او فراموش کرده خاورمیانه در نتیجه سیاستها و تصمیمات قدرتهای جهانی به این شکل درآمده است. همان قدرتهایی که به او جوایز مثلا معتبر میدهند و در عین حال، در پس پرده، جنگها و جنایات را دامن میزنند. آیا شروین نمیبیند جنایات بزرگ سال گذشته، نتیجه مستقیم دخالت کشورهای غرب بوده است؟ او به جای انتقاد از نظامهای سلطهگر و جنگافروز، تنها بر دردهای مردم تمرکز کرده و از ریشه مشکلات غافل است.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است: شروین حاجیپور در ترانهاش به موشکهای ایران اشاره میکند و آنها را مورد انتقاد قرار میدهد. این در حالی است که موشکها نمادی از دفاع و ایستادگی یک ملت در برابر تهدیدات خارجی هستند. آیا او فراموش کرده این موشکها برای حفظ امنیت کشور و مقابله با تجاوزات دشمن طراحی شدهاند؟ انتقاد او از موشکها نشاندهنده یک عدم فهم عمیق از واقعیتهای جغرافیایی - سیاسی غرب آسیاست. شاید هم نه! و او یک فهم وارونه را تبلیغ میکند. او به جای حمایت از حق دفاع ملت خود، به نقد سلاحهایی میپردازد که برای حفاظت از جان مردم استفاده میشود!
این ترانه همچنین بخوبی ماهیت قضایای سال 1401 را نمایان میکند. آنجا نیز اسرائیل پشت پرده شورش بود. درست مانند هم اکنون که منشأ فساد و قتل و جنایت است. عملکرد این خواننده در هر دو مقطع قابل تامل است. حاجیپور و همنسلانش در حالی که جهان را از دریچهای فانتزی میبینند، از واقعیتهای تلخی که مردم با آن مواجهند غافلند. آنها در شرایط جنگی نیز به دنبال تفریحات کودکانه و بیمحتوا - آنگونه که در این ترانه آمده به دنبال «بوس و بغل» - هستند. این نگرش سطحی، نه تنها تاریخ را تحریف میکند، بلکه موجب میشود جوانان نتوانند با واقعیتهای موجود ارتباط برقرار کنند.
با وجود اینکه در شرایط بحرانی قرار داریم و این بحران ناشی از سیاستهای ضدایرانی رژیم صهیونیستی است، شروین حاجیپور همچنان بر مواضع خود پافشاری میکند، لذا باید توجه کرد او اساسا پس از عفو انجام شده در پرونده سال 1401، تغییری در روحیات خود نداده است. به نوعی عفو حقیقی زمانی محقق میشود که فردی متوجه اشتباهات خود شود و برای تغییر تلاش کند اما آیا شروین واقعا متوجه خطاهای خود شده است؟ آیا او آماده است از مواضع قبلی خود عدول کند یا همچنان در دنیای فانتزی خود باقی مانده است؟ این سوالات نیازمند پاسخ است و باید مورد بررسی قرار گیرد.
به طور کلی، ترانه جدید حاجیپور نه تنها نقدی بر وضعیت خاورمیانه نیست، بلکه به نوعی نمایانگر عدم فهم عمیق او از واقعیتهای موجود است. او با زبانی سبک و احساسی، مفاهیم سنگین و عقلانی را نمایندگی کرده که بیشتر یک اثر تأثیرگذار را به یک فکاهی تکراری و البته نخنما تبدیل کرده است.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
حدود دولت؛ حاکمیت ملی و مرزهای سرزمینی
حمید ملکزاده*: سرانجام بعد از یک دوره قابلتوجه از جنگ روانی، ارتش رژیم صهیونیستی بامداد شنبه هفته جاری در پاسخ به عملیات «وعده صادق2» به اهدافی در بخشهایی از محدوده سرزمینی جمهوری اسلامی ایران حمله کرد. از همان ساعات ابتدایی به اجرا درآمدن این عملیات نظامی، مجموعههای مختلفی از تحلیلگران سیاسی و نظامی در رسانههای رسمی و غیررسمی دنیا به تحلیل درباره ابعاد عملیات رژیم صهیونیستی پرداختند. اقدام موثر پدافند هوایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و انسجام و اعتمادبهنفس ملی در میان مردم در صدر اخباری بود که پیرامون این تهاجم شرورانه در سرتاسر جهان مخابره شد. در این میان غیر از برخی کارشناسان فارسیزبان که در مقام بازوهای برونمرزی ارتش رژیم اشغالگر قدس فعالیت میکنند، تقریبا همه تحلیلها بر تحقیر مضاعف رژیم و شکست عملیات نظامی آن علیه ایران تأکید میکردند. تا جایی که چه در میان ایرانیان و چه در مجامع غیرایرانی مجموعهای از شوخیهای گفتاری، نوشتاری و برخی تولیدات پیچیدهتر در فضای مجازی، این نمایش ضعف در بازی حقارت رژیم را به تصویر کشیدند. در شرایطی که رسانههای حامی اسرائیل سعی میکردند ضمن بزرگنمایی اقدامات رژیم علیه ایران، این نمایش ضعف را به دستاورد نظامی مهمی در میدان افکار عمومی تبدیل کنند، جریان دیگری که عموما به شکلی خودجوش و در میان شهروندان ایرانی و غیرایرانی رواج پیدا کرده بود، سعی میکرد حقارت موجود در این عملیات را برجسته کند. رهبر انقلاب در دیدار خانوادههای شهدای امنیت، هم آن بزرگنمایی و هم این کوچکانگاری را مورد انتقاد قرار دادند و همه افراد را از آن برحذر داشتند. در این یادداشت تلاش میکنم به مسائلی درباره این موضوع بپردازم.
* حدود دولت؛ مسأله حاکمیت ملی
از مجموعه تصاویر و گزارشهای رسمی به دست آمده درباره تهاجم چند روز گذشته به برخی سامانههای پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران، اینطور به نظر میرسد که اقدام اسرائیل عملا بسیار محدود و در نوع خودش ناموفق بوده است. باوجود این نباید از نظر دور داشته باشیم که این اقدامی علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران در مقام یک دولت است؛ اقدامی که هر چند کوچک یا هر چند ناموفق بوده باشد، باید آن را به عنوان اقدامی خصمانه از طرف یک بازیگر خارجی علیه تمامیت جمهوری اسلامی ایران و عناصر بنیادین تشکیلدهنده آن بفهمیم. من پیشتر وقتی درباره معنای ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران مینوشتم به این موضوع اشاره کرده بودم که در آن اقدام اسرائیل عملا اصل حاکمیت ملی ایران را زیر سوال برده است. از این جهت فرقی نمیکند کدام بازیگر خارجی، به چه بهانهای و تا چه اندازهای نسبت به اصل حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران تعدی کرده است. نفس این اقدام موضوع بسیار مهمی است که در مجموعه تحلیلها یا روایتهایی که ارائه میکنیم نباید نادیده گرفته شود. درست مثل وقتی که یک هواپیمای جاسوسی یا غیرجاسوسی نظامی یا غیرنظامی، یا یک کشتی تجاری یا غیرتجاری بدون طی کردن ترتیبات قانونی یا بدون دلیل موجه بشردوستانهای که به اطلاع مقامات رسمی در یک دولت خاص رسیده است از حدود سرزمینی دولت عبور میکند، در اینجا نیز باید این اقدام را به عنوان تعدی خصمانه نسبت به حدود حاکمیتی ایران در نظر گرفت؛ موضوع بسیار مهمی که هم باید بهدرستی به اطلاع شهروندان برسد، هم باید در هر شکلی از موضعگیری سیاسی، یا اقدام دیپلماتیک در مرکز توجه مسؤولان امر و فعالان مختلف قرار بگیرد. از این جهت نباید در ساز و کارهای مبتنی بر کوچکانگاری تهاجم رژیم صهیونیستی به برخی اهداف در جمهوری اسلامی ایران مشارکت کرد.
* روایت غلط؛ اقدام ضعیف
در بالا و به طور خلاصه درباره دلالتهای کوچکانگاری اقدام رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران نوشتم. در این بخش بنا دارم پیامدهای این کوچکانگاری را در افکار عمومی و روندهای تصمیمگیری پیرامون پاسخ مناسبی که باید در مقابل این اقدام شرورانه اتخاذ کرد مورد بررسی قرار دهم. کوچکانگاری به معنای نادیدهگرفتن عمدی یا ناخودآگاه دلالتها و معانی نهفته در پس یک عمل خاص است. این موضوع میتواند به خودی خود به عنوان بخشی از عملیات روانی در روزهای بعد از دست زدن به یک اقدام نظامی در نظر گرفته شود. برای اینکه منظور من را بهتر متوجه شوید باید به این مساله توجه کنید که هر فعلی، صورتی دارد که ما در برخورد اولیه و در مواجهه ابتدایی آن را میبینیم اما وقتی صحبت از افعال انسانی در میان باشد همه چیز بهصورت فعل محدود نمیشود.
در هر عملی یک معنا یا دلالت پیچیدهتر را میشود شناسایی کرد که اهمیتی به مراتب بیشتر از صورت ظاهری آن دارد. مثلا درباره موضوع پیشین کوچکانگاری باعث میشود تا موضوع تعدی دشمن خارجی به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی نادیده گرفته شود.
تا جایی که به موضوع افکار عمومی مربوط میشود، کوچکانگاری ممکن است از حساسیت افکار عمومی نسبت به تهاجم دشمن خارجی به کشور کاسته و انسجام و وحدتی را که به بسیج عمومی برای مقابله با دشمن خارجی یاری میرساند تضعیف میکند. این مساله همچنین میتواند در بلندمدت احساس تعلق شهروندان ایرانی به واحد سیاسی خود را به مخاطره بیندازد. کوچکانگاری در این زمینه در نهایت به غیرسیاسی شدن شهروندان منتهی خواهد شد.
در کنار همه اینها موضوع دیگری هست که باید به صورت جدیتری مورد توجه قرار بگیرد. هر بار کوچکانگاری یا بزرگنمایی در بنیان سیاستگذاری یا تصمیمگیری درباره موضوعات مختلف اثرگذار باشد، ممکن است سیاستهای نادرست، در زمان نامناسب و به شکل ناکارآمد اتخاذ شود؛ سیاستها و تصمیمهایی که بهجای تأمین منافع دولت و ملت به این منافع اساسی آسیبهایی جبرانناپذیر بزند. در این زمینه باید به این نکته توجه کرد که بزرگنمایی ممکن است به ترسی غیرواقعی منجر شود؛ در حالی که کوچکانگاری ممکن است ضرورت اقدام متناسب با وضعیت واقعی برای تحصیل منافع ملی را از بین برده یا ضرورت دست زدن به اقدامات پیشگیرانه مناسب را در ذهن سیاستگذاران مخدوش کند. همچنین کوچکانگاری اقدامات دشمن ممکن است تصویر کلی از میدان سیاست درباره یک موضوع خاص را مخدوش کرده و از این جهت در روند سیاستگذاری و تصمیمگیری اختلالاتی جبرانناپذیر را به وجود بیاورد.
پژوهشگر اندیشههای سیاسی *
ارسال به دوستان
شیخ نعیم قاسم در نخستین سخنرانی خود در قامت دبیرکل حزبالله لبنان با تأکید بر تداوم مسیر شهید سیدحسن نصرالله و ادامه حمایت مقاومت لبنان از غزه:
پیروزی از آن حزبالله است
پهپاد مقاومت به اتاقخواب نتانیاهو برخورد کرد؛ این بار نجات یافت، به طریق دیگری این کار را انجام میدهیم
گروه بینالملل: دبیرکل منتخب و مجاهد کهنهکار حزبالله دیروز در نخستین سخنرانی خود در قامت رهبر جدید مقاومت اسلامی لبنان بر ادامه جهاد در جنگ جهانی علیه مقاومت و تداوم حمایت از غزه تاکید کرد. شیخ نعیم قاسم که یک روز جلوتر توسط شورای رهبری این جنبش به عنوان پرچمدار جدید مقاومت اسلامی لبنان و ادامهدهنده راه شهید سیدحسن نصرالله انتخاب شده بود، در همان ابتدای سخنانش بر این موضوع صحه گذاشت. وی بر ادامه راه شهید سیدحسن نصرالله تاکید کرد و ضمن تسلیت شهادت سیدهاشم صفیالدین، همراه و همرزم دیرین دبیرکل شهید با تمجید از شخصیت او گفت: «درست است سیدصفیالدین را از دست دادیم اما مبارزه و مقاومت ادامه دارد و او پیروز شد. رهبر شهید ما آقای سیدهاشم صفیالدین یکی از برجستهترین افرادی بود که سید شهید ما سیدحسن نصرالله به او تکیه میکرد». وی سپس با تسلیت شهادت یحیی سنوار، رهبر حماس و فرمانده نظامی مقاومت در نوار غزه گفت: «شهید یحیی سنوار نماد قهرمانی برای فلسطین و آزادگان جهان بود و خواهد بود». آنگاه دبیرکل جدید حزبالله، به میراث ۲ دبیرکل شهید پیشین برای حفظ مقاومت اشاره کرد. وی موضوع «امانتی را که از شهید سیدعباس موسوی در دست ما است» مطرح کرد و بر اجرای راهبردها و سیاستهای سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید تاکید کرد و خطاب به اسطوره شهید مقاومت گفت: «شما پرچمدار مقاومت و پیروزی و عاشق مقاومت و منبع امید و منادی پیروزی و عاشق دلباختگان بودی و همیشه عزیز خواهی بود». وی تاکید کرد: «برنامه کاری من ادامه برنامهها و دستورالعملهای جناب نصرالله در همه زمینههاست. ما بر اساس مقتضیات با تحولات برخورد و مواضع خود را در قبال آنها اعلام خواهیم کرد. شیخ نعیم قاسم با یادآوری سخنان شهید نصرالله درباره شهید موسوی گفت: «کسانی که دبیرکل ما را به شهادت رساندند، میخواستند روحیه مقاومت را در هم بشکنند و اراده جهاد را از بین ببرند اما خون او همچنان در رگهای ما میجوشد و غرور و بزرگی ما را افزایش میدهد». او حتی بر تداوم راهبردها و تاکتیکهای جنگی خاص شهید نصرالله تاکید ورزید.
* حمایت از غزه واجب است
این عالم مجاهد 71 ساله پشتیبانی از غزه را یک وظیفه و واجب دانست و گفت: «حمایت از غزه برای مقابله با تهدید رژیم صهیونیستی علیه کل منطقه از دریچه غزه امری ضروری است و همگان باید از آن حمایت کنند.
مقاومت ما برای مقابله با اشغالگری و اهداف توسعهطلبانه آن و آزادسازی سرزمینهای اشغالی ادامه خواهد داشت». وی با اشاره به اینکه 75 سال کشتار و آوارگی فلسطینیها، سرقت اراضی آنها و اهانت به مقدسات و قتلعام مسلمانان توسط رژیم صهیونیستی فراموش نمیشود، این را برآمده از ذات اسرائیلیها برشمرد. به گفته قدیمیترین موسس همچنان در حال مبارزه حزبالله، این قطعنامههای بینالمللی نبودند که باعث اخراج اسرائیل از خاک لبنان شد، بلکه این مقاومت بود که اشغالگران را از این سرزمین بیرون کرد. وی ادامه داد: «اسرائیل بیش از 17 سال است روزانه به لبنان تجاوز میکند و ما شاهد 39 هزار تجاوز هوایی و دریایی این رژیم بودهایم. پس نگویید اسرائیل به قوانین ملتزم بوده و ما او را تحریک کردهایم. این رژیم برای تجاوز و تهاجم خود نیازی به بهانه ندارد و تاریخ گواه این مساله است، بنابراین ما در مسیر تحولات برنامهریزی شده در جنگ باقی خواهیم ماند».
* جنگ جهانی علیه مقاومت
شیخ نعیم قاسم با رسم تصویر بزرگتر جنگافروزی یک سال اخیر رژیم صهیونیستی در منطقه ادامه داد: «چند روز بعد از عملیات توفان الاقصی، بحثهای جدی بین این رژیم و آمریکا برای ضربه زدن به حزبالله انجام گرفت. ما با ادامه مقاومت، پروژهها و توطئههای اسرائیل را مختل میکنیم و قادر به انجام این کار هستیم. شما شاهد بودید وقتی خود نتانیاهو حملات و تجاوزات به لبنان را آغاز کرد، گفت این به خاطر خاورمیانه جدید است. ما با مقاومت، پروژه اسرائیل را در هم میریزیم، در حالی که اگر بخواهیم منتظر بمانیم همه چیز را از دست میدهیم. ما با یک پروژه بزرگ در منطقه روبهرو هستیم؛ جنگی که محدود به لبنان و غزه نیست، بلکه یک جنگ جهانی علیه مقاومت است. امروز در غزه، لبنان و منطقه با پروژه بزرگی از سوی «اسرائیل»، آمریکا و غرب روبهرو هستیم. رژیم صهیونیستی در تجاوزات خود، مرزهای همه نوع وحشیگری و نابودی را درنوردیده و ما باید با این تجاوزات مقابله کنیم و فقط نظارهگر نباشیم. این رویارویی نشان میدهد ارزشهای غربی شعارهای دروغینی بیش نیست و میبینیم جهتگیریها به سمت حمایت از وحشیگری این رژیم سقوط کرده است.
* آینده در گرو ایستادگی افسانهای در غزه و لبنان
رهبر جدید مقاومت لبنان، مقاومت افسانهای و اسطورهای در غزه و لبنان را حماسه سرافرازی خواند که آینده نسلها را رقم خواهد زد. او گفت: «ما بارها گفتهایم خواهان جنگ نیستیم، همانطور که سرور و آقایمان تأکید کردند اما اگر جنگ به ما تحمیل شود آمادهایم و با سربلندی با آن مقابله خواهیم کرد».
او سپس تاکید کرد: «ما به نیابت از کسی نمیجنگیم، ما برای حفاظت از لبنان مبارزه میکنیم و طرح و برنامه ما حفاظت از سرزمین خود و حمایت از فلسطین است. ایران از ما برای این طرح و پروژه حمایت میکند و از ما هم چیزی نمیخواهد. ما برای اجرای طرحها و پروژههای کسی نبرد نمیکنیم، بلکه پروژه ما حفاظت از لبنان، حمایت از غزه و جلوگیری از کنترل و سیطره اسرائیل و آمریکا بر ما است. شیخنعیم قاسم اگرچه خطاب به کشورهای عربی اعلام کرد «از هر کشور عربی که بخواهد در مقابله با اسرائیل از ما حمایت کند، استقبال میکنیم» اما در عین حال این چنین به آنها کنایه زد: «پرسش ما این است: آیا کسی از کشورهای عربی به ما سلاح داد که ما بخواهیم به آنها پاسخ منفی بدهیم؟»
شیخ مقاومت سپس افزود:« ایران بهایی را که به سبب حمایت خود از مقاومت میپردازد، درک میکند، ایران این بها و هزینه را از طریق شهادت ژنرال قاسم سلیمانی پرداخت کرد که هیچکس چنین بهایی را پرداخت نکرد. ما در سرزمین خود میجنگیم و سرزمین اشغالشده را آزاد میکنیم». او سپس به تواناییهای گسترده و بزرگ حزبالله اشاره کرد که چگونه پس از ضرباتی که متوجه آن شد، بار دیگر برخاست، زیرا آنها یک سازمان یکپارچه و منسجم با پتانسیل بالا هستند. او گفت: «حجم و گستردگی حملات به حزبالله، بویژه هدف قرار دادن رهبر آن پس از انفجار پیجرها، برای ما بسیار دردناک بود اما این حزب موقعیت و جایگاه خود را بازیافت».
* توقف دشمن پشت دروازهای لبنان
شیخ نعیم قاسم با اشاره به سابقه جهادی واقعی و تجربیات حزبالله گفت: «توانمندیهای ما در دسترس و مقابل ما قرار دارد و ما با جنگ میدانی طولانی خود را سازگار میکنیم. تمام تدارکات و آمادگیهای ما مبتنی بر احتمال جنگ طولانیمدت است. ما بر اساس فرموده استادمان (شهید سیدحسن نصرالله) منتظر درگیری میدانی هستیم. آنها وقتی به میدان آمدند در برابر دروازهها متوقف شدند در حالی که رهبرانشان شروع به سخن گفتن از دستیابی به اهداف خود کرده بودند. ما منتظر نبرد و درگیری و رویاروییها در جبهه هستیم در حالی که دشمن میترسد و در حال تغییر در گفتمان و اهداف خویش است. ما از همه توانمندیهای لازم برخوردار هستیم و رزمندگان ما ثابتقدم و توانمند هستند. اتاق عملیات مقاومت تلفات دشمن را ثبت میکند. مقاومت ما یک مقاومت اسطورهای و افسانهای و مدرسه و مکتبی برای نسلهای آزادیخواه است». او از اعتراف اشغالگران به ناتوانی در برابر موشکها و پهپادهای حزبالله که به شکلی برنامهریزیشده در میدان فعالیت میکند، سخن گفت و اینکه مقاومت با افتخار میتواند در ایجاد سکوهای موشکی با وجود حملات هوایی مداوم موفق باشد. دبیرکل جدید حزبالله، عنوان نبرد فعلی را «جنگ مردان سخت» نام نهاد و ادامه داد: «ما پایگاهها و نظامیان صهیونیست را هدف قرار میدهیم اما آنها مردم بیگناه و هر چیزی را که دستشان بیاید هدف قرار میدهند. دشمن باید بداند بمباران روستاها و شهرهای ما باعث عقبنشینیمان نمیشود و مقاومت قوی است و توانست حتی با پهپادهای خود به اتاق نتانیاهو برسد».
* مژده پیروزی حزب الله
او در پایان سخنانش ۲ رویداد مهم را مژده داد. نخست درباره هدف قرار دادن محل استقرار نخستوزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی گفت: «پهپاد مقاومت به اتاق خواب نتانیاهو برخورد کرد. نتانیاهو این بار نجات یافت؛ شاید اجلش هنوز فرا نرسیده باشد. شاید هم در جای دیگری حضور داشت. به هر حال به طریق دیگری این کار را انجام میدهیم. ما ایمان داریم که وقتی اجلش برسد در نهایت از بین خواهد رفت. دشمن را به درد میآوریم. حمله ما به پایگاه بنیامینا خود بیانگر این مساله است، همچنین حملات ما به حیفا و عکا نیز همینطور. رزمندگان ما حیفا را هدف حملات خود قرار میدهند، به طوری که رسانهها از جمله سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم گزارش دادند ۳۰۰ هزار اسرائیلی پس از جنگ مشکلات روانی پیدا کرده و تحت رواندرمانی قرار گرفتهاند!» او سپس خطاب به صهیونیستها گفت: «حتما شکست خواهید خورد، زیرا این خاک مال ما است و ملت ما پیرامون ما منسجم و یکپارچهاند. از سرزمین ما خارج شوید تا خسارتهای وارده به شما کاهش یابد در غیر این صورت، تاوانی بیسابقه خواهید داد. همانطور که در در جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ پیروز شدیم، اکنون نیز پیروز خواهیم شد». جانشین سیدحسن نصرالله بر شکست اشغالگران تاکید کرد و خطاب به سفیر آمریکا در لبنان گفت: «نه شما و نه آنهایی که با شما هستند شکست مقاومت را حتی در خواب نخواهید دید. حزبالله از این رویارویی قویتر و پیروزمندانه و سرافراز بیرون خواهد آمد. ما همان طور که در جنگ ژوئیه (33 روزه) پیروز شدیم، اکنون نیز پیروز خواهیم بود و با افزایش روزافزون توانمندی خویش، قوی خواهیم ماند».
***
خطوط قرمز حزبالله در مذاکرات احتمالی
روزنامه لبنانی الاخبار نزدیک به حزبالله در شماره دیروز خود اصولی را که جنبش مقاومت اسلامی لبنان برای مذاکرات غیرمستقیم احتمالی با رژیم صهیونیستی بر آن پای میفشارد، منتشر کرد:
حزبالله با اعمال هرگونه تغییر در مفاد قطعنامه 1701 و سازوکارهای اجرایی قطعنامه مخالف است.
حزبالله با افزایش تعداد سربازان نیروهای بینالمللی یا ارتش لبنان آنگونه که طبق قطعنامه 1701 انتظار میرود مخالفتی ندارد.
حزبالله با اضافه شدن یک کشور دیگر به نیروهای بینالمللی مخالف است و خواستار حذف کامل آلمان از نیروهای بینالمللی «پس از اینکه در جنگ شریک دشمن شد» است.
حزبالله به هیچ طرفی در لبنان یا خارج از لبنان تعهدی نداده است با قطع ارتباط جبهه لبنان و غزه موافقت کند و سازمان بعد از هر اتفاقی که در غزه بیفتد، احساس رهایی از مسأله غزه را نخواهد داشت.
حزبالله امیدوار است همه لبنانیها درک کنند با هیچ طرفی درباره سلاحهای بازوی نظامی جنبش مقاومت مذاکره نخواهد شد و پس از جنگ، این بازوی نظامی یک گزینه اجباری خواهد بود و جنبش با تمام توان آن را حفظ میکند.
ارسال به دوستان
دیدگاه
جذب سرمایه اجتماعی و استراتژی جامع
مصطفی نصری: روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس از حل مشکل رجیستری آیفون خبر داد. ستار هاشمی در این مطلب اعلام کرد: «مشکل رجیستری آیفون با تدبیر دولت وفاق، حمایت رئیسجمهور محترم و پیگیری فعالانه وزارت ارتباطات حل شد». این خبر به سرعت در فضای سیاسی - رسانهای کشور منتشر شد و واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت. موضوع رجیستری آیفون در سالهای اخیر به یکی از مسائل حاد در ایران تبدیل شده بود و حل آن در نگاه بسیاری از مردم به معنای حل یکی از دغدغههای اصلی آنها تلقی میشود اما آیا این اتفاق واقعا میتواند نشانهای از مدیریت موفق در سایر زمینهها باشد یا فقط یک اقدام ظاهری ارزیابی میشود؟
* کسری بودجه و مسکن ملی در حاشیه رجیستری قرار نگیرد
رجیستری گوشیهای هوشمند، بویژه آیفون، مدتهاست به یکی از موضوعات مهم در فضای عمومی تبدیل شده است. با افزایش تقاضا برای این محصولات و مشکلاتی که در ثبت آنها وجود داشت، دولتها در تلاش بودند راهحلی برای کنترل و ساماندهی این بازار پیدا کنند تا همزمان میزان خروج ارز از کشور نیز مدیریت شود اما باید توجه داشت تمرکز بر این مساله این تلقی را به وجود نیاورد که دولت برای کارهای بزرگتر برنامهای ندارد و بنا دارد با اقدامات کوچک برای خود سرمایه اجتماعی ایجاد کند. موضوع رجیستری آیفون تنها یکی از چالشهایی است که در کشور وجود دارد. اگر به ۷۰ روز نخست عمر دولت نگاه کنیم، به وضوح میبینیم زمان زیادی صرف حل مسالهای شد که به نظر میرسد در مقایسه با چالشهای دیگر جامعه، از اهمیت کمتری برخوردار باشد. در واقع، این امر میتواند به نوعی نشاندهنده کمتوجهی به مسائل کلانتری باشد که همچنان حلنشده باقی ماندهاند. اکنون در حالی که دولت به رفع یک مشکل خاص پرداخته، کشور با مشکلات جدیتری در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند؛ مسائلی مانند بلاتکلیفی مسکن ملی و تورم و کسری بودجه از جمله چالشهایی است که نمیتوان آنها را با حل یک مشکل مقطعی جبران کرد. به عبارت دیگر، نمیتوان انتظار داشت با یک اقدام نمایشی، اعتماد مردم به نظام حکمرانی به طور یکجا بازگردد.
* تمرکز بر اقدامات نمایشی؛ آفت سرمایه اجتماعی
با پیگیری موضوعاتی همچون رجیستری آیفون، لزوما اعتماد عمومی به سیستم حکمرانی افزایش نمییابد. چه بسا تمرکز بیش از حد بر یک موضوع و به حاشیه راندن سایر مسائل که طبقات ضعیف جامه را پوشش میدهد، نتیجه عکس بدهد. اگر مردم ببینند وقت و منابع کشور در چنین موضوعاتی صرف میشود، در حالی که مشکلات اصلی و کلیدی بدون توجه باقی میماند، میتواند به کاهش سرمایه اجتماعی و فاصلهگیری مردم از دولت و نهادهای حکومتی منجر شود. مسالهای که باید به آن توجه شود، این است که حل یک مشکل مقطعی مانند رجیستری آیفون، تنها در صورتی موفق خواهد بود که به عنوان بخشی از یک استراتژی جامعتر برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور به کار گرفته شود. به عبارت دیگر، مردم خواستار حل مسائلی هستند که زندگی روزمره آنها را تحت تاثیر قرار میدهد و اگر این درخواستها برآورده نشود، حتماً نارضایتی و بیاعتمادی نسبت به دولت افزایش خواهد یافت. در واقع، دولت باید توجه بیشتری به مسائل کلانتری که زندگی روزمره مردم را تحت تأثیر قرار میدهد، داشته باشد. انتظار میرود اقدامات آینده دولت، نهتنها شامل حل مسائل مقطعی، بلکه بهبود وضعیت کلی کشور و ارتقای سرمایه اجتماعی باشد. تنها در این صورت است که میتوان به یک حکمرانی موفق و پایدار امیدوار بود.
* در استفاده از کلمه وفاق اسراف نشود
یکی از نکاتی که در گفتار برخی اعضای دولت دیده میشود این است که تلاش دارند همه اقدامات روزمره خود را وفاق معنا کنند. حتی در شرایطی که برخی انتصابات به طور واضح با رویکرد وفاق ملی که شعار دولت بوده در تناقض است، باز هم شاهدیم برچسب وفاق روی آن زده میشود. درباره اقدام مقطعی رجیستری آیفون هم شاهدیم وزیر ارتباطات ادبیاتی مشابه را استفاده کرده است. این موضع، وفاق را به کلمهای دمدستی تبدیل کرده که استفاده بیش از حد از آن خطر زوال معنایی را پیش روی مهمترین شعار دولت قرار داده و جلوهای شعاری به آن میبخشد. استمرار این رویکرد به تضعیف مفهوم وفاق منجر میشود، چرا که وفاق باید یک اصل عملی و موثر باشد، نه صرفا یک برند برای چسباندن روی همه اقدامات کوچک و بزرگ دولت!
ارسال به دوستان
یادداشت
ابعاد عملیات روانی رزمایش دریایی آیونز
محمد رستمپور: یک ضربالمثل انگلیسی میگوید «قبل از اینکه یک ارتش بجنگد، باید سایه آن ارتش بجنگد». جنگها هزینه هنگفتی دارند و معمولاً نتایجی که رهبران سیاسی یا فرماندهان نظامی به دنبال آن هستند، به بار نمیآورند. با این حال، کوشش برای تغییر اراده رقیب عمری به درازای حیات بشر دارد. هیچ دورهای در تاریخ بشر نمییابید که صلح سراسری در کره زمین برپا بوده باشد. میل به فساد و شرارت و بهکارگیری توان و نیرو برای تضییع حقوق دیگران هیچگاه پایانی نداشته. در نتیجه، باید در برابر هر رخدادی آماده بود و در نتیجه در چنین جهانی، آمادگی برای مواجهه با رقیب، یک محاسبه عقلانی فرازمانی و فرامکانی است.
از این نظر، آزمونها و رزمایشها مهمترین عناصر چنین محاسبهای هستند. جنگ، چنان مهلک و ویرانگر است که امکان هر آموزش و آزمایشی را میگیرد و ملتهای با بیشترین آمادگی، همیشه کمترین هزینهها در جنگ را متحمل میشوند. با این همه، رزمایشها روی تصویر و محاسبه رزمآوران، سربازان و فرماندهان در ۲ سوی میدان و حتی روی مردم در کشورهای سوم نیز اثر مستقیم دارند. این اثربخشی، از آنجا که هیچ سویه سیاسی، اقتصادی و نظامی ندارد و تماماً مبتنی بر القای پیام، حس یا باوری است، چه بسا هزینهکرد میلیاردها دلار خرج نظامی حتی در یک رزمایش، در تغییر تصمیمات بازیگران ذینفع کارسازتر باشد. چنین اثری در حوزه عملیات روانی سنجش میشود. عملیات روانی به دنبال ترغیب، توجیه و حتی اجبار رقیب در پذیرش تصمیم یا اراده شماست و در نتیجه، یک رزمایش نظامی بیش از آنکه یک عملیات آمادگی باشد، یک عملیات روانی است که به دنبال اثبات یا تضعیف گزارههایی است که در ذهن رقبا به سوژههایی برای تصمیمگیری درباره نحوه عمل در گشودن یا بستن آتش به سمت رقیب تبدیل شده.
در هر عملیات روانی ۴ دسته هدف در ۴ حوزه مورد آزمون قرار میگیرد: حوزه عقلانی، حوزه عاطفی، حوزه اعتقادی و حوزه اخلاقی. با این پیشفرض میتوان ادعا کرد رزمایش دریایی آیونز در روزهای پایانی مهرماه 1403، یک سال و ۲ هفته پس از عملیات شگفتانگیز هفتم اکتبر و ۱۶ روز پس از اجرای عملیات فرامرزی جمهوری اسلامی ایران علیه اهداف امنیتی و نظامی دشمن متخاصم در فلسطین اشغالی و در محیط امنیتی ملتهب غرب آسیا، با همه رزمایشهای دریایی پیش از این صورت گرفته در منطقه تمایز و تفاوت اساسی دارد و میتوان ۴ زمین مشخص در طیف اهداف رزمایش را بازشناسی و تبیین کرد.
وجه عقلانی یک عملیات روانی در پی آن است که سازوکارهای عقلانی رقیب را دستکاری کند و آنچه را در ذهنیت او، «معقول»، «شدنی» و «معنادار از نظر هزینه - فایده» نشان میدهد، «نامعقول»، «محال و حتی بعید» و «هزینهزا» ترسیم کند. برگزاری رزمایش دریایی آیونز با حضور نمایندگان کشورهای روسیه، عربستان، تایلند، پاکستان، قطر، عمان، بنگلادش و هند، به موازات اعلام کشورهای منطقه مبنی بر در اختیار نگذاشتن حریم هوایی این کشورها برای حمله به ایران، عملیات هوایی گسترده رژیم اشغالگر علیه اهدافی در داخل جمهوری اسلامی ایران را به یک عملیات پرمخاطره و هزینهزا تبدیل کرد. توجه به ائتلافهای دریایی که از جمله اهداف اجلاس نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند یا همان آیونز بوده، اثباتکننده این معناست که رژیم صهیونیستی در پهنه دریایی در سمت رقیب یعنی جمهوری اسلامی ایران باید ائتلافشکن باشد یا ائتلافسازیهای مرکب بر اهدافی متفاوت با آنچه در آیونز پیگیری و رهگیری میشود را دنبال کند. هر دوی این مقاصد در شرایط کنونی که رژیم صهیونیستی در ۲ جبهه محدود مشغول یک جنگ خاکستری است که کاملاً متأثر از محاسبههاست، متغیرهای جدیدی میسازد که احتمال کارآمدی 50 درصدی دارد و این احتمال در یک منطق نظامی با احتمال صفر تفاوتی ندارد.
در وجه عاطفی عملیات روانی، از نقش مؤثر هیجان در اندیشه و عمل انسان یاد میشود و به قدرت عواطف در انگیزش رفتارهای عاطفی و افزایش شور و نشاط اجتماعی توجه میشود. آیونز مبتنی بر اطلاعرسانی هدفمند که در آن، اطلاعات خاصی را درباره یک رویداد منتشر میکند بر مشارکت بازیگران دریایی منطقهای و فرامنطقهای تمرکز میکند و بویژه اصل برگزاری رزمایش را واجد پیام معنادار برای رژیم صهیونیستی که در تلاش است توان راهبردی ایران را تنها در عرصه موشکی و پهپادی تصویر کند، میسازد.
القای پیام قدرت، ائتلاف و نیرومندی در حوزههایی غیر از آنچه تاکنون در مصاف رودررو با رژیم صهیونیستی آزمون شده، به افکار عمومی داخلی روحیه میدهد و از سوی دیگر، انگاره «انزوای ایران» را به حاشیه میراند.
وجه اعتقادی عملیات روانی، نشانگر پویایی منبع تولیدکننده قدرت یک بازیگر است. در یک عملیات روانی ساده، اصول اعتقادی حریف تحریف یا تحدید میشود و در یک عملیات روانی پیچیده، نظام اعتقادی تازهای تولید یا تثبیت میشود که جایگزین باورهای پیشین میشود. آیونز از نظر عملیات روانی نوعی از پیچیدگی را تبلیغ میکند که از چرایی ائتلاف دریایی کشورهای منطقه و فرامنطقه با جمهوری اسلامی ایران میپرسد. در این شکل از عملیات روانی، پیوند تاکتیکی یا رابطه رئالیستی رژیم صهیونیستی در برخی عرصهها با بعضی بازیگران حاضر در این رزمایش با رابطه دریایی رقیب سرسخت رژیم صهیونیستی یعنی جمهوری اسلامی ایران با همان بازیگران، برجسته میشود. این پیوند، ضمن آنکه تمایز یک «رابطه راهبردی» و یک «رابطه تاکتیکی» را معرفی میکند، نشان میدهد در تحصیل منافع ملی، نباید بازیگران حاضر در صحنه بینالملل را در یک دوگانه «دشمن/ دوست» دید. عملیات روانی نوین، مخاطب را به ۵ دسته دشمن، مخالف، خودی، موافق و بیطرف تقسیم میکند و ۴ وضعیت پیش روی یک بازیگر قرار میدهد. در ۳ وضعیت از منافع بازیگران یعنی اشتراک منافع، اختلاف منافع و بیطرفی امکان ائتلاف و همکاری و حتی رقابت وجود دارد و تنها در وضعیت تعارض منافع است که ستیز رخ میدهد. آیونز و آیونزها میتواند مناسبات جمهوری اسلامی ایران را از دوگانه کلاسیک منافع به یک چهارگانه پویا تبدیل کند.
در نهایت، وجه اخلاقی عملیات روانی به دنبال آن است که اخلاقیات رقیب را بیمعنا کند و شکلی از سازهانگاری عملیاتی را بویژه پیش روی بازیگران سوم قرار دهد. در این بعد، آیونز به مقایسه با رویدادهای همسان در جبهه رقیب میپردازد و نشان میدهد امکان کسب یا تزاید قدرت مبتنی بر اصول یا هنجارهای اخلاقی برای نیل به اهداف صلحآمیز وجود دارد. در این رهیافت، نیروی دریایی ایران یک نیروی راهبردی است که پایبند به اخلاقیات، هنجارها و ارزشهاست و اتفاقا به اشتراکگذاری و توسعه این باورها اهتمام جدی دارد؛ چیزی که در مأموریت ناوگروه 86 نیروی دریایی در سفر 360 درجه دور دنیا نیز نیروی دریایی را به عنوان یک نیروی نظامی قدرتمند اما بااخلاق جلوه داد. تثبیت این قدرتمندی که با اخلاقمداری همراه شده، گزارههای بدبینانه درباره شریر بودن ذات و بروزهای قدرت را تضعیف میکند و نشان میدهد قدرتمندی در حوزه نظامی میتواند خلاف پندارها در خدمت صلح بشری باشد. درست است «قبل از اینکه یک ارتش بجنگد، باید سایه آن ارتش بجنگد» اما سایهای که اگر اقتدار میآورد، اطمینان، آرامش و اعتبار به توان ایرانی را نیز به همراه آورد؛ مانند آنچه امروز در سواحل خلیج تا ابد فارس رخ میدهد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از حل مشکل رجیستری آیفون پس از افزایش ۹۶ درصدی سود بازرگانی
آیفون در جیب دولت!
گروه اقتصادی: صبح دیروز سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پیامی در شبکههای اجتماعی از حل مشکل رجیستری آیفون با همکاری دولت، حمایت رئیسجمهور و پیگیریهای وزارت ارتباطات خبر داد.
وی موضوع آزادسازی رجیستر گوشیهای آیفون ۱۳ به بالا را اینگونه بیان کرد: «به نظر من، با بهرهگیری از کارهای کارشناسی و ایجاد وفاق، میتوانیم بدون جنجال و هیاهو، سایر چالشهای فضای مجازی و نیازهای مردم را نیز برطرف کنیم».
به گفته هاشمی، پس از مصوبه اخیر هیات دولت و رفع ممنوعیت که با همکاری معاون حقوقی رئیسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به دست آمد، جزئیات و آییننامههای مربوط به واردات آیفون در کوتاهترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.
لازم به توضیح است ممنوعیت واردات گوشیهای بالاتر از ۳۰۰ یورو از تابستان ۱۳۹۹ مطرح شد و بهتدریج تصمیمهایی برای ممنوعیت واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار، بویژه برند اپل اتخاذ شد، به طوری که اوایل سال ۱۴۰۱، اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس وعده دادند واردات آیفون تا نیمه اول سال 1401 ممنوع خواهد شد.
علت این ممنوعیت شرایط اقتصادی کشور و کمبود منابع ارزی اعلام شده بود. مسؤولان و کارشناسان اقتصادی و حتی برخی واردکنندگان موبایل معتقد بودند در شرایطی که کشور با جنگ اقتصادی و کمبود ارز برای تأمین کالاهای اساسی و دارو مواجه است، منطقی نیست ارز نیمایی برای واردات کالاهای لوکس مصرف شود.
با گذشت چند سال، موضوع رجیستری آیفون با نظرات مختلفی مواجه بود. در دولت سیزدهم، این موضوع دوباره مورد توجه قرار گرفت و هاشمی در آغاز دوره وزارت خود اعلام کرده بود تصمیمگیری درباره رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵ به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط است و پیگیریهای لازم در این زمینه انجام خواهد شد.
* تعیین سود بازرگانی ۹۶ درصد برای واردات گوشیهای آیفون
با تصویب هیات وزیران و ابلاغ رسمی معاون اول رئیسجمهور در هیات دولت، سود بازرگانی برای واردات گوشیهای تلفن همراه برند اپل ۹۶ درصد تعیین شد.
در بخشنامهای که توسط محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور صادر شده، آمده است: «واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، با سود بازرگانی ۹۶ درصد مجاز است».
این تصمیم به منظور ساماندهی بازار و تسهیل واردات گوشیهای آیفون اتخاذ شده و به نظر میرسد تأثیرات قابل توجهی بر دسترسی مصرفکنندگان به این محصولات داشته باشد.
* بررسی تأثیر مصوبه جدید بر واردات آیفون
محمدرضا عالیان، دبیر کنگره موبایل ایران، در گفتوگویی درباره مصوبه اخیر واردات گوشیهای آیفون اظهار کرد: این تصمیم نیازمند موافقت دیگر ذینفعان از جمله ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز و بانک مرکزی است.
وی افزود: جزئیات مربوط به واردات آیفون، از جمله تعرفهها، هنوز به طور کامل مشخص نشده و قرار است در آییننامههای آتی مطرح شود. عالیان با مقایسه این وضعیت با واردات خودروهای دست دوم گفت: «برای اجرای این مصوبه هم باید منتظر بمانیم و ببینیم این مصوبه هم مثل واردات خودروی دسته دوم اجرا خواهد شد یا خیر!»
عالیان افزود: «مهم است تعرفه واردات بهگونهای تعیین شود که از ۴۰ درصد فراتر نرود. در غیر این صورت، رفع ممنوعیت تأثیری نخواهد داشت و خرید گوشیهای قاچاق همچنان بهصرفهتر خواهد بود».
وی تأکید کرد: در حال حاضر بسیاری از مصرفکنندگان با روشهای خاص خود به استفاده از گوشیهای آیفون ادامه میدهند.
عالیان در پایان گفت که این مصوبه را یک گام مثبت ارزیابی میکند اما بر ضرورت انتظار برای مدل اجرایی آن نیز تأکید کرد.
* رفع ممنوعیت رجیستری آیفون امیدی برای بازار موبایل است
عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «وطن امروز» در پاسخ به میزان تأثیر مصوبه جدید هیات دولت درباره واردات گوشیهای آیفون گفت: با وجود تعیین سود بازرگانی ۹۶ درصدی برای این کالا، ممکن است این مصوبه از سوی فعالان بازار و حتی خریداران مورد استقبال قرار نگیرد و امیدوارم این نرخ قابل کاهش باشد.
اسدی خاطرنشان کرد: سهم ۱۰ درصدی آیفون در بازار ایران، ۴۰ درصد از کل صنعت موبایل را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی افزود: «رفع ممنوعیت رجیستری نه تنها به رونق بازار کمک میکند، بلکه پاسخگوی یکی از مطالبات اجتماعی مردم نیز هست».
این فعال اقتصادی با اشاره به نرخ بالای سود بازرگانی، گفت: این میزان سود بازرگانی باعث افزایش قیمت نهایی برای خریداران خواهد شد.
وی با اشاره به تجربههای قبلی در این زمینه و این موضوع که در مصوبات مشابه بازرگانان و مسؤولان پس از چندی موفق به کاهش تعرفهها شدهاند، ابراز امیدواری کرد شرایط فعلی نیز پس از چندی قابل اصلاح باشد و این امکان به وجود آید تا این تعرفهها کاهش یابند. اسدی در ادامه تصمیم قبلی دولت درباره ممنوعیت رجیستری را غیرکارشناسی توصیف کرد و گفت: این ممنوعیت نتوانست به اهداف خود برسد.
وی تأکید کرد: ممنوعیت باعث رشد قاچاق و خروج ارز بهصورت غیررسمی شد و دولت میتوانست با واردات رسمی این کالا، سالانه ۱۰ تا ۱۲ همت درآمد داشته باشد.
اسدی در پایان به شرایط فعلی بازار اشاره کرد و گفت: «با وجود افزایش قیمت دلار، بازار گوشیهای زیر ۶۰۰ دلار نرمال است و مردم با گزینههای بیشتری برای خرید مواجه هستند».
* بهزودی ممنوعیت واردات گوشیهای موتورولا هم منتفی خواهد شد
بر اساس تصمیمات جدید دولت برای واردات و رجیستر گوشیهای آیفون و با توجه به بررسیهای انجامشده در وزارت صنعت، معدن و تجارت، احتمالا بهزودی ممنوعیت واردات و عرضه گوشیهای تلفن همراه برند «موتورولا» هم لغو خواهد شد.
اسدی در پاسخ به از سرگیری رجیستر برند موتورولا گفت: «اطلاعات دریافتی از دفتر تخصصی لوازم خانگی و موبایل وزارت صمت نشان میدهد بهزودی وضعیت واردات و فروش گوشیهای موتورولا هم مشخص میشود».
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به اینکه تحقیقات انجامشده نشان میدهد مشکلات مربوط به پیجرها در لبنان هیچ ارتباطی با برند موتورولا نداشته و این برند از نظر امنیتی مشکلی ندارد، گفت: «با در نظر گرفتن آخرین اخبار در این زمینه و همسویی این تصمیم با واردات برند آیفون احتمالا توزیع و رجیستر این برند نیز به زودی برطرف خواهد شد».
ارسال به دوستان
دریادار سیاری: تعداد زیادی از موشکهای بالستیک دشمن توسط پدافند ما منهدم شد
سپرآهنین آسمان ایران
گروه سیاسی: با گذشت چند روز از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اهدافی در ۳ استان ایران، ابعاد بیشتری از این حادثه از سوی مقامات کشورمان روایت میشود. دیروز وزیر امور خارجه از کمکها و پشتیبانیهای آمریکا از اسرائیل در حمله هوایی به ایران سخن گفت و معاون هماهنگکننده ارتش نیز طی سخنانی از در اختیار گرفتن آسمان عراق توسط اسرائیل، آمریکا و برخی کشورهای غربی خبر داد. همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگاران هرگونه ورود جنگندههای اسرائیلی به حریم هوایی کشورمان را رد کرد.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته چهارشنبه 9 آبان امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع در حاشیه جلسه دولت درباره حمله بامداد روز شنبه 5 آبان رژیم صهیونیستی به اهدافی در کشورمان با خبرنگاران به گفتوگو پرداخت و به شائبهها در این باره پاسخ داد. پس از حمله هوایی اسرائیل که صرفنظر از ابعاد سیاسی، از نظر نظامی ضعیف بود و با عملکرد قدرتمند پدافند هوایی کشور با شکست روبهرو شد، دشمن سعی کرد از بعد تبلیغاتی دستاوردهایی برای خود رقم بزند، لذا شایعات بسیاری درباره ابعاد این حمله، همچنین میزان خسارات وارده به پدافند هوایی کشور از سوی رسانههای مختلف مطرح شد.
در همین زمینه امیر نصیرزاده تصریح کرد هیچ یک از جنگندههای اسرائیل در جریان حمله این رژیم به آسمان ایران ورود نکردهاند و موضوع حمله از مرزهای شمال کشور نیز صحت ندارد.
وزیر دفاع اظهار داشت: دشمن تلاش کرد هم به سامانههای پدافندی و هم به سامانههای آفندی ما آسیب وارد کند اما به دلیل آنکه تمهیدات پدافند غیرعامل رعایت شده بود آسیب چندانی نداشتیم و ملاحظه کردید در صنایع دفاعی کشته و زخمی نداشتیم، از سوی دیگر دانش این فناوریها نیز بومی است و حتی یکی از سامانههای پدافندی را همان فردا جایگزین کردیم و لذا هیچ خللی در روند تولید سامانههای آفندی ما مثل موشک به وجود نیامده است.
* شلیک یک گلوله هم جسارت است
گذشته از آنکه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان به اندازه لفاظیهای مقامات این رژیم پیش از این حمله نبود، پدافند هوایی کشورمان نیز در دفع حملات دشمن بسیار موفق عمل کرد اما جسارت رژیم صهیونیستی در نقض حریم هوایی ایران موضوعی است که نباید درباره آن سهلانگاری شود. چنانکه رهبر حکیم انقلاب نیز در دیدار اخیرا خانوادههای شهدای امنیت فرمودند: «درباره این غلطی که کردند، خودشان با اهداف خاص بزرگنمایی میکنند اما کوچکانگاری آن و اینکه بگوییم چیزی نبوده و اهمیتی نداشت هم غلط است».
وزیر دفاع هم با تاکید بر این مساله گفت: «رژیم صهیونیستی حتی یک تیر هم که به بیابان ما بزند باز هم جسارت کرده به یک کشور کهن و قوی و برای ما قابل گذشت نیست و پاسخ داده خواهد شد».
وی افزود: «بر اساس منشور ملل متحد هرگاه فضای کشوری مورد تعدی قرار بگیرد آن کشور حق دارد پاسخ آن تعدی و تجاوز را بدهد».
امیر نصیرزاده در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تولید مشترک جنگندههای سوخو 35 در ایران عنوان کرد: «از این موضوع اطلاع ندارم».
وزیر دفاع با اشاره به موضوع امنیت مرزهای شرق کشور گفت: «برای تقویت امنیت مرزها یک برنامه که به صورت جدی دنبال میشود ساخت دیوار مرزی است. برای این طرح اعتبارات لازم پیشبینی شده است و در زمینه مقابله با اقدامات تروریستی هم با پاکستان تفاهمنامه امنیتی داریم و در حال همکاری هستیم».
* تکذیب آسیب به یک مرکز نظامی در شاهرود
امیر نصیرزاده در پاسخ به سوالی درباره آسیب دیدن یک مرکز در شاهرود و احتمال حمله از مرزهای شمال کشور عنوان کرد: خیر! چنین چیزی صحت ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش 200 درصدی بودجه نظامی کشورمان بیان کرد: از افزایش 200 درصدی بودجه اطلاع دقیق ندارم، تا جایی که اطلاع دارم بودجه براساس سالهای گذشته چیده شده و به نسبت افزایش سایر بودجهها، بودجه دفاعی به همان نسبت بوده است.
وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان رصد فضایی اهداف کشورمان در حمله موشکی به اسرائیل گفت: بعد از عملیات «وعده صادق ۲»، در تصاویری که منتشر شده بود دیدید به چه مکانهایی اصابت انجام شده بود.
* عراقچی: پای آمریکا در میان است
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز دیروز ابعادی از حمایت و پشتیبانی آمریکا از اسرائیل در جریان حمله هوایی به کشورمان را با خبرنگاران در میان گذاشت. عراقچی گفت: حضور نیروی هوایی آمریکا در منطقه یک واقعیت است و اطلاعاتی که ما داریم نشان میدهد هواپیماهای جنگنده رژیم صهیونیستی از کانالی که نیروهای آمریکایی برای آنها ایجاد کردهاند، توانستند این حمله را انجام دهند.
عراقچی افزود: من قبل از حملات رژیم صهیونیستی سفری به عراق داشتم و مقامات عراقی در بالاترین سطوح به ما اطمینان دادند اجازه استفاده از خاک و فضای خود را علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهند داد. گزارشهایی وجود دارد مبنی بر اینکه از فضای آن کشور استفاده شده است. ما با دوستانمان در دولت عراق در تماس هستیم تا شکایت خود را به مراجع بینالمللی اعلام کنند. وی ادامه داد: حضور نیروی هوایی آمریکا در منطقه یک واقعیت است و اطلاعاتی که ما داریم نشان میدهد هواپیماهای جنگنده رژیم صهیونیستی از کانالی که نیروهای آمریکایی برای آنها ایجاد کردهاند، توانستند این حمله را انجام دهند. ما شکایت خود را به سازمان ملل و دیگر مراجع بینالمللی اعلام کردیم و انشاءالله پیگیری خواهیم کرد. وزیر امور خارجه همچنین سهشنبه 8 آبانماه پس از نشست با سفرای خارجی مقیم تهران تصریح کرده بود حق پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی محفوظ است. وی در این زمینه گفته بود: این تجاوز را محکوم میکنیم و حق خود را برای پاسخ محفوظ میداریم. تعرضی به خاک ما انجام شده اما طبیعی است نحوه اعمال این حق را در زمان و شکل مقتضی قرار خواهیم داد و کاملا هوشمندانه و با درایت این پاسخ را در زمان خود انجام خواهیم داد.
پیشتر نیز یعقوب رضازاده، عضو هیاترئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره همراهی آمریکا با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران اظهار کرده بود: از حدود ۳۰ موشکی که از کشور همسایه با امکانی که آمریکا در اختیار اسرائیل قرار داده بود، پرتاب کردند به نظر میرسد ۱۰ تا ۱۲ موشک به پایگاههای پدافندی و سامانه راداری ما اصابت کرد که تلفات آن جزئی و تعداد شهدا ۴ نفر بود.
***
دریادار سیاری: آسمان عراق ۲۵ روز در اختیار اسرائیل و حامیان آن بود
امیر دریادار حبیبالله سیاری دیروز در اجلاسیه شهدای ارتش در شیراز مطالب مهمی پیرامون همکاری آمریکا و برخی کشورها با اسرائیل پس از عملیات «وعده صادق 2» بیان کرد. طبق گفته معاون هماهنگکننده ارتش، اسرائیل بهرغم تمام پشتیبانیهایی که از او انجام شده بود، نتوانست حتی یک جنگنده را وارد حریم هوایی کشورمان کند.
دریادار سیاری گفت: بعد از عملیات «وعده صادق 2»، حدود ۲۵ شبانهروز تمام آسمان عراق در اختیار هواپیماهای رژیم صهیونیستی و حامیان آنها یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه بود و در این مدت به دنبال این بودند که یک اقدام آفندی علیه ما انجام دهند اما میدانستند ما بیدار و هوشیار هستیم.
وی اظهار کرد: سرانجام 5 آبانماه آنها علیه کشورمان یک عملیات انجام دادند اما موفق نشدند این کار را از طریق نفوذ به داخل مرزهای کشورمان انجام دهند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: به گفته خودشان ۱۴۰ فروند هواپیما را به آسمان عراق آوردند و حدود ۱۰۰ هواپیمای متعلق به حامیان این رژیم نیز از نوع سوخترسان و جنگ الکترونیک نیز پشتیبان آن ۱۴۰ هواپیما بودند اما با آمادگی و هوشیاری عزیزان پدافندی و نیروی هوایی در یک عملیات منجسم به دشمن اجازه داده نشد هیچ یک از هواپیماهای پیشرفتهاش از مرزهای ما عبور کند و آنها از ۱۰۰ کیلومتر خارج از مرزهای ما شروع به پرتاب موشک بالستیک کردند که تعداد زیادی از آنها توسط پدافند ما منهدم شد و البته تعدادی هم به نقاطی برخورد کرد.
دریادار سیاری افزود: دشمن بداند اینگونه نیست که اگر هواپیماهای پیشرفته به میدان بیاورد میتواند به مرزهای ما نفوذ کند. وی ادامه داد: در جریان این اقدام رژیم صهیونیستی تاریخ دفاع مقدس تکرار شد و همانند همان دوران که دشمن با همه حمایتهایی که از سوی استکبار شد شکست خورد، اقدام تجاوزکارانه اخیر رژیم صهیونیستی هم با وجود حمایت استکبار با شکست مواجه شد. وی اظهار کرد: رمز موفقیت ملت ما در گذشته، امروز و آینده اتحاد، همدلی، هماهنگ بودن، در صحنه بودن و حرکت در خط ولایت است. انقلاب اسلامی به درختی تنومند و ضربهناپذیر تبدیل شده و جایگاه نظام اسلامی روز به روز در جهان بالا و بالاتر رفته و امروز ما بازیگر اصلی منطقه هستیم. معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی، با اشاره به انجام عملیاتهای «وعده صادق ۱ و ۲» گفت: نیروهای مسلح ما در این ۲ عملیات ضربات سنگینی به رژیم صهیونیستی وارد کردند و توان آفندی خود را به نمایش گذاشتند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی افزود: این موفقیتها و افتخارات به سادگی به دست نیامده است، مردم ما و بویژه جوانان در همه عرصهها از جمله دفاعمقدس به میدان آمدند، جنگیدند، حمایت کردند، خون دادند، جان دادند تا این افتخارات به دست آمد.
دریادار سیاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: البته ارتقای توانمندیهای نیروهای مسلح و تسلیحات یکی از اصلیترین و مهمترین مولفههای تامین امنیت است اما در کنار آن باید به مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دیپلماتیک هم توجه داشته باشیم؛ با رشد و توسعه در تمام این بخشها میتوانیم به بازداردنگی در مقابل دشمن برسیم.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی افزود: امنیت کشور در صورتی ایجاد و تامین میشود که توان بازدارندگی کشور بالا باشد تا کسی جرات تعرض به میهن اسلامی ما را به خود راه ندهد. وی با اشاره به جنایات اسرائیل در حمله به غزه و جنوب لبنان اظهار کرد: رژیم کودککش صهیونیستی جنایتهای خود در غزه و جنوب لبنان را شدت بخشیده و طی این مدت بیش از ۴۳ هزار انسان بیگناه شهید شدهاند که نیمی از آنها کودکان و زنان هستند و این جنایتها هم تحت حمایت استکبار انجام میشود. نظام بینالملل و حقوق بشر در مقابل این جنایتها چه پاسخی میتواند بدهد؟
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راهور فراجا در گفتوگو با «وطن امروز»:
یکسوم خودروها فرسودهاند
گروه اجتماعی: جولان خودروهای فرسوده و از رده خارج - که یک سوم خودروهای در حال تردد کشور را تشکیل میدهند – در خیابانهای شهرها و جادههای کشور، داد پلیس راهور را درآورده است. در اظهارات رئیس پلیس راهور، بخش عمده آلودگی هوا و حتی بروز تصادفات ناشی از وجود خودروهای فرسودهای است که باید از رده خارج و اسقاط شوند ولی پیچیدگی و عدم تسهیل فرآیند اسقاط این خودروها باعث شده همچنان کشور با این معضل مواجه باشد. بر اساس آمارها، نقص فنی خودروها به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی ۵۰ درصد تصادفات تاثیرگذار است و اگر ایمنی خودروها مطلوب باشد، این تصادفات رخ نمیدهد. در این باره رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به وضعیت نابسامان فرآیند اسقاط وسایل نقلیه فرسوده در کشور گفت: بیش از یکسوم خودروها در کشور فرسوده هستند. این در حالی است که آمار موتوسیکلتهای فرسوده نیز فراتر از 90 درصد است.
سردار سیدتیمور حسینی در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه پلیس گلهمندی زیادی درباره فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده دارد، اظهار داشت: سالهاست تاکید میکنیم وجود خودروهای فرسوده و جولان آنها در جادهها و خیابانها علاوه بر ایجاد آلودگی هوا بر وقوع تصادفات تاثیر بسزایی دارد این نوع خودروها باید از رده خارج شوند ولی متاسفانه توجه چندانی به این موضوع نمیشود به طوری که روند اسقاط خودروهای فرسوده به دلیل فرآیند و سازوکار نامناسب از سوی دستگاههای ذیربط به کندی انجام میشود. وی با بیان اینکه پلیس راهور بارها معضلات و تبعات جبرانناپذیر فعالیت خودروهای فرسوده را اعلام کرده است ولی توجه چندانی به این مساله مهم نمیشود، افزود: جلسات متعددی با مسؤولان سازمان محیط زیست، ستاد مدیریت حملونقل سوخت و سایر دستگاهها و نهادهای دستاندرکار برای تسهیل اسقاط خودروهای فرسوده برگزار کردهایم اما تاکنون اراده جدی برای همراهی در این بحث به چشم ندیدهایم.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: مطابق قانون، خودروهای فرسودهای که عمر بالایی دارند و آلودگی ایجاد میکنند باید اسقاط شوند. این کار از سوی وزارت صمت انجام میشود که البته به دلیل پیچیدگی و فرآیند سخت آن، دارندگان خودروهای فرسوده راغب به این کار نیستند. با این وجود باید اقداماتی جدی انجام شود تا با سازوکاری درست، روشی مشخص و آسان، زمینه خروج خودروهای فرسود و اسقاط آنها فراهم شود، چرا که حتی تولیدکنندگان خودرو نیز در قبال تولید در برابر اسقاط خودروهای فرسوده خیلی جدی نیستند.
وی خاطرنشان کرد: خروج خودروهای فرسوده بیتردید کمک شایانی به کاهش آلودگی هوا و وقوع تصادفات شهری و جادهای میکند. در این ارتباط بزودی جلساتی را با نهادها و سازمانهای مرتبط برای پیگیری جدی اسقاط خودروهای فرسوده برگزار خواهیم کرد.
* ایجاد انگیزه برای اسقاط و نوسازی خودرو
اظهارات رئیس پلیس راهور در خصوص توجه به اسقاط خودروهای فرسوده و از رده خارج در حالیست که رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده گفته است مالکان خودروهای فرسوده که در طرحهای جایگزینی خودرو شرکت کنند، به ازای تعداد گواهیهای اسقاط، از قیمت خودروی انتخابیشان تخفیف دریافت میکنند. مهران سالاریه اظهار داشت: با توافقی که با شرکتهای خودروساز از جمله ایرانخودرو و سایپا شده است، کسانی که در طرحهای جایگزینی خودرو شرکت کنند و خودروی خود را اسقاط کنند، به ازای تعداد گواهی اسقاط خودروی فرسوده خود از شرکت خودروساز برای خرید خودرو تخفیف دریافت خواهند کرد. وی با بیان اینکه ۲ نوع طرح اسقاط خودروی فرسوده وجود دارد، گفت: یکی طرح جایگزینی و دیگری طرح بدون جایگزینی است که اصطلاحا به آن «طرح نقدی» هم گفته میشود. سالاریه افزود: در طرح بدون جایگزینی، مراکز اسقاط، با لحاظ کردن شرایط اسقاط شامل مدل، سن، سلامت خودرو و سایر مواردی که بین خریدار و فروشنده توافق میشود، خودرو از مالک خریداری میشود. رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده با بیان اینکه خودروهای فرسوده بر اساس سال تولید دستهبندی و مشمول دریافت گواهی اسقاط میشوند، گفت: خودروهایی که ۲۰ تا ۲۵ سال از زمان تولیدشان گذشته، ۳ گواهی اسقاط از آنها تولید میشود (هر گواهی ۳۵ میلیون تومان محاسبه میشود). به عبارتی ۱۰۵ میلیون تومان، ارزش خودرویی است که ۲۰ تا ۲۵ سال دارد و در طرح بدون جایگزین شرکت میکند، البته این منفعت ممکن است 100 درصد به مالک خودرو نرسد و رقمی حدود ۸۸ تا ۹۵ میلیون تومان به مالک خودرو پرداخت میشود. سالاریه افزود: در ۶ ماه نخست امسال، حدود ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط کردیم و تاکنون که ۷ ماه از سال میگذرد، بیش از ۱۸۰ هزار دستگاه خودرو در مراکز اسقاط پذیرش و از چرخه حملونقل خارج شده است. وی ادامه داد: در ۶ ماه نخست امسال ۱۲۹ هزار و ۸۷۸ دستگاه خودروی سواری، ۱۱۵۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰۸۰ دستگاه مینیبوس، ۲۷۹ دستگاه کامیون، ۵۰۱ دستگاه کامیونت، ۸۳ دستگاه کشنده، ۱۰ هزار و ۷۴۰ دستگاه انواع وانت و ۵۶۷۸ دستگاه تاکسی اسقاط شدند که در بعضی موارد مثل تاکسی، تا حدودی جایگزینی هم انجام و نوسازی شده است. سالاریه گفت: طرح جایگزینی خودروها را تقریبا از نیمه دوم سال گذشته شروع کردیم و در ۶ ماه نخست امسال هم طرح نوسازی تاکسیهای فرسوده ادامه پیدا کرد، از مهر امسال تاکنون حدود ۲۷ هزار متقاضی برای اسقاط و جایگزینی خودرو در طرحهای جایگزینی ایرانخودرو و سایپا ثبتنام کردهاند و مراحل پذیرش انجام شده و هم اکنون فرآیند نوسازی در حال انجام است. وی درباره بازه زمانی اسقاط خودرو و دریافت خودروی جایگزین هم گفت: متقاضیانی که ثبتنام و در قرعهکشی برنده شدهاند باید خودروهایشان را دریافت کرده باشند، اگر دریافت نکرده باشند باید پیگیری شود. وی در گفتوگو با صداوسیما افزود: بعد از ابلاغ آییننامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، جذابیتی در بخشهای خصوصی برای مالکان خودروهای فرسوده به وجود آمد، به عبارتی، به وسیله این آییننامه، دولت به مراکز اسقاط اعلام کرد خودروی فرسوده متقاضیان را با بالاترین رقم خریداری کنند تا انگیزهای برای اسقاط و نوسازی ایجاد شود.
ارسال به دوستان
انتظار 7 ساله محمدعلی گرایی با قهرمانی تمام شد
فتح تیرانا
همواره در سالهای اخیر از محمدعلی گرایی به عنوان یکی کشتیگیر تکنیکی که در اجرای فنون زیبا تخصص دارد، یاد شده اما او هرگز تا قبل از اعزام به جهانی 2024 تیرانا نتوانسته بود به فینال مسابقات جهانی راه یابد. فرنگیکار شیرازی که به خاطر اجرای یک فن عجیب به نام «سنجاب پرنده» در المپیک توکیو شهرت بیشتری یافت، حال و روز متفاوتی در آلبانی داشت.
محمدعلی گرایی حتی در تنها حضور خود در المپیک هم به مدال نرسیده بود و در ۳ دوره 2017، 2019 و 2021 توانسته بود مدال برنز جهان را از آن خود کند.
گرایی که یک دوره محرومیت به خاطر پرتاب کردن بطری آب به داخل تشک در مسابقات جهانی 2023 را تحمل کرد و به همین خاطر المپیک پاریس را هم از دست داد، با عزمی راسخ به تشک بازگشت و توانست صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی 2024 که البته در اوزان غیرالمپیکی برگزار میشود، باشد.
گرایی که وزن تخصصیاش 77 کیلوگرم است، در این مسابقات در 82 کیلو روی تشک رفت و پریروز برخلاف برادرش شروع خوبی داشت و توانست در دور نخست با نتیجه 8 بر صفر روهیت داهیا از هند را شکست دهد. وی در دور بعد با نتیجه 7 بر 2 از سد میهایل برادو از مولداوی گذشت و راهی مرحله یکچهارم نهایی شد. گرایی در این مرحله با نتیجه 14 بر 6 مقابل تایزو یوشیدا از ژاپن به پیروزی رسید و راهی نیمهنهایی شد.
کاپیتان شیرازی تیم ملی کشتی فرنگی در نیمهنهایی با نتیجه 2 بر صفر گلا بولکوادزه از گرجستان را شکست داد و فینالیست شد تا برای کسب مدال طلا برابر اریک زیلواسی از مجارستان قرار بگیرد.
با اینکه همه منتظر یک نبرد سخت و دشوار برای محمدعلی گرایی بودند اما او با روحیهای بالا و البته بدنی آماده وارد تشک شد و اجازه نداد حریفش بیش از یک دقیقه و 35 ثانیه فرصت داشته باشد!
محمدعلی گرایی که در ابتدا یک امتیاز روی حمله خود کسب کرد، در ادامه روی فن حریف توانست کشتیگیر مجار را خاک و یک بارانداز هم اجرا کند. اعتراض مربیان حریف و رد شدن آن نتیجه را 6 بر صفر کرد و در ادامه گرایی با یک خاک کار را در همان تایم اول به پایان رساند و 8 بر صفر یک فینال یکطرفه را به سود خود به پایان برد تا در نخستین فینال جهانی خود یک طلای شیرین را برای کشتی فرنگی ایران کسب کند.
به این ترتیب محمدعلی گرایی نخستین و آخرین طلایی ایران در کشتی فرنگی اوزان غیرالمپیکی جهان بود تا تیم حسن رنگرز با یک طلا و یک نقره به کار خود پایان دهد.
* تیم رنگرز؛ نایبقهرمان جهان
مسابقات جهانی کشتی فرنگی اوزان غیرالمپیکی با یک نشان طلا و یک نقره برای شاگردان حسن رنگرز و ایستادن ایران روی سکوی دوم به پایان رسید.
مسابقات جهانی کشتی فرنگی اوزان غیرالمپیکی که 7 آبان در آلبانی آغاز شده بود، با قهرمانی جمهوری باکو با 85 امتیاز به پایان رسید.
تیم باکو کار خود را در این رقابتها با 3 نشان طلای الدانیز عزیزلی، نیهات ممدلی و اولوی غنیزاده و عنوان پنجم کوربان کوربانوف تمام کرد.
بعد از این تیم، ایران که ۲ حذفی و ۲ فینالیست داشت، با ۲ نشان نقره پویا دادمرز و طلای محمدعلی گرایی و کسب 55 امتیاز و عنوان نایبقهرمانی به کار خود خاتمه داد.
در وزن 55 کیلوگرم، پویا دادمرز با ضربه فنی گئورگی تاخادزه از گرجستان و 2 برد مشابه یک - یک مقابل مانوئل خاچاطوریان از ارمنستان و امین سفرشایف از روسیه فینالیست شد. او در فینال یک - یک مغلوب الدانیز عزیزلی قهرمان جهان از باکو شد و به مدال نقره رضایت داد.
در وزن 63 کیلوگرم، ایمان محمدی که دور اول استراحت کرده بود، بعد از شکست 8 بر صفر داستان کادیروف از قرقیزستان، 2 - 2 مغلوب زادیک لالائف از روسیه شد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله نیمهنهایی از دور رقابتها حذف شد.
در وزن 72 کیلوگرم، محمدرضا گرایی در دور اول با نتیجه 11 بر 3 مغلوب بنجامین پیک از آمریکا شد و با توجه به شکست 9 - صفر این کشتیگیر در مرحله بعد مقابل حریف کروات از دور رقابتها کنار رفت.
در وزن 82 کیلوگرم، محمدعلی گرایی با شکست 8 بر صفر روهیت داهیا از هند، 7 بر 2 میهایل برادو از مولداوی، 14 بر 6 تایزو یوشیدا از ژاپن و 2 بر صفر گلا بولکوادزه از گرجستان، راهی فینال شد و در مسابقه نهایی 8 بر صفر اریک زیلواسی از مجارستان را شکست داد و مقتدرانه صاحب نشان طلا شد.
ارسال به دوستان
حدود 70 کشته و صدها زخمی حاصل جنگافروزی و اشغالگری تلآویو در ماه اکتبر
اکتبر سیاه صهیونیستها
گروه بینالملل: منابع عبری پس از پایان ماه اکتبر سال جاری میلادی به بررسی تلفات خود در این ماه و ضربات از سوی گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی پرداختند. رژیم صهیونیستی از چند ماه قبل برنامهریزی و جنگ روانی گستردهای را برای سالگرد ۷ اکتبر ترتیب داده بود و عملیاتهای ترور، همچنین اقدامات لازم در جنگ روانی و رسانهای را از مدتها قبل هماهنگ کرده بود اما در نهایت ماه اکتبر سال جاری میلادی طبق میل آنها پیش نرفت و رژیم صهیونیستی در این ماه ضربات متعددی را در چند جبهه دریافت کرد و اکتبر ۲۰۲۴، پرتلفاتترین جبهه برای ارتش صهیونیستی بود و بیشترین ضربات به شهرکهای اشغالی و مستعمرهنشین از سوی جبهه شمال سرزمینهای اشغالی و جنوب لبنان به رژیم اشغالگر وارد شد. حزبالله لبنان پس از ترور فرماندهان نظامی ارشد خود، همچنین شهادت دبیرکل این گروه مقاومت، آیتالله سیدحسن نصرالله با توانی ستودنی مقاومت کرد و حتی بر حجم و کیفیت عملیاتهای ضد صهیونیستی خود افزود. طبق اعتراف ارتش رژیم صهیونیستی، 33 سرباز و کماندوی رژیم ماه اکتبر در جنوب لبنان به هلاکت رسیدند. این در حالی است که منابع لبنانی آمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی را بسیار بیشتر از این دانسته و رسانههای رژیم صهیونیستی نیز به صورت قطرهچکانی آمار تلفات نظامیان صهیونیست در جبهه جنگ با لبنان را اعلام میکنند. نیروهای موشکی حزبالله لبنان در کنار نیروهای پهپادی، همچنین تکاوران رضوان، عملیاتهای خود را در طول بیش از یک ماه گذشته علیه صهیونیستها بدون وقفه ادامه دادهاند و تاکنون صدها عملیات با موفقیت انجام شده است. نیروهای حزبالله لبنان در طول ماه اکتبر عملیاتهای خود را به صورت مداوم انجام دادهاند و روزانه 20 تا 30 عملیات موشکی، راکتی، پهپادی و کمین را علیه مواضع نظامی اشغالگران و شهرکهای مستعمرهنشین انجام میدهند. این عملیاتها در حالی رقم خورده است که پیش از این در پی انفجار پیجرها و ترور فرماندهان ارشد حزبالله لبنان، صهیونیستها مدعی از کار انداختن توان رزمی مقاومت اسلامی لبنان بودند اما در نهایت مجبور به عقبنشینی و اعتراف به تلفات خود، همچنین شکست در پیشروی زمینی محدود به خاک لبنان شدند. حزبالله لبنان همچنین طی عملیاتهای ماه اکتبر علیه ارتش صهیونیستی توانست بارها با پهپاد و موشکهای بالستیک عمق سرزمینهای اشغالی و حیفا و مابعد حیفا را هدف قرار دهد. از جمله این عملیاتها هدف قرار دادن مقر تیپ گولانی با پهپاد، هدف قرار دادن ویلای شخصی نتانیاهو، هدف قرار دادن صنایع نظامی رژیم در عکا و هدف قرار دادن مداوم تلآویو و حیفا بود. نیروهای حزبالله لبنان همچنین موفق به هدف قرار دادن تانکها و بولدوزرهای رژیم صهیونیستی در کمینهای متعدد و حتی در پشت خط مقدم جنگ با استفاده از موشکهای ضدزره و هدایتشونده و پهپاد شدند و آمار خیرهکننده 32 انهدام تانک مرکاوا را در کارنامه خود طی مدت یک ماه گذشته بر جا گذاشتند. در بخش پدافند هوایی نیز با وجود محدودیتهای فراوان و تجهیزات فراوان و پیشرفته ارتش صهیونیستی در بخش هوایی، ماهوارهای و پهپادی، حزبالله لبنان موفق به ساقط کردن چند فروند پهپاد هرمس 450 و یک فروند پهپاد هرمس 900 شده است؛ اقدامی که منجر به ترس و وحشت خلبانان بالگردهای رژیم صهیونیستی به منظور حضور در میدان جنگ برای پشتیبانی از نیروهای اشغالگر روی زمین شده است.
ارتش صهیونیستی سرانجام پس از یک ماه تلاش ناکام برای نفوذ به شهرهای جنوبی لبنان و اشغال و تثبیت اشغالگری خود بر روستاهای مرزی لبنان سرانجام تصمیم به عقبنشینی گرفت تا از سیر صعودی تلفات خود در میدان نبرد جلوگیری کند. این اقدام به احتمال زیاد با افزایش تجاوزات وحشیانه نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی علیه مناطق مسکونی و غیرنظامیان لبنان همراه باشد و ارتش رژیم اشغالگر برای جبران شکست خود در تهاجم زمینی به خاک لبنان دوباره به صورت بزدلانه با نیروی هوایی متجاوز و جنایتکار خود از غیرنظامیان لبنان انتقام بگیرد اما این جنایات از سوی حزبالله لبنان بدون پاسخ نخواهد ماند و تسلیحاتی که تاکنون علیه صهیونیستها به کار گرفته نشده و بانک اهدافی که به آنها حمله نشده است زیر ضربات انتقامی حزبالله لبنان خواهد رفت.
تلفات ارتش صهیونیستی در ماه اکتبر محدود به جبهه شمال و حزبالله لبنان نبوده و گروههای مقاومت در نوار غزه و حتی فلسطینیان ساکن سرزمینهای اشغالی نیز سهمی بزرگ در عملیاتهای ماه اکتبر علیه رژیم صهیونیستی داشتند. طبق اعلام صهیونیستها، هلاکت 19 نظامی اشغالگر در نوار غزه طی ماه اکتبر تایید شده و 16 شهرکنشین و نظامی اشغالگر نیز در عملیاتهای استشهادی از ابتدای ماه اکتبر در سرزمینهای اشغالی مستعمرهنشین به هلاکت رسیدهاند. طی این عملیاتها دهها صهیونیست نیز زخمی شدهاند. بنا بر گزارش رسانههای عبری، به رغم محاصره شدید شمال نوار غزه و بویژه اردوگاه جبالیا، نیروهای مقاومت همچنان ضربات سنگینی به صهیونیستها وارد میکنند. طبق گزارش شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی، نیروهای مقاومت با استفاده از بمبها و موشکهای عملنکرده که از سوی جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی بر سر مناطق مسکونی و غیرنظامیان غزه ریخته شده است تلههای انفجاری قدرتمندی را تولید کردهاند که به کابوس سربازان صهیونیست تبدیل شده است. این تلههای انفجاری به صورت کمین در مسیر تانکها، نفربرها و بولدوزرهای ارتش صهیونیستی قرار گرفته و هنگام عبور تجهیزات نظامی رژیم و سربازان اشغالگر از روی آنها توسط مبارزان مقاومت منفجر میشوند و تلفات مهلکی را به صهیونیستها وارد میکنند. به موازات عملیاتهای کمین کشنده نیروهای مقاومت در نوار غزه، فلسطینیان بسیاری نیز علیه جنایات و اشغالگری مستعمره نشینان صهیونیست در شهرکهای اشغالی دست به عملیاتهای انفرادی استشهادی زده و تعداد قابل توجهی از شهرکنشینان را به هلاکت رساندهاند؛ عملیاتهایی که افزایش آنها مقامات امنیتی رژیم را از آغاز دور جدید انتفاضه فلسطینیان ترسانده است.
ارسال به دوستان
جانورشناسی خیلی خیلی تخصصی
اجل صهیون نزدیکه
نام: کفتار
فرمانرو: جانوران
شاخه: بیمغزان
رده: پوشکیان
راسته: کودککشان
تیره: خونخوارسانان
نامهای دیگر: اسرائیلی، سگ صفت.
کفتارها با نام علمی «sahyoun» که به نام سگصفت نیز مشهورند زیستگاه مشخصی ندارند، آنان عادت دارند که با زور و شکار کودکان محیط زندگی انسانها را اشغال کنند و در آنجا چتر شوند.
دماغ این دسته از جانوران به منابع مالی و طبیعی از جمله نفت و گاز حساس است و به محض احساس این بو از خود بیخود میشوند به علاوه از لحاظ بدنی هم پاهای قوی دارند که طبق مشاهدات انجام شده به دلیل دویدنهای پرسرعت و پرش از روی مانع به هنگام حملات مقاومت است. آنها تنها موجوداتی هستند که در شنا رکورددار هستند و به هنگام مشاهده موشک و پاراگلایدر با شنا در آبهای مدیترانه به سرعت فرار میکنند.
کفتارها اغلب حیوانات دستآموز آمریکا هستند. آنها توسط دولت آمریکا به نقاط دیگر جهان به خصوص خاورمیانه وارد میشوند و طوری رفتار میکنند که انگار «اینجه واس ماست یعنی کُلیش واس ماست یعنی واس ما بودهااااا، مال خودمونه».آنها همچون سقز به زمین میچسبند. برخی از محققان معتقدند که تشبیه به سقز اجحاف در حق این تیره از خونخوارسانان است و آنها همچون زالو هستند، دسته سومی از محققان نیز هستند که به نظرشان هنوز کلمهای در خور این دسته از جانوران اختراع نشده.
ماموریت کفتارها در این نقاط از زمین دوشیدن شیر گاوهای شیرده، استفاده از سران سیبزمینی عرب، کشتن فلسطینیها و گسترش زیستگاه خود در راستای اهداف و منافع دولت آمریکا است.
در رابطه با تاریخچه این گونه آمده است که بخشهایی از فلسطین را به اشغال خود درآوردهاند. آنها طی سالهای اخیر نیز سعی داشتند با زمینخواری و گسترش زیستگاه خود بر خاورمیانه مسلط شوند که شکارچیان مقاومت در جواب به آنها گفتند: «زکی، کفتار در خواب بیند پنبهدانه گهی غلط کردم غلط کردم کند گهی شکر خوردم» و آنها را در دام «توفان الاقصی» انداختند.
طبق تحقیقات محققان این حیوانات بدون کشیدن چیزی و ذاتاً متوهم هستند که اگر در چین بودند حتما چینیها از توهم آنها برق تولید میکردند، آنها همچنین بسیار گندهگو هستند که اگر این یکی در چین بود حتما با آن یک نیروگاه تولید برق ایجاد میکردند.
کفتارها در مقابله با شکارچیان گندهگویانه حرف از حمله میزنند ولی در عمل قبل حمله و حین حمله و بعد حمله به آشغالها و سطل زبالهها پناه میبرند و در آنجا پنهان میشوند تا شاید زنده بمانند.
آنها بعد از هر حمله متوهمانه حرف از پیروزی میزنند و با دریافت پاسخی محکمتر و کوبندهتر هم عبرت نمیگیرند و
همزمان که سعی در پنهان کردن اشک و بغض خویش دارند
میگویند: «اصلا هم درد نداشت فقط چندتا ضربه مغزی ملایم بود همین». از این نظر کفتارها عبرتنگیرترینند و روی حیوانات خونخوار تاریخ را سفید کردهاند.
طبق گزارشات رسیده این جانوران به وعدههای صادق حساسیت شدیدی دارند و موشکهای سجیل، قدر ۱۱۰، خیبرشکن و عماد موجب ترس آنها میشود به نحوی که نمیتوانند خود را کنترل کنند و از همین رو هم این موجودات در رده پوشکیان قرار میگیرند.
سلاح مورد استفاده این گونه از جانواران اغلب دروغ، تهمت و مرکاوا است. مرکاوای این حیوانات معمولا توسط شکارچیان تبدیل به مر پا در هوا میشود، شکارچیان در این مورد مهارت عجیبی دارند و این کار جزو تفریحاتشان محسوب میشود.
بر اساس بشارتهای گفته شده در سال ۱۳۹۴ به شمسی و سال ۲۰۱۶ به میلادی این موجودات ۲۵ سال آینده را نخواهند دید و در دسته حیوانات در حال انقراض قرار میگیرند که به دلیل خونخوار بودنشان انقراض آنها شادی مردم آزاده جهان را به دنبال خواهد داشت و به دلیل در خطر افتادن منافع آمریکا و رفقایش این مسأله موجبات نگرانی آنها شده و در پی حفظ این گونه در حال جانکندن هستند.
از جمله اقدامات سازمان ملل در مقابله با اقدامات این جانواران؛ ابراز نگرانی، ابراز نگرانی بیشتر و در مرحله آخر احساس خطر بوده که در نوع خودش بی سابقه است.
ارسال به دوستان
نگاه
بودجه ضد معیشت
میثم مهرپور: در اقتصادهای تورمی مانند ایران، رشد بودجه عمومی متناسب با تورم را میتوان امری طبیعی دانست. اگر این رشد کمتر از متوسط تورم عمومی باشد، میتوان بودجه را انقباضی و اگر بیشتر باشد، میتوان بودجه را انبساطی دانست. در لایحه بودجه 1404 در حالی که بر اساس آمارهای رسمی تورم 35 درصد است شاهد رشد 68 درصدی کل منابع بودجه نسبت به سال جاری هستیم؛ موضوعی که بیانگر انبساطی بودن لایحه پیشنهادی دولت چهاردهم است. در کنار این موضوع، مساله مالیات در لایحه پیشنهادی بسیار مهجور است؛ موضوعی که طی سالهای گذشته و بودجههای ارائه شده از سوی دولت سیزدهم به سمت و سوی مناسبی در حال حرکت بود اما در بودجه 1404 عملا این روند متوقف شده است. شکی نیست اصلاح نظام مالیاتی با ایجاد پایههای جدید مالیاتی و ارتقای شفافیت برای مقابله با اقتصاد پنهان و فرارهای مالیاتی محقق میشود و در این مسیر با اصلاح قوانین طبیعتا باید شاهد افزایش درآمدهای مالیاتی دولت نیز باشیم. در حالی که در لایحه بودجه 1404 برای درآمدهای مالیاتی کشور رشد 39 درصدی پیشبینی شده است؛ رقمی که تقریبا متناسب با نرخ تورم و افزایش هزینهها بوده و عملا بدان معناست که دولت چهاردهم بر خلاف دولت قبل تمایل یا اعتقادی به اصلاح یا ایجاد تغییر در نظام مالیاتی کشور ندارد. اصلاح نظام مالیاتی از این حیث ضرورت دارد که این اقدام نه تنها منجر به افزایش درآمدهای دولت میشود، بلکه هدف اصلی و مهم آن را میتوان هدایت اقتصاد کشور دانست. در واقع ابزار مالیات بیش از آنکه ابزاری برای کسب درآمد دولت و به تبع آن اداره کشور از این طریق باشد، ابزاری مهم برای هدایت اقتصاد بوده و موضوع درآمد، هدف ثانویه مالیاتهاست. با این توضیح عدم تغییر و اصلاح در نظام مالیاتی به این معناست که دولت به وضعیت موجود در اقتصاد و تداوم چالشهایی چون فرارهای مالیاتی، عدم شفافیت اقتصادی و وجود فعالیتهای سوداگرانه رضایت داده است. البته طبیعتا منظور از افزایش درآمدهای مالیاتی، افزایش نرخهای مالیاتی و فشار مالیاتی مضاعف بر حقوقبگیران و دارندگان درآمد ثابت نیست، بلکه اتفاقا در این حوزه دولت باید به سمت بخشودگی و معافیتهای بیشتر نیز حرکت کند. مساله اصلی، عدم تداوم اصلاح نظام مالیاتی کشور و توقف روند مثبتی است که در دولت سیزدهم در این حوزه آغاز شده بود. با این تفاسیر پرسش این است: آیا سال آینده با این بودجه میتوان به سمت رشد اقتصادی (افزایش تولید و بزرگتر شدن کیک اقتصاد ایران) و کاهش تورم به معنای کاهش فشارهای معیشتی بر مردم حرکت کرد؟
آنچه در ظاهر امر مشخص است نهتنها این لایحه چنین دورنمایی را نشان نمیدهد، بلکه بررسی موضوعاتی چون مالیاتها در لایحه مذکور به معنای تداوم فعالیتهای سفتهبازانه در اقتصاد ایران و عدم هدایت منابع به سمت تولید و البته گرانسازی معیشت و هزینههای مردم است. تا زمانی که دولت مصمم به توقف سفتهبازان و فعالیتهای مخرب آنها با ابزارهایی چون مالیات نباشد، طبیعی است در اقتصاد تورمیای مانند اقتصاد ایران، دولت برای اداره کشور مجبور به گرانسازی خواهد بود؛ گرانسازیای که با نامهای مختلف در نهایت منجر به آسیب رسیدن به معیشت مردم خواهد شد.
نکته دیگر در لایحه بودجه 1404 نگاه دولت چهاردهم به استقراض به عنوان راهی برای اداره کشور است که بر این اساس میتوان به رشد قابل توجه انتشار اوراق در این لایحه اشاره کرد. در لایحه مذکور، واگذاری داراییهای مالی رشدی بیش از 300 درصدی داشته است. پیشبینی عدم رشد سودآوری شرکتهای دولتی نیز از نکات جالب و البته عجیب لایحه بودجه 1404 است. در حالی که بودجه شرکتهای دولتی با رشد قابل توجهی مواجه شده اما درآمد این شرکتها رشدی نداشته که طبیعتا به معنای افزایش ناکارآمدی این شرکتهاست، یعنی دولت هیچ رشدی را برای سود شرکتهای دولتی متصور نیست اما هزینههای آنها افزایش داشته است(!) نکته این است که اگر قرار است اقتصاد به رشد برسد و تولید بهبود یابد، طبیعتا شرکتهای دولتی نیز به عنوان بخشی از اقتصاد ایران بوده و اگر بناست سود این شرکتها افزایشی نداشته باشد چرا بودجه آنها افزایش قابل توجهی داشته است؟!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|