|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
جشنواره موسیقی فجر با اجرای ویژه ارکستر صداوسیما برای سردار سلیمانی افتتاح شد
سوگ سهراب به یاد قاسم
عباس اسماعیلگل: سیوپنجمین جشنواره موسیقی فجر در حالی از24 بهمنماه به طور رسمی کار خود را با اجراهای هنرمندان در تهران و شهرهای مختلف آغاز کرد که افتتاحیه این دوره از جشنواره حال و هوای متفاوتی نسبت به دورههای پیشین داشت. افتتاح رسمی این دوره از جشنواره، اجرای یک قطعه ویژه به یاد شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی در تالار وحدت تهران بود که ارکستر سمفونیک صداوسیما با تقدیم اجرای قطعه «سوگ سهراب» به «حاج قاسم» این اتفاق مهم را رقم زد.
ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما به رهبری آرش امینی با حضور «گراف مورژا» نوازنده شناخته شده و بینالمللی ویولن روس اولین اجرای رسمی سیوپنجمین جشنواره موسیقی فجر را در حالی برگزار کرد که این ارکستر در مجموع در 2 بخش به اجرا پرداخت. در قسمت اول برنامه چند قطعه ایرانی از جمله «نیایش یزدان» حشمت سنجری که محتوایی آیینی- ملی دارد اجرا شد و در ادامه نیز قطعه «تشییع جنازه سهراب» اثری از لوریس چکناواریان با حضور رهبران ارکستر سرشناسی چون شاهین فرهت، محمد سریر، فریدون شهبازیان، نادر مرتضیپور و حسن ریاحی و با یاد مقام والای شهید سپهبد سلیمانی نواخته شد. جدا از اجرای قطعه «تشییع جنازه سهراب» با کیفیتی مقبول در افتتاحیه جشنواره موسیقی فجر به عنوان متفاوتترین و در عین حال احساسیترین قسمت کنسرت ارکستر سمفونیک صداوسیما، بهترین و قدرتمندترین بخش اجرای ارکستر سمفونیک صداوسیما بخشی بود که «گراف مورژا» ویولننواز توانمند روس به صحنه آمد و روند اجرا را صعودی کرد. احاطه بر اجرایی منطبق بر معیارها و استانداردهای بینالمللی و دقت در کوک نتهای سرعتی در کنار احساس سرشار نوازنده، اجرایی برجسته را به نمایش گذاشت به شکلی که گویی مورژا سالهاست با این ارکستر همکاری کار کرده است.
ارکستر سمفونیک صداوسیما در حالی یکی از مهمترین اجراهای جشنواره موسیقی فجر را با حضور محمدمهدی نراقیان، مدیر مرکز موسیقی و سرود صداوسیما رقم زد که انتظار میرفت رئیس رسانه ملی در تازهترین کنسرت ارکستر زیر مجموعه سازمانش که به نوعی آغازگر فصل تازهای از فعالیتهای این مجموعه طی سالهای اخیر محسوب میشود حضور داشته باشد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
با آنکه بخش جنبی پاپ یک روز قبل از افتتاح رسمی جشنواره با اجرای برادران آرش و مسیح در سالن میلاد نمایشگاه شروع شد اما جشنواره موسیقی فجر رسما از عصر پنجشنبه 24 بهمن ماه به ترتیب با اجراهای ارکستر سمفونیک صداوسیما به رهبری آرش امینی و گروه خنیاگران مهر به سرپرستی بهزاد عبدی و نوید نوروزی در تالار وحدت، گروه «آوای تبری» به سرپرستی جلال محمدی و خوانندگی زمان شکارچیان و گروه «نای و دئونای» به سرپرستی علیرضا برنجیان در تالار سوره حوزه هنری، گروه «نقش» به سرپرستی امیر شریفی و خوانندگی مجتبی عسگری و گروه «بامداد مشهد» به سرپرستی سالار مرتضوی در بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، گروه «بُندَهِش» به سرپرستی سهند بهادری در برج آزادی، تکنوازی پیانوی آرپینه ایسرائیلیان و کوارتت «نماد» به سرپرستی ستاره بهشتی در تالار رودکی و کنسرتهای پاپ امید حاجیلی و علی یاسینی در بخش جنبی آغاز به کار کرد.
جشواره موسیقی فجر امسال با وجود حضور پرشور هنرمندان شاخههای مختلف با یک معضل همیشگی در برخی اجراها مواجه است؛ یکی از نکات قابل اعتنای روز نخست جشنواره موسیقی فجر، فقر مخاطب در برخی اجراها بود به طوری که به استثنای اجرای افتتاحیه اکستر سمفونیک صداوسیما و کنسرتهای پاپ، در سایر اجراها در تالارهای مختلف تهران صندلیهای خالی بدجور توی ذوق میزد که شاید بهتر باشد مسؤولان جشنواره موسیقی فجر برای حل این معضل راهکارهایی بیندیشند، از جمله کاهش قیمت بلیتها که شاید بتوان از این طریق دانشجویان رشتههای هنری و مخاطبان خاص موسیقی را به حضور در اجراهای کلاسیک جشنواره ترغیب کرد.
اما از نکات قابل توجه جشنواره موسیقی فجر امسال میتوان به اقدام قابل توجه ستاد خبری جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد؛ گروه روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر مکانی را در طبقه سوم تالار وحدت طراحی و تعبیه کرده که خبرنگاران و عکاسان رسانهها با حضور در این پاویون رسانهای میتوانند در نبود افراد غیرمرتبط نسبت به پوشش اخبار جشنواره اقدام کنند. در این میان برخی شبکههای رادیویی نیز با استقرار واحدهای سیار رسانهای نسبت به پوشش اخبار جشنواره اقدام کردهاند.
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر که تا 30 بهمن در تهران و 11 استان به صورت همزمان برگزار میشود، در روز دوم خود (جمعه 25 بهمن ماه) هم اجراهای مختلفی را برگزار کرد که از مهمترین و پرمخاطبترین آنها میتوان به کنسرت حجت اشرفزاده با عنوان «ماهیما» و به سرپرستی آرش جامع در تالار وحدت اشاره کرد که در کنار ارکستر فرهنگ و هنر به رهبری نادر مشایخی شب ویژهای را در روز دوم جشنواره موسیقی فجر رقم زدند.
از اجراهای مهم و جذاب جشنواره در روزهای آینده میتوان به اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نصیر حیدریان، لوکا آکوئینو از کشور ایتالیا (شنبه 26 بهمن در تالار وحدت)، گروه موسیقی نواحی رستاک(یکشنبه 27 بهمن در تالار وحدت)، ضابط نبیزاده از کشور آذربایجان (یکشنبه 27 بهمن در فرهنگسرای نیاوران)، کوارتت خلیجفارس به سرپرستی امین غفاری ( دوشنبه 28 بهمن در تالار رودکی)، بخش موسیقی نواحی برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان(دوشنبه 28 بهمن در تالار سوره حوزه هنری)، هنرستان موسیقی پسران و برگزیدگان جشنواره نوای خرم (سهشنبه 29 بهمن در تالار سوره)، ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف و خوانندگی سالار عقیلی و گروه مستان نو با خوانندگی پرواز همای (چهارشنبه 30 بهمن در تالار وحدت) و «شب موسیقی سیستان و بلوچستان» در روز پایانی جشنواره موسیقی فجر در تالار سوره اشاره کرد.
ارسال به دوستان
یادداشتی بر کتاب «یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» اثر شهرام بزرگی
دوره فشرده منافقشناسی
احسان سالمی: برای نسل امروز خواندن تاریخ انقلاب از نان شب هم واجبتر است. باور کنید این اصلا اغراق نیست که بگوییم در شرایطی که هر روز اتفاقاتی پیش میآید که نیاز به آگاهی و شناخت از تاریخ دارد، نمیتوان بیخیال خواندن و شناختن بیشتر تاریخ شد. «یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» یکی از مجموعه کتابهای «یک روایت معتبر» است که به همت انتشارات «بهنشر» و به قلم شهرام بزرگی نوشته شده است؛ روایتی دقیق و البته بشدت روان و خواندنی از ریشههای شکلگیری سازمان مجاهدین خلق و مبانی فکری و عقیدتی آنها و فراز و نشیبهای این سازمان. کتاب با روایت شکلگیری گروههایی همچون جبهه ملی و نهضت آزادی آغاز میشود و در ادامه به این میپردازد که چگونه اندیشه چهرههایی همچون مهندس بازرگان و آثار او از جمله کتاب سرشناس «راه طی شده» منجر به پایهگذاری مبانی فکری التقاطی سازمان مجاهدین خلق و بنیانگذاران آن میشود.
معرفی شخصیتهای مهم سازمان و سرنوشت هر کدام از آنها نیز یکی دیگر از بخشهای جالب و خواندنی این کتاب بویژه برای نسل جوان است؛ از عبدالرضا نیکبین که از بنیانگذاران این سازمان تروریستی بود و بعدها از آنها جدا شد تا علیاصغر بدیعزادگان که غلتیدنش به دام مارکسیست او را به طور کامل به منش و روش دیگری کشاند تا تقی شهرام که فساد اخلاقی و دیکتاتوری سازمانی او در نهایت موجب کنارهگیری از رهبری این سازمان شد.
از نکات مهم و جالب توجه در ارتباط با این کتاب، علاوه بر ادبیات روان آن، تصاویر کمتر نمایش داده شدهای از اعضای این سازمان و میتینگها و راهپیماییهای سیاسی آنهاست. شهرام بزرگی، نویسنده اثر سعی کرده با در نظر گرفتن جوانان به عنوان مخاطب اثر خود، بدون آنکه بخواهد با ارائه انبوهی از اطلاعات ذهن مخاطبش را سردرگم کند، به ارائه خلاصهای از مفیدترین مباحث مورد نیاز برای آشنایی با ابعاد مختلف فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق یا همان «منافقین» بپردازد.
در بخشی از مقدمه کتاب، نویسنده با توجه به اهمیت بررسی دلایل شکلگیری این سازمان مینویسد: «باید بررسی کرد که اولین جرقههای ایجاد جریان یا اتفاق مورد مطالعه، «از کی» و «در کجا» زده شد؟ اولین ضرباتی که منجر به پیدایش آن شد، چه بود؟ چه عکسالعملهایی در قبال این جریان یا اتفاقات شکل گرفت و حتی اینکه این عکسالعملها چه نتایجی را به دنبال داشت؟»
بخش عمدهای از کتاب در ارتباط با فعالیت این سازمان پیش از سقوط حکومت پهلوی است و تنها چند صفحه انتهایی کتاب به فعالیتهای سازمان پس از سقوط حکومت پهلوی اختصاص دارد که به نظر میرسد این اتفاق در وهله اول به دلیل مطول نشدن کتاب است تا مخاطب اصلی کتاب که نسل جوان است، انگیزه بیشتری برای مطالعه اثر داشته باشد؛ آن هم در دورهای که به واسطه غلبه شبکههای اجتماعی، عموم مخاطبان انگیزهای برای خواندن متنهای طولانی ندارند. از طرف دیگر بررسی ابعاد گوناگون فعالیتهای تروریستی این گروهک در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آنقدر مفصل است که نه با یک اثر، بلکه با مجموعهای از آثار باید مورد بررسی قرار بگیرد.
ارسال به دوستان
علیمحمد مؤدب:
قدم اول شاعر شدن، سکوت و شنیدن صدای خود است
علیمحمد مودب با بیان اینکه اولین مخاطب شعر خود شاعر است، بیان داشت: قدم اول برای شاعر شدن، سکوت و شنیدن صدای خود است. به گزارش «وطن امروز»، مدیر مؤسسه شهرستان ادب در حاشیه برگزاری دومین روز اردوی شاعران جوان انقلاب اسلامی سخنان جالب توجهی در ارتباط با مسیر ورود به شعر و شاعری مطرح کرد. مودب گفت: «وقتی میخواهیم کار ادبی را جدیتر بگیریم، بعد از مباحثی مانند قافیه، وزن، ردیف و دیگر مسائل فنی شعر، پرسشهای تازهای برای شاعر ایجاد میشود؛ اصولا اینکه ما کجا قرار داریم؟ و چه افقی پیشروی ما است؟ شاعر با چه کسی حرف میزند؟ در لحظهای که بدانیم در کجای زمان و مکان ایستادهایم، میتوانیم متوجه شویم که چه باید بگوییم». وی افزود: «شناخت مخاطب کلیدیترین جایی است که امکان تأثیر به حرف میدهد. شعر یک گفتوگو است و گفتوگو جز با شناخت ممکن نیست، حتی وقتی با خود حرف میزنیم. قدم اول برای شاعر شدن، سکوت و شنیدن صداهای خود است. سکوت شرط تأثیر سخن است؛ خود اصیل در سکوت شناخته میشود. حرف زدن به معنای شعر گفتن آسان است ولی برخی حرفها خودشان حجاب شاعر هستند، وهم است و نمیگذارد شاعر پیش برود و رشد کند. بین وهم و فهم یک حرف فاصله است. شروع شاعری با سخن گفتن نیست با سکوت است». ارسال به دوستان
تازهترین آمار فروش فیلمهای سینمایی در حال اکران
گیشه در دست «مطرب»
در شرایطی که فروش فیلمهای سینمایی به واسطه برگزاری سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر با کاهش روبهرو شده بود، با اتمام این رویداد و اضافه شدن 4 فیلم جدید به چرخه اکران آثار سینمایی از روز چهارشنبه گیشه سینماها جان دوبارهای گرفت. به گزارش «وطن امروز»، هفته گذشته و پس از 10 روز برگزاری جشنواره فیلم فجر بالاخره پرونده این رویداد نیز بسته شد تا گیشه سینماها به روال عادی فعالیتهای خود بازگردد. این هفته با اضافه شدن 4 فیلم تازه، شرایط اکران آثار روی پرده دستخوش تغییراتی شد؛ تغییراتی که با آغاز اکران فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف 2؛ ارتش سری» از 30 بهمن ماه گستردهتر نیز میشود. این هفته همچنان صدرنشین فروش «مطرب» بود؛ فیلمی که تا ظهر روز گذشته به فروش ۳۸ میلیارد تومانی رسیده بود. بر این اساس تاکنون و در مجموع فیلمهای «مطرب» ۳۸ میلیارد تومان، «چشم و گوش بسته» ۱۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، «زیرنظر» ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، «جاندار» ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، «23 نفر» ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، «کاتی و ستاره» ۱۳۰ میلیون تومان، «قطار آن شب» ۳۵ میلیون تومان، «یادم تو را فراموش»۲۰ میلیون تومان، «اولین امضاء برای رعنا» ۱۷ میلیون تومان، «بیوزنی» ۶ میلیون تومان، «دوئت» 5 میلیون تومان و «نرگس مست» ۴ میلیون تومان فروش کردهاند. البته 4 فیلم آخر جز و آثاری هستند که اکران آنها از چهارنشبه هفته گذشته آغاز شده و احتمالا در ادامه میتوانند خود را به جایگاه بالاتری در فهرست فروش آثار سینمایی برسانند.
ارسال به دوستان
رسوایی اخلاقی رومن پولانسکی باز هم جنجال آفرید
اسکار فرانسه در کما!
هیأتمدیره جایزه سزار 2 هفته مانده به برگزاری این مراسم در فرانسه دستهجمعی استعفا و بیانیهای صادر کرد. این حاشیه پس از آن ایجاد شد که نامزدی رومن پولانسکی در مراسم سزار، با اعتراض بسیاری از فعالان مدنی مواجه شد. به گزارش «وطن امروز»، براساس آنچه ورایتی گزارش کرده، انتظار میرود در نتیجه تصمیم هیأت نظارت بر آکادمی سزار برای استعفای دستهجمعی، آلن ترزیان، تهیهکننده فرانسوی که هم ریاست آکادمی سزار و هم انجمن حمایت از سینما را بر عهده دارد نیز استعفا کند. خبر شوکآور استعفای ۲۱ عضو انجمن حمایت از سینما که سازمان ناظر بر آکادمی سزار است به دنبال نامزد شدن فیلم پولانسکی در ۱۲ بخش از جوایز سزار مطرح شده است. سزار در این دوره علاوه بر حمایت از فیلم «یک افسر و یک جاسوس» پولانسکی، برای نادیده گرفتن شخصیتهایی چون کلر دنی کارگردان و ویرجین دسپنتس نویسنده در یکی از رویدادهای اخیر این آکادمی، بشدت با سرزنش روبهرو شد. این تصمیم چند روز پس از آن صورت میگیرد که آکادمی سزار قول داد مدل عملیاتی و رهبری این مجموعه را با کمک یک واسطه اصلاح کند. در بیانیه هیأتمدیره اعلام شده این اقدام را به احترام همه کسانی انجام میدهد که در سال ۲۰۱۹ به سینمای فرانسه شکل دادند و قصد دارد آرامش و اطمینان را برای اینکه جشن سینما یک جشن باقی بماند، حفظ کند. در هفتههای اخیر جوایز سزار با فشار فزایندهای مبنیبر تحریم روبهرو شده است. بسیاری از مدیران صنعت سینما از فقدان برابری جنسیتی، تنوع و شفافیت در بدنه رایدهندگان سزار و نیز خود آکادمی شکایت داشتند. توماری برای تغییر اساسی در این جوایز روز پنجشنبه در روزنامه لوموند فرانسه منتشر شد که توسط ۴۰۰ چهره سینمای فرانسه همچون بازیگرانی مانند عمر سای و لی سیدوکس، سعید بنسعید تهیهکننده و کارگردانهایی چون میشل آزاناویسوس، اریک تولدانو، ژاک اودریار، آرنو دپلشن و اولیویه ناکاشه آن را امضا شده بود. امضاکنندگان این تومار اعتقاد داشتند دیگر مراسم جوایز سینمایی از جمله بفتا و جوایز فیلم اروپا خیلی دموکراتیکتر هستند، زیرا اعضا میتوانند اعضای هیأتمدیره خود را انتخاب کنند. در این تومار آمده است: «آکادمی سزار ۴۷۰۰ عضو دارد اما به عنوان عضو، ما نمیتوانیم درباره عملکرد آکادمی نقشی داشته باشیم». حاشیههای ایجاد شده به واسطه نامزدی گسترده فیلم جدید «پولانسکی» در این جایزه از آن نشأت میگیرد که ماجرای رسوایی اخلاقی پولانسکی از سالها پیش تاکنون همچنان نامشخص باقیمانده و توجه ویژه به او در این جایزه از سوی بسیاری از فعالان مدنی مورد اعتراض قرار گرفته است. ارسال به دوستان
سینما
«ارتش سری» از آخر بهمن به سینماها میآید
فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف 2؛ ارتش سری» از آخر بهمن روانه سینماهای کشور میشود. به گزارش فارس، دومین قسمت از فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف» با عنوان «ارتش سری» از ۳۰ بهمن در سینماهای سراسر کشور روی پرده میرود. «ارتش سری» دومین ساخته پیمان قاسمخانی، به تهیهکنندگى محسن چگینی و بازیگری پژمان جمشیدی، سام درخشانی و حامد کمیلی است. این فیلم ادامهای بر داستان «خوب، بد، جلف» است که در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت. «ارتش سری» در میان ۸ فیلم برتر مردمی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر قرار داشت. در این بین حذف زودهنگام این فیلم و فیلم سینمایی «خروج» شائبههایی را درباره صحت جمعآوری آرای مردمی به وجود آورد که قرار است پس از جشنواره، این موضوع شفافسازی شود.
***
شمشیر جشنواره برای «روز صفر» از رو بسته شد
سایت و کانال تلگرامی جشنواره فیلم فجر در اتفاقی عجیب و بیسابقه اقدام به انتشار نقدهای منفی و تخریبی یکی از فیلمهای حاضر در جشنواره کرد. گویا ابراهیم داروغهزاده که طی روزهای گذشته علیه سعید ملکان و عدم حضور او در اختتامیه مصاحبه کرده بود، حالا از ظرفیت سایت و کانال جشنواره برای تخریب فیلم «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان استفاده کرده است. مشابه این اقدام را شاید در هیچکدام از جشنوارههای داخلی و خارجی نتوان یافت. به گزارش «وطنامروز»، در کانال تلگرامی جشنواره مطلبی با عنوان «روز صفر به هیچ وجه قابل دفاع نیست» منتشر شده که در آن به نقد مضمونی «روز صفر» با نگاهی منفی پرداخته شده است. این اقدام سایت جشنواره در حالی است که در طول برگزاری جشنواره، مطالب متعددی در تایید و تبلیغ «روز صفر» منتشر شده بود. به عنوان مثال در مطلبی که کانال جشنواره منتشر کرد، آمده بود: روز صفر سعید ملکان بدونشک یکی از بهترینهای جشنواره فیلم فجر امسال است.
ارسال به دوستان
حکایتهای کمال همچنان باقی است
نگارش فصل 2 سریال «حکایتهای کمال» به کارگردانی قدرتالله صلح میرزایی ادامه دارد. به گزارش فارس، متنهای فصل دوم سریال «حکایتهای کمال» توسط گروهی از نویسندگان در حال نگارش است. سیدحسین امیرجهانی، نسیم عرب امیری، آزاده محسنی و کریم خودسیانی از نویسندگان این سریال هستند و قدرتالله صلح میرزایی کارگردانی آن را به عهده دارد. تصویربرداری این فصل مثل فصل قبلی در شهرک سینمایی غزالی مقابل دوربین میرود و گروه تولید از نظر لباس و لوکیشن تامین هستند. همچنین بازیگران این فصل از بازیگران فصلهای قبلی هستند و تغییری در ترکیب بازیگران اعمال نخواهد شد. فاز نخست سریال «حکایتهای کمال» در ۳۱ قسمت توسط سیمافیلم تهیه و چندی پیش از شبکه 2 سیما پخش شد.
ارسال به دوستان
تعویق جشنواره فیلم هنگکنگ بهخاطر کرونا
جشنواره بینالمللی فیلم هنگکنگ که قرار بود ماه مارس برگزار شود، به دلیل شیوع ویروس کرونا تا تابستان آینده به تعویق افتاد. بر این اساس جشنواره بینالمللی فیلم هنگکنگ تاریخ برگزاریاش را از اواخر ماه مارس تا تابستان ۲۰۲۰ عقب انداخت. این تصمیم پاسخی به ترس روزافزون از گسترش ویروس کروناست که دیگر محدود به چین نیست و در بیش از ۲۰ کشور مشاهده شده است. همچنین اعلام شده مجمع تامین مالی فیلم آسیایی هنگکنگ نیز که در حاشیه این جشنواره برگزار میشود، به جای مارس، از ۲۷ تا ۲۹ آگوست (۶ تا ۸ شهریور ۱۳۹۹) خواهد بود. با این حال گفته شده این مجمع در جشنواره فیلم کن که ماه مه برگزار میشود، حضور خواهد داشت. با شیوع ویروس کرونا تنها برای ردیفهای محدودی از صندلیها در سینماهای هنگکنگ بلیت فروخته میشود. این فستیوال قرار بود از ۲۴ مارس تا ۶ آوریل (۵ تا ۱۸ فروردین ۱۳۹۹) برگزار شود. روز دوشنبه نیز جشنواره هنرهای هنگکنگ که طی یک ماه برگزار میشود و قرار بود کارش را از جمعه ۱۳ فوریه شروع کند، اعلام کرد این دوره نمایشگاه لغو شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|