|
۲۵۷۴ زندانی جرائم غیرعمد آزاد میشوند
همزمان با شلوغی دادگاههای برخورد با دانهدرشتها و مفسدان، در ادامه اجرایی شدن سیاستها و دستورالعملهای رئیس قوهقضائیه برای کاهش جمعیت کیفری بویژه از میان زندانیان جرائم غیرعمد و پس از تصمیمات بموقع عدلیه در اعطای مرخصی به بیش از ۱۱۴ هزار زندانی در موج اول همهگیری بیماری کرونا با همکاری مشترک سازمان زندانها و بنیاد مستضعفان، تفاهمنامهای امضا شد که بر مبنای آن ۲۵۷۴ زندانی جرائم غیرعمد و جرائم مالی از زندان آزاد میشوند.
ارسال به دوستان
چگونه بهبودیافتگان کرونا میتوانند نجاتبخش جان بیماران کرونایی باشند
جهاد پلاسمایی
سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتوگو با «وطن امروز»: در مراکز مختلف نیاز شدید به پلاسمای افراد بهبودیافته داریم
نازنین اکبرنیا*: سرایت ویروس کرونا سرعت زیادی دارد و در مدت کمی که از شیوع آن میگذرد، علاوه بر مشکلات کلان اقتصادی، بحرانهای اجتماعی هم ایجاد کرد و سلامت جهان را تحت تاثیر قرار داد. ناشناخته بودن کرونا باعث شد کشورهای مختلف دنیا در مواجهه با آن راهکارهای گوناگونی داشته باشند که برخی موفق بودند و برخی هم با شکست روبهرو شدند. افزایش شمار تلفات و گسترش میزان همهگیری کرونا، اعمال محدودیتهایی مثل قرنطینههای خانگی و محلی را در پی داشت و در کنار آن تلاش شد درمانی برای این بیماری پیدا شود.
به گزارش «وطن امروز»، «استخراج پلاسمای خون افراد بهبود یافته از بیماری کرونا» و درمان بیماران مبتلا از طریق این پلاسما، یکی از برنامههایی بود که در ایران عملیاتی شد و نتیجه قابل توجهی هم داشت؛ برنامهای که طبق گفته کارشناسان باعث شد بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا در کشور بهبود پیدا کرده و از این بیماری جان سالم به در ببرند.
دکتر افشین محمدی، کارشناس طب انتقال خون در گفتوگو با «وطن امروز» در رابطه با مکانیسم اثر پلاسمایی که از بیماران بهبودیافته «کووید-19» تهیه میشود، میگوید: این پلاسما حاوی آنتیبادی است، در واقع آنتیبادی نقش دفاعی در بدن ایفا میکند. فردی که مبتلا شده، بدنش در مقابل این ویروس واکنش نشان داده و خود را برای مقابله با ویروس تقویت میکند به همین خاطر آنتیبادیای که در بدن این فرد ساخته میشود در مقابل ویروس واکنش نشان داده و سعی میکند آن را از بین ببرد. اگر این آنتیبادی به فرد گیرنده منتقل شود، با تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن، با ویروس کرونا مبارزه میکند.
این روزها، در اوج شیوع بیماری کرونا تعداد زیادی از بیمارانی که بهبود پیدا کردهاند، با حضور در مراکز انتقال خون، نذر سلامتی خود را از طریق اهدای پلاسما ادا میکنند. «محسن» ۲ هفته در قرنطینه بوده است، او کارمند است و ظاهرا اردیبهشت در محل کارش که مراجعهکننده زیادی دارد، به بیماری مبتلا شده؛ حالا اما بعد از قرنطینه خانگی و منفی شدن تست PCR، حدود یک و ماه نیم بعد از بهبودی به مرکز اهدای خون آمده تا پلاسمایش را اهدا کند. او میگوید: من از این بیماری جانسالم به در بردم و شنیدم که پلاسمای خون ما که آنتیبادی دارد برای بسیاری از بیماران حیاتی است؛ آمدم تا با اهدای پلاسمای خونم شاید بتوانم جان یک نفر دیگر را هم نجات دهم. به نظرم هر کس به اندازهای که میتواند باید برای نجات جان دیگران تلاش کند، توان و تلاش من هم الان این است و بعد از این هم با ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی میخواهم دوباره مبتلا نشوم تا عامل انتقال بیماری به دیگران نباشم.
اهدای پلاسمای خون در بیماران بهبود یافته مبتلا به کرونا شرایط خاصی دارد و با رعایت پروتکلهایی که سازمان انتقال خون آن را به مراکز اعلام کرده انجام میشود.
دکتر محمدی در این باره میگوید: بیمارانی که ۲۸ روز تا یک ماه از بهبودی کامل آنها گذشته و علائم بالینی آنها قطع شده، قادر به اهدای پلاسما هستند. در این مدت سطح آنتیبادی فرد افزایش یافته و فرصت کافی برای ریکاوری بیمار وجود دارد.
این کارشناس طب انتقال خون با بیان اینکه میانگین سنی افرادی که قادر به اهدای پلاسما هستند بین ۱۸ تا ۶۰ سال است، میگوید: افراد اهداکننده نباید سابقه بیماری خاصی داشته باشند و خانمها هم تنها در صورتی میتوانند پلاسما اهدا کنند که سابقه بارداری یا سقط جنین نداشته باشند.
وی توضیح میدهد که اهداکنندگان براساس آماری که توسط معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی در استانها اعلام شده انتخاب میشوند و بعد از معاینه توسط پزشک متخصص، سطح آنتیبادی فرد از طریق آزمایش مشخص میشود.
دکتر محمدی میگوید: در این آمار حدود ۱۰ درصد افراد آنتیبادی کافی ندارند اما سایر بهبودیافتگان برای استخراج پلاسمای خون به بخش اهداکنندگان راهنمایی میشوند. پلاسمای دریافت شده از هر بهبود یافته از بیماری کرونا ۵۰۰ سیسی است که بر اساس گروه خونی، یک واحد از آن برای هر بیمار مبتلا به کرونا استفاده میشود. سازمان انتقال خون این پلاسمای دریافتشده از بهبودیافتگان بیماری کرونا را در دمای منفی ۲۵ درجه سانتیگراد نگه میدارد که این کار تا یک سال قابلیت ماندگاری برای این داروی گرانبها را در پی دارد. بر اساس پروتکلهای سازمان انتقال خون، پلاسماهای دریافتی برای بیمارانی استفاده میشود که در شرایط سخت و مرحله بحرانی نیستند. آنچه حائز اهمیت است اینکه فرد بهبود یافته بعد از اینکه پلاسما را اهدا کرد میتواند به فاصله یک ماه مجددا برای اهدای پلاسما اقدام کند. بنابراین رسیدن ایمنی بدن به حد قابل قبول، فاکتور مهمی برای اهدای پلاسمای خون است؛ با این حال ضعف جسمانی و کمخونی یکی از نگرانیهایی است که در برخی موارد باعث شده افراد واجد شرایط از اهدای پلاسما امتناع کنند؛ مواردی که کارشناسان تأکید میکنند موضوعی کاملا بیارتباط با اهدای پلاسماست زیرا دستگاه جداسازی پلاسما از خون به 2 خط مجزا مجهز است که از یک طرف خون را از بدن فرد خارج کرده و از طرف دیگر بعد از جداسازی پلاسمای خون، مجددا خون را به بدن فرد برمیگرداند و این پروسه زیر نظر پزشک متخصص انجام میشود.
ناگفته نماند که شیوع و گسترش بیماری کرونا از اسفندماه سال گذشته تأثیر قابل توجهی بر کاهش میزان اهدای خون داشت و مراجعه مردم به مراکز انتقال خون جهت اهدا کمتر شد. سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتوگوی با «وطن امروز» گفت: در این مدت به طور میانگین در مراکز استانهای کشور با کاهش ۳۵ درصدی اهدای خون مواجه بودیم.
بشیر حاجیبیگی با بیان اینکه این کاهش آمار تا خردادماه امسال هم ادامه داشت، افزود: این روند کاهشی در اکثر کشورهای دنیا به ۵۰ درصد هم رسیده و برخی کشورها برای تأمین خون مورد نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی دچار بحران شدهاند.
او با تأکید بر اینکه راهاندازی پویشهای مردمی و کمکهای مؤمنانه در کشور از ایجاد بحران خون در ایران جلوگیری کرد، اظهار کرد: با فعال شدن شبکه ملی خونرسانی کشور در 2 ماه گذشته، نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی تأمین شد؛ با این وجود در حال حاضر برای دریافت خون به همه گروههای خونی نیاز داریم، البته نیاز ما در گروههای خونی O منفی و AB مثبت بیشتر است، زیرا تنها ۱۰ درصد از مردم کشور گروه خونی منفی دارند و فقط ۷ درصد AB مثبت هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره تهیه پلاسما از بیماران بهبودیافته از کرونا گفت و اینکه ایران سابقه ۴۰ ساله در زمینه تهیه پلاسمای هایپر ایمیون دارد و حالا این پلاسما برای درمان بیماری «کووید- ۱۹» به کمک پزشکان آمده است. حاجیبیگی با بیان اینکه در حال حاضر در ۲۲ مرکز انتقال خون در سراسر کشور طرح جمعآوری پلاسمای بهبودیافتگان از کرونا در حال اجراست، خاطرنشان کرد: پلاسمای استخراج شده از این افراد تأثیر قابل توجهی بر روند بهبودی بیماران کرونا دارد و به همین خاطر مراکز درمانی بویژه در کلانشهرها و استانهای اصفهان، گیلان، مازندران، البرز و فارس برای دریافت پلاسما بیشترین تقاضا را دارند.
بر اساس آمار سازمان انتقال خون، تاکنون بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر از افراد بهبودیافته از «کووید-۱۹» در سراسر کشور برای اهدای پلاسما اقدام کردهاند که از این تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ واحد پلاسما اهدا شده و بیشترین میزان مراجعه در استانهای تهران، خوزستان، اصفهان خراسان رضوی و کرمانشاه بوده است. با این حال سخنگوی این سازمان تأکید کرد: ما در مراکز مختلف نیاز شدید به پلاسمای افراد بهبودیافته داریم و فکر میکنم اکنون مناسبترین زمان برای نذر خون باشد.
حاجیبیگی گفت: سازمان انتقال خون ایران در زمینه آموزش اهداکنندگان و دریافتکنندگان و تضمین سلامت، جزو ۵ کشور برتر جهان است و 7 سال متوالی به عنوان همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی انتخاب شده است؛ بنابراین تضمین میکنیم که اهدای پلاسما هیچ آسیبی برای فرد اهداکننده ندارد.
با وجود بسیج همگانی و تلاش کادر درمان کشور، کرونا ثابت کرد بیماریای نیست که به این سادگیها قابل مهار باشد؛ بنابراین برای از بین بردن این بیماری و قطع زنجیره انتقال، هرکس وظیفه دارد مسؤولیتپذیر بوده و ضمن استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی را هم رعایت کند. در کنار این موارد نباید فراموش کنیم که در شرایط کنونی اهدای خون میتواند اهدای یک زندگی باشد.
* خبرنگار
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 262173 و شمار قربانیان به 13211 نفر رسید
بازگشت دیرهنگام برخی محدودیتهای کرونایی در پایتخت
اسدالله خسروی: استانداری تهران بالاخره برخی محدودیتها را برای یک هفته به پایتخت بازگرداند؛ تصمیمی که باید هفتهها پیش عملی میشد تا شاهد این میزان مرگومیر در تهران نباشیم. به گزارش «وطن امروز»، تبعات سخت و جبرانناپذیر تعجیل دولت در رفع محدودیتها و بازگشایی مشاغل و... که به افزایش مبتلایان به ویروس کرونا و رشد بالای آمار مرگومیر در کشور منجر شد بر کسی پوشیده نیست؛ مرگومیری که حتی در برخی روزها آماری فراتر از 200 نفر را در شبانهروز به ثبت رساند. شیوع گسترده ابتلا به کرونا و رشد فوقالعاده جانباختگان طی یک ماه اخیر تا جایی است که جامعه پزشکی به صراحت اعلام کرد تختهای بیمارستانی دیگر ظرفیت جذب بیماران کرونایی را ندارد. با این وجود ابتدای هفته جاری رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا حاضر شد و با اینکه همه فکر میکردند روحانی دستور اقدامات ضربتی را در قالب ایجاد محدودیتهای جدید صادر میکند اما این جلسه بیثمر فقط با توصیههای رئیسجمهور بر استفاده از ماسک به پایان رسید. اکنون و با توجه به رشد بالای ابتلا و مرگومیر در تهران و کلانشهرها، معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران اعلام کرده است فعالیت باشگاههای ورزشی، مراکز تفریحی، باغوحشها، مراکز آبی، شهربازیها، استخرهای سرپوشیده، باشگاههای بدنسازی، کافیشاپها، چایخانهها و تالارهای پذیرایی و برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، به مدت یک هفته ممنوع میشود.
* ۲۵ استان در وضعیت قرمز و هشدار
اعمال برخی محدودیتها در تهران هشداری جدی به مردم و صاحبان مشاغل و کسبوکارهاست، چراکه خیلیها پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند. در این باره سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی 2 هزار و ۵۲۱ مورد جدید «کووید-۱۹» در کشور در 24 ساعت خبر داد. دکتر لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 2 هزار و ۵۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» فقط طی دیروز در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۸۲۰ نفر از آنها بستری شدند تا مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲۶۲ هزار و ۱۷۳ نفر برسد. لاری ادامه داد: متأسفانه در 24 ساعت گذشته ۱۷۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۲۱۱ نفر رسید. این در حالی است که ۳۳۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: 25 استان در وضعیت هشدار و قرمز قرار دارند.
* میهمانیها؛ بیشترین علت ابتلاهای اخیر
ماسک تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کشنده «کووید-۱۹» است. معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم استفاده همگانی از ماسک جهت کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری «کووید-۱۹» گفت: اگر فرهنگ استفاده از ماسک را به صورت قوی اجرا کنیم، قطعا در هفتههای آینده شاهد کاهش موارد بستری «کووید-۱۹» در بیمارستانها خواهیم بود.
دکتر علیرضا رئیسی در نشست ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران از استودیو سلامت وزارت بهداشت، ادامه داد: ثابت شده حضور در تجمعات بویژه در فضاهای سرپوشیده به مدت زیاد، خطر انتقال بیماری را بسیار افزایش میدهد. در مجموع نهتنها برای سلامتی خود بلکه برای سلامتی دیگران نیز باید از ماسک استفاده کنیم. همچنین ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار داشت: ۹۲ درصد ابتلا به کرونا از طریق دورهمیها، عروسیها و داخل خانواده بوده است و تنها 8 درصد ناشی از مواجهههای شغلی است.
معاون کل وزیر بهداشت اظهار کرد: شاهد هستیم به استانهایی که وضعیت سفید و زرد دارند و توانستهاند بیماری کرونا را کنترل کنند، مسافر وارد میشود و در مواردی بیش از 10 درصد جمعیت این استان از استانهای دیگر به عنوان مسافر وارد شده است؛ یعنی از استانهای قرمز به این استانها سفر کردهاند و همچنین 21 درصد بیمارانی که در این استانها بستری هستند، از استانهای دیگر هستند. وی در ادامه افزود: استانهایی که در وضعیت قرمز هستند باید مردم در استان خود بمانند و آلودگی را به سایر استانها منتقل نکنند؛ الان وقت سفر و بویژه سفر دستهجمعی نیست.
ارسال به دوستان
پس از چند روز تلاش تیم جستوجو هنوز اثری از سها رضانژاد نیست
تورهای مجازی و دردسرهای بزرگ!
حوالی ظهر جمعه ۲۰ تیرماه خبر گم شدن «سها» دختر ۲۷ ساله در ارتفاعات کردکوی استان گلستان به دستگاههای امدادی اطلاع داده شد؛ نیروهای امداد و نجات، انتظامی و... برای یافتنش بلافاصله دست به کار شدند اما با گذشت 3 روز از ناپدید شدن این دختر جوان، هنوز نیروها در آب و هوای بارانی و مهآلود کوهستان به دنبال یافتنش هستند ولی نشانهای پیدا نشده است.
* توری که در فضای مجازی شکل گرفت
سها رضانژاد با همراهی یک تور و به قصد کمپ کردن به ارتفاعات «جهاننما»ی شهرستان کردکوی استان گلستان رفته اما در آخرین روز سفرش مفقود شده و دیگر بازنگشته است. ابتدا به تیم امداد و نجات اعلام شده بود او همراه یک تیم آفرود بوده است اما هیأت اتومبیلرانی وجود این تیم را رد کرد و در نهایت اعلام شد یک تیم طبیعتگردی هستند. سامان سهانژاد، برادر این دختر جوان اظهار میکند: سها در این سفر همراهی که با او صمیمی باشد نداشته اما چون چندمینبارش بوده که با آنها سفر میرفته، افرادی را میشناخته است. تیمی 20 نفره که در فضای مجازی شکل گرفته و تقریبا در ابتدای کار هیچکدام با یکدیگر آشنایی نداشتند و در همین فضای مجازی حلقه گردشگری را شکل دادند، گروهی که هنوز چیزی به عنوان مدرک تور هم ارائه نکردهاند.
* بعد از چند روز هنوز خبری از سها نیست
ابراهیم قدمنان، فرماندار کردکوی با تشریح روند مفقود شدن خانم «سها رضانژاد» اظهار کرد: چهارشنبه مطلع شدیم یک گروه گردشگری از تهران قصد حضور در ارتفاعات شهرستان کردکوی را دارند. صبح پنجشنبه از لیدر گروه دعوت و در نامهای خطاب به آنان اعلام کردیم با توجه به شیوع کرونا هرگونه حضور گردشگران در منطقه ممنوع است و آنها متعهد به بازگشت و عدم حضور در منطقه شدند.
فرماندار کردکوی گفت: اما متأسفانه با وجود تذکرات ارائهشده و تعهدات، گروه گردشگری به صورت پیاده از راههای جنگلی از ایست بازرسی عبور کرده و با استفاده از ماشینهای محلی به منطقه گردشگری «جهاننما» رفتند.
حالا اما چند روزی است که چند تیم امداد و نجات در آن منطقه به دنبال سها هستند. کار امداد و نجات با همکاری نیروهای هلالاحمر، نیروی انتظامی، کوهنوردان، نیروهای بخشداریها و دهیاریها، اهالی روستاهای «میاندره» و شموشک و همچنین 2 پهپاد که از روز شنبه به مجموعه اضافه شد، ادامه دارد. عزیززاده، دادستان عمومی و انقلاب کردکوی هم با بیان اینکه جستوجوی نیروهای هلالاحمر و مردم برای یافتن این کوهنورد ادامه دارد، گفت: «به این گروه برای صعود در شهرستان به علت کرونا مجوز داده نشده بود و آنها غیرقانونی و از مسیرهای فرعی به ارتفاعات جهاننما صعود کرده بودند».
* تورهای دردسرساز
گمشدن سها رضانژاد و درگیری چند خانواده و چندین تیم امدادی برای پیدا کردن او در حالی است که بارها نسبت به این تورهای مجازی تذکر داده شده بود. همین چند روز پیش محمد کرمی، معاون گردشگری استان تهران با بیان اینکه کسانی که به صورت غیرقانونی در فضای مجازی خدمات سفر ارائه میکنند به هیچ عرف و قانونی در قبال مسافران و گردشگران پایبند نیستند و متأسفانه بیشترین صدمه را صنعت گردشگری از فعالیت این افراد سودجو دیده است، اظهار کرد: با توجه به داغ شدن تورهای طبیعتگردی با آغاز فصل گرما، افراد سودجو و فرصتطلب به بهانه عرضه خدمات بدون داشتن هیچگونه مجوز قانونی اقدام به فروش تور و خدمات سفر در فضای مجازی بویژه شبکههای اجتماعی میکنند که با این عمل بیشترین مشکلات را برای مسافران و گردشگران ایجاد میکنند.
محمد کرمی در این باره میگوید: «عملکرد افراد غیرمجاز در حوزه گردشگری در ارائه خدمات سفر، اعتماد عمومی جامعه به دفاتر خدمات مسافرتی را که به صورت مجاز و قانونی فعالیت میکنند نیز خدشهدار میکند». وی از همشهریان درخواست کرد قبل از هرگونه خرید خدمات سفر در فضای مجازی از داشتن مجوز بند «ب» فروشنده خدمات سفر اطمینان حاصل کنند. بند «ب» در حقیقت به فروشنده خدمات سفر این امکان را میدهد که به برنامهریزی، سازماندهی، اجرا و نظارت یک برنامه سفر در قالب پکیج تور یا بسته سفر اقدام کند.
این نخستینبار نیست که خبر حادثه در تورهای مجازی رسانهای شده است، پیشتر نیز بارها حوادث مشابهی از تورهایی که شکلگیریشان از دل فضای مجازی بوده است به وجود آمده اما هنوز عدهای بدون آنکه توجهی به این اخبار داشته باشند عضو این تورها میشوند.
ارسال به دوستان
اخبار
بنیاد برکت امسال ۲۰۰ مرکز فرهنگی- مذهبی میسازد
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در سال جاری ۲۰۰ مرکز فرهنگی- مذهبی را در سراسر کشور به بهرهبرداری میرساند. به گزارش مهر، معاون عمرانی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت با اعلام این خبر افزود: با افتتاح و آغاز بهکار این ۲۰۰ مرکز شامل مسجد، حسینیه، مصلا، خانه عالم و دارالقرآن، تعداد مراکز فرهنگی - مذهبی بنیاد در کشور به ۱۴۰۰ مرکز میرسد. محمد مهجوری اظهار داشت: بنیاد برکت در سال ۹۸ نیز در ساخت و تکمیل ۲۰۰ مرکز فرهنگی - مذهبی مشارکت داشته است. وی با اشاره به تعهد بنیاد برکت مبنی بر ساخت ۱۵۱۰ مرکز فرهنگی - مذهبی در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور تصریح کرد: بنیاد برکت برای ساخت این ۱۵۱۰ مرکز فرهنگی - مذهبی ۱۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی و هزینه کرده است. مهجوری با اشاره به فعالیتهای بنیاد برکت در حوزه ساخت مراکز فرهنگی - مذهبی، خاطرنشان کرد: توجه و رسیدگی به امور فرهنگی از دغدغههای همیشگی مقام معظم رهبری و جزو اولویتهای مهم نظام و همچنین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بوده است و بدون شک انجام این مأموریت بدون ساخت اماکن و ایجاد زیرساختهای فرهنگی - مذهبی میسر نخواهد بود. وی ادامه داد: بر همین اساس، طی سالهای گذشته، بنیاد برکت در این زمینه فعالیتهای گستردهای داشته است و تاکنون قرارداد ساخت ۱۵۱۰ مرکز فرهنگی شامل مسجد، حسینیه، خانه عالم، دارالقرآن و مصلا را در مناطق کمتر توسعهیافته کشور منعقد کرده که از این تعداد، ۱۴۰۰ مرکز تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد. مهجوری افزود: بنیاد برکت علاوه بر ایجاد نهضت اشتغالزایی با هدف محرومیتزدایی، توسعه و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور به عنوان رسالت و ماموریت اصلی خود، فعالیتهای گستردهای را نیز در حوزههای عمرانی و زیربنایی در این مناطق دارد. معاون عمرانی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت در پایان خاطرنشان کرد: ساخت مدرسه، بیمارستان، کتابخانه، دارالقرآن، آزمایشگاه، مسجد، پایگاه اورژانس، مصلا، خانه بهداشت، خانه عالم، مرکز تجهیزات پزشکی، پایگاه سلامت، مرکز بهداشت، مرکز جامع سلامت، پل، راه و پروژههای آبرسانی از جمله این اقدامات است.
***
ساختمانهای آلومینیوم و ۲۰۱ در مرکز پایتخت ایمنسازی شد
شهردار منطقه 11 تهران از اتمام پروژه ایمنسازی ساختمانهای تجاری آلومینیوم و ۲۰۱ در مرکز پایتخت خبر داد. نصرالله آبادیان درباره اتمام پروژه ایمنسازی 2 ساختمان مهم تجاری ناایمن در منطقه 11 اظهارداشت: روند ایمنسازی 2 ساختمان تجاری مهم در منطقه 11 به نامهای ساختمان آلومینیوم و ساختمان 201 به اتمام رسید. وی با بیان اینکه منطقه 11 در بحث ایمنسازی ساختمانهای ناایمن پیشتاز بوده است، گفت: 2 ساختمان آلومینیوم و 201 کاربری تجاری دارد و محل گذر شهروندان است که نواقص ایمنی آنها مخاطره بزرگی برای جان شهروندان ایجاد میکرد. وی به روند ایمنسازی ساختمان تجاری 201 در ناحیه 3 منطقه11 اشاره کرد و گفت: با همکاری مالکان، مخاطرات سازه این ساختمان رفع و نسبت به نگهداری و استانداردسازی سیستمهای هشدار در این مجموعه اقدام شد. شهردار منطقه 11 تهران با اشاره به وضعیت ساختمان آلومینیوم در ناحیه یک این منطقه گفت: تعویض سیستم برقرسانی ساختمان، استانداردسازی آسانسورها و بالابرهای مخصوص اجناس و استحکام کلی ساختمان بر اساس استانداردهای مشخص از جمله موارد مهمی بود که در ایمنسازی این ساختمان لحاظ شد.
***
57 هزار تولیدکننده صنایع دستی متقاضی تسهیلات 12 میلیونی دولت
مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه حدود 57 هزار تولیدکننده صنایع دستی در سراسر کشور متقاضی دریافت تسهیلات 12 میلیونی دولت هستند، گفت: ارائه کمک معیشتی به 305 صنعتگر صنایع دستی آغاز شد. فرهاد فلاح در گفتوگو با فارس، درباره تسهیلات دولت جهت حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی،گفت: دولت تسهیلات 12 میلیون تومانی را با بازپرداخت 2 ساله برای مشاغل آسیبدیده ناشی از کرونا در نظر گرفته است. وی افزود: در حوزه صنایع دستی متقاضیان را شناسایی کردیم که حدود 57 هزار نفر خواستار دریافت تسهیلات 12 میلیونی دولت هستند. فلاح اعلام کرد: اسامی متقاضیان پالایش شده است که برای وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ارسال میشود و پس از آن در سامانه کارا بارگذاری خواهد شد تا مراحل اداری و بانکی انجام شود.
***
قیمت «سمعک ناشنوایان» ۵ برابر شد!
مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران از حذف ارز دولتی برای تهیه سمعک از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: با این اقدام قیمت سمعک ۵ برابر افزایش یافته و مشکلات بسیاری را برای ناشنوایان ایجاد کرده است! علیهمت محمودنژاد اظهار کرد: با وجود درخواست انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران در جلسهای که با حضور رئیسجمهور در روز جهانی معلولان برگزار شد مبنی بر تأمین وسایل توانبخشی معلولان با ارز 4200 تومانی به عنوان وسایل ضروری و مورد نیاز این گروه از جامعه، اخیرا وزارت بهداشت ارز دولتی برای تهیه سمعک ناشنوایان این گروه از جامعه را حذف کرده و این اقدام مشکلات این افراد را برای تأمین سمعک چند برابر کرده است. مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران ادامه داد: نداشتن سمعک و عدم اطلاعرسانی به ناشنوایان در ایام کرونایی، این افراد را با خطر جدی ابتلا به کرونا مواجهه کرده است، این در حالی است که وزارت بهداشت تاکنون بهرغم تبلیغات بسیار گسترده هیچ بسته حمایتی کرونایی برای معلولان و ناشنوایان تدارک ندیده است. محمودنژاد با اشاره به قیمت سمعک خاطرنشان کرد: قیمت این وسیله توانبخشی با ارز 4200 تومانی 4 تا 20 میلیون تومان بود که با حذف ارز 4200 تومانی قیمت آن به 5 برابر رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|