|
مردم انتظار معجزه ندارند اما وعدهها باید محقق شود
وزیر کشور گفت: مردم انتظار ندارند معجزه شود اما انتظار دارند اگر وعدهای داده شد، آن وعده در زمان خودش محقق شود. احمد وحیدی عمل بموقع به تعهدات و پذیرش مسؤولیت از سوی مسؤولان را پایه اساسی سرمایه اجتماعی خواند و افزود: این سرمایه اجتماعی یک رکن مهم قدرت ملی و قدرت ملی، اساس بقای کشور و جامعه است.
ارسال به دوستان
نگرانی صهیونیستها نسبت به تبعات خروج آمریکا از افغانستان و تصمیم واشنگتن برای خروج از عراق یوسی کوهن، رئیس سابق موساد:خلأ حضور آمریکا در منطقه منجر به تحکیم موقعیت برتر ایران خواهد شد
اسرائیل باید بترسد
یک منبع رسمی رژیم صهیونیستی: اسرائیل نفتکش ایرانی به مقصد لبنان را هدف قرار نخواهد داد
گروه سیاسی: پایان اشغال افغانستان توسط آمریکا پس از 20 سال و خروج نظامیان ایالاتمتحده از این کشور به نگرانیهای منطقهای رژیم صهیونیستی افزوده است و آن هم تغییر موازنه در غرب آسیا به سود ایران است.
به گزارش «وطنامروز»، پس از اینکه سال 2001 دولت جورج دبلیو بوش- در حالی که آن سالها ایالاتمتحده آمریکا نقش ناظم جهانی و رهبری جهان را بر عهده داشت- با استراتژی «جنگ پیشدستانه» افغانستان را اشغال کرد و سپس سال 2003 وارد عراق شد و حکومت صدام را سرنگون کرد، رژیم صهیونیستی تلاش کرد با بهرهگیری از حضور صدها هزار نظامی آمریکایی در کنار مرزهای ایران، نظم منطقهای را برای همیشه به نفع خود دگرگون کند. بر این اساس بود که طرح «خاورمیانه بزرگ» در منطقه با حمله رژیم صهیونیستی به لبنان در فاز اول عملیاتی شد که با مقاومت 33 روزه حزبالله لبنان این طرح آمریکایی- اسرائیلی در نطفه شکست خورد.
حالا در شرایطی رژیم صهیونیستی منفعلانه خروج آمریکا از باتلاق افغانستان را به نظاره نشسته است که ترتیبات امنیتی شکلگرفته در منطقه هم به سود رژیم صهیونیستی پیش نمیرود و سران این رژیم نگران هستند خروج آمریکا در عراق تکرار نشود. مقامات دولت جدید ائتلافی اسرائیل شامل نفتالی بنت، نخستوزیر و بنی گانتس، وزیر جنگ که پس از روی کار آمدن خطونشانهای پیاپی برای ایران میکشیدند و حتی پس از هدف قرار گرفتن کشتی «مرسر استریت»، ایران را تهدید به اقدام نظامی کردند، این روزها مشغول التماس به دولت بایدن برای تشکیل ائتلافی در منطقه شبیه به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای مقابله با ایران هستند.
* ترس از خلأ حضور آمریکا در منطقه
در این زمینه «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد در گفتوگویی با روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارانوت» که چهارشنبه منتشر شد، به مساله خروج آمریکا از منطقه و نگرانیهای اسرائیل در این باره پرداخته است.
رئیس سابق موساد در این ارتباط گفت: «خروج آمریکا از افغانستان باید ما را به تفکر وا دارد و همچنین ما را درباره خطر ملموس و نهفته خروج محتمل دیگر آمریکا از عراق نگران کند». یوسی کوهن مدعی شد هر گونه خروج «شتابزده» و «بیحساب و کتاب» ممکن است منجر به فروپاشی کلی عراق در میان طوایف مختلف این کشور شود. کوهن در ادامه مدعی شد این اقدام، حضور نظامی، افراطی، سیاسی و تروریستی ایران در داخل عراق را افزایش میدهد. رئیس سابق دستگاه جاسوسی اسرائیل اضافه کرد: «برپایی یک ساختار ایرانی مکمل در بخش شمالی خاورمیانه پس از خروج محتمل آمریکا و صحنههای هولناک در افغانستان و سقوط سریع این کشور به دست طالبان، نیازمند آمادگی است؛ آمادگی برای این احتمال که گام مشابه آمریکا در عراق منجر به فروپاشی برخی بخشهای مرکزی خاورمیانه میشود که اساسا شکننده است». کوهن افزود: «ایران تا این لحظه از تلاش برای نهادینه کردن جایگاه نظامی خود در منطقه ما (!) دست برنداشته است». او همچنین گفت در کنار حضور ایران در سوریه و لبنان، حضور این کشور «در عراق ملموس و نگرانکننده است».
* هشدارهای پیشین
نگرانی مضاعف اسرائیل از برهم خوردن توازن نظامی در منطقه به سود ایران در حالی است که پیش از این هم برخی افسران و کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی از خروج آمریکا از افغانستان و خلأ قدرت ناشی از عدم حضور ایالاتمتحده ابراز نگرانی کرده بودند. برای نمونه «نیر دووری»، کارشناس امور نظامی رژیم صهیونیستی اواخر مردادماه در شبکه 12 تلویزیون اسرائیل گفته بود اگر به دقت به این رویداد نگاه کنیم و همه در خاورمیانه آنچه را که در افغانستان رخ میدهد بررسی کنند، ممکن است این اتفاق ما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. او ادامه داد: در وهله اول همه متحدان آمریکا به این مساله نگاه میکنند و میگویند آمریکاییها چه زمانی ما را رها خواهند کرد. کارشناس صهیونیست افزود: آمریکاییها در حال عقبنشینی از خاورمیانه هستند و این یک استراتژی روشن است که از مدتی قبل آغاز شده و اکنون به اوج خود رسیده و ممکن است این امر بر عراق و نیز آمریکاییهای حاضر در سوریه تاثیر بگذارد. پیش از این «رووین ریولین» رئیس سابق رژیم صهیونیستی تیرماه سال جاری در جریان سفر به آمریکا و در دیدار با جو بایدن، درباره خروج این کشور از منطقه هشدار داده بود. روزنامه «هاآرتص» در آن مقطع گزارش داد ریولین به بایدن هشدار داده اگر آمریکا از منطقه خارج شود، این گام باعث خواهد شد برخی کشورهای عربی به ایران نزدیک شوند.
یوسی کوهن، رئیس سابق موساد در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اشاره به اینکه خروج آمریکا از افغانستان در کنار گفتوگوها درباره توافق هستهای صورت گرفته، بیان کرد: اسرائیل در میان خروج و چشم دوختن آمریکا به تماس با ایران درباره یک توافق هستهای محتمل در یک دوراهی سرنوشتساز قرار گرفته است که هر دو این رویدادهای دراماتیک بر ارتباطهای بینالمللی تلآویو با طرفهای قدرتمند خاورمیانه، روسیه، اروپا و اساسا آمریکا تأثیر خواهد گذاشت.
* توسعه هستهای ایران و مخمصه امنیتی اسرائیل
یوسی کوهن در بخش دیگر سخنانش در ارتباط با توافق هستهای ادعا کرد: «این مشخص است و همه قدرتهای بزرگ قبول دارند که ایران به تلاش برای توسعه توانمندیهای تولیدات هستهای پیشرفته ادامه خواهد داد؛ از راه غنیسازی در زیر زمین بویژه در ۲ تأسیسات معروف «فردو» و «نطنز» و همچنین از راه یک فناوری مرتبط با سوخت و غنیسازی بویژه توسعه سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته. ایران همچنان به یک سری از توانمندیهای علمی خود که میتواند در راستای خدمت به طرح سلاح هستهای به کار گرفته شود، ادامه میدهد». کوهن با اشاره به ادعای بنت درباره عدم اجازه به ایران برای توسعه توانمندیهای هستهای، گفت: «پس ما باید یک چالش در برابر توافق کنونی قرار دهیم، زیرا این توافق به ایران این اجازه را میدهد که تقریبا بدون هیچ مانعی پیش برود». او همچنین با بیان اینکه اسرائیل و سران آن باید یک راهبرد ایجاد کنند و برای سیاستهای جدید تلآویو اهدافی روشن مشخص کنند، گفت خواسته تلآویو باید در راستای جلوگیری از موضعگیری ایران در طول منطقه باشد و به ایران اجازه تبدیل شدن به آنچه کشور در آستانه تولید بمب اتم خوانده شده، داده نشود.
* محموله سوخت ایران، دردسر دیگر اسرائیل
در کنار خروج آمریکا از افغانستان، مساله سوخت لبنان هم یکی از موضوعاتی است که قدرتنمایی محور مقاومت را به رخ رژیم صهیونیستی کشیده است. همزمان با خبر ارسال قریبالوقوع سومین محموله سوخت از جانب ایران به طرف لبنان و پس از اظهارنظر برخی کارشناسان مبنی بر احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در این باره، العربیه به نقل از یک منبع رسمی رژیم صهیونیستی نوشت: اسرائیل نفتکش ایرانی را که به لبنان فرستاده شده است هدف قرار نخواهد داد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری الجزیره، همچنین «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ظهر دیروز در بخشی از سخنانش در ارتباط با کشتی ارسالی ایران به لبنان گفت: «مساله کشتی سوخت ایران که در راه لبنان است، یک مساله امنیتی است و بر اساس آن به این موضوع پرداخته خواهد شد».
در طرف مقابل سیدحسن نصرالله که نخستینبار در سخنرانی خود از ارسال کشتی سوخت ایرانی به لبنان خبر داده بود، با هشدار به آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره تعرض به کشتیهای نفتی ایران، تأکید کرده بود مقاومت لبنان این کشتیها را بهمثابه خاک کشور خود تلقی خواهد کرد.
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رایالیوم در یادداشتی با اشاره به اینکه یک اتاق عملیات مشترک میان لبنان و ایران وجود دارد که برنامههایی را برای مقابله با هر گونه تعرض به کشتیهای ایرانی طراحی کردهاند، نوشت: پیش از این هم ائتلاف آمریکایی- صهیونیستی نتوانستند به نفتکش ایرانی در راه بندر بانیاس سوریه و ۴ نفتکش ایرانی سوخت به ونزوئلا تعرض کنند. وی ادامه داد: احتمال هر گونه تعرض به نفتکشهای ایرانی به معنای کشاندن حزبالله و ایران به جنگ کشتیهاست که قطعا ائتلاف آمریکایی - صهیونیستی بازنده آن خواهد بود. البته در سایه شکست تحقیرآمیز آمریکا در افغانستان و جنون و دیوانگیای که آمریکا و اسرائیل دچار آن شدهاند، نمیتوان هیچ احتمالی را رد کرد. عطوان در پایان نوشت: واقعیت این است که چه کشتیهای سوخت به مقصد برسند و چه مورد تعرض قرار گیرند، حزبالله و سیدحسن نصرالله به عنوان نجاتدهنده لبنان معرفی خواهند شد.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا در حاشیه بازدید از مجتمع قضایی جنتآباد:
در روند بازرسی از متهمان، حریم خصوصی افراد حفظ شود
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه صبح روز گذشته با حضور در مجتمع قضایی قدس در منطقه جنتآباد تهران، از بخشهای مختلف این واحد قضایی بازدید و با تعدادی از مراجعان به صورت چهرهبهچهره گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در جریان این بازدید ۲ ساعته با حضور در شعب ویژه حل اختلاف و بررسی کارشناسی روند رسیدگی به یکی از پروندهها، نظر طرفین دعوا، وکلا، قاضی و رئیس شعبه را درباره محل استقرار شوراهای حل اختلاف جویا شد و در یک جلسه رسیدگی حاضر شد. رئیس قوه قضائیه متذکر شد: دستگاه قضا تلاش میکند ارائه خدمات قضایی از نظر سهولت و سرعت دسترسی و همچنین هزینه خدمات، به نفع ارباب رجوع باشد. حجتالاسلام محسنیاژهای با اشاره به برکات صلح در جامعه تصریح کرد: «اثری که در صلح و سازش قرار دارد، چه بسا در رسیدگی کیفری به یک پرونده وجود نداشته باشد». وی حلوفصل دعاوی در شوراهای حل اختلاف را به نفع طرفین دعوا و دستگاه قضایی دانست. رئیس دستگاه قضا با تقدیر از زحمات همکاران شوراهای حل اختلاف و آمار بالای صلح و سازش در این شوراها، از کسانی که در این شوراها خدمت میکنند خواست به هر میزان که میتوانند با برقراری صلح و سازش از تشکیل پرونده در مراجع قضایی پیشگیری کنند.
محسنیاژهای در واکنش به گلایههای یکی از کارکنان شورای حل اختلاف از بلاتکلیفی وضعیت استخدامی و وضعیت حقوق و معیشت همکاران این شورا خاطرنشان کرد: با نهایی شدن لایحه شوراهای حل اختلاف و ابلاغ آن مشکلات مذکور برطرف خواهد شد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم توجه به کرامت در واحدهای قضایی اظهار داشت: حفظ کرامت ارباب رجوع، شنیدن حرف مردم و سعهصدر در برخورد با کسانی که به دستگاه عدلیه مراجعه میکنند، یک وظیفه اخلاقی و سازمانی است و برخورد مناسب با آنها در افزایش رضایتمندی و اعتماد عمومی به نظام قضایی و مجموعه حاکمیت تأثیر بسزایی دارد. محسنیاژهای کار در مجتمعهای قضایی را به دلیل حجم بالای مراجعات مردمی و پروندههای مطروحه و دشواری امر قضاوت بین طرفین دعوا سخت دانست اما در عین حال تأکید کرد: همکاران دستگاه قضا باید حرف طرفین دعوا را بخوبی بشوند، مستندات را به دقت بررسی کنند و با رفتار مناسب آنها را نسبت به رأیی که میدهند، توجیه کنند. وی خاطرنشان کرد: در این صورت حتی اگر رأی به نفع یکی از طرفین دعوا نباشد، هر جا برود، از نحوه برخوردی که با او میشود نارضایتی نخواهد داشت و خاطره بدی نسبت به دستگاه عدلیه در ذهن او شکل نمیگیرد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با ارائه توصیهها و دستورات لازم برای رسیدگی سریع به پروندهها و کاهش اطاله دادرسی، از روند رسیدگی به پروندههای معوقه در مجتمع قضایی قدس ابراز خرسندی کرد و گفت: وقتی قاضی برای رضای خدا حکم کند و کار مردم را به موقع رسیدگی کند، حتما برکات دنیوی و اخروی دارد و از مهمترین برکات آن گسترش عدل در جامعه است. محسنیاژهای با تأکید بر لزوم کار جهادی در رسیدگی به پروندههای قضایی متذکر شد: «گاهی تأخیر در رسیدگی به یک پرونده باعث میشود حتی اگر حق کسی به او داده شود، برای او چندان دلچسب نباشد، چون شیرینی عدالت در گرو اجرای به موقع آن است». وی بر لزوم پایش زندانها و رسیدگی به وضعیت زندانیان بعد از محکومیت نیز تأکید کرد و از دادستان و قضات خواست وضعیت زندانیان را به صورت مستمر مورد پایش و ارزیابی قرار دهند تا کسانی که امکان استفاده از ارفاقات قانونی همچون آزادی مشروط و مرخصی دارند، بیدلیل در زندان نمانند.
حجتالاسلام محسنیاژهای همچنین در واکنش به گلایه یکی از مراجعان درباره هزینههای کارشناسی اظهار داشت: هزینه کارشناسی دارای تعرفه مشخصی است که البته ما هم به عنوان قوه قضائیه معتقدیم زیاد است و گلایه مردم بحق است و باید با کمک مجلس شورای اسلامی اصلاح شود. وی در عین حال از «احصای ضرورت کارشناسیها توسط قضات»، «نظارت بر روند کارشناسیها» و «اتقان نظرات کارشناسی برای جلوگیری از اعتراضات و کارشناسیهای مکرر» به عنوان اقدامات مهم در کاهش هزینههای کارشناسی یاد کرد. محسنیاژهای درباره نحوه رسیدگی به نامهها و مطالبات مردمی در مجتمع قضایی اظهار داشت: از مسؤولان قضایی میخواهم ضمن توسعه ارتباطات مردمی و تسریع در پاسخگویی به مطالبات مراجعان، در عین حال در نظر داشته باشند بسیاری از مراجعان به قوه قضائیه متألم هستند و دچار آسیب شدهاند و کسانی که با آنها مواجه میشوند باید افرادی صبور، باحوصله و دقیق باشند. وی افزود: کسی آسیبی دیده و به عدلیه میآید، به دنبال ملجا میگردد و میخواهد هم کارش سریع انجام شود، هم درست تشخیص داده شود که موضوع چیست و از طرفی هم به دلیل آنکه متألم است، نیازمند برخورد محبتآمیز است. رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از بازدید خود خطاب به قضات تاکید کرد: در روند بازرسی از متهمان باید حریم شخصی و خصوصی افراد حفظ و رعایت شود.
ارسال به دوستان
اخبار
حضور آمریکا در کشورها هیچگاه امنیتآفرین نبوده است
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته هیات دولت با اشاره به رخدادهای اخیر افغانستان، آنچه حداقل در ۲ دهه گذشته در افغانستان رخ داده را تابلویی گویا از تجاوز و نقض آشکار حقوق انسانها در عصر حاضر توصیف و تصریح کرد: اگر فقط به تعداد زنان و کودکانی که در این سالها در افغانستان کشته یا دچار جراحت یا نقص عضو شدهاند توجه کنیم، خواهیم دید چه فاجعهای به شکل خاموش در این کشور در جریان بوده است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه تجربه حضور آمریکا در کشورها و نقاط مختلف جهان گواه آن است که این حضور هیچگاه امنیتآفرین نبوده، بلکه برعکس مخل امنیت و ثبات و آرامش بوده است، ادامه داد: آمریکاییها با چنین سابقه و عملکردی به جای آنکه در دادگاه افکار عمومی جهانیان پاسخگو باشند، با بهانهسازیهای مختلف به فضاسازی علیه کشورهای دیگر میپردازند.
رئیسی خاطرنشان کرد: امروز آمریکاییها به بهانه مسائلی، علیه کشورمان فضاسازی میکنند که پاسخ آنها موجود است و اینجا از دستگاههای مسؤول و از جمله رسانه ملی میخواهم پاسخ اینگونه اتهامات و انگزدنها را به شکل مناسب ارائه کنند.
رئیسجمهور در پایان ارتقای سطح تعاملات و افزایش تبادلات با کشورهای همسایه را جزو اولویتهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: فعالترین دیپلماسی دولت باید با همسایگان جریان داشته باشد و باید همه تلاش خود را برای افزایش تجارت و همکاری اقتصادی با همسایگان به کار گیریم، چرا که زمینههای مناسبی نیز برای تقویت این مناسبات و افزایش سهم ایران از تبادلات منطقهای وجود دارد.
***
در احکامی جداگانه از سوی رئیس جمهور انجام شد
انتصاب معاونان حقوقی و امور زنان و خانواده
رئیسجمهور طی حکمی محمد دهقان را به سمت معاون حقوقی رئیسجمهور منصوب کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی طی حکمی محمد دهقان را به سمت معاون حقوقی رئیسجمهور منصوب کرد.
دهقان متولد سال ۱۳۴۱ مشهد، دانشآموخته دکترای تخصصی حقوق خصوصی و از آزادگان سرفراز کشور و دارای سابقه ایثارگری است که ۴ دوره نمایندگی مجلس، عضویت در هیاترئیسه و کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی و عضو حقوقدان شورای نگهبان را در کارنامه اجرایی و مدیریتی خود دارد.
محمد دهقان، مدرک کارشناسی، ارشد و دکترای حقوق خود را در دانشگاه تهران دریافت کرده است و از سال 1383 به مدت 15 سال عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی و 7 سال هم عضو هیاترئیسه مجلس و در 2 سال اخیر هم عضو حقوقدانان شورای نگهبان بوده است.
همچنین رئیسجمهور طی حکمی انسیه خزعلی را به معاونت رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده منصوب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، خزعلی متولد ۱۳۴۲ قم و دانشآموخته دکترای زبان و ادبیات عرب است و تحصیلات حوزوی را تا سطح ۳ در حوزه علمیه خواهران قم پشت سر گذاشته است.
ریاست دانشگاه الزهرا(س)، ریاست پردیس دانشگاه رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه و دانشجو و استاد نمونه کشوری از جمله سوابق علمی و مدیریتی انسیه خزعلی است.
***
همکاری با همسایگان اولویت دولت سیزدهم است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک رشته توئیت درباره ملاقاتش با نخستوزیر امارات عربی متحده در حاشیه نشست بغداد نوشت: در حاشیه اجلاس همکاری و مشارکت در بغداد، گفتوگوی مثبت و صمیمانهای با شیخ محمد بن راشد نخستوزیر امارات عربی متحده داشتم. وی افزود: ایران و امارات میتوانند در مسیر همکاری و تحقق سیاست و دیپلماسی همسایگی گامهای بلندی بردارند. امیرعبداللهیان اضافه کرد: در این گفتوگو از نیات مثبت و اراده رهبران ۲ کشور برای تحکیم مناسبات سخن گفتیم و بر روابط برادرانه ۲ کشور تأکید کردیم. وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما برای پیشبرد مناسبات فیمابین و تحقق همکاریهای منطقهای، با همسایگان مشورت، همدلی و همکاری میکنیم. وی همچنین نوشت: کار با همسایگان اولویت دولت سیزدهم است.
***
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
اجازه نمیدهیم دشمنان امنیت و آرامش منطقه را به هم بریزند
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه نخواهیم گذاشت کشورهایی در قالب ستیزهجویانه، امنیت و آرامش منطقه را بر هم بزنند، گفت: مسابقات غواصی عمیق ارتشهای جهان نشان از همبستگی ملتهاست. امیردریادار شهرام ایرانی در مراسم اختتامیه ششمین دوره مسابقات بینالمللی غواصی عمیق ارتشهای جهان که به میزبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش در بندر کنارک برگزار شد، با تاکید بر اینکه ایران اسلامی همواره منادی صلح و دوستی بوده و دست دوستی به ملتها داده است، افزود: مطمئن باشید هیچگاه نخواهیم گذاشت کشورهایی در قالب ستیزهجویانه بخواهند امنیت و آرامش را در منطقه به هم بزنند. ما روی پای خود ایستادهایم و امروز به عنوان کشوری مستقل از حوزه دریا حفاظت میکنیم.
ارسال به دوستان
با حضور فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش از سامانه برهان و رادار البرز رونمایی شد
آسمان ایران امنتر از همیشه
سامانه فرماندهی و کنترل چابک تسلیحات بردکوتاه و ارتفاع کم و رادار تاکتیکی کنترل هوایی بردبلند البرز با فناوری آرایه فازی ۳ بعدی با حضور فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، صبح روز گذشته با حضور امیر علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش از 2 محصول جدید این نیرو رونمایی شد.
پروژه رونمایی شده نخست که البرز نام دارد، رادار ۳ بعدی آرایه فازی البرز با هدف رهگیری و آشکارسازی اهداف هوایی بردبلند با سطح مقطع راداری پایین و پنهانکار تولید شده است. حداکثر برد راداری این سامانه به ۴۵۰ کیلومتر میرسد و قادر است اهداف در ارتفاع پست را نیز شناسایی کند. رادار البرز همچنین قادر است ۳۰۰ هدف را به صورت همزمان ردگیری کند.
پروژه دوم سامانه برهان نام دارد. این سامانه یک مرکز فرماندهی و کنترل تسلیحات در بردکوتاه و ارتفاع کم به عنوان آخرین رده فرماندهی در دفاع نقطهای شبکه فرماندهی و کنترل دفاع هوایی است. سامانه برهان پس از دریافت و تجزیه و تحلیل اطلاعات از همه منابع، آنها را برای تصمیمگیری در حداقل زمان ممکن در اختیار ردههای بالای فرماندهی قرار میدهد تا تصمیمات لازم جهت اجرای ماموریت و انهدام هدف ابلاغ شود. این سامانه با قابلیت کشف و پردازش موثری که دارد، امکان درگیری، انهدام و فریب اهداف هوایی را میسر میکند. همچنین با ترکیب دادههای دریافتی از سامانههای الکترواپتیکی با دادههای دریافتی از سامانههای راداری، این اطلاعات را به سامانههای موشکی ارسال میکند. سامانه برهان علاوه بر توانایی فعالیت کشف هدف در حالت پسیو (غیرفعال) توانایی صدور دستور مقابله با اخلال الکترونیک را نیز دارد.
* هر پرنده با هر کاربردی را شناسایی میکنیم
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد در نشست خبری خود اظهار کرد: ما در پدافند هوایی به فناوری روز دنیا دست یافته و در پدافند هوایی در منطقه حرف اول را میزنیم و در دنیا حرف برای گفتن داریم. وی ادامه داد: ما تهدیدات را به فرصت تبدیل کردهایم که ثمره آن قدرت بالای پدافند هوایی در منطقه است. ما روز به روز رو به توسعه هستیم و با سرعت به جلو میرویم. صددرصد همه تجهیزات ما بومی است. هر پرنده با هر کاربردی را کشف و شناسایی میکنیم. هواپیمای رادارگریز معنای خود را از دست داده است. ما قدرت کشف و شناسایی پرندهها و در صورت نیاز امکان درگیری داریم. سامانههایی داریم که اهداف را در بالای ۲۰۰ کیلومتر مورد هدف قرار میدهد. دشمن میداند اگر به خط قرمز ما نزدیک شود، با شکست مفتضحانه مواجه میشود. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش افزود: ۸۷ پروژه را در روزهای اخیر افتتاح کردهایم. همین امروز رادار مراقب که ساخته نیروی پدافند هوایی است، وارد عملیات شد. ما بسیاری از پروژهها را نمیتوانستیم رسانهای کنیم تا از آنها برای غافلگیرشدن دشمن استفاده کنیم.
وی در پایان گفت: پدافند هوایی امروز به مرحلهای از توان رزم رسیده است که هیچ نیازی به کشورهای دیگر ندارد و ما امروز بحمدالله هیچگونه گلوگاهی برای ساخت تجهیزات پدافندی در کشور نداریم. ما توانستیم کلمه «میتوانیم» را به «توانستیم» تبدیل کنیم. امروز در سطح پدافند هوایی کشور ما مسالهای به نام ندیدن وجود ندارد و هر پرندهای با هر نوع کاربردی را ما میتوانیم کشف و شناسایی کنیم.
***
کشف روزانه حدود ۳۰ پرنده ناشناس در آسمان کشور
امیر محمدحسن ابارشی، جانشین معاونت عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش به مناسبت سالروز تأسیس نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه نخستین مأموریت پدافند نیروی هوایی شناسایی است، ادامه داد: نخستین مأموریت پدافند نیروی هوایی بحث کشف پرندههاست. در حال حاضر روزانه حدود 400 تا 500 پرنده را در آسمان کشور کشف میکنیم که از این تعداد ۲۰ تا ۳۰ پرنده ناشناس هستند و به آنها اخطار میدهیم، بنابراین ماموریت اصلی کشف است که توسط رادارها انجام میشود. وی با تاکید بر اینکه هدف پدافند نیروی هوایی بازدارندگی است، افزود: هدف پدافند هوایی زدن اهداف نیست، همین که حالت بازدارندگی ایجاد کند و دشمن را از انجام اقدامات تخریبی منصرف کند، این یعنی پدافند به هدف خود رسیده است. البته طیف تهدیدات همواره در حال تغییر است و نباید به این امید داشته باشیم که مورد تهدید نیستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|