|
سانسور نام رئیس جدید شاباک
سخنگوی نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیروز از انتصاب رئیس جدید سازمان اطلاعات و امنیت داخلی این رژیم خبر داد، با این حال نام رئیس جدید مخفی باقی ماند. اوفیر جندلمان، سخنگوی نفتالی بنت نام این عنصر جدید را اختصارا «آر» خوانده که پیش از این معاون رئیس شاباک با نام رسمی سازمان امنیت عمومی اسرائیل (شین بت یا ISA) بوده است. پیش از تعیین رئیس جدید، «نداف آرگامن» ریاست سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را برعهده داشت.
ارسال به دوستان
بایدن : روزانه 300 میلیون دلار هزینه جنگ در افغانستان میشد و به طور متوسط روزانه 18 کهنهسرباز آمریکایی اقدام به خودکشی میکنند
آمریکا محکوم به فرار
گروه بینالملل: تحولات میدانی در افغانستان این روزها به ولایت پنجشیر در شمال پایتخت معطوف شده است؛ جایی که به فرماندهی احمد مسعود و حضور شماری از نظامیان سابق و افراد محلی به عنوان تنها منطقه خارج از کنترل طالبان در افغانستان معرفی شده است. نیروهای طالبان از بامداد سهشنبه با حرکت به سمت پنجشیر نسبت به تصرف و تحت کنترل درآوردن این ولایت مبادرت کردند که در پی آن درگیری شدیدی بین نیروهای مدافع مردمی و طالبان رخ داد. این مسأله بر پیچیدگیهای آینده امنیتی افغانستان و کشورهای پیرامون آن در منطقه افزوده است. با این حال رئیسجمهور آمریکا بار دیگر در دفاع از اقدام خود برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت این تصمیم انتخابی بین خروج یا تشدید درگیریها بود. جو بایدن خاطرنشان کرد روزانه 300 میلیون دلار هزینه جنگ در افغانستان میشد و به طور متوسط روزانه 18 کهنهسرباز آمریکایی اقدام به خودکشی میکنند. به گزارش «وطنامروز»، برخی رسانهها به نقل از منابع نزدیک به احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در پنجشیر گزارش دادهاند طالبان به این ولایت حمله کرده اما حملاتشان دفع شده است. گفته شده اکنون درگیریها به صورت پراکنده در برخی نقاط جریان دارد. عضو جبهه مقاومت مردمی در ولایت پنجشیر گفت طالبان سهشنبهشب از غرب دهانه پنجشیر به این ولایت حمله کرد که توسط جبهه مقاومت مردمی پس زده شد. «فهیم دشتی» عضو جبهه مقاومت مردمی گفته در جریان درگیریها دستکم 8 عضو طالبان کشته شدند و چند تن دیگر آنان زخمی شدند. در همین حال «امیرخان متقی» رئیس کمیسیون دعوت و ارشاد طالبان دیروز در پیامی گفت با وجود تلاشهای زیاد، جبهه پنجشیر تمایلی به حل این مساله از طریق گفتوگو و توقف جنگ ندارد. این در حالی است که طالبان پیش از این اعلام کرده بود مساله پنجشیر را از راه گفتوگو حل خواهد کرد. متقی از مردم پنجشیر خواست با یکدیگر مشورت کنند و به فرماندهان جنگ بگویند اکنون که آمریکا و ناتو از افغانستان خارج شدهاند، بهتر است از طریق مذاکره شرایط را بهبود دهند، در غیر این صورت این اتفاق نخواهد افتاد. وی در اظهار نظری تهدیدآمیز گفت اگر مساله پنجشیر از طریق گفتوگو حل شود، عزت و دارایی همه در امان خواهد بود. وی در این پیام گفت: بارها از طرق مختلف و در شهرهای مختلف با رهبران پنجشیر گفتوگو شده که تاکنون این موضوع به نتیجه نرسیده است. متقی تاکید کرد: طالبان هنوز تلاش دارد این موضوع از طریق مسالمتآمیز به پایان برسد. رئیس دعوت و ارشاد طالبان خطاب به مردم پنجشیر گفت: از مردم کابل و هرات و سایر ولایات بپرسید که این آرامش در افغانستان در تاریخ این کشور بیسابقه بوده است. احمد مسعود در تازهترین اظهارنظر خود گفت اگر طالبان دولتی فراگیر ایجاد و آزادی و برابری شهروندان را تأمین کند، او حاضر است فعالیتهای خود علیه این گروه را متوقف کرده و از سیاست کنار برود.
* تشکیل دولت آتی افغانستان تا 2 روز دیگر
همزمان با برگزاری جلسات مشورت طالبان به منظور تشکیل حکومت در افغانستان، معاون دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر دیروز گفت: حکومت جدید در افغانستان تا ۲ روز دیگر اعلام میشود. «شیرمحمد عباس استانکزی» گفت دولت جدید «یک دولت فراگیر» خواهد بود و زنان هم«نقشی» خواهند داشت اما نه در سطح وزرا و «به این شرط که با دولت تحت حمایت آمریکا» همکاری نکرده باشند. وی همچنین افزود مقامهای دولتی طالبان، اعضای کابینه قبلی نخواهند بود. وی افزود: کار و مشورت با «مخالفان» طالبان و «جریانهای سیاسی» روی تشکیل «حکومت آینده» جریان دارد. شیر محمد عباس استانکزی ادامه داد: جامعه بینالمللی باید از این فرصت استفاده کرده و دولت بعدی را به رسمیت بشناسد و با آن همکاری نزدیک داشته باشد. به گفته این مقام طالبان، نمایندگان این گروه با «حامد کرزی» رئیسجمهوری پیشین، «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی و «گلبدین حکمتیار»، رهبر حزب اسلامی افغانستان در این باره مشورت کردهاند. «انس حقانی» از رهبران ارشد طالبان هم در گفتوگو با الجزیره با بیان اینکه طی روزهای آینده دولت جدید افغانستان تشکیل خواهد شد، گفت: در حال رایزنی برای تشکیل دولتی فراگیر هستیم. وی با بیان اینکه هنوز زود است درباره افراد حاضر در دولت اظهارنظر شود، گفت: 90 تا 95 درصد دولت مشخص شده و بزودی اعلام خواهد شد. حقانی همچنین گفت طالبان به دنبال تشکیل دولتی است که مورد قبول افغانها در داخل و همچنین جامعه بینالملل باشد. مقام ارشد طالبان هدف دولت جدید را خدمت به مردم و اسلام دانست و گفت: طالبان به دنبال دولتی فراگیر بوده و به همین دلیل با برخی مسؤولان سابق در حال رایزنی است که عضو این دولت شوند و دولت آینده در چارچوب شرع و اسلام به حقوق بشر و زنان احترام خواهد گذاشت. این در حالی است که الجزیره به نقل از یک منبع دیگر خبر داده بود دولت جدید ظرف چند روز اعلام میشود و شامل مقامات دولت قبلی نمیشود.
* حمایت بیقید و شرط حکمتیار از تشکیل دولت توسط طالبان
در شرایطی که گمانهزنیها درباره تدارک طالبان برای تشکیل دولت در افغانستان ادامه دارد، رهبر حزب اسلامی افغانستان از حمایت خود و حزبش از تشکیل این دولت خبر داد. گلبدین حکمتیار در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری آناتولی به سوالات این رسانه ترکیهای درباره مسائل کنونی افغانستان و روابط این کشور و ترکیه پاسخ داد. حکمتیار در این مصاحبه تاکید کرد حزب اسلامی افغانستان فارغ از حضور یا عدم حضور او در دولت آینده افغانستان، از تشکیل آن توسط طالبان حمایت خواهد کرد. رهبر حزب اسلامی افغانستان تصریح کرد: «ما هیچ شرطی برای مشارکت در دولت (آینده افغانستان) نداریم، غیر از اینکه افراد واجد شرایط تعیین شوند». حکمتیار با تاکید بر اینکه او و حزب اسلامی افغانستان اعتقادی به مزیت دولتهای ائتلافی ندارند، چرا که دولتهای ائتلافی همیشه شکست خوردهاند، افزود: «ما با طالبان برادر هستیم و بین ما اجماع وجود دارد».
* بایدن: روزانه ۱۸ کهنهسرباز خودکشی میکنند
رئیسجمهور آمریکا در دفاع از اقدام خود برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت این تصمیم انتخابی بین خروج یا تشدید درگیریها بود. جو بایدن خاطرنشان کرد روزانه 300 میلیون دلار هزینه جنگ در افغانستان میشد و به طور متوسط روزانه 18 کهنهسرباز آمریکایی اقدام به خودکشی میکنند. وی تاکید کرد: وقتی من دولت را تحویل گرفتم، طالبان تقریباً نیمی از کشور را تحت کنترل یا درگیری داشت. بایدن خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را «بهترین تصمیم برای آمریکا» توصیف کرد و گفت: ایالات متحده جز جلوگیری از برنامهریزی برای حمله به آمریکا در خاک افغانستان، هیچ منفعت ملی دیگری در این کشور نداشت و ندارد.
* حفاظت طالبان از اتباع آمریکایی در حال خروج از افغانستان
شبکه انبیسی نیوز فاش کرد طالبان در محافظت از شهروندان و اتباع آمریکایی در مسیر سفر به فرودگاه کابل مستقیما نقش داشته است. برخی اتباع آمریکایی که کمتر از 24 ساعت از ورود آنها از افغانستان به خاک آمریکا میگذشت، به این شبکه گفتهاند یکشنبه گذشته یک اتوبوس از شهروندان آمریکایی و افغانستانی در مسیر فرودگاه کابل توسط نیروهای طالبان متوقف شده است و به دلیل بمبگذاری احتمالی و حضور احتمالی ۲ عامل انتحاری در این اتوبوس آنها را فورا از این ماشین پیاده کردهاند. یک شهروند آمریکایی که نامش به دلایل امنیتی فاش نشده به همراه 6 دختر خود در این اتوبوس بوده است که از سوی طالبان در یکی از ایستگاههای نزدیک ولایت پنجشیر متوقف شده است. طالبان به دلیل حفاظت از جان آنها همه را از اتوبوس پیاده کردهاند. طالبان این افراد را به مکان امن منتقل کرده و پس از بررسیهای کامل امنیتی به آنها مجوز حرکت دادهاند. یکی از دستیاران کنگره که از این موضوع مطلع است گفته طالبان در این قضیه کاملا موثر عمل کردند و بدون محافظت طالبان ممکن بود این اتوبوس با عوامل انتحاری وارد فرودگاه شود و بسیاری از افراد قربانی شوند. 3 مقام امنیتی آمریکایی به انبیسی گفتهاند وزارت دفاع آمریکا گفته بود با طالبان برای کمک به تخلیه اتباع آمریکایی و شهروندان افغان همکاری کرده است اما سطح این همکاری و هماهنگی بسیار بیشتر از آن چیزی بود که مقامات پنتاگون میگویند.
***
افغانستان دلیل نگرانی اوکراین از بیتعهدی آمریکا
رئیسجمهوری اوکراین در حالی در واشنگتن با جو بایدن دیدار کرد که خروج غیرمسؤولانه آمریکا از افغانستان، کییف را درباره تجدیدنظر تعهدات امنیتی واشنگتن در قبال برخی متحدانش، نگران کرده است. روزنامه نیویورکتایمز طی مطلبی در این زمینه نوشت: «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین در حالی طی دیدارش با همتای آمریکایی خود به دنبال تضمین تداوم تعهدات امنیتی واشنگتن به کییف همزمان با مواجهه با روسیه است که به نظر میرسد خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان و گمانهزنی تجدیدنظر کاخ سفید در یکسری تعهدات جهانی خود، کییف را نگران کرده است. یک مشاور زلسنکی نیز این مساله را تایید کرد.
*** ترامپ: بایدن موجب تحقیر کامل آمریکا شد
رئیسجمهور پیشین آمریکا بر این باور است خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان یک فاجعه کامل بوده و جو بایدن باید به خاطر این مساله از کل جهان عذرخواهی کند.
به گزارش اسپوتنیک، دونالد ترامپ در اظهاراتی گفت: جو بایدن، رئیسجمهور فعلی ایالات متحده موجب تحقیر کامل ما شده و باید استعفا کند.
وی در مصاحبهای افزود: نحوه خروج آمریکا از افغانستان فاجعهآمیز بود، زیرا طالبان به ما گفت از افغانستان خارج شویم، به ما تاریخ و ضربالاجل اعلام کردند و دولت بایدن نیز طبق همین روال اقدام کرد.
***
پوتین: نتیجه حضور ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان فاجعه بود
رئیسجمهوری روسیه دیروز در سخنانی در جمع دانشآموزان روس در شرق این کشور گفت: «آمریکا 20 سال تلاش کرد استانداردهای خود را بر افغانستان تحمیل کند ولی نتیجه آن تنها شکست و فاجعه بود. این شکست هم برای خود ایالات متحده و هم برای مردمی است که در افغانستان زندگی میکنند». به گزارش ریانووستی، پوتین درباره دلایل اتفاقات رخ داده در افغانستان تأکید کرد: اگر کشوری قصد کمک به کشور دیگری را دارد، باید از طریق متمدنانه این کار را انجام دهد و از راه زور و تحمیل نمیشود. وی افزود: «اگر کسی مایل است برای کشور دیگری کاری کند، باید این کار بر اساس تاریخ، فرهنگ و فلسفه حاکم بر زندگی مردم آنجا انجام شود».
ارسال به دوستان
افشاگری سفیر افغانستان در تاجیکستان
غنی چگونه از کابل گریخت؟
فرار ناگهانی اشرف غنی، رئیسجمهور پیشین افغانستان از کابل حتی پیش از ورود طالبان به پایتخت و سپردن همکاران و مردمش به دست سرنوشت، یکی از تیرهترین لحظات تاریخ معاصر این کشور است. فرار بدون اطلاع سیاستمدار منفور و دستنشانده آمریکاییها نهتنها مسؤولان دولتی و فرماندهان نظامی افغان را در مقابل کار انجام شده قرار داد، بلکه به منزله نشانهای بود حاکی از عدم مقاومت در مقابل طالبان تا جسورانه برای تسخیر کابل و ارگ ریاستجمهوری حرکت کنند. همچنین اخبار و شایعات زیادی درباره نحوه فرار بر سر زبانها افتاده از جمله اینکه غنی با بیش از 160 میلیون دلار پول نقد که در واقع دزدی از جیب ملت محسوب میشود به مقصد خارجی نامعلوم پرواز کرده است.
این در حالی است که اشرف غنی 3 روز پس از فرارش، در پیامی فیسبوکی از شیخنشین امارات مدعی شد فرار نکرده و خروجش به این دلیل بود که از خونریزی جلوگیری کند. او سپس اعلام کرد در حال مشورت دادن به مسؤولان داخل افغانستان است و به این کشور بازخواهد گشت. عجیبتر آنکه در همین پیام او طالبان را پیروز غائله خون و شمشیر خوانده و حاکم بر افغانستان برشمرد و جان و مال و ناموس افغانها را به همین گروه سپرد!
حال «محمد زهیر اغبر»، سفیر افغانستان در تاجیکستان در این باره لب به سخن گشوده است. او میگوید اشرف غنی، نه تنها از کشور فرار کرد بلکه همکارانش را به دست سرنوشت سپرد و پول هنگفتی را نیز با خود برد و از مردم دزدی کرد. اغبر در ادامه توضیح میدهد: «هیچ یک از معاونان غنی نمیدانستند رئیسجمهور برنامه فرار از کشور را دارد. به گفته وزیر دفاع دولت اشرف غنی که خودم شخصا با او صحبت کردم، یکی از مشاوران غنی با وزارت دفاع تماس میگیرد و میگوید اشرف غنی ساعت ۱۶ برای نشست در آنجا خواهد بود. آنها آماده شدند و منتظر اشرف غنی بودند اما در آن ساعت ۳ هواپیما که غنی و خانوادهاش در آنها بودند از فرودگاه کابل به پرواز درآمدند».
سفیر افغانستان در دوشنبه همچنین فاش میکند: «طالبان قصد دارد احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در پنجشیر را به قتل برساند و با نمایندگان مقاومت مذاکره نخواهد کرد. طالبان هرگز با نمایندگان مقاومت در پنجشیر مذاکره نخواهد کرد. شبهنظامیان طالبان سیاستمدار نیستند بلکه تروریستهایی هستند که از ۳ سال پیش در بسیاری از کشورها در فهرست سازمانهای ممنوعه قرار دارند. آنها گستاخ و خشونتطلب هستند و هدفشان به زانو درآوردن کل افغانستان است. آنها با هیچ یک از شروط مذاکرات دوحه موافق نیستند. هدف آنها کشتن رهبران مقاومت بویژه احمد مسعود است».
ارسال به دوستان
شاهدان از گلولهباران مردم توسط آمریکاییها در فرودگاه کابل میگویند
چین خواهان تحقیقات درباره جنایات آمریکا در افغانستان
با گذشت یک هفته از قتلعام بیش از200 تن از افغانها در جوار فرودگاه بینالمللی کابل، شواهد هر چه بیشتری از همدستی آمریکاییها با تروریستهای داعش در این جنایت برملا میشود. در حالی که منابع غربی و آمریکایی مدعی بودند انفجارهای عصر پنجشنبه در ۲ ورودی میدان هوایی حامد کرزی در شمال کابل توسط عوامل انتحاری انجام شده اما با گذشت زمان، شاهدان عینی نقش نظامیان آمریکایی را در به گلوله بستن جمعیت ازدحام کرده در بیرون دیوارهای سیمانی فرودگاه فاش کردند. بر اساس شواهد، بعد از حمله انتحاری به یک اتوبوس حامل نیروهای آمریکایی که به کشتهشدن 14 تن از آنها انجامید، نیروهای ائتلاف خارجی آیساف تحت فرماندهی پنتاگون، از بالای دیوارها و پستهای نگهبانی بویژه دروازه «ابی» فرودگاه، از ترس تکرار انفجارهای انتحاری دیگر شروع به تیراندازی کور به سمت مردم کردهاند.
جمعبندی گفتههای شاهدان عینی مدتها زمان خواهد برد اما از حجم آتش نیروهای آمریکایی به سوی مردم میتوان پی برد بسیاری از بیش از 200 افغانی که آن روز عصر کشته شدند و 200 مجروح دیگر، هدف گلوله اشغالگران قرار گرفتند، نه انفجارهای انتحاری. نخستین واکنش رسمی آمریکاییها از سوی «جان کربی» سخنگوی پنتاگون بود که اعلام کرد: «ما نمیتوانیم آن را تأیید کنیم و مطمئنا نمیتوانیم آن را تکذیب نیز کنیم». دیروز اما شبکه آرتی گزارشی پخش کرد که در آن «مراد گازدیف» فرستاده این شبکه به کابل، به گفتوگو با چندین نجاتیافته جنایت پنجشنبه گذشته فرودگاه کابل پرداخته بود. چند تن از آنها صریحا گفتند نه تنها نظامیان آمریکایی از بالای دیوارهای فرودگاه به مردم در حال فرار شلیک کرده و آنها را میکشتند، بلکه تا چندین دقیقه حتی به اجساد و مجروحانی که روی زمین افتاده بودند نیز شلیک میکردند.
در همین حال وزارت خارجه چین خواستار تحقیقات درباره جنایات ارتش آمریکا علیه افغانها در طول 20سال اشغال این کشور تحت کنترل طالبان شده است.
«وانگ وانبین» دیروز به خبرنگاران گفت امروز نتایج تحقیقات درباره حادثه فرودگاه کابل را اعلام میکند. او اعلام کرد پکن با اطلاع از گزارشهای رسیده از کابل، ادعا دارد این نخستین بار نیست که ارتش آمریکا در مرکز حوادث مربوط به افغانستان قرار گرفته است. او سپس 6مورد از سال 2002 را که در آن گفته میشود نیروهای آمریکایی دست به جنایت جمعی زدهاند یا به افرادی که تحت مراقبت آنها بودهاند آسیب رساندهاند را بازگو کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رژیم صهیونیستی تبعیض گستردهای در واکسیناسیون یهودیان و اعراب قائل شده است
بازگشایی مدارس فلسطین اشغالی در اوج همهگیری کرونا
بازگشایی مدارس با حضور الزامی دانشآموزان در فلسطین اشغالی آن هم در شرایط اوج همهگیری با موج چهارم کرونا باعث انتقادات بسیاری از رژیم صهیونیستی شده است.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، رکورد جدیدی در ابتلا به ویروس کووید در جریان موج چهارم زده شده که بر مبنای آن شاخص ابتلای روزانه ساکنان سرزمینهای اشغالی به عدد 10946 رسیده است. همچنین بر مبنای این آمار شاخص مرگ روزانه اسرائیلیها بر اثر کرونا به 53 نفر رسیده که با توجه به جمعیت 10 میلیون نفری فلسطین اشغالی و متمرکز نبودن اغلب سکونتگاههای آن، رقم بالایی محسوب میشود.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در داخل سرزمینهای اشغالی نیز بالغ بر 1066352 نفر است، یعنی بیش از 10 درصد اشغالگران صهیونیست درگیر کرونا هستند. در این میان رژیم صهیونیستی در حالی مدارس خود را از دیروز بازگشایی کرد که 91 هزار کودک به علت ابتلا به ویروس کرونا یا قرنطینه خانگی، امکان حضور در مهدهای کودک را ندارند. آمارهای رسمی همچنین نشان میدهد 55390 دانشآموز ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان نیز در قرنطینه خانگی هستند و 36 هزار نفر از آنها مبتلا به ویروس کرونا شدهاند. آمارهای روز سهشنبه نیز نشان میدهد 5461 از موارد مبتلا به کرونا در میان دانشآموزان است و تعداد تستهای مثبت در میان دانشآموزان به حدود 10 درصد رسیده است.
در چنین شرایطی اسرائیلیها خواستار به تعویق افتادن آغاز آموزش حضوری در مدارس تا زمان پایان روند واکسیناسیون دانشآموزان و عبور از موج چهارم کرونا در سرزمینهای اشغالی شدهاند.
«ایلی واکسمن» از آکادمی وایزمن با انتقاد از بازگشایی مدارس در سرزمینهای اشغالی گفت این موضوع باید مدتی به تعویق میافتاد. وی همزمانی اعیاد یهودی و آغاز سال تحصیلی در اوایل سپتامبر را باعث گسترش بیشتر کرونا در سرزمینهای اشغالی دانست.
«شارون باریس» رئیس خدمات بهداشت عمومی نیز نسبت به افزایش مبتلایان به کرونا و گسترش این ویروس در سرزمینهای اشغالی ابراز نگرانی کرد.
در همین حال فلسطینیان و اهالی عربزبان ساکن سرزمینهای اشغالی از تبعیض گسترده و عدم آمادهسازی مدارس فلسطینیان در چارچوب سیاستهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی خبر دادهاند. تعدادی از فعالان اجتماعی شهر عکا در همین رابطه اعلام کردند مدارس در شرایطی در اوج موج چهارم کرونا افتتاح میشود که شاهد نقص گسترده در تدابیر بهداشتی مربوط به جلوگیری از ابتلای دانشآموزان به کرونا هستیم.
در حالی که مدارس مربوط به یهودیان در سرزمینهای اشغالی با تعداد دانشآموزان بسیار کمتر مدیریت میشود اما شهرداری عکا اعلام کرد مدارس این منطقه با جمعیتی حدود 700 تا 1200 نفر افتتاح میشود که این موضوع روند ابتلا به کرونا در میان فلسطینیان را افزایش خواهد داد.
***
العامری از خروج نیروهای خارجی از عراق تا پایان سال خبر داد
رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق در همایش «الرافدین ۲۰۲۱» در بغداد تاکید کرد تا پایان سال جاری میلادی همه نیروهای خارجی از این کشور خارج خواهند شد.
در این همایش ۳ روزه که از روز سهشنبه با مشارکت ۲۵ اندیشکده و مرکز پژوهشی جهانی و با حضور شمار زیادی از شخصیتهای دولتی و سیاسی و بینالمللی آغاز شده، هادی العامری اعتراف کرد حاکمیت عراق از سال ۲۰۰۳ با سقوط رژیم صدام همراه با اشغالگری خارجیها، تاکنون اقدامات اشتباه زیادی مرتکب شده و گفت: «ما باید به اشتباهاتمان اعتراف کنیم. من خود در کنار تظاهراتکنندگان و معترضان مسالمتجو هستم و آمادهام در صف مقدم آنها قرار گیرم».
او همچنین به عنوان یکی از فرماندهان ارشد حشدالشعبی تاکید کرد: «در همه نبردهایی که ما علیه داعش جنگیدیم، تحت فرمان مستقیم فرمانده کل نیروهای مسلح کشور بودیم. تروریسم و اشغالگری در عراق از زمان سقوط رژیم بعث در ۲۰۰۳، روند سیاسی کشور را فرسوده کرده و بر معادله سازندگی در عراق تاثیر گذاشته است».
او سپس خطاب به «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه که اخیرا برای شرکت در اجلاس بغداد به عراق سفر کرده بود، گفت: «نیروهای شما عراق را ترک خواهند کرد، زیرا شما تصمیمگیرنده نیستید».
العامری پس از این کنفرانس نیز به شبکه کردی «رووداو» تاکید کرد :«در پایان ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ هیچ نیروی خارجی در عراق وجود ندارد؛ نه فرانسوی و نه ترکی. این تصمیم عراقیهاست».
او همه کشورهای شرکتکننده در اجلاس بغداد را به همکاری و مشارکت و عمل به حرفهایی که بر زبان آوردند دعوت کرد و با اشاره به اینکه «عراق، افغانستان نیست» تاکید کرد بدون بازگشت عراقی قدرتمند به منطقه، ثباتی در منطقه برقرار نخواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|