|
سفر رئیسجمهور به تاجیکستان پیامهای خوبی برای همسایگان دارد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه روز گذشته با بیان اینکه نخستین سفر رسمی حجتالاسلام والمسلمین رئیسی به عنوان رئیسجمهور به شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان انجام شد، افزود: این سفر حاوی پیامهای بسیار خوبی برای همه کشورهای همسایه و در عین حال برای کشورهای همسایه شمالی ما است.
ارسال به دوستان
رئیسی در نشست خبری با همتای تاجیک خود بر همکاری کشورهای همسایه برای حل مسأله افغانستان توسط مردم این کشور تأکید کرد
راهحل افغانستان؛ دولت فراگیر
گروه سیاسی: رئیسجمهور با تاکید بر اینکه بیگانگان به هیچ عنوان نتوانستند برای افغانستان امنیت بیافرینند و امنیتساز نبودند، گفت: معتقدیم مسأله افغانستان را باید خود افغانستانیها حل کنند. یک مذاکرات بین افغانی باید شکل بگیرد، البته با تسهیلگری و آماده کردن فضا برای اینکه خود افغانها تصمیم بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در سومین روز سفر خود به تاجیکستان پیش از ظهر روز گذشته با امامعلی رحمان، رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد. رئیسی در این دیدار با بیان اینکه ۲ کشور ظرفیتهای مناسبی برای گسترش روابط و همکاریهای دوجانبه دارند، افزود: تعمیق و تقویت مناسبات و تعاملات دوجانبه زمینهای برای ارتقای سطح همکاریهای منطقهای ۲ کشور نیز خواهد بود. وی اظهار داشت: مقامات ایران و تاجیکستان باید با استمرار منظم دیدارها و گفتوگوهای دوجانبه، روابطی پایدار و همهجانبه را بین ۲ کشور فارسیزبان پایهگذاری کنند که به الگویی در سطح منطقه تبدیل شود. رئیسجمهور تاجیکستان نیز در این دیدار از قبول دعوت خود از سوی رئیسجمهور کشورمان برای حضور در بیستویکمین نشست سران سازمان شانگهای که به ریاست کشورش برگزار شد و نیز از این بابت که رئیسی در نخستین سفر خارجی خود به کشور همزبان تاجیکستان سفر کرده است، قدردانی و تشکر کرد.
* اراده تهران و دوشنبه بر توسعه مناسبات است
رئیسی پس از این دیدار دوجانبه در نشست خبری مشترک با همتای تاجیک خود با تاکید بر اینکه ۲ کشور از ظرفیتهای فراوانی برای همکاری برخوردارند، بر استفاده از همه ظرفیتها برای توسعه روابط در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد. وی اسناد همکاری امضا شده در این سفر بین ایران و تاجیکستان را گواهی بر اراده ۲ کشور برای توسعه روابط دانست و در عین حال تصریح کرد: مهمتر از قراردادهای مکتوب، اراده و تصمیم 2 کشور برای توسعه مناسبات در حوزههای مختلف است. رئیسجمهور با اشاره به پیشینه روابط بین ایران و تاجیکستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: قراردادهای همکاری که تاکنون بین ۲ کشور منعقد شده نشان از اراده جدی برای توسعه و تعمیق همکاریها دارد و در این مقطع تاریخی که فصل نوینی از ارتباط بین ما رقم میخورد، امروز نیز قراردادهایی برای همکاری منعقد کردیم. رئیسی با تاکید بر ضرورت برنامهریزی مناسب برای استفاده از همه ظرفیتهای ۲ کشور در راستای توسعه و تعمیق روابط گفت: ظرفیت تجاری و اقتصادیای که امروز بین ایران و تاجیکستان است قابل قبول نیست و حتما این ظرفیت باید توسعه یافته و به یک مرحله قابل قبول برسد. رئیسجمهور با بیان اینکه در بندر چابهار و بندرعباس زمینههای خوبی برای توسعه و افزایش ارتباط اقتصادی و تجاری با تاجیکستان وجود دارد، اظهار داشت: ۲ کشور در زمینه مناسبات فرهنگی و هنری نیز از زمینههای خوبی برای همکاری برخوردارند که میتواند به توسعه روابط بینجامد.
* با حضور تروریستها در مرزهایمان قاطعانه برخورد میکنیم
مساله بحران افغانستان و آینده این کشور بخش قابل توجهی از این نشست خبری را شامل میشد. رئیسی با بیان اینکه نظرات ۲ کشور درباره افغانستان نزدیک است، گفت: هر ۲ کشور اعتقاد داریم دخالت بیگانگان در افغانستان موجب بلاهای بسیاری برای این کشور شده و باید دست بیگانگان را از افغانستان قطع کرد. وی با تاکید بر اینکه بیگانگان به هیچ عنوان نتوانستند برای افغانستان امنیت بیافرینند و امنیتساز نبودند، گفت: بیگانگان نتوانستند برای ملت افغانستان مشکلی را حل کنند و ادامه حضور و نقشآفرینی بیگانگان را نمیپذیریم. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: مسأله افغانستان باید توسط مردم این کشور و با همکاری کشورهای همسایه و کشورهایی که در منطقه نسبت به افغانستان علقه دارند حل شود و همکاری ما با تاجیکستان و کشورهای همسایه افغانستان میتواند زمینه را برای اینکه افغانستانیها سرنوشت خود را رقم بزنند، فراهم کند. رئیسی تاکید کرد: معتقدیم مسأله افغانستان را باید خود افغانستانیها حل کنند. یک مذاکرات بین افغانی باید شکل بگیرد، البته با تسهیلگری و آماده کردن فضا برای اینکه خود افغانها تصمیم بگیرند. رئیسجمهور با بیان اینکه حکومت و دولتی که بخواهد در افغانستان برپا شود باید دولتی فراگیر باشد، گفت: دولتی که فقط به یک قوم و گروه سیاسی متعلق باشد نمیتواند مسائل افغانستان را حل کند و دولت این کشور باید فراگیر باشد به گونهای که همه اقوام و گروههای سیاسی در این دولت احساس نقش کنند و این دولت هم بتواند از همه ملت افغانستان نمایندگی کند.
رئیسی در ادامه با تاکید بر اینکه حضور تروریستها در افغانستان نه فقط برای افغانستان، بلکه برای منطقه خطرناک است، گفت: آمریکاییها با تشکیل داعش و شرارتی که در کشورهای سوریه و عراق انجام دادند، امروز به سمت استقرار این تروریستها در افغانستان رفتهاند. وی با بیان اینکه باید زمینه حضور هرگونه جریان تروریستی را در افغانستان از بین برد، تصریح کرد: با حضور هرگونه جریانی که بستری برای رشد جریانهای تروریستی در افغانستان باشد، مخالفیم و باید با آن قاطعانه برخورد شود. به هیچ وجه نمیپذیریم در کنار مرز ما جریان تروریستی و داعشی بخواهد خانه کند و به کشور ما، منطقه و افغانستان ضربه بزند. رئیسی با اشاره به اینکه افغانستان با امنیت، دارای صلح و آرامش و دوستی و پیشرفت را قبول داریم، اظهار داشت: حضور جمهوری اسلامی در منطقه امنیتساز بوده ولی حضور بیگانگان در منطقه حضور مخرب و تخریبکننده امنیت بوده است. رئیسجمهور با بیان اینکه همواره تلاش ما این بوده است مردم افغانستان، خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند، تاکید کرد: راهحل مسأله افغانستان با یک کشور و یک قوم و یک گروه نیست؛ راهحل، تشکیل دولتی فراگیر و دولتی است که بتواند همه اقوام را در بر گیرد. رئیسی افزود: کشورهای دیگر باید کمک کنند و ما هم در جمهوری اسلامی حتما این سیاست را دنبال میکنیم که مردم افغانستان بتوانند برای شکل دادن حکومتی که اداره افغانستان را در آینده تضمین کند، تصمیم بگیرند.
رئیسجمهور تاجیکستان نیز در این نشست خبری مشترک از ایران به عنوان کشور دوست و همزبان تاجیکستان نام برد و با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی میان ۲ ملت ایران و تاجیکستان، بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط تاکید کرد. امامعلی رحمان افزود: اسناد همکاری امضا شده در این سفر موجب توسعه بیش از پیش مناسبات ۲ کشور خواهد شد و امیدوارم دیدارها و مذاکرات مقامهای ۲ کشور و افزایش همکاریها در آینده تداوم داشته باشد. وی همچنین با اشاره به تحولات اخیر در کشور افغانستان گفت: خواهان استقرار صلح و ثبات کامل در افغانستان هستیم و معتقدیم آرامش در افغانستان ضامن تامین امنیت منطقه است و تاسیس یک دولت فراگیر و همهشمول در افغانستان را عامل کلیدی برای استقرار صلح و ثبات پایدار در این کشور میدانیم.
* حضور در بین مردم کولاب
زیارت آرامگاه میر سیدعلی همدانی و دیدار با مردم کولاب آخرین برنامه سفر 3 روزه رئیسجمهور به تاجیکستان بود. میرسیدعلی همدانی از جمله شخصیتهای دینی و معنوی مورد احترام در تاجیکستان و شبهقاره هند است. رئیسی پس از عزیمت به شهر کولاب دقایقی در جمع استقبالکنندگان حضور یافته و از آنان تشکر کرد. رئیسجمهور پس از مراسم استقبال به منظور زیارت میرسیدعلی همدانی عازم آرامگاه وی شد. رئیسجمهور پس از زیارت مرقد سیدمیرعلی همدانی در شهر کولاب، طی سخنان کوتاهی در جمع استقبالکنندگان و مردم این شهر اظهار داشت: اراده ما گسترش و توسعه روابط با تاجیکستان در همه زمینههاست. رئیسی با بیان اینکه میدانیم دل شما با انقلاب اسلامی ایران است و با شخصیت امام خمینی(ره) و رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی آشنا هستید، گفت: از اینکه توفیق ملاقات با شما مردم خوب و زیارت مزار سید جلیلالقدری که چهره خداشناس، مردمی و خدمتگزار به مردم بوده است برای من به دست آمد، بسیار خوشحالم. وی خاطرنشان کرد: با مردم خوب تاجیکستان ارتباط بسیار عمیق قلبی و فرهنگی داریم و این ارتباط فرهنگی بین ما و شما سرمایه بزرگی است که انشاءالله روز به روز افزوده شود.
ارسال به دوستان
کارشناسان بینالمللی توافق آمریکا و انگلستان در ساخت زیردریایی هستهای برای استرالیا را استاندارد دوگانه ایالات متحده در قبال موضوع هستهای ارزیابی میکنند
واشنگتن رویی برای مقابله با غنیسازی ایران دارد؟
ثمانه اکوان: کارشناسان حوزه بینالملل و مقابله با تسلیحات کشتار جمعی بویژه تسلیحات هستهای، با وجود گذشت ۲ روز از زمان اعلام توافق سهجانبه آمریکا، استرالیا و انگلستان برای ساخت زیردریایی هستهای برای کانبرا، هنوز نتوانستهاند به سوالات درباره نگرانیهای هستهای بهوجودآمده حول محور این توافق پاسخ دهند.
نشریه پولیتیکو در گزارشی طی مصاحبه با کارشناسان کنترل تسلیحات و همچنین سیاستهای هستهای به نگرانیها در این باره پرداخته است. «دریل کیمبال» مدیر مؤسسه کنترل سلاح در آمریکا بیان کرده است سوالات نگرانکننده و جدی زیادی درباره ارسال تکنولوژیهای هستهای و همچنین زیردریاییهای هستهای برای کانبرا وجود دارد. او معتقد است این تکنولوژی سیاستهای مرتبط با کنترل تسلیحات هستهای را دچار شکست میکند. وی همچنین معتقد است: با این اقدام موضع قدیمی و جدی آمریکا برای سیاستهای مقابله با اشاعه تسلیحات هستهای زیر سوال میرود: «این حقیقت که استرالیا کشوری مهربان با کانگوروها و گیاهخواران است و سابقه خوبی در منع اشاعه سلاحهای مختلف داشته، باعث نمیشود چنین تصور شود که میتواند قوانین مرتبط با منع اشاعه سلاح را زیر پا بگذارد».
کیمبال و همکارانش چند سوال اساسی در این باره مطرح میکنند: سؤال اول اینکه آیا برنامهریزی فعلی برای توافق امنیتی بین ۳ کشور منجر به تغییرات در توافق هستهای سال 2010 بین استرالیا و آمریکا میشود؟ دومین سوال این است: چگونه انتقال تکنولوژیهای هستهای میتواند به صورت امن انجام شود؟ سومین سوال اما این است: آیا دولتهای آمریکا و استرالیا تأثیرات این معامله بر رقابتهای تسلیحاتی منطقه را در نظر گرفتهاند؟
پاسخ به این سؤالات و سؤالات دیگر در این زمینه تاکنون با موانع زیادی روبهرو بوده و چندان راضیکننده نیست. «آنکیت پندا» کارشناس مسائل هستهای در مؤسسه کارنگی نیز پاسخ دولتمردان آمریکایی به این سوالات را راضیکننده نمیداند اما معتقد است شاید در ۱۸ ماه آینده که قرار است دولتهای هر ۳ کشور در این باره رایزنی داشته باشند، جزئیات بیشتری منتشر شود. «جیمز اکتون» مدیر برنامه سیاستهای هستهای مؤسسه کارنگی از اینکه جوابی برای این سوالات وجود ندارد چندان هم متعجب نشده، زیرا معتقد است اصولا جوابی برای این سوالات وجود ندارد. او در این باره معتقد است: «سابقه بسیار بدی در این خصوص موجود است و راه دیگری نیز در این باره وجود ندارد».
آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان بازرس جهانی مسائل هستهای، توافق خاصی را برای مستثنی کردن رآکتورهای دریایی از پروسه تحقیقات ایجاد کرده است. این پروسه به طور ساده اینگونه توضیح داده میشود که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمیتوانند در یک زیردریایی هستهای برای هفتهها حضور داشته باشند تا بتوانند آنجا را مورد بازرسی قرار دهند به همین دلیل کشورهایی که دارای سلاحهای غیرهستهای هستند میتوانند اورانیوم با غنای بالا برای مصارف دریایی تولید کنند و در عین حال بازرسان این آژانس را از پیگیری این فعالیتها منع کنند. بهنظر میرسد استرالیا دقیقا از همین مساله استفاده میکند و سعی دارد با توجیه اینکه مصرف اورانیوم غنیشده برای زیردریایی است، از زیر بار بازرسیها شانه خالی کرده و همان راهی را برود که آمریکا و بریتانیا رفتهاند. با این حال «اکتون» معتقد است: «باور این مساله بسیار سخت است که اقدامات استرالیا به این معنی باشد که این کشور حق انجام این فعالیتها را دارد و سایر کشورهای جهان نیز میتوانند از کانبرا تقلید کرده و همان راه را بروند».
نشریه پولیتیکو در ادامه نوشته است: با به وجود آمدن مساله ارائه تکنولوژی زیردریاییهای هستهای به استرالیا، بسیاری از این مساله نگرانی دارند که ایران نیز دقیقا با همین توجیهات به همین مسیر برود. ایران نیز مانند استرالیا میتواند با توجیه ضرورت داشتن غنیسازی هستهای برای زیردریایی یا کشتیهای هستهای خود اورانیوم را با غنای بالا تولید کند. در واقع همانطور که کارشناسان مقابله با اشاعه هستهای بیان میکنند، اقدام آمریکا، انگلیس و استرالیا در را به روی ایران برای افزایش میزان غنیسازیاش باز کرده است.
دولت بایدن با این حال اهمیت این موضوع را بشدت زیر سوال میبرد. مقامات وزارت خارجه آمریکا در اتریش اعلام کردهاند برای در نظر گرفتن مسائل حفاظتی و امنیتی انتقال این تکنولوژی با مسؤولان و مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تماس خواهند بود. یکی از مسؤولان بلندپایه آمریکایی در همان روزی که خبر ارائه زیردریایی هستهای به استرالیا منتشر شد به گزارشگران گفته بود: «این تکنولوژی بشدت حساس است به همین دلیل میتوان گفت این کار استثنایی برای سیاستهای ما در این حوزه است. گمان نمیکنم این رویه در سایر موارد مشابه نیز دنبال شود و ما این پروسه را به عنوان پروسهای که تنها یکبار مورد استفاده قرار میگیرد شناسایی میکنیم».
سایر مقامات آمریکایی نیز نخواستهاند درباره غنیسازی با غنای بالا توسط استرالیا اظهارنظری داشته باشند اما عنوان کردهاند نمیخواهند قضاوتی زودهنگام درباره این پروسه ۱۸ ماهه با استرالیا داشته باشند. البته آنها اعلام کردهاند قرار نیست استرالیا غنیسازیای در داخل این کشور داشته باشد. آنها معتقدند ماجرای زیردریایی در استرالیا یک نمونه کاملا استثناست و قرار نیست در سایر مسائل نیز به آن رجوع شود.
اگرچه آمریکا برای مقابله با چین و رقابتهای اقتصادی با پکن، عجلهای عجیب دارد اما به نظر میرسد تاکنون نتوانسته راهی برای حفظ آبروی خود در دور زدن قوانین منع اشاعه سلاحهای هستهای برای استرالیا پیدا کند و حالا فکر میکند در مدت 18 ماه -زمانی که برای رساندن این تکنولوژی به استرالیا نیاز دارد- زمان لازم برای غالب کردن روایت خود در این باره را دارد. روایت استثنا بودن استرالیا اما نمیتواند چندان خریداری در مجامع بینالمللی داشته باشد، زیرا دیگر هر کشوری- چه دارای توانایی هستهای و چه غیر از آن- میتواند غنیسازی هستهای به میزان مورد نیاز برای راهاندازی زیردریایی یا کشتیهای هستهای را آغاز کند و این توجیه را داشته باشد که استرالیا نیز همین راه را پیموده است.
مهمتر از این مسأله اما زیر سوال رفتن روایت غربی از خطرناک بودن اقدامات هستهای ایران است. در حالی که تمام فعالیتهای هستهای کشورمان زیر دوربین نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد، به یکباره با تمایل سیاسی آمریکا، کشوری که خود عضو انپیتی بوده و باید دستورالعملهای منع اشاعه هستهای را دنبال کند، بدون هیچ هراسی، به بالاترین تکنولوژی هستهای دست مییابد و قرار است آن را برای تهدید چین به خدمت بگیرد! سیاستها و رفتار دوگانه آمریکا در قبال مساله تکنولوژی هستهای، تنها یک استثنا در مقابل تهدیدات چین نیست، سالها پیش رژیم صهیونیستی نیز بر اساس همین استثنائات به سلاح هستهای دست یافت و حالا باید دید واشنگتن دیگر رویی برای مقابله با غنیسازی ایران دارد؟
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده ترور دانشمندان هستهای
جلسه رسیدگی علنی به دعوای حقوقی خانواده شهدای علمی و هستهای ایران علیه دولت آمریکا برگزار شد. به گزارش ایسنا، جلسه رسیدگی به «دعوای حقوقی خانواده شهدای علمی و هستهای ایران علیه دولت آمریکا به دلیل مساعدت و حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس» به ریاست قاضی پورمریدی برگزار شد. قاضی پورمریدی در ابتدای این جلسه گفت: امروز در رابطه با پرونده شهدای هستهای از جمله شهدای گرانقدر مسعود علیمحمدی، مصطفی احمدیروشن، مجید شهریاری، داریوش رضایینژاد و ترور نافرجام فریدون عباسی، دادخواستی به شعبه ۵۵ که صلاحیت جهانی علیه رسیدگی به پرونده دولتها را دارد، مطرح میشود.
این دادخواست علیه ٣٧ تن از اشخاص حقیقی و حقوقی دولت آمریکا مطرح شده که در ترور دانشمندان ما در چند سال اخیر نقش داشتهاند. سپس افضلی وکیل خانوادههای شهدای علمی و هستهای کشور در جایگاه قرار گرفت و دادخواست را قرائت کرد. بعد از اظهارات وکیل خانوادههای شهدای هستهای، همسر شهید مسعود علیمحمدی، همسر شهید رضایینژاد و همسر فریدون عباسی در جایگاه قرار گرفته و صحبت کردند. قاضی پرونده در پایان گفت: این دادگاه و هیچ دادگاهی نمیتواند بخشی از سختی شما را جبران کند. ما روزی حقوق خود را از آمریکا و رژیم صهیونیستی استیفا خواهیم کرد.
***
نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری دار فانی را وداع گفت
آیتالله میرفخرالدین موسویننهکران، نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری روز گذشته به لقاءالله شتافت. وی سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در روستای ننهکران در خانواده سیادت و روحانیت متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود گذراند. مقدمات را در اردبیل و دروس عالیه را در قم و نجف اشرف از اساتید زبردست و آیات عظام فرا گرفت. آن مرحوم همچنین مسؤولیتهایی مانند نمایندگی مردم اردبیل در دورههای اول، سوم و پنجم مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و نیز ریاست شعبه دوم دیوان عالی کشور، مؤسس حوزه علمیه کاظمیه و مؤسس کانون تحقیقاتی ـ حقوقی نسیم حکمت در قم را بر عهده داشته است.
***
نماینده ایران در ژنو:
آمریکا و حامیان تحریم ملتها مرتکب جنایت علیه بشریت میشوند
نماینده ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو با تاکید بر اینکه اقدامات قهری یکجانبه علیه کشورها به منظور ایجاد رنج و درد برای مردم بیگناه طراحی شدهاند، خواستار مسؤول دانسته شدن آمریکا به عنوان مقصر اصلی و کشورهای اروپایی دنبالکننده آن شد. اسماعیل بقاییهامانه، نماینده ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو طی سخنرانی در چهلوهشتمین نشست شورای حقوق بشر که موضوع آن «تاثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر» است، به انتقاد از تحریمهای آمریکا که حتی در شرایط همهگیری بیماری کرونا پا برجا بود، پرداخت و تاکید کرد: حتی وجود چنین شرایط اورژانسی در دنیا سبب نشد آمریکا از خود انسانیت نشان دهد و در طول ۲ سال گذشته گستردگی و لایههای این اقدامات قهری بیشتر و سختتر هم شد.
دیپلمات ارشد ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار داشت: هیچ دلیل خوب ادعایی، چه برسد به بهانههای سیاسی نمیتواند رنج انسان را توجیه کند. همچنین نقض گسترده حقوق بشر تحت عنوان «خسارت جانبی»، با چنین دلایلی قابل چشمپوشی نیست. در همین راستا، ما از گرایش فزاینده برخی کشورها به استفاده از تحریمهای غیرقانونی یکجانبه تحت عنوان «حقوق بشر» بشدت متاسفیم.
وی همچنین گفت: تردیدی وجود ندارد که اقدامات قهری یکجانبه تقریبا تمام اصول حقوق بشر را در معرض خطر قرار میدهد. اقدامات قهری یکجانبه اساسا ضد حقوق بشر هستند.
***
گفتوگوی بلینکن با وزیر جدید خارجه انگلیس درباره ایران
وزارت خارجه آمریکا از رایزنی تلفنی وزیر خارجه دولت جو بایدن با «لیز تراس» وزیر جدید خارجه انگلیس درباره «اولویتهای مشترک» ۲ کشور خبر داد. به گزارش فارس، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بعد از اقدام نخستوزیر انگلیس در تغییر وزیر خارجه این کشور، با همتای انگلیسی خود تلفنی درباره روابط واشنگتن- لندن رایزنی کرد. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای از تماس تلفنی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور با همتای انگلیسی خود خبر داد.
طبق این بیانیه، بلینکن در این تماس تلفنی ابتدا به «لیز تراس» به دلیل عهدهدار شدن منصب وزارت خارجه انگلیس تبریک گفت. وزیر خارجه آمریکا در این تماس، بر اهمیت روابط واشنگتن و لندن برای «حمایت از دموکراسی، نظم بینالمللی قانونمحور و جوامع باز در صحنه جهانی» تاکید کرد.
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن و لیز تراس در این تماس تلفنی درباره ایران، چین و افغانستان هم رایزنی کردند. بنا بر این بیانیه، وزرای خارجه آمریکا و انگلیس «همچنین درباره اولویتهای مشترک سیاست خارجی شامل افغانستان، جمهوری خلق چین، ایران و تعامل چندجانبه برای مقابله با بحران اقلیمی صحبت کردند».
رایزنی وزیر خارجه دولت جو بایدن با همتای انگلیسی خود در شرایطی انجام شده که «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هم با لیز تراس تلفنی صحبت کرده بود. بنا بر اعلام وزارت خارجه آلمان، هایکو ماس و وزیر خارجه انگلیس درباره «ضرورت احیای فوری مذاکرات با ایران درباره برجام» حرف زدند.
ارسال به دوستان
راهی شدن دومین کاروان تانکرهای سوخت ارسالی ایران از مرز سوریه به سوی لبنان
چراغ دوم روشن شد
گروه سیاسی: پس از رسیدن نخستین محموله سوختی ارسالی ایران به خاک لبنان، بامداد روز گذشته دومین کاروان تانکرها نیز از مرز سوریه عبور کرده و به سمت لبنان در حال حرکت است.
به گزارش «وطنامروز»، شبکه المیادین گزارش داد: دومین کاروان تانکرهای حامل گازوئیل ارسالی ایران، اکنون در حال حرکت به سمت اراضی لبنان است. گفتنی است نخستین کاروان تانکرهای سوخت ارسالی ایران نیز روز پنجشنبه از بندر بانیاس سوریه در میان استقبال گسترده مردم وارد لبنان شد.
* ۳ دستاورد حزبالله از ورود تانکرها
تحلیلگر اسرائیلی به نام یونی بن مناخیم در تحلیلی که در پایگاه عبریزبان «نیوز وان» منتشر شد، اعتراف کرد رسیدن تانکرهای حامل سوخت به لبنان، یک پیروزی بزرگ برای حزبالله محسوب میشود. این در حالی است که سیدحسن نصرالله خبر داد ۲ نفتکش دیگر نیز بزودی به سوریه خواهند رسید. بهزعم این تحلیلگر اسرائیلی این امر نهتنها یک پیروزی برای حزبالله است، بلکه در سایه ضعف دولت آمریکا موجب تقویت جایگاه ایران در منطقه نیز میشود. به گفته بن مناخیم از دیدگاه اسرائیل این اقدام دستاوردهای سهگانهای را برای حزبالله به همراه داشته است که عبارتند از:
1- تقویت توان بازدارندگی علیه اسرائیل و ایالات متحده: این دو با وجود آنکه از مسیر و هدف نفتکش مطلع بودند، جرأت آسیب رساندن به نفتکش ایرانی حامل سوخت را نداشتند و این نفتکش توانست محموله خود را در بندر بانیاس سوریه تخلیه کند. این در حالی است که مایک پمپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا در ژوئن 2020 به همه طرفها از جمله حزبالله نسبت به انجام چنین اقدامی هشدار داده بود.
2- نصرالله با این اقدام خود جایگزین و آلترناتیوی برای لبنان ایجاد کرد و نشان داد میتوان به جای انتظار کشیدن برای رسیدن کمکهای غربی یا واردات سوخت از کشورهای حوزه جنوبی خلیجفارس، روی همکاری با سوریه و ایران حساب کرد.
3- سیدحسن نصرالله با اقدام خود در واردات سوخت از ایران، دولت آمریکا را مجبور کرد به لبنان اجازه واردات گاز و برق از مصر و اردن آن هم از طریق سوریه را بدهد.
* تحریم ۱۳ فرد و ۸ شرکت توسط آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد نام 13شخص حقیقی و 8 شرکت در ارتباط با تأمین مالی حزبالله لبنان و دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران، به فهرست اشخاص و نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانهداری به شمار میرود، اضافه شده است. در بین این افراد، نام 7 شهروند ایرانی، 2 شهروند چینی، 2 شهروند کویتی و 2 شهروند لبنانی دیده میشود. از میان شرکتها نیز 7 شرکت در سرزمین اصلی چین یا هنگکنگ چین و یک شرکت در امارات مستقر هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|