|
نرخ بلیت مترو امسال افزایش نمییابد
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران توضیحاتی درباره ماجرای افزایش نرخ بلیت مترو ارائه داد. علی عبداللهپور در گفتوگو با فارس، درباره ماجرای افزایش نرخ بلیت مترو گفت: در صورتی که بخواهیم نرخ بلیت را تغییر دهیم، قطعا اعضای شورای شهر که نمایندگان مردم تهران هستند باید در این زمینه تصمیمگیری کنند و این تصمیم به ما ابلاغ شود. این در حالی است که تا اردیبهشت 1401 قطعا تغییر نرخ بلیت مترو نخواهیم داشت.
ارسال به دوستان
تاکنون به نیمی از جمعیت کشور واکسن کرونا تزریق شده و واکسیناسیون افراد بالای 18 سال نیز در حال انجام است
کرونا در محاصره واکسنها
با عبور اکثر مناطق کشور از قله موج پنجم و کاهشی شدن روند بستریشدگان مبتلا به «کووید-19»، تهران و بسیاری از شهرها از وضعیت قرمز کرونا خارج شدهاند به گونهای که رنگ قرمز کرونا در نقشه کشور در حال تغییر به نارنجی و سپس زرد و آبی است. به گزارش «وطنامروز»، در حالی میزان مرگومیر و مبتلایان به کرونا در کشور مسیر نزولی را میپیماید که در مقابل روند واکسیناسیون نیز با سرعت بالایی در حال پیشروی است. آمارها حکایت از تزریق بیش از 42 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور دارد و با تلاش دستاندرکاران برای تهیه واکسن از طریق واردات و همچنین تلاش تولیدکنندگان داخلی برای تامین واکسن مورد نیاز، هر روز شاهد پایین آمدن سن گروههای اعلامی برای دریافت واکسن کرونا هستیم. از طرفی جدیدترین رنگبندی شهرها با وضعیت کرونایی نشان میدهد در حال حاضر فقط ۵۷ شهرستان قرمز هستند و ۲۳۸ شهرستان به رنگ نارنجی، ۱۳۶ شهرستان زرد و ۱۷ شهرستان آبی درآمدهاند. البته کارشناسان بهداشت هشدار میدهند با کاهش میزان مرگومیر و افزایش جمعیت دریافتکننده واکسن نباید توجه مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی کمرنگ شود، چرا که کرونا حتی با اتمام واکسیناسیون عمومی باز هم تهدیدکننده سلامت جامعه است و حتی احتمال بازگشت این بیماری به دوران سخت نیز دور از انتظار نیست.
* تمام شهرستانهای استان تهران «نارنجی» شدند جز «قدس»
تهران و خیلی از شهرستانها و مراکز استان که تا هفتههای گذشته با شرایط نامساعد بیماری «کووید-19» مواجه بودند، اکنون شرایط نسبتا بهتری را سپری میکنند. در این باره معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری تهران از دورکاری ۳۰ درصدی دستگاههای اجرایی شهرستانهای استان تهران جز شهرستان قدس خبر داد. عباس پاشا گفت: طبق آخرین رنگبندی اعلام شده، تنها شهرستان استان تهران که هنوز در وضعیت قرمز قرار دارد، شهرستان قدس است و سایر شهرستانها از قرمز به وضعیت هشدار نارنجی تغییر کردهاند و به این ترتیب حضور کارکنان در دستگاههای اجرایی حداقل ۷۰ درصد خواهد بود. وی افزود: در شهرستان قدس وضعیت حضور کارمندان به صورت ۵۰ درصدی است اما ادارات بقیه شهرستانهای استان از جمله شهر تهران در مشاغل غیرضروری حداکثر ۳۰ درصد افراد میتوانند دورکاری کنند که اولویت هم با بیماران زمینهای خواهد بود. وی در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: تا زمان واکسیناسیون حداکثری از هر گونه عادیانگاری جدا باید خودداری شود و همه شهروندان باید رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهند. همچنین با توجه به فراهم شدن شرایط واکسیناسیون همه افراد و تامین واکسن لازم نیاز است همه کارمندان نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.
* بازگشاییها مرحلهای و مشروط
با آنکه روند واکسیناسیون درکشور سرعت گرفته و آمار مرگ و میر و مبتلا به کرونا کاهشی شده، نباید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بی تفاوت شد. در این باره یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر اینکه باید بازگشاییها را به شکل مرحلهبندی شده انجام دهیم، مشروط بر اینکه بخش اعظم کشور واکسن تزریق کرده باشند، گفت: از روزی که دوز اول واکسن را به اکثریت افراد جامعه تزریق کنیم، ۵ هفته بعد میتوانیم بگوییم این اکثریت مصون شدهاند. ما هنوز تا رسیدن به این نقطه فاصله داریم و شاید هنوز قضاوت درباره بازگشت به شرایط عادی زود باشد. دکتر مسعود یونسیان درباره وضعیت «کووید-۱۹» در کشور گفت: آغاز و ورود پیک پنجم در کل کشور به صورت یکسان نبوده است، بنابراین خروج از پیک هم در تمام کشور الزاما یکسان نخواهد بود. همانطور که پیک پنجم از استان سیستانوبلوچستان، هرمزگان و بوشهر آغاز شد، بعد یکسری استانهای دیگر وارد شدند، طبیعی است که خروج هم همزمان نباشد. وی افزود: با توجه به اینکه اغلب استانهای کشور از جمله استان تهران پیک را پشت سر گذاشتهاند، در آمار کلی کشور شاهدیم که پیک پنجم را پشت سر گذاشتهایم اما ممکن است هنوز در تمام استانها به قله پیک نرسیده باشیم، بنابراین اگر بخواهیم دقیقتر صحبت کنیم، باید به صورت استانی اظهارنظر کنیم. حتی شاید واحدهای کوچکتر از استان هم دقیقتر باشد اما از آنجایی که دادههایی که منتشر میشود در سطح استانی است، در نتیجه در سطح استان میتوان ارزیابی کرد که بر اساس دادهها خوشبختانه اغلب استانهای ما پیکشان را از نظر تعداد موارد جدید ابتلا پشت سر گذاشتهاند. یونسیان با بیان اینکه اصولا باید حواسمان باشد که در هیچ جای دنیا هنوز به شرایط عادی بازنگشتهاند، ادامه داد: در هر کشوری هم که سعی کردند به شرایط عادی بازگردند، با مشکلاتی مواجه شدند. بنابراین فعلا باید شرایط نزدیک به شرایط عادی را مدنظرمان داشته باشیم و همواره باید احتیاطهای بهداشتی را مانند رعایت در تماسها، رعایت بهداشت تنفسی، تهویه، حداقل حضور در فضای بسته و... داشته باشیم اما میتوانیم بازگشاییها را به شکل مرحلهبندی شده انجام دهیم، مشروط بر اینکه بخش اعظم کشور واکسن تزریق کرده باشند. وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیز گفت: برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها باید به صورت مرحلهبندی شده عمل کرد و نمیتوان با یک قانون کلی بگوییم همه سر کلاس بروند یا همه آموزش مجازی داشته باشند. به نظر میرسد کلاسهای کمجمعیتتر مانند تحصیلات تکمیلی را میتوان زودتر بازگشایی کرد. درباره مدارس هم به نظر میرسد تا زمانی که والدین و معلمان واکسینه نشدهاند، مضراتش ممکن است قابل ملاحظه باشد.
* مجموع واکسن تزریق شده کرونا در کشور از ۴۲ میلیون دوز گذشت
روند واکسیناسیون در کشور با افزایش میزان واکسنهای وارداتی و تولید بیشتر واکسنهای داخلی مدتی است سیر صعودی گرفته به طوری که هر روز شاهد اضافه شدن گروههای سنی جدید برای دریافت واکسن کرونا در کشور هستیم. در این میان قم، کرمانشاه و همدان استانهایی هستند که به دستور وزیر بهداشت سامانه نوبتدهی واکسیناسیون برای افراد 18 سال به بالا را باز کردهاند. بنابراین در این استانها مشمولان دارای پرونده بهداشت میتوانند با مراجعه به سامانه نوبتدهی salamat.gov.ir زمان و محل تزریق واکسن را انتخاب کنند. همچنین افراد فاقد پرونده بهداشت در این استانها میتوانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه بهداشت تشکیل پرونده دهند و چند ساعت بعد برای دریافت واکسن ثبتنام کنند. دیروز نیز وزارت بهداشت حداقل سن ثبتنام و دریافت نوبت واکسن کرونا در تمام کشور را ۵ سال کاهش داد تا از این پس متولدین ۱۳۶۸ و قبل از آن بتوانند برای دریافت واکسن ثبتنام کنند. در چنین شرایطی تمام افراد ۳۲ سال به بالا (متولدان ۱۳۶۸ و قبل) در سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir زمان و محل دریافت واکسن را بلافاصله خودشان انتخاب کنند. برای این کار نیازی به داشتن پرونده بهداشت نیست. همچنین افراد ۲۲ تا ۳۱ سال (متولدان ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۸) که ساکن استانهای آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستانوبلوچستان، کردستان، کرمان و هرمزگان هستند و در پایگاههای بهداشت پرونده سلامت دارند میتوانند از طریق همین سامانه ثبتنام کنند. علاوه بر این وزارت بهداشت اعلام کرده است مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور تاکنون به ۴۲ میلیون و ۳ هزار و ۸۶۳ دوز رسیده و بر این اساس تاکنون ۲۸ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۹۹۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۳ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۸۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. همچنین با احتساب آمار اعلامی وزارت بهداشت، از روز جمعه تا دیروز، ۵۹۲ هزار و ۱۶۰ دوز واکسن تزریق شده است. همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت، دانشجویان و طلاب سراسر کشور، رانندگان تاکسیهای اینترنتی (۳۰ سال به بالا)، بیماران نادر و معلولان اعلامشده از سوی سازمان بهزیستی، استادان دانشگاهها و حوزههای علمیه، معلمان، هنرمندان، خبرنگاران و کارکنان حملونقل عمومی هم میتوانند از طریق سامانه اعلام شده ثبتنام کنند.
***
تزریق واکسنهای «پاستور» و «سینوفارم» به سنین زیر ۱۸ سال
روند واردات واکسن در سایه همدلی و همکاری بین دستگاههای مختلف تحرک خوبی یافته است و امید میرود ظرف ماههای آتی واکسیناسیون کرونا در کشور به یک نقطه اطمینانبخش برسد. در همین ارتباط رئیس سازمان غذا و دارو دیروز از صدور مجوز تزریق واکسنهای پاستور و سینوفارم به افراد کمتر از ۱۸ سال خبر داد و گفت: امیدواریم مهرماه حداقل ۶ میلیون دوز واکسن پاستور داشته باشیم. محمدرضا شانهساز افزود: اعلام کردیم واکسن پاستور یکی از واکسنهایی است که میتواند برای نوجوانان مصرف شود. همچنین واکسن سینوفارم چین هم مجوزهای لازم را دریافت کرده است. مطالعات بالینی نشان داد این واکسنها میتوانند برای سنین زیر 18 سال استفاده شوند و خوشبختانه در سبد واکسیناسیون ما هم وجود دارند و امیدواریم طبق برنامه و اولویتبندی وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی، این واکسیناسیون انجام شود تا به ایمنیزایی مدنظر و قطع زنجیره برسیم. شانهساز تاکید کرد: اصل قضیه قطع زنجیره بیماری کرونا علاوه بر واکسیناسیون، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن دستهاست که باید مردم بدرستی به آنها توجه کنند. واکسیناسیون یا کاهش مرگومیر نباید ما را از مسائل کلیدی و اصلی غافل کند. شانهساز اظهار کرد: ما در مهرماه امیدواریم حداقل ۶ میلیون دوز واکسن پاستور را داشته باشیم. در واقع واکسن پاستور در مهرماه به صورت جدی وارد بازار میشود. در عین حال تاکنون ۱۰ میلیون دوز واکسن را هم برکت تحویل داده است. البته به این معنا نیست که ۱۰ میلیون دوز برای تزریق آماده باشد، بلکه ۲ هفته زمان میبرد تا برای تزریق آماده شود. وی افزود: ۳ واکسن دیگر یعنی فخرا، رازی و اسپایکوژن سیناژن هم توانستند از سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری دریافت کنند. البته همه اینها تولیدشان زمانبر است و مراحل خاص خود را دارد. درباره سایر برندها هم مجوزهایی را دادهایم، مانند جانسون و جانسون، فایزر بیونتک و... . همه اینها ماههاست که از سازمان غذا و دارو معرفینامه برای واردات دریافت کردهاند و مشکلی برای وارداتشان وجود ندارد.
ارسال به دوستان
اخبار
رشد غیرعادی نمرات امتحانی با مجازی شدن آموزش
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش تحلیلی از وضعیت ارزشیابی پایانی دانشآموزان در دوره متوسطه ارائه کرد و گفت: نتیجه ارزیابیهای ما نشان میدهد نمرات دانشآموزان در برخی پایهها و درسها تورم دارد. علیرضا کمرئی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه سال گذشته کیفیت آموزش در دوره متوسطه چگونه بود؟ اظهار کرد: ما حق نداریم واقعیتها را بیان نکنیم یا وارونه جلوه دهیم. واقعیت این است که آموزش در فضای مجازی به علت محدودیتهایی که دارد با کیفیت بالایی همراه نیست. وی ادامه داد: نتیجه ارزیابیهای ما نیز نشان میدهد تحت تاثیر همین محدودیتهایی که ابزار و روشها داشتهاند و اجتنابناپذیر هم بوده است، نمرات دانشآموزان در برخی پایهها و درسها تورم دارد. تورم به معنای این است که اگر به عنوان مثال در یک درسی میانگین نمرات در شرایط عادی غیرکرونایی ۱۲ بوده است اکنون به ۱۵ و ۱۶ رسیده و این غیرعادی جلوه میکند، زیرا روندهای ما در رشد، روندهای چندصدمی است. وی ادامه داد: میتوانیم اینگونه تحلیل کنیم که اهداف آموزشی محقق نشده اما نمره افزایش یافته است. اگر نمره نسبت به سال قبل خود کاهش یابد، یعنی «افت آشکار» پیدا کردهایم اما وقتی نمره کاهش نیابد و بر اساس شواهد و قرائن اهداف آموزشی محقق نشود ولی نمرهاش هم آن را نشان ندهد به آن «افت پنهان» میگوییم و به معنای عدم دستیابی سیستم آموزشی به اهداف و انتظاراتش است.
***
طلاق صوری زنان برای دریافت مستمری بازنشستگی والدین
معاون سابق امور خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با اشاره به انجام طلاقهای صوری در کشور برای گرفتن حقوق بازنشستگی پدر و مادر گفت: طلاقهای صوری در کشور انجام میشود که اموال دولتی را میبلعد و هیچ کسی هم حواسش نیست. در برخی استانها، خانوادهها برای به دست آوردن پولی، به صورت صوری طلاق میگیرند تا حقوق بازنشستگی پدر یا مادر خود را بگیرند و سپس مجددا بر سر زندگی مشترک خود بازمیگردند. زهرا سجادی در نشستی با متخصصان اصولگرا در حوزه زنان و خانواده که در معاونت امور زنان و خانواده برگزار شد، با اشاره به افزایش آمار طلاق و لزوم توجه به طلاقهای صوری انجامشده، اظهار کرد: این طلاقهای صوری بار سنگین مالی و ضربهای به دولت وارد میکند و هیچ کسی هم نیست بر آن نظارت کند که آیا اینها که جدا شدهاند سر زندگیاند یا واقعا جدا شدهاند؟ وی ادامه داد: جالب است در مدارس هم، مادران بچهها و اولیا به هم طلاق صوری را توصیه میکنند که این کار را کردیم خیلی هم خوب بود و به هم این طلاقهای صوری را یاد میدهند. این امر بررسی جدی میطلبد. به هر حال ناجوانمردانه و موریانهوار اموال دولت را میبلعند و اینکه این لقمههای شبههدار چه میکند با خانوادها، خودش یک مساله است.
***
آمادگی پلیس برای ترافیک پایتخت در نیمه دوم سال
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از آمادگی پلیس برای مدیریت ترافیک در نیمه دوم سال خبر داد. سردار محمدحسین حمیدی در گفتوگو با ایسنا، درباره تمهیدات ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ برای نیمه دوم سال گفت: ما در پلیس راهنمایی و رانندگی خودمان را برای شرایط حداکثری آماده کردهایم. یعنی این شرایط را در نظر گرفتیم که اگر مدارس، دانشگاهها و... همگی از اول مهر فعال باشند چه تمهیداتی باید اتخاذ کنیم. وی ادامه داد: اگر هم اینطور نباشد و مدارس یا دانشگاهها بازگشایی نشود، باز هم ما چیزی را از دست نخواهیم داد و این آمادگی در ماموران ما وجود خواهد داشت تا هر زمان که بازگشاییها انجام شد، اقدامات خود را اجرایی کنند. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: بخشی از آمادگی ما هم مربوط به تغییر ساعات و نیمه دوم سال است که در این باره نیز اقدامات لازم انجام شده و هماهنگیها و تمهیدات لازم را اتخاذ کردهایم تا بتوانیم در نیمه دوم سال ترافیک را به طور کامل مدیریت کنیم. حمیدی افزود: در مجموع پلیس راهور تهران بزرگ برای مدیریت ترافیک در نیمه دوم سال آمادگی لازم را دارد و هماهنگیهای مربوط پیرامون آن انجام شده است.
***
آغاز عرضه سیمکارتهای ویژه جوانان و دانشجویان
عرضه سیمکارتهای دائمی و اعتباری ویژه جوانان و دانشجویان با امکاناتی از جمله ۲۴ گیگابایت ۶ ماهه و ۱۰۰ دقیقه مکالمه درون شبکه یکماهه آغاز شد. با سپری شدن تدریجی ایام تعطیلات تحصیلی و نزدیک شدن به دوران شروع مجدد سیستم رسمی آموزشی کشور، اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار اعلام کرد: همراه اول طرحهای ویژه «جوانان» و «دانشجویان» را آغاز کرده است.
بدین ترتیب تمام افراد ۱۸ تا ۳۰ ساله میتوانند سیمکارت دائمی جوانان همراه اول را با قیمت ویژه و بستههای خوشامدگویی از طریق فروشگاه آنلاین همراه اول به نشانی shop.mci.ir با ارسال رایگان یا مراکز فروش و خدمات همراه اول خریداری کنند. طبق اعلام، جوانان متقاضی استفاده از شرایط این طرح ویژه میتوانند سیمکارت دائمی همراه اول را با تخفیف ویژه به قیمت ۶۰ هزار تومان، به همراه بستههای خوشامد ۱۰ گیگابایت اینترنت به مدت ۳۰ روز و ماهانه 5/2 گیگابایت اینترنت به مدت 4 ماه از ماه دوم فعالسازی خریداری کنند. بر این اساس دانشجویان هم میتوانند با خریداری سیمکارت اعتباری دانشجو با تخفیف ۵۰ درصدی و به قیمت ۱۰ هزار تومان از طریق فروشگاه آنلاین همراه اول به نشانی shop.mci.ir با ارسال رایگان یا مراکز فروش و خدمات همراه اول، طعم ارتباطات دانشجویی طی ترمهای پیش رو را بیش از پیش بچشند.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت گذشته ۳۵۵ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید- 19» جان باختند
بازگشت رنگ آبی به نقشه کرونایی کشور
آمار جانباختگان و مبتلایان بیماری «کووید-19» نسبت به هفتههای گذشته سیر نزولی در پیش گرفته است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته (ظهر جمعه تا ظهر شنبه) ۱۲ هزار و ۸۴۷ بیمار جدید «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۳۵۵ بیمار نیز در این بازه زمانی جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۲۷ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۸۴۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۱۲۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۳۵۵ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند بدین ترتیب مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۱۶ هزار و ۷۹۱ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۸۹۶ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۶ هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۳۰ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۱۰۳ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۷ شهر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
* ۱۱۱ فوتی کرونا در تهران
میزان مراجعه بیماران با علائم کرونا به بیمارستانهای تهران نسبتا کم شده است. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: با توجه به اینکه میزان مراجعان سرپایی ما به زیر ۱۷ هزار نفر رسیده است، فکر میکنم میزان مرگومیرمان در تهران در طول هفته آتی به ۲ رقمی کاهش یابد. دکتر علیرضا زالی دیروز درباره وضعیت مرگومیرهای ناشی از کرونا در تهران گفت: پیشبینی من این است با توجه به اینکه میزان مراجعان سرپایی ما به زیر ۱۷ هزار نفر رسیده است، مرگومیر تا سهشنبه یا چهارشنبه کاهش یابد و اگر اتفاقی نیفتد و با توجه به تقلیل بیماران آیسییو باید تقریبا شاهد ۲ رقمی شدن آمار باشیم. وی افزود: روز گذشته (جمعه) در تهران ۱۱۱ فوتی داشتیم که فکر میکنم میزان مرگومیرمان در تهران در طول هفته آتی به ۲ رقمی کاهش یابد. زالی همچنین درباره درصد افرادی که موعد واکسیناسیون آنها رسیده اما برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند، گفت: در تهران ۱۲ درصد از افراد گروه سنی بالای ۶۵ سال تاکنون برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند. در حالی که این گروه سنی گروه پرخطر محسوب میشود و متاسفانه بخش زیادی از بیمارانی که در بیمارستانهای ما بستری هستند، جرو ۱۲ درصدی هستند که واکسن تزریق نکردهاند.
ارسال به دوستان
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان:
آمار ازدواج در کشور رو به افزایش است
آمارهای ارائهشده از سوی وزارت ورزش و جوانان حکایت از آن دارد که سال جاری میزان گرایش جوانان به ازدواج شیب صعودی به خود گرفته است. به گفته کارشناسان تحقق این مهم در سایه کاهش هزینههای ازدواج در دوران کرونا بوده است. با این وجود همچنان آمار طلاق در مرز هشدار قرار دارد.
در همین زمینه محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره آمار اعلامی از سوی سازمان ثبت احوال مبنی بر اینکه در استان تهران از هر ۲ ازدواج یک مورد به طلاق ختم میشود، بیان کرد: ممکن است در تهران به این شکل باشد که میزان طلاق به ازای ثبت ازدواج در سال باشد اما جامعه آماری طلاق و ازدواج تناسبی با هم ندارد.
وی افزود: یعنی کسی که امسال ازدواج کرده شاید همین امسال هم طلاق نگیرد. بحث اصلی این است که متاسفانه بهرغم همه مشاورهها و پیشگیریهایی که انجام میشود، هنوز نتوانستهایم آمار طلاق را به سمت کاهشی ببریم.
تندگویان افزود: سال گذشته سقف ازدواج کشور حدود 2/4 درصد افزایش پیدا کرد و این نشان میدهد ما در بحث ازدواج با مجموعه اقدامات و همچنین حذف تشریفات و مراسمات اضافی ازدواج در دوران کرونا توانستیم بعد از سالها که همیشه آمار ازدواج نسبت به سال قبل کاهشی بوده، روند افزایشی داشته باشیم.
معاون ساماندهی امور جوانان درباره افزایش آمار ازدواج بیان کرد: آن چیزی که من از پیشانی امسال و حتی متقاضیان وام میبینم، به نظر میآید شیب خوبی به سمت ازدواج داریم. به هر حال ما در مقوله ازدواج دستاورد داریم و رو به افزایش آمار رفتیم اما درباره طلاق هنوز نتوانستهایم توفیقی کسب کنیم و به سمت کاهش آمار برویم. وی اظهار داشت: فعالیت ما اکنون آموزشهای قبل از ازدواج و حین ازدواج است. یعنی دستگاه ما یا نهادهای دیگر هنوز به موضوع طلاق آنقدر جدی نپرداختهاند. همچنین اهمیت مشاوره در امر طلاق هنوز آن رونقی را که انتظار میرفت، ندارد.
معاون ساماندهی امور جوانان گفت: البته اگر به ما کمک شود تا بتوانیم آموزشهای قبل از ازدواج را فراگیر کنیم، مطمئنم تاثیر خوبی خواهد گذاشت، زیرا ۲۷ درصد طلاقها مربوط به زندگیهای زیر ۲ سال است، یعنی همان ابتدای زندگی به مشکلاتی برخورد کردند که به نظر ما حاصل عدم شناخت افراد نسبت به یکدیگر و زندگی است، بنابراین اگر مشاورهها درست انجام شود، تاثیر بهتری خواهد داشت.
تندگویان با اشاره به اینکه برخی استانها از تهران آمار بیشتری در زمینه طلاق دارند، گفت: استان تهران موضوع حاد ما نیست، استانهایی داریم که در سال گذشته افزایش طلاق در آنها تاثیر قابل توجهی روی آمار طلاق در کل کشور گذاشته است. استانهای اول در موضوع طلاق سمنان، البرز و تهران هستند. از طرفی تهران جمعیت زیادی دارد و این جمعیت روی آمار تاثیرگذار خواهد بود.
ارسال به دوستان
توسط بنیاد برکت انجام میشود
آبرسانی به ۷۰۲ روستای کمآب خوزستان
بنیاد برکت به ۷۰۲ روستای واقع در مناطق دارای تنش آبی استان خوزستان آبرسانی میکند به همین منظور، یکهزار میلیارد ریال از سوی بنیاد اعتبار تخصیص داده شده است. وی مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در سفر یک روزه خود به استان خوزستان از پروژههای آبرسانی به روستاهای واقع در مناطق دارای تنش آبی و بحرانی استان از جمله ۲۰ روستا در منطقه قلعهسحر در جاده اهواز به اندیمشک بازدید بهعمل آورد و در جریان آخرین پیشرفتها قرار گرفت. محمد ترکمانه با اشاره به دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام مبنی بر اقدام فوری در حل مساله آب شرب روستاهای دارای تنش آبی استان خوزستان، از انعقاد تفاهمنامه میان بنیاد و آبفای خوزستان خبر داد و گفت: در قالب این تفاهمنامه، بنیاد برکت به ۷۰۲ روستای واقع در مناطق دارای تنش آبی استان خوزستان آبرسانی میکند و به همین منظور، یکهزار میلیارد ریال از سوی بنیاد اعتبار تخصیص داده شده است. وی خاطرنشان کرد: برای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی در خوزستان ۴۰۰ کیلومتر لولهکشی لازم است که بنیاد برکت نسبت به تامین ۱۷۵ کیلومتر لوله تعهد دارد و تا به امروز ۱۱۴ کیلومتر لوله را تامین و ۸۵ کیلومتر آن را تحویل آبفای استان داده است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، آبفای خوزستان در مدت ۳ ماه گذشته از منابع مشترک موضوع تفاهمنامه، ۲۹۶ کیلومتر لولهگذاری را در استان به پایان رسانده است. ترکمانه خاطرنشان کرد: تاکنون مشکل تنش آبی در ۲۳۱ روستای استان خوزستان به طور کامل مرتفع شده است. وی با تاکید بر پیشرفت هر چه سریعتر پروژههای آبرسانی در استان خوزستان، خاطرنشان کرد: بنیاد برکت بخشی از تانکرهای مورد نیاز برای آبرسانی به روستاهای کمآب را نیز تامین کرده است. وی با اشاره به دیدار با نماینده ولیفقیه در استان خوزستان در جریان سفر یکروزهاش، گفت: در این دیدار گزارشی از اقدامات و خدمات بنیاد برکت در استان ارائه شد. حجتالاسلام والمسلمین موسویفرد نیز ضمن استقبال و تقدیر از اقدامات بنیاد برکت، بر تعامل و همکاری هر چه بیشتر مسؤولان و دستگاههای استانی با بنیاد تاکید کردند. ترکمانه با اشاره به نهضت آبرسانی بنیاد برکت در کشور، گفت: تا پایان سال گذشته یکهزار و ۶۷۷ روستا تحت پوشش فعالیتهای آبرسانی بنیاد قرار داشت که از این تعداد، یکهزار و ۱۱۵ روستا از آب آشامیدنی بهرهمند شده میباید. وی ادامه داد: امسال نیز با تحت پوشش قرار گرفتن ۷۰۲ روستای دیگر در استان خوزستان، مجموع روستاهای هدفآبرسانی بنیاد در سال جاری به بیش از یکهزار و ۲۰۰ روستا رسیده است. ترکمانه اظهار داشت: بنیاد برکت ۲۵هزار و ۵۰۰ طرح در حوزههای توانمندسازی اقتصادی، امور زیربنایی، فرهنگی و سلامت را با اعتباری بالغ بر ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در مناطق محروم و روستایی خوزستان به بهرهبرداری رسانده یا در دست اقدام دارد. مدیرعامل بنیاد برکت یادآور شد: بنیاد تا امروز ۴۰ هزار و ۶۰۵ شغل را در مناطق کمبرخوردار خوزستان راهاندازی و ۱۸۷ مدرسه را افتتاح کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|