|
بازگشت هوای آلوده به پایتخت
پایداریهای جوی روز گذشته باعث افزایش غلظت آلایندههای هوا در آسمان تهران شد و کیفیت هوا برای گروههای حساس جامعه آلوده گزارش شد. بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میزان غلظت آلایندههای هوا دیروز روی عدد ۱۱۵ قرار گرفت. همچون اکثر روزهای آلوده سال ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون از بیشترین غلظت در میان آلایندههای هوا برخوردار بود و پیشبینی شده است این شرایط ادامهدار باشد.
ارسال به دوستان
وقوع 2 زمینلرزه شدید 4/6 و 3/6 ریشتری در هرمزگان منجر به درگذشت یک نفر و مصدوم شدن 70 نفر شد
زمین رم کرد، خدا رحم کرد
این زلزله استانهای فارس، بوشهر و کرمان و کشورهای امارات و عربستان را لرزاند
گروه اجتماعی: ۲ زلزله شدید با فاصله یک دقیقه دیروز جنوب ایران را لرزاند؛ نخستین زلزله به بزرگی 4/6 ریشتر در عمق 18 کیلومتری و دومین زلزله 3/6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری در استان هرمزگان به وقوع پیوست که خوشبختانه خسارات چندانی در پی نداشت. همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش 13 پسلرزه نیز به وقوع پیوست.
به گزارش «وطنامروز»، اگر چه شدت زلزله دیروز جنوب کشور بسیار نگرانکننده بود اما بحمدالله تلفات جانی حداقلی داشت. به گفته فاطمه نوروزیان، سخنگوی علومپزشکی هرمزگان، جز یک نفر که به علت سقوط تیر برق جان باخته، تاکنون گزارشی از تلفات جانی اعلام نشده است، البته 27 نفر نیز با مصدومیت به بیمارستان مراجعه کردند که حال عمومی آنها خوب است. البته در گزارشهای تکمیلی بعدی تعداد مصدومان ۷۰ نفر اعلام شد.
شدت زلزله دیروز طوری بود که در مناطقی از استانهای بوشهر و کرمان، جنوب استان فارس و کیش و حتی کشورهای امارات و عربستان نیز احساس شد و تیمهای ارزیاب و امدادی جهت کمکرسانی و بررسی خسارات احتمالی به مناطق زلزلهزده اعزام شدند. این زمینلرزه که در عمق 18 کیلومتری زمین رخ داد، بسیار طولانی بود و سبب وحشت مردم و تخریب شماری از خانههای قدیمی، ریزش کوه و انسداد جادهها شد. در این باره، فرماندار قشم گفت: تاکنون خساراتی از زلزله 4/6 ریشتری بندرلافت قشم گزارشی نشده است. علیرضا نصری افزود: نیروهای امدادی به محل اعزام شدند و در آمادهباش کاملند. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر هرمزگان نیز با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران در آمادهباش کامل به سر میبرد، خاطرنشان کرد: میزان خرابی و وسعت آن بزودی اطلاعرسانی میشود اما در مناطق روستایی ترکخوردگی و تخریب جزئی دیوارهای برخی منازل گزارش شده است. وی از فوت یک نفر در شهر بندرعباس بر اثر سقوط تیر برق در پی وقوع زلزله خبر داد و گزارشهای اولیه درباره ریزش کوه را تایید کرد و اظهار داشت: هنوز خسارت عمدهای بر اثر این زلزله گزارش نشده است.
* زلزله 4/6 ریشتری خسارتی به قشم نرساند
اگر چه زلزله 4/6 ریشتری استان هرمزگان تلفات و خسارات چندانی به همراه نداشت اما نیروهای امدادرسان به مناطق زلزلهزده گسیل شده و در حال کمکرسانی به زلزلهزدگان هستند. رئیس اورژانس کشور در این باره با بیان اینکه بعد از وقوع زلزله بلافاصله تیم اورژانس به منطقه اعزام شد، اظهار داشت: برای بررسی دقیق منطقه یک بالگرد اورژانس نیز به منطقه اعزام شده است و آماده امدادرسانی زمینی و هوایی هستیم. جعفر میعادفر با بیان اینکه در سطح شهر قشم 4 تیم اورژانس مستقر شدهاند ولی بحمدالله در این شهر مشکلی وجود ندارد، افزود: در حال بررسی منطقه هستیم و به اورژانس استانهای کرمان، فارس و سیستانوبلوچستان آمادهباش دادهایم. مهرداد حسنزاده، مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان نیز در این باره با بیان اینکه زمینلرزه استان هرمزگان در بسیاری از نقاط استان کرمان، حتی نقاط شمالی این استان هم احساس شد، اظهار داشت: در پی وقوع این زمینلرزه به نهادهای ذیربط آمادهباش داده شده است و تیمهای ارزیاب به منطقه اعزام شدند. وی ادامه داد: در حال حاضر در حال بررسی خسارات احتمالی هستیم و گزارشات متعاقبا به مردم اطلاعرسانی میشود.
* در خانه نمانید
از آنجا که زلزله دیروز هرمزگان با پسلرزهای متعددی همراه بود، رئیس لرزهنگاری کشور گفت: زلزله 4/6 ریشتری ممکن است یک پسلرزه ۶ یا 5/5 ریشتری هم داشته باشد، چراکه مطمئنا زمینلرزهای بشدت زلزله اصلی رخ نمیدهد اما لازم است مردم حداقل 2 روز احتیاط کنند و در خانهها حضور نداشته باشند. همچنین مهدی دوستی، استاندار هرمزگان دیروز در گفتوگویی با بیان اینکه من در حال حاضر در روستای کانون اصلی زلزله حضور دارم و خرابیها مربوط به ریزش دیوار بوده اما خانههای مردم سالم است، گفت: با توجه به شدت زلزله توصیه میکنیم مردم در خانه نمانند. وی خاطرنشان کرد: تمام سالنهای سرپوشیده برای اسکان مردم باز شده و بین مردمی که در پارکها حضور دارند چادر توزیع میکنیم. نیروی انتظامی هم برای تامین امنیت مردم حضور دارد. تدابیر لازم برای تأمین امنیت مردمی که خانههای خود را ترک کردهاند، اتخاذ شده است. وی بیان کرد: اماکن ورزشی و سولهها برای اسکان هموطنانی که قصد دارند شب را بیرون از منزل سپری کنند، آماده شده است.
* آمادهباش تمام مسؤولان استان کرمان در پی وقوع زلزله
تیمهای ارزیاب برای برآورد خسارت احتمالی به منطقه اعزام شدند. سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان نیز در ارتباط با آخرین اخبار از این زمینلرزه در استان کرمان گفت: زمینلرزه هرمزگان بسیار شدید بود و حتی در نقاط شمالی استان کرمان هم احساس شد. بلافاصله پس از وقوع زلزله، به تمام دستگاههای امدادی، اجرایی و فرمانداران اعلام شد که نسبت به اعزام تیمهای ارزیاب به روستاها به منظور بررسی خسارات احتمالی اقدام کنند. همچنین رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر نیز در ارتباط با زمینلرزه 4/6 ریشتری بندر لافت بیان داشت: فعلا کانون زمینلرزه بندر لافت در جزیره قشم اعلام شده است، بنابراین در حال ارزیابی جزیره هستیم. بعد از وقوع این زمینلرزه، در استان هرمزگان وضعیت قرمز اعلام شد و تیمهای ارزیاب برای برآورد خسارت احتمالی به منطقه اعزام شدند. مهدی ولیپور با بیان اینکه ۶ تیم عملیاتی به منطقه زلزلهزده اعزام شدهاند، تاکید کرد: در حال ارزیابی خسارات اولیه زلزله هستیم. همچنین استانهای فارس، سیستانوبلوچستان، بوشهر و کرمان به حالت آمادهباش کامل درآمدند. وی گفت: تاکنون با تماسهایی که با دهیاریها داشتیم، خسارتی اعلام نشده است. رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر با بیان اینکه در پیگیری اولیه این زلزله خسارت جانی نداشته است اما دیوارهای برخی خانهها در منطقه لافت ریزش کرده است، تاکید کرد: از جزیره قشم نیز هیچ خسارتی گزارش نشده است، البته مرکز امداد هوایی در حالت آمادهباش بوده و آماده خدمترسانی است. همچنین مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر با اعلام اینکه در منطقه فین، در مجموع 137روستا وجود دارد که تاکنون 54 روستا به صورت میدانی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، اظهار داشت: در این بازدیدها اطمینان کامل از سلامت مردم حاصل شد و خوشبختانه در این 54 روستا مجروح خاصی نداشتیم و بیشتر خسارت ترکخوردگی دیوارها بود. همچنین غلامرضا رفیعی بخشدار فین در گفتوگویی اعلام کرد خانههای زیادی در روستاهای بخش فین که کانون زلزله محسوب میشود از ۱۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیده است.
* ارزیابی 61 روستای زلزلهزده توسط نیروهای هلالاحمر
محموله اقلام امدادی و آذوقه به هرمزگان ارسال شد. سخنگوی جمعیت هلالاحمر از ارسال محمولههای امدادی از استانهای فارس و کرمان به مناطق زلزلهزده هرمزگان خبر داد. محمدحسن قوسیانمقدم از آمادگی و امکانات لجستیکی کافی در هرمزگان خبر داد و افزود: جهت اطمینان، محموله اقلام امدادی از استانهای کرمان و فارس به هرمزگان ارسال شده است. در پی وقوع زلزله در هرمزگان 150 نیروی عملیاتی 61 روستا را ارزیابی کردند. همچنین 5000 تخته پتو، 2700 دستگاه چادر، 5000 تخته موکت و سایر اقلام امدادی به کانون زلزله ارسال شده است.
* آمادگی سپاه و ارتش برای کمک به مردم زلزلهزده
فرماندهان سپاه و ارتش آمادگی خود را برای کمک به زلزلهزدگان اعلام کردند. سردار پاسدار اباذر سالاری، فرمانده سپاه امام سجاد استان هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سپاه استان آمادگی دارد تمام امکانات موجود خود را برای کمک به مردم زلزلهزده بسیج کند. فرمانده سپاه امام سجاد استان هرمزگان گفت: مجموعه سپاه همواره آماده کمکرسانی به مردم در حوادث مختلف بوده و هماکنون نیز این آمادگی وجود دارد. سردار سالاری تصریح کرد: گروههای جهادی استان نیز اعلام آمادگی کردهاند برای کمک به مردم در هر منطقهای که نیاز باشد حضور یابند و به مردم کمک کنند. وی در پایان گفت: تمام بسیجیان استان خود را برای خدمت به مردم آماده کردهاند و از این ظرفیت برای کمکرسانی استفاده خواهد شد. وی افزود: مشکلی از بابت تامین آذوقه برای مردم نداریم و از مردم میخواهیم آرامش خود را حفظ کنند. همچنین امیر سرتیپ محمد محمودی، معاون اجرایی و رئیس ستاد بحران ارتش جمهوری اسلامی ایران از آمادگی تمام یگانهای واکنش سریع، امدادی و درمانی ارتش در استان هرمزگان خبر داد تا در صورت نیاز به کمک هموطنان عزیز بشتابند.
* قطع برق در برخی نقاط بندرعباس
وقوع زلزله در جنوب کشور باعث شد برق مناطق شهری و روستایی مناطق زلزلهزده قطع شود. مدیرکل راهبری شرکت توانیر نیز در تشریح جزئیات قطع برق مناطق زلزلهزده جنوب ایران گفت: در قسمتهای شمالی بندرعباس برق قطع شد تا از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود. مسعود صادقی با بیان اینکه برق بعد از رفع اختلالات وصل خواهد شد، چرا که در این شرایط احتمال برقگرفتگی وجود دارد، افزود: تنها در نقطه وقوع زلزله قطعی برق نداریم، بلکه در پستهای انتقال و توزیع برق نیز امکان بروز خسارت وجود دارد. ارزیابان ما در ناحیه وقوع زلزله حاضر هستند. محمدحسن متولیزاده، مدیرعامل توانیر کشور نیز در جلسه مدیریت بحران و اطلاعرسانی صنعت برق با بیان اینکه تمام نیروهای عملیاتی در هرمزگان در آمادهباش هستند، اظهار داشت: همکاران در حال ارزیابی خسارات وارده به شبکه و رفع آن هستند. وی تاکید کرد: تمام اقدامات لازم در این زمینه به کار گرفته میشود تا مشکلات ناشی از زمینلرزه در شبکه برق هرمزگان برطرف شود.
***
دستور فوری رئیسجمهور برای امدادرسانی به آسیبدیدگان زلزله جنوب کشور
رئیسجمهور ضمن ابراز همدردی با آسیبدیدگان زلزله شدید استان هرمزگان تاکید کرد همه دستگاههای امدادی و وزارتخانههای مسؤول در اسرع وقت به کمک مردم مناطق زلزلهزده بشتابند. دکتر سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت پس از اطلاع از وقوع زلزله در برخی استانهای جنوبی کشور، از تمام دستگاههای مسؤول استان هرمزگان و همچنین در صورت نیاز استانهای همجوار و نیز وزارتخانههای مسؤول خواست در اسرع وقت و با اولویت امدادرسانی، رسیدگی به وضعیت منطقه را پیگیری کنند. رئیسجمهوری همچنین از معاون اول خود خواست در سریعترین زمان ممکن با حضور در محل وقوع زلزله از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از آن را بررسی کند تا مردم احساس آرامش و امنیت داشته باشند و اطمینان پیدا کنند که امدادرسانی بموقع و بخوبی انجام میشود.
ارسال به دوستان
فوت 125 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا در یکشبانهروز
بیخیال پروتکلهای بهداشتی نشوید
بهرغم سرعت گرفتن واکسیناسیون علیه پاندمی قرن در کشور، همچنان میزان رعایت پروتکلهای ضدکرونایی پایین و در حد ۴۷ درصد است. از سوی دیگر، افزایش موارد بستری در برخی استانها در هفته ۹۰ پاندمی «کووید-۱۹» نشان میدهد همچنان باید مراقب کرونا بود، چرا که تنها طی چند روز میتواند اوضاعی مانند وضعیتی که در پیک پنجم شاهد بودیم را رقم بزند. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به بیش از ۶ میلیون و ۳۱ هزار نفر رسیده است که از این تعداد بیش از ۵ میلیون و ۶95 هزار نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. با این حال متاسفانه مجموع جانباختگان این بیماری در کشورمان به ۱۲۸ هزار و 167 نفر رسیده است.
* 125 فوتی و ۶۱۴۳ بیمار جدید
با آنکه آمار روزانه فوتیها و مبتلایان بیماری «کووید-۱۹» طی یک ماه اخیر روند نزولی دارد اما این موضوع نباید موجب بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشی شود، چرا که در این صورت احتمال بروز پیک جدید بیماری دور از ذهن نیست. به گزارش «وطنامروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت ۶ هزار و ۱۴۳ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۲۵ نفر نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۴۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۹۰۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۱۲۵ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۸ هزار و ۱۶۷ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۹۴۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۲ هزار و ۵۱۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۳۷ میلیون و ۳۸ هزار و ۹۹۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* تزریق ۹۸ میلیون و ۴۴۰ هزار دوز واکسن
گزارشهای وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۹۸ میلیون و ۴۴۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۶۶ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بر اساس همین گزارش، ۴۲ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۷۳۴ نفر دوز دوم و ۵۱۴ هزار و ۷۹۰ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۹۸ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۵۹۰ دوز رسیده است. مقایسه آماری نشان میدهد که در یک شبانهروز (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۲۵۹ هزار و ۱۹۰ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* دستور مخبر برای ابلاغ شیوهنامه رایگان شدن تست کرونا
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از دستور معاون اول رئیسجمهور به وزیر بهداشت برای ضرورت تسریع در ابلاغ شیوهنامه اجرایی آزمایش تست پیسیآر رایگان خبر داد. عباس مقتدایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق مصوبه شورای عالی بیمه سلامت، تست پیسیآر رایگان شده اما مدیرکل درمان غیرمستقیم به سازمان تامیناجتماعی اظهار کرده که این آزمایش در انتظار ابلاغ شیوهنامه اجرایی از سوی شورای عالی بیمه است. عدم ابلاغ این شیوهنامه، باعث ایجاد سردرگمی فراوان برای هموطنان و مجموعههای درمانی و بیمهای شده است. وی افزود: در مکاتبهای با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۲۱ شهریور سال جاری و همچنین بیان تذکر کتبی در صحن علنی مجلس در ۱۸ مهرماه خواستار تسریع در صدور دستورالعمل مربوطه شدم. وزیر بهداشت در پاسخ اعلام کرد که پس از تذکر، نامهای را به سازمان برنامه و بودجه نوشته و این مساله منتظر ابلاغ از سوی هیاتوزیران است. به تعبیری همه امور انجام شده و صرفا با پیگیری سازمان برنامه و بودجه، باید در هیاتوزیران مصوب شود.
ارسال به دوستان
اخبار
حذف نرمافزارهای جعلی ۸ بانک ایرانی از گوگلپلی
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از حذف نرمافزارهای جعلی 8 بانک ایرانی از بستر گوگلپلی خبر داد. سرهنگ رامین پاشایی در گفتوگو با ایسنا، از انتشار نسخه جعلی موبایلبانک 8 بانک در گوگلپلی خبر داد و گفت: مجرمان سایبری در اقدامی جدید با طراحی و ارسال نرمافزارهای جعلی بانکهای صادرات، کشاورزی و سپه و 5 بانک دیگر در نرمافزار گوگلپلی، قصد سوءاستفاده از حساب بانکی شهروندان را داشتند که کارشناسان پلیس فتا در جریان رصدهای خود و نیز دریافت گزارشهای مردمی متوجه آن شدند. وی با بیان اینکه این اقدامات منجر به سوءاستفاده و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان میشود، ادامه داد: با پیگیریها و مکاتبات انجامشده از سوی پلیس فتا، در حال حاضر نرمافزارهای جعلی این 8 بانک از بستر گوگلپلی حذف شده است. وی در ادامه به بانکها نیز هشدار داد و گفت: اولا از بانکها و مدیران عامل بانکها میخواهیم این فضاها را رصد کرده و در صورت مواجهه با نرمافزارهای جعلی، حتما موضوع را به پلیس اطلاع دهند. ثانیا لازم است بانکهایی که نرمافزارهای جعلی آنها شناسایی شده، مراتب را حتما به مشتریان و کاربران خود اطلاع دهند تا اگر از چنین نرمافزارهایی استفاده میکنند، آن را پاک کنند.
***
آغاز طرح زمستانی سازمان امداد و نجات از اول آذر
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر اعلام کرد طرح زمستانی این سازمان در جادههای سراسر کشور از ابتدای آذرماه آغاز خواهد شد. مهدی ولیپور درباره زمان اجرای طرح امداد و نجات زمستانی این سازمان در جادههای کشور گفت: برابر هماهنگیهای انجامشده، بنا شد امسال طرح زمستانی در جادههای کشور که همه ساله از ۲۰ آذرماه آغاز میشد، از ابتدای آذرماه آغاز شود. بنابراین طرح زمستانی سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در جادهها نیز همزمان با دیگر سازمانها و دستگاههای مرتبط از جمله پلیس از ابتدای آذرماه آغاز خواهد شد. وی ادامه داد: در حال حاضر نیز امدادگران جمعیت هلالاحمر بویژه در استانهای سردسیر و مناطق برفگیر در آمادهباش هستند و علاوه بر مأموریت در حوزه امداد و نجات جادهای، در دیگر حوادث نیز اقدام به امدادرسانی میکنند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر درباره امکانات و تجهیزات این سازمان در طرح زمستانی نیز اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار امدادگر جمعیت هلالاحمر با استقرار در ۵۶۷ پایگاه ثابت، ۹۰ پست موقت، ۴۳۳ شعبه هلالاحمر در شهرستانها، ۳۳ مرکز پشتیبانی در مراکز استانها و ۲۰ پایگاه امداد هوایی در این طرح مشارکت دارند.
***
سوءمدیریت شهری دوره قبل میلیاردها تومان به تهران خسارت زد
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مدیریت دوره پنجم به دلیل سوءمدیریت، میلیاردها تومان به تهران خسارت زده و باید از ظرفیتهای قانونی ترک فعل استفاده کنیم. مهدی اقراریان درباره نگهداشت شهر طی ۴ سال گذشته اظهار داشت: در بازدیدهای میدانی از مناطق مختلف تهران و سازمانهای شهرداری با عقبافتادگی فاحش و مدیریت اشتباه و عملکرد غلط شورای پنجم مواجه شدهام. وی ادامه داد: شورای اصلاحطلبان بلایی بر سر شهر تهران آورده که باید به حال این شهر خون گریه کرد. اقراریان با اشاره به اینکه در جریان توقف تکمیل پایانه شرق تهران، شاهد یک بیکفایتی و بیعرضگی از سوی مدیران و شورای اصلاحطلب بودیم که اموالش به سرقت رفته است، گفت: این مساله در اتوبوسرانی هم وجود دارد و کاش به افکار عمومی بگوییم شورای قبل چه بلایی بر سر تهران آورده و در زمان قالیباف چه خدماتی ارائه شد. عضو شورای شهر ادامه داد: از چند هزار دستگاه اتوبوسی که در دوره چهارم مدیریت شهری به مدیران دوره قبل تحویل شده چیزی باقی نمانده است. وی ادامه داد: با این وجود جای بدهکار و طلبکار در فضای رسانهای عوض شده و مدیریت متکبر و بیعرضه قبلی در رسانههای زنجیرهایاش تلاش میکند با وجود اینکه نتوانسته است تهران را اداره کند اما قیافه طلبکار به خود بگیرد. اگر این روند ادامه یابد از ظرفیتهای قانونی ترک فعل استفاده میکنیم، هر چند رویکرد ما بازگشت به گذشته نیست. اقراریان با تاکید بر اینکه خساراتی که مدیریت دوره پنجم به دلیل سوءمدیریت به تهران زده است، کم نیست، گفت: در مدیریت قبل میلیاردها تومان خسارت به تهران زده شده است. وی اظهار کرد: امیدوارم در یک فضای تعاملی و همکاری و همدلی عقبافتادگی چندساله تهران جبران شود و با رویکرد خدمتمحور رضایتمندی شهروندان را به دنبال داشته باشیم.
***
مرگ ۲ هزار و 490 نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر
نیمه نخست سال جاری ۲ هزار و 490 نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد، ۲ هزار و 123 نفر مرد و 367 نفر زن بودند. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در 6 ماه اول امسال آمار تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5/6 درصد افزایش یافت. بر اساس این گزارش و بر اساس نوع ماده مصرف شده در متوفیان سوءمصرف مواد، ۵۴۴ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر، ۱۱۲ نفر مواد محرک یا توهمزا و یکهزار و ۶۸ نفر نیز بر اثر مصرف داروهای مخدر (همچون متادون و ترامادول)، جان خود را از دست دادهاند. ۷۶۶ نفر نیز بر اثر مصرف همزمان چند دسته مواد در این مدت جان خود را از دست دادند اما بنا بر آمارهای موجود در سازمان پزشکی قانونی کشور، آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر سال گذشته، نسبت به سال قبل از آن با رشد 7/3 درصدی مواجه بوده است. سال ۱۳۹۹، 4 هزار و ۶۳۷ نفر بر اثر اعتیاد در کشور جان باختند که در 10 سال گذشته بیشترین رقم مرگ ناشی از سوءمصرف مواد را در بر میگیرد.
ارسال به دوستان
افزایش ترا با بازگشایی مدارس و دانشگاهها
مدارس و دانشگاهها از اول آذر ماه رسما بازگشایی میشوند و دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس حاضر خواهند شد. در چنین شرایطی مطمئنا میزان تردد خودروها در کلانشهرها بویژه پایتخت افزایش مییابد و این موضوع باعث ایجاد ترافیک در خیابانها خواهد شد که باید تمهیدات لازم برای حل این معضل اندیشیده شود. به گزارش «وطنامروز»، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از افزایش ترافیک پایتخت همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاهها خبر داد و گفت: هنوز به ترافیک پیش از دوران شیوع کرونا نرسیدهایم اما با بازگشایی مدارس و دانشگاهها، شاهد افزایش ترافیک در شهر تهران خواهیم بود. سردار محمدحسین حمیدی اظهار داشت: ترافیک تهران و آلودگی هوای آن سابقهای 60 ساله دارد و در مقطعی که شاهد شیوع کرونا بودیم، ترافیک تهران موضوعیت خود را از دست داده بود و به دلیل محدودیتها، در خیلی مقاطع تردد به سهولت انجام میشد. وی ادامه داد: پس از فراگیری واکسیناسیون و باز شدن مشاغل و مراکز اداری و تجاری، از اول مهر شاهد پرحجم شدن ترافیک در تهران هستیم. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران تاکید کرد: البته در کل کشور این شرایط وجود دارد. نقش خودروها در تردد شهری به دلیل شیوع کرونا در این امر تاثیر داشته و در عین حال ضعف حملونقل عمومی و ریختن بار ترافیک بر دوش شخصیها، بر افزایش ترافیک دامن زده است. سردار حمیدی تصریح کرد: ما هنوز به دوره پیک ترافیک قبل کرونا نرسیدهایم و امروز نسبت به دوران کرونا ترافیک بیشتر شده است؛ وقتی مدارس و مراکز آموزشی بازگشایی شوند قطعا ترافیک افزایش مییابد. وی عنوان کرد: تعداد خودرو در شهر تهران 18 درصد نسبت به قبل از کرونا افزایش یافته است. کنترل تعداد خودروها در تهران نیاز به نهادهای بالادستی دارد. شهرداری وظیفه خدمات شهری را دارد و افزایش حملونقل عمومی و محدود کردن تردد خودروهای شهری و توسعه محدوده طرح ترافیک از جمله کارهایی است که برای کنترل ترافیک و آلودگی شهری انجام داده است. سردار حمیدی در توصیه به شهروندان برای کاهش ترافیک یادآور شد: خیلی از خدمات را میتوان غیرحضوری انجام داد. میتوان سفرهای غیرضروری را حذف کرد و از وسایل حملونقل عمومی استفاده کرد. ارسال به دوستان
ساخت مدرسه برکت شهید«علی لندی» در ایذه
ساخت مدرسهای به نام شهید«علی لندی» نام این نوجوان فداکار را به دلیل از جان گذشتگی و رشادت برای همیشه در بین نوجوانان ماندگار کرد. به گزارش «وطنامروز»، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام گفت: مدرسه برکت شهید علی لندی، نوجوان فداکار ایذهای آماده بهرهبرداری است. محمد ترکمانه در این باره افزود: با توجه به فداکاری نوجوان شجاع، شهید علی لندی و با هدف ارج نهادن به مقام شامخ و از خودگذشتگی این قهرمان به عنوان الگوی جوانان نسل خود، یکی از مدارس برکت در روستای سرتنگ علیا شهرستان ایذه به نام این شهید نامگذاری شده است. وی اضافه کرد: این مدرسه در ۳۵ کیلومتری محل زندگی شهید لندی احداث شده و آماده بهرهبرداری است. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: مدرسه برکت شهید علی لندی ۴ کلاسه است و دانشآموزان مقطع ابتدایی روستای سرتنگ علیا در آن مشغول به تحصیل خواهند شد.
ترکمانه با اشاره به مشارکت بنیاد برکت و سازمان نوسازی مدارس در ساخت و تکمیل این مدرسه گفت: سهم بنیاد برکت در ساخت و تکمیل مدرسه برکت شهید علی لندی ۴ میلیارد ریال است.
وی تصریح کرد: بنیاد برکت تاکنون ۲۷۳ مدرسه را در مناطق محروم و روستایی استان خوزستان به بهرهبرداری رسانده و نسبت به ساخت ۷۷ مدرسه دیگر متعهد است که با بهرهبرداری از این مدارس، مجموع مدارس برکت در این استان به ۳۵۰ مدرسه با یکهزار و ۵۲۰ کلاس درس خواهد رسید. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، مدرسهسازی بر اساس تأکید مقام معظم رهبری بر ارتقای عدالت آموزشی در مناطق محروم یکی از بنیادیترین و ماندگارترین اقدامات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این مناطق است. ترکمانه با اشاره به راهاندازی نهضت مدرسهسازی در مناطق محروم کشور توسط بنیاد برکت اظهار داشت: بنیاد نسبت به ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه با ۱۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس در این مناطق متعهد است و تا امروز یکهزار و ۶۵۰ مدرسه را با ۸ هزار و ۷۵ کلاس افتتاح کرده است. وی یادآور شد: ۲۵۰ هزار دانشآموز در ۳ هزار و ۶۰۰ روستا مشغول تحصیل در مدارس برکت هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|