|
تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه به دولت و ملت ترکیه
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پی بروز سانحه جادهای در استان غازی انتپ ترکیه که به کشته و مجروح شدن دهها تن از شهروندان این کشور منجر شد، به دولت و ملت ترکیه تسلیت گفت. ناصر کنعانی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان و طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان، برای مصدومان و مجروحان بهبود و شفای عاجل مسألت کرد.
ارسال به دوستان
مقامات آمریکایی برای چندمین بار اعلام کردند گزارشهای منتشرشده مبنی بر دادن امتیازهای جدید به ایران برای بازگشت به برجام مطلقا نادرست است
سیگنال منفی واشنگتن
گروه سیاسی: با گذشت یک هفته از پاسخ مکتوب تهران به متن پیشنویس پیشنهادی اروپا، واشنگتن همچنان میگوید در حال بررسی آن است، با این وجود با باز شدن پای صهیونیستها به ماجرا، آمریکاییها طی روزهای گذشته کم سیگنال منفی صادر نکردهاند؛ سیگنالهایی که شاید حاکی از زدن زیر میز توسط ایالات متحده باشد!
به گزارش «وطنامروز»، در حالی که انتظار نمیرود بررسی آمریکاییها روی پاسخ ایران بزودی خاتمه پیدا کند و تازه قرار است مشاور امنیتی رژیم صهیونیستی سهشنبه برای رایزنی در این باره به آمریکا سفر کند اما این تعلل معنادار آمریکاییها، برای کارشناسان نشانهای از «دست رد» دولت بایدن به متن ایران قلمداد میشود ولی طرف آمریکایی نمیخواهد مستقیما شکست مذاکرات را اعلام کند و شاید بخواهد یک پاسخ مبهم ارائه دهد.
چه اینکه دیپلماتها و مقامات غربی اخیرا به خبرگزاری رویترز گفتهاند تهران و واشنگتن چه پیشنهاد «نهایی» اتحادیه اروپایی را بپذیرند یا نپذیرند، هیچکدام احتمالا شکست برجام و مذاکرات را مرده اعلام نخواهند کرد، زیرا زنده نگه داشتن آن به نفع طرفین است.
در عین حال مقامات آمریکایی از 2 روز گذشته به این طرف اعلام میکنند قرار نیست آنها هیچ امتیاز جدیدی به ایران بدهند. در این رابطه یک مسؤول آمریکایی در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد: «اگر ایران آماده بازگشت به توافق هستهای باشد ما نیز برای انجام این کار آماده هستیم». این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: پاسخ ایران به پیشنهاد نهایی اتحادیه اروپایی برای احیای برجام را دریافت کرده و در حال بررسی آن هستیم. این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد که واشنگتن تماسهای منظم و گفتوگوهای ویژه با اتحادیه اروپایی دارد. او همچنین گفت گزارشهای منتشرشده مبنی بر دادن امتیازهای جدید به ایران برای بازگشت به برجام مطلقا نادرست است.
این در حالی است که روز شنبه هم یک مقام ارشد آمریکایی در گفتوگو با شبکه خبری سیانان با بیان اینکه اکنون نسبت به گذشته به حصول توافق در وین نزدیکتر هستیم، گفته بود: پیشرفت از این نقطه به بعد ممکن است کند باشد. این مقام آمریکایی درباره آخرین وضعیت مذاکرات احیای برجام گفت: اکنون در مقایسه با ۲ هفته پیش به حصول توافق در وین نزدیکتر شدهایم اما هنوز نتیجه نامشخص است، زیرا برخی شکافها به قوت خود باقی است. پرزیدنت بایدن تنها توافقی را تایید خواهد کرد که منافع ملی ما را تامین کند. وی افزود: حصول توافق در وین نسبت به ۲ هفته قبل نزدیکتر شده اما نتیجه نامشخص است، چرا که برخی اختلافات هنوز به قوت خود باقی است. این مقام آمریکایی ادامه داد: پیشرفت از این نقطه به بعد ممکن است کند باشد اما به نظر میرسد که در حال حاضر شتاب بیشتری نسبت به سال گذشته وجود دارد. یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا هم شنبه به اسکاینیوز گفت: گزارشهای منتشر شده مبنی بر پذیرش یا تمایل ما به دادن امتیاز به ایران برای بازگشت به توافق هستهای کاملا نادرست است. این مقام آمریکایی افزود: «ما در حال بررسی پاسخ ایران به پیشنهاد اروپا بوده و ارتباط منظم خود با اتحادیه اروپایی را حفظ کردهایم».
در همین حال پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد مقامات کاخ سفید در روزهای اخیر به صهیونیستها اطمینان دادهاند که در مذاکرات برجامی هیچ امتیاز جدیدی به ایران داده نشده و حصول توافق هم قریبالوقوع نیست. پایگاه خبری- تحلیلی آمریکایی در گزارش خود به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیست تصریح کرد: اگر چه دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در روزهای اخیر تلاش کرده است به اسرائیل اطمینان دهد که در مذاکرات احیای برجام امتیاز جدیدی به ایران نداده است، مقامات اسرائیلی میگویند آنها اطمینان ندارند. بنا بر این گزارش، مقامات کاخ سفید در روزهای گذشته به همتایان اسرائیلی خود اطمینان دادهاند که بهرغم وجود برخی گزارشات در رسانهها مبنی بر امتیازدهی واشنگتن به تهران در جریان مذاکرات وین، آمریکا هیچ امتیاز جدیدی به ایران نداده است. یک مقام آمریکایی به این پایگاه خبری گفت: توافق در وین ممکن است نسبت به ۲ هفته پیش نزدیکتر باشد اما همچنان نتیجه مذاکرات دارای ابهام است، زیرا هنوز شکافهایی وجود دارد. در هر حال، توافق قریبالوقوع بهنظر نمیرسد.
آکسیوس افزود: مقامات اسرائیلی تایید کردند که در روزهای اخیر گفتوگوهای زیادی با ایالات متحده صورت گرفته است و در حالی که بیشتر بحثها پشت درهای بسته انجام و دشوارتر شده است، هدف این بوده است که مطمئن شوند کاخ سفید متوجه شده که نگرانیهای اسرائیل چقدر جدی است. در همین راستا، ایال هولاتا، مشاور امنیتی رژیم صهیونیستی قرار است روز سهشنبه به واشنگتن برود و در کاخ سفید با جیک سالیوان همتای آمریکایی خود دیدار کند.
گفتنی است یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پنجشنبه در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نوشت: پیشنویس توافقنامهای که اتحادیه اروپایی به ایران داده است، با خطوط قرمز دولت بایدن همخوانی ندارد. وی افزود: پیشنویس توافقنامه اتحادیه اروپایی -که گفته شده پیشنهاد نهایی است- با اصولی که آمریکاییها به آن پایبند بودهاند، مطابقت ندارد.
به گزارش آکسیوس، اما اسرائیل از این اطمینانبخشیهای آمریکا راضی نشده است. یک مقام اسرائیلی در این باره گفت که مذاکرات با واشنگتن درباره تهران در روزهای گذشته سختتر شده است اما یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل قصد ندارد بهطور علنی به کارزار علیه بایدن پیرامون توافق هستهای با ایران بپردازد. یک مقام ارشد صهیونیست نیز به این پایگاه خبری گفت: سیاست ما این نیست که مانند آنچه در سال ۲۰۱۵ رخ داد، به رویارویی آشکار با ایالات متحده (بر سر برجام) برسیم. ما روابط با دولت بایدن را مانند نتانیاهو با اوباما خراب نمیکنیم.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار داشت: ما در حال گفتوگوهای فشرده و مداوم با اسرائیل درباره ایران هستیم. هولاتا مشاور امنیتی اسرائیل در روزهای آتی به واشنگتن میآید. هیچ حامی بزرگتری از رئیسجمهور بایدن برای امنیت اسرائیل وجود ندارد. به گزارش آکسیوس، اگر توافق هستهای پیش از انتخابات نوامبر در اسرائیل اعلام شود، میتواند ابزاری سیاسی به بنیامین نتانیاهو، رهبر ائتلاف راستگرا بدهد تا علیه یائیر لاپید، نخستوزیر کنونی اسرائیل استفاده کند. از اینرو، نگرانی اسرائیل با این واقعیت تشدید شده است که آنها در حال حاضر در یک کارزار انتخاباتی قرار دارند.
از نگرانیهای اسرائیل این است که اگر چه تلآویو همیشه با توافق مخالف بوده است اما اکنون بیم دارد که آمریکا در تلاش برای نهایی کردن موضوع، امتیازات خطرناکی بدهد. در همین زمینه یک مقام ارشد صهیونیست به «یدیعوت آحارانوت» گفت که به نظر میرسد هنوز امکان تغییر جهتی که به نظر میرسد ایالات متحده در آن در حال حرکت است، وجود دارد. همچنین یک مقام ارشد اسرائیلی در گفتوگو با «کاننیوز» ادعا کرد که ایالات متحده هیچ تصمیم نهایی در رابطه با توافقی که با روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز امضا شده است، نگرفته است.
* گزارش واشنگتن پست از تأثیر توافق بر بازار نفت
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی با اشاره به متن پیشنویس ارائه شده از سوی اتحادیه اروپایی برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پاسخ ایران به این پیشنهاد نوشت: اگر چه بازگشت نفت خام ایران به بازار هنوز نامشخص است اما اگر توافقی بر سر بازگرداندن توافق هستهای ۲۰۱۵ حاصل شود، تولید این کشور حاشیه خلیجفارس میتواند به سرعت افزایش یابد و حتی صادرات زودتر افزایش خواهد یافت.
واشنگتنپست ادامه داد: اکنون به نظر میرسد مذاکرات طولانی بر سر احیای برنامه جامع اقدام مشترک به پایان خود نزدیک میشود. ایالات متحده اعلام کرده که در حال بررسی واکنش ایران به پیشنویسی است که توسط اتحادیه اروپایی ارائه شده و میگوید که متن نهایی است. پاسخ تهران سازنده توصیف شده است.
به نوشته این روزنامه، اما به گفته مقامات تهران و واشنگتن تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نمیشود. در حال حاضر به همان اندازه که دلیل برای خوشبینی وجود دارد دلایلی برای بدبین بودن هم وجود دارد.
واشنگتنپست همچنین تصریح کرد: برای خریداران نفت در جهان، بازگشت نفت خام ایران به بازاری که در آستانه کاهش چشمگیر بشکههای نفت روسیه قرار دارد بزودی نخواهد بود. کشورهای اتحادیه اروپایی هنوز حدود 1.2 میلیون بشکه در روز نفت خام روسیه را از طریق دریا وارد میکنند، یعنی دوسوم مقداری که قبل از حمله نیروهای مسکو به اوکراین خریداری میکردند اما تحریمهایی که قرار است در دسامبر (علیه روسیه) اجرایی شوند، این جریان را محدود خواهد کرد. بنابراین محمولههای نفتی ایران میتواند به پر کردن این شکاف کمک کند.
این روزنامه آمریکایی با اشاره به رفع تحریمهای ایران در آغاز سال ۲۰۱۶ پس از اجرای برجام نوشت: تولید نفت خام ایران سریعتر و کاملتر از آنچه تحلیلگران پیشبینی میکردند، احیا شد. این شاهکار بدون هیچ مدرکی دال بر آسیب به میادین نفتی یا تاسیسات، میتواند تکرار شود. واشنگتن پست افزود: در آغاز سال ۲۰۱۶ تحلیلگران شبکه بلومبرگ انتظار داشتند که ایران تولید نفت خود را طی ۶ ماه، روزانه ۴۰۰ هزار بشکه و پس از یک سال ۶۷۵ هزار بشکه در روز افزایش دهد. در واقع، در نیمی از آن زمان از پیشبینیها فراتر رفت و تولید خود را به یک میلیون بشکه در روز افزایش داد و ظرف یک سال پس از کاهش محدودیتها، به 3.8 میلیون بشکه در روز رسید. افزایش صادرات حتی سریعتر بود و حجم عظیمی از نفت خام ذخیره شده در مخازن و کشتیها در اطراف سواحل ایران آماده انتقال به محض بازگشت خریداران بود. این کشور امروز نیز در وضعیت مشابهی قرار دارد و تخمین زده میشود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ذخیره شده دارد که میتواند بلافاصله وارد بازار جهانی شود. این رسانه آمریکایی در ادامه با اشاره به تمایل چین و حتی هند برای افزایش واردات نفت از ایران خاطرنشان کرد: حتی اگر قرار باشد نفت خام ایران به آمریکا سرازیر نشود، باز هم خریداران آسیایی مانند کرهجنوبی و ژاپن و همچنین اروپاییهایی که ممکن است نیاز به کسب مجدد مجوز برای نفتکشهای ایران داشته باشند، نیازمند نفت ایران هستند.
***
رئیسی: در هیچ مذاکراتی از حقوق ملت ایران کوتاه نخواهیم آمد
رئیسجمهور روز گذشته در هجدهمین اجلاس روز جهانی مسجد با بیان اینکه با رویکرد عزتمندانه دولت مردمی، بخش قابل توجهی از مطالبات خود از برخی کشورها را دریافت کردهایم، تصریح کرد: در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد، دولت تلاش برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات را با قوت ادامه خواهد داد. ما زندگی مردم را به هیچ عامل بیرونی گره نخواهیم زد و مجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بود.
ارسال به دوستان
محمد بلندیان، شهروند ایرانی که در ابوغریب زندانی بود، به تشریح جزئیات جدیدی از شکنجه خود توسط ارتش تروریست آمریکا پرداخت
جنایت یانکی
گروه سیاسی: با وجود اینکه نزدیک به یک دهه از تعطیلی زندان ابوغریب توسط دولت عراق میگذرد اما هر از گاهی شکنجههایی که در این زندان توسط ارتش تروریست آمریکا انجام شد تا کرامت انسانی را له کند، از دل تاریخ سر برآورده و رسوایی حقوق بشر غربی را فریاد میزند. سال 83 بود که برای نخستین بار یک خبرنگار آمریکایی به نام «سیمور هرش» مجموعهای از تصاویر جنایات ارتش آمریکا در زندان ابوغریب بغداد را منتشر کرد و اکنون پس از گذشت 19 سال از آن ایام، این بار یک شهروند ایرانی در مقابل دوربین به بازگویی خاطرات تلخ خود از شکنجه آمریکاییها در زندان ابوغریب پرداخته است. به گزارش «وطنامروز»، محمد بلندیان شهروند ایرانی است که 19 سال قبل در حالی که به قصد زیارت عتبات عالیات به عراق سفر کرده بود، ابتدا به دست نظامیان بعثی دستگیر و سپس توسط آمریکاییها به زندان ابوغریب منتقل شد. بلندیان ابتدا تیرماه سال جاری در برنامه تلویزیونی «بدون تعارف» به مدت چند دقیقه به بازگویی کلیاتی از حوادث تلخی که برای او در زندان ابوغریب رقم خورد پرداخت اما اخیرا وی در مقابل دوربین شبکه خبری المیادین نشست و به تشریح جزئیاتی از 17 ماه بازداشت و شکنجه خود در ابوغریب توسط ارتش آمریکا اشاره کرد. بلندیان گفت: من شاهد عینیای هستم که بدترین انواع شکنجه را در ابوغریب تحمل کرد. علت مصاحبه من هم این است که به جوانان در ایران و جهان بگویم آمریکا اینی نیست که نشان میدهد. من خود شاهد بودم؛ آنچه آمریکا در گوانتانامو و ابوغریب و افغانستان مرتکب شده، شنیعترین جنایات علیه بشریت است، حال آنکه مدعی حقوق بشر هم هست. بلندیان با شرح ماجرای بازداشت خود در کاظمین گفت او را بعد از بازداشت به مکانی بردند که بعدا متوجه شده مرکز پلیس سعدون است؛ جایی که تحت کنترل بعثیها و آمریکاییها بوده است. به گفته بلندیان، در آن مرکز دنده او بر اثر ضرب و شتم شکسته و بدون درمان رهایش کردند و 15 روز بعد در حالی که سرش را با کیسهای پوشانده بودند به یکی از کاخهای صدام منتقل کردند؛ کاخی که احتمالا به یکی از مقرهای اطلاعاتی آمریکا تبدیل شده بود. در آنجا او را وارد قفس یو شکلی کردند که فقط به اندازه قامت یک انسان گنجایش داشته است. بلندیان به المیادین گفت: در آنجا با همراهی یک مترجمی که عراقی بود از من بازجویی کردند اما من زبان عربی نمیدانستم و نمیفهمیدم چه میگویند. چند روز بعد گفتند میخواهند مرا آزاد کنند و مرا سوار خودروی هامر آمریکایی کردند. چند نفر بودیم. در مسیر تابلویی دیدیم که رویش نوشته شده بود، مطار صدام (فرودگاه صدام). گمان کردیم میخواهند ما را آزاد کنند و به ایران بفرستند، چرا که ما گناهی مرتکب نشده بودیم. خودرو از فرودگاه عبور کرد و مدتی بعد وارد جایی شدیم که نوشته شده بود «سجن ابوغریب» (زندان ابوغریب). ما را وارد آنجا کردند. بلندیان ادامه داد: نمیفهمیدیم چه میگویند. مترجم نداشتیم. بعدا یک مترجم تاجیک آوردند که فارسی میدانست. گفتند تو بازداشتی و اتهامت هم انفجار هتل بغداد است. این شهروند ایرانی با اشاره به تجاوز آمریکاییها به یک دختر زندانی گفت: من دائم صدای دختری را میشنیدم که مدام در حال شکنجه بود. پدر و برادرش هم بودند. اسم برادرش علاوی بود. این دو مدام التماس میکردند که آن دختر را آزار ندهند. من امکان رؤیت چیزی را نداشتم تا اینکه مرا از سلول ۲ در به یک در منتقل کردند که میشد بیرون را دید. آنها اصلا رفتار اخلاقی نداشتند. عذر میخواهم که این را میگویم، من و تقریبا خیلی از زندانیها میدیدیم که ۳ آمریکایی به یک زن تجاوز میکردند و دیگر نظامیان آمریکایی هم نظاره میکردند. زمانی هم که اجازه استحمام میدادند در زمستان و هوای سرد، به ما آب سرد میپاشیدند و بعد از استحمام هم روی ما آب سرد میگرفتند و این غیرقابل تحمل بود. مدام صدای فریاد و التماس زندانیان را میشنیدیم، مقابل ما هم سلولهای انفرادی زنانه بود که صدای آنها را هم میشنیدیم که مدام التماس میکردند [و این ما را شکنجه میداد]. بلندیان درباره بازجویی آمریکاییها از وی نیز گفت: 7-6 بار در ابوغریب بازجویی شدم و آخرین بار کسی آمد که گفت ایرانی است و از ارتش آمریکاست. همان اتهامات را به من زدند. چند بار هم حکم علیه من صادر کردند. برخی حکمها را هنوز دارم. یک اتهام و حکم درباره حمله به نیروهای ائتلاف را برای من آوردند، یعنی من به نیروهای ائتلاف آمریکایی حمله کردهام. این یکی از اتهامات و اتهام دیگر بمبگذاری در هتل بغداد بود. در مدتی که آنجا بودم، یک بار هم مرا به هیچ دادگاهی نبردند و من هم به چشم خودم هیچ دادگاهی ندیدم. این شهروند ایرانی در پایان گفت: ابوغریب یعنی نقض آشکار حقوق بشر، ابوغریب یعنی انواع شکنجهها، سختیها و آزارها، ابوغریب یعنی سالهای سخت انتظار و دوری از خانواده. نهتنها من، میتوانید از هرکسی که در ابوغریب بود بپرسید. هیچ یک از زندانیان ابوغریب هنوز نتوانستهاند به حالت قبلی خود برگردند و نمیتوانند مانند قبل زندگی کنند. ارسال به دوستان
اخبار
سرلشکر باقری:
خودکفایی همهجانبه و توسعه قدرت دفاعی استمرار یابد
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی روز صنعت دفاعی کشور را به وزیر دفاع تبریک گفت و نوشت: خدای بزرگ را شاکریم در پرتو الطاف و عنایات بیکرانش تحت تدابیر و منویات امامین انقلاب اسلامی و توشهگیری هوشمندانه از تجارب ارزشمند تاریخی، طی ۴۳ سال گذشته صنعت دفاعی کاملا وابسته کشور که تحت راهبردها و سیاستهای شوم رژیم منحوس پهلوی و سلطه و مدیریت شیطانی هزاران مستشار آمریکایی، برای نیروهای مسلح و دلسوزان واقعی کشور مایه خفت و حقارت بود؛ با عزم و اراده انقلابی و معجزهگون تربیتیافتگان مکتب انقلاب اسلامی و ولایت فقیه و شکوفایی استعدادهای خلاق و مولد داخلی، امروز در ترازی از پیشرفت، توسعه و اقتدار قرار دارد که جهانیان را متعجب و حیرتزده، تماشاگر عظمت و درخشش خود ساخته است. رشد، تعالی و بالندگی ظرفیتها و داشتههای عرصه دفاعی کشور آن هم در شرایط تهدید، تحریم و فشارهای حداکثری جبهه استکبار و دشمنان منطقهای و فرامنطقهای به سطحی از دانایی و توانایی رسیده است که دستاوردها و توانمندیهای پرشمار و شکوهمند خود که سامانههای مدرن، هوشمند و کارآمد نظامی آزموده شده در عرصههای زمینی، دریایی، هوایی، فضایی، موشکی، پهپادی و سایبری، نماد آن به شمار میرود، توانسته است مؤلفههای قدرت و اقتدار ملی ایران عزیز را ارتقا بخشیده و با تحکیم قدرت بازدارندگی کشور نهتنها دشمنان را از هر گونه کژاندیشی و خطای محاسباتی نسبت به ایران و ایرانی برحذر دارد، بلکه قدرتهای برتر و معتبر جهانی را خواهان بهرهمندی از دستاوردهای صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران سازد. بیشک افزایش سطح تهدیدات و مخاطرات آینده اقتضا میکند روندها و فرآیندهای خودکفایی همهجانبه و توسعه قدرت نظامی و دفاعی کشور با رویکرد و مدیریت جهادی و انقلابی و بومیسازی فناوریها با بهرهگیری از سرمایه انسانی شگفتیساز کشور در مجموعه نیروهای مسلح و نیز جوانان مؤمن و باانگیزه فعال در شرکتهای دانشبنیان استمرار یابد.
***
تأکید هند بر توسعه روابط با ایران و تکمیل پروژه بندر چابهار
«سارباناندا سونووال» وزیر بنادر و کشتیرانی هند روز گذشته از «بندر شهید رجایی» چابهار دیدار کرد و در جریان پیشبرد امور قرار گرفت. وزیر بنادر و کشتیرانی هند حین حضور در بندر چابهار با چند مقام ارشد ایرانی نیز دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار توسعه روابط دریایی و همکاری بین بنادر ۲ کشور مورد بحث قرار گرفت. سونووال همچنین به نقش راهبردی بندر چابهار و اینکه این مکان میتواند در کاستن مسافت، زمان و هزینه نقش ایفا کند، تاکید کرد. وی گفت هند به طور دائم در تلاش برای ایجاد دالان شمال به جنوب جهت تجارت بین ۲ منطقه است. هند در سال ۲۰۱۵ درباره توسعه بندر چابهار و احداث خط راهآهنی که هند را به افغانستان متصل میکند، با ایران به توافق رسید و سال ۲۰۱۶، «نارندرا مودی» نخستوزیر هند در جریان سفر به ایران، توافقنامه سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار را با تهران به امضا رساند.
***
سفیر امارات پس از 7 سال به تهران بازمیگردد
وزارت خارجه امارات عربی متحده از بازگشت سفیر این کشور به تهران، در روزهای پیش رو خبر داد. وزارت خارجه امارات عربی متحده دیروز اعلام کرد بنا به توافق پیشین میان ابوظبی و تهران، «سیف محمد الزعابی» به عنوان سفیر امارات به ایران باز میگردد. در بیانیه وزارت خارجه امارات آمده است در چارچوب تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران و در راستای ارتقای سطح نمایندگیهای دیپلماتیک ۲ کشور به درجه سفیر و تماس تلفنی که در تاریخ ۲۶ جولای (۴ مرداد) بین شیخ عبدالله بن زاید آلنهیان، وزیر خارجه امارات و دکتر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برقرار شد، «سیف محمد الزعابی» سفیر امارات عربی متحده طی روزهای آتی به پایتخت جمهوری اسلامی ایران بازمیگردد. این وزارتخانه تأکید کرد الزعابی در روزهای آینده برای انجام وظایف دیپلماتیک خود، در سفارت امارات در جمهوری اسلامی ایران به منظور کمک به پیشبرد روابط دوجانبه با هماهنگی و همکاری مقامات جمهوری اسلامی ایران مستقر خواهد شد. امارات عربی متحده ۱۴ دی ۱۳۹۴ پس از عربستان سعودی، بحرین و سودان و با هدف فشارهای سیاسی علیه ایران، سطح روابط دیپلماتیک خود را با تهران کاهش داد و سفیر خود را به ابوظبی فراخواند و سطح روابط خود را به کاردار کاهش داد و همزمان تعداد دیپلماتهای خود را در تهران را نیز کم کرد.
***
شرایط عمومی جدید داوطلبان انتخابات مجلس مشخص شد
علی حدادی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در تشریح جلسه دیروز این کمیسیون گفت: بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون انتخاباتی مجلس در دستور کار این جلسه قرار داشت. سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس اظهار کرد: رسیدگی به جرائم و تخلفات خاص انتخاباتی اعضای هیأتهای اجرایی یا نظارت در بخش یا هر شهرستان، در صلاحیت مراجع صالحه حوزه قضائیه شهرستان و مرکز استان قرار گرفت و جرمهای خاص اعضای هیاتهای اجرایی و نظارت استان یا مرکزی در دادگاههای کیفری تهران رسیدگی میشود. حدادی برخی شرایط عمومی داوطلبان نمایندگی مجلس را که به تصویب کمیسیون رسید هم تشریح کرد و گفت: داوطلب باید هنگام ثبتنام حداقل سن 30 سال تمام و حداکثر 75 سال هجری شمسی داشته باشد. همچنین داشتن حداقل مدرک تحصیلی معتبر در مقطع ارشد یا سطح ۳ حوزی یا معادل آن که در همه نهادهای و سازمانهای جمهوری اسلامی ارزش استخدامی داشته باشد و گواهی معتبر و مورد تایید بالاترین مقام مربوط مبنی بر داشتن حداقل 5 سال سابقه اجرایی، آموزشی و پژوهشی در بخش عمومی، خصوصی ـ دولتی یا غیردولتی در هنگام ثبتنام، از جمله دیگر شرایط عمومی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|