|
اخبار
مافیای شبکه سلامت به نسیم رفت
پخش فصل جدید مسابقه «شهروند و مافیا» از شنبه یکم بهمن در شبکه نسیم آغاز میشود. به گزارش«وطنامروز»، مسابقه «شهروند و مافیا» در فصل جدید هم از شبکه نسیم روی آنتن میرود. این مسابقه به تهیهکنندگی علیرضا سلطانی، کارگردانی محمد رجایی و اجرای علیرام نورایی تا فصل شانزدهم از شبکه سلامت سیما پخش میشد اما در فصل هفدهم از شبکه نسیم روی آنتن رفت. بر این اساس فصل هجدهم این مسابقه هم پس از ۴ سال تولید، با اعمال تغییراتی در بخش سناریو و فرم از یکم بهمنماه روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه، ساعت ۲۱ از شبکه نسیم روی آنتن خواهد رفت. راوی اول مسابقه «شهروند و مافیا» بهنام تشکر بود اما به دلیل همپوشانی شدن این مسابقه با پروژههای دیگر این بازیگر از فصل دوم علیرام نورایی جایگزین او شد و تاکنون در 17 فصل به عنوان راوی حضور داشته است.
«شهروند و مافیا» مسابقهای است که در آن شخص با آزمون و خطا برای شناسایی نقش اشخاص دیگر تلاش میکند. در این مسابقه اشخاص به صورت پنهانی میان ۲ گروه آگاه و ناآگاه و ۲ دسته مافیا و شهروندان تعیین نقش میشوند و اکثریت شهروند این فرصت را پیدا میکنند تا اشخاص مافیا را شناسایی و برای حذف آنها رأی دهند.
***
آغاز اکران «پالتو شتری» از هفته آینده
فیلم سینمایی «پالتو شتری» از هفته آینده به سینماهای سراسر کشور میآید. به گزارش «وطنامروز»، فیلمسینمایی «پالتو شتری» از هفته آینده به سرگروهی سینما مگامال روی پرده سینماهای سراسر کشور میرود.
این فیلم به تهیهکنندگی مجید شیخانصاری و کارگردانی مهدی علیمیرزایی یک درام کمدی است که در سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر در بخش نگاه نو و سودای سیمرغ حضور داشت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: اگه دشمنید چرا اینقدر با هم میپرید؟ اگه دوستید چرا اینقدر به هم میپرید؟
«پالتو شتری» با بازی سام درخشانی، بهاره کیانافشار، لیندا کیانی، بانیپال شومون، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهرهآزاد، پریوش نظریه، علیرضا مهران، طوفان مهردادیان و رضا شیخانصاری توسط موسسه تصویر شهر اکران میشود..
***
ساترا: سریال سقوط مجوز پخش ندارد
ساترا طی اطلاعیهای اعلام کرد: به دلیل انتشار بدون مجوز فیلم سقوط از دادستانی خواستیم دستور توقف انتشار فیلم را صادر کند و منتظر اقدام قانونی دستگاه قضا هستیم. به گزارش «وطنامروز»، ساترا در اطلاعیهای درباره انتشار سریال «سقوط» توضیح داد: «ساترا ضابط قضایی نیست و برای انجام مأموریت محوله و جلوگیری از تخلفاتی که منجر به اخلال در حقوق مردم و دیگر فعالان و رقبای کسب و کار مربوط میشود، گزارش تخلفات را به دستگاه قضا اعلام میکند. در پی ادامه انتشار غیرقانونی و بدون مجوز مجموعه نمایشی سقوط به اطلاع عموم میرساند سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) بر اساس وظیفه قانونی خود، همزمان با انتشار خبر تولید این سریال از سکوی فیلیمو، درخواست کرد برای دریافت مجوز تولید و انتشار این مجموعه نمایشی اقدام کند. تذکرات مکتوب پیاپی ساترا به فیلیمو و هشدار نسبت به عواقب بیتوجهی به قانون نیز توسط سکوی فیلیمو نادیده گرفته شد. با استمرار بیتوجهی این سکو به مکاتبات و تذکرات مکرر ساترا، این سازمان بر اساس وظیفه قانونی اقدام به مکاتبه با نهادهای ذیربط بویژه دادستانی کرد و خواستار برخورد قانونی برای توقف انتشار این سریال به دلیل بیتوجهی سکوی فیلیمو به تذکرات پیاپی این سازمان و انتشار بدون مجوز تولید و پخش سریال سقوط شد».
***
نقد و بررسی کتاب «سرزمین بیفصل»
نقد و بررسی کتاب «سرزمین بیفصل» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با همکاری انجمن ادبی جرس، نقد و بررسی کتاب «سرزمین بیفصل» را با حضور خانم «سمیه عظیمی» نویسنده کتاب و خانم «سمیه جمالی» از منتقدین حوزه ادبیات دفاع مقدس برگزار میکند.
این مراسم یکشنبه 2 بهمنماه 1401 از ساعت 10 الی 11:30 صبح در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
این کتاب روایت عاشقانه از خاطرات همسر شهید سیدحمید تقویفر از ۳۵ سال زندگی مشترک با ایشان است. شهید تقویفر به عنوان فرمانده اطلاعات نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش ویژهای در مقابله با جریان تکفیری داعش در منطقه و دفاع از حرم داشت. وی ششم دیماه ۱۳۹۳ در جریان درگیری با تروریستهای داعش، در منطقه «عزیز بلد» به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
مقایسه ادبیات دینی کشورمان با جهان اسلام در گفتوگو با نویسنده حوزه کودک و نوجوان
در ادبیات دینی مدعی هستیم
مهدیه سهرابی: «ادبیات دینی کودک و نوجوان» کلیدواژهای بسیار مهم است که این روزها در بدنه ادبیات کشور محل تبادل فکری و بحث و نظر اساتید و نویسندگان بزرگ این حوزه به شمار میرود. بحث عمدهای که در حال حاضر در ادبیات دینی کودک وجود دارد، این است که نگاه قالب، نگاه تربیتی کوتاهمدت است، یعنی به عنوان مثال یک مادر انتظار دارد برای کودک خود یک کتاب با محتوای دینی بخواند و کودک بعد از خواندن آن کتاب یا بر اثر خواندن آن کتاب دیگر به بزرگتر خود احترام بگذارد یا به عنوان مثال بداند سبک زندگی پیامبر اینگونه بوده که ایشان مسواک میزدند، پس خودش هم به مسواک زدن تشویق شود، در حالی که باید به این موضوع توجه داشت که ادبیات دینی کودک در حال ایفای نقشی در یک پازل بزرگ تربیت دینی است. وقتی اهداف ما بلندمت است، نگاه تربیتی کوتاهمدت جواب نمیدهد. این نگاه تربیتی کوتاهمدت باعث شده در حوزه ادبیات دینی کودک صرفا کتابهای مهارتی یا تاریخی داشته باشیم که سواد دینی کودک را بالا میبرد؛ اما تاثیر بلندمدت بر رفتار کودک ندارد. از طرفی ادبیات دینی از پرسابقهترین، گستردهترین و موثرترین گونههای ادبیات است که نمونههای آن از هزاران سال پیش در تاریخ ادبیات جهان به چشم میخورد. تحقیق در ادبیات دینی کودک و نوجوان مقولهای وابسته به تاریخ است و بدون شناخت تاریخ، پژوهش در باب ادبیات دینی کودک و نوجوان امکانپذیر نیست. «مجید ملامحمدی» نویسنده کودک و نوجوان در گفتوگو با «وطنامروز» درباره شناخت نسبت به ادبیات کودک و نوجوان میگوید: ادبیات دینی در حوزه کودک و نوجوان شکل بسیار وسیعی دارد. ما ادبیات دینی را فقط به تاریخ اسلام یا آموزههای مذهبی اطلاق نمیکنیم، بلکه تمام موارد اعم از تاریخ اسلام، تاریخ انبیا، قصههای قرآن، سیره اهلبیت، داستانهای اصحاب، ماجراهای اخلاقی، پندهای دینی و تربیتی و خداشناسی، از مقولههای ادبیات دینی کودک و نوجوان هستند. همه این موارد میتواند مفهوم دینی و آیینی پیدا کند که برای کودک و نوجوان نوشته بشود، البته با قلم روز تا به شکل کتاب دربیاید. اما اینکه چگونه و در چه قالبی باشد، معلوم است؛ بچههای امروز با بچههای دیروز فرق دارند و هر دوره بچهها خواستههایشان، ذائقههایشان و نگاهشان متفاوت است، حتی ارتباطشان با کتاب فرق دارد. کتاب را به شکل خاص خودشان و دوره خاص خودشان میبینند. امروز که فضای مجازی آمده، شرایط برای نویسندهها سخت شده است ولی خب! خوشبختانه کتاب همچنان پرطرفدار است و حرف اول را میان خانوادهها، کودکان و نوجوانان میزند.
* فضای مجازی هنوز نتوانسته کتاب را کنار بزند
وی افزود: فضای مجازی هنوز نتوانسته کتاب را کنار بزند اما کتابهایی تاثیرگذار هستند که به قلم روز، جذاب و با نگاه نو نوشته شوند و بچهها آن نگاه را میپسندند، با آنها ارتباط خوب و مستقیمی دارند و برایشان جذاب است و براحتی میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. مثل مفاهیم تاریخی و حدیثی که میتواند در قالبهای خوب برای بچهها بیان شود و با آنها ارتباط برقرار کند. وقتی که قلم خوب باشد و تصویر خوب باشد، قطعا آموزههای دینی و حوزههای اخلاقی براحتی تاثیر خودشان را روی مخاطب خود میگذارند.
ملامحمدی درباره بیان ارزشهای دینی و مذهبی در داستانها تصریح داشت: به نظر من ما واقعا در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نویسندههای بسیار خوب و برجستهای داریم. من به بعضی از کشورهای اسلامی و همسایه سفر کردهام و آثار آنان را هم کم و بیش دیدهام. آثار کودک و نوجوان ما نسبت به آنها بویژه نسبت به کتابهای چاپ شده در کشورهای عربی و مسلمان، آثار بسیار خوب و فاخری است، البته ما در بخش ترجمه بسیار ضعیف هستیم. شاید بسیاری از این آثار خوب و فاخر در دنیا هنوز دیده نشده که چه خوب است با ترجمه کتابهای خوبمان، دیده شوند. ما نویسندگان خوبی داریم و کتابهای خوبی نوشته شده و در حوزه دین هم واقعا کتابهای خوب و برجستهای داریم؛ در زندگی معصومین، در تاریخ اسلام، در آموزههای اخلاقی، پندهای دینی، قرآنی و آموزههای قرآنی کارهای بسیار خوبی داریم، حتی در ژانر سبک زندگی اسلامی. در بعد از انقلاب، بویژه در دهههای اخیر، یعنی دهه ۸۰ و ۹۰ کارهای خوبی به چاپ رسیده و این کارها هم از جهت کیفی و هم از جهت کمی، زیاد است ولی خب! تیراژ کتابها پایین است؛ به جهت گرانی کاغذ و موارد چاپ و توزیع، که اینها مشکل است. اگر بستر بهتری فراهم و کمکهایی انجام شود که آثار دیده شوند و مخاطبان توان خرید داشته باشند، کارهای بهتر و فاخرتری خواهیم داشت.
وی افزود: آثاری از محبت، دوستی و وحدت بین مسلمانان و پیروان پیامبر محبت و دوستیها منتشر شده ولی تعداد و حجم این آثار را نمیدانم اما در رابطه با ادبیات دینی برای کودک و نوجوان، بویژه قصههای قرآنی و زندگی و سیره اهلبیت(ع) ما آثار بسیار خوبی در کشورمان داریم که قابل ترجمه است و برای مخاطبانشان در کشورهای دیگر، بویژه شیعیان و بقیه مسلمانان، قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
نویسنده پیشکسوت حوزه ادبیات کودک و نوجوان بیان کرد: نویسندهها تا جایی که برایشان شرایط فراهم بوده کارهای خوبی را خلق کردهاند، البته خلق اثر دینی، بسیار دشوار است. شاید از دیگر حوزههای کودک و نوجوان هم بسیار سختتر باشد، حتی از حوزه رمان. به جهت اینکه نویسندهای که بخواهد کتابی با موضوع ادبیات دینی بنویسد، چه رمان و چه آثار دیگر مانند شعر، داستان و... حتما نیاز است به یک متن اولیه مستند دسترسی داشته باشد. اگر بخواهد تاریخ را بازآفرینی کند، به متون و منابع مستند و معتبر و کتابهای مورد قبول نیاز است تا نویسنده بتواند از آنها نقل قول کند و آنها را به شکل داستانی دربیاورد و قطعا باید با این کتابها آشنا باشد. یا اگر کتابها عربی باشد، باید بتواند آنها را ترجمه کند یا به ترجمههای مورد قبول دسترسی داشته باشد و مواردی از این قبیل که نویسنده باید این مراحل را طی کند تا بتواند اثری قوی و قابل قبول ارائه دهد. ملامحمدی افزود: اثر دینی بسیار شیرین و جذاب است و تخصص خاص خودش را میخواهد و قطعا هر نویسندهای نمیتواند اثر دینی خلق کند، مگر اینکه به حوزه دین، سوژهها، مطالب و محتوای دینی آشنایی کافی و خوبی داشته باشد، تا براحتی بتواند برای بچههای امروز کارهای خوب و قابل قبولی خلق کند.
وی یادآور شد: ما کارهای خوب و قابل قبولی در زمینه ادبیات دینی و آیینی داریم. زمانی که آثار چاپشده در کشورمان را با آثارهای دینی کشورهای دیگر مسلمان مقایسه میکنیم، بخوبی مشهود است که کارهای خوب و فاخری داریم. در واقع میتوان گفت «یک سر و گردن بالاتریم»، من آثار آنها را در نمایشگاهها مشاهده کردهام. در بعضی از آن کشورها هم دیدهام حتی ترجمههای فارسی آنها را. در حال حاضر جای کار بسیار زیاد است و در واقع کارهایی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود و متوالیان فرهنگی اگر نویسندگان را حمایت کنند، قطعا آنها این توانایی را دارند که آثار جذابتر و فاخرتری را بنویسند. ملامحمدی گفت: اگر این بستر بخوبی فراهم شود ما نتایج بسیار خوبی خواهیم دید. من یک خواهشی دارم و آن اینکه آن مراکزی که حامی ادبیات دینی هستند، کتابهای خوب چاپ شده ما را ترجمه کنند به زبانهای دیگر، چون ما مسلمانان و شیعیان زیادی داریم که هنوز خیلی از این آثار توسط آنها دیده نشده است. قطعا آثار خوبی که در کشور ما طی این چند سال به چاپ رسیده خیلی از نیازهای مخاطبان کودک و نوجوان را بر طرف خواهد کرد و خیلی برای آنها تاثیرگذار خواهد بود.
ارسال به دوستان
اعضای هیأت انتخاب چهلویکمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
داوران خاص
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با اعلام اسامی هیأت انتخاب این دوره، از اعلام اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ تا پنجم بهمنماه خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، مجتبی امینی با اشاره به فضای خاص و ویژه برپایی این دوره جشنواره گفت: امسال شرایط متفاوت آمادهسازی فیلمها و برنامههای اجرایی، سبب شد همکاران من در ستاد جشنواره، تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانیم در بخشهای مختلف، شاهد رویدادی مطلوب و کیفی باشیم.
وی در ادامه گفت: جشنواره چهلویکم با شعار اخلاق، امید و آگاهی برگزار میشود و خوشبختانه بر اساس این چشمانداز و با مساعی مدیران فرهنگی و هنرمندان سینمای ایران، آثار خوبی به این دوره جشنواره رسیده است و حضور این فیلمها یک جشنواره پرشور و پرنشاط را نوید میدهد.
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر همچنین با معرفی اعضای هیأتانتخاب جشنواره چهلویکم گفت: هیأت انتخاب این دوره را آقایان حبیب احمدزاده (نویسنده و کارگردان)، دکتر رضا پورحسین (استاد دانشگاه و مدیر فرهنگی)، روحالله سهرابی (نویسنده، کارگردان و مدیرکل اداره نظارت بر عرضه و نمایش آثار سینمایی)، محمدرضا شرفالدین (تهیهکننده)، پرویز شیخ طادی (نویسنده و کارگردان)، محمدرضا عباسیان (دبیر اسبق جشنواره بینالمللی فیلم فجر و فیلمساز) و محمدحسین نیرومند (مدیر فرهنگی و عضو شورای پروانه نمایش) به عنوان یک جمع باتجربه تشکیل میدهند که همدلانه و مسؤولانه آثار را بازبینی کردند و زحمات شبانهروزی آنها در این مدت جای سپاسگزاری دارد.
وی ادامه داد: باید یک تشکر ویژه هم از تهیهکنندگان و فیلمسازان بابت تلاش مثالزدنیشان برای رساندن فیلمها به جشنواره در شرایط خاص داشته باشم، چرا که امسال، اتفاقات رخ داده در جامعه، بر روند تولید آثار تاثیر گذاشته بود و همین شرایط هم، ما را به شکل اطلاعرسانی متفاوتی از همیشه رهنمون ساخت. امینی سپس به اعلام اسامی آثار سینمای کوتاه و مستند این دوره در اوایل بهمن اشاره کرد و درباره زمان نهایی اعلام آثار بخش مسابقه سینمای ایران گفت: امسال با توجه به آماده نشدن نسخه کامل برخی آثار برای بازبینی، تعداد بیشتری فیلم در فهرست نهایی قرار گرفته است.
بازبینی آثار رسیده به بخش سودای سیمرغ به پایان رسیده و با توجه به مهلت دادهشده برای تحویل نسخه نهایی آثار، جلسه جمعبندی هیأتانتخاب نهایتا تا ۵ بهمنماه برگزار و اسامی آثار بخش مسابقه سینمای ایران- سودای سیمرغ- رسما اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
سایه ناتمام روانه بازار نشر شد
روایت زندگی طلبه شهید خاص
کتاب «سایه ناتمام» روایت زندگی طلبه شهید فرشید فرشتهصنیعی منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «سایه ناتمام» روایت زندگی طلبه شهید فرشید فرشتهصنیعی که توسط زینب پاشاپور به نگارش درآمده، در 152 صفحه با شمارگان 1000 نسخه از سوی انتشارات ۲۷ بعثت چاپ و روانه بازار نشر شد. این کتاب سیویکمین کتاب از مجموعه بیستوهفتیها است که توسط این انتشارات منتشر شده است.
شهید فرشید فرشتهصنیعی 2 اردیبهشتماه سال 1342 در تهران پا به عرصه هستی گذاشت. این شهید والامقام دارای ملیت ایرانی و مذهب شیعه بود. وی تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم تجربی ادامه داد و بعد راهی حوزه شد و به عضویت بسیج درآمد. این شهید گرانقدر سرانجام 19 فروردینماه سال 1366 در 24 سـالگی و در عملیات کربلای 8 بر اثر حوادث ناشی از درگیری در شلمچه دعوت حق را لبیک گفت. مزار این شهید در قطعه 29، ردیف 94، شماره 5 بهشت زهرا (س) قرار دارد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
هوا سرخ بود و تکههای ابر کبود و نیلی پخش شده بودند توی آسمان. نزدیک غروب بود. لایههای رنگی که انگار توی آسمان پاشیده شده بود، همان شکلی بود که حسین ازشان خوشش میآمد؛ زرد و نارنجی و صورتی و بنفش. توی بچگی سایهمان را با هم اندازه میگرفتیم تا بدانیم کدامش بلندتر است. حسین همیشه پابلندی میکرد و سایهاش بلندتر میشد. نگاهی به سایهام روی زمین انداختم. کِش آمده بود و بلند شده بود. سایهای که آخرش معلوم نبود و ادامهاش تا توی باغچه و لابهلای بوتهها محو شده بود. سایهام مثل سایه حسین شده بود؛ بزرگ و دنبالهدار. حالا که نشانهای از حسین رسیده بود، دلم میخواست باور کنم سایه حسین تا ابد کنارم میماند و میشود سایه ناتمامِ من.
ارسال به دوستان
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت عنوان کرد
فیلم مقاومت پذیرای آثار تراز در حوزه انقلاب اسلامی
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، از روند مطلوب و قابل قبول ارسال آثار به این جشنواره خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، جلال غفاریقدیر با بیان این خبر گفت: خوشبختانه روند ارسال آثار به دبیرخانه شتاب خوبی گرفته است ولی با نقطه آرمانی و ایدهآل فاصله داریم. شاخص کیفی ما در ارسال آثار، نسبت اثرها با مبانی نظری و گفتمان معرفتی سینمای مقاومت است که خوشبختانه شاهد رویشهای مثمر ثمری در این عرصه هستیم.
وی افزود: ما در این دوره از جشنواره بخشی را به عنوان نسل روایت داریم که مختص جوانان متولد ۱۳۶۸ به بعد است و بنا داریم در کنار پرداختن به سینماگران حرفهای و تراز اول داخلی و خارجی، به نسل نو سینمای ایران نیز توجه ویژهای داشته باشیم تا به مرور زمان شاهد حضور این چهرهها در بدنه سینمای حرفهای کشور باشیم.
جلال غفاریقدیر همچنین بیان کرد:تاکنون سازمانها و نهادهای فرهنگی انقلاب اسلامی حمایتهای خوبی در حوزههای مختلف از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت انجام دادهاند ولی باید با توجه به ابعاد جهانی این رویداد عظیم فرهنگی، دستگاههای بیشتری بویژه در حوزه بینالملل توجه ویژه خود را به این رویداد معطوف دارند.
وی شکلگیری ایده برگزاری جشنواره در خلیجفارس را منحصر به فرد توصیف کرد و گفت: باتوجه به موضوعیت مکانی و ژئوپلیتیک خلیجفارس و موثر بودن این نقطه بر جریان مقاومت، تصمیم گرفتیم این نقطه را برای برگزاری مرحله نهایی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت انتخاب کنیم و امیدواریم که با برگزاری شکوهمند جشنواره در اسفندماه، بتوانیم در کنار اقتدار نظامی، سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، اقتدار فرهنگی کشور را هم در عرصه جهانی به منصه ظهور برسانیم.
ارسال به دوستان
«منم یه مادرم» توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار شد
روایتهایی از تربیتی والدین شهدا
کتاب «منم یه مادرم»؛ روایتهایی از سبک تربیتی والدین شهدا منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «منم یه مادرم»؛ روایتهایی از سبک تربیتی والدین شهدا به قلم جمعی از نویسندگان، به کوشش «خانه همبازی» و توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شد.
«شهید» نمونه موفق تربیت به ثمر نشسته به مدد الهی است و «مادر شهید» یکی از مربیان موفق در این عرصه است؛ تا جایی که امامخمینی(ره) گفتهاند: «دامن مادرها دامنی است که «انسان» از آن باید درست بشود؛ یعنی اولمرتبه تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر».
آثاری که برای شهدا نوشته شده است، تمرکز بیشتری بر روایت سلوک فردی و خانوادگی شهید از زبان نزدیکان وی دارد یا روایت مجاهده شهید در میدان، از زبان همرزمان و رفیقانش است. درست است که این زاویه نگاه، تصویری دقیق از منش شهید در اختیار ما قرار میدهد اما چگونگی رسیدن به این منش را به نمایش نمیگذارد و جای خالی روایت رشد و بالندگی شهید از زبان نزدیکترین افراد مؤثر بر زندگی او، یعنی والدین احساس میشود.
مجموعهکتابهای سبک تربیتی والدین شهدا با بررسی بینشها و روش تربیتی مادران و پدران شهدا بهدنبال ایجاد رویکردی جدید در این عرصه است. جلد اول این مجموعه، «منم یه مادرم»، تصویری از عمل تربیتی مؤثر مادران بهعنوان نزدیکترین و همراهترین مربیان شهدا در شکلگیری شخصیت آنان را روایت میکند. بهعبارت دیگر، اینبار مادریکردن «مادر شهید» همراه با بررسی ویژگیهای شهیدش رصد شده است.
انتخاب مادر در این روایتها، به عنوان مربی اصلی، بهمعنای نادیدهگرفتن دیگر عوامل مؤثر بر تربیت، بویژه مربیگری خداوند، به عنوان «ربّ حقیقی انسان» نیست... بلکه مادر هم از افراد باارادهای است که در نقشه تربیتی «الله» حرکت میکند و در این مسیر، خودش هم تربیت میشود و رشد میکند؛ اما نعمت فرزندی که در اختیار مادر است و مادری که با اراده خود میدان مجاهده تربیتی را میسازد و حرکت میکند، بهواقع از موضوعات کمتر پرداختهشده است. در حالی که این میدان، معنابخش زندگی مادرانه است و به فرمایش امام خمینی(ره) «خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند!... خوشا به حال آنهایی که این گوهرها را در دامن خود پروراندند».
«منم یه ماردم»؛ دفتر اول از مجموعهکتابهای روایت سبک تربیتی والدین شهدا، بر اساس روایتهایی از والدین دانشمند شهید مصطفی احمدیروشن، شهید مدافع امنیت محمدحسین حدادیان و شهید مدافع حرم محمد مسرور و به کوشش مجموعه «خانه همبازی» تهیه شده است.
بنا بر این گزارش، تحقیق کتاب «منم یه مادرم» برعهده مریم حلاج و زینب ناجیجمال بوده و تدوین آن توسط لطیفه نجاتی، فاطمه دانشورجلیل و مهری غلامپور انجام شده است. این کتاب در 264 صفحه، شمارگان 1000نسخه و قیمت 80 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|