|
زخمی شدن ۳ شهرکنشین در عملیات شهادتطلبانه در کرانه باختری
رسانههای اسرائیلی از زخمی شدن ۳ شهرکنشین در عملیات شهادتطلبانه در جنوب کرانه باختری خبر دادند. به گزارش المیادین، در عملیات شهادتطلبانه در شهر الخلیل در کرانه باختری ۳ شهرکنشین زخمی شدند که حال ۲ نفر از آنها وخیم است. به گفته این رسانهها، نیروهای اسرائیلی به سمت عامل عملیات تیراندازی کردند. پیش از این رسانههای اسرائیلی اعلام کردند دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی از پاسخ تاکتیکی یا استراتژیک برای مقابله با موج عملیاتهای فلسطینیها عاجز است.
ارسال به دوستان
در پی صدور کیفرخواست علیه ترامپ و در آستانه حضور رئیسجمهور سابق آمریکا در دادگاه، نیویورک و واشنگتندیسی به حالت آمادهباش درآمد
شروع انتخابات از دادگاه!
وکیل رئیس جمهور سابق آمریکا: ترامپ با دستبند در دادگاه حاضر نخواهد شد
گروه بینالملل: دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا که نخستین رئیسجمهور ایالات متحده است که با اتهاماتی کیفری روبهرو شده، قرار است فردا سهشنبه چهارم آوریل (۱۵ فروردین) در دادگاهی در منهتن نیویورک تفهیم اتهام و سپس به پرونده او رسیدگی شود.
رئیسجمهور سابق آمریکا متهم است پیش از انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری این کشور، مبلغ ۱۳۰ هزار دلار به عنوان حقالسکوت به یک بازیگر زن فیلمهای مستهجن به نام «استورمی دنیلز» که با او رابطه داشته، پرداخت کرده است. در این پرونده، این موضوع مطرح است که چگونه ترامپ در آستانه انتخابات سال ۲۰۱۶ بعد از آنکه «مایکل کوهن» وکیل سابق او (ترامپ) به دنیلز حقالسکوت داد، این پول را به وکیل خود بازگردانده است.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی به نقل از مقامات آگاه، ترامپ قصد دارد روز دوشنبه به وقت محلی از اقامتگاهش در فلوریدا به نیویورک پرواز کند و قبل از حضور در دادگاهی در منهتن که تمهیدات امنیتی برای آن در نظر گرفته شده است، در این شهر حاضر شود. حضور ترامپ چالشهای امنیتی غیرمعمولی را برای مجتمع دادگاه در منهتن به همراه میآورد و چشمانداز سیاسی در آمریکا را متلاطم میکند. به گفته یک مقام پلیس، یک تیم حرفهای از ماموران سرویس مخفی روز جمعه از ساختمان دادگاه بازدید کردند تا مسیر ورود و خروج ترامپ را ترسیم کنند. این مقام که خواست نامش فاش نشود، به واشنگتنپست گفت برای تأمین امنیت سفر رئیسجمهور سابق بین مارئه لاگو، خانه و باشگاه خصوصیاش در فلوریدا و نیویورک به «دهها مامور» نیاز است.
* ترامپ انگشت نگاری میشود؟
اعلام جرم علیه ترامپ که عصر پنجشنبه ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) اعلام شد، همچنان محرمانه است و این بدان معناست که اتهامات علیه ترامپ علنی نشده است. گام بعدی در دادرسی کیفری، محاکمه ترامپ است. رئیسجمهور سابق آمریکا پس از معرفی خود در دادگاه، انگشتنگاری و تصویربرداری شده و پس از پر کردن فرمها به دادگاه آورده خواهد شد. برخی منابع خبری اعلام کرده بودند ترامپ به مشاورانش گفته است که میخواهد در صورت اعلام جرم علیه خود، با دستبند به دادگاه برود. به گفته مقامات آگاه، ترامپ ظاهراً به مشاوران خود گفته آماده است با دستان دستبندزده از پشت، در دادگاه احتمالی حضور یابد و جلسه دادگاه را به یک «نمایش» تبدیل کند تا این اقدام یک اعتراض نمادین به پیگرد قانونیاش باشد. از نظر ترامپ، چنین اقدامی به او این امکان را میدهد که کارزار ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ خود را تقویت کند و ضعیف به نظر نرسد.
این منابع خاطرنشان کردند ترامپ توصیه وکلای خود برای تسلیم آرام به مقامات رسمی و حضور در جلسه دادگاه از طریق لینک ویدئویی به دلایل امنیتی را رد کرده و گفته است برایش مهم نیست به او شلیک شود، زیرا به احتمال زیاد این دادگاه پیروزی او در انتخابات سال ۲۰۲۴ را تضمین میکند.
با این حال وکیل دونالد ترامپ اعلام کرد ترامپ «با دستبند در دادگاه حضور نخواهد یافت». طبق رویه متداول، متهمان پروندههای کیفری با دستبند برای تفهیم اتهام وارد دادگاه میشوند اما «جو تاکوپینا» اعلام کرد درباره ترامپ چنین نخواهد بود. وکیل ترامپ همچنین گفت تیم حقوقی او کیفرخواست علیه موکل خود را ندیدهاند و فقط گزارشهای رسانهای را مشاهده کردهاند. وی افزود: «میدانم که پلیس خیابانهای اطراف دادگاه را میبندد و ساختمان دادگاه هم تحت مراقبت پلیس خواهد بود». ترامپ پیش از این، در پستی وبلاگی مدعی شد نشستهای غیرقانونی دفتر دادستان منطقه منهتن نشان میدهد او دستگیر خواهد شد. وی جزئیاتی درباره این اتهامات ارائه نکرد و از هوادارانش خواست برای «بازپسگیری کشور» به حمایت از او «تظاهرات کنند».
* تدابیر امنیتی شدید در نیویورک و واشنگتن دیسی
«کیمبرلی چیتل» مدیر سرویس مخفی نیویورک با معاونان خود دیدار کرده است تا درباره برنامههای روز سهشنبه توضیح دهد. وی به آنها گفته است آژانس سرویس مخفی «اقدامات لازم» را برای محافظت از ترامپ در برابر آسیب از جمله استقرار ماموران و افسران در مکانهای لازم انجام خواهد داد تا ترامپ را از دسترسی عموم دور کند. یکی دیگر از مقامات پلیس گفت اداره پلیس نیویورک بیش از حد معمول در اطراف دادگاه حضور خواهد داشت و به افسران لباس شخصی دستور داده شده است با لباس یونیفرم حاضر شوند تا در صورت نیاز بر تظاهرات احتمالی نظارت کنند. یک مقام مسؤول گفت: خیابانهای اطراف دادگاه مسدود و پارک خودروها در خیابانهای اطراف این دادگاه ممنوع خواهد شد. از افسران امنیتی دادگاه که در مرخصی هستند نیز خواسته شده است برای خدمت حاضر شوند. در واشنگتندیسی هم پلیس کنگره به کارکنان سنا نسبت به «فعالیت تظاهراتی در سراسر کشور مرتبط با اعلام جرم علیه ترامپ» هشدار داد.
* واکنش ترامپ
ترامپ در واکنش به اعلام جرم دادگاه منهتن علیه خود، با بیان اینکه «من بیگناه هستم»، این حکم را نوعی محاکمه سیاسی و نیرنگ دموکراتهای این کشور توصیف کرد. ترامپ در واکنش به اعلام جرم علیه خود با تاکید بر بیگناهیاش گفته است: اراذل و هیولاهای چپگرای افراطی علیه چهلوپنجمین رئیسجمهور آمریکا و مهمترین نامزد انتخاباتی حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۲۴ اعلام جرم کردهاند. این یک حمله علیه کشور ما است که تاکنون سابقه نداشته است. این اقدام همچنین ادامه حملات به انتخابات آزاد و عادلانه ما است. آمریکا اکنون یک کشور جهان سومی است، یک ملت رو به افول که بسیار غمانگیز است.
یک رسانه آمریکایی نیز اعلام کرد پس از اعلام جرم علیه ترامپ کارزار انتخاباتی وی توانسته است بیش از ۴ میلیون دلار حمایت مالی ظرف ۲۴ ساعت جذب کند.
* سکوت بایدن و حمایت دموکراتها
رئیسجمهور آمریکا صبح روز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت در این زمینه اظهارنظر نخواهد کرد. جو بایدن صبح جمعه به صراحت اعلام کرد علاقهای به بررسی کیفرخواست دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا ندارد. بایدن در مسیر خروج از کاخ سفید برای مشاهده خسارات توفان در میسیسیپی چندین بار گفت: «من هیچ نظری ندارم». اما مقامات حزبی و فعالان سیاسی دموکرات در ایالات متحده به خبر کیفرخواست علیه دونالد ترامپ با طیفی از شادی، توجیه و نگرانی واکنش نشان دادند.
* واکنش شدید جمهوریخواهان
در مقابل، جمهوریخواهان ضمن محکوم کردن این دادرسی، اعلام کردند این موضوع انگیزههای سیاسی و جناحی دارد.
«کوین مککارتی» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به طرح اتهام علیه دونالد ترامپ، اقدام دادگاه نیویورک علیه رئیسجمهور سابق را با هدف ضربه زدن به انتخابات آینده ریاست جمهوری اعلام کرد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به طرح اتهام علیه دونالد ترامپ گفت: این اقدام دموکراتها تلاش برای مداخله در انتخابات است. مردم آمریکا دموکراتها را نخواهند بخشید و نظام قضایی ما در خطر است. مک کارتی بعد از انتشار اخبار مربوط به اتهام ترامپ در دادگاه منهتن نیویورک، طی سخنانی متعهد شد «آلوین براگ» دادستان این منطقه را به خاطر سوءاستفاده از قدرت تحت تعقیب قرار دهد.
«مایک پنس» معاون ریاست جمهوری در دوران دونالد ترامپ نیز صدور کیفرخواست علیه رئیس سابق خود را «انزجاربرانگیز» توصیف کرد و افزود تنها نتیجه این پرونده تشدید شکاف و دوقطبی شدن جامعه آمریکاست.
«ران دسانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا که رقیب اصلی ترامپ برای انتخاب نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آینده محسوب میشود هم در توئیتی این پرونده را «یک اقدام
غیرآمریکایی» توصیف کرد و افزود: «سوءاستفاده ابزاری از نظام قضایی برای مقاصد سیاسی، حاکمیت قانون را واژگون میکند». به گفته کارشناسان آمریکایی، دادستانی نیویورک زمانبندی مراحل گوناگون این دادرسی را طوری تنظیم کرده که تیم حقوقی و حامیان ترامپ را غافلگیر کند. اعلام جرم در آخرین ساعات غروب پنجشنبه صادر شد، بدون آنکه جزئیات دقیق اتهامات مشخص شود. دادستانی نیویورک هنوز اعلام نکرده جزئیات اتهامات را چه زمانی در اختیار تیم حقوقی ترامپ قرار خواهد داد.
* سرنوشت نامزدی ترامپ در انتخابات چه میشود؟
متهم شدن یا محکوم شدن به یک جنایت، موجب ردصلاحیت ترامپ از نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ یا تصدی پست نمیشود اما در شرایطی که یک پرونده قانونی در جریان است، مبارزات انتخاباتی وی میتواند پیچیده شود. در همین حال بیبیسی گزارش داد: صدور کیفرخواست و حتی محکومیت جنایی مانع مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ نمیشود و شواهد حاکی از آن است که او در نظر دارد بدون توجه به آنچه روی خواهد داد، در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. بر اساس این گزارش، در واقع، در قوانین ایالات متحده هیچ موردی وجود ندارد که فردی به خاطر ارتکاب جرم از ورود به مبارزات انتخاباتی و تلاش برای جلب آرای رایدهندگان محروم شود و حتی میتواند از داخل زندان هم به مبارزه انتخاباتی دست بزند. در عین حال، بازداشت احتمالی ترامپ قطعا کارزار انتخاباتی او را پیچیده خواهد کرد. به گزارش بیبیسی در حالی که ممکن است چنین رویدادی باعث شود او برای بعضی حامیان حزب جمهوریخواه به یک قهرمان تبدیل شود، وجود پروندههای قضایی باعث انحراف مبارزات از موضوعات سیاسی میشود و بویژه بر مناظرههای انتخاباتی تاثیر میگذارد. حضور او همچنین شکافهای موجود در نظام سیاسی آمریکا را عمیقتر خواهد کرد.
ارسال به دوستان
پوتین سند دکترین جدید سیاست خارجی روسیه را امضا کرد
هدف؛ ایجاد نظم چندقطبی
گروه بینالملل: رئیسجمهور روسیه فرمان مربوط به دکترین جدید سیاست خارجی این کشور را امضا کرد. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز جمعه فرمانی را امضا کرد که مربوط به نسخه بهروزشده دکترین سیاست خارجی این کشور است. رئیسجمهور روسیه در این باره اعلام کرد وزارت خارجه روسیه به همراه دیگر نهادها اهتمام ویژهای داشته تا مفهوم جدید سیاست خارجی را با واقعیتهای مدرن مطابقت دهند. شورای امنیت ملی روسیه نیز درباره دکترین جدید سیاست خارجی این کشور تاکید کرد مفهوم جدید سیاست خارجی این کشور، رویکرد جدید در روابط مسکو با غرب را انعکاس میدهد.
بر اساس این سند جدید سیاست خارجی، روسیه ماهیت خود را بهعنوان یک کشور با تمدن اصیل، یک قدرت گسترده در اوراسیا و اقیانوس آرام، یکی از مراکز مستقل توسعه جهانی دارای نقش منحصربهفرد در حفظ تعادل قدرت جهانی و تضمین توسعه صلحآمیز و مترقی بشر تعیین کرده است.
همچنین رابطه روسیه نسبت به سایر دولتها و انجمنهای بیندولتی با ماهیت سازنده، بیطرف یا غیردوستانه سیاست آنها در قبال فدراسیون روسیه تعیین میشود. بر اساس این مفهوم، روسیه خود را دشمن غرب نمیداند، خود را از آن منزوی نمیکند، نیات خصمانهای نسبت به آن ندارد، بر آگاهی غرب از بیهودگی رویارویی با روسیه، پذیرش واقعیتهای چندقطبی و بازگشت به مرور زمان به تعامل بر اساس اصول برابری حاکمیتی و احترام به منافع حساب میکند. طبق مفاد این سند، روسیه میکوشد چنین نظامی از روابط بینالمللی را شکل دهد که امنیت قابل اعتماد، حفظ هویت فرهنگی و تمدنی، فرصتهای توسعه برابر برای همه دولتها را تضمین کند.
همچنین در دکترین جدید سیاست خارجی مسکو آمده است: روسیه در نظر دارد به منظور تسهیل انطباق نظم جهانی با واقعیتهای جهان چندقطبی از بین بردن بقایای تسلط ایالاتمتحده و سایر کشورهای غیردوست در امور جهانی و ایجاد شرایط برای دست کشیدن از جاهطلبیهای نواستعماری و هژمونیک هر کشوری را در اولویت قرار دهد.
در این سند ذکر شده روسیه قصد دارد به طور فعال همکاری در همه زمینهها را با متحدان و شرکای خود توسعه دهد تا از تلاشهای کشورهای غیردوست برای جلوگیری از این همکاریها جلوگیری کند و روسیه طرفدار تحکیم تلاشهای بینالمللی با هدف تضمین احترام و حفاظت از ارزشهای معنوی و اخلاقی جهانی و سنتی است.
در بخش دیگری از این مفهوم جدید سیاست خارجی تاکید شده تلاش برای تقویت نقش و توسعه مترقی حقوق بینالملل باید واقعیتهای یک جهان چندقطبی را در نظر بگیرد.
طبق مفهوم جدید سیاست خارجی کرملین، روسیه میتواند از نیروهای مسلح خود برای دفع و جلوگیری از حمله مسلحانه به خود و (یا) متحدانش استفاده کند، همچنین روسیه موارد ادعایی توسعه، استقرار و استفاده از سلاحهای بیولوژیکی و سمی را عمدتا در قلمرو کشورهای همسایه بررسی خواهد کرد.
همچنین روسیه به کاهش توانایی دولتهای غیردوست برای سوءاستفاده از انحصار یا موقعیت مسلط خود در حوزههای خاصی از اقتصاد جهانی کمک میکند و مشارکت کشورهای در حال توسعه را در اداره اقتصاد جهانی گسترش میدهد.
بر اساس این سند، هدف روسیه حل مسالمتآمیز مسائل بینالمللی در قطب شمال است. در این سند تاکید شده تعمیق روابط و هماهنگی همهجانبه با مراکز قدرت جهانی دوستانه شامل چین و هند از اهمیت ویژهای برای روسیه برخوردار است.
بر اساس دکترین جدید سیاست خارجی، روسیه تمدن اسلامی را دوستانه میداند و همکاریهای همهجانبه دوجانبه را با آن تقویت خواهد کرد، روسیه قصد دارد به توسعه بیشتر آفریقا به عنوان مرکز اصلی و تاثیرگذار توسعه جهانی کمک کند. روسیه همچنین همکاری با آمریکای لاتین را بر مبنای عملگرایانه، غیرایدئولوژیک و سودمند متقابل ایجاد خواهد کرد. در مفهوم جدید سیاست خارجی روسیه، رد سیاست ضدروسی و استقلال بیشتر از ایالاتمتحده تاثیر مفیدی بر امنیت و رفاه کشورهای اروپایی خواهد داشت. در این سند، روسیه خطمشی آمریکا را منبع اصلی سیاست ضدروسی و مخاطراتی برای امنیت، صلح بینالمللی و توسعه متوازن و عادلانه بشریت میداند.
* نگرانی آمریکا از اتحاد نظامی احتمالی بین روسیه و چین
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالاتمتحده اعلام کرد که اتحاد نظامی احتمالی بین روسیه و چین خطراتی را برای ایالاتمتحده ایجاد خواهد کرد. ژنرال مارک میلی، در مصاحبه با نشریه دیفنس وان (Defense One) گفت: «ما به یک رویکرد ژئوپلیتیکی قدرتمند نیاز داریم که اجازه ندهد چین و روسیه آنقدر به یکدیگر نزدیک شده و بتوانند ائتلاف نظامی علیه ایالاتمتحده تشکیل دهند. هیچکس مایل نیست که چنین روزی هرگز فرا رسد، برای اینکه وضعیت بسیار خطرناک خواهد بود. اگر جنگی بین ۳ ابرقدرت جهانی آغاز شود که دو تای آنها علیه طرف دیگر باشند، چالش بسیار بزرگی خواهد بود».
به گفته ژنرال میلی، پکن و مسکو هنوز در حال تشکیل چنین ائتلاف نظامی نیستند، البته اگر چنین اتحادی به وجود آید، چالشی بزرگ برای واشنگتن خواهد بود. در برابر پسزمینه چنین نگرانیای، ایالاتمتحده مجبور است به خط رفتار «صلح از طریق زور» پایبند باشد. وی تاکید کرد واشنگتن میخواهد رویکرد ژئواستراتژیکی داشته باشد که در آن روسیه و چین یک اتحاد نظامی علیه ایالاتمتحده تشکیل ندهند. به گفته میلی، شاخصهای خاصی درباره تلاش روسیه برای متقاعد کردن چین درباره تامین مهمات در پس زمینه درگیری نظامی در اوکراین وجود دارد. با این حال، این مساله با آنچه یک اتحاد نظامی واقعی را معرفی کند، متفاوت است. این مقام بلندپایه نظامی آمریکایی در این مصاحبه همچنین یادآور شد که احتمال درگیری ایالاتمتحده با چین به دلیل بروز نوعی حادثه یا رویداد وجود دارد، هر چند امکان آن بعید است و باید از آن جلوگیری کرد. وی گفت: «درگیری نظامی با چین ممکن است رخ بدهد. این بدان معناست که احتمال وقوع یک حادثه ناخواسته یا عامل دیگری وجود دارد که میتواند منجر به تشدید غیرقابل کنترل اوضاع شود. چنین روند اوضاعی غیرممکن نیست، ولی من فکر نمیکنم اکنون شخصا آن را به عنوان یک احتمال قوی طبقهبندی کنم».
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در عین حال یادآور شد لفاظیهای تحریکآمیز به خودی خود میتواند وضعیت را تشدید کند و باید از آن پرهیز کرد. به گفته وی، هیچکس در ایالاتمتحده جنگ با یک قدرت بزرگ را نمیخواهد و مایل است از آن جلوگیری کند. در عین حال، روز جمعه، شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین گفت که این کشور باید برای هر نوع جنگ احتمالی علیه آن آمادگی کامل داشته باشد.
***
روسیه ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده گرفت
روسیه بهمدت یک ماه رئیس دورهای شورای امنیت شد و قرار است وزیر خارجه این کشور ریاست چند جلسه این شورا را بر عهده بگیرد. روسیه از اول آوریل ۲۰۲۳ – جمعه - ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را به مدت یک ماه بر عهده گرفت. به گزارش وبگاه شبکه روسیا الیوم، پیشبینی میشود از جمله موضوعات اصلی دوره ریاست روسیه بر شورا، مخاطرات مربوط به صادرات تسلیحات و صلح در خاورمیانه باشد. طبق این گزارش، محتمل است ریاست برخی جلسات شورای امنیت را سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بر عهده بگیرد. گزارشهای خبری حاکی است ششم آوریل یک جلسه غیررسمی در شورای امنیت با موضوع خارجسازی کودکان از منطقه عملیات نظامی روسیه در اوکراین برگزار شود. لاوروف، وزیر خارجه روسیه قرار است به نیویورک برود اما در سایه اختلافات و تنش با آمریکا هنوز روشن نیست اعطای روادید به این مقام روس و هیات همراه او چگونه باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تهدید اتمی کمسابقه کرهشمالی علیه آمریکا و کره جنوبی
کرهشمالی در پاسخ به اقدامات تحریکآمیز آمریکا و کرهجنوبی در شبهجزیره کره تاکید کرد اگر نیروهای بازدارنده ما تاثیری نداشته باشند میدانیم که چگونه از سلاحهای اتمی خود استفاده کنیم. کرهشمالی با تحریکآمیز خواندن رزمایشهای نظامی آمریکا و کرهجنوبی در شبه جزیره کره، به سئول و واشنگتن هشدار داد با یک قدرت اتمی سروکار دارند. در بیانیه کرهشمالی که خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرده، آمده است: «آمریکا و اقمار آن باید به خاطر داشته باشند دولتی که آنها با آن طرف هستند یک قدرت اتمی با قابلیتهای واقعی هستهای است و باید بدانند که مردم و ارتش ما فقط حرف خالی نمیزنند». کرهشمالی همچنین گفته، خیلی واضح است که اگر نیروهای بازدارنده ما تاثیری نداشته باشند چگونه از سلاحهای هستهای خود استفاده خواهیم کرد. کرهشمالی در ادامه، رزمایشهای نظامی آمریکا و کرهجنوبی با مشارکت ژاپن در ماه مارس را محکوم کرده است. ژاپن و کرهجنوبی اخیرا با مشارکت ناو هواپیمابر اتمی «یو اس اس نیمیتز» آمریکا رزمایشی را در دریای ژاپن برگزار کردند. طبق گفته خبرگزاری یونهاپ، این رزمایش قرار است هفته آینده نیز ادامه داشته باشد. افزایش تنشها در شبهجزیره کره در حالی است که یک اندیشکده آمریکایی روز شنبه گزارش داد تصاویر ماهوارهای، سطح بالایی از فعالیت در سایت اصلی هستهای کرهشمالی را نشان میدهد. تصاویر ماهوارهای ثبتشده از تاسیسات اتمی کرهشمالی، نشان از افزایش فعالیتها بعد از دستور رهبر این کشور برای افزایش تولید سوخت موشک دارد.
***
میدل ایست آی: اسرائیلیها به فکر فرارند
یک پایگاه خبری انگلیسی در گزارشی اعلام کرد شهرکنشینان صهیونیست بعد از تشدید بحران داخلی، به دنبال «ترک اسرائیل» هستند. به گزارش فارس، پایگاه خبری - تحلیلی انگلیسی «میدلایستآی» اعلام کرد اعتراضات در سرزمینهای اشغالی به اصلاحاتی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر میخواهد اعمال کند، باعث شده تا درصد زیادی از شهرکنشینان صهیونیست به فکر مهاجرت باشند. پایگاه خبری - تحلیلی «عربی۲۱» درباره این گزارش نوشت: بسیاری از کسانی که به ایده ایجاد یک خانه ملی برای اسرائیل متعصب بودند، اکنون به دنبال گذرنامه دومی هستند تا به آنها امکان اقامت در یک کشور غربی را بدهد؛ حتی با وجود آنکه نتانیاهو اعلام کرد طرح اصلاحات قضایی خود را متوقف کرده است. در ادامه گزارش آمده است: بسیاری اسرائیلیها که به فکر ترک آن هستند و هر طور که میخواهند ادامه میدهند، تیتر خبرها نمیشوند؛ علاوه بر اینها افراد دیگری هم وسوسه رفتن دارند که اشارهای به آنها نمیشود. برخی از اسرائیلیها درباره فکر رفتنشان بهعنوان یک سرپیچی علنی صحبت میکنند اما برای برخی دیگر این موضوع به عنوان یک موضوع خصوصی و تصمیمی باقی میماند که افتخار نمیکنند علنی درباره آن صحبت کنند. این در حالی است که تنها تا یک دهه پیش ترک سرزمینهای اشغالی به عنوان اقدامی نزدیک به خیانت تلقی میشد. سال ۱۹۷۶ «اسحاق رابین»، نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی، مهاجران را به عنوان «جماعتی خنثی» توصیف کرد که ترجمهای ضعیف از یک عبارت بدتر به زبان عبری بود. رسانههای عبری شب گذشته و در سیزدهمین هفته تظاهرات علیه طرح اصلاحات قضایی نتانیاهو، گزارش دادند بیش از ۱۷۵ هزار نفر در تلآویو به خیابان آمدهاند. تصاویری در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازنشر پیدا کرده که نشان میدهد پلیس اشغالگر سوار بر اسب و با خشونت شدیدی تظاهراتکنندگان را متفرق میکند.
***
اردوغان پروتکل عضویت فنلاند در ناتو را امضا کرد
رئیسجمهور ترکیه پروتکل الحاق فنلاند به ناتو را امضا کرد و اکنون این سند باید به واشنگتن برود تا هلسینکی، رسما به عضویت این ائتلاف نظامی دربیاید. بعد از موافقت پارلمان ترکیه با پیوستن فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ریاست جمهوری ترکیه نیز این درخواست را تایید کرد. رسانههای ترکیهای بامداد یکشنبه خبر دادند «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور این کشور، پروتکل عضویت فنلاند در ائتلاف نظامی ناتو را امضا کرده است. بامداد جمعه بود که نمایندگان پارلمان ترکیه با تصویب پروتکل عضویت فنلاند در ناتو، با درخواست این کشور برای پیوستن به این ائتلاف نظامی موافقت کردند. ترکیه اکنون باید سند تایید عضویت فنلاند در ناتو را به واشنگتن، جایی که معاهده اصلی این ائتلاف نظامی در سال ۱۹۴۷ قرار دارد، تحویل دهد.
***
دیدار احتمالی اسد و سیسی
روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از منابع خود اعلام کرد مصر و سوریه در حال انجام مذاکراتی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و برگزاری دیدار احتمالی میان روسای جمهور ۲ کشور در اواخر ماه جاری میلای هستند. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، این منابع اعلام کردند ممکن است عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر و بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه اواخر آوریل پس از ماه رمضان دیدار کنند اما هنوز زمان و مکان این نشست تعیین نشده است. روز شنبه، سامح شکری و فیصل مقداد، وزرای خارجه مصر و سوریه نشست دوجانبه غیرعلنی داشتند، سپس مذاکراتی میان هیاتهای ۲ کشور برگزار شد و وزیران درباره گسترش کانالهای تماس ۲ کشور توافق کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|