|
قاهره: در روابط با ایران در بسیاری از مسائل پیشرفت حاصل شده است
سخنگوی وزارت خارجه مصر با پرداختن به آخرین تحولات در روابط تهران - قاهره گفت روابط با ایران در هیچ مرحلهای قطع نشد. به گزارش ایسنا، احمد ابوزید، سخنگوی وزارت خارجه مصر در گفت وگو با شبکه سیبیسی تاکید کرد تماسها با ایران همواره بوده است و در هیچ مرحلهای قطع نشده است. وی گفت در روابط با ایران در بسیاری از مسائل پیشرفت حاصل شده است.
ارسال به دوستان
اردوغان با سفر به کشورهای عربی منطقه در پی جذب سرمایه، برای درمان اقتصاد بیمار ترکیه است
اردوغان به دنبال شیوخ!
سمیرا کریمشاهی: نزدیک به 2 ماه از آغاز به کار دولت جدید رجب طیب اردوغان در ترکیه میگذرد و موضوع اقتصاد همانگونه که طبق نظرسنجیها جدیترین دغدغه مردم ترکیه نام گرفته، به عنوان اولویت اصلی کابینه جدید در دستور کار قرار دارد. تغییرات در سیاستهای اقتصادی باعث شده اردوغان به کاهش دخالت اراده شخصی خود رضایت داده و رهبری تیم جدید اقتصادی دولت توسط مهمت شیمشک، وزیر دارایی و حافظه غایه ارکان، رئیس بانک مرکزی شکل گرفته علاوه بر این، بخشی از اهداف بهبود وضعیت اقتصادی در سیاست خارجی ترکیه دنبال میشود.
چراغ سبز اردوغان به عضویت سوئد در ناتو، انتقال فرماندهان آزوف به اوکراین با آگاهی از تبعات آن در رابطه با روسیه و مذاکره با جو بایدن در حاشیه نشست سران ناتو که فضای آن مثبت و سازنده ارزیابی شد را به تعبیری میتوان بخشی از اقداماتی دانست که نشان میدهد ترکیه قصد دارد عواملی را که از جانب غرب برای اقتصاد بحرانی این کشور تهدیدزاست از جمله تحریم، هر چند موقت، مرتفع کند.
از سوی دیگر اردوغان به دنبال جذب سرمایه خارجی، بیشتر روی کشورهای ثروتمند حاشیه خلیجفارس حساب کرده است. در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری ترکیه، اردوغان از انتقال سرمایه از کشورهای جنوب خلیجفارس به این کشور تقدیر کرده بود. پیش از این در پی بحران اقتصادی ۲۰۱۹ ترکیه، تزریق پول از قطر به بانک مرکزی ترکیه توانست در موفقیت آنکارا به منظور عبور از آن وضعیت ثمربخش باشد. اکنون بار دیگر اردوغان امیدوار است بتواند دهها میلیارد دلار از کشورهای عربی به اقتصاد بیمار ترکیه تزریق کند. این امیدواری از آنجا نشأت میگیرد که روابط دولت عدالت و توسعه با شیخنشینان نسبت به 4 سال گذشته در وضعیت بهتری قرار دارد.
اردوغان از روز دوشنبه تور خلیجفارس خود را به منظور سفر به 3 کشور عربستان سعودی، قطر و امارات آغاز کرد. از میان این 3 کشور، قطر استثناست؛ به این شکل که هر آنچه در دهه گذشته، از جمله خیزشهای عربی، میان آنکارا و کشورهای حاشیه خلیجفارس فاصله انداخته، به روابط دوجانبه دوحه و آنکارا عمق بخشیده است. با همه این اوصاف طی 2 سال گذشته تحولات منطقهای روندی را طی کرده که تنشزدایی در محوریت کنشگری بازیگران قرار داشته و ترکیه هم جدا از این امر نیست.
ریاض و ابوظبی و از طرف دیگر آنکارا به اراده عادیسازی روابط رسیدهاند و هر آنچه روابط آنها را به نقطه بحرانی رسانده بود، مانند قتل جمال خاشقچی یا ابهام کمک مالی ابوظبی به کودتای نافرجام ترکیه، پشت سر گذاشتهاند تا بهار ترکی - عربی فرا رسد. البته واکنش رسانهای طرفها نشان میدهد پروندههای تنشزا صرفا به عنوان موانع تجدید روابط کنار گذشته شدهاند و بعید است به این زودیها فراموش شوند.
در این میان فعالان عرب و ترک در تلاشند طرف مقابل را نیازمند تقویت روابط نشان دهند. عبدالله الجدیع، تحلیلگر روزنامه الوطن با اشاره به مشکلات اقتصادی ترکیه میگوید این ترکیه است که به سرمایهگذاری کشورهای نزدیک به مراکز انرژی همچون عربستان نیاز دارد و اردوغان سفر منطقهای خود را جشن میگیرد.
در سوی دیگر، تحلیلگران حامی دولت ترکیه با اشاره به کمرنگ شدن نفوذ نظامی آمریکا در منطقه و کاهش پشتوانه امنیتی کشورهای عربی خلیجفارس، معتقدند این امر باعث شد حکام عربی به روی ایران آغوش بگشایند اما این کافی نیست و دغدغههای امنیتی این کشورها این نیاز را مطرح میکند که به توازن قوای نظامی با ایران برسند که در این مسیر به توانمندی نظامی و دفاعی ترکیه نیازمندند.
بخش عمدهای از ادعای طرفین قابل تایید است و طبعا ظرفیت ترکیه و شیوخ خلیجفارس در پوشش نیازهای یکدیگر گام مهمی در تقویت روزافزون سطح روابط است، بویژه رقابت زیرپوستی امارات و عربستان سعودی با یکدیگر که بهرغم ظاهر دوستانه، میان 2 طرف به طور جدی جریان دارد و ترکیه از این موقعیت استفاده خواهد کرد. این نیاز دوسویه بخوبی در نوع توافقات همکاری میان ترکیه و 3 کشور در رقابت حاشیه خلیجفارس بویژه آنچه در دیدارهای 3 روزه اردوغان گذشته، نمایان است.
در سفر اخیر رئیسجمهور ترکیه به عربستان همراه با جمع زیادی از فعالان اقتصادی، 9 توافقنامه همکاری به امضا رسید. از مهمترین آنها توافق فروش پهپادهای آکینجی ترکیه بود که به ادعای مدیران شرکت بایکار، با این توافق نظامی میان آنکارا و ریاض، بزرگترین برنامه صادراتی ترکیه در حوزه صنایع هوایی رقم خورده است.
علاوه بر خرید تسلیحات نظامی، خالد بنسلمان، وزیر دفاع عربستان با همتای ترک خود، یاشار گولر توافقنامه همکاری نظامی را به امضا رساند که آن را نقطه اوج همکاری 2 کشور در حوزه نظامی توصیف کرده است. سال گذشته اخباری از جانب دولت سعودی منتشر شد که این کشور قصد دارد به منظور یک چشمانداز 10 ساله بیش از 20 میلیارد دلار در بخش توسعه صنایع نظامی سرمایهگذاری کند. به نظر میرسد در همین راستا، سعودیها صرفا به خرید نظامی از ترکیه اکتفا نکردهاند و با انعقاد توافق همکاری نظامی در بخش تحقیق و توسعه، تولید و توسعه صنایع نظامی و تبادل تجربیات، به تقویت برنامه بومیسازی فناوریهای مرتبط با تولیدات دفاعی و نظامی بپردازند.
علاوه بر برنامه چشمانداز نظامی سعودی، همان طور که گفته شد، رقابتهای منطقهای بویژه با ابوظبی هم میتواند بخشی از انگیزه محمد بنسلمان را در تقویت همکاری با ترکیه تشکیل دهد. پیش از این، دولت ترکیه موفق شد امارات را به مشتری پهپادهای بیرقدار خود تبدیل کند و علاوه بر آن 2 کشور چندین توافقنامه نظامی - امنیتی منعقد کردهاند که بخش عمده آن سال 2021 رقم خورد. علاوه بر این، امارات از جمله اهداف اقتصادی است که اردوغان حساب ویژهای روی آن باز کرده است.
صبح دیروز اردوغان در آخرین مقصد تور خلیجفارس خود، وارد ابوظبی شد. حجم تجارت غیر نفتی 2 کشور در سال گذشته رقم 19 میلیارد دلار را ثبت کرد که ترکیه در صدد است در یک چشمانداز 5 ساله به بالای 40 میلیارد دلار برسد. در همین راستا تفاهمنامه مشارکت اقتصادی میان 2 کشور مارس سال جاری به امضا رسید. پیش از امارات، عصر روز سهشنبه اردوغان به قطر سفر کرد. همزمانی این سفر با پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ترکیه و قطر باعث شد اردوغان و شیخ تمیم بنحمد، امیر قطر بار دیگر رضایت خود را از روند استحکام روابط دوجانبه طی سالهای اخیر ابراز کنند.
همکاری نظامی - امنیتی دوحه با آنکارا عمیقتر از همسایگانش است و تا سطح تاسیس پایگاه نظامی توسط ترکیه در خاک قطر رسیده است. روابط پایدار 2 کشور که بعضا سطح همکاری راهبردی را تجربه کرده، باعث شد اردوغان با خیال آسودهتری از دوحه بازدید کند و مطمئن باشد 2 طرف بر ساز و کار برآورده کردن انتظارات متقابل بخوبی اشراف دارند. به همین دلیل سفر به قطر به نسبت 2 مقصد دیگر اردوغان، کمتر مورد توجه رسانهای قرار گرفت.
همپوشانی نیاز اقتصادی ترکیه با دغدغههای امنیتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نباید این خطای تحلیلی را به وجود آورد که روابط ترکیه با کشورهایی همچون عربستان و امارات از سطح رقابت - همکاری فراتر خواهد رفت.
حتی زمینههای همکاری مهم دیگری مانند دیپلماسی راه و مشارکت با هدف متنوعسازی ظرفیتهای کریدوری وجود دارد که میتواند ظرفیت پیوند عمیقتر میان آنکارا و حوزه عربی را فراهم کند. اما با وجود اراده طرفین در گسترش دامنه و حوزههای همکاری، پروندههای چالشبرانگیز متعددی میان آنها وجود دارد که میتواند دوباره تنشزا شود. نفوذ ترکیه در جهان اسلام و کشورهای عربی، نظام سیاسی حاکم بر ترکیه که حکام عرب به چشم تهدید به آن مینگرند، تضاد ریشهای بر سر اسلام سیاسی، تحرکات شرق مدیترانه، پرونده قفقاز، رقابت این بازیگران در حوزه آفریقا و موارد دیگر، اجازه نخواهد داد الگوی رقابت و حتی تنش از روابط ترکیه و جهان عرب بویژه حاشیه خلیجفارس حذف شود.
ارسال به دوستان
کنست رأیگیری نهایی درباره تغییرات قضایی را به تأخیر انداخت
اسرائیل خانه لرزان
گروه بینالملل: کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) رایگیری درباره اصلاحات قضایی را در پی اعتراضات وسیع موسوم به روزهای اختلال و آشوب در شهرهای مختلف سرزمینهای اشغالی به زمانی دیگر موکول کرد. کنست دیروز در بیانیهای اعلام کرد جلسه رأیگیری نهایی درباره قانون جنجالبرانگیز محدود کردن اختیارات دیوان عالی را هفته آینده برگزار میکند. این طرح که از سوی ائتلاف تندرو حاکم تحت رهبری بنیامین نتانیاهو ارائه شده، به اعتراضات گسترده در سرتاسر اراضی اشغالی انجامیده است. این طرح اختیارات دیوان عالی رژیم صهیونیستی را کاهش میدهد. دیروز نیز معترضان مسیر تلآویو به قدس را در اعتراض به تغییرات قضایی پیشنهادی بستند. کنست هفته گذشته قرائت اولیه طرح اصلاحات قضایی را تصویب کرد. تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل پس از مشاهده حجم مشارکت مخالفان در راهپیمایی اعتراضی تل آویو، با فرار از صحنه درگیریها، از میان معترضان گریخت. روز سهشنبه نامه 160 افسر ذخیره نیروی هوایی رژیم صهیونیستی خطاب به رهبران این رژیم منتشر شد که در آن از تمرد در صورت تصویب لوایح اصلاحات قضایی خبر دادهاند. امضاکنندگان این نامه صراحتا اعلام کردهاند در دولت دیکتاتوری نتانیاهو به دستگاه نظامی خدمت نخواهند کرد. پیش از این نیز 400 نیروی ذخیره ارتش اسرائیل از تعلیق همکاری خود در صورت به تصویب رسیدن اصلاحات قضایی خبر داده بودند. از سوی دیگر «دودی ام سالم» وزیر همکاریهای منطقهای رژیم صهیونیستی در ادامه انتقادات خود از گالی باهاراو میرا، دادستان کل او را به همدستی با نظامیان معترض متهم کرد و گفت: «درون ارتش شورش صورت گرفته و دادستان کل نمیبیند و نمیشنود! باید او را هرچه سریعتر اخراج کرد». رهبران اپوزیسیون اسرائیل از جمله بنیگانتس بلافاصله اظهارات ام سالم را محکوم کرده و خواستار استعفای او شدند. از سوی دیگر رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در پیامی علنی و آشکار خطاب به نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته است همین حالا طرح تغییرات قضایی را متوقف کن. در همین رابطه دهها هزار نفر در تظاهرات سراسری اراضی اشغالی شرکت کردند که به بسته شدن بسیاری از جادههای اصلی منتهی شد. پلیس برای باز کردن مسیرها و متفرق کردن تظاهراتکنندگان متوسل به زور و استفاده از آب پرفشار شد. همچنین حرکت قطارها در اراضی اشغالی با توجه به شلوغی ایستگاهها، به دنبال نقص در سیستم کامپیوتری متوقف شد. رسانههای عبری افزودند تاکنون ۳۷ شهرکنشین در تظاهرات علیه اصلاحات قضایی دستگیر شدهاند، از جمله 6 نفر که سعی در مانعتراشی حرکت قطار در ایستگاه تلآویو را داشتند. پلیس رژیم اشغالگر از ورود معترضان به ایستگاه قطار جلوگیری کرد و تنها به دارندگان کارت اجازه ورود داد. فرمانده کل نیروی پلیس با تهدید به دستگیری افرادی که به راهآهن نزدیک شوند، افزود: این مساله خطر جانی به دنبال دارد. رسانههای اسرائیلی میگویند تظاهراتکنندگان علیه اصلاحات قضایی که دولت نتانیاهو به دنبال تایید آن است، «برای یک شب طولانی اعتراض آماده شدهاند». جنبش «سازندگان آلترناتیو» روز سهشنبه به مدت 2 ساعت اعتصاب سراسری را رهبری کرد. همچنین اعتراضات به نزدیک وزارت جنگ بهداشت و بورس اسرائیل رسید. مطالعه آکادمیک جدید که توسط موسسه تحقیقاتی «ERI» رژیم صهیونیستی انجام شده از تشدید بحران جدی اعتماد میان جوانان اسرائیلی و مقامات این رژیم پرده برداشته است و نشان میدهد اکثر آنها (۵۴درصد) اعتراف کردهاند در پی وخامت روابط داخلی و ناامنی فردی و بیثباتی، قصد مهاجرت از اراضی اشغالی را دارند. بر اساس گزارش این موسسه، در حالی که ۶۶ درصد صهیونیستهای بین ۱۸ تا ۴۴ سال در سال ۲۰۲۲ گفته بودند حتی اگر امکان مهاجرت وجود داشته باشد، از اراضی اشغالی مهاجرت نمیکنند اما درصد آنها در سال جاری به ۴۶ کاهش یافته است و ۵۴ درصد آنها اعلام کردهاند مایلند امکان مهاجرت را به صورت عملی بررسی کنند. طبق نتایج این تحقیق، ۵۲ درصد از این جوانان احساس میکنند مقامات رژیم صهیونیستی سیاست تبعیض را اعمال میکنند و ۶۲ درصد نیز معتقدند در مواجهه با مشکلاتی که مانع پیشرفت زندگی آینده آنها میشود، تنها هستند. ۴۲ درصد هم گفتند نسل خود را بدشانس میدانند. ارسال به دوستان
وزارت دادگستری فرانسه از صدور حکم زندان برای بیش از 700 نفر از کسانی که در اعتراضات اخیر شرکت کرده بودند خبر داد
باستیل مکرون
پلیس فرانسه در ناآرامیهای یک هفتهای این کشور ۴ هزار نفر را بازداشت کرده بود
گروه بینالملل: وزارت دادگستری فرانسه از صدور حکم حبس برای بیش از 700 نفر از معترضانی که در جریان تظاهرات ماه اخیر شرکت کرده بودند، خبر داد. «اریک دوپوند مورتی» وزیر دادگستری فرانسه دیروز گفت در جریان بررسی تخلفات و جرائم رخ داده در ناآرامیهای اخیر این کشور، ۱۲۷۸ فقره حکم مجازات کیفری صادر شده است. شدیدترین تظاهرات و ناآرامیها در فرانسه از سال ۲۰۰۵ در ۲۷ ژوئن امسال پس از آن آغاز شد که یک افسر پلیس در حادثهای که توسط یک رهگذر ثبت شد، یک پسر ۱۷ ساله الجزایریالاصل را حین توقف ترافیک در غرب پاریس، به ضرب گلوله کشت. مورتی در مصاحبهای رادیویی، ضمن قدردانی از برگزاری سریع دادگاه و محاکمه متخلفان بازداشتی، گفت ۷۴۲ نفر به دلیل شورشهای اواخر ماه گذشته در فرانسه به تحمل حبس محکوم شدهاند.
این شورشها پس از ۴ شب درگیری شدید، با استقرار ۴۵ هزار نیروی امنیتی از جمله نیروهای ویژه آموزشدیده پلیس و خودروهای زرهی و توسل به قوه قهریه مهار شد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وی درباره احکام صادرشده علیه آشوبگران توضیح داد بیش از ۹۵ درصد متهمان به جرائم مختلف از جمله خرابکاری، سرقت، آتشافروزی یا حمله به افسران پلیس و نیروهای امنیتی محکوم شدهاند. بسیاری از مظنونان تحت یک سیستم سریع با حضور فوری در دادگاه روبهرو شدند که نگرانیهایی را برای وکلای متهمان درباره عادلانه بودن روند قضایی و احکام سنگین برای مجرمان ایجاد کرد. وزیر دادگستری با بیان اینکه اگرچه احکام کوتاه حبس را معمولا میتوان به مجازات غیرحبس - با استفاده از پابند الکترونیکی - تبدیل کرد اما خبر داد تاکنون حدود ۶۰۰ نفر به زندانها منتقل شدهاند. طبق آمارهای دولت فرانسه، میانگین سنی بیش از ۳۷۰۰ نفر از بازداشتیها، فقط ۱۷ سال است که همین امر موجب شد افراد زیر سن قانونی در دادگاههای جداگانه کودکان حاضر شوند. مورتی ضمن ضروری و بسیار مهم دانستن پاسخ محکم و نظاممند به تظاهراتکنندگان و برقرار کردن مجدد نظم ملی در فرانسه تاکید کرد: «مهم است به جوانان یادآوری شود [شبکههای اجتماعی] مخفیگاه نیست و اگر از آن برای سازماندهی جرم استفاده کنند ما میتوانیم آنها را پیدا کنیم». به نوشته اسپوتنیک، برخی قوانین موجود در فرانسه اینگونه است که میتواند والدین را به دلیل «به خطر انداختن سلامت، امنیت، اخلاق و آموزش فرزندشان» در نتیجه کوتاهی در انجام تعهدات قانونی خود، تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
طبق این گزارش، وی با بیان اینکه برخی والدین هم به دلیل حضور فرزندانشان در اعتراضات و ناآرامیها به صورت موردی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت، تصریح کرد: «البته هدف، تنبیه آن مادری نیست که شبکار است و به تنهایی بار پرورش فرزندانش را به دوش میکشد». «ژرار دارمنن» وزیر کشور فرانسه هم در جریان یک جلسه استماع در سنا اعلام کرد پلیس فرانسه و ژاندارمری در جریان ناآرامیهای اخیر این کشور در اعتراض به قتل نوجوان ۱۷ ساله، ۴ هزار نفر را بازداشت کردند. بنا به گزارش خبرگزاری تاس، وزیر کشور فرانسه گفته ۱۰ درصد معترضانی که در جریان ناآرامیهای فرانسه بازداشت شدهاند، تابعیت فرانسوی ندارند. وی در این باره گفت: «در جریان شورشها ۴ هزار نفر با میانگین سنی ۱۷ سال بازداشت شدند. حدود ۱۰ درصد تابعیت فرانسوی ندارند و ۶۰ درصد آنها پیش از این برای پلیس هویت ناشناسی داشتند». دارمنن تصریح کرد بازداشتیها در بازه سنی ۱۱ تا ۵۹ سال هستند. دور جدید اعتراضات در فرانسه در ۲۷ ژوئن (ششم تیر) پس از آن آغاز شد که مامور پلیس فرانسه، یک راننده ۱۷ ساله الجزایریالاصل را در حومه «نانتر» پاریس به دلیل عدم پیروی از فرمان ایست مورد اصابت گلوله قرار داد و کشت. پس از آن موجی از اعتراضات در شهرهای مختلف فرانسه به راه افتاد و در نهایت مامور پلیسی که این نوجوان را کشت، بازداشت شد. سهشنبه هفته جاری، امانوئل مکرون اعلام کرد از اوج ناآرامیها در فرانسه عبور کردهاند و دارمنن نیز دیروز گفت اوضاع در سراسر فرانسه به حالت عادی بازگشته است. بنا به گفته وزارت کشور فرانسه، ۲۴ آتشسوزی عمدی در جریان ناآرامیها ثبت شده است که شامل سوزاندن ۱۲ هزار خودرو میشود و پلیس میگوید گروهی از معترضان ۲ هزار و ۵۰۰ ساختمان را مورد آسیب قرار دادند که شامل آسیب زدن به ۲۳۷ ساختمان پلیس، ۵۰۰ اداره و ۱۶۸ موسسه آموزشی میشود. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بحران اخیر در فرانسه بیش از پیش محبوبیت مکرون را خدشهدار و رئیسجمهور فرانسه را در عرصه سیاسی تضعیف کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
چرتزنی و هذیانگویی بایدن در دیدار با هرتزوگ
شبکه آمریکایی فاکسنیوز تصاویری از دیدار «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی در واشنگتن منتشر کرده است که نشان میدهد رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بیتوجه به همتای صهیونیست خود، در حال چرتزنی است. رسانهها که اکثرا رفتارهای عجیب و غریب رئیسجمهور آمریکا را سوژه میکنند، این بار در این باره نوشتند که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، ظاهرا روز سهشنبه حین دیدار با هرتزوگ، در حالی که چرندیات میگفت، به خواب رفت. بایدن در جریان دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی گفت: «اسرائیلیها و فلسطینیان... آم....در یک سطح سیاسی.....آنها...آم...و .....آم...آنها آم....و....من... اگوای اندهول و کل شگوام... و اوه...». بایدن از زمان ورود به رقابت انتخاباتی سال ۲۰۲۰ از سوی رقیبش دونالد ترامپ به نداشتن سلامت جسمی و ابتلا به زوال عقل متهم شده است. نتایج نظرسنجیهای مختلف در آمریکا نیز حاکی از نگرانی اکثریت آمریکاییها از وضع سلامتی بایدن است. گافهای کلامی متعدد بایدن، سر خوردن از پلههای هواپیما، افتادن از دوچرخه در برابر دوربینهای خبری و چند بار دست دادن با شخصیتی خیالی، از جمله اتفاقاتی است که گمانهزنیها درباره وضعیت سلامتی رئیسجمهور ۸۰ ساله آمریکا را تشدید کرده است. سفر هرتزوگ به واشنگتن در حالی صورت گرفته است که اختلافات عمیقی بین بایدن و «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر کابینه تلآویو وجود دارد و بسیاری معتقدند قبول دعوت از سوی هرتزوگ، اشتباه بوده است. چالش در روابط واشنگتن - تلآویو از زمانی آغاز شد که کابینه نتانیاهو از همان ابتدای قدرتیابی، طرح تغییرات قضایی را با هدف محدود کردن سیستم قضایی، در پیش گرفت و موجب اعتراضات سراسری در سرزمینهای اشغالی شد. طی ماههای گذشته بایدن و مقامات کاخ سفید بارها مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند و خواستار توقف آن برای حفاظت از دموکراسی شدند اما در مقابل، نتانیاهو و اعضای کابینهاش مخالفت واشنگتن را مصداق دخالت در امور داخلی توصیف کردند تا این چالش بین ۲ متحد سنتی عمیقتر شود. با وجود آنکه رسانههای صهیونیستی طی ماههای اخیر چند بار مدعی نزدیک بودن زمان سفر نتانیاهو به واشنگتن شدهاند اما نخستوزیر رژیم صهیونیستی از زمان قدرت گرفتن تاکنون هیچ دعوتنامهای برای حضور در کاخ سفید دریافت نکرده و اخیرا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی گفته بود «دلایل عدم سفرم به واشنگتن را باید از بایدن بپرسید».
***
اقدام علنی MI6 برای جذب جاسوس در روسیه
رئیس سرویس اطلاعات خارجی انگلیس موسوم به MI6 از روسها خواست برای پایان دادن به جنگ، دست در دست سازمان جاسوسی تحت هدایت وی بگذارند. به گزارش رویترز، «ریچارد مور» دیروز در دومین سخنرانی خود از زمانی که رئیس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس در سال ۲۰۲۰ شده، مدعی شد احتمال کمی وجود دارد که روسیه دوباره در جنگ به پویایی برسد. به نوشته رویترز، «او در اظهاراتی در سفارت انگلیس در پراگ (پایتخت جمهوری چک)، وضعیت کنونی در اوکراین را به بهار پراگ در سال ۱۹۶۸ تشبیه کرد که اتحاد جماهیر شوروی اصلاحات را لغو کرد». مور ضمن طرح ادعاهایی علیه مقامات کنونی روسیه، مدعی شد بسیاری از روسها با همان دوراهی سختی مواجه هستند که پیشینیان آنها در سال ۱۹۶۸ مواجه بودند. وی افزود: از آنها دعوت میکنم آنچه را دیگران در این ۱۸ ماه گذشته انجام دادهاند، انجام دهند و دست در دست هم دهیم. درهای ما همیشه باز است... اسرار آنها پیش ما محفوظ خواهد ماند و با هم برای پایان دادن به خونریزی تلاش خواهیم کرد.
***
امیرعبداللهیان:
پیگیر حقابه ایران از افغانستان هستیم
وزیر امور خارجه در گفتوگویی تاکید کرد: با هیچکس در مسیر تمامیت ارضیمان تعارف و رودربایستی نخواهیم کرد. به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان همچنین یادآور شد: با جدیت به دنبال این هستیم که بتوانیم سهم جمهوری اسلامی ایران از حقابه خودمان از افغانستان را پیگیری کنیم. امیرعبداللهیان در بخشی دیگر از این گفتوگو خاطرنشان کرد: واقعا اتفاقات بزرگی در رشد روابط خارجی، تجارت خارجی و ارزآوری در داخل کشور افتاده است اما هنوز مردم در سفرهشان بخوبی اینها را حس نمیکنند. آن چیزی که باعث میشود مردم بخوبی حس کنند این است که این توافقات اجرایی و پیاده شود و آثار آن را در اقتصاد و توسعه پایدار اقتصادی در کشور ببینند. ما بسیار خوشبین هستیم و همه این اقدامات دارد انجام میشود که به آن نقطه برسیم و به آن نقطه رسیدن دیر نخواهد بود. بخواهم واقعبینانه با مردم صحبت کنم، این توافقی که در این مرحله داریم، بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریهای ما است. این اتفاق افتاده است و سفیر ما در روزهای آینده در ریاض مستقر میشود. الان سرپرست در آنجا داریم. امسال حج خوبی را توانستیم برگزار کنیم. اگر ایرادات جزئی هم در کار پیش آمد با یک پیام من و وزیر خارجه عربستان سعودی سعودیها وارد کار شدند و به سرعت اگر مانعی بود برطرف کردند، حتی ما در حج شاهد بودیم بعضی جریاناتی که داخل عربستان مایل نیستند روابط ایران و عربستان وضعیت خوبی داشته باشد یک جاهایی میخواستند کارشکنیهایی انجام دهند. در تماسهای مستقیم بین خود من و جناب آقای نواب و مسؤولان محترم حج و زیارت و مقامات عربستان سعودی ما از هرگونه چالشی در بحثهای مربوط به حج بخوبی توانستهایم عبور کنیم اما نکته مهم این است در برنامه سیاست خارجی فراگیر دولت سیزدهم یکی از اولویتهای مهم ما اقتصاد، تجارت، سرمایهگذاری و ارزآوری است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|