|
افزایش 250 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با رشد 250 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز در روندی آرام قرار گرفت و شاخص کل در پایان معاملات با رشد 250 واحدی به 2 میلیون و 97 هزار و 977 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن نیز با افزایش 1238 واحدی به 718 هزار و 624 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران هم روز گذشته به بیش از 7 میلیون و 367 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
رئیس کل بانک مرکزی برای توافق نهایی در خصوص شروع عملیات بانکی استفاده از منابع آزادشده کشورمان به قطر سفر کرد
۶ میلیارد دلار در حساب ایران
بنا بر اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، رئیسکل بانک مرکزی به منظور افزایش همکاری پولی و بانکی به قطر رفت.
مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه مجازی خود نوشت: محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی به منظور افزایش همکاری پولی و بانکی، به کشور همسایه قطر سفر کرد. در چارچوب دیپلماسی منطقهای دولت و همچنین به منظور تقویت و توسعه همکاریهای پولی و بانکی و استفاده از ظرفیتهای مشترک اقتصادی با همسایگان، دکتر محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی وارد دوحه شد. محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی ایران در این سفر که معاون ارزی این بانک نیز وی را همراهی میکند، با شیخ بندر بن محمد بن سعود آلثانی، رئیس کل بانک مرکزی قطر دیدار و گفتوگو کرد. همچنین در این دیدار راهکارهای توسعه روابط مالی و بانکی 2 کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. در این نشست که معاونان و مدیران کل ارزی این دو بانک نیز حضور داشتند، رؤسای کل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر با اشاره به ظرفیتهای بیشمار اقتصادی و زمینههای متنوع همکاریهای تجاری بین ایران و قطر، بر ضرورت افزایش همکاریهای پولی، بانکی و مالی 2 کشور تاکید کردند.
* شروع عملیات بانکی برای استفاده از ارز منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر
عملیات بانکی به منظور استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر آغاز شد. طی هفتههای گذشته توافقاتی درباره آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی انجام شد که طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته 5.5 میلیارد یورو از دارایی ایران به حساب 6 بانک ایرانی در کشور قطر واریز شد. دیروز نیز در دیدار مشترک رئیسکل بانک مرکزی کشورمان و رئیس کل بانک مرکزی قطر، توافقات لازم درباره شروع عملیات بانکی به منظور استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر به عمل آمد. در دیدار محمدرضا فرزین با شیخ بندر بنمحمد آلثانی، رئیسکل بانک مرکزی قطر همچنین راهکارهای توسعه روابط مالی و بانکی ۲ کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. در این نشست روسایکل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر با اشاره به ظرفیتهای بیشمار اقتصادی و زمینههای متنوع همکاریهای تجاری بین ایران و قطر، بر ضرورت افزایش همکاریهای پولی، بانکی و مالی ۲ کشور تاکید کردند. پیش از این رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته بود: 5 میلیارد و 576 میلیون و 492 هزار یورو به حساب 6 بانک ایرانی نزد ۲ بانک الاهلی و الدخان واریز شده است.
بنا بر این گزارش، 6 بانک ایرانی کشاورزی، سامان، پاسارگاد، گردشگری، کارآفرین و شهر در 2 بانک قطری الدخان و الاهلی حساب باز کردهاند و از دیروز نیز عملیات بانکی استفاده از این 5.5 میلیارد یورو آغاز شد. مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در پستی در فضای مجاری تأکید کرد: منابع ارزی آزاد شده از کره در حساب 6 بانک ایرانی در قطر فعال است و طبق تاکید رئیسکل بانک مرکزی، همه منابع مربوط جزو ذخایر ارزی بانک مرکزی و پشتوانه ریال است و بنا به مصالح ملی و در جهت تقویت ریال استفاده میشود.
* ۱۰ میلیارد دلار دیگر از منابع ارزی ایران آزاد خواهد شد
یکی از سیاستهای دولت سیزدهم و بانک مرکزی آزادسازی پولهای بلوکه ایران در دیگر کشورهاست.
پیشتر در همین راستا رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفته بود: از ۲۳ میلیارد دلار ذخیرهشده در خارج از کشور حدود ۶ میلیارد دلار آن از کرهجنوبی وصول شد. مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در توضیح داراییهای ارزی ایران در خارج کشور گفت: بخشی از داراییها شامل ذخیرههای ارزی بانک مرکزی و بخش دیگر پولهای نفت، گاز یا سایر فروشهای کشور مانند کشور کرهجنوبی است که تاکنون وصول نشده است. وی ادامه داد: پولهای ذخیره شده در کشور چین جزو ذخیره ارزی بانک مرکزی بوده و قابل خرج مجدد نخواهد بود. وی افزود: همزمان با آغاز تحریمها در سال ۸۸ حدود ۲۲ میلیارد یورو از ذخایر بانک مرکزی که به عنوان پشتوانه پول ملی نزد بانکهای خارج از کشور ذخیره شده بود، به کشور چین انتقال یافت تا از بازیهای سیاسی کشورهای پرخطر در امان بماند. حریری خاطرنشان کرد: از ۲۳ میلیارد دلار ذخیره شده در خارج از کشور حدود ۶ میلیارد دلار آن از کرهجنوبی وصول شده و تا چند روز آینده مقدمات انتقال ۱۰ میلیارد دلار دیگر هم فراهم میشود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تاکید بر اینکه این ارقام در فضای فعلی اقتصاد کشورمان رقمهای بسیار مهمی تلقی میشود، ادامه داد: بانک مرکزی به عنوان فرمانده بازار ارز، زمانی میتواند اعمال فرماندهی کند که در بازار دخالتهای بموقع برای تنظیم بازار ارز داشته باشد که مستلزم این است منابع ارزی در دسترس داشته باشد تا بازار را متعادل نگه دارد. این منابع هنگامی که در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد از جمله این ۶ میلیارد دلار، اجازه مدیریت مناسبتر به بانک مرکزی برای تعیین قیمت بهینه ارز را میدهد.
حریری با بیان اینکه ما به یک نقطه باثباتتری در بازار ارز رسیدهایم، گفت: بیش از 4 ماه است قیمت ارز بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان در حال نوسان است و بر خلاف پیشبینیهایی که دانهدرشتهای بازار ارز میکردند که امسال باید ارز را به نرخ ۱۰۰ یا ۱۲۰ هزار تومان ببینیم اما مشاهده کردیم با همین موفقیتهایی که در بازار نفت داشتیم و سیستمی که بانک مرکزی با روش مدیریتی خود اعمال کرده، بازار ارز دیگر بازار متلاطمی نیست. با این رقمها ارز بشدت افت نمیکند و بشدت هم افزایش نمییابد.
ارسال به دوستان
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از تجارت 25 میلیارد دلاری ایران با بریکس خبر داد
فرصت بریکس
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: در 5 ماه نخست امسال نزدیک ۳۷ میلیون تن کالا به ارزش 25.1 میلیارد دلار بین ایران و اعضای فعلی و جدید بریکس تبادل شد.
سیدروحالله لطیفی همزمان با سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به آفریقای جنوبی برای شرکت در نشست روسای مجالس اعضای بریکس اظهار داشت: در 5 ماه نخست امسال بیش از 70.3 میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش 43.5 میلیارد دلار بین ایران و کشورهای جهان تبادل شد که 36.8 میلیون تن به ارزش ۲۵ میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار آن بین ایران و ۱۰ کشور عضو پیشین و جدید بریکس بوده که 52.4 درصد وزن و 57.7 درصد ارزش کل تجارت ایران (مجموع واردات و صادرات) را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از کالاهای تبادلشده بین ایران و بریکس 27.7 میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۹ میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار، صادرات ایران به ۱۰ کشور بریکس پلاس بوده که ۵۰درصد وزن و ۴۷ درصد ارزش کل صادرات کشورمان به دنیا را شامل میشده است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت درباره مقاصد صادراتی ایران به کشورهای بریکس پلاس گفت: چین با خرید 5.6 میلیارد دلار، امارات با 2.3 میلیارد دلار، هند با ۸۴۵ میلیون دلار، روسیه با ۳۶۱ میلیون دلار و آفریقای جنوبی با ۵۱,۵ میلیون دلار، 5 مقصد اول صادرات کالاهای غیرنفتی ایران در بین اعضای بریکس در ۵ ماه نخست امسال بودند.
وی افزود: برزیل با خرید مستقیم 1.2 میلیون دلار، مصر با ۶۴۴ هزار دلار، اتیوپی با ۱۴۳ هزار دلار، عربستان با ۹۰ هزار دلار و آرژانتین با 41.3 هزار دلار مقاصد ششم تا دهم صادرات کالاهای ایرانی به اعضای بریکس بودند. سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اظهار داشت: از کل صادرات به اعضای بریکس، 22.2 میلیون تن کالا به ارزش 6.8 میلیارد دلار صادرات ایران به 5 کشور عضو پیشین بریکس و 5.5 میلیون تن کالا به ارزش 2.3 میلیارد دلار نیز به اعضای جدید بوده است.
لطیفی درباره واردات از اعضای بریکس گفت: از کل واردات 14.5 میلیون تنی کالا به کشور به ارزش 24.2 میلیارد دلار، ۹ میلیون و ۱۲۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد دلار از اعضای قدیم و جدید بریکس بوده که ۶۳ درصد وزن و ۶۶ درصد ارزش واردات از این کشورها در 5 ماهه امسال بوده که 4.4 میلیون تن کالا به ارزش 8.8 میلیارد دلار از اعضای پیشین بریکس و 4.7 میلیون تن کالا به ارزش 7.2 میلیارد دلار از اعضای جدید بریکس بوده است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت درباره میزان واردات ایران از اعضای بریکس پلاس بیان داشت: امارات با فروش 7.2 میلیارد دلار، چین با ۷,۱ میلیارد دلار، هند با ۸۱۳ میلیون دلار، روسیه با ۷۹۳ میلیون دلار، برزیل با ۱۳۰ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با 9.1 میلیون دلار، اتیوپی با ۵۵۲ هزار دلار، آرژانتین با ۲۹۷ هزار دلار، مصر با ۲۷۹ هزار دلار و عربستان بدون فروش کالا، به ترتیب کشورهای فروشنده کالای مورد نیاز ایران در 5 ماه نخست امسال در بین اعضای بریکس پلاس بودهاند. لطیفی در پایان ابراز امیدواری کرد با آغاز عضویت ایران، مصر، امارات، اتیوپی، آرژانتین و عربستان از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی و با فعال شدن کریدور جنوب - شمال، سیاست دلارزدایی، توسعه حمل و نقل، توسعه کسب و کارهای نوین بین اعضا، راهاندازی ارز مشترک و ایجاد ساز و کار مناسب اقتصادی بین همه 11 عضو که عمدتا کشورهای بزرگ و در حال توسعه هستند و سهم بزرگی از کیک اقتصاد دنیا را دارند، تجارت ایران با اعضای بریکس روند شتابانی به خود بگیرد.
ارسال به دوستان
وزیر راه و شهرسازی:
ایران راهحل بنبستهای ترانزیتی منطقه است
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ایران راهحل بنبستهای ترانزیتی منطقه است، گفت: اتصال دریای شمال به جنوب یکی از اصلیترین برنامههای دولت است که با افتتاح ریل رشت - کاسپین محقق میشود. مهرداد بذرپاش سهشنبه در مراسم روز جهانی دریانوردی افزود: با وجود همه ظلمها و تحریمها، دریانوردی در ایران رو به گسترش است و همواره به کنوانسیونهای بینالمللی نیز پایبند بودهایم. وی گفت: صنعت دریایی نیازمند بازاریابی و کاهش قیمت تمام شده است. محصول نهایی صنعت هم باید مورد بررسی قرار گیرد و موشکافانه برای تمام بخشهای دریایی برنامهریزی کنیم. به گفته وزیر راهوشهرسازی، ایران کشوری است که از شمال و جنوب به دریا وصل میشود و در این شرایط نباید آنقدر کم از ظرفیت دریا استفاده کرده باشیم و درآمد ارزی ما پایین باشد. وی دریا را نعمت خدادادی دانست و ادامه داد: موقعیت جغرافیای سیاسی ایران که از نظر من «ایران - راه» است و من با این عنوان در اجلاسهای بینالمللی صحبت کردم، خاص است، ایران راهحل بنبستهای ترانزیتی منطقه است و به عنوان کشوری امن تاکید داریم «ایران - راه» است. بذرپاش افزود: یکی از اصلیترین برنامههای ما اتصال دریای شمال و جنوب در ایران از طریق تکمیل کریدورهای شمال - جنوب است. ریل رشت - کاسپین تا ۲ ماه آینده به افتتاح میرسد و نخستینبار از خزر به خلیج فارس متصل میشویم. وزیر راه تصریح کرد: اقتصاد دریا رها بود و سالها کسی در ترانزیت مسؤولیت قبول نمیکرد. احکام خوبی اکنون برای اقتصاد دریامحور در برنامه هفتم نوشته و همزمان در مجمع تشخیص نگاشته شده است تا قدری از این احوال غیرشفاف فاصله بگیریم. وی ادامه داد: باید با همه کمبود منابع تکمیل کریدورهای شمال - جنوب را توسعه دهیم و بندر چابهار فوراً به شبکه ریلی وصل شود. در هیچ جای دنیا تا این حد جابهجایی کالا از طریق جاده انجام نمیشود که هم آمار تصادفات را افزایش داده و هم جادههای کشور را خراب میکند. این وضعیت البته به دلیل ارزانی گازوییل است که هنوز حمل جاده بر ریلی و دریایی ارجحیت دارد. بذرپاش در ادامه گفت: توسعه شهرها و شهرکهای ساحلی در دستور کار است و جمعیتپذیری سواحل باید به مرحله اجرایی برسد و صنعت و جمعیت به کنار دریاها بیاید تا بتوانیم ظرفیت بالقوه دریا را بالفعل کنیم.
معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر نیز در این مراسم گفت: طی ۲ سال گذشته مجمع تشخیص مصلحت سند توسعه اقتصاد دریا را در کمیتههای فرعی بررسی کرد و در صحن علنی مجمع به تصویب رساند که بسیار ارزشمند است. علیاکبر صفایی افزود: دولت و وزارت راه با تلاش فراوان نقش دریا و اقتصاد دریا را در کنار ترانزیت برجسته کردند و در نهایت در برنامه هفتم به موضوع اقتصاد دریا پرداخته شد. کارگروه ویژهای هم در بخش اقتصاد دریا با حضور وزیر راه برگزار میشود. موضوع جمعیتسازی در کنار ساحل با اختصاص ۲۷ نقطه سکونتی کنار سواحل نیز ذیل برنامه هفتم توسعه در دستور کار است.
* دوسوم قطعات مورد استفاده صنعت ریلی تولید داخل است
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رشد تکنولوژی و داخلیسازی در صنعت ریلی گفت: دوسوم قطعات مورد استفاده در این صنعت در داخل کشور تولید میشود.
مهرداد بذرپاش صبح سهشنبه پس از بازدید از غرفههای شرکتهای حاضر در دهمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی، در جمع خبرنگاران ضمن تبریک اعیاد ماه ربیعالاول، درباره جایگاه صنعت ریلی گفت: اعتقاد دولت سیزدهم این است که زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی کشور از مسیر توسعه زیرساختهای حملونقل میگذرد که صنعت ریلی یکی از مهمترین آنهاست. وی با بیان اینکه هدفگذاری رشد ۸ درصدی صنعت ریلی در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است، افزود: نیازمند سرمایهگذاری و حمایت مجموعههای داخلی برای تحقق این رشد در 5 سال آینده هستیم. بذرپاش میزان داخلیسازی و رشد تکنولوژی شرکتهای داخلی را در این نمایشگاه قابل مشاهده و خوشحالکننده دانست و تاکید کرد: دوسوم تمام قطعات مورد استفاده صنعت ریلی در داخل کشور تولید میشود. وی افزود: تلاش میشود یکسوم قطعات باقیمانده نیز داخلیسازی شود و اگر مقرون به صرفه نبود، از طریق واردات آنها را تامین کنیم. عضو کابینه سیزدهم با اشاره به اینکه در حوزه شبکه راهها، تکمیل زنجیرههای کریدوری شمال - جنوب و شرق - غرب کشور در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، اظهار کرد: با وجود محدودیتهای منابع، این موضوع هرگز از دستور کار خارج نشد، چرا که تکمیل گذرگاههای اصلی کشور همواره مورد تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری در جلسات خصوصی و عمومی بوده است.
به گفته بذرپاش، در همین راستا عملیات احداث خطآهن نهبندان - بیرجند - قائن، به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب که از سرخس تا چابهار امتداد دارد، طی هفتههای گذشته به طور رسمی آغاز شد. وی با بیان اینکه قطعه چابهار - زاهدان نیز بیش از ۶۵ درصد پیشرفت دارد، افزود: راهآهن خاش به زاهدان هم به بهرهبرداری رسیده است. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: قطعه چابهار به خاش که قطعهای دشوار و حاوی تونلهای متعدد است، در حال تکمیل مراحل روسازی قرار دارد و یک خط ریلی مهم و اقتصادی برای کشور به شمار میآید. بذرپاش اظهار کرد: قرارداد چابهار در آستانه انعقاد نهایی با کشور هند است و فرصت سرمایهگذاری بسیار خوبی را برای کشور فراهم میکند. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است، گفت: در کریدور شمال - جنوب مرکزی کشور که از بندر شهید رجایی در بندرعباس آغاز میشود، خط ریلی رشت به کاسپین وجود دارد که ظرف ۲ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد و دریای شمال را به دریای جنوب متصل میکند. این اتصال ظرفیت ترانزیتی کشور را به میزان قابل توجهی ارتقا خواهد داد. وی افزود: دوخطه کردن سایر قطعات در این مسیر نیز در حال انجام است. بذرپاش به مسیر ریلی رشت - آستارا نیز اشاره کرد که قرارداد آن با کشور روسیه منعقد شده و کریدور مرکزی شمال - جنوب را تکمیل میکند. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در کریدور شرقی غربی نیز که از سرخس آغاز شده و به مرز رازی ختم میشود، توافقات خوبی با کشور ترکیه برای توسعه و افزایش ظرفیت این خط انجام شده است. به گفته بذرپاش، توافقات خوبی با همسایگان در حال انجام است و یکی از این توافقات قطعه شلمچه - بصره بود که پس از حدود نیم قرن انتظار، طی جلسات متعدد با طرف عراقی به نتیجه رسید. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: خط ریلی شلمچه - بصره دسترسی ما را به مدیترانه و اروپا امکانپذیر میکند که البته فاز اول آن برای جابهجایی مسافری است اما مذاکرات با دولت عراق برای انتقال بار نیز ادامه دارد. بذرپاش از انجام توافقاتی با کشور آذربایجان در مرز شمال خبر داد و افزود: خطوط ریلی در منطقه مرزی کشور ایجاد خواهد شد. وی تاکید کرد: پروژه رشت - آستارا نیز با کشور روسیه سالها مورد گفتوگو بود و توافقات اولیه به سرانجام رسیده است. وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از سوی دیگر خط ریلی کشورمان وارد خاک افغانستان شده است، همچنین هدف توسعه خطوط ریلی را با همه همسایگان در دستور کار داریم تا شبکه ترانزیتی کشورمان تکمیل شود.
توسعه ظرفیت بندری و تسریع احداث اسکله رو - رو بندر امیرآباد و کاسپین از دیگر مواردی بود که مورد اشاره وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت. بذرپاش گفت: علاوه بر توسعه شبکه خطوط ریلی، توسعه ناوگان از جمله لکوموتیو و واگن در بخش مسافری و باری در دستور کار قرار دارد و ظرفیت جابهجایی مسافران ریلی از لحاظ کیفی و کمی باید افزایش یابد.
وی تاکید کرد: استفاده از ریل برای شرکتهای مختلف معدنی و فولادی و... در اولویت است تا شرکتها برای سرمایهگذاری در حوزه خطوط و ناوگان ریلی انگیزه بیشتری داشته باشند. به گفته بذرپاش، تجهیز منابع مالی در دستور کار قرار گرفته و مجوزهای مورد نیاز برای آن دریافت شده تا با تزریق این منابع به ناوگان ریلی، شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
آرامش در بازار ارز و طلا
قیمت انواع سکه در جریان معاملات دیروز بازار ارز و طلا کاهش یافت. دلار دیروز در مرکز مبادله ارز و طلا، در بخش اسکناس با افزایش ۱۳۰ ریالی، ۴۱ هزار و ۱۹۴ تومان و در بخش حواله ۳۷ هزار و ۴۴۹ تومان کشف قیمت شد. دلار در صرافیها دیروز در زمان تنظیم گزارش، به قیمت ۴۰ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری و با نرخ ۴۱ هزار و ۱۹۳ تومان فروخته شد. دیروز همچنین یورو در صرافیها با نرخ توافقی به قیمت ۴۳ هزار و ۵۴۷ تومان معامله شد. بررسی میدانی بازار ارز نشان میدهد دلار آزاد دیروز توسط دلالان مقابل صرافیها ۴۹ هزار تومان معامله میشد.
***
قیمت نفت در معاملات دیروز به 94.69 دلار رسید
با تمرکز دوباره بازار بر کمی عرضه در آستانه زمستان، قیمت نفت در معاملات دیروز به 94.69 دلار در هر بشکه افزایش یافت. به نقل از رویترز، به دنبال تمرکز بازار بر کمی عرضه در آستانه زمستان و کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا به میزان قابل قبولی نسبت به تورم و بیکاری، قیمت نفت در معاملات دیروز افزایش یافت. هر بشکه نفت برنت با 73 سنت افزایش 94.69 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 82 سنت افزایش 91.21 دلار معامله شد. آمارهای صنعتی در روز سهشنبه نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا هم هفته گذشته حدود 1.6 میلیون بشکه افزایش یافته است، این در حالی است که تحلیلگران انتظار داشتند این ذخایر 300 هزار بشکه کاهش یابد. با این حال، بازار همچنان درباره کاهش ذخایر نفت خام آمریکا در مرکز ذخیرهسازی کوشینگ، اوکلاهما که به کمترین سطح عملیاتی رسیده، نگران است. کاهش بیشتر در کوشینگ میتواند فشار بیشتری بر بازارهای نفت وارد و قیمت را صعودی کند، چرا که کمی عرضه ناشی از کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت و همپیمانانش موسوم به اوپکپلاس را تشدید میکند. لئون لی، تحلیلگر بازارهای سیامسی گفت: در مجموع قیمت نفت در بحبوحه کاهش عرضه فعلی، نسبتا افزایشی است. با این حال وی افزود افزایش قیمت ناشی از کاهش تولید و عرضه از سوی عربستان و روسیه ممکن است تا پایان سال محدود شود. آمارهای اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا اخیرا ضعیف شده است. قیمت نفت ماه اکتبر ممکن است در کل روندی پرنوسان نشان دهد و بعید است در کوتاهمدت از 100 دلار بالاتر رود اما انتظار میرود روند قیمتی قوی باشد. آمار رسمی و دولتی میزان ذخایر نفت خام آمریکا دیروز بعدازظهر منتشر شد. در حالی که برخی تحلیلگران انتظار دارند تعمیرات فصلی پاییز پالایشگاهها کمی به افزایش ذخایر نفت خام کمک کند برخی دیگر نگران هستند تقاضای بالای صادراتی این ذخایر را کاهش خواهد داد. علاوه بر این، تحلیلگران بخش تحقیقات بانک ANZ در یادداشتی اعلام کردند ممنوعیت اخیر روسیه برای صادرات بنزین و گازوئیل به معنای افزایش فشار پالایشگاهها برای دریافت نفت خام است. روسیه هفته گذشته ممنوعیت موقت بر صادرات بنزین و گازوئیل برای تمام کشورهای خارج از دایره 4 کشور شوروی سابق با هدف تثبیت بازار داخلی اعمال کرد اما بعدا این محدودیت را کاهش داد. خبرگزاری دولتی تاس اعلام کرد شرکت ترنسنِفت روسیه، ارسال گازوئیل به پایانههای مهم پریمورسک و نووروسیسک در دریای سیاه و بالتیک را در روز جمعه به حالت تعلیق درآورده است.
***
سنگاندازی بانکها در مسیر تولید مسکن
در حالی که رئیسجمهوری از عملکرد بانکها در بخش پرداخت تسهیلات تولید مسکن رضایت ندارد سنگاندازی سیستم بانکی در مسیر ساخت و ساز مسکن ادامه دارد. رئیسجمهوری در جلسه اخیر شورای عالی مسکن با بیان اینکه متأسفانه عملکرد برخی بانکها در ارائه تسهیلات قابل قبول نیست، گفته بود: برخی بانکها به جای پرداخت تسهیلات مسکن به مسکنسازی رو آورده و فعالیت اقتصادی خود را جزو آمار تسهیلات پرداختی نهضت ملی مسکن ارائه کردهاند. وی در این رابطه دستور داد: طی 2 هفته جلسهای با حضور وزرای راه، اقتصاد، رئیسکل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها برگزار شود تا اولا آمار ارائهشده درباره تعداد متقاضیان معرفیشده به بانکها، قراردادهای امضاشده و میزان تسهیلات پرداختی بررسی و نتیجه نهایی در جلسه آتی شورا ارائه شود. ثانیا پیشنهادهای مختلف مطرحشده در این جلسه درباره راهکارهای تسریع در تأمین تسهیلات بانکی ساخت مسکن از جمله خط اعتباری ویژه بانک مسکن بررسی و اعلام نظر شود. وی تاکید کرد: اینکه همه کارها و اقدامات دولت عنوان جهادی و نهضتی دارد، به منزله آن است که همه وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی با تلاش مضاعف نسبت به پیگیری امور تا حصول نتیجه اهتمام داشته باشند و اجازه ندهند انجام کارها با تأخیر مواجه شود. در همین رابطه دبیر کانون سراسری انبوهسازان با انتقاد از عملکرد بانکها گفت: وضعیت تسهیلاتدهی بانکها به بخش مسکن به هیچ عنوان راضیکننده نیست و رسیدگی عاجل میخواهد. فرشید پورحاجت افزود: بانکها تمام تلاش خود را به کار بستهاند در حوزه ساخت مسکن تسهیلات پرداخت نکنند. سیستم بانکی شعار پرداخت وام میدهد اما در مقام اجرا مانند سایر تسهیلات، این کار قطرهچکانی انجام میشود. وی به یک نمونه از سنگاندازی بانکها برای نپرداختن وام ساخت مسکن اشاره و اضافه کرد: در رابطه با تسهیلات قانون جهش تولید در بخش خودمالکی، بانکها برای پرداخت وام رسوب در نظر میگیرند. در حالی که شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن را به 550 میلیون تومان افزایش داده بانکها برای پرداخت 150 میلیون تومان متمم در پروژههای خودمالکی، تامین رسوب سالانه 15 درصدی را مطالبه میکنند. وی با تاکید بر اینکه شورای پول و اعتبار چنین چیزی را مصوب نکرده است، تصریح کرد: تنها بانکی که در حوزه تولید مسکن عملکرد قابل توجهی داشته، بانک مسکن بوده که با تمام فشارها جور سیستم بانکی را به دوش میکشد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان یادآور شد: اخیرا جلسهای با مدیرعامل بانک مسکن برگزار کردیم و مقرر شد یک خط اعتباری برای قانون جهش تولید مسکن در نظر گرفته شود. برای این کار نیاز است سپرده قانونی بانک مسکن کاهش یابد تا بتواند قدرت وامدهی را افزایش دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|