|
افزایش ۲۸ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۲۸ هزار و ۴۹۷ واحد افزایش، در ارتفاع ۲ میلیون و ۶۰ هزار و ۳۳۷ واحدی قرار گرفت. دیروز در معاملات بورس تهران بیش از ۱۰ میلیارد و ۴۶ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۱ هزار و ۸۷۶ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
اخبار
مبلغ تقریبی سود سهام عدالت اعلام شد
تا پایان ماه جاری نخستین مرحله از سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز میشود و ورثه متوفیان نیز که اقدامات مربوط به ثبتنام را انجام دادهاند سود میگیرند. اگرچه هنوز مبلغ دقیق سود سهام عدالت در سال جاری مشخص نشده اما رقم تقریبی آن برای افرادی که سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی دارند حدود ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود. هنوز سازمان بورس رقم دقیق سود سهام عدالت را اعلام نکرده است، چرا که هنوز برخی شرکتها سود را محاسبه و اعلام نکردهاند. با این حال رئیس سازمان بورس بتازگی بیان کرده کسانی که سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی دارند حدود ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکنند. کسانی هم که سهام یک میلیون تومانی دارند، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافت خواهند. مجید عشقی البته تاکید کرد این اعداد هنوز قطعی نیست و باید محاسبه شود. درباره زمان واریز سهام نیز قرار است همانند سال گذشته عمل شود؛ مرحله اول اواخر آذر و مرحله دوم اواخر سال جاری و قبل از عید پرداخت میشود. رئیس سازمان بورس اعلام کرده مرحله اول تا پایان آذر و شب یلدا واریز خواهد شد. یکی از مشکلات در زمان پرداخت سود سهام عدالت به عملکرد شرکتهای بورسی مربوط میشود که بعضا در محاسبه سود تاخیر دارند. امسال نیز حدود ۹ شرکت سود سهام را هنوز پرداخت نکردهاند. این در حالی است که این شرکتها سود افراد حقیقی را از طریق سامانه سجام پرداخت کردهاند اما در واریز سود سهام عدالت تعلل میکنند. مجید عشقی، رئیس سازمان بورس درباره آنها گفته است: خواهش میکنیم سود سهام عدالت را واریز کنند، در غیر این صورت قوانین خاص خودمان را داریم. همچنین ورثه متوفیانی که بحث انتقال دارایی متوفیان را انجام دادهاند، در این مرحله سود را دریافت میکنند. درخواست سازمان بورس این است افرادی که میخواهند کار انتقال سهام عدالت را انجام دهند، انتقال سهام متوفیان به ورثه را انجام دهند که تا پایان آذر که سود پرداخت میشود، به افراد جدید نیز پرداخت شود. از سال ۱۳۸۵ تاکنون بیش از 3 میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مشمولان سهام عدالت فوت شدهاند که سهام عدالت آنان تاکنون بلاتکلیف بود. اکنون ۵۰۰۰ نفر از ورثه برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان ثبتنام کردهاند و متقاضیان دارای سجام میتوانند از طریق این درگاه نسبت به دریافت سهام عدالت خود اقدام کنند.
***
تولید ۱۰۰ اتوبوس برقی تا پایان سال
وزیر صمت با اشاره به تولید ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی توسط خودروسازان در کشور تا پایان سال گفت: نیاز تهران به اتوبوس بر اساس حجم جمعیت و ترافیک ۷ هزار دستگاه است. عباس علیآبادی با تاکید بر اینکه توسعه خودروهای برقی به دلیل مزایایی که دارند باید زودتر اجرایی شود، خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده از این ظرفیت حداکثری در خودروهای برقی، رانندهها باید درباره نحوه رانندگی آموزش ببینند. علیآبادی گفت: ما یک تغییر رویکرد در خودروسازیهای کشور خواهیم داشت و سیستمهای جدید برقی باید جایگزین خودروسازی دیزل سنگین شود البته خودروهای برقی سیستمهای نسبتاً سادهتری دارند؛ با این حال تا الان مثلا در خودروسازی سرمایهگذاری در زمینه ساخت باتری که از جمله عوامل اصلی ماشینهای برقی است، انجام نشده است.
***
واردات ۲ میلیارد دلار موبایل در ۸ ماه
در ۸ ماه نخست سال جاری ۹ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۳۳۹ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۹۳۸ میلیون دلار وارد کشور شده است. بر اساس آمار گمرک ایران، در ۸ ماهه امسال ۹ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۳۳۹ دستگاه گوشی تلفن همراه به 2 شیوه تجاری و مسافری به ارزش یک میلیارد و ۹۳۸ میلیون و ۵۵۳ هزار دلار وارد کشور شده است. این گزارش درباره واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری در ۸ ماهه سال جاری میافزاید: در این مدت ۸ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۷۹۷ دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون و ۷۴۶ هزار دلار به شیوه تجاری و ۳۳۹ هزار و ۵۴۲ دستگاه به ارزش ۱۹۷ میلیون و ۸۰۷ هزار دلار به شیوه مسافری وارد شده است. شایان ذکر است آمار واردات تلفن همراه در ۸ ماهه سال جاری ذیل کدهای شماره ۸۵۱۷۱۲۱۰ و ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشیهای تلفن همراه هوشمند و کدهای شماره ۸۵۱۷۱۲۲۰ و ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیرلمسی است.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی: میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در آبان نسبت به مهر ۳۰۰ هزارتومان کاهش یافت
پاییزان قیمت مسکن
گروه اقتصادی: بررسی جدیدترین آمارهای رسمی قیمت مسکن در شهر تهران نشان از آن دارد که بار دیگر برای چندمین ماه متوالی قیمت مسکن کاهشی شده است. به نظر میرسد جمیع اقدامات دولت در این راستا اعم از مالیاتهای گوناگون در حوزه مسکن، برخورد با بنگاهها و پلتفرمهای متخلف و نهضت ساخت مسکن باعث این اتفاق شده است.
اساسا فصول سرد سال موعد توقف قیمت مسکن است؛ اتفاق رخ داده در آبان امسال نوید این را میدهد که در ماههای آتی شاهد کاهشی شدن هرچه بیشتر قیمتها باشیم.
به گزارش «وطن امروز»، بانک مرکزی اعلام کرد متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در آبان امسال ۷۵ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل 0.4 درصد کاهش نشان میدهد که با توجه به افزایش 14.8 درصدی معاملات در این ماه، آرامش نسبی در بازار معاملات مسکن شهر تهران طی ماههای اخیر برقرار شده است.
آبان ۱۴۰۲ تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به 3.6 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 14.7 درصد افزایش و 55.1 درصد کاهش نشان میدهد. همچنین در این ماه، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 757.7 میلیون ریال بوده که حاکی از کاهش 0.4 درصدی نسبت به ماه قبل است. گفتنی است گزارش «تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در آبان ۱۴۰۲» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.
ساخت مسکن یکی از وعدههای انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی بود و از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، بخش مسکن مورد توجه قرار گرفت و ماحصل آن اجرای طرحی با نام نهضت ملی مسکن در سراسر کشور بود. این طرح که ارتقایافته طرح مسکن مهر است، توانست قطار از حرکت ایستاده ساخت مسکن را دوباره به حرکت درآورد. با این حال ساخت 4 میلیون واحد مسکن در طول 4 سال، وعدهای نبود که دولت به تنهایی از پس آن برآید. بر همین اساس دولت سعی کرد با همراه کردن عموم مردم و سازندگان مسکن، به این امر سرعت بخشد. این سیاست به همراه توجه به بافتهای فرسوده کشور موجب شد در کنار طرح نهضت، طرح احیای بافتهای فرسوده نیز قوت بگیرد.
* رویکردی برای کاهش هزینهها
با توجه به نوسانات قیمتی بازار و همچنین سایه انداختن غول تورم بر اقتصاد کشور، ساخت مسکن در قالبهای نهضت ملی مسکن و احیای بافتهای فرسوده، موجب کاهش قابل توجه قیمت مسکن نشد و به همین دلیل دولت دخالت خود در ساخت مسکن را افزایش داد و با اجرایی کردن طرحی مبنی بر رایگان کردن زمین برای ساخت مسکن، سعی بر کاهش قیمتها کرد. بر همین اساس، سهم قیمت زمین از قیمت تمامشده مسکن صفر شد و توانست شوک مثبتی به بازار وارد کند.
به گفته ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، یکی از بزرگترین هزینهها در ساخت مسکن، هزینه تأمین زمین است که در نهضت ملی مسکن صفر شده و زمین 99 ساله ارائه میشود. بر همین اساس میتوان مدعی شد نگاه وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم، کاهش حداکثری هزینههای ساخت مسکن است.
همچنین مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اهتمام دولت برای ایجاد نهضت ملی کاهش قیمت تمامشده مسکن و ساختمان گفت: با مصوبه جدید مجلس، بخشی از هزینهها که در قالب بیمه و عوارض از صاحبان ملک اخذ میشد، کاهش چشمگیری خواهد یافت. همچنین موضوع عوارض صدور پروانه ساختمانی که توسط شهرداریها از مردم اخذ میشود، نیازمند ساماندهی مجدد است که در تلاش برای اصلاح آن هستیم.
به گفته بذرپاش، همچنین تاکنون ۵۰ هزار هکتار زمین در قالب الحاق به محدودههای شهری و شهرکهای جدید تامین شده است. وی تصریح کرد: درباره مصالح ساختمانی بویژه سیمان و فولاد که اصلیترین مصالح ساختمانی در ساختوساز به شمار میرود، تصمیم داریم این مصالح را با قیمت مناسبتری به سازندگان عرضه کنیم تا در قیمت تمامشده و کاهش آن تاثیر داشته باشد. همچنین وزیر راه و شهرسازی از واگذاری ۲۰ هزار قطعه زمین در ۳۱ استان کشور برای طرح جوانی جمعیت به متقاضیان واجد شرایط خبر داد و افزود: با تحویل این قطعات، میزان قطعات اراضی تحویلی برای طرح جوانی جمعیت به ۳۲ هزار قطعه میرسد. یکی از سیاستهای جدید وزارت راه و شهرسازی در دوره جدید، واگذاری زمینهای روستایی است که قرار است تا پایان امسال ۵۰۰ هزار قطعه زمین در قالب طرح نهضت ملی مسکن در روستاها تحویل داده شود.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه هزینه صدور پروانه ساختمانی بعد از پیگیریها و مصوبه جدید مجلس کاهش یافت، گفت: مصوبه جدید مجلس میتواند به افزایش پروانه ساختمانی کمک کند.
* سرعت ساخت مسکن رو به افزایش است
اهتمام وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن و عرضه آن به متقاضیان واقعی، موجب شده است توازنی میان عرضه و تقاضا شکل بگیرد. عدم ساخت مسکن توسط دولت گذشته عاملی بر گرانی مسکن بود که با ناترازی میان عرضه و تقاضا، حسرت خانهدار شدن را به دل بسیاری از مردم گذاشته بود اما دولت سیزدهم ساخت مسکن را یکی از کلیدیترین اقدامات خود به شمار آورده و در تلاش است با سرعت بخشیدن به ساخت مسکن، نه تنها مراتب خانهدار شدن را آسان کند، بلکه اوضاع نابسامان بازار مسکن را نیز بهبود بخشد.
بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت راه و شهرسازی، تاکنون یک میلیون و 800 هزار واحد نهضت ملی در قالب مسکن روستایی، مسکن شهری و زمینهای تکطبقه به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است. همچنین تکمیل حدود 100 هزار واحد مسکن مهر، تولید مسکن و نوسازی بافت فرسوده و طرح خودمالکی در سراسر کشور در حال اجراست.
در تازهترین اقدام دولت سیزدهم در راستای ارائه واحدهای ساخته شده در قالب طرح نهضت ملی مسکن، در سفر 2 روزه رئیسی به کردستان، 5 هزار و 800 واحد مسکن در قالب نهضت ملی افتتاح شد. گفتنی است 5 هزار از این واحدها روستایی، 200 واحد ملی و 600 واحد نیز خودمالکی و فرسوده بوده است.
* مالیات بر خانه
یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی آن برای کنترل و ساماندهی بازار مسکن، ایجاد ابزارهای تنظیمی برای تنظیم بازار بود. مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر سوداگری، مالیات بر معاملات مکرر، مالیات بر زمینهای خالی، مالیات بر املاک لوکس و گرانقیمت، ساماندهی مشاوران املاک و پلتفرمهای مسکنی و ارتقای سامانه املاک و مسکن برای انعقاد قراردادهای آنلاین از سیاستهای تنظیم بازار مسکن بود که برخی از این اقدامات در تمام دنیا برای کنترل بازار مسکن مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله مالیاتهایی که در دورههای مختلف از سوی دولتها پیگیری شد اما به ثمر نرسید، مالیات بر خانههای خالی بود. این مالیات پس از 50 سال در کشور اجرایی و برای نخستینبار در دولت سیزدهم اخذ شد. اگرچه میزان اخذ این مالیات در حال حاضر تنها محدود به 80 هزار واحد است اما اهتمام دولت برای اجرایی شدن ابزارهای تنظیمی در راستای تنظیم بازار مسکن، امری ستودنی است.
مالیات بر عایدی سرمایه که نامش به مالیات بر سوداگری تغییر یافت، از دیگر مالیاتهایی بود که به عنوان ابزار تنظیمی بازار مسکن معرفی شد. این مالیات به نسبت دیگر مالیاتهایی که از جانب دولت ارائه شده، اثر بیشتری داشته اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده و طرح آن میان مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام سردرگم است.
* ۲۰۰ هزار خانه خالی به بازار مسکن عرضه شد
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تمام تلاش ما این است از طریق ابزارها و مکانیزمهای متعدد، بخش مسکن را ساماندهی و قیمت را کنترل کنیم که یکی از آن ابزارها مالیات بر خانههای خالی است. هماکنون بیش از ۸۰ هزار پرونده مالیاتی در سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از خانههای خالی در دست بررسی قرار دارد. با همین مکانیزم تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی به بازار مسکن عرضه شده است.
وی ادامه داد: قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره در صورت تصویب و ابلاغ این امکان را فراهم میکند تا میزان اجاره در استانها تعیین و اجرا شود.
* استفاده از ظرفیت شهرهای اقماری
یکی از اقدامات مهم دولت در راستای تنظیم بازار و کنترل تورم حاکم بر بخش مسکن، توجه به شهرهای اقماری در کلانشهرها بوده است. این موضوع در حالی است که پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، میزان دسترسی و امکانات در این شهرها افزایش یافت و موجب میل مردم به سمت اسکان در این شهرها شد. همچنین با ساخت مسکن در این شهرهای اقماری شرایط زندگی در آنها بهبود یافت. این موضوع در حالی است که قبل از این موضوع تمایل بسیاری از مردم به سمت اسکان در کلانشهرها بود اما با این اقدامات جمعیت کثیری میل به اسکان در این شهرها پیدا کردند.
افزایش اسکان در این شهرها نه تنها موجب انتقال موجی از جمعیت از کلانشهرها به این شهرها شده، بلکه اسکان را تا حدی به سمت آمایش سرزمینی سوق داده است. همچنین گفتنی است مسکن در این شهرها به دلیل وضعیت نوظهوری که دارند، با قیمت نازلتری به متقاضیان ارائه شده و وضعیت بهتری نسبت به کلانشهرها دارد.
ارسال به دوستان
پس از 18 سال انتظار متروی تهران - پرند به طول 19 کیلومتر امروز افتتاح میشود
مترو امروز به پرند میرسد
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید: این پروژه از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ تعطیل شده بود
گروه اقتصادی: متروی پرند بعد از 18 سال انتظار امروز با حضور رئیسجمهور افتتاح میشود. ایستگاه شهر پرند در واقع آخرین ایستگاه در توسعه جنوبی خط یک است که هدف اصلی آن دسترسی و اتصال شهر جدید پرند به شبکه سراسری متروی تهران و ارائه سرویس حملو نقل به مسافران شهر جدید پرند و مناطق اطراف با قیمت بسیار نازل است. این طرح جز حملونقل سریع، حذف اثرات زیست محیطی استفاده از سوخت فسیلی، صرفهجویی قابل ملاحظه در هزینه منابع مالی و وقت مسافران را در پی دارد. این خط از اتوبان تهران - قم بعد از عوارضی جنب ایستگاه متروی شهر آفتاب آغاز میشود و تا شهر پرند ادامه دارد.
همچنین به لحاظ میزان تصادفات و آسیبهای جرحی یا فوتی، نگاهی به آمار مصدومان و جانباختگان آزادراه تهران - ساوه که در برخی سالها به ۵۸ فوتی و صدها مصدوم هم رسیده است، خود گویای تمام نکات هشداردهنده است که طبیعتا با افزایش استفاده شهروندان از وسایل حملونقل عمومی، نهتنها بار ترافیک این معبر پرتردد بینشهری کاهش خواهد یافت، بلکه آمار تصادفات حملونقلی نیز به تبع آن تقلیل مییابد.
سخنگوی دولت با ارائه گزارش پیشرفتهای مناسب طرحهای حوزه مسکن، ترانزیت و حملونقل کالا توسط وزیر راه و شهرسازی در جلسه هیات دولت، از افتتاح متروی تهران - پرند با تامین اعتبار توسط وزارت راه و شهرسازی در مراسمی با حضور رئیسجمهور خبر داد.
علی بهادریجهرمی روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت از بهرهبرداری متروی تهران - پرند با تلاشهای وزارت راه و شهرسازی امروز ۹ آذر با حضور رئیسجمهور خبر داد.
بهادریجهرمی در ادامه افزود: متروی تهران - پرند با تامین منابع از سوی وزارت راه و شهرسازی تکمیل و آماده افتتاح شده و مقرر است طی مراسمی با حضور رئیسجمهور فردا(امروز) افتتاح شود و به بهرهبرداری برسد. وی ضمن قدردانی از تلاشهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل متروی تهران - پرند، توضیح داد: فردا علاوه بر افتتاح مترو، ۴ هزار و ۸۳۱ واحد مسکونی نیز در استمرار پروژه طرح نهضت ملی مسکن بهرهبرداری خواهد شد. وی گفت: مجموعه دولت تلاش کرده است در کنار ساخت و تکمیل واحدهای مسکونی و بهبود راههای دسترسی، تامین خدمات زیربنایی و روبنایی را نیز در اولویت قرار بدهد، بنابراین فردا علاوه بر واحدهای مسکونی از یک مرکز درمانی، مسجد و پارک نیز که توسط مجموعه وزارت راه و شهرسازی احداث شده است بهرهبرداری خواهد شد.
* تعطیلی پروژه از ۹۲ تا ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به اینکه متروی پرند با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد تحویل دولت سیزدهم شد، از تکمیل این خط ریلی به طول ۱۹ کیلومتر خبر داد.
علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مصوبه احداث پروژه متروی پرند مربوط به سال ۱۳۸۹ است و کارهای اجرایی و مقدماتی آن در بخش زیرساختی از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و تا ۱۳۹۲ ادامه یافت. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ به بعد کار عملا تعطیل شد و پروژه در ۱۴۰۰ با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد تحویل دولت سیزدهم شد. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ با توجه به سیاست و برنامههایی که در دولت سیزدهم با هدف بالا بردن کیفیت زندگی در دستور کار قرار گرفت تکمیل این پروژه سرعت گرفت.
به گفته وی، این پروژه با اعتباری بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل بودجههای عمومی دولت تامین اعتبار و تکمیل شد. با توجه به آنکه این خط، ادامه متروی تهران است تجهیزات الکترونیکی و واگنهای آن نیز توسط شهرداری تهران تامین و افزوده شد.
جعفری گفت: این قطار حومهای به طول ۱۹ کیلومتر ادامه خط متروی تهران است که از شهر آفتاب به سمت فرودگاه امام خمینی(ره) و از آن فرودگاه به شهر جدید پرند ادامه مییابد.
این مقام مسؤول یکی از موضوعاتی را که در شهرهای جدید در کنار احداث واحدهای مسکونی دنبال میشود ارتقای کیفیت خدمات در شهرهای جدید و تسهیل و تسریع در حملونقل عنوان و تصریح کرد: با ارتقای کیفیت ارائه خدمات حمل و نقلی در شهرهای جدید، جذابیت و استقبال هموطنان برای استقرار در شهرهای جدید بیشتر خواهد شد.
وی اظهار کرد: بنابراین تسریع و تسهیل در حملونقل شهرهای جدید ضرورتی اجتنابناپذیر در سیاستگذاری شهرهای جدید است که در این بین، تکمیل خطوط قطار حومهای در شهرهای جدید با هدف ارتباط با کلانشهرها و سایر شهرها در برنامه است. جعفری درباره مهمترین خطوط ریلی در شهرهای جدید گفت: ۵ خط قطارهای حومهای از جمله مسیر تهران - هشتگرد به طول ۲۵,۸ کیلومتر که دیماه سال ۹۸ به بهرهبرداری رسید، متروی تهران - پرند به طول ۱۹ کیلومتر که آماده بهرهبرداری است و متروی مشهد - گلبهار به طول ۴۰ کیلومتر و با پیشرفت ۴۵ درصد، متروی اصفهان - بهارستان به طول ۱۵ کیلومتر و با پیشرفت ۵۲ درصد، اصفهان - فولادشهر و اصفهان - مجلسی از جمله خطوط مهم قطارهای حومهای در شهرهای جدید به شمار میروند.
وی یادآور شد: طراحی قطار حومهای تهران - پردیس نیز به دلایل کارشناسی و ضرورت بازنگری طرح اولیه و انطباق با ضابطه ۷۷۷ در مسیر بازنگری قرار دارد و مقرر شده است احداث این خط ریلی با رویکرد مهندسی ارزش بازنگری و طرح با این رویکرد وارد عملیات اجرا شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|