|
اخبار
قالیباف: رژیم صهیونیستی از خوی انسانی بیبهره است
محمدباقر قالیباف در اجلاس بینالمللی «غزه؛ مظلوم مقاوم» که به مناسبت بزرگداشت ایام سالگرد ارتحال امام(ره) با حضور ۳۵۰ نفر از اندیشمندان خارجی سازمانهای حامی فلسطین به میزبانی ستاد خارجی بزرگداشت امام خمینی(ره) در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، با بیان اینکه امروز وجدان آزادگان جهان از آنچه ماهها و سالها است بر سر فلسطینیان میرود، زخم دیده و تکان خورده است، اظهار داشت: امروز که موج مردمی حمایت از غزه و رفح مقاوم تا شهرهای اروپایی و آمریکایی بلند شده و حتی برخی همپیمانان گذشته رژیم صهیونیستی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین مصمم شدهاند، امروز که دادگاه بینالمللی لاهه دست از لکنت زبان برداشته و به صراحت اسرائیل غاصب را محکوم میکند، امروز که دانشگاههای اروپا و آمریکا بهرغم سرکوب توسط وفاداران به موجودیت نامشروع اسرائیل کلاسهای درس رهاییبخش و آزادگی شدهاند، جهان صدای فلسطین را میشنود اما این صدا ۶۰ سال پیش از گلوی یک مرد الهی در قم به گوش ما رسید.
قالیباف ادامه داد: او یکه و تنها و حتی در میانه شگفتی یاران نزدیکش که او را برای مبارزه با نظام ستمشاهی خودکامه و وابسته ایران همراهی میکردند، ریشه فساد و ظلم را نهتنها در ایران، بلکه در جهان را نشان داد؛ آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب اسرائیل. البته راهحل را نیز به ما آموخت؛ محو رژیم صهیونیستی. آن هم در حالی که دنیا و حتی جهان اسلام درگیر و دار کنار آمدن با این موجودیت نامشروع و فراموشی فلسطین بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نگرش امام خمینی(ره) لازمه حل مساله فلسطین، توجه وجدان جهانی و وحدت امت اسلامی است، یادآور شد: از روزی که نهضت اسلامی در ایران شروع شد تا پیروزی انقلاب اسلامی، امام(ره) هرگز اجازه نداد مساله فلسطین از دستور کار مردم ایران حذف شود. بعد از پیروزی انقلاب نیز ایشان تمام امکانات نظام برآمده از انقلاب مردم را برای حل ریشهای مساله فلسطین به خدمت گرفتند.
وی اضافه کرد: از همان زمان، مهمترین چیز تمرکز و توجه به مساله فلسطین بود و اینکه فلسطین مساله اول جهان اسلام باقی بماند. در این زمینه امام(ره) از هیچ کمکی دریغ نمیکردند و ابتکار روز جهانی قدس از همین دغدغه سرچشمه گرفت. حالا میبینیم که هر روز تبدیل به روز جهانی قدس شده است.
قالیباف در ادامه با یادآوری این مطلب که اسرائیلیها به همان اندازه که از خوی انسانی بیبهره هستند از خرد انسانی نیز بیبهره هستند، اظهار داشت: آنها خیال میکردند هرچه زمان بگذرد، فلسطین بیشتر فراموش شده و پیکر مقاومت تراشیده خواهد شد اما از زمانی که امام خمینی(ره) به جای ناسیونالیسم عربی که پیدرپی منجر به شکست در جنگها میشد، غیرت اسلامی و وجدان بشری را مبنای مقاومت فلسطین قرار داد، اسرائیل روزبهروز ضعیفتر شده تا امروز که عرق سرد مرگ بر پیشانیاش نشسته است.
***
مخالفت هیأت عالی نظارت مجمعتشخیص با تعطیلی شنبهها
هیات عالی نظارت به ریاست آیتالله آملیلاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس هیات عالی نظارت و با حضور اکثریت اعضا، وزرای کشور، امور اقتصادی و دارایی، روسای سازمان امور اداری و استخدامی، امور مالیاتی و سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه داد.
در ابتدای جلسه، مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره جدول تطبیق لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس تبصره ۳ این لایحه تمام دستگاههای اجرایی موظف به تنظیم ساعات کار خود در ۵ روز هفته از روز یکشنبه تا پنجشنبه شده بودند که اعضا پس از استماع گزارش سازمان امور اداری و استخدامی و نیز بیان دیدگاههای مسؤولان اتاق بازرگانی به بیان دیدگاههای خود در قالب موافق و مخالف این مصوبه پرداختند. سپس رایگیری به عمل آمد و در نتیجه این بخش از لایحه با جزء ۲ و تبصره ۴ این ماده از جهت ناعادلانه بودن مغایر جزء ۱۰ بند ۹ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری تشخیص داده شد. علاوه بر این، اعضای هیات عالی، تبصره ۴ را به دلیل افزایش هزینههای بخش خصوصی مغایر بند ۱۱ سیاستهای کلی تشویق سرمایهگذاری دانستند.
***
روند عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس
احمد نادری، عضو هیاترئیسه مجلس اظهار کرد: طبق آییننامه داخلی مجلس نمایندگان باید فرمهای امتیازبندی برای حضور در کمیسیونهای تخصصی را پر کرده و تحویل هیاترئیسه دهند. این فرمهای امتیازبندی و خوداظهاری در کنار مدارک ارائه شده در سامانه معاونت قوانین بارگذاری میشود تا نمایندگان بر اساس امتیازات کسب شده به عضویت کمیسیونهای تخصصی درآیند؛ تمام این مراحل در سامانه ثبت شده و به صورت کامپیوتری انجام میشود.
عضو هیاترئیسه مجلس بیان کرد: طبق آییننامه داخلی مجلس، بعد از اتمام این پروسه و امتیازبندی نمایندگان، آنها به عضویت کمیسیونهای تخصصی درمیآیند؛ تعداد اعضای کمیسیونهای تخصصی حداقل ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر است.
نادری خاطرنشان کرد: در صورتی که نمایندگان به امتیاز خود و عضویتشان در کمیسیونی اعتراض داشته باشند، اعتراض خود را به هیاترئیسه ارائه میکنند تا در جلسهای با حضور اعضای هیاترئیسه مجلس و روسای شعب موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پایان گفت حداکثر تا پایان خردادماه اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس دوازدهم مشخص شده و جلسات کمیسیونها تشکیل میشود.
ارسال به دوستان
سخنرانی رهبر انقلاب در سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره)
مراسم سیوپنجمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) با حضور و سخنرانی رهبر حکیم انقلاب برگزار خواهد شد. این برنامه صبح روز دوشنبه چهاردهم خرداد ۱۴۰۳ در حرم مطهر امام خمینی(ره) ساعت ۸ صبح آغاز میشود. سخنرانی در مراسم ۱۴ خرداد از مهمترین دیدارهای سالانه رهبر انقلاب با عموم مردم ایران اسلامی و علاقهمندان انقلاب اسلامی و امام خمینی در جهان است که به صورت معمول در این بیانات، مبانی و اصول مکتب امام خمینی رحمهاللهعلیه و مسائل مهم داخلی و بینالمللی تبیین میشود.
ارسال به دوستان
گزارشی درباره ثبتنام داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری؛ ثبتنام 17 کاندیدای واجد شرایط تا پایان روز سوم
اصلیها هنوز نیامدهاند
گروه سیاسی: راهروی منتهی به ستاد ثبتنام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری روز گذشته همچون 2 روز پیش از آن فضای پر رفت و آمدی را تجربه کرد. شاید بتوان گفت پدیده دیروز سیدپرویز فتاح بود. در حالی که گمانههای بسیاری پیرامون حضور او در انتخابات مطرح بود اما رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پیامی درباره حضور در انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: حکم رهبری را مدال افتخار و خدمت در ستاد اجرایی را فرض میدانم. او در پیام خود نوشت: «با تشکر از ابراز لطف اقشار مختلف جامعه و دلسوزان نظام اسلامی برای دعوت از اینجانب جهت حضور در عرصه چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، همانطور که در سنوات گذشته نیز عرض کردهام، حکم رهبر معظم و فرزانه انقلاب را مدال افتخار و ادامه خدمت در سنگر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را بر خود فرض میدانم». حال عدم حضور فتاح، امکان حضور برخی چهرههای دیگر را محتملتر کرده است و باید دید فضای ثبتنام داوطلبان در روزهای آینده به کدام سمت و سو خواهد رفت.
تا پایان روز دوم ثبتنام 9 نفر قطعی شده بود و دیروز یعنی سومین روز ثبتنام چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، 8 نفر دیگر ثبتنام خود را قطعی کردند تا مجموع افرادی که ثبتنام کردهاند به 17 نفر برسد.
دیروز «فداحسین مالکی»، «زهره الهیان»، «سیدمحمدرضا میرتاجالدینی»، «حبیبالله دهمرده»، «علیرضا زاکانی»، «سیدوحید حقانیان»، «مسعود پزشکیان» و «سیداحمد رسولینژاد» ثبتنام کردند. رسولینژاد، نماینده ادوار مجلس و پزشکیان، در حال حاضر نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی است. حقانیان پس از ثبتنام، در جمع خبرنگاران، خود را به این صورت معرفی کرد: «از ۱۸ سالگی در حزب جمهوری سیاستورزی کردهام». زاکانی نیز شهردار تهران است که سابقه نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد. دهمرده، استاندار اسبق سیستانوبلوچستان و نماینده زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند در مجلس یازدهم بود. میرتاجالدینی هم نماینده ادوار مجلس است. الهیان که حالا عنوان نخستین داوطلب زن چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری را به خود اختصاص داده، در کارنامه خود سابقه نمایندگی مجلس را دارد. مالکی هم به عنوان نماینده زاهدان در مجلس ثبتنام کرد تا دومین داوطلبی باشد که از استان سیستانوبلوچستان وارد کارزار انتخابات شده است.
* حاشیههای راهرو ریاستجمهوری
سومین روز ثبتنامها نیز با گمانهزنیها ادامه یافت. رسانهها به دنبال این هستند که پیش از دیگران از این موضوع آگاه شوند که چه کسانی داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری میشوند و همین مساله فضای گمانهزنیها پیرامون حضور داوطلبان احتمالی را 2 روز مانده به پایان مهلت ثبتنامها، داغ نگه داشته است. هرچند برای پیشبینی و تحلیل وضعیت، زود است و دیگر داوطلبان ظرفیتهای خاص و افشانشده خود را دارند اما به نظر میرسد میتوان زاکانی را به جمع نامزدهای جریانساز ریاستجمهوری یعنی جلیلی و لاریجانی افزود. تاکنون پرحاشیهترین داوطلب را میتوانیم لاریجانی بدانیم. وی از روز نخست با حاشیه وارد شد و در حال ادامه مسیر با ادبیات عجیب است. لاریجانی در تمام مدت گذشته تلاش داشته رفتار نخبگانی از خود نشان دهد اما این روزها از ادبیات لمپن حسن روحانی و جریان هوچیگر بهره میبرد. او پس از آنکه در توئیتی کنایهآمیز کلیدواژه «ارتفاع بگیریم» را به کار برد و موجب برآشفتگی و رنجش فعالان رسانه و کاربران شبکههای اجتماعی شد، تحت فشار فعالان رسانه ناچار به توضیح شد و در توئیتی دیگر نوشت: «ارتفاع بگیریم یک راهبرد برای طی کردن مسیر است». وی حتی توئیتی را در واکنش به جلیلی منتشر کرد در حالی که تعلق آن صفحه به وی تکذیب شده بود. پیرامون همین موضوع جلیلی اعلام کرد صفحات رسمیاش جلیلی فقط سایت وی و کانالهای دارای تیک آبی در پیامرسانهای داخلی است و سایر صفحات به اسم وی، فقط صفحات هواداری است. پیش از این نیز دفتر جلیلی اعلام کرده بود صفحات به نام جلیلی در شبکههای اجتماعی خارجی مربوط به شخص جلیلی نیست. به نظر میرسد لاریجانی تلاش دارد خود را در تقابل با جلیلی قرار دهد تا یک فضای دوقطبی ایجاد کند.
از سوی دیگر جریان اصلاحطلب با ثبتنام زاکانی بیش از پیش دست به کار شد و ذیل سیاست هجمه به عملکرد او در شهرداری تهران و پوششی خواندنش در تلاش است با این داوطلب انتخابات ریاستجمهوری وارد دوقطبی شود. هرچند پزشکیان به عنوان چهرهای اصلاحطلب روز گذشته خود را به وزارت کشور رساند و ثبتنام کرد اما خود او نیز پرده از آشفتگی تصمیمگیری در جریان اصلاحطلب برداشت. وی با این عنوان که «نامزد پوششی نیستم» گفت: «جبهه اصلاحات در حال برگزاری جلسات و تعیین شاخصها و نامزدهای مدنظر خود بوده و هنوز به تصمیم نهایی نرسیده». تکاپوی اصلاحطلبها پیرامون گزینههای احتمالی که درون جلسات حزبی بدان رسیدهاند، نشاندهنده حضور دیگر چهرههای این جریان در 2 روز آینده است.
* تضمین شورای نگهبان قانون است
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری و زمان آغاز تبلیغات گفت: زمان قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها ۵ روز است و امکان تمدید آن به مدت ۵ روز دیگر نیز پیشبینی شده است که از ۵ روز اول حتما استفاده خواهیم کرد و در تلاشیم از همه ۵ روز دوم استفاده نکنیم. طبیعتاً بعد از بررسی صلاحیتها و اعلام نتایج، زمان تبلیغات انتخاباتی تا ۲۴ ساعت قبل از روز انتخابات ادامه خواهد داشت. وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شرط سنی داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: مبنای ما مصوبهای است که در آن نسبت به سن، سابقه و مدرک چارچوبی را مشخص کرده است؛ مبنای ما این مصوبه است. با توجه به اینکه در این مصوبه آمده و تصمیم نهایی با شورای نگهبان است، اگر نامزدی اعتراضی در این زمینه داشته باشد، مورد رسیدگی قرار خواهیم داد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره علت مخالفت شورای نگهبان با ثبتنام الکترونیک داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری گفت: با مبنا قرار گرفتن مصوبه سال ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ شورای نگهبان صحنههایی را که در گذشته شاهد بودیم در این دوره شاهد نیستیم؛ نتیجه این موضوع این شده است که از افرادی که شرایط شکلی را ندارند اصلا ثبتنام به عمل نمیآید. بر اساس قانون، ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری باید حضوری انجام شود و شورای نگهبان با پیشنهاد وزارت کشور درباره دریافت الکترونیک مدارک از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری مخالفتی نداشت اما در نهایت جمعبندی خود عزیزان وزارت کشور این بود که دریافت مدارک را نیز به صورت حضوری انجام دهند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره محل تولد کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: مبنای ما اصل ۱۱۵ قانون اساسی و ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاستجمهوری است. در قانون به ایرانیالاصل بودن و تابعیت ایرانی اشاره شده است و طبیعتاً هر کسی این 2 شرط را داشته باشد میتواند در انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کند.
طحاننظیف در پاسخ به این پرسش که آیا همزمان انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری برای تعیین جایگزین نمایندگان شهید این مجلس برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این موضوع را در شورای نگهبان مورد بررسی قرار دادیم و با توجه به اینکه انتخابات خبرگان شرایطی از جمله برگزاری آزمون دارد، با بررسیها چنین انتخاباتی نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شورای نگهبان برای اقناع بهتر افکار عمومی پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری چه تدبیری دارد؟ تاکید کرد: همواره سعی کردهایم پاسخگویی لازم را در مواقع مختلف داشته باشیم و در این دوره نیز این رویکرد استمرار خواهد داشت.
طحاننظیف همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که افراد برجسته جناحهای مختلف سیاسی در انتخابات پیش رو حضور داشته باشند؟ گفت: همه دستگاههایی که در انتخابات مسؤولیت دارند در حال انجام وظیفه هستند و مهمترین تضمین شورای نگهبان نیز این است که به وظایف قانونی خود عمل میکند و مبنای قانون را در بررسی صلاحیتها مدنظر خواهد داشت؛ ملاحظه سوابق گذشته در ادواری که پشت سر گذاشتیم نیز نشاندهنده حضور همه جریانات سیاسی است.
***
داوطلبها چه برنامهای برای مدیریت کشور دارند؟
علیرضا زاکانی پس از ثبتنام برای انتخابات ریاستجمهوری با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: قرار نیست از درد مردم بیخبر باشیم؛ قرار نیست از آمدن میان مردم واهمه داشته باشیم و سختیها فقط برای قشر خاصی از مردم باشد. زاکانی گفت: قرار است با برنامه و کارنامه برای پیشرفت ایران عزیز با محوریت عدالت با رفع فساد و تبعیض تا آخر، پای مردم بمانم.وی گفت: قرار است نگذاریم جریان تحریف را دوباره حاکم کنند و کتاب تاریخ را «برنامه تحول» جا زنند.
سیدوحید حقانیان داوطلب انتخابات ریاست جمهوری نیز بعد از ثبتنام و در جمع خبرنگاران گفت: امروز بنا دارم در معرض و منظر شما مردم فهیم باشم و از بطن هفتم نظام به پوسته ظاهری گذر کنم.
وی ادامه داد: شرایط ایران و جهان را در این مقطع خاص تاریخی مهم میدانم و به همین دلیل با تصمیم شخصی، خود را برای نامزدی چهاردهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی ایران معرفی میکنم.
داوطلب نامزدی انتخابات ریاستجمهوری افزود: گذر از این مرحله تاریخی و نظم نوین جهانی با توجه به منافع کشورها نیازمند بهرهگیری از خرد جمعی، حضور گسترده مردم و استفاده از تواناییهای مادی و معنوی کشور است.
مسعود پزشکیان دیگر داوطلب انتخابات ریاستجمهوری، پس از ثبتنام، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای ایجاد مشارکت پرشور وارد این صحنه از رقابت شدم. وی گفت: مشکل این است که آنچه سیاستهای کلی رهبری است را کنار میگذاریم و فقط حرفهای خودمان را مطرح میکنیم.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری افزود: به دنبال اجرایی کردن اهداف سیاستهای کلی رهبری هستم. پزشکیان افزود: آنچه ما و مجریان باید انجام دهند، حرفهای جدید و راه جدید نیست؛ مشکل ما این است که آنچه سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبری و قانون و برنامه است را یک طرف میگذاریم و از خودمان حرفهای دیگری میزنیم.
وی گفت: باید برای اهداف سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تلاش کنیم. قرار بوده ایران جایگاه اول منطقه را در عرصه اقتصاد، علم و فناوری با هویت اسلامی و انقلابی داشته باشد.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی هم پس از انجام فرآیند ثبتنام، با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: من فرزند ایرانم از دیار آذربایجان، با سابقه حضور در خانه ملت، برای تداوم راه خدمت به ملت آمدهام. با تجربه حضور در دولت برای ساماندهی معیشت مردمانی که پای وطن ایستادهاند، آمدهام.
وی ادامه داد: کلید تحول کشور را در دستان معلمانی میدانم که با جان دل نسلهای آینده را تربیت میکنند، راهبرد اقتصادی کشور را در دستان پینهبسته کشاورزان، کارگران و تولیدگران میبینم.
زهره الهیان نیز پس از انجام فرآیند ثبتنام، با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با نگاه جدیدی به حوزه مدیریت و آسیبشناسی و ناکارآمدیها به این صحنه آمدم و شعارم دولت سالم، اقتصاد سالم، جامعه سالم است. وی افزود: دولت نباید خود را قهرمان برای همه امور بداند و متصدی همه امور باشد. مدلی از حکمرانی مردمپایه در دولت آینده ارائه خواهیم داد تا نگاهها و ایدههای نخبگان به کمک بیاید برای حل این مشکلات مرز و بوم.
ارسال به دوستان
داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از کدام گرایشهای سیاسی هستند؟
ثبتنام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی ایران از روز پنجشنبه ۱۰ خرداد آغاز شده است و داوطلبان واجد شرایط دوازدهگانه اعلامی از سوی ستاد انتخابات کشور با حضور در وزارت کشور فرآیند ثبتنام را انجام میدهند. تاکنون ۱۷ نامزد با حضور در ستاد انتخابات کشور ثبتنام خود را نهایی کردهاند و پرونده داوطلبی آنها برای احراز صلاحیت به شورای نگهبان ارسال خواهد شد. در جدول زیر نگاهی به گرایش سیاسی نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری خواهیم داشت.
قدرتعلی حشمتیان: به گزارش ایسنا، وی نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سنقر بوده و در کارنامهاش مشاورت وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولتهای یازدهم و دوازدهم دیده میشود. حشمتیان همچنین از سال ۱۳۹۵ ریاست دورهای خانه احزاب ایران را نیز بر عهده دارد.
عباس مقتدایی: نماینده ۳ دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اصفهان در دورههای نهم، یازدهم و دوازدهم است. در کارنامه مقتدایی، نایبرئیسی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دیده میشود.
مصطفی کواکبیان: مصطفی کواکبیان، سیاستمدار اصلاحطلب و دبیرکل حزب مردمسالاری است که سابقه نمایندگی مجلس در دورههای هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد. او همچنین مدیرمسؤولی روزنامه مردمسالاری ارگان رسانهای حزب متبوعش را نیز بر عهده دارد.
محمدرضا صباغیان: از نامزدهای این دوره انتخابات ریاستجمهوری با گرایش سیاسی مستقل است که سابقه ۳ دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی در مجالس دهم، یازدهم و دوازدهم را در کارنامه دارد. عضویت در شورای اسلامی شهر بافق، شهردار بافق و مدیرکلی پدافند غیرعامل استانداری یزد از جمله سوابق صباغیان است.
سعید جلیلی: هماکنون عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی است. جلیلی سابقه حضور در مناصب مختلف در وزارت امور خارجه، همچنین دفتر مقام معظم رهبری را دارد با این حال سابقه اصلی او به سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ بازمیگردد که او در آن مقطع دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. جلیلی همچنین سابقه ۳ دوره حضور در انتخابات ریاستجمهوری در سالهای ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ را دارد.
علی لاریجانی: هماکنون مشاور رهبر معظم انقلاب و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است. در سوابق لاریجانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست سازمان صداوسیما، دبیری شورای عالی امنیت ملی، همچنین ۳ دوره ریاست مجلس شورای اسلامی در مجالس هشتم، نهم و دهم دیده میشود. لاریجانی سال ۱۴۰۰ نیز داوطلب حضور در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم بود که صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان مورد تایید قرار نگرفت.
محمود احمدیبیغش: نماینده ۲ دوره مجلس شورای اسلامی در مجالس هشتم و یازدهم بوده است که در انتخابات مجلس دوازدهم صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان مورد تایید قرار نگرفت. در کارنامه احمدی بیغش استانداری خراسان شمالی در دولت دهم نیز دیده میشود. وی از منظر سیاسی، فردی نزدیک به جریان رئیس دولتهای نهم و دهم قلمداد میشود.
محمد خوشچهره: از اساتید دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است که سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم را دارد.
عبدالناصر همتی: دانشآموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران و رئیس اسبق بانک مرکزی در دولت دوازدهم است که در کارنامه خود ریاست کل بیمه مرکزی ایران را نیز دارد. همتی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ نیز شرکت کرد که در نهایت موفق به کسب ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار رای شد.
سیداحمد رسولینژاد: وی نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس یازدهم بود. در کارنامه رسولینژاد عضویت در کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم ثبت شده است.
مسعود پزشکیان: مسعود پزشکیان از سیاستمداران اصلاحطلب شناخته میشود که در دوره دوم دولت اصلاحات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد و هماکنون هم نماینده مردم تبریز در مجلس دوازدهم است. او سال ۱۴۰۰ داوطلب انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری شد اما نتوانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کند.
سیدوحید حقانیان: حقانیان در سومین روز ثبتنام انتخابات چهاردهم با حضور در میدان فاطمی نام خود را در فهرست داوطلبان انتخابات ثبت کرد.
حبیبالله دهمرده: وی در دولت احمدینژاد، استاندار لرستان، سیستانوبلوچستان و کرمان بود. او همچنین سابقه حضور در دورههای دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی را نیز دارد.
علیرضا زاکانی: از دوره هفتم وارد نهاد قانونگذاری شد و در دورههای نهم، دهم و یازدهم هم حضور داشت. او سال ۱۴۰۰ پس از روی کارآمدن شورای ششم تهران با رای اعضا به عنوان شهردار تهران انتخاب شد. وی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم ثبتنام کرد، اما در نهایت به نفع گزینه واحد نیروهای انقلاب کنارهگیری کرد.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی: نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی است که در دولت دهم معاون پارلمانی رئیسجمهور بود.
زهره الهیان: نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی است که سابقه عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را در کارنامه دارد.
فداحسین مالکی: نماینده چند دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه زاهدان است که سابقه حضور در مجالس یازدهم و دوازدهم (مجلس فعلی) را در کارنامه دارد. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، سفیر ایران در افغانستان و ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از دیگر سوابق فداحسین مالکی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|