|
یادداشت
ورزش ایران در دست دهه هشتادیها!
ایمان گودرزی: المپیک پاریس 2024 پس از 16 روز رقابت نفسگیر ورزشکاران به پایان رسید و کاروان ایران موفق شد با 12 مدال، 3 طلا، 6 نقره و 3 برنز به کار خود پایان دهد. مدالهای طلای شیرینی که در کشتی و تکواندو به دست آمد، نخستین مدال نقره تاریخ ورزش زنان و درخشش جوانهای ورزش ایران در عرصه بینالمللی اتفاقات شیرینی بود که در پاریس تجربه کردیم و از دست دادن باورنکردنی مدال طلا در کشتی امیرحسین زارع و حسن یزدانی لحظات تلخ المپیک پاریس بود.
* 50 درصد دهه هشتادی!
کاروان ورزشی ایران در پاریس ترکیب جوانی داشت و با میانگین 23 سال جزو کشورهای جوان این رقابتها بود، همین موضوع باعث شد نیمی از مدالهای ایران به نام دهه هشتادیها ثبت شود. ندا شهسواری پینگپنگباز 39 ساله در کاروان 40 نفره، مسنترین ورزشکار المپیکی ایران بود و محمدرضا بیرانوند تیرانداز اهداف پروازی 15 ساله جوانترین. از این جمع 10 نفر دهههشتادی بودند؛ سامیار عبدلی، فاطمه مجلل، امیرعلی آذرپیرا، علی لبیب، علیرضا مهمدی، رحمان عموزاده، آرین سلیمی، سعید اسماعیلی، مبینا نعمتزاده و محمد بیرانوند.
6 نفر از جمع این 10 نفر مدال گرفتند تا شاهکارشان سهم زیادی در بیستویکمی کاروان ورزشی ایران در المپیک داشته باشد.
سهم ایران از فینالهای المپیک، حضور در 9 فینال بود که نتیجهاش، بهترین نتیجه کاروان در المپیک به حساب میآید، البته بعد از 2012 لندن. در حالی که همه چشم به مدال باتجربههایی مثل حسن یزدانی و امیرحسین زارع داشتند و با اینکه دود از کنده بلند میشود اما این بار حکایت، حکایت دیگری بود؛ حکایت کولاکی که جوانترها در نخستین حضور المپیکیشان به راه انداختند. چراغ هنرنمایی دهههشتادیها با نقره علیرضا مهمدی فرنگیکار روشن شد در وزن 87 کیلو، همان مدالی که چند ماه پیش در قهرمانی جهان هم گرفته بود؛ آن هم در نخستین تجربه المپیکیاش. بعد از او نوبت به درخشش مبینا نعمتزاده تکواندوکار 19 ساله در روز دوازدهم بازیهای المپیک رسید. وی وقتی در بازی ردهبندی مقابل دنیا ابوطالب عربستانی ایستاد؛ تکواندوکاری که جواب جنگ روانی را که قبل از آمدن روی شیاپچانگ شروع کرده بود، با ضربه عقرب نعمتزاده دریافت کرد و مبینا هم صاحب مدال برنز المپیک شد؛ مدالی که به امام زمان هدیه شد و البته قبای خادمی مسجد جمکران را به تن او کرد. سعید اسماعیلی پسر 21 ساله دزفولی، طلای از دست رفته قهرمانی جهان با غفلت 2 ثانیهای را در المپیک جبران کرد. وی هر چند هیچ لقبی را یدک نمیکشید، اما جور بعضی نامداران را در پاریس کشید. رحمان عموزاد آزادکار 65 کیلو، با درخشش خارقالعاده تا قبل از فینال، همه مدال طلا را برایش کنار گذاشته بودند اما نشد که خوشحالیاش از المپیک کامل شود. او با فتیلهبارانداز کشتیگیر ژاپنی باخت تا پاریس را با مدال نقره ترک کند. اوج آتشبازی دهه هشتادیها، مبارزه بینقص آرین سلیمی بود؛ تکواندوکار 20 ساله کرمانشاهی که در فینال به حریف انگلیسیاش رحم نکرد و با شکست او بعد از 16 سال طلسم بیطلایی ایران در تکواندو را شکست و افتخار تکواندوی ایران در المپیک را با چهارمین مدال تکمیل کرد. البته علی لبیب رکابزن دهه هشتادی هم با اینکه در دوچرخهسواری استقامت جاده مدال نگرفت اما بعد از 16 سال نخستین ایرانی بود که از خط پایان بازیهای المپیک گذشت.
* لیگ بیستوچهارم پر از دهه هشتادی!
دیدن جوانان دهه هشتادی به کاروان المپیک ختم نخواهد شد، لیگ برتر فوتبال ایران که از پنجشنبه استارت میخورد نیز جوانان زیادی را به خود خواهد دید. از دهه هشتادیهایی که فصل گذشته بخوبی خودشان را در تیمهای باشگاهی نشان دادند میتوان به آریا یوسفی، سعید کریمآذر، علیرضا جعفرپور، فردین یوسفی، حسین گودرزی، سعید سحرخیزان، مهدی هاشمنژاد، افشار صداقت و سامان فلاح اشاره کرد که در لیگ بیستوچهارم نیز باید شاهد درخشش آنها باشیم. در این میان از محمدجواد حسیننژاد نیز میتوان نام برد که جایزه برترین استعداد جوان فصل گذشته را به خودش اختصاص داد اما فصل آینده به عنوان لژیونر در لیگ روسیه به میدان خواهد رفت.
ارسال به دوستان
خبر
عذرخواهی تاج از استقلال به خاطر عوض شدن قهرمان فصل گذشته
رئیس فدراسیون فوتبال از باشگاه استقلال عذرخواهی کرد. به گزارش فارس، رئیس فدراسیون فوتبال دیروز در مجمع هیات فوتبال آذربایجان شرقی، صحبتهایی را پیرامون استفاده از سیستم کمکداور ویدئویی در فوتبال کشورمان ارائه کرد که بخشی از آن مربوط به اشتباهات داوری فصل گذشته بود. مهدی تاج با اشاره به اتفاقات هفته پایانی و بازی همزمان استقلال و پرسپولیس در 2 ورزشگاه دستگردی و آزادی، گفت: به خاطر هفته پایانی فصل گذشته بحثهای داوری پیش آمد. در بازی پرسپولیس و مس رفسنجان گلی زده شد که 10 داور گفتند آفساید بود و 10 داور گفتند نبود. ما هم نفهمیدیم آفساید بود یا نه ولی بعد از آن گفتند آفساید بود. وی افزود: اگر این اتفاق نمیافتاد، قهرمان کاملا عوض میشد. باید از استقلال هم عذرخواهی کنیم که این اتفاق افتاد. باید امیدوار باشیم که VAR را بیاوریم.
ارسال به دوستان
انتقال ۸۵ درصدی سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
با پیگیریهای باشگاه پرسپولیس و اقدامات ماههای اخیر سازمان خصوصیسازی، سرانجام معامله بلوک ۸۵ درصدی سهام شرکت پرسپولیس از وزارت ورزش و جوانان به کنسرسیوم بانکی قطعیت یافت. واگذاری عمده سهام شرکت فرهنگی - ورزشی پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی که پیش از این در سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ با توجه به اقدامات مشترک وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور اقتصاد و دارایی انجام شده بود، سرانجام نهایی شد.
ارسال به دوستان
نحوه گروهبندی لیگ نخبگان آسیا و حریفان مشترک سرخابیها
گروه مرگ در راه است
با توجه به اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره نحوه تقابل تیمها در لیگ نخبگان، از اکنون میتوان با قطعیت گفت هر 8 رقیب استقلال و پرسپولیس در این پیکارها، حریفان مشترکی خواهند بود. نخستین دوره از رقابتهای لیگ نخبگان از دوشنبه 26 شهریور آغاز میشود که البته هنوز تکلیف آخرین تیم راه یافته به مرحله گروهی این پیکارها مشخص نشده و برنده دیدار الغرافه قطر و شباب الاهلی امارات میتواند راهی این مسابقات شود و تیم بازنده نیز در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا شرکت میکند. استقلال و پرسپولیس به عنوان نمایندگان ایران در این مسابقات شرکت خواهند کرد و عملکرد آنها ارتباط مستقیمی با سهمیه ایران برای دوره سوم این پیکارها (فصل 2027 – 2026) دارد. با این حال، همه در انتظار قرعهکشی این بازیها و مشخص شدن رقبای سرخابیهای پایتخت هستند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا جدولی از سیدبندی و نحوه تقابل تیمها را منتشر کرد و قرار است روز جمعه با انجام قرعهکشی در کوالالامپور، رقبای تیمهای حاضر در این پیکارها مشخص شوند. نگاهی به این جدول نشان میدهد 6 حریف استقلال و پرسپولیس از اکنون مشخص شدهاند و تقابل با آنها قطعی است.
سازوکار مسابقات به این شکل است که هر باشگاهی با 8 حریف متفاوت و غیرتکراری روبه رو میشود. از این 8 بازی، 4 بازی در خانه و 4 مسابقه در خارج از خانه خواهد بود. نحوه مشخص شدن رقبا هم به این صورت است که هر تیم با 4 حریف در سید یک و با 4 باشگاه در سید دوم روبهرو میشود. تقسیم مکان بازیها نیز به صورت مساوی است، یعنی هر تیمی 2 بازی خانگی و 2 بازی خارج از خانه با تیمهای سید یک و به همین صورت، 2 بازی خانگی و 2 بازی خارج از خانه با تیمهای سید دوم انجام میدهد.
سیدبندی مسابقات به شرح زیر است:
سید نخست: پرسپولیس ایران، العین امارات، الهلال عربستان، السد قطر، پاختاکور ازبکستان و الشرطه عراق
سید دوم: استقلال ایران، النصر عربستان، الریان قطر، الوصل امارات، الاهلی عربستان و برنده دیدار شباب الاهلی امارات و الغرافه قطر.
اما با توجه به جدولی که سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا منتشر کرده، حریفان استقلال و پرسپولیس کاملا یکسان و مشترک خواهند بود که تاکنون 5رقیب این دو تیم نیز از همین حالا مشخص هستند و 3 حریف دیگر نیز به نتیجه دیدار شباب الاهلی و الغرافه بستگی دارد.
چنانچه به جدول منتشر شده از سوی AFC نگاهی بیندازید، مشخص میشود در جدول تقابل تیمها، باشگاههایی که در یک ردیف از ستون و دارای حرف یکسان انگلیسی هستند، با هم روبهرو نمیشوند. به عبارت سادهتر، تیمهایی که در ستونA1 تا A4 قرار گرفتهاند، به مصاف هم نمیروند. این موضوع برای ستونهای B1 تاB4 و همچنینA1 تا C4 نیز صدق میکند.
علت این موضوع آن است که تیمهایی که از یک کشور در این مسابقات حاضر هستند، به مصاف هم نروند. در نتیجه از آنجا که عربستان در این مسابقات دارای 3 باشگاه است، هر 3 تیم سعودی الزاماً باید در یک ستون مشابه با حروف یکسان انگلیسی قرار بگیرند. یعنی آنها همگی یا باید در ستونهایی با حرف A باشند یا حروف B یا C. در نتیجه این تیمها نمیتوانند در ستونهای مختلف قرار بگیرند و همگی باید زیر یک ستون باشند. از آنجا که الهلال در سید نخست قرار گرفته، این باشگاه یکی از جایگاههای 4 ستون عمودی را اشغال میکند و طبیعتا باید الاهلی و النصر نیز در همان ستون و زیر الهلال قرار بگیرند.
به عنوان مثال اگر الهلال در جایگاهB1 و یا B2 قرار بگیرد، حتماً و الزاماً باید الاهلی و النصر نیز در ستونهای B3 و B4 جای بگیرند و مثلا این تیمها نمیتوانند در جایگاه A3 یا C4 حضور داشته باشند. این موضوع برای سایر جایگاهها نیز صدق میکند. الهلال در هر کدام از جایگاههای سید نخست قرار بگیرد، الاهلی و النصر نیز باید در همان بخش ولی در قسمت مربوط به سید دوم حضور داشته باشند.
بر اساس جدول قرعهکشی مرحله گروهی لیگ نخبگان، تیمهایی از یک کشور باید حتما در یک ستون قرار بگیرند. باشگاههایی که در یک ستون هستند یا به عبارت سادهتر حرف انگلیسی مشترکی دارند (A یا B یا C) به مصاف هم نمیروند. حال با فرض صعود شباب الاهلی، مشخص میشود استقلال و پرسپولیس باید با 2 تیم قطری در یک ستون باشند در نتیجه سرخابیها با السد و الغرافه روبهرو نخواهند شد اما با فرض صعود الغرافه، تیمهای اماراتی با استقلال و پرسپولیس در یک ستون جا میگیرند و در نتیجه نمایندگان ایران و امارات با هم دیداری نخواهند داشت.
اگر فرض کنیم الهلال در جایگاه B1 باشد و الاهلی و النصر الزاماً در جایگاه B3 و B4 بیایند، در این صورت، یک جایگاه در ستون مذکور یعنیB2 باقی میماند که باید به الشرطه یا پاختاکور برسد، چرا که آنها تنها نمایندگان کشورهایشان هستند و نیازی به رعایت قانون عدم تقابل تیمهایی از یک کشور وجود ندارد. بدین ترتیب واضح است استقلال و پرسپولیس نیز باید در یک ستون مشابه قرار بگیرند تا با هم روبهرو نشوند. یعنی اگر سرخپوشان در جایگاهی با حرف A بودند، استقلال نیز باید در جایگاهی با حرف A قرار بگیرد.
حالا فرض کنیم پرسپولیس در جایگاه A2 قرار بگیرد. پس استقلال هم باید در ستون A3 یا A4 باشد. حالا برای اینکه مشخص شود آن 2 تیم دیگر که با سرخابیها در یک ستون و بخش A قرار میگیرند و با 2 تیم بزرگ پایتخت روبهرو نمیشوند کدام تیمها هستند، این مساله به بازی الاهلی امارات با حریفش بستگی دارد. اگر شباب الاهلی بتواند راهی مرحله گروهی شود، در نتیجه السد و الغرافه با استقلال و پرسپولیس در یک ستون قرار میگیرند تا این دو تیم قطری نیز با هم روبهرو نشوند.
اما اگر الغرافه از سد حریف خود عبور کند، آنگاه چون تعداد تیمهای قطری به عدد 3 میرسد، طبیعتا آنها باید 3 ستون از یک 4 ستون یکی از حروف A – B – C را اشغال کنند، در نتیجه 2 نماینده امارات یعنی العین و الوصل با سرخابیها در یک ستون قرار گرفته و آنها به مصاف 2 نماینده ایران نمیروند.
به عنوان نتیجهگیری پایانی باید گفت تقابل استقلال و پرسپولیس با 5 تیم الهلال، الاهلی، النصر، پاختاکور و الشرطه قطعی است و اگر شباب الاهلی راهی مرحله گروهی شود، سرخابیها باید به مصاف 3 تیم اماراتی شباب الاهلی، الوصل و العین بروند و اگر الغرافه برنده شود، 3 تیم قطری السد، الریان و الغرافه 3 حریف باقیمانده استقلال و پرسپولیس خواهند بود تا مشخص شود تمام 8 حریف سرخابیها در لیگ قهرمانان، رقبای مشترکی خواهند بود.
ارسال به دوستان
اجرای دکترین کشتی و تکواندو در مستطیل سبز
جای خالی امثال ساعی و دبیر در فوتبال
سعید آقایی: چرا فوتبال را همانند کشتی و تکواندو به دست یک فوتبالی و یک ستاره بزرگ ملی نمیدهند؟ این سوالی است که شاید خیلیها از خودشان پرسیده باشند. بازیهای المپیک پاریس 2024 یکشنبه شب به پایان رسید و کاروان 1+40 نفره ایران در این رقابتها با 12 مدال رسما به کار خود پایان داد. 3 طلا، 6 نقره و 3 برنز مدالهای ایران در پاریس بود. از این تعداد مدال یک طلا در تکواندو و 2 طلا در کشتی فرنگی به دست آمد؛ 2 نقره در تکواندو، یک نقره در کشتی فرنگی و 3 نقره در کشتی آزاد حاصل شد و یک برنز در تکواندو و 2 برنز در کشتی آزاد و فرنگی به ایران رسید.
این آمار عجیب و معنادار نشان میدهد ورزش ایران تنها در ۲ رشته کشتی و تکواندو توانسته در المپیک مدالآوری کند و البته بدرخشد و بقیه رشتههای اعزامی ناکام بودهاند. فراموش نباید کرد که کشتی و تکواندو در یک اتفاق تاریخی و جذاب در پاریس درخششی مافوق تصور داشتند تا ورزش ایران دومین نتیجه عالی ادوار تاریخ خود در المپیک را دشت کند. تکواندو با 4 نماینده 4 مدال شکار کرد و رکورد خارقالعاده 100 درصدی را برجا گذاشت. کشتی نیز با 1+11 نماینده 8 مدال گرفت و رکورد هیجانانگیز 75 درصدی را ثبت کرد؛ آنچه نشان میدهد این ۲ رشته ورزشی و مدالآور ایران براستی شاهکار کردهاند. درباره عملکرد درخشان این رشته میتوان دلایل متعددی را ردیف کرد و عوامل بسیاری را برشمرد اما بیتردید یکی از مهمترین و شاید مهمترین دلیل در توفیق این ۲ رشته مدیریت بوده است. ۲ مدیر کارکشته از جنس این 2 رشته که هر ۲ المپین بودهاند و هر ۲ مدال طلای المپیک را به سینه زدهاند، در تکواندو و کشتی به گونهای عمل کردند که باز هم ثابت شود کار را باید به کاردان سپرد. حضور مدیری از جنس ورزش که خود آن رشته را در بالاترین سطح و با بهترین کیفیت تجربه کرده و موفقیتهای ریز و درشتی را کسب کرده باشد، یک نسخه عالی و شفابخش برای تضمین موفقیت آن رشته است. مدیری که چالشهای رشته خود را با گوشت و پوست و استخوان لمس کرده باشد و ورای تجربیات گرانبها، به آن رشته عرق و تعصب داشته باشد، انتخابی ایدهآل و اصلح برای فدراسیونهای ورزشی است.
آنچه تکواندو و کشتی در المپیک رقم زدند، این دکترین قدیمی و امتحان پسداده را دوباره یادآوری میکند که باید ورزش را به اهلش سپرد. اتفاقی که در سایر رشتهها آن را نمیبینیم و نتیجه این میشود که در اغلب رشتههای ورزشی ناکام محض هستیم و باید تنها تماشاچی موفقیتهای دیگران باشیم.
شاید مهمترین مصداق این انگاره در فوتبال باشد که با آن سرمایه عظیم مادی و معنوی و توجه فراگیر مردم و رسانهها مدتهاست از دایره موفقیت دور افتاده و روی غلتک ناکامی تاتی تاتی میکند. بیتردید یکی از ریشههای ناکامی کلیشهای فوتبال در مدیریت نهفته شده و باید از تصمیمسازان و تصمیمگیران پرسید چرا چنین نسخه شفابخشی را حتی برای یک بار هم که شده در فوتبال امتحان نمیکنند؟ چرا فوتبال را به دست یک فوتبالی و یک ستاره ملی نمیدهند؟ تا چه زمانی فوتبال باید جولانگاه غریبهها و نااهلان باشد؟ چرا در فوتبال نسخه کشتی و تکواندو اجرا نمیشود؟ مگر فوتبال ستاره بزرگ و در تراز بینالمللی کم دارد؟ تاریخ فوتبال ایران لبالب از ستارههای بزرگی بوده که در عرصه بینالمللی به سر آنها قسم میخورند و اعتبار دارند. مگر این فوتبال امثال هاشمیان را ندارد؟ آیا واقعا یک ستاره بزرگ فوتبالی نمیتواند این رشته را مدیریت کند؟ اصلا فوتبال را به دست ساعی و دبیر بسپارید. مدیران موفقی که فوتبالی نیستند اما از مدیران غیرفوتبالی، غریبهها و نامادریها هزار بار بهترند.
ارسال به دوستان
دیدگاه
بسیج متحدان رژیم صهیونیستی برای مقابله با پاسخ ایران
مهدی گرگانی: از زمان ترور شهید دکتر اسماعیل هنیه و عزم ایران برای پاسخ به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، تلآویو از بیم یک ضربه کاری و ناتوانی در برابر آن به تکاپو افتاده است که یا جلوی این حمله را بگیرد و یا راههایی برای مقابله با آن بیابد.
1- سازمانهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بلافاصله دست به کار شدند و شروع به ارزیابی تهدیدات و تحرکات جمهوری اسلامی ایران کردند تا میزان جدیت و اراده ایران برای پاسخ به شهادت اسماعیل هنیه را بسنجند. پایگاه خبری آکسیوس اخیرا به نقل از منابع اطلاعاتی صهیونیستی، گزارش داد ارزیابی این نهادها این است که ایران در تدارک حمله مستقیم به اهداف گسترده در اراضی اشغالی در آینده نزدیک و حتی تا روز پنجشنبه است. جان کربی، هماهنگکننده شورای امنیت راهبردی ایالاتمتحده نیز گفته سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در این زمینه با اسرائیلیها همعقیده هستند. به دنبال آن، ارتش صهیونیستی تمام مرخصیهای نظامیان خود از جمله خلبانان جنگندهها را برای مقابله با حملات احتمالی جمهوری اسلامی لغو کرده و در سطح لجستیک در تکاپوی آمادهسازی برای کاهش آسیبهای ناشی از این حملات است. این مساله بار روانی سنگینی را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است تا جایی که برخی مقامات نظامی این رژیم آن را ویرانگر خواندهاند. کوبی ماروم، ژنرال احتیاط رژیم صهیونیستی و کارشناس امور امنیتی این رژیم به انتظار کشنده صهیونیستها در مقابل حملات ایران اذعان کرده و گفته: ما در دوره انتظار اعصاب خردکن هستیم.
2- در بعد سیاسی اسرائیلیها همه متحدان و دوستان خود را برای جلوگیری از حملات ایران با رمز جلوگیری از «افزایش تنش منطقهای» و یا «جلوگیری از جنگ گسترده منطقهای» پای کار آوردهاند؛ از نخستوزیر انگلیس بگیر تا وزیر خارجه ایتالیا و حتی نخستوزیر واتیکان، طی روزهای گذشته با مقامات جمهوری اسلامی ایران به صورت تلفنی رایزنی کردهاند تا ایران را از اقدام خود منصرف کنند یا از تهران خواهش کنند پاسخش به اسرائیل محدود باشد. پیترو پارولین، نخستوزیر واتیکان که نگران امنیت اسرائیل است! در تماس تلفنی با رئیسجمهوری ایران از جمهوری اسلامی خواسته به هر طریق از تشدید درگیری در غرب آسیا خودداری کند. این در حالی است که واتیکان تاکنون برای جلوگیری از کشتار ۴۰ هزار نفر از مردم بیدفاع و مظلوم غزه هیچ اقدام عملی انجام نداده و برای اسرائیل حق دفاع از خود نیز قائل شده است.
حتی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاران در این زمینه خطاب به ایران تاکید کرد «به اسرائیل حمله نکن!» درخواستی که برخی آن را تهدید واشنگتن و برخی آن را خواهش از ایران برای عدم حمله به اسرائیل خواندهاند.
3- اما در کنار تحرکات سیاسی متحدان اسرائیل، این رژیم در تلاش است بیش از حمله قبلی موشکی و پهپادی ایران از ظرفیت نظامی متحدان خود برای افزایش توان دفاعی خود بهره ببرد. لوید آستین، رئیس پنتاگون اخیرا به تلآویو سفر کرد و در دیدار با یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم درباره پاسخ نظامی ایران رایزنی کرد. بلافاصله پس از این سفر وزارت دفاع آمریکا از جابهجاییها و تحرکات نظامی گسترده این کشور در جهان خبر داد. به ناوگروه ضربتی «یواساس» آبراهام لینکلن دستور داده شده از شرق آسیا به غرب آسیا برود و ضمنا سرعت حرکت خود را نیز افزایش دهد. همزمان زیردریایی کلاس اوهایوی نیروی دریایی آمریکا موسوم به «یواساس» جورجیا که مجهز به دهها موشک هدایت شونده کروز است و در آبهای نزدیک ایتالیا بود به سمت آبهای منطقه غرب آسیا به راه افتاده است.
همچنین سنتکام اعلام کرده هواپیماهای اف۲۲ رپتور نیروی هوایی این کشور به عنوان بخشی از رویکرد تقویت نظامی آمریکا و بازآرایی نیروها برای مقابله با تهدیدات ایران و نیروهای وابسته به آن علیه اسرائیل، وارد حوزه ماموریت خود در منطقه شدهاند.
4- ترس و وحشت صهیونیستها، بسیج نظامی و فرا خواندن متحدان این رژیم برای کمک به تقویت پدافندی آن به این دلیل است که در حملات موشکی و پهپادی ایران در ۲۶ فروردین بهرغم اطلاع قبلی از حمله و کمکهای نظامی انگلیس، فرانسه، آمریکا و حتی برخی کشورهای عربی، بسیاری از موشکهای ایرانی به اهداف مورد نظر برخورد کرد و ضمن ایجاد خسارات گسترده، ابهت خیالی سپر دفاعی آنها را در هم شکست. این در حالی است که به گفته تحلیلگران، در حمله قبلی اراده ایران تحمیل تلفات نبود و هدف تنها نشان دادن یک ضرب شست بود.
5- علاوه بر آن، دور تازه حملات ایران فقط یک موج کوتاه نخواهد بود و قرار است طولانیتر باشد. در کنار آن پاسخ نظامی ایران در هماهنگی کامل با حزبالله لبنان و انصارالله یمن خواهد بود که مترصد انتقامجویی از صهیونیستها به خاطر ترور شهید سیدفؤاد شاکر و حمله جنگندههای این رژیم به بندر الحدیده هستند.
همین حملات گسترده و پیچیده از سوی چند جبهه که سالهاست کابوس صهیونیستها بوده باعث رعب و وحشت رژیم صهیونیستی شده و آنها را دست به دامان این و آن برای جلوگیری از این حملات کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|