|
خبر
تندیس شهید رئیسی در تهران نصب میشود
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران از نصب تندیس شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان در تهران تا پایان سال خبر داد. مهدی مذهبی ضمن تشریح برنامههای آتی این سازمان در حوزه آثار حجمی تا پایان سال گفت: یکی از برنامههای سازمان در این حوزه نصب تندیس شهدای دولت سیزدهم، دکتر رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان در سطح شهر تهران است که این کار تا پایان امسال انجام خواهد شد. وی همچنین از نصب تندیس آرش کمانگیر، از شخصیتهای اسطورهای ایران نیز خبر داد و درباره دیگر آثار حجمیای که قرار است تا پایان امسال در شهر تهران اکران شوند، افزود: نصب یادبود شهدای امنیت، مجموعه سردیس شهدای دانشجو و مجموعه یادمانهای سرو مقاومت از دیگر برنامههای سازمان است که تا پایان سال در میادین تهران نصب خواهند شد. مذهبی درباره معیارهای انتخاب شخصیتها برای تهیه یادبود و آثار حجمی گفت: معیار انتخاب افراد یا رویدادهایی که برای ساخت و نصب تندیسها یا اثر یادبود معرفی و انتخاب میشوند، هویت ملی، هویت شهری یا رویدادهایی در جامعه است که منجر به ظهور قهرمان جدید در کشور میشوند. یعنی وقتی یک قهرمان جدید در عرصههای سیاسی، هنری و اجتماعی در صحنه ظهور میکند برای بزرگداشت او اقدام به طراحی و ساخت یادبود میکنیم. وی به حادثه شهادت دکتر رئیسی اشاره کرد و افزود: مثلا وقتی رئیسجمهور کشور حین خدمت به شهادت میرسد تکریم و بزرگداشت او را وظیفه خود میدانیم و طراحی و ساخت یادبود ایشان را در دستور کار قرار میدهیم.
مهندسی معکوس پلیس برای دستگیری سارقان
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از انجام مهندسی معکوس برای دستگیری سارقان خبر داد و گفت: پلیس ابتدا با دستگیری مالخران، به شناسایی و دستگیری سارقان میپردازد. سردار علی ولیپورگودرزی در گفتوگو با ایسنا گفت: در بررسیهای پلیس مشخص شد برخی واحد صنفی بدون اطلاع از سرقتی بودن جنس دست دوم، اقدام به خرید و فروش آن میکنند، بر همین اساس با هماهنگیهای انجامشده با برخی صنوف مانند طلافروشیها، گوشیفروشیها و... دفترچههایی به آنها تحویل داده و مقرر شد هنگام خرید و فروش اموال دست دوم، اطلاعات شخصی فرد فروشنده را در آن ثبت کنند. وی افزود: در بازدیدهای دورهای همکارانم از صنوف، این دفترچهها مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوکی، این مساله مورد پیگیری قرار میگیرد. رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: از آنجا که برخورد با مالخران بسیار اهمیت دارد، پلیس در طرحهای اخیر خود، به مبارزه با افرادی که خرید اموال سرقتی به شغل آنها مبدل شده است، میپردازد. باید دقت کنیم اگر کسی نباشد که جنس سرقتی را از سارقان بخرد، قطعا میزان جرائم سرقت کاهش پیدا میکند، بر همین اساس باید با این افراد برخورد جدی انجام شود. ولیپورگودرزی گفت: ما با شناسایی مالخران، میتوانیم مهندسی معکوس انجام داده و سارقان را به دام بیندازیم. یعنی وقتی در ابتدا مالخر دستگیر میشود، از طریق روابط وی، سارقانی که با او کار میکنند نیز شناسایی و دستگیر میشوند.
آغاز چاپ کتابهای درسی زودتر از سالهای گذشته
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه مشکل قطع برق و گاز در سالهای قبل باعث شد چاپ کتابهای درسی امسال زودتر آغاز شود، گفت: این کار باعث میشود چاپسپاری در زمستان یا تابستان با مشکل مواجه نشود و تا الان روند چاپ کتاب خوب پیش رفته است. علی لطیفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برای تغییرات برنامه درسی پروژهای را تحت عنوان طرحواره تحول در برنامه درسی آغاز کردهایم، گفت: در حال آمادهسازی چارچوب برنامه درسی و محتوای دوره ابتدایی هستیم که اسناد و چارچوبها برای ارسال به شورای عالی جهت تصویب آماده شده که اگر تصویب شود، سال آینده به صورت آزمایشی تغییراتی در برنامه درسی تعدادی از مدارس کشور خواهیم داشت. وی با بیان اینکه امسال چاپ کتابها زود و از شهریور آغاز شد، افزود: حدود ۴۰ میلیون جلد از کتابهای سال آینده چاپ شده است. سالهای قبل مشکل قطع برق و گاز داشتیم، لذا امسال چاپ کتابها را زودتر آغاز کردیم تا چاپ سپاری در زمستان یا تابستان با مشکل مواجه نشود که تاکنون چاپ کتاب خوب پیش رفته است.
سازمان وظیفه میزان حقوق سربازان را شرح داد
معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا میزان حقوق و شرایط افزایش آن برای سربازان را شرح داد. حسین زاهدی در تشریح این خبر گفت: میزان حقوق سربازان متناسب با درجه، مدرک تحصیلی، منطقه خدمتی، تاهل، تجرد، وضعیت جسمانی، بعد مسافت تا محل سکونت، نحوه انجام خدمت و ماموریت محوله تعیین میشود و حداقل حقوق سربازان حدود مبلغ 4 میلیون تومان و حداکثر مبلغ دریافتی نیز متناسب با شاخصههای ذکر شده ارتقا مییابد. وی گفت: حقوق سربازان وظیفه مجرد که در مناطق عادی خدمت میکنند، حداکثر حدود 4میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و حداقل حقوق سربازان وظیفه متاهل حدود مبلغ 5 میلیون و 500 هزار تومان است که هزینه مربوط به فرزند یا ایاب و ذهاب به این مبلغ افزوده میشود. زاهدی در ادامه افزود: سربازان وظیفه متاهل و مجرد که در مناطق عملیاتی خدمت میکنند علاوه بر حقوق ذکرشده به تناسب مدرک تحصیلی و تاهل از مبلغ حدود یک میلیون تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از فوقالعاده عملیاتی بهرهمند میشوند.
ارسال به دوستان
ارسال اقلام ضروری کمکهای مردمی به وزن ۲۸۰ تن برای جنگزدگان لبنان
در مسیر همدلی
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتوگو با «وطن امروز»: 90 درصد زیرساختهای جنوب لبنان از بین رفته است
گروه اجتماعی: کمکهای اهدایی مردم در قالب پویش «ایران همدل» دیروز برای ارسال به مردم جنگزده لبنان و فلسطین توسط نیروهای هلال احمر بارگیری و ارسال شد. روز گذشته هجدهمین محموله کمکهای مردمی در قالب 15 تریلی توسط جمعیت هلال احمر به لبنان ارسال شد. این در حالی است که طبق گزارشهای موجود، از ابتدای عملیات توفان الاقصی و به دنبال آن تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان تاکنون، بیش از ۲۵٠٠ تن محموله امدادی شامل کمکهای مردمی از 3 طریق زمینی، هوایی و دریایی به سوی لبنان و فلسطین ارسال شده است. هر چند برخی از این محمولههای امدادی هلال احمر توسط آمریکا و صهیونیستها مورد تهاجم قرار گرفت، ولی هر بار با شجاعت و مجاهدت امدادگران کمکرسانی تداوم داشته است. بر این اساس رئیس جمعیت هلال احمر دیروز از بارگیری و ارسال ١٥ تریلی کمکهای مردمی به لبنان خبر داد. پیرحسین کولیوند اعلام کرد: تاکنون ۱۸ محموله کمکهای مردمی به صورت زمینی و ۶ محموله به صورت هوایی برای مردم متأثر از جنگ در لبنان و غزه ارسال شده است. وی با اشاره به اینکه کمکهای مردمی روزبهروز در حال افزایش است، افزود: ارسال ١٥ تریلی کمکهای مردمی به لبنان نیز امروز انجام شد. کولیوند با اشاره به اینکه کمکها به مردم لبنان بیشتر کمکهای زیستی، غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی است، گفت: ارسال کمکهای مردمی به لبنان تا زمانی که زندگی مردم جنگزده به ثبات و پایداری برسد، ادامه مییابد. رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: اولویت مردم لبنان در حال حاضر اسکان، غذا و دارو است. کولیوند بیان کرد: افرادی که خانههایشان سالم است و مشکلی ندارند که مستقر میشوند، اما بسیاری از مردم لبنان خانههایشان از بین رفته یا منفجر شده است و همچنان نیاز به حمایت و کمک دارند. وی اضافه کرد: اکنون دبیرکل هلالاحمر و معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر در لبنان حضور دارند و کمکها بیشتر کمکهای زیستی، غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی است و اگر شرایط مهیا شود در حوزههای دیگر هم کمک خواهیم کرد. کولیوند گفت: ما تاکنون بیش از ۲۵۰۰ تن اقلام به لبنان ارسال کردهایم که شامل ۴۵۰ تن دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک بوده است. امروز نیز ۲۸۰ تن دیگر از طریق زمینی ارسال خواهد شد. وی افزود: اقلام ارسالی ما شامل دارو، تجهیزات پزشکی، اقلام غذایی و زیستی است. بیشترین نیاز مردم لبنان شامل دارو، تجهیزات پزشکی، شیر خشک، اقلام غذایی و زیستی است که ما در حال تهیه و ارسال آنها هستیم. رئیس سازمان جمعیت هلالاحمر بیان کرد: تیمهای ما اکنون در محل حضور دارند و معاون بینالملل ما نیز در آنجا مستقر است. ما اقداماتی که از نظر پزشکی و سلامت لازم باشد، انجام میدهیم و حمایتهای مورد نیاز را ارائه میکنیم. کولیوند ادامه داد: ما هرگز به دلیل تهدیدها یا حملاتی که به ما میشود، از رسالت و وظیفه انسانی خود عقبنشینی نخواهیم کرد. رئیس جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: محموله امروز شامل ۲۸۰ تن اقلام دارویی، غذایی و زیستی است که نیاز فوری مردم لبنان بوده و از طریق مرز زمینی با سرعت منتقل خواهد شد.
ارسال حدود 300 تن کالا برای کمک به جنگزدگان
با وجود اینکه جنگزدگان لبنان و غزه در این روزهای سرد شرایط نامناسبی را به دلیل برخی کمبودها سپری میکنند و نیازمند ملزومات اولیه زندگی بویژه وسایل گرمایشی و مواد غذایی هستند، نیرورهای آمریکایی مانع دستیابی مظلومان و مردم غزه و لبنان به کمکهای مردمی میشوند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر دیروز با بیان اینکه بمبافکنهای آمریکایی محمولههای کمکرسانی را چندین بار هدف حمله قرار دادند، گفت: امروز (دیروز) هجدهمین مرحله محمولههای زمینی ما ارسال شد. بابک محمودی حاشیه این مراسم اظهار داشت: محمولهها به 3 شکل هوایی، زمینی و دریایی ارسال میشوند. در برخی شرایط، امکان ارسال دریایی یا حتی زمینی وجود ندارد. برای مثال، محمولههایی مانند داروها که حساسیت بالایی دارند، تاکنون طی ۶ مرحله به صورت هوایی ارسال شدهاند. وی بیان داشت: فرآیند ارسال به این صورت است که محموله ابتدا از ایران به عراق فرستاده میشود و سپس بهصورت زمینی از عراق به سوریه و لبنان منتقل میشود. محمودی اعلام کرد: محموله امروز شامل ۱۵ دستگاه تریلی حامل حدود ۳۰۰ تن بار شامل پتو، بستههای غذایی و اقلام مورد نیاز دیگر است. همچنین بستههای غذایی طراحی شدهاند که نیاز خانوارها را برای ۱۰ روز تأمین کنند. رئیس سازمان امداد و نجات در ادامه بیان داشت: مسیر ارسال کمکها با خطرات جدی مواجه است. تاکنون در چند مرحله، محمولهها در مرز سوریه و عراق هدف حملات نیروهای آمریکایی قرار گرفتهاند. متأسفانه، این حملات در تلاش برای ممانعت از رسیدن کمکهای انساندوستانه انجام میشود.
محمودی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: محموله کمکهای مردمی به مردم جنگزده لبنان در حالی ارسال شد که اکنون شرایط زندگی آنها با برگشت به محلهای زندگیشان به دلیل نابودی خانهها و زیرساختها بسیار سختتر شده است، چراکه رژیم ددمنش صهیونیسم تمام زیرساختهای آنها را از بین برده است. در چنین شرایطی آوارگان لبنانی هماکنون نیاز مبرم به مواد غذایی، آب آشامیدنی و تجهیزات گرمایشی در این هوای سرد دارند. وی با بیان اینکه خوشبختانه یک مجموعه در لبنان توسط هلالاحمر ایران شکل گرفته است تا تمام کمکها از کشورهای دنیا جمعآوری شده و به مردم جنگزده برسد، افزود: آتشبس به معنای پایان جنگ نیست و مردم جنگزده اکنون با ویرانیهای بسیاری مواجه هستند به شکلی که حتی سرچشمه منابع آبی با بمبهای چند تنی خشک و تمام زیرساختهای برق و تجهیزات آنها نابوده شده است. علاوه بر این رژیم صهیونیستی مزارع و باغات و هر آنچه با معیشت مردم مرتبط است را از بین برده است. با این وجود نیاز آنها به کمکهای مردمی بیش از گذشته است، چرا که بیش از 90 درصد زیرساختها از بین رفته است و کمکهای مردمی تا ثباتبخشی و آرامش در منطقه ادامه دارد.
درخواست صلیبسرخ لبنان از هلالاحمر ایران
دبیرکل صلیبسرخ لبنان در دیدار با مسؤولان هلالاحمر ایران، بازگشت آوارگان به لبنان بعد از اعلام آتشبس و اسکان و همچنین تأمین نیازهای دارویی و درمانی آنها را مهمترین دغدغه پیشرو معرفی کرد و گفت: در این مسیر نیازمند همراهی هلالاحمر ایران هستیم. جورج کتانه، دبیرکل صلیبسرخ لبنان در دیدار با میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلالاحمر و راضیه عالیشوندی، معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه هلالاحمر ایران که در رأس هیأتی به بیروت سفر کردهاند، گفت: بعد از اعلام آتشبس، مردم آواره در حال بازگشت به کشور هستند اما امکانات بهداشتی و درمانی در لبنان نابود شده است. وی با تأکید بر اینکه در لبنان و مناطق جنگزده، بیمارستانی وجود ندارد و احتمال دارد مشکلاتی برای مردم در زمینه دارو و درمان به وجود بیاید، گفت: هلالاحمر ایران سیستم آمبولانس و امدادرسانی خیلی قدرتمندی دارد اما در صلیبسرخ لبنان در شرایط حال حاضر که مردم آواره نیازمند درمان هستند، این زیرساختها و ظرفیتها را در اختیار نداریم. دبیرکل صلیبسرخ لبنان گفت: جمعیت هلالاحمر ایران در منطقه و جهان سرآمد است. از هلالاحمر ایران انتظار داریم که از لحاظ حقوقی به پیگیریهای خود جهت محکومیت اسرائیل در مجامع بینالمللی برای نقض حقوق بینالملل بشردوستانه در لبنان ادامه دهد. کتانه گفت: ۴ هزار و ۶۰۰ خانه تقریبا به طور کامل در این درگیریها از بین رفته است. سرمای هوا و مردمی که در حال بازگشت به خانههای خود هستند یکی از دغدغههای اصلی صلیبسرخ لبنان است.
وی افزود: چادرهای تولیدی جمعیت هلالاحمر ایران برای اسکان آوارگان جنگی بسیار مورد استفاده قرار گرفت و یکی از مهمترین اقلامی بود که از طرف ایران به صلیبسرخ لبنان رسید. در ادامه نیز برای اسکان مردم آواره لبنان شدیداً به این چادرها نیاز داریم. میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلالاحمر کشورمان نیز در این دیدار گفت: هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران ظرفیتها و توانمندیهای بالایی دارد. هلالاحمر ایران یک جمعیت پیشتاز در حوزه اقدامات بشردوستانه است به طوری که در حال حاضر در ۱۴ کشور دنیا دارای مراکز درمانی است. افشار توضیح داد: ظرفیت بالایی در حوزه لجستیک هوایی هلالاحمر ایران وجود دارد و بیش از ۲۰ بالگرد در بدنه این ناوگان وجود دارد. لجستیک زمینی هلالاحمر ایران نیز با بیش از ۶ هزار خودروی امدادی در خدمت مردم است. دبیر کل جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه هلالاحمر ایران ظرفیتهای خوبی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی دارد، افزود: این جمعیت اقلام امدادی مورد نیاز برای سوانح و حوادث را خودش تولید میکند و در سوانح بینالمللی مثل زلزله سوریه و ترکیه پیشگام بوده و اقدام به امدادرسانی کرده است. افشار با تشریح راههای کمکرسانی مستقیم و سریعتر به جنگزدگان لبنانی ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، هلالاحمر ایران میتواند در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق جنگزده لبنان اقدام کند. همچنین محمولهها و اقلام زیستی کمکی از ایران با توجه به نیازهای مردم جنگزده، بستهبندی و ارسال خواهد شد.
ارسال به دوستان
مرگ سالانه ۴۰ هزار ایرانی به دلیل آلودگی هوا
مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی ایران با حضور رئیسجمهور برگزار شد. وزیر بهداشت در یکصدودهمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: طبق آمارها حدود ۴۰ هزار نفر در سال به خاطر آلودگی هوا قربانی میشوند و ۱۲ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد میشود.
محمدرضا ظفرقندی در این مجمع که با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و جمعی از اعضای مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه مشکلات نظام سلامت در 3 حوزه ساختار، اقتصاد و نیروی انسانی خلاصه میشود، اظهار کرد: این 3 مشکل از هم مجزا نیستند و به نوعی در هم تنیدهاند و در برنامههای توسعه بر این نکته تأکید شده است که باید شبکه بهداشت در عین حالی که گسترش مییابد، عمیق هم شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه بر اساس همین دستور برنامه توسعه ما به دنبال گسترش پزشک خانواده و نظام ارجاع و تکمیل آن هستیم، گفت: اگر اقتصاد سلامت درست شود مشکلات این حوزه حل خواهد شد اما اگر نتوانیم اقتصاد سلامت را درست کنیم، مطمئنا طرحهایی مانند پزشک خانواده به پیش نخواهد رفت و بیشتر از قبل شاهد مهاجرت اهالی سلامت به خارج از کشور خواهیم بود و اینجاست که مشکل نیروی انسانی ما را مضاعف خواهد کرد.
وی به آسیبهای ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: طبق آمارها حدود 40 هزار نفر در سال به خاطر آلودگی هوا قربانی میشوند و 12 میلیارد دلار به کشور خسارت وارد میشود و اینها نشان میدهد که باید به فکر حل این مسائل باشیم. پدیدههایی مانند آسم کودکان و مشکلات ریوی از اثرات آلودگی هواست. وزیر بهداشت سواد ناکافی مردم در حوزه سلامت و بالا بودن آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای را از دیگر مشکلات حوزه سلامت عنوان کرد که رفع آنها تنها در حوزه مسؤولیت این وزارتخانه نیست و به همکاری دستگاههای مختلف و تصمیمگیری در سطوح بالا نیاز دارد. ظفرقندی یادآور شد: حل مشکلات حوزه سلامت نیاز به عزم ملی دارد و منابع آن نیز باید افزایش یابد. برخی طرحها مانند طرح دارویار طرح خوبی است به شرط آنکه منابع آن تأمین شده باشد، در حالی که این اتفاق نیفتاده است.
وی به بحران میانسالی در کشور اشاره کرد و گفت: بحران میانسالی یکی از اتفاقات خطرناک است و باید همه دستگاهها از جمله رسانهها و صداوسیما خطرات بحران میانسالی را برای مردم روشن کنند؛ اگر شیب کاهش رشد جمعیت اصلاح نشود در 20 الی 25 سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم و آمار تولد سالانه در کشورمان به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که باید برای آن فکری کنیم. در این نشست علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تشکر از دغدغههای رئیسجمهور در حوزه سلامت گفت: آقای دکتر پزشکیان همان دغدغههایی را که در زمان ریاست در دانشگاه داشت، امروز هم دارد. وی در سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه سلامت، خواستار تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی شد. در ادامه مسعود پزشکیان با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه فرهنگستان علوم پزشکی تأکید کرد: لایحهها و طرحهای مورد بحث در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید از جانب فرهنگستان علوم پزشکی مطرح شود و طرحهای حوزه سلامت ابتدا باید در فرهنگستان بررسی شود.
رئیسجمهور تاکید کرد: باید افرادی که علم و تخصص دارند، برای حل مشکلات کشور راهکار ارائه دهند. پزشکیان با اشاره به اهمیت موضوع سلامت مردم در جامعه گفت: در این زمینه جلسات متعددی با وزارت بهداشت داشتهایم و من معتقدم اگر بر اساس قانون عمل شود، بهداشت و درمان سهم خودش را خواهد داشت و وزارت بهداشت و درمان باید موارد قانونی را مشخص و شفاف کند تا در جلسهای از معاونت برنامه و بودجه بخواهیم آنچه را که از نظر قانونی باید اجرا شود، اجرایی کنند تا بتوانیم منابع لازم را تخصیص دهیم.
پاسخ وزارت صمت به انتشار گزارش «قانون هوای پا روی هوا»
«وطن امروز» 25 مهرماه در گزارشی با تیتر «قانون هوای پاک روی هوا» به وضعیت تداوم آلودگی هوا با وجود اجرای قانون هوای پاک پرداخت که در این گزارش کارشناسان مهمترین علل آلودگی هوا را فعالیت خودروهای فرسوده عنوان کردند. مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جوابیهای توضیحاتی را در این باره ارائه کرده است که در ذیل میخوانیم:
«با عنایت به انتقال مسؤولیتهای حوزه نوسازی ناوگان حملونقل، پس از تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو و اصلاحیات بعدی آن به وزارت صنعت معدن و تجارت – سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بر اساس برنامهریزیهای انجامشده و تلاش همکاران این سازمان، با اسقاط 77688 دستگاه خودرو در سال 1402، خروج ناوگان فرسوده از سیستم حملونقل کشور با رشد 34 درصدی نسبت به مجموع خودروهای اسقاطشده در 4 سال ماقبل آن (1401-1398) همراه بوده است. همچنین ادامه روند مذکور در سال 1403، موجب گردیده است با اسقاط 149486 دستگاه خودروی فرسوده تا پایان شهریورماه سال جاری (6 ماهه اول سال)، رشد 92 درصدی خروج ناوگان حملونقل فرسوده، بیش از مجموع عملکرد سال 1402 محقق گردد. این مهم در کنار افزایش 3 برابری تخصیص خودرو به طرحهای جایگزینی در 6 ماهه اول سال 1403 نسبت به سال 1402، علاوه بر افزایش قابلتوجه سرعت خروج ناوگان فرسوده از چرخه حملونقل کشور، کسب منافع قابل توجهی را خصوصا در بخش صرفهجویی مصرف سوخت، کاهش پرداخت یارانه پنهان و کسب درآمدهای ارزی از محل کاهش واردات یا صادرات سوخت صرفهجوییشده ناشی از اسقاط خودروهای فرسوده برای کشور به دنبال داشته است. از سوی دیگر درباره نوسازی ناوگان حملونقل عمومی خصوصا تاکسیهای در حال تردد، آمار حدود 14000 دستگاه در 18 ماه گذشته نوسازی و همچنین شروع فرآیند تحویل تاکسیهای برقی و... که عملیات اجرایی آن خصوصا در ایجاد امکان بهرهمندی متقاضیان از ارزش گواهی اسقاط مرتبط به عنوان بخشی از آورده مالی ایشان جهت دریافت خودروی جایگزین، عملا با تلاش مستمر همکاران وزارت صمت و ستاد نوسازی ناوگان حملونقل ممکن گردیده است. لازم به ذکر میباشد یقینأ در اجرای این قبیل پروژههای ملی، امکان مدیریت فرآیند توسط یک دستگاه وجود نداشته و نیازمند مشارکت کلیه طرفها میباشد. درخصوص تخصیص اعتبار منابع حاصل از ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو نیز، بهرغم مدیریت مستمر فرآیند مذکور و وصول حدود 10 همت در قالب عوارض نوسازی جهت شمارهگذاری خودروهای نو شماره، تأخیر در تعریف ردیف بودجه و تخصیص شماره حساب مورد نیاز به منظور ایجاد گردش خزانه (الزام قانونی) و تخصیص مجدد آن جهت اجرای طرحهای نوسازی توسط سازمان برنامه و بودجه عملا بهرهبرداری از منابع موجود را به عنوان بخش بسیار کوچکی از منابع مورد نیاز جهت اجرای طرحهای جایگزینی با مشکل مواجه کرده است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|