|
حضور بانوی ایرانی در تیم داوری دیدار فینال
داور فوتسال کشورمان در دیدار فینال جامجهانی فوتسال لیتوانی حضور خواهد داشت. دیدار تیمهای ملی فوتسال پرتغال و آرژانتین امروز ساعت 20:30 برگزار میشود که نورالدین بوکایف از قرقیزستان به عنوان داور اول، حسن حسن محمد از مصر به عنوان داور دوم و کریستوفر سینکلر از نیوزیلند و گلاره ناظمی از ایران به عنوان کمکداور این دیدار را قضاوت خواهند کرد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با علی لطیفی پس از تغییرات مدیریتی استقلال
آخرین تیر فرهاد
زهره فلاحزاده: استقلال فصل بیستویکم را با تغییرات عمده مدیریتی آغاز خواهد کرد. فرهاد مجیدی که
در ۲ فصل گذشته جانشین مربیان دیگر شده بود، حالا از ابتدای فصل تیمش را هدایت خواهد کرد و باید دید اینبار که با نظرات مستقیم او بازیکنان جدید جذب شدهاند، میتواند ۸ فصل کابوسوار آبیها را به دست فراموشی بسپارد یا خیر. «وطنامروز» درباره تغییرات جدید اعضای باشگاه و آینده تیم با علی لطیفی، پیشکسوت استقلال گفتوگو کرده است. لطیفی معتقد است بر خلاف ۲ فصل گذشته، اینبار مجیدی تنها فردی است که باید پاسخگوی عملکرد تیمش باشد. البته پیشکسوت استقلال انتقادی هم به خریدهای جدید تیم داشت و شرایط قهرمان شدن تیم را کمی سخت توصیف کرد.
***
* استقلال باز هم تیم مدیریتیاش تغییر کرد؛ این تغییرات را مثبت ارزیابی میکنید؟
متأسفانه در چند فصل گذشته وقتی استقلال نتیجه نمیگرفت، همواره مدیرعامل و مربی مقصر شناخته میشدند، در صورتی که به اعتقاد من سیستم مدیریتی باعث ناکامی در استقلال شده است. البته مربی و مدیرعامل هم در مشکلات به وجود آمده نقش داشتهاند اما اعضای هیأتمدیره هم خوب کار نمیکردند و مسؤولیتی که برعهده داشتند، نمیتوانستند خوب انجام بدهند. خوشبختانه در تیم جدید ۲ پیشکسوت حضور دارند که درد استقلال را میدانند. اینکه اعضای جدید میتوانند سیستم معیوب مدیریتی را رفع کنند و آیا این عزیزان کارهای بنیادی انجام میدهند یا مسیر غلط مدیران گذشته را ادامه میدهند، موضوعی است که باید منتظر باشیم و ببینیم.
* نقش مصطفی آجورلو، مدیرعامل جدید استقلال را در طی شدن این مسیر چطور میبینید؟
من خودم به عنوان بازیکن کنار آقای آجورلو در باشگاه پاس بودهام. سردار آن زمان مشکل بودجه نداشت. از طرفی چون خود سردار نظامی بود، از نظر انضباطی و... تیمش مشکلی نداشت. خوشبختانه ایشان پس از ۲۰ سال از آن زمان صاحب تجربه شده و فراز و فرودهایی را به چشم دیده است. من آمدن سردار به استقلال را مثبت ارزیابی میکنم اما ضمن احترام به ایشان باید بگویم استقلال با باشگاههایی مثل پاس، استیلآذین و حتی تراکتور پرهوادار تفاوت دارد. در استقلال کار کردن بسیار متفاوت و سخت است، چون در این تیم مشکلات عدیده مالی وجود دارد. البته نباید مثل فصول گذشته تمام مشکلات را گردن سردار بیندازیم که اگر اینطور پیش برود، او هم نمیتواند کار کند و موفق شود. این را هم درباره پولهای تزریق شده به تیم باید بگویم که تمام مبالغی که وارد باشگاه شده یا خارج میشود، باید ثبت شود و شاهد شفافیت از سوی اعضای هیأتمدیره باشیم. هر شخصی که پولی خرج کرده باید پاسخگو باشد. متأسفانه در چند سال اخیر هیچموقع از مدیر کنار رفته سؤالی پرسیده نشد و جالب اینکه همه مدیران سابق میگویند ما درآمدزایی هم کردهایم. پس این همه بدهی از کجا آمده است؟!
* درباره خریدهای این فصل استقلال هم صحبت کنیم؛ به نظر شما تیم خوبی بسته شده است؟
اعتقاد دارم با رفتن بازیکنان فصل گذشته، بازیکنان خوبی خریداری نشدند و این وسط هیچ کسی پاسخگو نخواهد بود جز سرمربی تیم. من جزو آن دسته از افرادی بودم که پیش از حضور سردار آجورلو هم نظرم این بود فرهاد مجیدی باید حفظ شود که از ابتدا خودش تیمش را ببندد و خودش پاسخگو باشد. سردار کار بسیار خوبی که کرد این بود که با فرهاد تمدید کرد. دیگر بحث فصل گذشته که سرمربی میگفت من تیم را نبستهام مطرح نیست، البته به اعتقاد من استقلال زمان محمود فکری خیلی خوب بسته و اسکلت تیم هم حفظ شده بود. در هر پست ۲ بازیکن خیلی خوب داشتیم. اینکه در حد نام بازیکنان نتیجه نگرفتیم، این دیگر یک بحث جداست و نمیتوان یک نفر را مقصر دانست. در واقع هر عضوی از مجموعه استقلال در ناکامی تیم مقصر بود. به هرحال در این فصل فرهاد دیگر بهانهای نخواهد داشت، چرا که او خودش تیم را بسته و مدیری هم که در رأس کار آمده در حال حاضر با او مشکلی ندارد.
* نکته مهم همین جاست؛ مجیدی در هر دوره با مدیران به مشکل خورده است.
فرهاد از من و شما بهتر میداند این آخرین شانس او است. او نباید اشتباه کند. در دورههای قبل با احمد سعادتمند و احمد مددی، مدیران ۲ فصل گذشته اختلاف داشته و اگر این اختلافات با سردار هم ادامه پیدا کند، فکر میکنم حتی هواداران خود فرهاد هم پشت او را خالی کنند. بنابراین فرهاد باید اینبار باهوش عمل کند. اگر مشکلی هم وجود دارد، مدیریت کند و حواشی را وارد تیمش نکند. او اعتقاد داشته مدیران تیم عامل قهرمان نشدن در ۲ جام حذفی بودهاند. این تیر آخری است که فرهاد دارد. اگر با مدیر جدید هم به مشکل بربخورد، کسی که این وسط میسوزد، خود فرهاد است.
* هنوز جایگزینی برای مهدی قائدی، ستاره فصل گذشته تیم جذب نشده است؛ با این شرایط کار استقلال در خط حمله سختتر نخواهد شد؟
در وهله اول هر بازیکن خارجی که قرار است به تیم بیاید، باید یک تیم کارشناسی نظر بدهد، نه فقط یک نفر. اگر به صورت فردی بازیکن انتخاب شود، قطعا به مشکل برخواهد خورد. ما در فوتبال ایران هم بازیکن خارجی خوب داشتیم و هم بسیار ضعیف. بنابراین باید کارشناسی شود. در وهله دوم نیز با توجه به بدهیهایی که استقلال دارد، باید دید آیا پولی برای خرید بازیکن خارجی وجود دارد؟ من فکر میکنم استقلال مشکل بودجه دارد و نمیتواند بازیکن خارجی جذب کند. بازیکنان آیندهداری خریداری شدهاند اما خود فرهاد بهتر از هر کسی میداند که استقلال برای رقابت با حریفانش بویژه در آسیا نیاز به بازیکنان با تجربهتری دارد. بازیکنی در حد و اندازه خود قائدی باید جذب شود. در حال حاضر در ایران هم در حد قائدی کسی را سراغ ندارم. با این تفاسیر تیم در خط حمله مشکل اساسی خواهد داشت.
* این روزها درباره بازگشت فرشید اسماعیلی، بازیکن پرحاشیه تیم خیلی صحبت میشود؛ شما موافق بازگشت این بازیکن هستید؟
همه بازیکنان در یک تیم اخلاق یکسانی ندارند. این مربی است که باید با مدیریت خودش روی اخلاق بازیکن کار کند. اگر فرشید اسماعیلی را مدیریت میکردند، این حواشی پیرامون او رخ نمیداد. به هر حال او بازیکن قابلی است. استقلال این فصل خیلی از بازیکنانش را از دست داده و اگر فرشید هم برود، مشکلات تیم بیشتر میشود.
* سپاهان را میتوان بهترین تیم در فصل نقلوانتقالات معرفی کرد. پرسپولیس هم چند سال است عملکرد خوبی در خرید و حفظ بازیکنانش داشته است. با توجه به خریدهایی که استقلال داشته، آیا این تیم را میتوان در کنار سپاهان و پرسپولیس، مدعی قهرمانی دانست؟
من خیلی اعتقاد ندارم که یک تیم پرستاره حتما قهرمان میشود، بلکه چند فاکتور برای قهرمانی مثل مدیریت درست، اتحاد بازیکنان و کادر فنی و داشتن ثبات مهم است. سپاهان و پرسپولیس تیم فصل گذشته خودشان را حفظ کردهاند و به همین علت تیمهای موفق در بازار نقل و انتقالات معرفی شدهاند. پرسپولیس علت قهرمانی ۵ سال متوالیاش حفظ اسکلت تیمیاش بوده است. اگر 3-2 بازیکن جدا شدند، 3- 2 بازیکن خوب و گاهی بهتر از جدا شدهها هم خریداری شدند. استقلال تنها سالی که شاکله تیمش را حفظ کرد، فصل گذشته در دوره مربیگری محمود فکری بود که تیم خوبی هم داشتند اما اختلافات و... منجر به ناکامی در قهرمانی شد. این فصل تیم سال گذشته حفظ نشده و نتوانسته بازیکنان خوبی هم جایگزین کند و به نظر میرسد کار استقلال برای قهرمانی سخت است.
ارسال به دوستان
۱۹ لژیونر از ۱۲ کشور در تیم ملی
پرسپولیس و AEK با بیشترین ملیپوش
علی رستمی: دراگان اسکوچیچ ۲۶ بازیکن از ایران و ۱۲ کشور اروپایی و حاشیه خلیجفارس را برای دیدار با امارات و کرهجنوبی به تیم ملی دعوت کرد. شاگردان اسکوچیچ ۱۵ و ۲۰ مهر به ترتیب در دوبی با امارات و در تهران با کرهجنوبی دیدار میکنند. کادر فنی تیم ملی برای این ۲ دیدار ۲۶ بازیکن را به اردو فراخوانده که در این بین فقط 7 بازیکن از ۴ تیم پرسپولیس، سپاهان، استقلال و فولاد و مابقی نفرات از اقصی نقاط اروپا و همینطور حاشیه خلیجفارس به تیم ملی دعوت شدهاند. در بین دعوتشدگان به تیم ملی، بازیکنان لژیونر از لیگهای قطر، امارات، ترکیه، کرواسی، دانمارک، بلژیک، پرتغال، انگلیس، هلند، یونان، اسپانیا و روسیه در تیم ملی حضور دارند که بیشترین تنوع لژیونر در تیمملی در چند سال اخیر است. بیشترین لژیونر دعوت شده به تیمملی مربوط به لیگهای پرتغال و یونان است که هر کدام ۳ ملیپوش را در دل خود جای دادهاند و سایر لیگها هر کدام یک یا ۲ بازیکن را در تیم ملی دارند. همچنین تیم AEK آتن یونان به همراه پرسپولیس با داشتن ۳ ملیپوش بیشترین سهم را در تیم ملی دارند و بعد از این تیمها، سپاهان و الاهلی امارات ۲ ملیپوش دارند. این برای نخستینبار است که سهم یک تیم خارجی در تیم ملی ایران با یک تیم داخلی برابری میکند. اسامی بازیکنان دعوت شده به تیم ملی به این شرح است:
دروازهبانها
علیرضا بیرانوند (بوآویشتا پرتغال)
امیر عابدزاده (پونفرادینا اسپانیا)
پیام نیازمند (پورتیموننزه پرتغال)
مدافعان
حسین کنعانیزادگان (الاهلی قطر)
شجاع خلیلزاده (الریان قطر)
مجید حسینی (کایسریاسپور ترکیه)
سیاوش یزدانی (استقلال تهران)
صادق محرمی (دیناموزاگرب کرواسی)
احسان حاجصفی (آ.اک آتن)
امیدنورافکن (سپاهان)
میلاد محمدی (آ.اک یونان)
صالح حردانی (فولاد خوزستان)
هافبکها
سعید عزتاللهی (وایله بولدکلاب دانمارک)
میلاد سرلک (پرسپولیس)
احمد نوراللهی (شبابالاهلی امارات)
سامان قدوس (برنتفورد انگلیس)
وحید امیری (پرسپولیس)
علی قلیزاده (شارلروا بلژیک)
علیرضا جهانبخش (فاینورد هلند)
مهدی ترابی (پرسپولیس)
یاسین سلمانی (سپاهان)
مهاجمان
کریم انصاریفرد (آ.اک یونان)
کاوه رضایی (اودهورلی بلژیک)
مهدی قائدی (شبابالاهلی امارات)
سردار آزمون (زنیت روسیه)
مهدی طارمی (پورتو پرتغال)
* کدام بازیکنان خط خوردند؟
سرمربی کروات تیم ملی برای دیدار با کرهجنوبی و امارات، با خط زدن ۳ ملیپوش لیگ برتری، ۳ بازیکن لژیونر را جایگزین آنها کرد. تیم ملی فوتبال ایران در هفتههای سوم و چهارم انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ در قاره آسیا و از گروه A، به مصاف تیمهای ملی امارات و کرهجنوبی میرود که این بازیها روزهای پانزدهم مهر در دوبی و بیستم مهر در تهران برگزار میشود. سرمربی کروات تیم ملی برای این دیدار ۲۶ بازیکن را به اردو فراخواند، البته با توجه به شروع رسمی فیفادی از دوازدهم مهر، برخی لژیونرها دیرتر و در دوبی به تیم ملی ملحق خواهند شد. فهرست جدید بازیکنان دعوت شده به تیم ملی، دارای ۳ تغییر نسبت به اردوی قبل است که به علت اتمام مصدومیت ۳ لژیونر و دعوت مجدد آنها به تیم ملی به وقوع پیوسته و در نتیجه ۳ بازیکن لیگ برتری خط خوردهاند. اسکوچیچ برای این اردو، احسان حاجصفی، سیدمجید حسینی و کاوه رضایی (غایبان اردوی قبل تیم ملی) را فراخوانده که در لیگهای یونان، ترکیه و بلژیک بازی میکنند و طبیعتا انتظار میرفت با اتمام مصدومیتشان و رسیدن به وضعیت مسابقه، توسط سرمربی کروات به تیم ملی دعوت شوند. او در عوض جعفر سلمانی و محمدزبیر نیکنفس از استقلال و همینطور محمد کریمی از سپاهان را که در اردوی قبل حضور داشتند، خط زده است. در این بین جعفر سلمانی در دیدار با سوریه به میدان رفت و فقط یک نیمه در ترکیب بود و انتقادات زیادی به عملکردش وجود داشت. محمدزبیر نیکنفس و محمد کریمی نیز ۲ هافبک میانی هستند که برای نخستینبار به تیم ملی دعوت شده بودند و در مینیکمپ و همینطور تمرینات نهایی برای 2 دیدار با سوریه و عراق حاضر بودند ولی به میدان نرفتند.
ارسال به دوستان
اخبار
مسابقات جهانی کشتی
یزدانی و زارع در فینال
رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی جهان در ۴ وزن برگزار شد و حسن یزدانی و امیرحسین زارع به فینال این مسابقات راه یافتند. رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی جهان با برگزاری مسابقات مقدماتی اوزان 61، 74، 86 و 125 کیلوگرم در شهر اسلو نروژ آغاز شد و حسن یزدانی و امیرحسین زارع به فینال این مسابقات راه یافتند.
نتایج کشتیگیران کشورمان به شرح زیر است:
61 کیلوگرم:
در وزن 61 کیلوگرم رحمان عموزاد در کشتی نخست با نتیجه 5 بر صفر از سد گمزاتگادزی هالیدوف از مجارستان گذشت. وی در دور بعد مقابل توشیهیرو هاسگاوا دارنده مدال طلای زیر 23 سال جهان از ژاپن با نتیجه 9 بر 5 مغلوب شد. یکی از ۲ مبارزه نیمهنهایی وزن 61 کیلوگرم عصر دیروز (10 مهر) بین ۲ کشتیگیر ژاپنی و روسی برگزار شد که کشتیگیر روس با نتیجه 10 بر صفر حریفش را شکست داد و به فینال این وزن از رقابتهای جهانی 2021 نروژ رسید. با شکست کشتیگیر ژاپنی در نیمهنهایی و نرسیدن او به فینال، رحمان عموزاد که در دور مقدماتی مغلوب حریف ژاپنی شده بود، از دور رقابتها حذف شد.
74 کیلوگرم:
در وزن 74 کیلوگرم یونس امامی در دور اول با نتیجه 12 بر 2 بایامبادورج انخبایار از مغولستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه 12 بر صفر از سد نورکجا کایپانوف دارنده مدال نقره جهان و قهرمان آسیا از قزاقستان گذشت و راهی مرحله یکچهارم نهایی شد. امامی در این مرحله مقابل آوتاندیل کنتچادزه دارنده مدال نقره جهان از گرجستان با نتیجه 10 بر یک مغلوب شد. کشتیگیر گرجستانی نیز در دیدار نیمهنهایی مقابل نماینده اسلواکی شکست خورد و با عدم صعود وی به فینال، کار یونس امامی نیز تمام شد و وی از گردونه مسابقات کنار رفت.
86 کیلوگرم:
در وزن 86 کیلوگرم حسن یزدانی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه 12 بر 2 عظمت دولت بیکوف از قزاقستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یکچهارم نهایی اتهان راموس از پورتوریکو را با نتیجه 10 بر صفر از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمهنهایی شد. بعد از فینالیست شدن دیوید تیلور با ضربه فنی مقابل حریف آذربایجانی، حسن یزدانی دومین مبارزه نیمهنهایی وزن 86 کیلوگرم را مقابل آرتور نایفونوف روس برگزار کرد. در حالی که نایفونوف در المپیک کشتی نزدیکی را مقابل یزدانی به نمایش گذاشته بود، قهرمان المپیک 2016 ریو این بار کشتی حسابشدهای مقابل حریف روسش گرفت و با نتیجه 2-8 وی را شکست داد. به این ترتیب فینال وزن 86 کیلوگرم همان فینال المپیک خواهد بود که بین پادشاه و جادوگر برگزار میشود. پیش از این پیج رسمی اتحادیه جهانی کشتی در اینستاگرام لقب پادشاه را به حسن یزدانی و لقب جادوگر را به دیوید تیلور داده و افراد زیادی در دنیا منتظر این مبارزه خواهند بود که عصر امروز یکشنبه در اسلو برگزار خواهد شد.
125 کیلوگرم:
در وزن 125 کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه 6 بر صفر دزیانیس خرامیانکوف از بلاروس را مغلوب کرد و راهی مرحله یکچهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه 10 بر صفر نیکولاس گویازدوفسکی دارنده مدال برنز جهان از آمریکا را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمهنهایی شد. امیرحسین زارع و طاها آکگول برگزارکننده آخرین مسابقه نیمه نهایی روز اول مسابقات کشتی آزاد جهانی بودند. کشتیگیر 21 ساله کشورمان که ۲ ماه قبل در توکیو به مدال برنز سنگینوزن المپیک رسیده بود، مقابل حریف عنواندار خود از ترکیه که او هم در المپیک 2020 به مدال برنز رسید، این مبارزه را با نتیجه 4 بر صفر به پایان رساند و دومین کشتیگیر ایرانی بود که در 4 وزن اول به فینال رسید.
***
زمان برگزاری داربی استقلال- پرسپولیس مشخص شد
دیدار تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس در هفته هشتم لیگ بیستویکم برگزار خواهد شد. روز برگزاری این دیدار هنوز مشخص نشده است. مراسم قرعهکشی بیست و یکمین دوره رقابتهای فوتبال لیگ برتر عصر روز شنبه برگزار و طی آن مشخص شد دیدار تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس در هفته هشتم لیگ بیستویکم برگزار خواهد شد. سازمان لیگ هنوز زمان برگزاری این دیدار را مشخص نکرده است. این نودوهفتمین داربی ۲ تیم استقلال و پرسپولیس در تاریخ فعالیت این ۲ باشگاه پرطرفدار تهرانی است.
***
قرار گرفتن در بین ۶ بازیکن برتر افتخار ملی است
کاپیتان تیم ملی فوتبال بانوان گفت: قرار گرفتن اسم من در میان ۶ بازیکن برتر دور مقدماتی افتخاری است که من به کمک اعضای تیم و کادر فنی کسب کردم. بهناز طاهرخانی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به ابراز لطف مردم بعد از انتخاب وی به عنوان یکی از 6 بازیکن برتر دور مقدماتی مسابقات جام ملتهای آسیا اظهار داشت: بعد از انتشار این خبر خیلیها به من پیام دادند و تلفن کردند و به من روحیه دادند و انرژی مثبت برایم فرستادند. وی درباره عملکرد خوبش در موقعیتهای حساس و هدایت تیم گفت: در بازی با بنگلادش ۲ گل به ثمر رساندم و یک پنالتی حساس هم در بازی مقابل اردن زدم. با توجه به اینکه نخستین پنالتی بود، من سعی کردم تمام تلاش خود را کرده و بهترین عملکرد را برای تیم داشته باشم. طاهرخانی درباره پاسخ منفی به پیشنهاد کشورهای دیگر برای بازی در تیمشان خاطرنشان کرد: از تیمهای خارجی پیشنهاد بازی در تیمشان را داشتم اما نپذیرفتم و تمرکزم را روی تیم ملی و تیم باشگاهی ایران گذاشتم، چون اولویتم ایران است و بازی کردن در کشورم را بیشتر از کشورهای دیگر دوست دارم.
ارسال به دوستان
بازی انگلیسی علیه دولت انگلیس!
نوید مؤمن: بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس سختترین روزهای خود را در خانه شماره 10 داونینگ استریت سپری میکند. تشدید بحران سوخت در انگلیس و آثار اقتصادی و معیشتی آن برای شهروندان، سبب شده است جانسون به مانند دیوید کامرون و ترزا می در صف قربانیان خروج از اتحادیه اروپا قرار گیرد! او از معدود محافظهکاران طرفدار خروج از اتحادیه اروپایی بود و پس از رای شهروندان انگلیسی در همهپرسی سال 2016 مبنی بر خروج از اروپای واحد، به سران حزب متبوعش اطمینان داد میتواند به بهترین نحو ممکن پروسه برگزیت را در سایه توافقی مطمئن با اتحادیه اروپایی (برگزیت نرم) مدیریت کند. بیدلیل نبود که سران حزب محافظهکار از همان سال 2016 درصدد جایگزینی جانسون در مسند نخستوزیری برآمدند اما او در سال 2019 توانست به خواسته همیشگی خود برسد! حالا اما هراس عمومی درباره کمبود سوخت، انگلیس را فرا گرفته و دولت در عمل نتوانسته است این بحران را مدیریت کند. برخی اطرافیان جانسون به وی هشدار دادهاند که این بحران حداقل تا یک ماه دیگر به قوت خود باقی خواهد ماند و میتواند منجر به آشکارسازی اعتراضات و خشمی شود که مخالفان برگزیت از سال 2016 میلادی (زمان همهپرسی) آن را با خود حمل کردهاند. جانسون اسیر یک بازی «انگلیسی» شده است! این بازی، از سوی کمپانیهای بزرگ نفتی و سران اتحادیه اروپایی طراحی و مدیریت میشود و خروجی نهایی آن، انهدام دولت طرفدار برگزیت در لندن خواهد بود.
مروری بر آنچه در انگلیس رخ داده است، همه چیز را به وضوح نشان میدهد. در ابتدا، شرکتهای بزرگ نفتی مانند «بریتیش پترولیوم» و «شل» جایگاههای بنزین خود را تعطیل کردند و سیگنال آشکار «کمبود سوخت» را به جامعه انگیس مخابره کردند. همچنین بسیاری از رانندگان حمل سوخت که تا قبل از تحقق خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی، به این کشور سوخت حمل میکردند، از ادامه این فعالیت سر باز زدند. آنها معتقد بودند فعالیت آنها (حمل سوخت) در کشورهای عضو اتحادیه اروپایی به مراتب سادهتر از انگلیس خواهد بود زیرا حدود و ثغور حقوقی فعالیت آنها مشخص و مطابق قوانین اقتصادی و تجاری رایج در اتحادیه است.
اکنون شهروندان انگلیسی به طعنه از جانسون خواستهاند از مخفیگاه خود یعنی داونینگ استریت بیرون بیاید و به آنها درباره شرایط بحرانی و سختی که پس از خروج از اتحادیه اروپایی ایجاد شده، توضیح دهد.
نخستوزیر انگلیس صرفا اعلام کرده است که بحران فعلی، مقطعی بوده و بزودی پایان مییابد. حتی جانسون در یک موضع جنجالی دیگر، مدعی شد که کمبود راننده و سوخت در انگلیس وجود ندارد اما این ادعا با آنچه امروز در این کشور شاهد آن هستیم تطابق ندارد.
مقامات انگلیسی که همواره از فرمول «تفرقه بینداز و حکومت کن» جهت مداخله در سایر کشورهای دنیا استفاده میکردند و خود را سردمدار ایجاد شکاف و منازعه در جوامع هدف میدانستند، امروز قربانی همین بازی شدهاند! به نظر میرسد اتحادیه اروپایی توانسته است در جدال با لندن (پس از تحقق برگزیت)، گسلهای بحران و تفرقه را به طور جدی در جامعه انگلیس فعال سازد. در یک طرف معادله، مخالفان خروج از اتحادیه اروپایی قرار دارند؛ شهروندانی که با وجود برگزاری همهپرسی سال 2016 میلادی، کماکان خواستار استمرار عضویت در اروپای واحد بودند. احزاب کارگر و لیبرال دموکرات نیز رهبری این مخالفان را بر عهده داشتند اما در نهایت، نتوانستند اقدامی در راستای برگزاری همهپرسی مجدد در انگلیس صورت دهند. در آن سوی معادله، طرفداران سرسخت برگزیت حضور دارند؛ افرادی که بیشتر انگیزههای ملیگرایانه و افراطی داشته و توانسته بودند در سال 2016 میلادی، نقش بسزایی را در ترغیب افراد مستقل در رای به خروج از اتحادیه اروپایی ایفا کنند. هماکنون اتحادیه اروپایی با ایجاد بحرانی که زندگی همه شهروندان انگلیسی را تحت تاثیر خود قرار داده است، این گسل و شکاف داخلی را عمیقتر و آشکارتر ساخته و لندن را به کانون بحران در قاره سبز تبدیل کرده است.
اتحادیه اروپایی که خود نیز از برگزیت آسیب جدی دیده است، اکنون درصدد تصفیه حسابی سخت با دولت بوریس جانسون بر آمده و بعید است در این منازعه به سادگی عقبنشینی کند. سران اتحادیه اروپایی قصد دارند این گزاره را به هر نحو ممکن در ذهن دیگر شهروندان اروپایی جا بیندازند که اتخاذ تصمیمی مشابه برگزیت از سوی آنها، نتیجهای جز عقبگرد اقتصادی و بحران در حوزه معیشت آنها نخواهد داشت. اگرچه تاکنون در منازعه لندن- بروکسل، خطوط قرمز معیشتی شهروندان انگلیسی از سوی اتحادیه اروپایی هدف قرار نگرفته بود اما این بار چنین اتفاقی رخ داده و موجودیت انگلیس را هدف قرار داده است. فراموش نکنیم که یکی از تبعات استمرار شرایط فعلی، میتواند جدایی اسکاتلند و حتی ایرلند شمالی و ولز از حاکمیت انگلیس باشد. در هر حال، شواهد و مستندات موجود نشان میدهد این قصه، سر دراز دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|