|
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت شد
در نشست دیروز هیات دولت، علی بهادری جهرمی، سخنگو و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت شد. وی به عنوان جوانترین عضو کابینه، دانشآموخته دکترای حقوق عمومی از دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس است. بهادری همچنین مدیر سابق گروه حقوق عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و ریاست مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه و عضویت در شورای عالی حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی را در کارنامه دارد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در حکمی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای دوره جدید منصوب کردند
آرایش فرهنگی با نظم و محتوای انقلابی
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای در حکمی با انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره جدید و 4 ساله، ضمن تشکر از زحمات اعضای سابق بویژه دانشمندان و اساتیدی که در دوره جدید حضور نخواهند داشت، شاکله و آرایش عمومی فرهنگ بر اساس نظم و محتوای انقلابی را یگانه وسیله مصونسازی در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای بیگانگان دانستند.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن حکم رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله والصلاه علی رسولهالمصطفی و آله الاطهار سلامالله علیهم اجمعین.
ورود در دومین چهلواره انقلاب اسلامی که با آغاز سده جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیبشناسانه و روزآمدساز به مجموعهای از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقوله فرهنگ است. فرهنگ، جهتدهنده همه اقدامهای اساسی و زیربنایی جوامع بشری و شتابدهنده یا کندکننده آن است.
این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتا ناظر بر ارتقای نگاه و احساس مسؤولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور به مقوله فرهنگ و پدید آمدن این باور عمیق است که فرهنگسازی در هر یک از اجزای تمدنی جامعه، برترین وسیله پیشرفت و موفقیت آن و بینیازکننده از ابزارهای الزامآور و تحکمی است.
همچنین ناظر به این نکته حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه بخشهای گسترده آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیله مصونسازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای برنامهریزیشده بیگانگان بدخواه است.
مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی وضعیت فرهنگ و دانش در کشور و سیاستگذاری در این ۲ مقوله و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.
شورای عالی خدمات باارزشی در این زمینهها ارائه داده است و اینجانب بر خود فرض میدانم از همه اعضای محترم که در دورههای مختلف نقش آفریدهاند، بویژه از دانشمندان و اساتیدی که در دوره جدید در شورای عالی حضور نخواهند داشت، صمیمانه سپاسگزاری کنم و ادامه کمکهای مشاورهای آنان را به این شورا درخواست نمایم.
اینک برای دوره جدید -که از ابلاغ این نوشته آغاز خواهد شد- اشخاص حقوقی و حقیقی نامبرده در ذیل را برای 4 سال به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب میکنم.
اشخاص حقوقی: فعلا رؤسای ۳ قوه و دستگاههایی که تاکنون عضو شورای عالی بودهاند.
و اشخاص حقیقی: جناب آقای اعرافی، جناب آقای ایمان افتخاری، جناب آقای امیرحسین بانکیپورفرد، جناب آقای حمید پارسانیا، جناب آقای عادل پیغامی، جناب آقای غلامعلی حدادعادل، جناب آقای حسن رحیمپورازغدی، جناب آقای علیاکبر رشاد، جناب آقای حسین ساعی، جناب آقای ابراهیم سوزنچی، جناب آقای سعیدرضا عاملی، جناب آقای منصور کبکانیان، جناب آقای علی لاریجانی، جناب آقای محمود محمدیعراقی، جناب آقای محمدرضا مخبردزفولی، جناب آقای مرتضی میرباقری، جناب آقای صادق واعظزاده و جناب آقای احمد واعظی.
نکات حائز اهمیتی در پیوست این حکم به نظر حضرات اعضای محترم خواهد رسید. توفیق همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
ارسال به دوستان
مقامات روس اعلام کردند مسکو به همکاریهای نظامی- فنی با ایران ادامه خواهد داد و محدودیتی برای همکاری در زمینه فناوری نظامی وجود ندارد
توسعه دفاعی بدون محدودیت
گروه سیاسی: موضوع همکاریهای نظامی میان ایران و روسیه، از سال گذشته پس از لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه تهران مورد توجه رسانههای مختلف و کارشناسان سیاسی و نظامی قرار گرفت. در همین باره سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مسکو که اواخر مهر انجام شد، توجههای بیشتری را به خود جلب کرد. در همین سفر بود که سردار باقری از مذاکرات دوجانبه بر سر خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه خبر داد. اکنون نیز برخی مقامات ارشد روس بر تداوم و افزایش این همکاریها تاکید میکنند.
به گزارش «وطنامروز»، «الکساندر میخیِف» مدیرکل «روزوبروناکسپورت» (صادرکننده تسلیحات روسیه) روز یکشنبه گفت مسکو ضمن رعایت دقیق قوانین بینالمللی و قوانین هر ۲ کشور به همکاریهای نظامی- فنی با ایران ادامه خواهد داد. این مقام روس در نمایشگاه هوایی دوبی ۲۰۲۱ در امارات خطاب به خبرنگاران گفت: با توجه به چشمانداز همکاریهای نظامی- فنی با ایران، پاسخ به این نکته ضروری است که تحت هر شرایطی همکاریها با رعایت دقیق موازین قانونی ۲ کشور، تعهدات بینالمللی طرفها و موازین قوانین بینالملل حفظ خواهد شد. به گزارش «اسپوتنیک»، طبق برجام، محدودیت تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ لغو شد. علاوه بر میخیف، یک مقام دیگر ارشد در روسیه اظهار داشت مسکو آماده است توسعه همکاریها در زمینه فناوری نظامی با ایران را بررسی کند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. «دیمیتری شوگایف» رئیس سازمان فدرال همکاری فناوری نظامی روسیه در اظهارات خود خاطرنشان کرد محدودیتی برای همکاری میان تهران و مسکو در زمینه فناوری نظامی وجود ندارد. وی تصریح کرد: ما محدودیتی برای کار با شرکای ایرانی نداریم. بنابراین آمادهایم گزینههای مختلف همکاری را بررسی کنیم که پاسخگوی منافع ۲ کشور است. نوامبر ۲۰۱۵ روسیه قرارداد فروش ۴ واحد سامانه پدافند هوایی «اس ۳۰۰» با ایران را تمدید کرد و سال ۲۰۱۶ این تجهیزات ارسال شد. قرارداد مشابهی سال ۲۰۰۷ امضا شد اما سال ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر ممنوعیت انتقال تسلیحات به ایران، مسدود شد. گفتوگو برای همکاریهای نظامی ۲ کشور بار دیگر تابستان 2019 داغ شد. طبق گزارشها 2 طرف توافقاتی را برای ارتقای چنین روابطی امضا کردند. سپس آگوست 2020 یک هیات بزرگ نظامی به مسکو رفت تا شرایط را برای مشارکت ایران در مانور نظامی قفقاز آماده و پیرامون مراحل بعدی شکلگیری یک اتحاد نظامی گفتوگو کند. البته در همان زمان مفسران سیاسی و نظامی بر این عقیده بودند این همکاریها به قفقاز محدود نشده و به دریای عمان و خلیجفارس نیز سرایت خواهد یافت.
سال گذشته با به پایان رسیدن تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران، کارشناسان حوزههای سیاست خارجی و نظامی پیشبینی کردند همکاریهای نظامی ۲ طرف افزایش یابد. یکی از مهمترین اتفاقاتی که در ماههای اخیر رخ داد، سفر سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مسکو بود. این سفر که در نوع خود بیسابقه بود، در سطح بالایی انجام شد. وی در بخشی از این سفر گفت: با توجه به نگاههای مشترک ایران و روسیه در مسائل منطقهای و بینالمللی و ظرفیتهای زیاد همکاری فیمابین، مناسبات 2 کشور از جمله در حوزه نظامی- دفاعی گسترش مییابد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح همچنین با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه گفت: این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آنها مذاکره خواهیم کرد. سردار باقری در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: در مقطع کنونی، به دلیل شرایط بینالمللی بویژه نگاه ویژه رئیسجمهوری روسیه به تحکیم مناسبات با جمهوری اسلامی ایران، فرصت مغتنمی به وجود آمده تا این روابط بیش از پیش گسترش یابد. وی تاکید کرد: شاید لازم باشد با استفاده از تجربه سند ۲۵ ساله با چین، در روابط با روسیه نیز چنین سندی بین 2 کشور وجود داشته باشد.
* اقدامات آمریکا برای تحدید معاملات تسلیحاتی با ایران
معاملات نظامی میان ایران و روسیه بدون چالش نبوده و طبق پیشبینیها با نگرانیهایی از سمت واشنگتن نیز روبهرو است. ایالات متحده در ماههای اخیر سعی کرده با استفاده از اهرمهای مختلف، از پیشرفت مبادلات نظامی تهران جلوگیری کند. در آخرین اقدام، «دان بیکن» و «جو ویلسون» 2 عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا طرحی برای محدود کردن معاملات تسلیحاتی با ایران ارائه کردند. آنان طرحی موسوم به «قانون جلوگیری از مبادلات تسلیحاتی ایران» ارائه کردهاند که هدف آن تحریم هر گونه خرید و فروش تسلیحات با ایران است. این قانونگذاران آمریکایی که هر ۲ عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان هستند، در طرح خود از دولت خواستهاند علیه هر شخص یا نهادی که در مبادلات خرید و فروش تسلیحات متعارف با ایران مشارکت دارد، تحریم وضع کند. «دان بیکن» در بیانیهای ضمن اعلام این خبر مدعی شد انتقال تسلیحات متعارف به ایران امنیت ملی آمریکا و متحدانش در منطقه از جمله اسرائیل، امارات عربی متحده، اردن، مصر، عربستان سعودی و سایرین را تهدید میکند. وی در بیانیه خود که روی وبسایت مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفته، آورده است: اگرچه ممکن است اعضای کنگره آمریکا بر سر روشهای مقابله با برنامه هستهای ایران اختلاف نظرهایی با یکدیگر داشته باشند اما همگی در این باره که باید از فروش سلاح توسط چین و روسیه به ایران جلوگیری کرد، اتفاق نظر دارند.
***
سرلشکر سلامی: فناوریهای نوین دریایی را در اختیار داریم
فرمانده کل سپاه از شناورها به عنوان زیرساخت سیال قدرت دریایی کشور نام برد و گفت: فناوریهای مربوط به کیفیتبخشی شناورهای رزمی در اختیار ما است و شناورها هویت حقیقی تاکتیک ما هستند که حامل پیامهای استراتژیک در دریاست. به گزارش فارس، سرلشکر حسین سلامی در بازدید از مراکز و یگانهای مستقر در دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خامنهای از اساتید و دانشجویان دانشگاه امام خامنهای به عنوان آیندهسازان قدرت دفاعی ایران در دریاها یاد کرد و با تاکید بر اینکه پاسداران دریادل سپاه پاسداران به هیچکس اجازه تجاوز به کشور را نخواهند داد، گفت: ایستادگی و حمایت ملت عزیز ایران اسلامی از کلام حق، موجب حذف توطئههای دشمن شده است. سرلشکر سلامی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب تمام سازههای قدرت ما را دیگران میساختند، تاکید کرد: این یعنی پایههای قدرت ما در اختیار دیگران بود اما به حول و قوه الهی، بعد از انقلاب اسلامی به این قدرت و فناوری دست یافتهایم و دشمنان از این بابت در هراسند. وی افزود: ما برای مستقل بودن، به استقلال در علم، فناوری، تولید قدرت، اقتصاد و فرهنگ که نشانههای اصلی هویت یک جامعه است، نیاز داریم. فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه هیچکس جز ملت ایران نباید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرد، بیان داشت: این پیام ما است، اگر کسی بخواهد برای سرنوشت ما تصمیم بگیرد با جدیت با آن مقابله خواهیم کرد. سرلشکر سلامی در ادامه اعلام کرد: توانافزایی ما توقفناپذیر است و این پیام را باید همه بدانند ما به هیچکس اجازه دخالت در امور کشورمان را نخواهیم داد. وی با اشاره به اینکه ما امروز به فضل الهی تسلط دریایی خود را حفظ کرده و پهنه دریایی را گسترش دادهایم، گفت: امروز فناوریهای نوین دریایی در اختیار ما است. فرمانده کل سپاه تصریح کرد: به رغم تمام توطئهها و خباثتها، تحریمهای ظالمانه دشمنان عامل خودباوری و تکیه به ظرفیتهای درونی و پیشرفت کشور شد و ما امروز با عنایت خداوند و هدایتهای حکیمانه امام جامعه و تلاش جوانان متعهد کشورمان در بسیاری موضوعات مهم به خودکفایی رسیدهایم. سرلشکر سلامی در بخش دیگری از سخنانش از شناورها به عنوان زیرساخت سیال قدرت دریایی کشور نام برد و خاطرنشان کرد: فناوریهای مربوط به کیفیتبخشی شناورهای رزمی در اختیار ما است و این چشماندازها دقیق و درست هستند و شناورها هویت حقیقی تاکتیک ماست که حامل پیامهای استراتژیک در دریاست.
ارسال به دوستان
منابع عبری خبر دادند رژیم صهیونیستی با استناد به پیامهای منتقل شده به اسرائیل از حصول یک توافق جزئی و محدودتر از برجام، هراس و نگرانی بسیاری دارد
کابوس دائمی
گروه سیاسی: تغییر مؤلفههای اثرگذار حول اوضاع آشفته و نامعلوم برجام که این روزها در وضعیت رو به جلوی برنامه هستهای ایران خود را نشان میدهد شبکه در هم پیچیدهای از مخاطرات را متوجه رژیم صهیونیستی کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، حرکت فزاینده ایران به سمت بازدارندگی هستهای با گسترش حجم برنامه غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته، در کنار اوضاع متزلزل دولت بایدن در داخل و خارج از ایالات متحده که منجر به خروج تدریجی نظامیان آمریکایی از غرب آسیا شده، مواجهه و مقابله تلآویو با طیفی از تهدیدات پیش رو را به یک معمای لاینحل تبدیل کرده است.
تهران بتازگی اعلام کرد میزان ذخایر غنی شده 20 درصد ایران از ۲۱۰ کیلو عبور کرده و همچنین ۲۵ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد تولید شده که به استثنای کشورهای دارای سلاح هستهای هیچ کشوری قادر به تولید آن نیست. به علاوه ایران اعلام کرده در گفتوگوهای آتی در وین فقط به دنبال لغو تحریمهاست و این سیگنال را به طرف مقابل ارسال کرده که بازگشت به برجام برای ایران موضوع ماهوی نیست. صهیونیستها که بخوبی شرایط موجود را درک کردهاند از یک سو از ماههای گذشته متوسل به تاکتیک جنگ روانی و پروپاگاندای رسانهای پیرامون اقدامات و تحرکات نظامی احتمالی علیه ایران برای تغییر دستگاه محاسباتی کشورمان شدهاند اما از سوی دیگر رمزگشایی از مواضع مقامات سابق و فعلی این رژیم نشان میدهد تلآویو هیچ گزینهای ندارد تا جایی که آنها به احیای توافق هستهای و بازگشت به برجام راضی شدهاند، چرا که پیشرفتهای هستهای ایران بیش از هر چیزی برای اسرائیل یک کابوس دائمی است. بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اواخر تابستان نخستین نفری بود که در گفتوگو با فارین پالیسی از آمادگی تلآویو برای احیای برجام خبر داد. در جدیدترین گزارش، المیادین به نقل از منابع عبری نوشت: اسرائیل از دستیابی آمریکا و غرب به یک توافق جزئی با ایران که محدودتر از توافق هستهای اصلی در سال 2015 است، هراس و نگرانی بسیاری دارد. روزنامه «اسرائیل هیوم» یکشنبه با انتشار مقالهای از آریل کاهانا، نویسنده اسرائیلی نوشت: سناریوهایی که در روزهای اخیر ارائه شده این است که دولت بایدن به توافقی بسنده کند که تنها شامل ۲ عنصر باشد: لغو تحریمها از جانب جامعه بینالمللی در ازای توقف غنیسازی اورانیوم. در این گزارش آمده است: با استناد به پیامهایی که به اسرائیل منتقل شده و در آن گفته شده که در ابتدا باید مسابقه غنیسازی شتابزده اورانیوم در ایران را متوقف کرد، غرب نیز به دنبال توافقی محدود با ایران است.
بنا بر این نوشته، در این توافق خبری از برخورد برای حذف زیرساختهای پیشرفته هستهای و آنچه تجاوزات منطقهای ایران خواند، نیست. آمریکا برای دستیابی به توافق با ایران به هر قیمتی دستپاچه است. نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل در اقدامی که نمود مخالفت اسرائیل با توافق آمریکاست، از دیدار با «راب مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران که وارد قدس اشغالی میشود، خودداری خواهد کرد. این گزارش میافزاید: اسرائیل نمیخواهد به هیچوجه، به مذاکرات از سرگرفته شده با ایران مشروعیت دهد و معتقد است ایران به دنبال وقتکشی است، چرا که اگر موضوع به آمریکا بستگی داشت، مدتها پیش تقریبا در هر شرایطی هر توافقی امضا شده بود. بدین سبب امیدی به مذاکره با رابرت مالی که اخیرا گفته است «روزنه دیپلماتیک هرگز برای ایران بسته نخواهد شد» ندارد.
گفتنی است «آحارون زیوی» رئیس سابق دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این در گفتوگو با «جروزالمپست» ادعا کرده بود: «توافق هستهای جدید میان ایران و قدرتهای جهانی احتمالا از برجام بدتر خواهد بود، البته چنین توافقی که ضعیفتر از برجام است، از نبود هیچ توافقی بهتر است». تاثیر بنبست ایجاد شده برای اسرائیل تا جایی پیش رفته که باعث شد نخستوزیر سابق اسرائیل به ضعف این رژیم در برابر ایران اذعان کند. بنیامین نتانیاهو گفت: «امروز ایران بخوبی میداند ما ضعیف هستیم. تا یک ماه دیگر ایران به مذاکره هستهای با کشورهای ابرقدرت جهانی باز خواهد گشت و این امر خطری حیاتی برای امنیت اسرائیل است». نفتالی بنت، نخستوزیر چرخشی اسرائیل هفتههای قبل وضعیت رژیم صهیونیستی با ایران را جنگ سرد توصیف کرده و گفته بود: جنگ سردی میان اسرائیل و ایران در جریان است. بنت در گفتوگو با نشریه تایمز چاپ لندن با تکرار ادعاهای ضدایرانی خود گفت: ما در جنگ سرد با ایران به سر میبریم و هر کاری لازم باشد برای خنثی کردن تهدیدات ایران انجام خواهیم داد. وی ادامه داد: اینکه ایران اکنون در پیشرفتهترین نقطه توانایی خود در غنیسازی اورانیوم قرار دارد، دیگر راز نیست. ما در حال حاضر در جنگ سرد با آنها هستیم. در ۳۰ سال اخیر ایران در اطراف ما مستقر شده تا ما را به خود مشغول کند و از عمل باز دارد.
اما اظهارات اواخر هفته گذشته فرمانده پیشین ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش رژیم صهیونیستی را باید پاسخی مناسب به گفتههای بنت دانست؛ جایی که «دان حالوتس» با بیان اینکه تلآویو تنها یک قدرت منطقهای است و توانایی مقابله با ایران را ندارد، گفت: «توافق بد با ایران بهتر از شکست نظامی از آن است».
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسجمهور برای دفاع از «فیاضی» به مجلس میرود
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: آقای رئیسی در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش در مجلس حضور مییابد. سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: رئیسجمهور (سهشنبه 25 آبانماه) برای دفاع از برنامههای وزیر پیشنهادی در جلسه رأی اعتماد، در مجلس حضور مییابد. معاون پارلمانی رئیسجمهور در همین باره اضافه کرد: آقای فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش نیز در جلسات امروز و فردای کمیسیونهای تخصصی جهت ارائه برنامههای خود حاضر میشود. رئیسجمهور شنبه 15 آبانماه نامه معرفی وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش را به مجلس ارسال کرد که نامه معرفی فیاضی در جلسه علنی یکشنبه از سوی هیاترئیسه اعلام وصول شد. طبق برنامهریزیهای انجامشده، جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش فردا سهشنبه 25 آبان برگزار میشود.
***
تشریح سیاست ایران در گفتوگوهای آتی وین توسط امیرعبداللهیان
وزیر امور خارجه ایران در نشست شنبهشب خود سیاست کشورمان در از سرگیری گفتوگوها به منظور رفع تحریمهای ظالمانه، غیرقانونی و یکجانبه آمریکا را تشریح کرد. به گزارش تسنیم، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در این نشست میزبان جمعی از تحلیلگران، اساتید دانشگاه، فعالان حوزه رسانه و سفیران کشورمان بود. وزیر امور خارجه در ابتدای این نشست با تبیین سیاست خارجی دولت سیزدهم و با تاکید بر حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در ورود به گفتوگوهای وین بهرغم نقض تعهدات برجامی و خروج از آن و همچنین نقض قطعنامه ٢٢٣١ از سوی آمریکا و همچنین بیعملی کشورهای اروپایی عضو برجام در انجام تعهدات خود، سیاست کشورمان در از سرگیری گفتوگوها به منظور رفع تحریمهای ظالمانه، غیرقانونی و یکجانبه آمریکا را تشریح کرد. علی باقری مذاکرهکننده ارشد هستهای کشورمان نیز در ادامه ضمن تبیین مواضع و اقدامات صورتگرفته تاکنون، ابعاد مختلف سیاستهای جمهوری اسلامی ایران درباره این گفتوگوها را تشریح کرد. شرکتکنندگان در این نشست نیز در ادامه به ارائه دیدگاههای خود در این زمینه پرداخته و پیشنهاداتی را درباره تداوم چنین نشستهایی ارائه کردند.
***
بررسی ظرفیتهای ترانزیتی در نشست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه
پنجمین نشست کارگروه ملی دیپلماسی حملونقل و ترانزیت به ریاست «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با حضور مدیران ارشد دستگاههای اجرایی حوزه ترانزیت کشور برگزار شد. به گزارش فارس، در این جلسه ابتدا حاضران تحولات ملی، منطقهای و بینالمللی اخیر در حوزه حملونقل و ترانزیت را مورد بررسی قرار دادند. در ادامه، نماینده سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار گزارشی از آخرین اقدامات مربوط به توسعه ظرفیتهای ترانزیتی این بندر مهم اقیانوسی را به جلسه ارائه کرد. در پی آن موضوعاتی همچون ضرورت برقراری خطوط مستقیم کشتیرانی بینالمللی به چابهار، تسریع در تکمیل پروژه ریلی چابهار به زاهدان، تسهیل حضور سرمایهگذاران خارجی در چابهار و ادامه همکاری با اپراتور هندی از جمله مواردی بود که مورد تبادل نظر و تاکید «کارگروه ملی» قرار گرفت. همچنین نمایندگان سازمان توسعه تجارت و سازمان بنادر و دریانوردی گزارشی از آخرین اقدامات در راستای گسترش ترانزیت کالا از طریق دریای خزر و نیز تجهیز بنادر شمالی به امکانات پهلوگیری کشتیهای رو- رو ریلی و همچنین اتصال راهآهن بندر کاسپین به شبکه ریلی کشور به کارگروه ملی ارائه کردند و تصمیماتی در این باره اتخاذ شد. نمایندگان سازمان راهداری و وزارت نفت نیز در این نشست گزارشی از هماهنگیهای به عمل آمده برای رفع مشکلات سوخترسانی به کامیونهای خارجی در کریدور جادهای پاکستان- ایران- ترکیه ارائه کردند. این کریدور اخیرا در چارچوب سازمان اکو راهاندازی شده و پیشبینی میشود ظرفیت ترانزیت ۱۵ هزار کامیون در سال را داشته باشد.
***
نارضایتی ایران از پیشنویس توافق نهایی نشست گلاسکو
هیات ایران در نشست آب و هوایی سازمان ملل در گلاسگو از پیشنویس توافق نهایی ابراز نارضایتی کرد. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، هیات ایرانی در نشست آب و هوایی سازمان ملل اعلام کرد: ما از پاراگراف 36 درباره حذف یارانههای سوخت فسیلی راضی نیستیم و از هیات هندی در رابطه با سوختهای فسیلی حمایت میکنیم. بوپندر یاداو، وزیر محیطزیست هند گفته بود اجماع بر سر این مساله دشوار است و سوختهای فسیلی به بخشهایی از جهان اجازه میدهد تا به ثروت و استانداردهای بالای زندگی دست یابند. وی این سوال را مطرح کرد: چگونه میتوان انتظار داشت کشورهای در حال توسعه وعده حذف تدریجی یارانههای زغالسنگ و سوختهای فسیلی را بدهند؟ این وزیر هندی اضافه کرد کشورهای در حال توسعه باید با ریشهکن کردن فقر دست و پنجه نرم کنند. وی با بیان مثالی از نحوه استفاده هند از یارانه برای تامین گاز طبیعی مایع خانوارهای کمدرآمد گفت: یارانهها حمایت و امنیت اجتماعی مورد نیاز را فراهم میکند. در تمام 25 نشست قبل از گلاسکو، با وجود دادههای روشن درباره اینکه زغالسنگ، نفت و گاز بزرگترین عوامل در تغییرات اقلیمی دست انسان هستند، هرگز به توافقی حتی درباره سوختهای فسیلی به عنوان محرکهای بحران آب و هوایی اشاره نشده است. منابع خبری به شبکه خبری سیانان گفتند متن پیشنویس خواستار حذف تدریجی یارانههای زغالسنگ و سوختهای فسیلی است و همچنین چند اخطار بین پیشنویسها اضافه شده بود تا سوختهای فسیلی اصلی کاهش یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|