|
اخبار
اخطار نیروی دریایی ارتش به هواپیمای جاسوسی آمریکا
روز گذشته پس از ورود هواپیمای EP-E3 نیروی دریایی آمریکا به مرز آبی ایران، دریادلان ارتش در نیروی دریایی با هوشیاری کامل خود با ارسال هشدار به این هواپیما از ورود بدون مجوز این پرنده به آسمان کشورمان جلوگیری کردند. این هواپیما پس از دریافت پیام هشدار، مرز هوایی کشورمان را ترک کرد و به مسیرهای هوایی بینالمللی بازگشت. هواپیمای EP-E3 یک هواپیمای آمریکایی تولید شرکت لاکهید مارتین است که از چهار موتور توربوپراپ بهره میبرد. این هواپیما جزو هواپیماهای جاسوسی آمریکا به شمار میرود که مسؤولیت جمعآوری اطلاعات و پایش مناطق مختلف را دارد. همچنین انواع سامانههای جنگ الکترونیک، جمعآوری سیگنال و شنود نیز روی هواپیمای مذکور نصب است. نیروی دریایی آمریکا و نیروی دریایی ژاپن تنها کاربران آن هستند.
***
یادداشت اعتراضی سفارت ایران به باکو
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه ۱۲ فروردینماه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: در پی تداوم اقدامات خارج از نزاکت و توهینآمیز توسط برخی رسانههای جمهوری آذربایجان، سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو با ارسال یادداشت اعتراض شدیداللحنی به وزارت امور خارجه این کشور، ضمن درخواست توقف این روند و جبران آن، نسبت به عواقب منفی و خسارتبار تداوم این بداخلاقی رسانهای بر مناسبات آتی 2 کشور هشدار داد.
***
ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش در کیپتاون پهلو گرفت
در ادامه سفر دریایی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این ناوگروه متشکل از ناوهای دنا و مکران صبح روز ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ با استقبال مهدی آقاجعفری، سفیر جمهوری اسلامی ایران و نماینده نیروی دریایی و مقامات بندری محل در بندر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلو گرفت. سفیر جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی در مراسم استقبال از این ناوگروه ضمن خیرمقدم و خوشامد به فرماندهان و سرنشینان ناوهای دنا و مکران، هدف اصلی از این دیدار را انتقال پیام صلح و دوستی مردم ایران به مردم آفریقای جنوبی و همچنین مردم کل آفریقا عنوان کرد و افزود: حضور مقتدرانه ناوگان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس و میزبانی از این عزیزان در آفریقای جنوبی مایه افتخار و سربلندی است و بدونشک این حضور نقش مهمی در صلح و ثبات جهانی و امنیت خطوط مواصلاتی دریایی دارد. سفیر جمهوری اسلامی ایران از همکاری صمیمانه مقامات آفریقای جنوبی برای انجام این دیدار تشکر کرد و گفت: این رویداد بیانگر روابط سطح بالای 2 کشور است و به تقویت و توسعه همکاریها بین نیروی دریایی 2 کشور که در چارچوب آیونز روابط خوبی دارند، کمک شایانی خواهد کرد.
***
سرلشکر سلامی:
شهید حاج احمد متوسلیان، نخستین شهید ایرانی در راه فتح قدس است
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدارهای نوروزی خود با خانواده معظم شهیدان حاجاحمد متوسلیان، سعید و محمد طوقانی و مهدی ذاکرحسینی امنیت، آرامش، پیشرفت و اقتدار امروز کشور را مدیون خون شهیدان دانست و گفت: همانطور که شهدا ستارگان درخشان آسمان افتخارات کشور و جامعه ما هستند، خانوادههای شهدا هم چشم و چراغ این جامعه هستند. وی افزود: شهید جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان نخستین شهید ایرانی در راه فتح قدس است و فتحهای امروز جبهه مقاومت، محصول راهی است که او برای آزادی قدس شریف و رهایی مردم مظلوم فلسطین از یوغ سلطه و ستم اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها باز کرد. سرلشکر حسین سلامی با اشاره به تقدیم ۱۳۰ هزار شهید سپاه و بسیج پای آرمانهای انقلاب اسلامی و ملت عظیمالشأن ایران گفت: برنامهریزی سپاه این است که تمام فرماندهان سپاه در سراسر کشور به طور منظم و مستمر، دیدار و سرکشی از خانواده شهدا در سال جاری را نیز در اولویتهای خود داشته باشند.
وی ادامه داد: معتقد هستیم دیدارهای خانوادههای شهدا به ما روحیه و تواناییهای استثنایی میدهد و انگیزههای ما را مضاعف و زنده نگه میدارد.
***
پکن: رزمایش مشترک با ایران و روسیه به ثبات منطقه کمک میکند
در ادامه تاکید مقامهای پکن بر همکاریهای نظامی با جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، وزارت دفاع چین رزمایشهای دریایی با 2 کشور را مفید توصیف کرد. «تان کِفی» سخنگوی وزارت دفاع چین 10 فروردین 1402 گفت: «رزمایش مشترک روسیه، چین و ایران توانایی نیروی دریایی هر سه کشور برای اجرای مشترک ماموریتهای نظامی مختلف در دریا را افزایش میدهد».
تان طی نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره رزمایش مرکب با ایران و روسیه در اواخر اسفندماه در شمال اقیانوس هند توضیح داد: «رزمایش مشترک نیروی دریایی روسیه، چین و ایران کمک مثبتی به دستیابی به امنیت دریایی و صلح و ثبات منطقهای میکند». رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با حضور نیروهای دریایی چین، روسیه، جمهوری اسلامی ایران و یگانهای شناور و پروازی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واپسین روزهای اسفند سال گذشته در شمال اقیانوس هند برگزار شد که به باور تحلیلگران، برخلاف رزمایشهای غرب، رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی با مشارکت ایران، روسیه و چین بر ارتقای ثبات جهانی و منطقهای تمرکز داشت.
ارسال به دوستان
وزرای خارجه ایران و عربستان طی روزهای آتی با یکدیگر دیدار میکنند
حسین امیرعبداللهیان، در یک گفتوگوی تلفنی با فیصلبنفرحان، وزیر خارجه عربستان از سیر مثبت مناسبات فیمابین ابراز خرسندی کرد و عزم ایران را برای توسعه سیاست همسایگی مورد تاکید قرار داد. 2 طرف در این گفتوگوی تلفنی آخرین وضعیت توافق فیمابین و نشست وزرای خارجه 2 کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. در این گفتوگوی تلفنی طرفین توافق کردند طی روزهای آتی با یکدیگر دیدار کنند.
ارسال به دوستان
دادگاه لاهه مصادره اموال ایران توسط آمریکا را رد و این کشور را ملزم به پرداخت خسارت به ایران کرد
پیروزی در لاهه
گروه سیاسی: به رغم تلاشهای گسترده جریان ضدایرانی در خارج از کشور برای به انزوا کشاندن ایران در مجامع بینالمللی، جمهوری اسلامی ایران موفق شد در پیگیری یک پرونده در دادگاه لاهه، آمریکا را محکوم کند. در همین رابطه دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه، روز پنجشنبه دهم فروردینماه سال ۱۴۰۲ درباره شکایت جمهوری اسلامی ایران از ایالات متحده آمریکا در پرونده برخی اموال مسدودشده ایران، ضمن رد کلیه دفاعیات و ادعاهای دولت آمریکا، حکم به محکومیت واشنگتن داد. دیوان بینالمللی دادگستری به عنوان رکن قضایی سازمان ملل متحد که به شکایات کشورهای عضو این سازمان از یکدیگر رسیدگی میکند، در رای خود با احراز نقض تعهدات بینالمللی از سوی دولت ایالات متحده، تصریح کرد دولت آمریکا تعهدات مندرج در ماده۳ (بند۱)، ماده ۴ (بندهای ۱ و ۲) و ماده ۱۰ عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا ۲۳ مردادماه ۱۳۳۴ (مطابق با ۱۵ آگوست ۱۹۵۵) را نقض کرده است. رای دیوان بینالمللی دادگستری در این پرونده شامل سه بخش بود و در مجموع نشان از استواری استدلالها و مستند بودن درخواست ایران داشت. یک بخش از این رای درباره نقض عهدنامه مودت ۱۹۵۵ است که دیوان به نفع جمهوری اسلامی ایران رای داد و آمریکا را درباره اصل نقض عهدنامه مقصر دانست و محکوم کرد. طبق این حکم، آمریکا باید به ایران غرامت پرداخت کند و میزان غرامت نیز باید از طریق مذاکره بین دو طرف ظرف 2 سال تعیین شود. دیوان در این بخش از حکم خود به صراحت اعلام کرد بند ناظر به تجارت میان ایران و آمریکا در عهدنامه مودت، شامل تراکنشهای مالی بین 2 کشور میشود که فرمان اجرایی رئیسجمهور آمریکا برای انسداد داراییها، مانعی بر سر تجارت و تبادل مالی بوده و بنابراین نقض عهدنامه تلقی میشود.
بخش دوم نیز مربوط به اموال بانک مرکزی بود که دیوان صلاحیت خویش را برای رسیدگی به این مساله رد کرد و خود را برای رسیدگی به این مساله صالح تشخیص نداد. با این حال طرف آمریکایی سعی دارد این بخش از رأی یعنی اعلام عدم صلاحیت را به نفع خود تفسیر کند و رسانههای معاند ضدایرانی نیز بر این بخش حکم دیوان متمرکز شدهاند، حال آنکه دیوان تنها محمل عهدنامه مودت ۱۹۵۵ را محمل مناسبی برای صلاحیت خودش ندانسته، نه اینکه بانک مرکزی ایران را صاحب حق ندانسته باشد. بخش بعدی رای دیوان مربوط به اموال سایر شرکتهای ایرانی است که در این بخش به طور کامل به نفع جمهوری اسلامی ایران رای داده و آمریکا را محکوم کرده است. در مجموع دیوان در رای صادره خود با تاکید بر نقض تعهدات از سوی دولت آمریکا، ایران را صاحب حق تشخیص داده و صراحتا آمریکا را به جبران خسارت محکوم کرده است.
گفتنی است اگرچه دیوان بینالمللی دادگستری خود را برای رسیدگی به مبلغ حدود ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی دارای صلاحیت ندانسته، اما این مساله به این معنا نیست که طرف ایرانی نمیتواند مطالبه خود را از مسیرهای دیگر پیگیری کند. در ارتباط با احکام دیوان بینالمللی دادگستری یا دادگاه لاهه باید گفت که این احکام برای همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد لازمالاجرا هستند اما دیوان از ابزار لازم برای اجبار به اجرای احکامش برخوردار نیست. از همین رو کشورهایی مثل ایالات متحده که به دنبال پیشبرد منافع با قدرت و زور هستند و احترامی برای قواعد بینالمللی قائل نیستند، در صورتی که حکم به نفعشان نباشد از اجرای آن سر باز میزنند. همچنین گفتنی است درباره رایی که هفته گذشته علیه آمریکا صادر شد، امکان اعتراض وجود ندارد و اگر هر یک از طرفین از اجرای این حکم خودداری کند، طرف دیگر میتواند موضوع را در شورای امنیت سازمان ملل طرح کند. در ارتباط با «عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و کنسولی» باید گفت این عهدنامه سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) در زمان ریاست جمهوری «دوایت آیزنهاور» میان دولت ایالات متحده و رژیم پهلوی امضا شد اما سال ۲۰۱۸، بعد از اینکه دیوان بینالمللی دادگستری به آمریکا دستور داد بر اساس این پیمان، تحریمها علیه ایران را لغو کند، این کشور به طور رسمی از این عهدنامه خارج شد.
* آمریکا باید طی ۲ سال خسارات وارده به ایران را جبران کند
توکل حبیبزاده، رئیس مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری درباره رای دیوان بینالمللی دادگستری لاهه توضیح داد: در این پرونده دولت ایران از صدور احکام به اصطلاح ضدتروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران توسط دادگاههای آمریکا و اجرای آن احکام علیه اموال متعلق به بانکها و شرکتهای ایرانی که مستقل از دولت ایران هستند، همچنین انسداد این اموال شکایت کرده بود. حبیبزاده ادامه داد: دولت آمریکا مدعی بود اقدام دادگاههای آمریکا با تعهدات آن کشور به موجب معاهده مودت از جمله احترام به شخصیت حقوقی مستقل شرکتهای ایرانی مغایر نیست اما دیوان این استدلال آمریکا را درباره شخصیت حقوقی مستقل بانکها و شرکتهای ایران نپذیرفت و این بانکها را دارای شخصیت حقوقی مستقل تلقی کرد. وی خاطرنشان کرد: آمریکا همچنین ادعا کرده بود دیوان برای رسیدگی به شکایت ضبط برخی اموال ایران در پرونده پترسون فاقد صلاحیت است، چون بانک مرکزی بویژه وظایف و اختیارات حاکمیتی دارد و یک شرکت تجاری مشمول معاهده مودت تلقی نمیشود. رئیس مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری افزود: بنابراین دیوان در رای خود اکثر مدافعات ایالات متحده آمریکا را به علت نقض استقلال حقوقی شرکتهای ایرانی و غیرقانونی بودن مصادره اموال متعلق به این شرکتها و بانکهای ایرانی نقض محرز دانست. حبیبزاده یادآور شد: بحث رسیدگی به ضبط اموال متعلق به بانک مرکزی صرفا به جهت عدم صلاحیت دیوان در ورود به این مساله، فعلا کنار گذاشته شده است اما با توجه به این تصمیم دیوان که صراحتا برای نخستین بار اعلام کرده که آمریکا بندهای یک ماده ۳ و بند یک ماده 2 و بند 2 ماده 4 و بند یک ماده ۱۰ معاهده مودت را نقض کرده است، به طرفین 2 سال فرصت داد برای تقدیم خسارت ناشی از نقض مفاد مختلف معاهده مودت با هم مذاکره کنند. وی بیان کرد: چنانچه در پایان این 2 سال طرفین نتوانند این خسارت را تقدیم کنند، خود دیوان مستقل ورود کرده و این غرامت را تقدیم خواهد کرد، بنابراین در وهله اول طرفین از این حق برخوردار هستند که برای تقدیم خسارت با یکدیگر مذاکره کنند و اگر به نتیجه نرسند دیوان همچنان پرونده را بررسی خواهد کرد و خسارت را تقدیم میکند.
* پیگیریهای ایران همچنان ادامه دارد
مرکز امور حقوقی بینالمللی معاونت حقوقی رئیسجمهور درباره رای دادگاه لاهه، با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: دیوان بینالمللی دادگستری به موجب رایی که (دهم فروردین ماه 1402) در پرونده ضبط برخی اموال ایران علیه دولت آمریکا صادر کرد، مصادره اموال دولت ایران و تعدادی از بانکها و شرکتهای ایرانی توسط دادگاههای آمریکا را مغایر تعهدات آن کشور در معاهده مودت 1955 دانست و مقرر کرد دولت آمریکا باید خسارات وارده به ایران در نتیجه مصادره این اموال را جبران کند. دیوان همچنین انسداد و بلوکه اموال دولت ایران و موسسات و بانکهای ایرانی در سال 2012 را برخلاف معاهده 1955 تشخیص داد و استناد دولت آمریکا به مستثنیات ماده 20 معاهده جهت توجیه صدور دستور انسداد اموال ایران را نپذیرفت. در پرونده مذکور دولت ایران از صدور احکام علیه جمهوری اسلامی ایران توسط دادگاههای ایالات متحده و اجرای آن احکام علیه اموال دولت یا اموال متعلق به بانکها و شرکتهای ایرانی که مستقل از دولت ایران هستند، همچنین انسداد اموال دولت و بانکهای ایرانی شکایت کرده بود اما ایالات متحده مدعی بود اقدام دادگاههای آمریکا با تعهدات آن کشور در معاهده 1955 از جمله احترام به شخصیت حقوقی مستقل شرکتهای ایرانی مغایر نیست، زیرا بانکها و شرکتهای ایرانی عملا مستقل از دولت ایران نیستند و اموال آنها در اجرای احکام صادره علیه دولت ایران قابل ضبط است. ایالات متحده همچنین ادعا کرده بود دیوان برای رسیدگی به شکایت ضبط اموال بانک مرکزی در پرونده پترسون فاقد صلاحیت است زیرا بانک مرکزی موسسهای با وظایف و اختیارات حاکمیتی است و یک شرکت تجاری مشمول معاهده 1955 تلقی نمیشود. دیوان در رای خود با رد مدافعات ایالات متحده مسؤولیت دولت آمریکا به علت نقض استقلال شرکتهای ایرانی و غیرقانونی بودن مصادره اموال متعلق به بانک ملی، بانک صادرات، بانک سپه، بانک توسعه صادرات، شرکت زیرساخت ارتباطات، شرکت ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت بهران، شرکت صنعتی دریایی ایران و ایران ایر را محرز دانست اما رسیدگی به شکایت ایران راجع به ضبط اموال متعلق به بانک مرکزی را به علت عدم صلاحیت نپذیرفت، همچنین درباره انسداد اموال دولت و بانکهای ایرانی نیز دیوان به این نتیجه رسید که برخلاف ادعای دولت آمریکا دستور اجرایی اوباما در سال 2012 مشمول مستثنیات معاهده 1955 نبوده بلکه ناقض تعهدات آمریکا است. درباره خسارات ناشی از نقض مفاد معاهده مودت توسط آمریکا به ایران، دیوان طرفین را به انجام مذاکرات جهت تعیین و تقدیم خسارت دعوت کرده است. با توجه به تصمیم دیوان درباره عدم صلاحیت خود نسبت به ضبط غیرقانونی اموال بانک مرکزی توسط دولت آمریکا، دولت ایران مسؤولیت دولت آمریکا بابت مصادره غیرقانونی اموال بانک مرکزی را کماکان از طرق دیگر پیگیری خواهد کرد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان استرداد اموال ضبط شده خود را در شکایتی که نزد دادگاههای لوکزامبورگ علیه موسسه کلیراستریم و بانک یوبیاییی به علت نقض قرارداد توسط آن موسسات مطرح کرده است، دنبال میکند.
ارسال به دوستان
شهادت 2 مستشار نظامی ایران به نامهای «میلاد حیدری» و «مقداد مهقانی» در پی حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق
این جنایت پاسخ دارد
گروه سیاسی: در جدیدترین جنایت رژیم صهیونیستی، 2 تن از مستشاران نظامی ایران در سوریه به شهادت رسیدند. روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی اطلاعیههایی از شهادت 2 تن از افسران خود به نامهای «میلاد حیدری» و «مقداد مهقانی» در حمله جنایتکارانه سحرگاه روز 11 فروردین رژیم صهیونیستی به حومه دمشق خبر داد. بنا بر اعلام سپاه، «سروان مقداد مهقانیجعفرآبادی» از مدافعان شجاع و سلحشور حرم که سحرگاه جمعه یازدهم فروردین 1402 (نهم ماه مبارک رمضان) مجروح شده بود و پاسدار رشید اسلام «میلاد حیدری» از مستشاران نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه، در حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به حوالی دمشق به شهادت رسیدند. همچنین در این اطلاعیهها تاکید شده است بیشک جنایات رژیم جعلی و جنایتکار صهیونیستی بیپاسخ نمانده و تاوان آن را خواهد داد.
* کنعانی: در زمان و مکان مقتضی پاسخ میدهیم
سخنگوی وزارت امور خارجه حملات بامداد پنجشنبه و جمعه هفته گذشته رژیم متجاوز صهیونیستی به برخی مراکز در دمشق و حومه آن را به شدت محکوم کرد. ناصر کنعانی تصریح کرد: با کمال تأسف و تعجب، جامعه جهانی واکنش مورد انتظار و بازدارندهای نسبت به حملات نظامی متجاوزانه و مستمر رژیم صهیونیستی به سوریه از جمله فرودگاههای غیرنظامی و حتی اماکن مسکونی این کشور نداشته و همین مساله باعث تشویق رژیم یادشده در ادامه نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل و تکرار جرم و جنایت در حق شهروندان و نظامیان آن شده است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اینگونه اقدامات تجاوزکارانه را نقض آشکار و مستمر قوانین و مقررات بینالمللی و نیز اقداماتی فرافکنانه به منظور انحراف توجهات از بحرانها و شکافهای عمیق داخلی این رژیم و همچنین ناخرسندی آن از استحکام داخلی و گشایشهای اخیر در روابط خارجی سوریه دانست. سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر از نهادهای مسؤول بینالمللی و در رأس آنها شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست سریعا به مسؤولیت قانونی و شناختهشده خود در اقدام علیه متجاوز و ممانعت از استمرار تجاوزات رژیم صهیونیستی و نقض مکرر و فاحش حاکمیت و تمامیت سرزمینی یک کشور عضو سازمان ملل عمل کنند. ناصر کنعانی پنجم فروردین سال جاری نیز در اظهاراتی ضمن محکوم کردن حمله ارتش آمریکا به اهداف غیرنظامی در شهر دیرالزور سوریه گفته بود: هرگز فراموش نخواهد شد که سردار سلیمانی و مستشاران ضد تروریسم ایرانی، نقش مهمی در مبارزه با تروریسم در کنار نیروهای مسلح و ملت سوریه داشتهاند و اکنون نیز مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران بنا به درخواست دولت سوریه و با هدف کمک به این کشور برای مبارزه با تروریسم در سوریه حضور داشته و در جهت کمک به برقراری صلح و ثبات و امنیت پایدار، در کنار سوریه خواهند بود.
* واکنش سوریه به حملات موشکی صهیونیستها به دمشق
وزارت خارجه سوریه با صدور بیانیهای حملات هوایی بامداد 10و 11 فروردین رژیم صهیونیستی به حومه دمشق را محکوم و اعلام کرد تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق تلاش این رژیم برای فرار از چنددستگی در درون خود است و تاکید کرد اگر متجاوزان در برابر جنایتی که مرتکب میشوند پاسخگو نباشند، منطقه نمیتواند از صلح و ثبات برخوردار شود. وزارت خارجه سوریه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق را ادامه رویکرد فاشیستی آن رژیم نسبت به مردم و کشورهای منطقه اعلام کرد و گفت باید به این تجاوزات پاسخ داده شود تا منطقه به صلح و ثبات پایدار برسد. خبرگزاری رسمی سوریه به نقل از بیانیه وزارت خارجه این کشور نوشت: «حمله هوایی به دمشق تلاش رژیم صهیونیستی برای فرار از تقسیم داخلی است، زیرا رژیم اسرائیل از چنددستگی در درون خود رنج میبرد».
* اعلام زمان تشییع و خاکسپاری شهیدان والامقام
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برنامههای وداع، تشییع و خاکسپاری شهدای اخیر حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق را اعلام کرد. آیین تشییع شهدا در تهران و انتقال پیکر شهیدان به استانهای همدان و گلستان سهشنبه 15 فروردین ساعت 9 صبح از میدان آیینی امام حسین(ع) تهران با حضور اقشار مختلف مردم انجام میشود. همچنین مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهدا صبح چهارشنبه 16 فروردین برگزار میشود. پیکر مطهر شهید میلاد حیدری در استان همدان و پیکر مطهر شهید مقداد مهقانی در جعفرآباد استان گلستان تشییع میشود.
ارسال به دوستان
تحول چیست و پیشنیازهای آن کدام است؟
گروه سیاسی: «تحول» کلیدواژه و مفهومی است که رهبر حکیم انقلاب در سخنان نوروزیشان در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا(ع)، بر آن تاکید داشتند. حضرت آیتالله العظمی خامنهای در سخنان نوروزیشان تحول را نیاز اساسی کشورمان خواندند و با اشاره به اهداف و خواستههای ضدتحولی دشمنان درباره ایران گفتند: باید با اراده قاطع، تکیه بر اعتماد به نفس ملی، امیدواری و هوشیاری، کار سنگین و دشوار تحول را آغاز و نقاط ضعف عمدتا اقتصادی را به نقاط برجسته و درخشان تبدیل کنیم. اما تحول به چه معناست؟ رهبر انقلاب در بخشی از بیانات اخیرشان، در پاسخ به این سوال فرمودند: «تحول عبارت است از تغییر بخشها و نقاط معیوب؛ چه در نظام اسلامی، چه در جامعه ایرانی. در نقطه مقابل، تحول مورد نظر دشمنان «عبارت است از تغییر هویت جمهوری اسلامی».
رهبر انقلاب همچنین در مرزبندی تحولی که نیاز اساسی ایران است با منظور و اهداف دشمنان ایران از تحول، گفتند: «غلط بودن منظور دشمنان واضح است، زیرا تحول اساسا ناظر به رفع عیوب و نقاط ضعف است، در حالی که تحول مدنظر آنها تغییر و دگرگونی در نقاط قوت است! لذا «هدفشان هم ضربه زدن به نقاط قوت است».
* الزامات تحول
بنا بر فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی در حرم مطهر رضوی(ع) که در نخستین روز فروردین ماه سال جاری انجام شد، تحول در بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... نیازمند چند شرط مهم است.
۱- اعتماد به نفس ملی؛ رهبر انقلاب در این رابطه فرمودند: «ملتی که اعتماد به نفس دارد، میتواند اقدامات تحولی را بخوبی به سرانجام برساند؛ مسؤولان این ملت هم جرأت میکنند دم از تحول بزنند و اقدام به تحول کنند».
۲- هوشیاری نسبت به نقاط قوت؛ حضرت آیتالله خامنهای هوشیاری ملت نسبت به نقاط قوت خود را از شرایط الزامی تحول دانستند و تاکید کردند: «اگر هوشیار نباشیم، غافل باشیم، به عنوان تحول، به نام تحول ممکن است به نقاط قوت خودمان ضربه بزنیم... اگر بخواهیم به نقاط قوتمان ضربه وارد نشود، باید نقاط قوت را بشناسیم».
۳- امید به آینده؛ امید به آینده و ترسیم افق روشن نیز از دیگر شرایط و پیشنیازهای ایجاد تحول در کشور است. بنا بر فرمایشات رهبر انقلاب، «امیدآفرینی، خودفریبی نیست... ضعفها هم باید بیان بشود، اشکالی ندارد اما در کنار بیان ضعفها باید امیدآفرینی هم شود، آینده و افق روشن در مقابل چشم قرار بگیرد و نشان داده شود».
* ایمان مردم، بهترین نقطه قوت برای تحول
در نظر رهبر انقلاب اسلامی، بهترین نقطه قوتی که میتواند نقاط ضعف ایران را تغییر دهد و تحول ایجاد کند، «ایمان مردم» است. چنانکه در بیانات نوروزی رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی(ع) نیز شاهد بودیم ایشان در این رابطه فرمودند: «این استحکام بنیه نظام اسلامی، این قوت بنیه نظام اسلامی، استحکام درونی نظام اسلامی و ملت ایران، ناشی از ایمان است. مردم ایران مردم مومنی هستند؛ حتی آن کسانی که ممکن است به چشم به نظر برسد که به بعضی از احکام اسلامی پایبندی درستی ندارند، ایمان قلبیشان خوب است». پیشرفتهای نظام و مردم در دهههای گذشته نیز «در سایه ایمان به وجود آمده است، در سایه احساس عزت ملی، در سایه احساس نیاز به توان داخلی». این مساله آنقدر مهم است که دشمنان «میخواهند نرمافزار واقعی قدرت ملی کشور را از دست ملت بگیرند، بیاثر کنند؛ این نرمافزار عبارت است از ایمان مردم، ارزشهای دینی مردم، ارزشهای ملی مردم، اعتقادهای مردم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|