|
معاملات حراج سکه در روزهای زوج
معاملات حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه انجام میشود. حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا 5 قطعه سکه است. به نحوی که میتواند ۵ قطعه ربع سکه یا 5 قطعه نیم سکه یا 5 قطعه تمام سکه و یا ترکیبی از هر 3 شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که جمع هر ۳ با هم نباید بیش از 5 قطعه باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه سال آتی 47 هزار تومان است
اخیراً لایحه بودجه 1404 توسط رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه و به دنبال آن تحلیلها و گزارشهای بسیاری در رابطه با آن در محافل کارشناسی و رسانهای منتشر شد.
به گزارش تسنیم، یکی از نکاتی که در وهله اول به اشتباه در برخی رسانهها مطرح شد، انبساطی بودن بودجه سال آتی است. جمع کل منابع لایحه 1404 با استاندارد 1403 (بدون موارد یکپارچهشده برای هدفمندی و نیروهای مسلح و...) حدود 3448 هزار میلیارد تومان است، این در حالی است که منابع مصوب بودجه 1403 حدود 2562 هزار میلیارد تومان بوده است که نشان از رشدی 34درصدی دارد.
سهم دولت از فروش نفت و گاز در بودجه 37.5 درصد معادل 12.6 میلیارد دلار است. این سهم شامل 470 هزار بشکه در روز نفت و 6 میلیارد مترمکعب گاز است که معادل 509 هزار میلیارد تومان میشود.
شایان ذکر است این 12 میلیارد دلار با نرخ تسعیر 28500 تومان به واردات کالاهای اساسی تخصیص مییابد.
از طرفی سهم صندوق توسعه ملی از صادرات نفت و گاز 48 درصد (600 هزار بشکه در روز نفت و 7.7 میلیارد مترمکعب گاز) است که از این میزان 28 واحد درصد آن به دولت قرض داده شده است.
همانطور که در بخش اول بودجه توسط دولت اعلام شده است، این میزان استقراض از صندوق توسعه ملی حدود 541 هزار میلیارد تومان درآمد به منابع بودجه اضافه میکند، به بیانی دیگر با تقسیم 541 هزار میلیارد تومان بر رقم 9.4 میلیارد دلار استقراضشده از صندوق توسعه ملی، نرخ تسعیر ارز مازاد بر ارز تأمین کالاهای اساسی حدود 57 هزار تومان است.
بنابراین میانگین موزون 12 میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی با نرخ تسعیر 28500 تومان و 10 میلیارد دلار ارز کالاهای غیراساسی با نرخ تسعیر 57 هزار تومان، معادل 47 هزار تومان است که در واقع نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه 1404 خواهد بود.
***
پرداخت وام مشاغل خانگی الزامی شد
با ابلاغ بانک مرکزی، بانکها ملزم شدند مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند.
به گزارش ایسنا، توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. از نگاه کارشناسان، ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهرهبرداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسبوکارهای خانگی است.
بر اساس گزارشها، کسبوکارهای خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسبوکار در خانه یا محیطهای غیر رسمی مزیتهای بسیاری برای علاقهمندان و صاحبان این دسته کسبوکارها داشته است.
مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردار است و این مساله باعثشده تا روز به روز به تعداد علاقهمندان این مدل از کسبوکار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
سال گذشته مبلغ اعتبارات مشاغل خانگی ۴۰۰۰ میلیارد تومان بود که رشد ۳۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت. بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر به منظور تقویت مشاغل خانگی در اختیار وزارت کار قرار داد تا کل اعتبار مشاغل خانگی به ۵۰۰۰ میلیارد تومان برسد، این در حالی بود که تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۳۹۹ جمعا ۲۰۰ میلیارد تومان بود.
مرداد امسال معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد برای سال جاری مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی ابلاغ شده که به زودی پرداخت میشود. طبق آخرین اخبار این اعتبار تخصیص یافته و پرداخت آن از دو ماه قبل به متقاضیان راهاندازی کسبوکارهای خانگی آغاز شده است.
اردیبهشت امسال بانک مرکزی از توزیع مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و با صدور ابلاغیه به ۱۰ بانک کشور سهمیه سالانه این بانکها را جهت توزیع اعلام کرد.
در بخشنامه بانک مرکزی با عنایت به مفاد ماده ۱۸ قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، سهمیه بانکها جهت اعطای تسهیلات موصوف از محل منابع پسانداز و جاری قرضالحسنه در سال جاری طبق جدول پیوست مشخص شده است. بانک مرکزی موظف است هر ساله سهمیه قابل اعطا از محل منابع قرضالحسنه و منابع عادی سیستم بانکی را به ستاد ارائه دهد تا ستاد بر اساس اولویت انواع مشاغل خانگی، نسبت به تعیین سهمیه استانی اقدام لازم را به عمل آورد.
طبق این بخشنامه مقرر شده توزیع استانی تسهیلات مذکور از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ارسال شود. بانک مرکزی همچنین از بانکهای مذکور خواسته ضمن اقدام لازم بر سهمیه ابلاغی، عملکرد تسهیلات مذکور را در مقاطع 3 ماهه به بانک مرکزی ارسال کنند.
ارسال به دوستان
ترکیدن حباب بازار ارز و طلا پس از شکست عملیات رژیم صهیونیستی در ایران
فشار دلار افتاد
روز شنبه پس از حمله اسرائیل به ایران، بازار سکه و طلا بین 5 تا 10 درصد افت حباب داشت و در مقابل بازار بورس 24 هزار واحد رشد کرد
گروه اقتصادی: واکنش بازارهای مالی به حمله اسرائیل به ایران همانطور بود که پیش از این انتظار میرفت و منجر به فروکش کردن حبابهای بازار شد. به عبارت دیگر بسیاری از تحلیلگران سیاسی و نظامی قبل از حمله اسرائیل به ایران گفته بودند آنها توان نظامی برای یک حمله قوی به ایران را نخواهند داشت. در نهایت تنها یک حمله نمایشی انجام دادند. هر چند از پروپاگاندای رسانهای برای بزرگ جلوه دادن این حمله استفاده کردهاند اما واکنش بازارهای مالی گویای این واقعیت است که حمله اثرگذاری نبوده است، چرا که از همان ساعات اولیه دیروز ریزش قیمت طلا و دلار آغاز شد. در مقابل در بورس تهران نیز بسیاری از نمادهای ارزنده به صف خرید رسیدند و در پایان روز با دامنه محدود مثبت و منفی 3 درصد بازار سهام رشدی 24 درصدی داشت.
این در حالی است که قیمتها در بازار طلا و ارز همچنان نزولی است. قیمت سکه امامی در بازار تهران با کاهش 4 میلیونی تومانی به محدوده 50 میلیون تومان رسید، البته در یک مقطع به زیر 50 میلیون تومان هم رسید و بعد از آن نوسانگیرها دست به کار شدند اما به دلیل انتظار کاهش بیشتر قیمتها عملا معامله چندانی در بازار انجام نمیشود، چرا که در شرایط کنونی قیمت دلار بعد از کاهش 4 هزار تومانی به محدوده 65 هزار تومان رسیده است. انتظار میرود قیمت دلار در یک روند تدریجی به زیر 60 هزار تومان هم برسد. اگر در شرایط کنونی قیمت دلار هنوز افت زیادی نکرده به دلیل این است که بازارساز هنوز برای کاهش قیمت فعال نشده است.
با آغاز روند نزولی قیمت ارز در بازار غیررسمی، سرعت روند نزولی قیمت انواع سکه و طلا نیز افزایش مییابد. در حال حاضر بیشترین افت قیمت مربوط به نیمسکه طلاست که حدود 9 درصد افت قیمت داشته و بعد از آن ربع سکه طلا نیز افتی 8 درصدی داشته است. هر چند از آنجا که قیمت 26 میلیون تومان برای نیمسکه و 17 میلیون تومان برای ربعسکه بسیار بالاست، انتظار میرود تا پایان ماه حداقل 20 درصد دیگر افت قیمت داشته باشند، چرا که تا چند وقت پیش قیمت نیمسکه در محدوده 20 میلیون تومان بود و بازگشت تا همین قیمتها چندان غیرواقعی نیست. افزایش اخیر قیمت اونس جهانی طلا نیز تحت تاثیر تنشهای سیاسی بود و حالا که مشخص شد اسرائیل توان نظامی برای به چالش کشیدن خاورمیانه را ندارد، شاهد کاهش قیمت اونس طلا نیز بودیم و این روند به طور قطع ادامه خواهد داشت.
بررسی وضعیت بازار حکایت از این دارد که قیمت سکه در روزهای قبل حمله حتی رکورد 56 میلیون تومان را هم زده بود. سکه طرح جدید در روز پایانی هفته گذشته در کانال 55 میلیون معامله شده بود اما هماکنون در کانال 50 میلیون معامله میشود و حباب سکه کاهشی شده است. در کنار بازار طلا، قیمت دلار هم در بازار غیررسمی 4 هزار تومان کاهش داشته است.
محمد کشتیآرای، رئیس سابق کمیته طلا و جواهرات اتاق اصناف با اشاره به اینکه قیمت ارز حدود 4 هزار تومان کاهش یافته است، گفت: با افت قیمت دلار، قیمت طلا و سکه کاهش یافت. حباب سکه سهشنبه هفته قبل 14 میلیون تومان بود که به 7 میلیون تومان در روز شنبه رسید. قسمت اعظم کاهش حباب ناشی از کاهش هیجانات کاذب و التهابات بازار بوده است. روند نزولی قیمتها در بازار طلا و سکه ادامه خواهد داشت. هم اکنون معاملهگران اصلی در بازار دست از کار کشیده و منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند.
کارشناسان اقتصادی قبلا درباره تقاضای طلا و ارز تحت تاثیر فضای روانی به مردم هشدار داده بودند، چرا که بسیاری از دلالها از همین فضای روانی استفاده میکنند تا دلار را گرانتر به مردم بفروشند، در این فضا عدهای نیز فریب میخورند. بنابراین در روزهای پرنوسان باید از خرید سکه و ارز خودداری کرد، چرا که هر لحظه امکان ریزش قیمتها و تخلیه حباب قیمتی وجود دارد. هرچند عدهای تحلیل بازار طلا را بر مبنای قیمت اونس جهانی انجام میدادند و میگفتند قیمت اونس به قله 3 هزار دلار میرسد اما بازار جهانی نیز تحت تاثیر همین فضایهای روانی است، بنابراین احتمال کاهش قیمت اونس طلا تا محدوده 2400 دلار جدی است. هر چند این اصلاح قیمت یکباره اتفاق نمیافتد اما روند نزولی آن قطعی است.
* روند قیمتی طلا و ارز نزولی میماند
پس از اینکه پدافند هوایی کشور در رهگیری اهداف رژیم صهیونیستی در ایران موفق عمل کرد، روند قیمتی طلا و ارز نیز کاهشی شد. در روزهای اخیر اگرچه نوسانات قیمت طلا و سکه بیش از هر مورد دیگری اثر جهش قیمت طلای جهانی بود اما تشدید تنشها و هیجانات سیاسی نیز در این بازار اثرگذار بود. قیمت طلا در یک سال گذشته در بازار جهانی 38 درصد افزایش یافته حال آنکه در 4 سال قبل از آن مجموعا رشد 40 درصدی داشت. با این حال نوسان نرخ ارز در بازار غیررسمی در یک سال گذشته فقط حدود 20 درصد بوده است.
جهانبخش سنجابیشیرازی، کارشناس اقتصادی در این باره گفت: نوسانات شدید و احساسی در بازار ارز در تنشهای یک سال اخیر همیشه وجود داشته و بارها شاهد افزایش هیجانی قیمت ارز بودیم. این موج روانی هر بار بعد از چند روز توسط بازارساز کنترل و مدیریت شد. در این میان تجاوز محدود رژیم صهیونیستی با اقدام دفاعی قابل توجه کشورمان مواجه شد. به همین دلیل شاهد کاهش موج روانی در بازار ارز هستیم. قیمت ارز در هفتههای اخیر به شکل هیجانی در حال افزایش بود که این روند از صبح شنبه تغییر کرد و موج کاهشی به خود گرفت.
وی ادامه داد: پس از تجاوز محدود رژیم صهیونیستی که بامداد دیروز در برخی نقاط و پایگاههای نظامی ایران صورت گرفت و با اقدام دفاعی قابل توجه کشورمان مواجه شد، شاهد کاهش موج روانی در بازار ارز هستیم. ما طی روزهای گذشته شاهد بودیم قیمت ارز به طور کاملا کاذب و هیجانی در حال افزایش بود که این روند از صبح دیروز تغییر کرد و موج کاهشی به خود گرفت.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق به برنامههای مختلف بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از تصمیمات مهم و سازنده بانک مرکزی، راهاندازی بازار ارز توافقی است. مطمئنا با راهاندازی بازار ارز توافقی، هم مدیریت عرضه و هم مدیریت تقاضا شکل خواهد گرفت و اگر این مدیریت تنها از سوی بانک مرکزی صورت گیرد، در آینده شاهد عقبگرد و منطقی شدن بیشتر نرخ ارز هم خواهیم بود. سنجابیشیرازی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ورود بازارساز طی یک سال اخیر به گونهای بوده که بازار ارز راه خود را شناخته و بازارهای رسمی و غیررسمی در بازار تا حد زیادی تفکیک شده است. مطمئنا این موضوع این امکان را به مسؤولان و نهادهای ناظر خواهد داد تا انواع تقاضای رسمی و مشروع بازار را بخوبی پاسخ دهند.
* واکنش بازار نشاندهنده اطمینان به ثبات اقتصادی است
در همین راستا عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: منطقه شاهد وضعیت امنیتی مهمی است و با وجود این اتفاقات متعدد توانستهایم تا حد زیادی جلوی نوسانات قیمت ارز و طلا را در کشور بگیریم. در مواقعی که تنشها تشدید میشود، بازارها به طور موقتی نوسانات محدودی را تجربه کردهاند اما در هر بار مدت کوتاهی پس از بازگشت آرامش به بازارها، شاهد روند
کاهشی نرخها بودیم.محبی نجمآبادی تاکید کرد: بانک مرکزی به تازگی از عرضه و تولید سکه با تاریخ تولید هر سال خبر داده و قرار است از امروز یک میلیون از انواع سکه در مرکز مبادله عرضه شود. همچنین روزهای حراج سکه مرکز مبادله ایران هم به 3 روز در هفته افزایش مییابد. همین عرضه سکه تاثیر خوبی بر بازار طلا، سکه و ارز داشته و موجب تسریع در روند کاهشی قیمتها شده است. آنچه در این روزها اهمیت داشت این بود که با وجود افزایش قیمت طلا و ارز در کشور، دیگر شاهد رفتارهای احساسی و هیجانی در بازارها نیستیم و با اقدامات بانک مرکزی شاهد کاهش بیشتر قیمت طلا، سکه و ارز خواهیم بود.
وی افزود: در موارد قبلی که افزایش قیمت دلار در کشور اتفاق میافتاد یا ما شاهد افزایش قیمت طلا در کشور بودیم، صفهای طولانی برای خرید طلا و دلار شکل میگرفت اما امروز دیگر شاهد آن صفهای طولانی و رفتارهای احساسی و هیجانی که التهاب بازار را بیشتر میکند، نیستیم. این رفتار منطقی مردم نشان میدهد امروز جامعه به آن درجه از اطمینان خاطر رسیده و میداند این نوسانات قیمتی زودگذر و کوتاهمدت است و پس از چند روز آرامش به بازار باز خواهد گشت.
* قیمت ارز در کشور با هیجانات نوسانی میشود
همچنین کامران سلطانزاده، دبیرکل سابق کانون صرافان درباره وضعیت قیمت ارز در کشور گفت: زمانی که بازار با تنش همراه باشد، مردم به سمت خرید اموال منقول همچون ارز، طلا و سکه روی میآورند اما زمانی که تنش و اضطراب احتیاطی پایان مییابد، به دلیل بازگشت آرامش به بازار، مردم به صورت موقت و احتیاطی ارز، طلا و سکه را خریداری نمیکنند. اتفاقات بازار ارز یک روال عادی را طی میکند به طوری که پس از اتمام تنش که انتظار میرفت اتفاق خاصی بیفتد و رخ نداد، آرامش دوباره به بازار بازگشته است. قیمت دلار که در هفتههای اخیر به دلیل افزایش تنشهای سیاسی منطقه و خبرهای منفی وارد کانال ۶۹ هزار تومان شده بود از صبح دیروز با کاهش 3 هزار تومانی به کانال ۶۶ هزار تومان وارد شد.
در پایان معاملات دیروز بازار سرمایه نیز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی 24 هزار واحدی به یک میلیون و 995 هزار واحد رسید. ارزش معاملات خُرد در بازار مورخ 5 آبان 1403، مبلغ 4 هزار میلیارد تومان بود. حقیقیها حدود980 میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.380 نماد در محدوده مثبت و 77 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 287 نماد در محدوده مثبت و 60 نماد در محدوده منفی معامله شدند. نکته جالب توجه بازار این بود که صندوقهای طلا منفی بازگشایی شدند، به طوری که اکثر نمادهای طلایی در محدوده صف فروش آغاز به کار کردند. همچنین گواهی سکه بورسی نیز به صف فروش رفت.
در چند ماه گذشته شاخص کل بورس ایران حدود 10 درصد افت کرده بود. با توجه به اینکه افت شاخص در نتیجه تحولات ژئوپولیتیک بود بسیاری از فعالان بازار به سهامداران خرد هشدار داده بودند سهام خود را ارزانفروشی نکنند، چون بعد از اینکه هیجانات بازار از بین برود دوباره شاخص کل بورس به روند صعودی برمیگردد. این اتفاق در روز شنبه مورد تایید قرار گرفت و بعد از اینکه مشخص شد حمله اسرائیل نمایشی بوده است بار دیگر خریداران سهام وارد بازار شدند و بیشتر نمادها به صف خرید رسیدند.
ارسال به دوستان
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتوگو با «وطن امروز» مطرح کرد
فعالسازی تجارت با کارتهای شبکه بانکی میر بین ایران و روسیه
گروه اقتصادی: نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتوگو با «وطن امروز» درباره آخرین تحولات تجاری بین ایران و روسیه گفت: موضوع فعالسازی ریال آفشور و استفاده از شبکه میر در ۲ کشور در راستای تبادلات اقتصادی مورد توجه بوده است. 2 کشور ایران و روسیه رایزنیهایی را در رابطه با افزایش مبادلات تجاری و استفاده از ارزهای محلی برای کاهش هزینههای تجارت دنبال میکردند. با توجه به اینکه هر 2 کشور تحت تحریمهای یکطرفه آمریکا هستند و به این تبادلات تجاری نیاز دارند، پس روابط و مناسبات بین 2 کشور بویژه در سالهای اخیر بسیار به هم نزدیکتر شده است.
روشنعلی یکتایقرابایی ادامه داد: چندی پیش رئیسکل بانک مرکزی ایران در سفر به روسیه بر سر ریال آفشور با بانک مرکزی روسیه به توافق نهایی دست یافت و بر اساس اعلام آقای فرزین، بنا بر این گذاشته شد که این راهکار بهزودی عملیاتی شود. پیگیریها در این زمینه در مرحله نهایی است. اما درباره سیستم مالی میر روسیه، این سیستم برای تجاری که در آن کشور فعالیت میکنند فعال شده است و بهزودی بناست همان سیستم در ایران نیز آغاز به کار کند تا این تجار و سایر تجار روس در ایران نیز امکان پرداخت و دریافت با ارزهای محلی را داشته باشند.
این فعال حوزه تجارت توضیح داد: رویکرد دولت جدید درباره اینگونه توافقات کاملا مثبت است و این شیوه تبادل در سطوح حاکمیت هر 2 کشور مورد تأیید و تأکید است. بزرگترین مشکلی که این مکانیزم را به تأخیر انداخته فاصله چند نرخی بودن ارز در ایران و متفاوت بودن نرخ نیما با بازار غیررسمی کشور است. این مشکل نیز با سیاست وزارت اقتصاد در نزدیک کردن این 2 نرخ به هم در حال حل شدن است.
* مبادلات تجاری روسها در ایران
یکتایقرابایی تأکید کرد: پاشنه آشیل ارتباط ارزهای محلی و روند این تبادلات حل مشکل چند نرخی در کشور است که با نزدیک شدن این 2 قیمت به هم، در مرحله اول موضوعات مبادلات بانکی و ارزی کشور مرتفع خواهد شد.
وی درباره تجارت توسط کارتهای شبکه بانکی میر گفت: این راهکار هنوز عملیاتی نشده ولی در مراحل نهایی است. فعال شدن کارتهای میر در کشور ایران به مبادلات تجاری روسها در ایران کمک شایانی خواهد کرد. نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه درباره دیدار آقای فرزین با رئیس کل بانک مرکزی روسیه گفت: رؤسای بانک مرکزی 2 کشور به دنبال فاینال کردن این سیستم مبادله هستند و دیدار روزهای اخیر نیز در همین راستا بود.
وی با تأکید به اینکه تجار بارها از دوره آقای سیف تاکنون درباره مشکلات چند نرخی بودن ارز به مسؤولان اطلاعرسانی کردهاند، گفت: اتاق مشترک و بخش خصوصی در تمام این دوره تاکید بر نزدیک شدن ۲ نرخ ارز به هم برای حل مشکلات را داشتند و امید داریم با پیگیریهای جدید شاهد رشدی بزرگ در تجارت بین 2 کشور باشیم.
فعال حوزه تجارت بینالملل در پایان گفت: اجرای سیاستهایی مشابه ریال آفشور و تسهیل مبادلات جهانی در کنار تثبیت نرخ ارز، از ویژهخواریها و رانتها کاسته و اقتصاد را به سوی فعالیت تجار واقعی و کسب سودهای واقعی اقتصادی رهنمون میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|