|
اخبار
اعتراض به جرایم، اینترنتی میشود
رئیس پلیس راهور فراجا از ثبت اعتراض اینترنتی به جرایم رانندگی تا پایان سال خبر داد. سردار سید تیمور حسینی با اشاره به خدمات جدید پلیس راهور فراجا اظهار داشت: پلیس راهور برای بهبود خدماترسانی و کاهش زمان رسیدگی به اعتراضات جرایم رانندگی، امکان جدیدی را برای ثبت اعتراضات فراهم کرده است. وی افزود: این فرآیند بهگونهای طراحی شده که رانندگان بتوانند بدون مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و اجرائیات، اعتراض خود را ثبت و پیگیری کنند. رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه به تشریح جزئیات ایمنسازی نقاط حادثهخیز پرداخت و توضیح داد: 2 سال پیش با وزیر راه و شهرسازی سابق توافق کرده بودیم نقاط حادثهخیز را شناسایی کنیم تا نسبت به رفع و اصلاح این نقاط اقدام شود اما روند ایمنسازی این نقاط با حجم نقاط حادثهخیز تناسبی نداشته است. براساس گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار حسینی با بیان اینکه در مجموع در 2 سال اخیر تنها ۳۰ درصد نقاط حادثهخیز اصلاح و ایمنسازی شد، اضافه کرد: تاکنون فقط ۸۸۷ نقطه حادثهخیز به عنوان اولویتهای اصلی برای کاهش تصادفات شناسایی شده است.
***
برخورد پلیس با نقص فنی خودروها از ابتدای پاییز
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از اعمال قانون ۳۰۰۰ خودروی دودزا در نیمه دوم سال خبر داد. سردار سیدابوالفضل موسویپور گفت: با افزایش آلودگی هوا در نیمه دوم سال، همکاران من اقدام به برخورد با خودروهای دودزا و دارای نقص فنی میکنند، به طوری که در چنین شرایطی معاینه فنی خودروهایی که دچار هرگونه نقص فنی باشند (وضعیت ظاهری و فنی) به صورت برخط ابطال میشود. همچنین برای وسایل نقلیهای که معاینه فنی آنها ابطال میشود، جریمه معادل ۲۰۰ هزار تومان صادر میشود. وی افزود: از روز اول مهر تا ۱۱ آبانماه امسال بیش از ۳۰۰۰ خودروی دودزا اعمال قانون شدند و با نزدیک به ۱۰ هزار خودروی دارای نقص فنی برخورد شد؛ در بحث معاینه فنی با بیش از ۲۰۰۰ خودرو برخورد جدی و اعمال قانون داشتیم و نزدیک به ۸۰۰ خودروی سبک و سنگین در تهران ابطال معاینه فنی شدند. وی خطاب به رانندگان افزود: خواهشمند است با توجه به وضعیت آلودگی و وارونگی هوا، نسبت به اخذ معاینه فنی و وضعیت فنی خودرو بویژه جهت تردد در روزهای سرد زمستان و بارندگی اقدام لازم را انجام دهید. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از همه رانندگان خواست با توجه به نزدیک شدن به فصل سرد سال و لغزندگی معابر به دلیل بارندگیهای مختلف، از سالم بودن لاستیکها، سامانه گرمایشی خودرو و البته برف پاککنها اطمینان کامل حاصل کنند.
***
صرفهجویی ۴ میلیاردی در جمعآوری زباله با مشارکت مردم
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر مردم زبالههای خود را صرفاً در ساعات ۲۱ تا ۲۳ خارج منزل بگذارند، روزانه ۴ میلیارد تومان به درآمد شهر، محیطزیست و ترافیک کمک میکنند. احمد علوی در همایش آرمانشهر، افزود: آموزش به شهروندان لازم است و میتوان با آموزشهای بهموقع و پیدرپی به شهروندان نهتنها بسیاری از مشکلات را حلوفصل کرد، بلکه در درآمدها نیز صرفهجویی میشود، مثلاً اگر مردم بدانند اگر زبالههای خود را صرفاً در ساعات ۲۱ تا ۲۳ خارج منزل بگذارند روزانه ۴ میلیارد تومان به درآمد شهر، محیطزیست و ترافیک کمک میکنند، قطعا به مدیریت شهری کمک میکنند. وی ادامه داد: اگر شهروندان بدانند ۵۰ هزار سطل زباله در شهر داریم و قیمت هر مخزن ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان است، قطعاً در نگهداری مخازن به ما کمک میکنند. علوی یادآور شد: باید به شهروندان آموزش دهیم که درآمد اکثر تکدیگران از کمککنندگان بیشتر است اما نتوانستیم به مردم آموزش دهیم که این افراد نیازمند نیستند بلکه متکدی هستند. وی به ایجاد دبیرخانه آموزش شهروندی متمرکز در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: با این دبیرخانه بسیاری از مشکلات در حوزه آموزش رفع میشود.
***
نحوه رتبهبندی معلمان جدیدالاستخدام اعلام شد
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش دیروز اعلام کرد: معلمان میتوانند مدارک خود را از فردا (امروز سهشنبه ۱۵ آبان) در سامانه رتبهبندی معلمان بارگذاری کنند. علی فرهادی با بیان اینکه فرصت دوباره به آن دسته از معلمانی که در رتبهبندی قبلی شرکت کردهاند و بر اساس امتیازات مکتسبه فاقد رتبه شدهاند، داده شده است، گفت: این افراد از فردا میتوانند اسناد خود را در سامانه رتبهبندی بارگذاری کنند. وی درباره رتبهبندی معلمان جدیدالاستخدام نیز اظهار کرد: این افراد ابتدا باید دورههای آموزش پودمانی را در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی و دورههای بدو خدمت را بگذرانند، همزمان ارزیابی آنها نیز انجام میشود و به آنها رتبه تعلق میگیرد. سخنگوی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه این افراد مشمول کادر اداری نمیشوند اظهار کرد: در قانون رتبهبندی احراز رتبه و تعلق رتبه فقط به گروه معلمان یعنی آموزگار، دبیر، هنرآموز، مشاور مربی امور تربیتی تعلق میگیرد، یعنی گروهی که رسته آنها آموزشی فرهنگی است. بر اساس بخشنامه صادره، وزارت آموزشوپرورش فرصت دیگری را برای رتبهبندی معلمان فاقد رتبه در نظر گرفته تا ارزیابی بیش از ۹۹ هزار نفر از معلمان فاقد رتبه به جریان بیفتد که طبق آن معلمان بر اساس شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای و تجربه خود در رتبههای پنجگانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار میگیرند.
ارسال به دوستان
ایران رتبه اول جهان را در تعداد اعضای داوطلب جوان دارد
رئیس سازمان جوانان هلالاحمر از آموزش و سازماندهی جوانان در این سازمان خبر داد و گفت: ایران رتبه اول جهان در تعداد اعضای داوطلب جوان را دارد. حجتالاسلام سیدهاشم حسینیالمدنی اظهار داشت: در هلالاحمر ۳میلیون عضو داوطلب داریم که 2 میلیون عضو، زیر ۳۵ سال هستند و رتبه اول جهان در تعداد اعضای داوطلب جوان را داریم.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از روند رو به رشد دیابت در کشور به دلیل تغییر رژیم غذایی سالم گزارش میدهد
قاتلهای خوشمزه
۵۰ درصد دیابتیها از بیماری خود آگاهی ندارند؛ عامل اصلی ابتلا به دیابت کمتحرکی و مصرف مداوم غذاهای آماده است
اسدالله خسروی: بیماری دیابت از بیماریهای مزمن نسبتا رایج در جهان است و در کشور ما نیز افراد بسیاری به آن مبتلا هستند. در این میان بسیاری نیز هستند که از ابتلای خود به این بیماری آگاه نیستند. طبق گزارشهای جهانی 50 درصد دیابتیها از بیماری خود بیخبرند! علاوه بر ژنتیک، عواملی چون بیتحرکی، چاقی و مصرف غذاهای ناسالم بویژه فستفودها در ابتلا و پیشرفت این بیماری تاثیر بسزایی دارند. این در حالی است که با رعایت برنامه غذایی سالم و افزایش سطح فعالیت بدنی، میتوان تا ۶۰ درصد از وقوع بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری کرد.
بر اساس گزارشهای موجود 14.2 درصد افراد بالغ کشور مبتلا به دیابت و 24.8 درصد مبتلا به پیشدیابت هستند و نکته مهم اینکه شیوع دیابت در کشور از متوسط جهانی (12.2 درصد) بالاتر رفته است. بر این اساس حدود ۶ میلیون دیابتی و حدود ۸ میلیون مبتلا به پیشدیابت در ایران وجود دارند و این یعنی از هر ۶ نفر افراد بالغ، یک نفر قند خون بالا دارد.
اهمیت توجه به پیشگیری از دیابت تا جایی است که 14 نوامبر مصادف با 23 آبان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است تا اذهان جامعه به این مساله مهم معطوف شود.
هر چند وزارت بهداشت اقداماتی را در راستای غربالگری با هدف شناسایی افراد مستعد یا دچار این نوع بیماری در مواقعی از سال در دستور کار دارد اما به گفته بنیانگذار انجمن دیابت ایران، چنین اقداماتی کافی نیست، چرا که وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند نسبت به پیشگیری این بیماری آنگونه که باید به نحو شایستهای اثر گذار شود، بنابراین همه وزارتخانههای مرتبط چون وزارت اقتصاد، آموزش و پرورش، علوم، ورزش و جوانان و کشاورزی باید در انسجامی کلی، هر کدام نسبت به این موضوع ورود کنند.
اسدالله رجب در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه در دنیا اعلام شده است 50 درصد دیابتیها از بیماری خود خبر ندارند، گفت: بنده به عنوان خدمتگزاری که 32 سال کار علمی و تحقیقاتی و پزشکی میکنم، معتقدم چون در ایران توجهی به پیشگیری نمیشود، این آمار بیش از 60 درصد و شاید هم بیشتر باشد، زیرا فرد تا زمانی که به بیماری دچار نشود، به پزشک مراجعه نمیکند و از بیماری نهفته خود باخبر نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه رژیم غذایی از مصرف خوراک سالم تا حد قابل توجهی به استفاده از غذاهای حاضری چرب، پرنمک و ناسالم تغییر کرده است، افزود: چاقی، بیماریهای قلبی و از همه مهمتر بیماری دیابت حاصل مصرف فستفودها و غذاهای ناسالم حاضری است که این فرهنگ باید اصلاح شود. به جرات میتوان گفت استفاده مدام از فستفوتها میتواند قاتل سلامت فرد باشد.
رجب در ادامه با بیان اینکه پیشگیری از امراض غیرواگیردار باید از شکم مادر، سپس مدارس شروع شود، افزود: فرهنگ پیشگیری از بیماری در ایران هنوز بخوبی جا نیفتاده است، چرا که رویکرد پیشگیرانه نه در مردم و متخصصان و نه سیاستگذاران آنگونه که باید به چشم نمیخورد. مردم باید بدانند نوع بیماریها اکنون نسبت به 40 و 50 سال گذشته فرق کرده است، بنابراین باید پیشگیری مقدم بر درمان باشد؛ پیشگیریای که هزینهای هم ندارد.
* ضرورت داشتن عادات غذایی سالم
شیوع بیماری دیابت یا قند بر اثر عواملی همچون افزایش شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهرنشینی و افزایش سن جوامع و حرکت به سوی سالمندی، در جهان به سرعت رو به افزایش است. مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معرض بروز عوارضی مانند اختلالات بینایی، حملات قلبی و عروقی، قطع پا یا نارسایی کلیوی قرار دارند. برای پیشگیری از دیابت نوع 2 راهکار اصلی یعنی ارتقای سلامت و پیشگیری اولیه مطرح شده است. هدف از ارتقای سلامت، کمک به افراد جهت برنامهریزی یک سبک زندگی فعال و داشتن عادات غذایی سالم و پیروی از آن در تمام طول عمر است. هدف از پیشگیری اولیه نیز کمک به افراد در معرض خطر بیماری است تا بتوانیم با اجرای یک سبک زندگی فعال و عادات غذایی سالم، جلوی بروز بیماری را بگیریم یا شروع آن را به تاخیر بیندازیم.
پیشگیری اولیه میتواند از طریق ارتقای سلامت و کاهش عوامل خطر به صورت فردی و در محیط جامعه حاصل شود. راهبردهای افراد پرخطر (تمرکز بر گروههای در معرض خطر دیابت) و جمعیتی (تمرکز بر کل جامعه) به عنوان 2 شیوه در پیشگیری اولیه مطرح است و برای رسیدن به نتیجه مطلوب در کاهش شیوع دیابت، ترکیب این دو راهبرد لازم است. اگر افراد مبتلا به پیشدیابت (گلوکز ناشتای مختل و اختلال تحمل گلوکز)، دارای سابقه خانوادگی دیابت، سن بالای ۴۰ سال، صاحب مشاغل پرتنش و بیتحرک، مبتلا به پرفشاری خون و چربی خون بالا، چاقی اندازه دور کمر زیاد، سبک زندگی بیتحرک و سابقه دیابت بارداری هستند، حتما در معرض خطر قرار دارند. این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاقترند، بیشتر دیابت میگیرند. شما در دنیا میبینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتیها نیز رو به فزونی رفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تغییر کرده است و اغلب به افرادی کم یا بیتحرک تبدیل شدهایم.
تغذیههایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فستفود در سبد تغذیه ما قرار گرفتهاند. این غذاها خیلی سریع آماده میشوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فستفودها وجود دارد، در مقایسه با مناطقی که رستورانهای معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
5 نشانه برای شناسایی افراد در معرض خطر بالای دیابت شامل سن بالای ۴۰ سال، سابقه خانوادگی مثبت از دیابت، چاقی شکمی (دور کمر مردان بزرگتر و مساوی ۹۴ سانتیمتر و در خانمها بزرگتر و مساوی ۸۰ سانتیمتر)، پیشدیابت (گلوکز ناشتای مختل بیشتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسیلیتر، قند 2 ساعت بعد از غذا ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی گرم در دسیلیتر) و همچنین سبک زندگی بیتحرک است.
آزمونهای تشخیصی سادهای برای دیابت کاربرد دارند که از آن جمله میتوان به قند خون ناشتا، آزمون تحمل گلوکز خوراکی، چربیهای خون، بررسی سطح فعالیت بدنی، اندازهگیری شاخص توده بدنی و دور کمر، فشار خون، بررسی عادات غذایی و ارزیابی میزان تنش روحی اشاره کرد.
کارشناسان بهداشت چند توصیه ساده را به عموم مردم دادهاند تا به دیابت مبتلا نشوند؛ ابتدا اینکه اگرچه داشتن آگاهی نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد اما نگرشها عامل اصلی پیشگیری از بیماریهاست، بنابراین برای پیشگیری از دیابت، شیوه زندگی صحیح را همانگونه که کادر بهداشتی و درمانی به شما توصیه کردهاند، اجرا کنید. علاوه بر این اگر سابقه خانوادگی دیابت دارید یا چاق هستید بیشتر احتیاط کنید.
چنانچه بیتحرک هستید یا فعالیت جسمی کمی دارید، هرچه زودتر به دنبال اصلاح آن باشید و در نهایت از همان دوره کودکی، شیوه سالم غذا خوردن صحیح و سالم را به فرزندان خود آموزش دهید و آنها را از مصرف غذاهای آماده و سریع و تنقلات نامناسب بر حذر دارید.
ارسال به دوستان
توجه به رشد جوانی جمعیت اولویت کشور؛ آمار سالمندان در ایران طی دهههای پیش رو به 30 درصد میرسد
خطر سبقت آمار مرگ از تولد
انصراف ۶۰۰۰ نفر از سقط جنین طی ۲ سال گذشته
هر چند آمارها نشان از افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان کشور دارد و میزان فرزندآوری در خانوارهای بالای 2 فرزند نیز پس از اجرای قانون جوانی جمعیت زیاد شده ولی رشد جمعیت کشور نیازمند اجرای برنامههایی تشویقی و ترغیبی به اشکال مختلف است تا انگیزه برای فرزندآوری در جامعه بیشتر شود، چرا که اگر تا 2 دهه آینده رشد جمعیت قابل توجه نباشد، بیتردید ایران به جرگه کشورهای پیر دنیا میپیوندد. در این باره معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشریح وضعیت فعلی جمعیتی کشور و نرخ باروری، هشدار داده است اگر با نرخ ولادت فعلی پیش رویم، میزان مرگومیر کشور بر میزان تولد پیشی خواهد گرفت. علیرضا رئیسی در نشست «جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت» که دیروز برگزار شد، اظهار کرد: بر این باورم موضوع جوانی جمعیت باید جزو اولویتهای کشور باشد. موضوع جوانی جمعیت را به عنوان اولویت اول وزارت بهداشت به دانشگاههای علومپزشکی کشور ابلاغ کردهایم. وی با بیان اینکه سومین کشور پرجمعیت در منطقه هستیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که ایران، نهمین کشور پرجمعیت آسیا و هجدهمین کشور پرجمعیت دنیاست.
اگر رشد جمعیت بسیار زیاد باشد و با نرخ 2.5 درصد انجام شود، جمعیت کشور در سال ۱۴۲۰ به ۱۱۶ میلیون نفر میرسد. همچنین اگر رشد جمعیت کشور متوسط و با نرخ یک باشد، جمعیت کشور در سال ۱۴۲۰ به ۱۰۰ میلیون نفر میرسد. علاوه بر این چنانچه رشد جمعیت با نرخ پایین باشد، سال ۱۴۲۰ به ۸۶ میلیون نفر-تعداد فعلی- میرسد. رئیسی با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت باید به اولویت اول کشور تبدیل شود، تصریح کرد: اگر اقدامات مداخلهای در ارتباط با جمعیت نداشته باشیم، جمعیت کشور به کمتر از ۵۰ میلیون نفر در سال ۱۴۸۰ میرسد. وی با بیان اینکه سالمندان کشور ۱۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند، گفت: بررسیها بیانگر این است که جمعیت سالمندان کشور در سال ۱۴۳۰ به ۲۶ درصد میرسد. معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه نرخ باروری کشور از دهه ۶۰ تا امروز کاهش یافته، افزود: آمار و ارقام بیانگر این است که نرخ باروری کشور در سال ۶۵ معادل 6.3 بوده که در حال حاضر معادل ۱.۶۵ است. معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه درباره تولد فرزند سوم تا پنجم گفت: درصد ولادتهای ثبتشده در کشور بر حسب تولد فرزند سوم تا پنجم و بیشتر، در ۳ سال گذشته افزایش یافته است و در این زمینه توفیق داشتهایم. موضوع مهم و اساسی این است که موضوع تولد فرزند اول به دوم و سوم در کانون توجه قرار گیرد. رئیسی درباره فاصله زمانی ازدواج تا زمان تولد فرزند اول گفت: فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول حدود 5.5 سال است.
همچنین سن ازدواج بویژه در افراد تحصیلکرده افزایش یافته؛ به نحوی که میانگین سن ازدواج مردان به بیش از ۳۰ سال رسیده و میانگین سن ازدواج زنان ۲۷ سال است. با توجه به اینکه فاصله زمان ازدواج تا زمان تولد فرزند اول زیاد است، فرصت زمان مناسب برای باروری را با توجه به «میانگین سن ازدواج»، «وضعیت فیزیولوژی» و «فاصله زمانی ازدواج و تولد فرزند اول» از دست میدهیم. وی درباره روند ولادت در کشور نیز خاطرنشان کرد: تعداد متولدان کشور در سال ۱۳۹۰ یک میلیون و ۳۸۲ هزار نفر بود که این تعداد به یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است. رئیسی با بیان اینکه میزان مرگومیر سالانه کشور حدود ۴۲۰ هزار نفر است، افزود: اگر میزان تولد سالانه را از میزان مرگمیر بکاهیم، سالانه حدود ۵۸۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه میشود. اگر با نرخ ولادت فعلی پیشرویم، میزان مرگومیر کشور بر میزان تولد پیشی میگیرد. معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تمام معاونتهای وزارت بهداشت برحسب دستور مقام عالی وزارت در ارتباط با جوانی جمعیت به پای کارآمدهاند. به طور مثال، یکی از سنجههایی که معاونت درمان برای اعتباربخشی بیمارستانها در نظر گرفته، کاهش میزان سزارین است. وزیر بهداشت نیز در این نشست اظهار کرد: موضوع جوانی جمعیت، یک تکلیف ملی است و تمام دستگاههای کشور باید به این موضوع توجه کنند. محمدرضا ظفرقندی گفت: نگاه به موضوع جوانی جمعیت باید یک نگاه ملی باشد و فقط به وزارت بهداشت محدود نشود. اگر خواهان تحقق اهداف خود در زمینه جوانی جمعیت هستیم، باید موجسازی کنیم. اگر موجسازی نکنیم و در اقداماتی که انجام میدهیم پیوست جوانی جمعیت را در کانون توجه قرار ندهیم، به توفیق نمیرسیم. همچنین رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور از راهاندازی ۶۰۰ مرکز پیشگیری از سقط جنین در کشور و از سویی منصرف کردن ۶ هزار نفر از سقط طی مدت ۲ سال گذشته خبر داد. محمد حسین زارعزاده در ادامه این نشست اظهار کرد: قرارگاه جوانی جمعیت در سازمان بسیج جامعه پزشکی تشکیل شده و جلسات این قرارگاه به صورت مدون برگزار میشود.
وی با بیان اینکه توجه به موضوع سقط جنین به سازمان بسیج پزشکی کشور محول شده، افزود: طی ۲ سال گذشته، ۳۰۰ مرکز پیشگیری از سقط جنین را با عنوان «نفس» راهاندازی کردهایم و توانستهایم ۶ هزار نفر را از انجامسقط جنین منصرف کنیم. رئیس سازمان بسیج پزشکی کشور با بیان اینکه نخستین رویداد ملی «نفس» طی هفته آینده برگزار میشود، گفت: نخستین رویداد ملی نفس در روزهای یکشنبه و دوشنبه (۲۰ و ۲۱ آبان) در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار میشود. همچنین رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن اشاره به آخرین وضعیت نرخ باروری در کشور، از افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان و در عین حال کاهش این نرخ در چندین استان دیگر خبر داد. صابر جباری در حاشیه نشست جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت بهداشت دولت چهاردهم، موضوع جوانی جمعیت را اولویت اول و همیشگی خود قلمداد کرده است.
وی ادامه داد: بررسی نرخ باروری استانهای کشور بیانگر این است که میل به باروری در کشور تغییر کرده است. اگر تمام دستگاهها و مردم درباره جوانی جمعیت به پای کار آیند، نرخ رشد باروری تثبیت شده جمعیت میتواند افزایش یابد. در حال حاضر، نرخ باروری کشور 1.6 است و این عدد میتواند افزایش یابد. نرخ جانشینی مدنظر برنامه هفتم توسعه، 2.5 است و در نظر داریم به این عدد دست یابیم. وی با بیان اینکه کاهش عملهای سزارین در اعتباربخشی بیمارستانها نقش دارد، افزود: معاونت درمان وزارت بهداشت در زمینه اعتباربخشی مراکز درمانی به موضوع کاهش سزارین توجه میکند و این موضوع به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده و در حال بررسی است.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه فرهنگسازی در زمینه زایمان طبیعی از اهمیت فراوانی برخوردار است، افزود: رسانهها میتوانند در زمینه ترویج زایمان طبیعی بسیار اثرگذار باشند.
ارسال به دوستان
1000 طرح ایجاد اشتغال توسط بنیاد برکت بزودی عملیاتی میشود
اشتغالزایی با برکت
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام اقدامات قابل توجهی چون ساخت مدرسه، مسجد، اماکان فرهنگی و ورزشی و ایجاد اشتغال را در کشور بویژه در مناطق کمبرخوردار و روستایی انجام داده است به طوری که اکنون خیلی از افراد در دورترین نقاط کشور با حمایت این ستاد صاحب شغل شدهاند. در این باره مجری بنیاد برکت در استان اصفهان گفت: هدفگذاری برای ایجاد 1000 طرح اشتغال در نیمه دوم سال در ۴ شهرستان کاشان، آران و بیدگل، نظنز و اردستان انجام شده که نقش موثری در بهبود وضعیت اشتغال در مناطق مختلف این استان دارد. سجاد میرزایی با بیان این موضوع گفت: از ابتدای امسال در این ۴ شهرستان گامهای بزرگی در جهت اشتغالزایی برداشته شده است به طوری که طی 2 سال اخیر در روستای عباسآباد شهرستان نطنز با جمعیت ۲۵۰ نفری110 گلخانه کوچکمقیاس احداث شده است. وی ادامه داد: 110 گلخانه کوچکمقایس در قالب توسعه و تکمیل با همت بنیاد برکت راهاندازی شده و در حال حاضر روستای عباسآباد به عنوان روستای بدون بیکار شناخته میشود. میرزایی همچنین از اجرایی شدن طرحهای اشتغالزایی سال ۱۴۰۲ در شهرستان آران و بیدگل خبر داد و گفت: ۲ گلخانه با متراژهای ۸۰۰ و ۵۰۰ متر در این شهرستان راهاندازی شده که زمینهساز ایجاد اشتغال ۶ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این روستا شده است. وی همچنین از راهاندازی کارگاههای گلابگیری و عرقیجات در کاشان خبر داد و گفت: تمام این کارگاهها در جهت ایجاد اشتغالزایی و حمایت از اشتغالهای کوچک راهاندازی شده که امیدواریم تا پایان سال این طرحها ادامه داشته باشد. مجری بنیاد برکت در اصفهان با بیان اینکه مزرعه خورشیدی در کاشان سال گذشته با حضور ۴۰ بانوی کاشانی راهاندازی شد و توانست یک گام بلند جهت ایجاد اشتغال بانوان در مناطق محروم کشور شود، گفت: در شهرستان آران و بیدگل برای راهاندازی ۸ گلخانه حمایتهای لازم انجام شده و برنامهریزی لازم برای راهاندازی چند گلخانه بزرگمقایس در دستور کار قرار گرفته است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|